Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011 - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! 9 13,24%
Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! 4 5,88%
Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. 0 0%
W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. 1 1,47%
Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. 3 4,41%
Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. 1 1,47%
Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. 28 41,18%
Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. 1 1,47%
W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. 1 1,47%
Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. 0 0%
Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. 14 20,59%
Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. 0 0%
Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. 6 8,82%
Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-04, 11:29   #1651
moniczka2123
Zadomowienie

Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dziękuję, dziękuję Jeszcze pomyślę, czy pojadę. Zobaczę jak się będę czuła. Chociaż jeszcze o Ikee chciałabym zachaczyć, bo po drodze

Cześć dziewczynki

Dzisiaj ja mam doła, mam już dość samotności. Cały dzień siedzę sama... Nie mam nawet do kogo buzi otworzyć...
Ale jeszcze tylko tydzień

ja jeszcze trzy tygodnie musze wytrzymać
wiec wiem kochana co czujesz a ostatni tydzien zawsze sie najgorzej wlecze

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 11:39   #1652
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry

Brunetko udanych zakupów

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Beatko a może oni nie mogą mieć dzieci albo mają problem z zaciążeniem i dlatego ona tak reaguje?
O tym samym pomyślałam czytając posta Beaty.

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
I ja mam doła-schudłąm 11 kg.Idę poryczeć przy kawce

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to ja bym się zamieniła z jakimś kotem, bo u nich ciąża trwa chyba z 5-6 tygodni tylko. Albo z kurą, która wysiaduje jajka. Lżej chyba, prawda?

Zrobiłam pierwsze pranie Maluszka, zaraz rozwieszę i robię kolejne
Słoneczko u nas pięknie świeci-wykorzystam trochę pogodę, mąż pojechal rodzicom skosić trawę, a ja odpoczywam

Miłego dnia!
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 11:43   #1653
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
I ja mam doła-schudłąm 11 kg.Idę poryczeć przy kawce
Normalnie nienormalna kobieta. Też bym tak chciała, założę się, że mi to pewnie z połowa zostanie i będę musiała siódme poty wylewać, żeby to zgubić. Ale Ci zazdroszczę!!!
A i jeszcze o ile mogę takie pytanie zadać, to Nerola jak Twoja skóra na brzuchu, wchłonęła się? Zastanawiam się ile trzeba czasu, żeby jakoś normalnie wyglądać.

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
mamy gotowe wszystko, wchodzić i mieszkać, malowaliśmy sypialnię w maju, tylko musimy lóżeczko małej kupić z całym wyposażeniem, pościela itp. ale to jak już tam będziemy bo moi rodzice chcą małej coś kupić w końcu

już nawet dyskretnie częśc rzeczy powywoziłam tam, rzeczy Julki, dla mnie szpitalne, wózek, leżaczek, itd.
To ja bym więcej niż dyskretnie sama zaczęła rzeczy przewozić. W końcu na jego pytanie, kochanie gdzie są moje.... np spodnie, odpowiadasz, jak to gdzie? W naszym nowym lokum i po sprawie.

Edytowane przez CrazyMachine
Czas edycji: 2011-06-04 o 11:46
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 11:47   #1654
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Kolejna noc do bani, pogryzły mnie meszki, jakieś mikroskopijnych rozmiarów jak przez moskitierę przelatują..swędzi mnie wszystko.
Jak wstaje do wc w nocy, albo rano to czuje się jak połamana, boli mnie kośc w pochwie jakby..i chodzić nie mogę. nie wiem jak to wytłumaczyć..też tak macie? może mała już się główką pcha i wszystko się rozchodzi?
Mnie od dwóch nocy bardzo boli udo i biodro. Budzę się z bólem, dopiero jak się przekręcę, to po kilku minutach przechodzi.
Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
nie wytrzymam matka dała mi 500 zl po czym powiedziala "dorzucam sie do wyprawki " nie wytrzymam
Ja bym tych pieniędzy nie wzięła. Po tych wszystkich akcjach? Później Ci w kłótni wypomni, że dziecko Ci ubrała.
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Siedzę na działce przed domem na leżaczku i się "niby opalam". Niby, bo oszczędzam się ze słońcem przez tą ciążę, no ale coś tak wystawiam Kocham słońce!!! W ogóle istną sielankę tu mam: upał, słońce, lekki wietrzyk, świergot ptaków, pachnąca skoszona trawa i drące dziobek perliczka u sąsiadów
Rozmarzyłam się.
Cytat:
o to takie czary to mi się bardzo podobają bo ja chyba jako jedna z niewielu wolę do terminu donosić
Ja też chcę donosić. Oczywiście, ciekawi mnie jak to wszystko wygląda, ale boję się szpitala. Nigdy nie leżałam w szpitalu (oprócz porodu mamy) i po prostu obawiam się tego wszystkiego: białe kitle, porodówka, narzędzia lekarskie...brrrr, aż ciarki przechodzą. Musze sobie chyba zafundować wizytę na porodówce, żeby się z tym wszystkim oswoić wcześniej.

Idę się szykować do wyjścia, umówiłam się z kumpelami z pracy. Do później.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 11:55   #1655
Zmalowana
Zakorzenienie

Boli mnie na cipce po lewej stronie. Tak jak boli jajnik podczas okresu. :/

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 12:01   #1656
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Mnie od dwóch nocy bardzo boli udo i biodro. Budzę się z bólem, dopiero jak się przekręcę, to po kilku minutach przechodzi.

Ja bym tych pieniędzy nie wzięła. Po tych wszystkich akcjach? Później Ci w kłótni wypomni, że dziecko Ci ubrała.

Rozmarzyłam się.

Ja też chcę donosić. Oczywiście, ciekawi mnie jak to wszystko wygląda, ale boję się szpitala. Nigdy nie leżałam w szpitalu (oprócz porodu mamy) i po prostu obawiam się tego wszystkiego: białe kitle, porodówka, narzędzia lekarskie...brrrr, aż ciarki przechodzą. Musze sobie chyba zafundować wizytę na porodówce, żeby się z tym wszystkim oswoić wcześniej.

Idę się szykować do wyjścia, umówiłam się z kumpelami z pracy. Do później.

Ja jej podrazu powiedzialam ze dziecko juz ma i wydam ta kase na siebie

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość

Glupia cipka ze boli ja nie pomoge bo mnie tak nie boli

Stary 2011-06-04, 12:11   #1657
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan
Exclamation Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011

dziewczyny w Rossmannie jest promocja na
-żel do mycia ciała Nivea i płyn do kąpieli z oliwką, krem bambino, i jakieś chusteczki ale nie pamiętam firmy.
Nie wiem czy ta Nivea od 1 dnia bo nie mogłam doczytać.To ta biała seria.

patrzyłam na herbatki i ta
bobovita jest od 1 mies
a hipp od 1 tyg

ja kupiłam krem babmbino i rossmannowskie ręczniki papierowe do szpitala.
od dzisiaj biorę tabletki Falvit mama ten Fembion odpuściłam.

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2011-06-04 o 12:12
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 12:11   #1658
moniczka2123
Zadomowienie

http://zyciegwiazd.onet.pl/265012,0,...ws_detail.html

Edytowane przez moniczka2123
Czas edycji: 2011-06-04 o 12:31
Stary 2011-06-04, 12:51   #1659
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
mnie dopada ten osławiony ból kości łonowej zobrazowałabym to jak taki ból po całym dniu jeżdżenia na rowerze na twardym siodełku po mega dołach.. albo po całej nocy ostrego bara bara
oo właśnie super to ujęłaś.

Cytat:
nerolka, mnie to trzeba spałowac. mój niby rak pod pachą to próbujący się wydostac spod skóry włos. miałam depilację woskiem (pierwszy i ostatni raz)i one chyba twardsze się zrobiły i przebic przez skórę się nie mogą. dziś wykiełkował.

no właśnie wiecie co, faceci nie mają depilacji, okresu, makijażu, uroków ciąży a i z butelka piwa w ręku wyglądają lepiej (bo nikt ich nie krytykuje). do dupy z taka sprawiedliwością

Beatko, na pewno za tydzień będziesz już spakowana i gotowa do drogi

Marzenko -super ciuszki, częśc primarkowych też mam. szkoda, że wy w Polsce nie macie Primarka. Duża oszczędnośc.

ja skurczy nie mam - chyba tylko jeden 20 sekundowy mi sie trafił w
zeszłym tygodniu i jak to chyba monia pisała, będzie ciężej na porodzie.

A tak w ogóle to ja bym się zamieniła z jakimś kotem, bo u nich ciąża trwa chyba z 5-6 tygodni tylko. Albo z kurą, która wysiaduje jajka. Lżej chyba, prawda?

Za jedno cholerne jabłko zerwane w raju, tyle bab musi cierpiec:m ur:
hehehe i co przez 6 tygodni dałabys radę wyprawkę skompletować i przygotować się do minuty zero? Chociaż do tej minuty to nie da się przygotować...

to za tego niby raka-włosa.

Cytat:
Dzień Dobry

Brunetka udanych zakupów a co do Czesia to nie liczy się wielkość, ale jakość

brumek oj mam nadzieje, że tym razem się mylisz kochana

patik
kciuki za wizytę

Nerolka ja też się chętnie podzielę kilogramami

A co do tego złego humoru to widzę, że nie jestem sama.

agni82
ja myślę, że gorzej wysiadywać codziennie kilka jajek :P

A mi się w nocy śniło, że miałam cesarkę i mnie znieczulili i że mnie rozcięli zamiast na brzuchu to na barkach
No i spać nie mogłam bo mnie bolało jak na okres pół nocy :/ i kręgosłup do tego.
spakowałaś juz torbę i zapięłaś na zamek? nie wiem czy Twój poród się zbliża, bo takie objawy się mogą ciągnąć i 3 tygodnie chyba..

Cytat:
Agni no widzisz
To co u mnie.I raka nie mamy
Uśmiałam się z Twojego podejścia
Tylko jakbyś była kotką,to chciałąbyś pewnie dłuzej w ciaży chodzić,Dogódz babie

Beatko za duzo schudłam a jem
Zawsze chciałam przytyć a nie idzie mi to.Wszyscy wokół się odchudzają,dbają a ja żrę i gó**o z tego mam
A jak jeszcze ktoś skomentuje,ze mam pewnie lodówkę zamkniętą na kłódkę,albo że nic nie jem,to ze trzy policzki wymierzyła.

Teraz wazę 63 kg. przy wzroscie ok. 172.
Czyli po ciaży zostały mi 2 kg. i zrobię wszystko aby zostały ze mną.
Moniczko oddaj
dogodzić babie...ja bym się cieszyła z takiej wagi dobrą przemianę materii masz, do tego stres tez pewnie ma działanie przeczyszczające. A jak karmisz Izę to co jesz? wszystko? i jej nic a nic?

Cytat:

Moniczka ja bym tch pieniędzy nie wzięła, nawet na zakupy dla siebie. Po takich akcjach to bym się do niej wogóle nie odzywała.

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

[QUOTE=CrazyMachine;272995 29]Normalnie nienormalna kobieta. Też bym tak chciała, założę się, że mi to pewnie z połowa zostanie i będę musiała siódme poty wylewać, żeby to zgubić. Ale Ci zazdroszczę!!!
A i jeszcze o ile mogę takie pytanie zadać, to Nerola jak Twoja skóra na brzuchu, wchłonęła się? Zastanawiam się ile trzeba czasu, żeby jakoś normalnie wyglądać.

o tym samym pomyślałam Nerola

U endo jak mówiłam, skierowanie na tsh i receptę dostałam. Pierwsza byłam na liście, która była wywieszona na drzwiach nawet, ale babki nie umieją czytac chyba nie? musiała wleźć przede mną. Awantur juz nie robiłam, bo babcia z kulaskiem w sędziwym wieku...
Chciałam od endo wyciągnąc skierowanie od razu na mocz i krew ale powiedziała że poradnie specjalistyczne (konkretny specjalista) nie może..bo niby co ma mocz do tarczycy..nie wiem. Jakby wystawiła to co, laboratorium by nie uznało?
Powiedziała ze mam powiększoną tarczycę, wyczuwa pod palcami. Mam zrobić usg w wolnej chwili, po porodzie...
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 12:55   #1660
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
zmalowana odpoczywaj, lez i zaciskaj uda
A wiecie, ze ja w ogole nie wiedzialam czy to co mam to sa skurcze czy nie?? Rano dzwonilam do siostry jak sie je odczuwa. Bo mnie chwytalo w dolebrzucha, tak jakby ktos ci macice scisnal i wbijal szpilki a zaraz szybko puszczal. No i okazalo sie, ze to skurcze
Stary 2011-06-04, 12:58   #1661
Zmalowana
Zakorzenienie

Kajool zaciskam bo na liście są jeszcze mamy z wcześniejszymi terminami. Więc ja się nie szykuję :P

Patik ja czekam jeszcze na spotkanie więc nie ma bata na mnie :P

To tak a propos facetów http://demotywatory.pl/3133393/Twoje-kochanie

Edytowane przez Zmalowana
Czas edycji: 2011-06-04 o 13:01
Stary 2011-06-04, 13:09   #1662
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
A wiecie, ze ja w ogole nie wiedzialam czy to co mam to sa skurcze czy nie?? Rano dzwonilam do siostry jak sie je odczuwa. Bo mnie chwytalo w dolebrzucha, tak jakby ktos ci macice scisnal i wbijal szpilki a zaraz szybko puszczal. No i okazalo sie, ze to skurcze
o to właśnie ja dzisiaj miałam. Pierwszy raz chyba, ale tylko chwilkę i puściło.

Cytat:
Kajool zaciskam bo na liście są jeszcze mamy z wcześniejszymi terminami. Więc ja się nie szykuję :P

Patik ja czekam jeszcze na spotkanie więc nie ma bata na mnie :P

To tak a propos facetów http://demotywatory.pl/3133393/Twoje-kochanie
dobre.

Mam zgagę. Sprzątamw chałupie, na raty..nie daje rady..
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 13:09   #1663
Kajool
Zadomowienie

no zmalowana nie szykuj sie jeszcze, bo ja razem z toba wiesz o tym nie ??
Stary 2011-06-04, 13:12   #1664
Zmalowana
Zakorzenienie

Kajool a z nami jeszcze ania więc poczekam cierpliwie na Was

Patik to odpuść sobie dzisiaj porządki i leż brzuchem do góry Na zgagę podobno mleko dobre. Ja rennie biorę bo mleka nie cierpię

Stary 2011-06-04, 13:15   #1665
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość

ja jeszcze trzy tygodnie musze wytrzymać
wiec wiem kochana co czujesz a ostatni tydzien zawsze sie najgorzej wlecze
Mój mąż wyjechał tylko albo i aż na miesiąc. Już 3 tygodnie minęły. Pierwsze 2 tygodnie była ze mną mama - wzięła urlop żeby ze mną posiedzieć. Dzięki temu było mi łatwiej. Pomagała mi we wszystkim, chodziłyśmy na spacery etc. Ale od tygodnia jestem sama, nie mam do kogo się odezwać. Poniedziałek i wtorek zleciał mi u lekarzy, ale od środy praktycznie siedzę w domu. Tylko ew. z psem na chwilkę wychodzę. Głupio mi samej wychodzić na spacery. Jakoś zaczyna mi się kręcić w głowie, tracę równowagę... Pomyślą ludzie, że w ciąży i pijana Dzisiaj nawet nie mam siły po zakupy iść. Nawet za dużo na raz nie mogę kupić, bo ciężko mi nieść. Nie wspomne o sokach, wodach, ziemniakach. Muszę się wziąć w garść - dość użalania

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 13:20   #1666
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
nerolka, mnie to trzeba spałowac. mój niby rak pod pachą to próbujący się wydostac spod skóry włos. miałam depilację woskiem (pierwszy i ostatni raz)i one chyba twardsze się zrobiły i przebic przez skórę się nie mogą. dziś wykiełkował.

Cytat:
Beatko za duzo schudłam a jem
Zawsze chciałam przytyć a nie idzie mi to.Wszyscy wokół się odchudzają,dbają a ja żrę i gó**o z tego mam
A jak jeszcze ktoś skomentuje,ze mam pewnie lodówkę zamkniętą na kłódkę,albo że nic nie jem,to ze trzy policzki wymierzyła.
Ja też mam kilka zbędnych kilogramów, podaj adres podeślę priorytetem. Na swój koszt, jak chcesz to mogę dopłacić.

Cytat:
Widzisz Zmalowana, więc lepiej włóż już nawet banana do torby szpitalnej. Zaręczam że nie zdąży się popsuć

A teraz proszę o pomoc. youyou, nerolka, Monia, Aga, Zanka i inne dzieciatki - powiedzcie, jak u Was jest z pościelą? Chodzi mi o kołdrę konkretnie. Kupujecie?
Brumku nie strasz Zmalowanej

Kołderki nie kupuję. Kuba był czerwcowy i kołderka dopiero zimą się przydała. Nie lubił śpiworków.

Brumku już widać brzuszek! Na golasa bo pod sukienką to tak leciutko. Zazdroszczę Ci tego brzuszka.

Aaaa a może byś napisała jak się rozpakujemy, taką małą swoją listę zrobiła (jak ci intuicja podpowiada). Bo ja też jestem ciekawa

Cytat:
nerolka no boli mnie tak na wysokości pipki i na nogi promieniuje. Ale bez żadnych skurczów. Po prostu boli.
Zmalowana kiedy masz ostatni egzamin? Tak tylko pytam

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
To ja bym więcej niż dyskretnie sama zaczęła rzeczy przewozić. W końcu na jego pytanie, kochanie gdzie są moje.... np spodnie, odpowiadasz, jak to gdzie? W naszym nowym lokum i po sprawie.
Rewelacyjny pomysł

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
dziewczyny w Rossmannie jest promocja na
-żel do mycia ciała Nivea i płyn do kąpieli z oliwką, krem bambino, i jakieś chusteczki ale nie pamiętam firmy.
Nie wiem czy ta Nivea od 1 dnia bo nie mogłam doczytać.To ta biała seria.

od dzisiaj biorę tabletki Falvit mama ten Fembion odpuściłam.
Ja chyba wczoraj patrzyłam, że to też od 1 miesiąca. Dlaczego zmieniłaś tabletki? Coś nie tak z Femibionem?

Cytat:
Wiesz, że ja na porodówce nie wiedziałam przez 2 godziny, że rodzę. Miałam wywoływany poród i myślałam, że to dłużej będzie trwać. Dopiero jak mi dziewczyna powiedziała, że mam skurcze co 2 minuty (bo zaczęła liczyć) to się przeszłam do pielęgniarki i na badaniu miałam już 5 cm rozwarcia ... Zanim doszłam do porodówki te kilka metrów było 7cm .

Tak ogólnie to witam.
Wczoraj do 24 na imieninach u teścia byliśmy i jak wróciłam to do 2.00 Was nadrabiałam ale nie miałam siły pisać. Dzisiaj wieczorem jakiegoś grilla planujemy, wiec dużo nie piszcie

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Beatko siedzę i czekam przy kabelkach. Obiecałaś, obiecałaś
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 13:20   #1667
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Hej brzuszki

witam sie z wami po dłuższej przerwie, czasu mało bo w domu wieeelki remont w zwiazku z przyjsciem na świet Jasia

mysle że juz chyba czas aby na poważnie zając sie przygotowaniami, jestem tu zapewne jedyna osobą która nie ma wyprawki

własnie przymierzam sie do zakupów w aptece interentowej i zastanawiam sie nad smoczkiem, butlelką i nakładka na piersi
jakie polecacie?
Stary 2011-06-04, 13:26   #1668
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Zmykam zaraz do lekarza. Wszystko mnie boli, nadal ta kość w pipce co to jest?tak mnie na dół napiera przed chwilą miałam pierwszego skurczybyka przepowiadającego chyba...tak przez 3 sekundy mnie złapał taki ból w podbrzuszu..
Ręcę mnie kręcą jakbym miała reumatyzm. I kręgosłup boli.
to spojenie łonowe, rozchodzi sie, mozliwe tez ze ci szyjka sie skraca jak u mnie. przejdzie... po porodzie

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 13:27   #1669
Zmalowana
Zakorzenienie

Telik ja mogę się co do butelek wypowiedzieć jedynie. Ja dostałam dwie dr browna antykolkowe i dokupiłam jedną Tommy Tippie bo miała ładny kształt też antykolkową. Podobno na początek nie warto kupować kolorowych w kwiatuszki czy samochodziki tylko właśnie antykolki, a te są takie zwykłe.
A smoczki kupiłam dwa w razie 'w', ale chciałabym żeby zostały w szafce Takie trochę w kształcie prącia Pani w sklepie mi doradzała i mówiła, że nie warto na początek inwestować w jakieś firmowe.

Stary 2011-06-04, 13:27   #1670
SweetAngel1984
Zadomowienie

Czesc dziewczyny.............

przyjechalam z mezem i tata wczoraj na dzialke..........
odpoczywam i szykuje sie na tydzien pelen wizyt.....

ochlonelam po wczorajszych przezyciach
od nastepnego tygodni biore sie za diete........
i za walke z ta cholerna cukrzyca....
zrobie wszystko tylko zeby Igor byl zdrowy....

za dwa tygodnie mam wizyte i bede miala znow glukoze
mam nadziej ze do tego czasu spobie poradze z tym cholerstwem.....

trzeba sie wziac w garsc a nie marudzic zostalo mi 79 do TP po przesunieciu 74 wiec nie ma czasu na rozczulanie........
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 13:30   #1671
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

justynko bo w Femibionie ost ciągle miałam te przezroczyste tabletki popękane
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 13:34   #1672
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
justynko bo w Femibionie ost ciągle miałam te przezroczyste tabletki popękane
A no tak, kiedyś o tym pisałyście. Ja biorę zwykły bez tych kwasów i myślałam, że może coś nie tak z tymi tabletkami jak zrezygnowałaś.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-06-04, 13:34   #1673
Zmalowana
Zakorzenienie

Ja się powoli zbieram na obiad do babci Chłodnik z młodymi ziemniaczkami będzie

Stary 2011-06-04, 13:36   #1674
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
hej mamuśki

monia jak ja Ci zazdroszczę tego morza!!
nie ma juz czego - maly odwalal dzis takie akcje w stylu "nie bo nie" że za kare nie jedziemy. kisimy sie w domu. poza tym akurat tu jest najchłodniejsze polskie wybrzeże - woda nawet latem nma 11 stopni...

Cytat:
mnie dopada ten osławiony ból kości łonowej zobrazowałabym to jak taki ból po całym dniu jeżdżenia na rowerze na twardym siodełku po mega dołach.. albo po całej nocy ostrego bara bara
to to, ale z siodełkiem to nei wiem bo nei mam porównania

Cytat:
Za jedno cholerne jabłko zerwane w raju, tyle bab musi cierpiec:m ur:
mam nadzieję że chociaż dobre były...

Cytat:
A teraz proszę o pomoc. youyou, nerolka, Monia, Aga, Zanka i inne dzieciatki - powiedzcie, jak u Was jest z pościelą? Chodzi mi o kołdrę konkretnie. Kupujecie? Bo ostatnio słyszę z różnych stron, żeby nie kupować, bo teraz w lato to wystarczy kocykiem lekkim albo flanelką nakryć, potem np. śpiworek dać albo grubszy kocyk.
Mi bardzo zależy, żeby dziecka nie przegrzewać. Chcę żeby miał w pokoju te 20 stopni, bo uważam że tak najzdrowiej. No i gruba kołdra też mi do tego jakoś nie pasuje. Zastanawiam się czy ją w ogóle teraz, od razu, kupować? Poradzicie?
jako że ja nieprzekonana do rożka byłam (nawet w szpitalu mi sie nie podobał o noszenie w nim dziecka), mam latem kocyk lub flanelke w razie mega upałow (to raczej do wózka) a zimą bardzo cienką kołderkę (naprawde cienka, jak złozony na 2 kocyk polarowy) i mega płaski jasiek. śpiworka nie uzywałam więc się nie wypowiem

Stary 2011-06-04, 13:42   #1675
Natka_
Zakorzenienie

Brumek ja nie dzieciata, ale się wypowiem Ostatnio zadałam to samo pytanie kuzynce męża, bo ona rodziła rok temu pod koniec czerwca. Odradza kupowania odrazu kołderki, bo się poprostu nie przydaje. Najlepiej dziecko przykryć pieluszką albo w tym śpiworku na ramiączkach (ona używa tego do dzisiaj i jest bardzo zadowolona). Ona rodzila w Niemczech i tam nawet pediatra odradzal kołderki z takich względów, że dziecko czasem zarzuci sobie kołdrę na głowkę i może się udusić Nie wiem czy ma to jakieś pokrycie, ale przekazuję co ja usłyszałam.
Ja osobiście odpuszczam zakup kołderki teraz, kupię jak już będzie potrzebna. A tym bardziej na allegro, bo jak już youyou napisała można się fajnie z jakością przejechać, lepiej jednak pomacać
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 13:45   #1676
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
ja nei nerola ale też odpowiem - to zalezy od: genów, stanu skóry, kremów, kilogramó w ciaży i mięśni brzucha (także od tego czy cc było... w końcu to mięśnie rozcina). jako że mam w miare geny, ale przytylam masakrycznie i rzadko sie smarowalam (miesnie byly ok, cc nie bylo) to tak w rok doszlam do siebie i z waga i z brzuchem. samo wchloniecie skóry do konca sie nie udalo jednak. ale tak pół roku po ciazy juz moglam w kostiumie 2czesciowym smigac. rozstepy mam tylko na udach (z etapu rośniecia w liceum) i naokoło pępka, wiec straszne nie są. ogólnie po porodzie mialam brzuch jak brumek teraz albo jeszcze troche wiekszy. gorzej jest z cyckami ale jakos staniki maskują zwis...

Cytat:
też mam takie, w poprzedniej mialam mniej upierdliwe (no ale wtedy to sie szyjka rozwierala dopiero na porodówce...)

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-06-04 o 13:46
Stary 2011-06-04, 13:49   #1677
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Mój mąż wyjechał tylko albo i aż na miesiąc. Już 3 tygodnie minęły. Pierwsze 2 tygodnie była ze mną mama - wzięła urlop żeby ze mną posiedzieć. Dzięki temu było mi łatwiej. Pomagała mi we wszystkim, chodziłyśmy na spacery etc. Ale od tygodnia jestem sama, nie mam do kogo się odezwać. Poniedziałek i wtorek zleciał mi u lekarzy, ale od środy praktycznie siedzę w domu. Tylko ew. z psem na chwilkę wychodzę. Głupio mi samej wychodzić na spacery. Jakoś zaczyna mi się kręcić w głowie, tracę równowagę... Pomyślą ludzie, że w ciąży i pijana Dzisiaj nawet nie mam siły po zakupy iść. Nawet za dużo na raz nie mogę kupić, bo ciężko mi nieść. Nie wspomne o sokach, wodach, ziemniakach. Muszę się wziąć w garść - dość użalania

Damy rade my słomiane wdowy musimy sie trzymac razem a swoija droga przeraza mnie slowo wdowa

Stary 2011-06-04, 13:51   #1678
SweetAngel1984
Zadomowienie

powiedzcie mi czy od 30 tc moga sie robic rozstepy czy juz nie?
czy jesli nei mialam ich od poczatku to teraz moga mi sie zorbic do porodu takie wielkie i na calym brzuchu?????
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 13:55   #1679
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
czy jesli nei mialam ich od poczatku to teraz moga mi sie zorbic do porodu takie wielkie i na calym brzuchu?????

z tego co mi wiadomo to w ostatnich dwoch miesiacach najbardziej sie robia

Stary 2011-06-04, 14:04   #1680
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
Mogą się zrobić nawet dopiero po porodzie. Kumpela tak miała, w ciąży nic. Za to po porodzie... Mi zostaly po pierwszej ciąży na piersiach i 2 na udzie. Nowych narazie nie mam.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości