Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! 9 13,24%
Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! 4 5,88%
Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. 0 0%
W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. 1 1,47%
Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. 3 4,41%
Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. 1 1,47%
Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. 28 41,18%
Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. 1 1,47%
W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. 1 1,47%
Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. 0 0%
Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. 14 20,59%
Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. 0 0%
Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. 6 8,82%
Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-04, 09:33   #1621
CrazyMachine
Zadomowienie

Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
takiego podstepu małego też czasem używam
Niech tylko spróbuje zacząć odwlekać jeszcze o tydzień przeprowadzkę to już mu stracha napedzę
postanowiłam sobie że nie popuszczę ani jednego dnia
A tam u Twojej mamy to już macie lokum gotowe, czy zamierzacie jeszcze coś malować, odświeżać itp?
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 09:35   #1622
Bartessa
BAN stały

hej,

za 2 dni zaczynamy 9 msc tzn za 2 dni rowny miesiac do terminu. bo na te chwile to mam 35t i 3 dni.
jejejejej
ja juz dzisisaj pranie powiesilam pierwsze, ide umyc basen malemu, no i musze chalupe ogarnąc, a jeszcze ciuszki do prasowania 2 pralki, no i marzy mi sie dzisiaj zrobic placek. zwykly bo biuszkopt z galaretką i truskawkami ale takie teraz sa najbardziej pozą dane.
juz zdazylam zje✂ke od tz zaliczyc ze on dzisiaj ojcem nie chce zostac i ze am nie przegionac z tymi porzadkami, ale samemu dupy ruszyc sie nie chce. boi sie ze ojcem zostanie niedlugo

Edytowane przez Bartessa
Czas edycji: 2011-06-04 o 09:36
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 09:36   #1623
patik87
Zakorzenienie

Zmykam zaraz do lekarza. Wszystko mnie boli, nadal ta kość w pipce co to jest?tak mnie na dół napiera przed chwilą miałam pierwszego skurczybyka przepowiadającego chyba...tak przez 3 sekundy mnie złapał taki ból w podbrzuszu..
Ręcę mnie kręcą jakbym miała reumatyzm. I kręgosłup boli.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 09:39   #1624
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Nie jestem super chudzinką. Mam i miałam normalną wagę. Dziecko rozwija się idealnie. Ma ciut ponad 1300g więc w sam raz.
no to super

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 09:40   #1625
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
hej,

za 2 dni zaczynamy 9 msc tzn za 2 dni rowny miesiac do terminu. bo na te chwile to mam 35t i 3 dni.
jejejejej
ja juz dzisisaj pranie powiesilam pierwsze, ide umyc basen malemu, no i musze chalupe ogarnąc, a jeszcze ciuszki do prasowania 2 pralki, no i marzy mi sie dzisiaj zrobic placek. zwykly bo biuszkopt z galaretką i truskawkami ale takie teraz sa najbardziej pozą dane.
juz zdazylam zje✂ke od tz zaliczyc ze on dzisiaj ojcem nie chce zostac i ze am nie przegionac z tymi porzadkami, ale samemu dupy ruszyc sie nie chce. boi sie ze ojcem zostanie niedlugo
Powiedz mu, że na strach za późno, ojcem stał się 8 miesięcy temu, teraz to już tylko czeka na nowy przydział obowiązków
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 09:58   #1626
agadus
Wtajemniczenie

Moniczka- dobrze że chociaż 500 dała bo mogła wcale nie dać może poczuła się do obowiązku
Beatka- rozumiem Cię mi też czasami jest ciężko do tego jeszcze córka na plac zabaw trzeba iść cały dom posprzątać zrobić zakupy wieczne pranie teraz bo córka się brudzi jak to dziecko wieczorami prasowanie nieraz nie mam czasu po dupie sie podrapać a brzuch coraz większy i coraz mi ciężej też nieraz mam doła i nic mnie nie cieszy czasami mam wrażenie że mąż mnie nie rozumie to popłaczę sobie troszkę i przechodzi a czasem potrzebuję się wygadać to są chyba te hormony trzymaj się nie jesteś sama

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Zmykam zaraz do lekarza. Wszystko mnie boli, nadal ta kość w pipce co to jest?tak mnie na dół napiera przed chwilą miałam pierwszego skurczybyka przepowiadającego chyba...tak przez 3 sekundy mnie złapał taki ból w podbrzuszu..
Ręcę mnie kręcą jakbym miała reumatyzm. I kręgosłup boli.

musisz powiedzieć o tym lekarzowi bo to może być początek powoli powoli ale nie można tego zbagatelizować ja też mam skurcze braxtona ale one nie są bolace

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

oki idę z córką na plac na godzinkę bo później skwar będzie i wyjdę z nią później dopiero ok 18 no a jak przyjdę tpo muszę obiad ugotować posprzątać łaziemnkę i ubikację bo wczoraj sobie troche posprzątałam a i kurze powycierać tak że widzicie ile jest roboty w sumie komu ja to mówię przecież Wy robicie t samo życzę dużo siły

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 10:00   #1627
youyou
Zakorzenienie

hej mamuśki

Moje dziecko chyba ma jakiś złośliwy kalendarz w dupce bo w tygodniu śpi przeważnie do 7 a dziś w sobotę o 6 już zeskoczył z łóżka i wolał "am am" (czyli jeść) tz wziął mu jogurt z lodówki ale udało nam sie wylezec do 7 w łóżku i trzeba było wstawać

TŻ pojechał na zakupy łazienkowe - będziemy robili mini remont - wymieniamy prysznic na wannę i mam nadzieję że szybko się z tym uwiniemy.
Ma też kupić jakieś płytki i zdaję się na jego gust... ma raczej niezłe wyczucie smaku więc nie powinno być źle
Cytat:

Brumek znowu czaruje
Brumek a co mi wyczarujesz?? kiedy ja urodzę??

Cytat:

po prostu mi przykro czasami że ze strony siostry tż spotyka mnie taka totalna ignorancja... czasem czuje sie jak jakiś intruz tu.. Kiedyś nawet myślałam że ona się może tak zachowywać przez to że moja teściowa naciska na nią coraz częściej o to kiedy zjeżdżają na stałe, kiedy dzieci się u nich doczeka - bo wiadomo jak my z tz-tem bedziemy mieć dzieciątko to automatycznie się jej taki temat nasuwa tym bardziej że to jedyna i ukochana córeczka mamusi która ma już 32 lata i poraz żeby z mężem zaczęli myśleć o dziecku..
Beatko a może oni nie mogą mieć dzieci albo mają problem z zaciążeniem i dlatego ona tak reaguje?

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ech... wy tak na mnie z biczykiem... ech, jak fajnie (ja tez celibatuje...)

dziś zapowiada sie znowu ppiękna pogoda. dziecko po mnie (dborze czytacie) jezdzi samochodzikami,. zamowilam ksiazki w bibliotece (pratchetta jakas, o rywalizacji poradnik i cos tam jeszcze wyszperałam), doczytamDzieciozmagania bo zostalo 30 stron i pewnie maż sie obudzi (siedzial do nocy) i pojedziemy nad morze bo dzieć widział we wtorek lunapark i od tego czsu chce jechać. obiecalismy ze jak bedzie ładnie to pojedziemy więc nie ma wyboru.

44 dni do porodu... jak ten czas leci... a my nadal w remoncie, znowu elektryk nie przyszedl a mial cos poprawiac... podobno do piatku załatwi wszystki i mąż wchodzi z farbą i wałkiem na pokoje
monia jak ja Ci zazdroszczę tego morza!!
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 10:15   #1628
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Dzień dobry,
Beatko, nie wszyscy śpią,ja tylko popijam kawkę i nadrabiam z wczoraj.

to coś musi byc z hormonami, bo ja też jakoś źle się czuję. szczerze zaczynam miec już tego wszystkiego dośc. a mój T. mówi: jeszcze 59 dni, musisz byc silna. Więc ja mu na to: a może na te 59 dni zamienimy się?

Wszystko mnie wkurza, czuję się jak niepełnosprawna. przewracanie się z boku na bok to wielki wyczyn, dobrze że łóżko mamy wysokie, to przynajmniej wstawac jest łatwiej. Boję się porodu, boję się, że dziecko urodzi sie zdrowe, po czym wykryją u niego coś złego. no tragedia. czy można się tak cały czas bac? a potem dochodzę do wniosku, że walę to co będzie to będzie (ale to już po kubku melisy). Też macie takie rozterki?

oj mam mam, coraz bardziej się martwię czy z Szymkiem będzie wszystko ok ...a co do mnie to już dramat, moja waga mnie dobija rozstępy sie pojawiły niestety na nogach, teraz mam faze na siedzenie w domu, mogę się z nikim nie widywać , nawet dla psiapsiół nie mam siły na spotkanie jakiś się ze mnie alien zrobil może to normalne przed rozwiązaniem?????!!!!

Cytat:
kochana jakbym o sobie czytała
wczoraj miałam dokłądnie taki dół żal o wszystko do wszystkich, i do tż-ta też że nie mamy czasu nawet spokojnie pogadać, bo on zmęczony po całym dniu to kapiel od razu i pada, nawet wczoraj specjalnie narzekałam jak już drzemał trochę że boli mnie brzuch i ciągnie i że źle się czuje to było kompletnie zero reakcji - no kurde powiedział tylko: "to się ułóż wygodniej" i zasnął!

a jakby faktycznie się coś działo i trzeba by było jechać na IP to bym chyba megafonem musiała trąbić żeby zajarzył o co chodzi.. ech.. na szczęście powstrzymałam nerwy i nie wygarnęłam mu bo nie chciałam się denerwować na noc przez kłótnię bo i tak doła miałam.. może i trochę go rozumiem że jest przemęczony bo ostatnio pracuje po 10-12 godzin, potem jeszcze w domu robota jakaś zawsze się znajdzie i jest zmęczony.. a mnie i tak źle bo hormony robią swoje..

jak ja już chce żeby był koniec czerwca.... niech się czerwiec kończy szybciej bo ja tu jajko zniosę zaraz
ja też bym chciała późniejszą datę a najlepiej już po porodzie być !!!!

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
nie wytrzymam matka dała mi 500 zl po czym powiedziala "dorzucam sie do wyprawki " nie wytrzymam
no proszę jakieś ludzkie odruchy się pojawiły??? może ją sumienie gryzie ??!!

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Tak. Na dodatek nie mogę nie patrzeć na siebie w lustrze, ten wielki brzuchol... i ostatnio pojawiły się rozstępy. Nie jestem obiektywna, ale wydaja mi się WIELKIE. Wolałabym już celulit, bo z tym można sobie poradzić, a rozstępy zostaną już ze mną na zawsze. Czasem myślę, że chyba już się nie pokaże publicznie w dwuczęściowym stroju. Wiem, może to i płytkie, ale co ja poradzę.
Dodatkowo zaczynam miewać dziwne sny. Śniło mi się, że mała była już z nami, a ja o niej zapomniałam, na noc zostawiłam ją w foteliku na piętrze i rano biegłam bo myślałam, że ją zagłodziłam, bo dziecko powinno jeść do 3-4 godziny... no schiz totalny.
to chyba normalne że im bliżej tym się bardziej przejmujemy i ma to odzwierciedlenie w naszych snach, też tak mam!!

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
ja mam rzut beretem do gdańskiego lotniska więc jak bedziecie chciali odpocząć to zapraszam

super! ja dostałam od taty na wózek
fajny tata nam też wózek fundnęli rodzice i teście po połowie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Ja tylko się witam i uciekam na zakupy z meżulkiem

oj udanych zakupów kochana należy Ci się największa frajda z nich bo się naczekałaś !!!!

i ja się witam w piękny sobotni poranek wczoraj już nie wchodziłam bo zmęczona byłam, byliśmy w kinie na kac vegas 2 i powiem Wam,że mnie się podobała 2 tak samo jak 1 ale wysiedzieć już nie mogłam, najgorsze że w heliosie klimy nie włączają i zdychałam w ostatnim rzędzie !!!!!!

a dziś w planach wizyta na działce u znajomych, posiedzimy , pogadamy , pojemy grila
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 10:16   #1629
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
A tam u Twojej mamy to już macie lokum gotowe, czy zamierzacie jeszcze coś malować, odświeżać itp?
mamy gotowe wszystko, wchodzić i mieszkać, malowaliśmy sypialnię w maju, tylko musimy lóżeczko małej kupić z całym wyposażeniem, pościela itp. ale to jak już tam będziemy bo moi rodzice chcą małej coś kupić w końcu

już nawet dyskretnie częśc rzeczy powywoziłam tam, rzeczy Julki, dla mnie szpitalne, wózek, leżaczek, itd.

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
marzy mi sie dzisiaj zrobic placek. zwykly bo biuszkopt z galaretką i truskawkami ale takie teraz sa najbardziej pozą dane.
ja też dostałam dyspozycje żeby zrobić takie ciacho będzie pyszne
uważaj z tymi porządkami żeby nie przeholowac

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Zmykam zaraz do lekarza. Wszystko mnie boli, nadal ta kość w pipce co to jest?tak mnie na dół napiera
a to nie przypadkiem osławiony ból spojenia łonowego? ja nie wiem jak to boli bo jeszcze mnie takie coś nie złapało..

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 10:17   #1630
nerola
BAN stały

Dzień dobry

Agni ja Ci dam raka
Monia i Ciebie spałuję!!!
Nie wolno Ci jeszcze!!!

Pieleszko a skorzystam rzecz jasna
To miałaś nieco rozrywki na poczekalni.
A powiedz co w końcu dr.powiedział?
Jak Twoje zdrówko w tym kierunku?

Widzę,ze dopadła Was deprecha jak i mnie.
Bidulki moje
Wszystkie jesteście piękne,mądre,kochane,niez astąpione,niezawodne.....
A macie prawo sie inaczej czuc.Ale to juz kwestia dni,tygodni.

A Wasze rodziny-no tego sie nie wybiera niestety.
Beatko współczuję odbierać takich telefonów.
Ale to te już niedłu8go

Moniczko widzć i Twoja mama ma czasem serce i sumienie.Super!!!

Carmelko i Twój tata miał super gest
Zazdroszczę Wam ale tak pozytywnie!

Patik to właśnie spojenie łonowe.Mam ten ból od 24 tyg. ciaży do dziś.
Cholerny ból.Nie ma lekarstwa wg. mnie.

Brunetko zdjęcia chcemy po powrocie!

Marzenko ubranka są przepiekne!!!Śliczne

I ja mam doła-schudłąm 11 kg.Idę poryczeć przy kawce

Edytowane przez nerola
Czas edycji: 2011-06-04 o 10:20
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 10:17   #1631
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Powiedz mu, że na strach za późno, ojcem stał się 8 miesięcy temu, teraz to już tylko czeka na nowy przydział obowiązków
dokładnie, wyjęłaś mi to z ust

Stary 2011-06-04, 10:23   #1632
youyou
Zakorzenienie

mnie dopada ten osławiony ból kości łonowej zobrazowałabym to jak taki ból po całym dniu jeżdżenia na rowerze na twardym siodełku po mega dołach.. albo po całej nocy ostrego bara bara
Stary 2011-06-04, 10:26   #1633
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Agni ja Ci dam raka
Monia i Ciebie spałuję!!!
Nie wolno Ci jeszcze!!!

Pieleszko a skorzystam rzecz jasna
To miałaś nieco rozrywki na poczekalni.
A powiedz co w końcu dr.powiedział?
Jak Twoje zdrówko w tym kierunku?

Widzę,ze dopadła Was deprecha jak i mnie.
Bidulki moje
Wszystkie jesteście piękne,mądre,kochane,niez astąpione,niezawodne.....
A macie prawo sie inaczej czuc.Ale to juz kwestia dni,tygodni.

Ale to te już niedłu8go

Moniczko widzć i Twoja mama ma czasem serce i sumienie.Super!!!

Carmelko i Twój tata miał super gest
Zazdroszczę Wam ale tak pozytywnie!

Patik to właśnie spojenie łonowe.Mam ten ból od 24 tyg. ciaży do dziś.
Cholerny ból.Nie ma lekarstwa wg. mnie.

Brunetko zdjęcia chcemy po powrocie!

Marzenko ubranka są przepiekne!!!Śliczne

ja ci chetnie dam te 11 kg
powinnas sie cieszyc ze schudlas a nie plakac

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 10:27   #1634
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

Beatko a może oni nie mogą mieć dzieci albo mają problem z zaciążeniem i dlatego ona tak reaguje?
nie sądzę, bo z tego co wiem to oni cały czas odwlekają sprawę dzieci ze względu na prace za granicą bo budują dom, tzn. już praktycznie mają wykończony ale kredyt na karku na 30lat i boją się że jak wrócą tu to nie będzie tak łatwo znaleźć pracy, a poza tym ona zawsze była chłodna wobec mnie, nawet jak przyjeżdzali na wakacje co roku to tylko tak "służbowo" gadała jakbym jej co najmniej coś zrobiła.. przykre to i tyle...

możliwe że ma żal do mnie o to że przez moją ciażę coraz wieksza częśc rodziny naciska na nich i przypomina że czas najwyższy na dziecko a oni muszą się tłumaczyć że mają jeszcze czas i na razie nie mają warunków bo ważniejsza jest praca za granicą, no ale przecież to nie moja wina i nie powinna traktować mnie jak intruza, zresztą mojego tż-ta traktuje nie lepiej.

Stary 2011-06-04, 10:32   #1635
agni82
Zadomowienie

nerolka, mnie to trzeba spałowac. mój niby rak pod pachą to próbujący się wydostac spod skóry włos. miałam depilację woskiem (pierwszy i ostatni raz)i one chyba twardsze się zrobiły i przebic przez skórę się nie mogą. dziś wykiełkował.

no właśnie wiecie co, faceci nie mają depilacji, okresu, makijażu, uroków ciąży a i z butelka piwa w ręku wyglądają lepiej (bo nikt ich nie krytykuje). do dupy z taka sprawiedliwością

Beatko, na pewno za tydzień będziesz już spakowana i gotowa do drogi

Marzenko -super ciuszki, częśc primarkowych też mam. szkoda, że wy w Polsce nie macie Primarka. Duża oszczędnośc.

ja skurczy nie mam - chyba tylko jeden 20 sekundowy mi sie trafił w
zeszłym tygodniu i jak to chyba monia pisała, będzie ciężej na porodzie.

A tak w ogóle to ja bym się zamieniła z jakimś kotem, bo u nich ciąża trwa chyba z 5-6 tygodni tylko. Albo z kurą, która wysiaduje jajka. Lżej chyba, prawda?

Za jedno cholerne jabłko zerwane w raju, tyle bab musi cierpiec:m ur:
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 10:39   #1636
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Ale to te już niedługo

oby zleciało jak najszybciej
czemu doła? że za dużo schudłaś? ile ważysz teraz? nie smutaj, zawsze łątwiej przytyć niż zgubić niechciane kilogramy

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
Beatka- rozumiem Cię mi też czasami jest ciężko do tego jeszcze córka na plac zabaw trzeba iść cały dom posprzątać zrobić zakupy wieczne pranie teraz bo córka się brudzi jak to dziecko wieczorami prasowanie nieraz nie mam czasu po dupie sie podrapać a brzuch coraz większy i coraz mi ciężej też nieraz mam doła i nic mnie nie cieszy czasami mam wrażenie że mąż mnie nie rozumie to popłaczę sobie troszkę i przechodzi a czasem potrzebuję się wygadać to są chyba te hormony trzymaj się nie jesteś sama
właśnie widzę że jak jedną z nas tu dopadnie dół to normalnie hurtowo zaraz jedna po drugiej łapie chwilową depreche.

chyba to zaraźliwe i kabelkami wirusy śmigają

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Beatko, na pewno za tydzień będziesz już spakowana i gotowa do drogi
za tydzień o tej porze będę w trakcie przewożenia pewnie ze dwa kursy będzie trzeba naszym autkiem zrobić, w sumie sporo rzeczy nie mamy ale na raz się na pewno nie zabierzemy naszym kombi

i wiecie co, nawet lenia mam do sprzątania dzisiaj w pokoju bo za tydzień jak bedę wszytskie graty zbierać to i tak musze meble z kurzu przetrzeć i posprzątać więc na dzis sprzatać mi się nie chce.

Stary 2011-06-04, 10:42   #1637
Zmalowana
Zakorzenienie

Dzień Dobry

Brunetka udanych zakupów a co do Czesia to nie liczy się wielkość, ale jakość

brumek oj mam nadzieje, że tym razem się mylisz kochana

patik
kciuki za wizytę

Nerolka ja też się chętnie podzielę kilogramami

A co do tego złego humoru to widzę, że nie jestem sama.

agni82
ja myślę, że gorzej wysiadywać codziennie kilka jajek :P

A mi się w nocy śniło, że miałam cesarkę i mnie znieczulili i że mnie rozcięli zamiast na brzuchu to na barkach
No i spać nie mogłam bo mnie bolało jak na okres pół nocy :/ i kręgosłup do tego.

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 10:42   #1638
nerola
BAN stały

Agni no widzisz
To co u mnie.I raka nie mamy
Uśmiałam się z Twojego podejścia
Tylko jakbyś była kotką,to chciałąbyś pewnie dłuzej w ciaży chodzić,Dogódz babie

Beatko za duzo schudłam a jem
Zawsze chciałam przytyć a nie idzie mi to.Wszyscy wokół się odchudzają,dbają a ja żrę i gó**o z tego mam
A jak jeszcze ktoś skomentuje,ze mam pewnie lodówkę zamkniętą na kłódkę,albo że nic nie jem,to ze trzy policzki wymierzyła.

Teraz wazę 63 kg. przy wzroscie ok. 172.
Czyli po ciaży zostały mi 2 kg. i zrobię wszystko aby zostały ze mną.
Moniczko oddaj
Stary 2011-06-04, 10:51   #1639
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry

Siedzę na działce przed domem na leżaczku i się "niby opalam". Niby, bo oszczędzam się ze słońcem przez tą ciążę, no ale coś tak wystawiam Kocham słońce!!! W ogóle istną sielankę tu mam: upał, słońce, lekki wietrzyk, świergot ptaków, pachnąca skoszona trawa i drące dziobek perliczka u sąsiadów

Cytat:
Brumek znowu czaruje

Brumek się chyba jeszcze nigdy nie pomyliła ze swoimi przeczuciami
Widzisz Zmalowana, więc lepiej włóż już nawet banana do torby szpitalnej. Zaręczam że nie zdąży się popsuć

A to na Twojego doła, Beatko

Cytat:
Nasz brumek to wogóle wielkie indywiduum
No chyba się obrażę! Ostatnio na SR usłyszałam, że ufoludek

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Czy ktoras z was moze mi jakas drogerie polecic internetowa?? sprawdzona??
Ja mam tylko sprawdzoną perfumerię, nie wiem czy chodzi Ci o perfumy czy inne kosmetyki. Bo oni tam mają tylko te pierwsze + jakieś balsamy i tusze (ale mało). www.perfumesco.pl

Cytat:
Moje dziecko chyba ma jakiś złośliwy kalendarz w dupce bo w tygodniu śpi przeważnie do 7 a dziś w sobotę o 6 już zeskoczył z łóżka i wolał "am am" (czyli jeść) tz wziął mu jogurt z lodówki ale udało nam sie wylezec do 7 w łóżku i trzeba było wstawać

Brumek a co mi wyczarujesz?? kiedy ja urodzę??
A to chyba dużo dzieci ma taki kalendarz szczególny

A Tobie co wyczaruję? Hmm.... Ty jeszcze spokojnie możesz poczekać bo ciążę na pewno donosisz (doleżysz)

Cytat:
Po prostu nie wierzę, że napisała to kobieta

A teraz proszę o pomoc. youyou, nerolka, Monia, Aga, Zanka i inne dzieciatki - powiedzcie, jak u Was jest z pościelą? Chodzi mi o kołdrę konkretnie. Kupujecie? Bo ostatnio słyszę z różnych stron, żeby nie kupować, bo teraz w lato to wystarczy kocykiem lekkim albo flanelką nakryć, potem np. śpiworek dać albo grubszy kocyk.
Mi bardzo zależy, żeby dziecka nie przegrzewać. Chcę żeby miał w pokoju te 20 stopni, bo uważam że tak najzdrowiej. No i gruba kołdra też mi do tego jakoś nie pasuje. Zastanawiam się czy ją w ogóle teraz, od razu, kupować? Poradzicie?
Stary 2011-06-04, 10:51   #1640
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Agni no widzisz
To co u mnie.I raka nie mamy
Uśmiałam się z Twojego podejścia
Tylko jakbyś była kotką,to chciałąbyś pewnie dłuzej w ciaży chodzić,Dogódz babie

Zawsze chciałam przytyć a nie idzie mi to.Wszyscy wokół się odchudzają,dbają a ja żrę i gó**o z tego mam
A jak jeszcze ktoś skomentuje,ze mam pewnie lodówkę zamkniętą na kłódkę,albo że nic nie jem,to ze trzy policzki wymierzyła.

Moniczko oddaj

Co ja bym oddała zeby wazyc 11 kg mniej wazyła bym 51 to jeszcze o 3 za duzo ! ja chce schudnac 15 kg

Stary 2011-06-04, 10:54   #1641
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
ja skurczy nie mam - chyba tylko jeden 20 sekundowy mi sie trafił w
zeszłym tygodniu i jak to chyba monia pisała, będzie ciężej na porodzie.
choć u mnie już tuż tuż niby to jedynie brzuch mi się napina ale nie wiem czy to mały się tak napręża czy nie

Zmalowana jutro Twój mężczyzna w DDTVN
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 11:00   #1642
agni82
Zadomowienie

wczoraj zrobiłam przelew za zakupy (oliwka, mydełko i krem bambino + rożek z reksiami) i włąśnie 5 min temu przesyka dostarczona - sobota i ekspres?wow. a wiecie , że bambino to należy do Nivea?

Nerolka, ja ci mogę przesłac moje kg z miłą chęcią.

jedyne co mnie pociesza(choc kompletnie wyssane z palca) to to, że od nadmiaru wagi, może nogi mi się wyprostują, bo od urodzenia mam takie wykrzywione.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 11:00   #1643
nerola
BAN stały

Brumku no właśnie kobieta.

I powiem Ci tak-jak masz kupić komplet pościeli,to kup a kołderkę wyciągniesz zimą a płaską podusię teraz.
Ja mam ale nie używam.
Wczoraj i dziś Iza śpi w śpiworku i pod kocykiem lekkim w niocy a to dlatego,ze u nas chłodno w domu a jak śpi to ma wrecz lodowate rączki.

Ja wezmę Waszą zrzutę kg.

Zmalowana
a jak teraz brzuś?Boli?Masz skurcze?Napięcia?
Sny fajnie,nie ma co
Stary 2011-06-04, 11:07   #1644
Zmalowana
Zakorzenienie

nerolka no boli mnie tak na wysokości pipki i na nogi promieniuje. Ale bez żadnych skurczów. Po prostu boli.

dziubek79 o nie !! Ja jutro rano na egzamin jadę

brumek
nie stresuj kobiety w ciąży :P

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 11:08   #1645
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ela_84 Pokaż wiadomość
Otulacze PULowe są praktycznie od razu po praniu suche i gotowe do użycia wiem, bo prałam swoje nowe. No chyba, że wełniane albo polarowe, na pewno schną troszkę dłużej.
same otulacze tak ale ja chce stosowac te kieszonki jako otulacze, tzn. a one dluzej schna
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

No ładnie, oby to naprawdę była ostatnia próba generalna...
Pewnie najadłaś się strachu biedulko...
Oszczędzaj się i uważaj na siebie!
w sumie bylam najmniej spanikowana osoba Zalujcie, ze nie slyszeliscie mojej siostry, ktora po mojej wizycie u lekarza zabronila mi jechac do domu po torbe, bo mam juz w te pedy jechac do szpitala Ciesze sie jednak, ze tak sie skonczylo, bo pozniej mlody bylby traktowany jako wczesniak, jakies poradnie i konsultacje itp.

Cytat:
Dzień dobry

A teraz proszę o pomoc. youyou, nerolka, Monia, Aga, Zanka i inne dzieciatki - powiedzcie, jak u Was jest z pościelą? Chodzi mi o kołdrę konkretnie. Kupujecie? Bo ostatnio słyszę z różnych stron, żeby nie kupować, bo teraz w lato to wystarczy kocykiem lekkim albo flanelką nakryć, potem np. śpiworek dać albo grubszy kocyk.
Mi bardzo zależy, żeby dziecka nie przegrzewać. Chcę żeby miał w pokoju te 20 stopni, bo uważam że tak najzdrowiej. No i gruba kołdra też mi do tego jakoś nie pasuje. Zastanawiam się czy ją w ogóle teraz, od razu, kupować? Poradzicie?
brumku ja nie kupowalam koldry. Na poczatku rozek wystarczy (z doswiadczenia mojej siostry lipcowki ) pozniej rozka mozna zamienic na kolderke (przydaje sie rowniez do przewijania ) a na zime mam takie spiworki na szeleczkach. Fajne to bo przynajmniej nie musisz kontrolowac czy dziecko sie czasami nie odkrylo. A jak stwierdzisz, ze koldr jest ci niezbedna, to przeciez zawsze mozesz ja kupic
Stary 2011-06-04, 11:11   #1646
youyou
Zakorzenienie

Cytat:

A Tobie co wyczaruję? Hmm.... Ty jeszcze spokojnie możesz poczekać bo ciążę na pewno donosisz (doleżysz)
o to takie czary to mi się bardzo podobają bo ja chyba jako jedna z niewielu wolę do terminu donosić

Cytat:
z kołderką spokojnie można się wstrzymać..
Ja teraz kupiłam (ta moja nieudana aukcja) ale dlatego że było w komplecie z rożkiem, ochraniaczem itd..
ale odeślę to wszystko i jak nie spotkam dobrej jakościowo na żywo to sobie na razie daruję zakup kołderki.

Na początek dziecko śpi w rożku, potem wystarczy flanelka czy kocyk. A jak będzie chłodniejszy dzień to wystarczy założyć cieplejszy pajacyk.

Filip nie trawił śpiworka, a kołderkę wyciągnęłam z szafy jakoś na jesieni (on lutowy) czyli miał wtedy ok 7-8 miesięcy.

W przypadku naszych letnich glutków to może się przydać właśnie najwcześniej za 4-5 m-cy.
Stary 2011-06-04, 11:18   #1647
ela_84
Raczkowanie

Angry Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
Moniczka- dobrze że chociaż 500 dała bo mogła wcale nie dać może poczuła się do obowiązku
No właśnie, ja bym się cieszyła nie dostaliśmy nic od nikogo i nie spodziewamy się niczego jak się dziecko urodzi (chociaż wtedy, to już po grzybach). No dobra, nie liczę pojedynczych drobiazgów od koleżanek wartych może 30 zł, chociaż połowy nie użyję pewnie (np. typowo dziewczęce rękawiczki i body). W związku z tym na wyprawkę poszło kilka tysięcy, ale niech nikt nie liczy, że ją ode mnie dostanie potem albo odkupi za grosze, w d..e mam. Myślałam, że to wszytsko tańsze jest, ale jak policzyłam wózek, łóżeczko, fotelik, leżaczek, ubranka, pieluchy, zabawki, pościel i te wszystkie drobiazgi, to wyszło okropnie dużo. A ubranka i tym podobne mam z ciuchlandów... Jak to dobrze, że kupowałam po trochu i na początku ciąży, bo teraz kupując nowe rzeczy na necie wydałabym chyba majątek i na większość by chyba nie wystarczyło.
Stary 2011-06-04, 11:18   #1648
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
mnie dopada ten osławiony ból kości łonowej zobrazowałabym to jak taki ból po całym dniu jeżdżenia na rowerze na twardym siodełku po mega dołach.. albo po całej nocy ostrego bara bara
Nie potrafię tego lepiej opisać. Mnie też od rana męczy "ten" ból. Co prawda rzuciłam się wczoraj na męża, choć zmęczony był strasznie (rano praca, potem skręcanie mebli) ale ostrym bara bara tego nie nazwę. Z takim brzucholem nie da się szaleć

Cytat:

Moniczko oddaj
Ty mnie nie denerwuj Ja przed ciążą ważyłam 68kg a jestem niższa od Ciebie. Teraz mam z 14 kg na plus i na pewno jeszcze przybędzie Będę się musiała porządnie za siebie zabrać jak urodzę, a mnie to dość ciężko idzie mimo olbrzymiej determinacji bo mam tendencję do tycia

Właśnie piję sobie koktajl z truskawek i zbieram się żeby wrzucić ręczniki do pralki. O 14tej ma przyjść małż z pracy i jedziemy układać ubrania do szafy, duperele do komód itp, itd. Jeśli się uda to przewieziemy dziś łóżko i jutro pierwsza noc w nowym miejscu
No chyba, że znowu będzie obsuwa

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 11:23   #1649
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
ja mam rzut beretem do gdańskiego lotniska więc jak bedziecie chciali odpocząć to zapraszam
Dziękuję, dziękuję Jeszcze pomyślę, czy pojadę. Zobaczę jak się będę czuła. Chociaż jeszcze o Ikee chciałabym zachaczyć, bo po drodze

Cześć dziewczynki

Dzisiaj ja mam doła, mam już dość samotności. Cały dzień siedzę sama... Nie mam nawet do kogo buzi otworzyć...
Ale jeszcze tylko tydzień

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 11:27   #1650
moniczka2123
Zadomowienie

Moje wczorajsze lumpkowe zdobycze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1 (1).jpg (135,3 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (142,4 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3 (1).jpg (109,0 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (166,9 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P040611_11.19.jpg (98,4 KB, 5 załadowań)

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości