|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mężatkowe pogaduszki :) Klub szczęśliwych mężatek
Corvi, jak się rozpiszesz to musze w wordzie powklejać i wtedy Ci odpisuje
![]() A mam dwie odpowiedzi w tył. ![]() Tylko zanim ide sobie herbate zrobić. ![]() Zmuliłam się po obiedzie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
![]() Witam w klubie zakręconych ![]() Omg, cóż za propozycja ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Cytat:
![]() Uu, współczuje brzydkiej pogody a przez to zmian planów. ![]() ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2162 |
Zakorzenienie
|
Babka obrzydliwa, wylądowała w koszu.
![]()
#2163 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bardzo dobry zakup corvi, teraz mogą ptasiory Ci wiesz co zrobić. ![]() Co do odgryzienia się mężowi, to ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
Właśnie miałam się pytać czym babka dukonowa, czy też sernik dukanowy róźni się od normalnych nie deitowych ciast. Domyślałam się, że ser nie daje się tłusty, czy półtłusty tylko co innego, tak?? ![]() ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Jestem ciekawa, czy Arnama się wczoraj wyrobiła i poszła na tego grilla. ![]() ![]() Mąż za niedługo wraca do domku. ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2164 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() moze myslalas o znaczeniu swojego snu ![]() ![]() ale mam ochote od rana na rosol ![]() ![]() u mnie tak samo bylam na spacerku i ugotowalam sie ![]() Cytat:
![]() to jest pol sen ![]() ![]() bylam w tej nowo otwartej pizzerii ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2165 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Mąż w męskim gronie pije piwo, a ja wpadłam na wątek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2166 | |
Zakorzenienie
|
Aha, zapomniałam napisać że zaliczyłam dziś zaliczenie.
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A serniki robi się praktycznie tak samo, to jedyne ciasto prawie identyczne z originałem. Po prostu szukam twarogu w wiaderku półtłustego (raz robiłam z chudego i było takie sobie), nieraz w tych kubełkach dają już masło do niego, trzeba patrzeć na skład bo taki to się nie nadaje. Wszystko się robi tak samo, tylko masła/margaryny się nie daje, ani cukru (tylko słodzik do pieczenia). Ja daję ten półtłusty twaróg sernikowy (albo można mielić samemu chude, ponoć lepsze niż właśnie jakiś chudy kubełkowy, ale mi się nie chce, te 2% tłuszczu mnie nie zbawi)2 budynie waniliowe, jaja, skórkę z cytryny i trochę soku z cytryny, ciut proszku do pieczenia, aromaty no i słodzik, jak dla mnie bomba i zajadamy się razem z mężem. ![]() A co, niedobra pizza? Ale mi się chce spać! Dziś mieliśmy iść na rower ale dętka mi pękła przy wentylu i powietrze zeszło. ![]()
![]() |
#2167 | |||
Zakorzenienie
|
Wreszcie znalazłam płyty z naszego ślubu/wesela od gości. Naszukałam się, ale znalazłam. Uff, bo już myślałam że na amen gdzieś wsiąkły.
![]() ![]() Wróciłam, posiedziałam troche z chłopami. Nie tylko jednak sami byli, bo była też dziewczyna jednego z nich. Pośmiałam się z tekstów podpitych kolegów. I wróciliśmy już do domu ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Nie myślałam o tym znaczeniu, ja już o tym zapomniałam. ![]() To jutro mąż Ci zrobi i będziesz mogła zjeść rosół. ![]() ![]() ![]() ![]() Czemu taka reakacja, nie podobało się, pizza nie bardzo smakowało. To chociaż dostałaś prezencik ![]() Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2011-06-04 o 23:51 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2168 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Zrobiła bym im fotkę ale...głupio by było prosić by pozowali do zdjęć nie? ![]() Ba! Są nawet męskie rajstopy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie umiem robić domowego makaronu ![]() Nie wiem, chyba się zaczynam uzależniać od Waszych przepisów. Przedtem na mnie takie nie działało, ot, pooglądałam przepisy w książkach, a mam ich do zawalenia, czasami naszła mnie chętka no coś nowego....a od kiedy Was poczytuję, dosłownie ślina mi leci ![]() ![]() ![]() No i...nie znalazłam nic sensownego o tych kebabach... Eve...to Twoja "wina" ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Corvette Czas edycji: 2011-06-05 o 01:14 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2169 |
Zadomowienie
|
#2170 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niestety okropna ![]() Cytat:
![]() no ciekawe, polecam ![]() rosolek juz sie gotuje ![]() podobal mi sie tylko prezencik ![]() ![]() Cytat:
![]() taka okragla deska na pizze mi sie przyda do krojenia mieska ![]() ![]() ![]() a czego szukalas o nich? o Ty ![]() ![]() masz kroliczka? witam ![]() ![]() ![]() spuchl mi migdalek(ostatnio codziennie budzilam sie z bolem gardla ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- ale upal ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2171 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nic tylko śnić ![]() Cytat:
![]() ![]() Ciekawe co Ty byś sobie pomyślała jakby mąż wysłał do Ciebie smsa "kocham cię najdroższy" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No ale to co do każdej pizzy dawali deskę gratis? ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ale to i tak za wcześnie ![]() Corvette a zdjęcia okropne ![]()
Edytowane przez eff8 Czas edycji: 2011-06-05 o 09:14 |
||||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() deska byla gratis do zamowienia powyzej 20zl ![]() ![]() ![]() no ja nadal jestem zla bo sie zle czuje ![]() ![]() maz ma pewne plany i chcial wczesnie zaczac dzien ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2173 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Wpałam na chwile ![]() ![]() Dopiero co z łóżka się zwlekliśmy. ![]() ![]() ![]() Potem Was nadrobie. ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- A i Ps. Przez to, że wczoraj foty oglądałam, śniło mi się nad ranem, że byłam w szkole ( znów szkoła ) i chodziłam tam w sukni ślubnej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2174 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do upału to faktycznie nieźle słoneczko daje ![]() dobrze tak w niedziele poleniuchować a ja niestety jak codzień 4.50 budzik się odzywa ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
![]() ja codziennie o tej godzinie wstaje
![]() ![]() tak - na zwsze ![]() 30,09,2012 ![]() ![]() 30.03.2016 ![]() Edytowane przez kajaja Czas edycji: 2011-06-05 o 19:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2175 | |
Zakorzenienie
|
Wow, masz aż 6 królików. Nieźle
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziękuje ![]() Mąż pojechał do fryzjera, więc moge ponadrabiać. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2176 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
![]() na gym mojemu kupie ![]() Swietny tez recznik!!!! Karinio a gdzie go moge dostac ?
![]() |
#2177 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Na czym kupisz? Niewiem właśnie gdzie te ręczniki dostać. :/ ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
![]() Pewnie po ten prezent, by przyciągnąć klientów i zakupili coś powyżej 20 zeta, czysty zysk. ![]() ![]() Kochany mąż dba o żone. ![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Prosze ![]() Człowiek się uczy całe życie.... ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2178 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2179 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oj...To może weź tabletke jakąś do ssania, skoro gardziełło Cię boli. ![]() Takiej to dobrze ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() No niedobrze, bo ich jeszcze nie kupiłam i niewiem nawet gdzie je kupić. ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() No niedobrze, bo ich jeszcze nie kupiłam i niewiem nawet gdzie je kupić. ![]() |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2180 |
Zakorzenienie
|
Mężnego jeszcze nie ma
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2181 | |
Zakorzenienie
|
Corvette okropne te zapinacze do skarpet!
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Zaraz idę po produkty na ptasie mleczko i jak wszystko kupię to zrobię dziś wieczorem. ![]() Mąż pojechał po dętkę i gdzieś sobie pojedziemy.
![]() |
#2182 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
czym prędzej to czynie ![]() dla dwoch osob : 1 srednia cukinia 2 srednie cebule 2 marchewka(kostka wg uznania) 1 pietruszka(kostaka wg uznania) 150 g pieczarka(wg uznania) 150 g wolowego do zmielenia 2 łyzki oliwa z oliwek świeże ziola (oregano,tymianek,nac selera,)(wg uznania, moga byc tez suszone) 2-4 zabkow czosnku(wg uznania) 2-4 łyzki mleka sól.pieprz, szcypta cukru (cuker łaczy smaki-potrawa jest wtedy bardziej aromatyczna) sos pomidorowy najlepiej zrobiony samemu( ale moze byc tez ze sklepu byle byl czysty bez wkladów ![]() swieza bazylia do dekoracji WYKONIANIE (zaczynamy od sosu) SOS skladniki w wypisanej kolejnosci co jakies 2-3 min na patelnie wrzycamy mieszajac by nie przywarło( moze być na teflonie bez oliwy ![]() oliwa + marchewka( kostka) + cebula(piórka) + pieczarki (kostak,paski, polowki,cwiartki ![]() dalej mieso mielimy ( moze być juz zmielone w skepie- choc ja nie polecam) wrzucamy na patelnie i podsmazamy przez okolo 10min. Nastepnie wrzucamy zioła jesli sa suszone. Swieze zioła wsypujemy dopiero jak połaczymy mieso z sosem. Połaczone skladniki pyrkujemy( gotujemy ![]() dalej Cukienie przez cała dlugość kroimy na makaronowe paski (grubosc wg uznania) w miedzyczasie gotujemy wode na cukinie( takie samo naczynie jak na makaron spaghetti). Mocno solimy( wg uznania) ale w mocno posolonej wodzie cukinia nabierze przepieknego glebokiego zielonego koloru( to samo tyczy sie szpinaku). Na wrzatek wrzucamy przygotowana w paski cukinie i blanszujemy ja przez okolo 3-5 min. Na talerz prosto z wrzatku kladziemy odsaczaona na chochli cukinie , na srodek chochla sosu, swieza bazylia, posypujemy swieżo zmielonym pieprzem i smaczengo ![]() sosu wyjdzie troszku wiecej niz dla dwoch osob, ja wtedy wykorzystuje go do zapiekanki makaronowej ![]() Ps . wszystkie moje przepisy zostaly zmodyfikowane z przepisów orginalnych.
Serce obawia się cierpień, żadne serce nie cierpiało nigdy, gdy sięgało po swoje marzenia ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kasiaweronika Czas edycji: 2011-06-05 o 12:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2183 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mialam raz taki sen ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mam ostatnia to potem wezme i bede plukac dziasla ![]() juz ja wypiescil ![]() mam orzechy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wszamalam babeczke ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2184 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja w swoich przepisach robie duze zmiany ![]() Jak np robie biszkopt to cukier zastepuja mi jakies slodkie owoce np soczyste jablka ![]() jak robie ciasto kruche to zamiast cala kostke margaryny/masla daje cwiartke a nadganiam zoltkami. Nie da sie niestety zastapic tej 30% smietanki, bo uzyjesz zleko to sie ciasto przypala. ale co tam , grunt ze juz tluszcze i cukier ograniczylam. I powem wam ze zjadaja wszyscy ze smakiem te moje innowacyje pyszności ![]()
![]() |
#2185 |
Zakorzenienie
|
Mąż własnie wrócił, a ja sobie własnie herbate zrobiłam.
![]() ![]() ![]() zmykam, zaś mam do nadrobienia pare postów. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2186 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję bardzo!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2187 |
Zakorzenienie
|
witam bylam na ugnisku
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2188 |
Raczkowanie
|
ojej, ale upal u nas w mieszkaniu. Dzisiaj zrobiłam taka potrawkę z ryżem , i jakos tak dodałam troche curry i czosnku, mam nadzieje ze nie przeniknie zbytnio do mleka...chociaż jem juz prawie wszystko i Milla nie wybrzydza.
cóż to za komiczny wynalazek do skarpet? heheh Wczoraj byliśmy caly dzień u rodziców w ogrodzie, byl gril , ognisko wieczorem. Ja tez chodzilam w stroju kapielowym tzn w staniku z bikini. Ale żałuje ze nie zrobiłam sobie grzanek z serkiem i papryczką bo tam same mięcho mieli i jedynie sałatkę wcinałam. Mam nieziemska ochotę na zimne piwko. Teoretycznie bym mogla bo Milla przesypia cale noce po 8-10 godzin i nawet mocne piwo by mi z mleka sie straciło ..tzn procenty..ale jednak ona jest mala i muszę byc odpowiedzialna . Ale może sobie pozwolę w moje urodzinki bo do końca lipca mala podrośnie. Kurcze, chętnie bym podyskutowała ale znowu musze uciekać ,ale jeszcze zajrzę. Edytowane przez n_i_x_i_e Czas edycji: 2011-06-05 o 18:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#2190 |
Raczkowanie
|
no ,wczoraj u rodziców na balkonie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:39.