|
|
#211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niezłe z nas gagatki, lipcowo-sierpniowe dwulatki cz.XIII
Cytat:
to zdrówka dla Olafka nie zazdroszczę sytuacji ![]() mnie na szczęście dręczy delikatna wysypka u Przemka i mam nadzieje, że to nic poważnego ![]() *** spotkałam dzisiaj moją przyjaciółkę w CH... tą co urodziła niedawno (już 4 tyg temu a mi się ciągle wydaje, że to było wczoraj) i mały ma to "coś" na płacie skroniowo-potylicowym. Mały na szczeście ma się dobrze, oczywiście cały czas sa pod obserwacją i jezdżą po lekarzach.Jak usłyszałam jak ona narzeka ... stwierdziłam, że jestem super matką ![]() nie wiem jak ona sobie wyobrażała macierzyństwo... chyba tak jak w reklamach... Jak mi powiedziała, że już ma dość swojego dziecka (nie ze złością, ale z takim narzekaniem) bo wczoraj np. miała dużo do zrobienie do południa a mały marudził, albo jak jest niewyspana... nie wiedziałam aż co powiedzieć... Dzisiaj pojechała z meżem do CH na zakupy i oddała go babci (jej mamie, która jest we wnuku zakochana i zawsze chętna do pomocy - szczęściara z tej mojej psiapsióły) żeby się trochę oderwać bo ma dość... A dziecko ma dopiero 4 tygodnie... wiecie, co... wkurzyłam się troszkę na nią... Ona narzeka, przy czym ma pod ręką mamę która jest na każde skinienie... Co ja mam powiedzieć... po porodzie sama musiałam sobie radzić, zazwyczaj bez męża bo mieliśmy już wtedy powazny kryzys... zresztą wiecie jak było... Po prostu mi osobiście było by głupio tak gadać w jej sytuacji... Stwierdzam, że ona chyba nie dojrzała tak w pełni do roli matki ![]() aż się boję pomyślec co będzie później ![]() musiałam się wygadać, bo ciągle jestem w szoku po tym co usłyszałam z jej ust
Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2011-06-04 o 22:41 |
|
|
|
|
#212 |
|
Wtajemniczenie
|
polecam nadmanganian potasu
calcium i mydelko oilatum
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
ooo nadmanganian ... zapomniałam o nim... Pamiętam jak moja mama kąpała w nim mojego brata (13 lat młodszego ode mnie)...
Dzieki spróbuje ten nadmanganian można w aptece chyba kupić nie? |
|
|
|
#214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, trochę mi się rozprostowały po ciąży i ![]() Będę wdzięczna ![]() Szybko Rzodkiewkę starłam na tarce i dodałam 2 łyżeczki śmietanki. I już ![]() No właśnie Kuba taką ostrą zjadł ![]() Może rzeczywiście kupię jakieś fajne kąpielówki? Nie jest za mały? Zawsze myślałam, że to dla starszych dzieci.
|
|
|
#215 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mężowi troszke auto powginał Cytat:
fajny ten Twój synek lepiej, duzo lepiej ale co ja sie ostresowałam to moje dopiero w piatek po południu sprawa sie zakończyła, choc juz straciłam nadzieje nie chciałam Wam tu smecic bo jak sobie pomysalam o Maciulku i Marcie to mi wstyd było że takimi przyziemnymi rzeczami sie przejmuje ![]() jw przepraszam że nie zaglądałam ale tak mnie to wszystko pochłoneło że nie mialam sił ani czasu aaaa byłam u dermatologa z Zuzia wyczekałysmy się w mocno klimatyzowanej poczekalni i teraz efekt, Zuza katar, ja gardlo mieliśmy byc prywatnie ale okazało sie ze maż pod zły nr zadzwonił i zarejestrowałam nas na fundusz a skoro juz bylismy to zdecydowałam poczekac babeczka okazała sie nie gorsza niż jak bylimy u niej prywatnie anioł nie lekarz kazała sie nie martwic bo xle te poliki nie wyglądaja juz tak, a na ciałku tez delikatnie tylko ta wysypka juz miałam ja pytac o Elidel ale sama zaproponowała, tak więc dzis ją pierwszy raz posmarowałam i zobaczymy jaki będzie efekt Cytat:
ja używalam rossmanowskie pieluchy odstapiałabym Ci bo nam juz niepotrezbne ale one sa dla dziewczynek i chyba rozmiar juz nie podszedłby, az musze jutro sprawdzic buziaki dla Was wszystkich ide spac P.S. na poprawe humorku własnie sobie kupiłam przed chwilka neutrogene healthy skin, ciekawe czy fajny będzie
|
|
#216 |
|
Wtajemniczenie
|
tak nadmanganian w aptece :0 najlepiej w tabletkach i rozpuscic w malym kieliszku
pozniej dolewac do wody tak zeby byla lekko rozowa ![]() Maly lezal 5dni w Dzieciecym Szpitalu Klinicznym i tez tam sie lezy wiec mysle ze wiedza co robia. Kiedys czytalam ze od 6miesiecy mozna juz testy
|
#217 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przed szóstą też by mi przeszkadzało bo sama wstaję koło szóstej,po szóstej ![]() 1.No więc tak ja testowałam różne na swoich kudełkach np .GlissKur,Matrix,WAX i jeszcze inne,ale zdecydowanie jak dla mnie najlepsza jest maseczka WAX a szampony, różne:GlissKur,Loreal,Niv ea Diamond Gloss ![]() 2.Tutaj nie pomogę,bo nie mamy rowerka biegowego 3.Kasku też nie mamy Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jeden plus tego wszystkiego,to kasa w kieszeni Czego to już nie wymyślą ![]() Cytat:
Grill się udał nie wdaję się w szczegóły,bo małż czeka i cały czas się pyta:czy długo jeszcze Spokojnej nocki |
|||||
|
|
|
#218 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jakas chora ona czy co???? ja mam pomoc tylko od tesciowej, bo Mama tez aj tam nie bede sie wypowiadac na jej temat. Czasem fakt mam ciezkie dni ale nie zeby dosyc bylo a tez juz 2 razy szpital i na zmiane szpital praca 1kg na dzien chudlam. Nie mialam sily ale po wejsciu na sale widzac wyciagniete rece Olika ii usmiech sily wracaly. Moze ma depresje?? ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- a co do kasku to ja tez musze kupic. Oli niedawno mial wypadek. Jechal na jezdziku i przelecial przez kierownice. Jak go podniosloam z chodnika to widzialam tylko krew i patrzylam czy zeby cale. Na rekach bieglam z nim do apteki po wode utleniona na szczescie tylko ustka zdarl. Mial je tak opuchniete jak kaczor donald. Dawalismy mu big milki bo o kostce lodu nie bylo mowy
|
|
#219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na moje oko dobrze jej się wygodnie żyło, a kazda z nas tu obecnych wie, jak wygląda życie jak zjawi się bobas na świecie... Naprawde zorbiło mi się dziwnie jak mi zaczeła narzekać... ja pamiętam, że ciężko mi było zostawić Przemka na kilkadziesiąt minut z jego własnym ojcem jak pojechałam na kontrole do lekarza 6 tyg. po porodzie... Jak wracam z pracy to mogłabym go zjesć tak się cieszę, że go widzę... Może ta fala czułości jaka zalewa zazwyczaj matkę dopiero do niej przyjdzie mam taką nadzieje
|
|
|
|
|
#220 |
|
Wtajemniczenie
|
ja musialam Malego zostawic jak mial 6 miesiecy i pojsc do pracy, bo strasznie sie zarlismy o to ze nie pracowalam i juz od tamtej pory pracuje i jak pamietam ze on zostawal taki maluski to az lzy w oczach
|
#221 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tego co się ze mną wtedy stało... nie zapomnę tego automatu do końca życia... Zawsze myślałam, że w takich sytuacjach prędzej zemdleje niż szybko pomogę... a tu nawet za bardzo nie myślałam co mam zrobić... po prostu to robiłam... byle tylko pomóc mojemu dziecku ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
![]() a jak mały gorączkował a ja musiałam siedzieć w pracy to był koszmar
|
||
|
|
|
#222 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nom i dla mnie najgorsze momenty kiedy chorowal a ja siedzialam w pracy
|
|
#224 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
4 tygodnie po porodzie to jeszcze hormony szaleją, że ho ho. Po drugie każdy ma inną granicę wytrzymałości. Po trzecie - naprawdę zawsze jesteś taka super?Bardzo mocne i odważne. Cytat:
![]() IMO niepotrzebnie ![]() A jak Wam kazała używać Elidelu? ![]() Cytat:
, teraz mam za mało czasu na WAX, kiedyś używałam, ale bez szału w sumie, nie mam zniszczonych włosów.Cytat:
|
|
|
#225 |
|
Wtajemniczenie
|
z pracy
ja w domu nie korzystam prawie bo Oli nie daje
|
#226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może po prostu ja mam inne podejście do roli macierzyństwa ![]() W każdym razie ja po naszej wymianie zdań odniosłam wrażenie, że mały jej trochę przeszkadza... ale tak jak napisałam, mam nadzieje, że ten prawdziwy instynkt się w niej obudzi. Nie napisałam, że zawsze jestem super mamą... Ale po rozmowie z przyjaciółką zaczęłam się zastanawiać co ona by zrobiła gdyby była w mojej sytuacji 2 lata temu, skoro będąc "w jej sytuacji" jest jej tak źle... może źle ubrałam w słowa moją wypowiedź... ![]() no to witaj w klubie obydwie będziemy dzisiaj oczy na zapałkach trzymać
|
|
|
|
|
#227 |
|
Wtajemniczenie
|
no mam nadzieje, ze ja skoncze dzis o 2 :P hi hi
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
ale wiesz... sobota jest :p
a tak serio to życzę Ci tego
|
|
|
|
#229 |
|
Ola-Unhola
|
Kasiu, jeszcze byś się załapała na zupkę - została na jutro, także zapraszam
![]() Mąż mówił, że bardzo dobra ![]() Nie wspominałam o szachach, bo ostatnio w ogóle mnie tu mało i o wszystkim mało piszę ![]() Jutro jedziemy na 12, 3 rundki i nagrody dla wszystkich uczestników ![]() Póxno już, zyczę spokojnej nocki. A Adzie i Pandzi współczuję tych nocek, trzymajcie się dziewczyny ![]() Dobranoc
|
#230 |
|
Wtajemniczenie
|
siedze tu od 9 rano :P chce juz do domciu
|
#231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie, "Co ja mam powiedzieć", "Co ona by zrobiła, gdyby była w mojej sytuacji" - czujesz się bohaterką przy Niej, czy co? ![]() Oj, Ada, Ada , to nie wypada ![]() *** Dobranoc
|
|
|
#232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie pocieszyłam jej... powiedziałam tylko "no proszę cie... wszystko przed tobą. Ja dopiero teraz zaczynam się wysypiać i moge zrobić więcej niż nic" zgodnie z prawdą... kolorowych Jolu Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2011-06-05 o 07:06 |
|
|
|
|
#234 |
|
Zadomowienie
|
Katarzynko, Miramej jakoś nie mogę się wbić w temat , jak już zajrzę to nie wiem często o co chodzi i nie chcę tak bez sensu wypalić z czymś. Poza tym pewnie jak wszystkie mamy cierpię na brak czasu. Dużo czasu spędzamy na dworzu, jak Tomek śpi to robię coś w domu albo idę się zdrzemnąć bo mój Gagatek wstaje ostatnio punkt 5.50...
Idziemy dziś na basen pierwszy raz, ciekawe jak Tomuś będzie reagował. Ostatnio u nas otworzyli nowy taki z zjeżdżalniami
|
|
#235 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, nie musisz przecież się odnosić do wszystkiego, mogłabyś pisać, co u Was ![]() Witam w klubie , chociaż ostatnio u nas 5.50 to luksus Udanego wypadu ![]() *** Miłej niedzieli
|
|
|
#236 |
|
Ola-Unhola
|
My dzisiaj na turniej szachowy lecimy przed południem, potem moze jak Antoś nie będzie bardzo zmęczony (ale chyba raczej wrócimy choć na zupę do domu) podjedziemy tu u nas niedaleko na festyn rodzinny, ma być sporo atrakcji ![]() Miłej niedzieli Wczoraj w pogodnie mówili, że przyszły tydzień do ok 33 st....
|
#237 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry
![]() 33 stopnie ????? o nieeeee, ja już się topię. właśnie przechodze pierwszą @ po odstawienu tabletek. Brzuch mnie tak napierdziela, że zaraz skonam, a leje się ze mnie że ho ho, od 7 rano już 2 razy zmieniałam podp. Chyba niedługo wróce do tabletek, bo tak cierpieć to mi sięnie widzi. Przed ciąża było lajcikowo Witaj Majaszko ciesze się że już o Was lepiej. Mam nadzieję że już tak zostanie. Dobrze że poszłaś z moją synową do lekarza I fajnie że diagnoza nie taka straszna ![]() Unhola kciuki za Bartka, może pójdzie mu troszkę lepiej niż wczoraj ![]() Miłego
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
Pandzia witaj Miramej, ja wlasnie niedawno wrocilam do mycia wlosow odzywka, a 1-2 razy w tygodniu stosuje olej kokosowy na noc pod czepek, wiec chyba nie pomoge w tym temacie. Do wody uzywamy pieluszek do kapieli, a na to kapielowki. Siku mi nie straszne, ale kupka , a moj Tosiek jeszcze nie wola przeciez, a kupke mamy 2-3 razy dziennie.Ide spac
|
#239 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
już Dziewczyny napisały ale ja się przyłączę...Witaj
Cytat:
Przesliczny jeśli wszystko rozumie i wykonuje polecenia/prośby to nie ma się czym martwić...przyjdzie czas ![]() Cytat:
ale ostatnio uwwwielbiam te nowe szampony dove...może też są dla zakręconych![]() nie mamy pamiętam że miał być na dzień dziecka ale chwaliłaś się że kupiliście? jak się Kubie spodobał?![]() Cytat:
Zu rzodkiewek nie ruszy idę zobaczyć...ale Mamę tez bym chciała ![]() ![]() Cytat:
ostatnio tez siedzieliśmy na działce, Zuza zniknęła w kuchni po czym ciągnie za sobą wodę 6litrową dociągnęła ją do mnie po czym stwierdziła "Mama tutu"Nad morzem w zeszłym roku Zuza biegała w samym stroju, bez pieluchy Cytat:
nie napełniają się wodąCytat:
|
|
#240 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi się że kazdemu w tamtym odległym już dla Nas czasie było ciężko...wiadomo, noce w ogóle nieprzespane,kolki itd itp...co ja będę pisać jak każda wie...może koleżanka chciała się wygadać![]() Cytat:
![]() cieszę się że już po wszystkim ale sprawa skończyła się po Twojej myśli? i jak fajnie że z Zuzią u dermatologa lepiej ![]() ja z innych powodów ale też musiałam wrócić do pracy jak Zuzka miała 6 miesięcy
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:48.

odstawilam i przeszlam na humane wszystko przeszlo. a w maju teraz zaczal sie dusi i od razu klinika. IgE miał 1139 
a mi się ciągle wydaje, że to było wczoraj) i mały ma to "coś" na płacie skroniowo-potylicowym. Mały na szczeście ma się dobrze, oczywiście cały czas sa pod obserwacją i jezdżą po lekarzach.

calcium
spróbuje 
, trochę mi się rozprostowały po ciąży i 

, teraz mam za mało czasu na WAX, kiedyś używałam, ale bez szału w sumie, nie mam zniszczonych włosów.
, nie musisz przecież się odnosić do wszystkiego, mogłabyś pisać, co u Was
, a moj Tosiek jeszcze nie wola przeciez, a kupke mamy 2-3 razy dziennie.
NIE LUBIĘ TROLLI
Wydaje mi się że kazdemu w tamtym odległym już dla Nas czasie