Niezłe z nas gagatki, lipcowo-sierpniowe dwulatki cz.XIII - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-05, 10:45   #241
Karolinak82
Zakorzenienie

Dot.: Niezłe z nas gagatki, lipcowo-sierpniowe dwulatki cz.XIII

Dzień dobry

My wczoraj cały dzien na dworze...na rowerze, działce...wielkie otwarcie basenu...i radość ogromna

Angy byłam w Deichmanie jak obiecałam...był tylko rozmiar 23...24 w ogóle nie...modele poniżej
_home_www_s0.zmniejszacz.pl_Zdjęcie0734_zmniejszacz-pl_61486.jpg_home_www_s0.zmniejszacz.pl_Zdjęcie0735_zmniejszacz-pl_567409.jpg
P.S. Zuza w rozmiarze 23 pływała

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2011-06-05 o 10:47
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 10:52   #242
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
właśnie przechodze pierwszą @ po odstawienu tabletek. Brzuch mnie tak napierdziela, że zaraz skonam, a leje się ze mnie że ho ho, od 7 rano już 2 razy zmieniałam podp. Chyba niedługo wróce do tabletek, bo tak cierpieć to mi sięnie widzi. Przed ciąża było lajcikowo

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Miramej, ja wlasnie niedawno wrocilam do mycia wlosow odzywka, a 1-2 razy w tygodniu stosuje olej kokosowy na noc pod czepek, wiec chyba nie pomoge w tym temacie.
Do wody uzywamy pieluszek do kapieli, a na to kapielowki. Siku mi nie straszne, ale kupka , a moj Tosiek jeszcze nie wola przeciez, a kupke mamy 2-3 razy dziennie.

Ide spac
, ja jeszcze nie wiem o co w tym chodzi, ale czy osoba, która ma mało włosów i cienkie też może myć włosy odżywką? (jakiś s-f dla mnie póki co )

, Huggiesy miałaś? Może kupię jedną paczkę w Biedronce, skoro są w promocji

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
i znów laba
(...)
Ja nie mam kręconych ale ostatnio uwwwielbiam te nowe szampony dove...może też są dla zakręconych

nie mamy pamiętam że miał być na dzień dziecka ale chwaliłaś się że kupiliście? jak się Kubie spodobał?
(...)
Zu rzodkiewek nie ruszy

idę zobaczyć...ale Mamę tez bym chciała
(...)
ostatnio tez siedzieliśmy na działce, Zuza zniknęła w kuchni po czym ciągnie za sobą wodę 6litrową dociągnęła ją do mnie po czym stwierdziła "Mama tutu"

Nad morzem w zeszłym roku Zuza biegała w samym stroju, bez pieluchy Na basenie zawsze z pieluchą do wody
A jak , taką miałam labę, że podłogi umyć nie zdążyłam, potem się okazało, że i tak płyn się skończył, Małż wieczorem kupił dopiero. I tym sposobem mnie ominęło, Małż umyje, jak Kuba zaśnie, bo dzisiaj finał x-factor, ja oglądam, a Małż nie

, zerknę, co tam mają

Nie chwaliłam się , dopiero mieliśmy dwie przejażdżki, chce próbować, ale krótko. Robię to, co dziewczyny, uczę Go skręcać, cofać, kierować. Myślę, że szału nie ma dlatego, że niepewnie się czuje, ale ładnie utrzymuje rowerek

Może ze śmietaną Jej posmakują? Albo kiedyś indziej

Jak mnie wezmą kiedyś i ładnie wyjdę , to wstawię

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 11:07   #243
kamilka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość

Małż mi plecy nasmarował,bo znowu bolą chyba ten Ketonal przestał działać wygania mnie mężuś do lekarza,ale ja nie chcę może samo przejdzie.
Byliśmy po południu u mojej siostry,ale niedługo,bo już wysiedzieć nie mogłam.Dzieciaki poskakały na trampolinie,zrobiłam raptem jedno zdjęcie i baterie od aparatu siadły włożyłam do ładowania .Jak wróciliśmy,Bartoś z tatą,posiedzieli jeszcze w piaskownicy i oczywiscie,tata musiał wykąpać,bo mama nie dała rady schylać się nad wanną,ale była w asyście
a myslalas zeby na masaz isc? Ja tez mam od czasu do czasu problemy, i jak cos sie dzieje ide na serie 3 masazy i przechodzi. lekaz pierwszego kontaktu poza przeciwbólowymi nic nie da.
Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
sylka, Miramej

No trochę jestem wkurzona na tą sprawę z weselem. ....
Cieszę się, ze butów nie kupiłam do kiecki, a miałam to zrobić w piątek. Byłabym do tyłu 150 zł..
Nie ładnie z ich strony, szczególnie, że nigdy nie zostali z Antosiem i to nie byłoby po raz setny (w sensie nie wykorzystujemy ich w weekendy), a z Bartkiem też tylko raz na działce byli. Mogli pamiętać i się nie umawiać. No ale cóż, teraz i tak nic nie poradzę...
Dzwoniłam już do brata ciotecznego, trochę mi głupio, ze tak wyszło. Ale stwierdziłam, że wyślę im poczta prezent ślubny i kartkę z życzeniami.
Jakąś ekskluzywną pościel np, co myślicie?
szkoda ze tak wychodzi...
co do poscieli to koniecznie spytaj jaki maja rozmiar luzka, bo ja po swoim mam a kompet ktory mi jak narazie nigdzie nie pasuje rozmiarowo, drugi sie udalo wymienić

A ręczniki wygladaja Bardzo efektownie, choc pewnie samemu by taniej wyszlo zrobienie
Cytat:
J

A właśnie, ja sie zastanawiałam na czym polega urok pieluszek do wody??? Ze co? Że one nie nabierają wody?? Przecież woda może dostać się do nich z każdej strony. Jak to jest, bo nie kumam czaczy??
one przepuszczaja wode. maja tylko uchronic przed wydostaniem sie kupy do wody...

jestem padnieta. spalam 4 h, ide sie polozyc puki B spi
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 11:54   #244
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

A jak Wam kazała używać Elidelu?
powiedziała że można go stosowac bez ograniczeń, jest to krem super bezpieczny bez żadnych skutków ubocznych, że to co w ulotce napisane tak naprawde dot. leku w tabletkach a oni tylko zdublowali to co tam napisane, że o tym własnie byla mowa na ostatnim sympozjum na jakim była tydz wcześniej

kazała nam go używac raz dziennie na noc bo na dwór jest nieodpoiwedni gry taki skwar, tak więc np zima można go stowac i rano i wiczorem
Cytat:
Witaj Majaszko ciesze się że już o Was lepiej. Mam nadzieję że już tak zostanie. Dobrze że poszłaś z moją synową do lekarza I fajnie że diagnoza nie taka straszna

tez sie ciesze
Cytat:
j

Zu rzodkiewek nie ruszy
moja Zuzanka tez nie przepada, czasem mi sie je uda przemycic np starte i schowane pod serem żóltym albo w sałatce ale tak to nie chce
Cytat:

cieszę się że już po wszystkim ale sprawa skończyła się po Twojej myśli?

i jak fajnie że z Zuzią u dermatologa lepiej

ja z innych powodów ale też musiałam wrócić do pracy jak Zuzka miała 6 miesięcy
tak, ale trwało to prawie 2 tyg jak będe miała chwilke więcej czasu to Wam opisze o co chodziło

jak byłam u niej na wizycie to i tak nie było tak źle, ale naprawde babeczka niesamowita, powtarzam anioł
jakby ktos potrzebował to powiem tylko że w Rzeszowie

ja wróciłam do pracy jak Zuzia miała 5,5 m-ca
dobrze że miałam mamę której mogłam zaufac ale tez nie było mi łatwo

idę na obiadek papa
Stary 2011-06-05, 12:12   #245
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
, Huggiesy miałaś? Może kupię jedną paczkę w Biedronce, skoro są w promocji

A jak , taką miałam labę, że podłogi umyć nie zdążyłam, potem się okazało, że i tak płyn się skończył, Małż wieczorem kupił dopiero. I tym sposobem mnie ominęło, Małż umyje, jak Kuba zaśnie, bo dzisiaj finał x-factor, ja oglądam, a Małż nie

Nie chwaliłam się , dopiero mieliśmy dwie przejażdżki, chce próbować, ale krótko. Robię to, co dziewczyny, uczę Go skręcać, cofać, kierować. Myślę, że szału nie ma dlatego, że niepewnie się czuje, ale ładnie utrzymuje rowerek

Może ze śmietaną Jej posmakują? Albo kiedyś indziej

Jak mnie wezmą kiedyś i ładnie wyjdę , to wstawię
My miałyśmy huggies i te rossmannowskie....różnica jedynie w wyglądzie, z ross brzydkie cholery ale skuteczność ta sama

o jacie ale sie ustawiła kobita

i co się nie chwalicie najważniejsze że próbuje
Zuza ma manie wszelkich rowerów uwielbia w foteliku jeździć, dziś jak wstała to pierwsze co to kask założyła swój rower też uwielbia, na działce cały czas by na rowerze jeździła...a ostatnio jeździ na nim jak na biegowym...w sensie odpycha się jak nie ma chętnych do pchania myślę intensywnie nad biegowym

śmietany na razie nie lubi dziwne bo maślanką się zapija, mleko zwykłe też lubi, jogurty ubóstwia, ser żółty w ruloniku wcina
może kiedyś polubi

wproś się

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
one przepuszczaja wode. maja tylko uchronic przed wydostaniem sie kupy do wody...
dziwne, bo u nas bywało tak że po godzinie w środku pielucha była sucha

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
tak, ale trwało to prawie 2 tyg jak będe miała chwilke więcej czasu to Wam opisze o co chodziło

ja wróciłam do pracy jak Zuzia miała 5,5 m-ca
dobrze że miałam mamę której mogłam zaufac ale tez nie było mi łatwo
pogubione najważniejsze

nooo a ja musiałam zaufać obcym Paniom
Stary 2011-06-05, 12:58   #246
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
powiedziała że można go stosowac bez ograniczeń, jest to krem super bezpieczny bez żadnych skutków ubocznych, że to co w ulotce napisane tak naprawde dot. leku w tabletkach a oni tylko zdublowali to co tam napisane, że o tym własnie byla mowa na ostatnim sympozjum na jakim była tydz wcześniej

kazała nam go używac raz dziennie na noc bo na dwór jest nieodpoiwedni gry taki skwar, tak więc np zima można go stowac i rano i wiczorem
(...)
moja Zuzanka tez nie przepada, czasem mi sie je uda przemycic np starte i schowane pod serem żóltym albo w sałatce ale tak to nie chce
Nam kazała stosować 2 razy dziennie, do zagojenia, potem przez 2 tygodnie 1 raz dziennie 2 dni w tygodniu, a przez kolejne 2 tygodnie 1 raz dziennie 1 dzień w tygodniu. I zawsze po mieliśmy smarować kremem natłuszczającym/nawilżającym.

Kuba rozkłada każdą kanapkę na czynniki pierwsze, nic by się nie udało schować

Cytat:
My miałyśmy huggies i te rossmannowskie....różnica jedynie w wyglądzie, z ross brzydkie cholery ale skuteczność ta sama

o jacie ale sie ustawiła kobita

i co się nie chwalicie najważniejsze że próbuje
Zuza ma manie wszelkich rowerów uwielbia w foteliku jeździć, dziś jak wstała to pierwsze co to kask założyła swój rower też uwielbia, na działce cały czas by na rowerze jeździła...a ostatnio jeździ na nim jak na biegowym...w sensie odpycha się jak nie ma chętnych do pchania myślę intensywnie nad biegowym

śmietany na razie nie lubi dziwne bo maślanką się zapija, mleko zwykłe też lubi, jogurty ubóstwia, ser żółty w ruloniku wcina
może kiedyś polubi

wproś się

Każdy orze jak może

A to wszystkim trzeba się chwalić?
Myśl, myśl

Jest tyle innych warzyw

Spróbuję

28 stopni w cieniu, nie idziemy na drugi spacer, zaraz Kubaska wstawię pod prysznic i niech się cieszy

H. MacLeod

.
Stary 2011-06-05, 13:30   #247
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
A to wszystkim trzeba się chwalić?
Myśl, myśl

Jest tyle innych warzyw

Spróbuję

28 stopni w cieniu, nie idziemy na drugi spacer, zaraz Kubaska wstawię pod prysznic i niech się cieszy
No czytać jaka była reakcja Bąbla na prezent to sama przyjemność więc chwal się chwal

ostatnio mnie zaskoczyła bo wcinała krem z kalafiora razem z kalafiorkiem aż jej się uszy trzęsły

czekam w takim razie

A My własnie po "".. zakładamy kask i jedziemy się pochlapać w basenie

Do później
Stary 2011-06-05, 17:43   #248
UnholyOne
Ola-Unhola

Wróciliśmy
Bartuś wygrał w sumie 3 rundy z 7 i zajął 29 miejsce na 50 uczestników. Jak na pierwszy raz i amatorstwo nie jest tak źle
Dumna jestem z mojego Starszaka

Spędziliśmy pół dnia na dworze, w przerwach między rundami chodzilismy po skwarze (tylko 37 st.....), Antoś spał ponad 2 godzinki w wózku. Po rozdaniu dyplomów i upominków poszliśmy jeszcze obok na plac zabaw i dzieci trochę pobrykały.

Tak sobie myślę, że niedługo zaczniemy odpieluchowanie i sobie przypomniałam o majteczkach treningowych, które kiedyś oglądałam.
Np te:
1 majteczki
2 majteczki
pull-upsy Huggisy

Co o tym myslicie?

Idę kończyk kuraka, bo z obiadem to my dzisiaj w tyle
Stary 2011-06-05, 18:17   #249
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
nooo a ja musiałam zaufać obcym Paniom
ja musiałam wrócic do pracy bo w przeciwnym razie ktoś inny by zajął moje miejsce i nie miałabym gdzie wracac
wtedy miałabym ciężki orzech do zgryzienia gdyby nie było babci

Cytat:
Nam kazała stosować 2 razy dziennie, do zagojenia, potem przez 2 tygodnie 1 raz dziennie 2 dni w tygodniu, a przez kolejne 2 tygodnie 1 raz dziennie 1 dzień w tygodniu. I zawsze po mieliśmy smarować kremem natłuszczającym/nawilżającym.

Kuba rozkłada każdą kanapkę na czynniki pierwsze, nic by się nie udało schować
już po pierwszym użyciu widze efekt, buzia jest bardziej wygładzona i mniej zaczerwieniona, nie będe go pewnie używac non stop ale może podobnie jak Ty miałas zalecconebabeczka po prostu mówiła że jest on o tyle bezpieczny że można cały czas

Zuza tez czesto robi obczajke ale jakos mi sie udaje conieco przemycac
dziś znów tak zjadła cała rzodkiewke

Cytat:
Wróciliśmy
Bartuś wygrał w sumie 3 rundy z 7 i zajął 29 miejsce na 50 uczestników. Jak na pierwszy raz i amatorstwo nie jest tak źle
(...)
Tak sobie myślę, że niedługo zaczniemy odpieluchowanie i sobie przypomniałam o majteczkach treningowych, które kiedyś oglądałam.
w takim razie gratulacje dla Starszaka

co do majteczek, to niewiem, nie kupowałam
zastanawiam sie czy jest sens inwestowac
ale może inne dziewczyny używały to Ci doradza

a u nas teraz sezon truskawkowy, juz 4 dzień sie zajadamy
ciekawe czy będzie wysypka

ja chora
katrzysko ochydne i gardło i głowa... a tu tak piękna pogoda
Stary 2011-06-05, 19:21   #250
kamilka
Zadomowienie

Cytat:

dziwne, bo u nas bywało tak że po godzinie w środku pielucha była sucha
ja mialam te z decathlonu i jak sciagalam to woda chlupala z nich... woda, nie siku. Teraz kupilam huggis i zobaczymy jak bedzie
Cytat:

ja chora
zdrowiej...
Stary 2011-06-05, 19:33   #251
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:

Np te:
1 majteczki
2 majteczki
pull-upsy Huggisy

Co o tym myslicie?
dla Bartusia

hmmm ja na pewno nie kupić na razie..chyba że ewidentnie nie będzie Nam szło to może się skuszę

Cytat:
ja mialam te z decathlonu i jak sciagalam to woda chlupala z nich... woda, nie siku. Teraz kupilam huggis i zobaczymy jak bedzie
nie wiedziałam że w Decathlon ma swoje pieluszki, nie widziałam ich

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-05, 19:44   #252
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Wróciliśmy
(...)
Np te:
1 majteczki
2 majteczki
pull-upsy Huggisy

Co o tym myslicie?
dla Bartusia

Hmmm, ja nie mam zdania, mój aktualny plan zakłada czekanie na całkowitą gotowość Kuby

Cytat:
już po pierwszym użyciu widze efekt, buzia jest bardziej wygładzona i mniej zaczerwieniona, nie będe go pewnie używac non stop ale może podobnie jak Ty miałas zalecconebabeczka po prostu mówiła że jest on o tyle bezpieczny że można cały czas
(...)
ja chora
Tak, tak, nam też mówiła, że jest bezpieczny. Chciałam tylko napisać o stosowaniu dodatkowo czegoś nawilżającego zaraz po aplikacji Elidelu i o tym, że kazała nam smarować dłużej niż tylko do wygojenia

, zdrowiej Kochana

Dajcie jakiś przepis na obiad z mięsem mielonym (oprócz pulpetów i spaghetti), najlepiej baaardzo łatwy i niezbyt czasochłonny

H. MacLeod

.
Stary 2011-06-05, 20:02   #253
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
ja mam takie słoiczki z jagódkami teściowa robiła Olafkowi pomagały zawsze i dicoflor
moja mama tez robiła, tylko nigdy nie wiedziałam czy to na zatwardzenie czy biegunkę

Cytat:

Wojtusiu Oliwka znowu ma przeboje kupkowe? Może warto zbadać tą kupkę czy tam jakichś bakterii nie ma Albo ogólne badania zrobic, bo to dziwne takie jest. Jednego dnia spokój a następnego znowu dziwne kupy. A Oliwia ma cały czas taki sam apetyt? A może to przez wychodzące ząbki?
dzisiaj i wczoraj juz nie było kupy zadnej.
hmm, została nam jedna piąteczka, musze zjarzec do buziaka czy wychodzi, moze to przez nią właśnie takie przeboje

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

proszę,proszę fiu fiu fiu jakie super menu.Jak to robisz?
Laura nie lubi rzodkiewek.
Takie kupne zje bo nie są ostre,
a te od mamy z ogródka tak palą że sama na kanapkę i to cienko kładę.
a próbowałaś obrać jej ze skórki? jak się obierze to już duzo łagodniejsze są.

Cytat:

lepiej, duzo lepiej
ale co ja sie ostresowałam to moje
dopiero w piatek po południu sprawa sie zakończyła, choc juz straciłam nadzieje
nie chciałam Wam tu smecic bo jak sobie pomysalam o Maciulku i Marcie to mi wstyd było że takimi przyziemnymi rzeczami sie przejmuje

P.S. na poprawe humorku własnie sobie kupiłam przed chwilka neutrogene healthy skin, ciekawe czy fajny będzie
to dobrze ze juz lepiej

Cytat:

Dajcie jakiś przepis na obiad z mięsem mielonym (oprócz pulpetów i spaghetti), najlepiej baaardzo łatwy i niezbyt czasochłonny
a może miesko usmażyć, wymieszać w garnku z ryżem, fasolą z puszki, kukurydzą, i koncentratem pomidorowym + w zasadzie można tam dużo rzeczy wrzucić.

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Dobry wieczór, jutro z Wami popisze, bo lecę już spać
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 20:12   #254
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
ja uwielbiam z mielonego kotlety faszerowane pieczarkami
Stary 2011-06-05, 20:17   #255
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

Pierwsze do Dziewczyn z kręconymi włosami - jakich używacie szamponów i odżywek? Polećcie coś Masakra z tymi moimi włosami, nigdy nie były super, ale po ciąży to porażka, ni to kręcone, ni to falowane , znów mi wyłażą na potęgę

A drugie do posiadaczek czerwonych Tup Tupów - czy w Waszych przednie koło też tak "lata"? Tylne trzyma się sztywno, a przednie nie I nie wiem, czy tak ma być, czy trafiłam na felerny egzemplarz i Małż będzie musiał coś wykombinować.

W zasadzie mam też trzecie - jakie kaski macie? (wiem, że z Decathlonu ma Karo i Wojtusia, ale może jeszcze jakieś inne?)
odpowiadam na 3 pytanie
mamy taki

a jeśli chodzi o latające koło to my właśnie nie kupiliśmy drewnianego bo małż czytał info na forach i pisali, ze się co chwilę jakaś śrubka luzuje
musicie podokręcać i powinno być ok

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-05, 20:21   #256
katarzynka00
Zakorzenienie

Fajnie że tak niewiele do czytania
No to jadę z pamięci.
Mariolko- olejem kokosowym to ja smaruję mleczną bułeczkę Laurze btw pozostałość po moich experymentach za czasó dłużych włosów.

Ada ludzie z depresją wcale nie muszą być brudni,nieumyci,niedospan i, śmierdzący,w pogniecionych ciuchach i z podkrążonymi oczami.Ludzie z poważnymi problemami wygladają tak jak my.Wiem bo się naoglądałam

Wojtusiu
-skórka jest najłagodniejsza Ten środek taki ostrrry

Mam męża gapę...Wczoraj b.późno wrocił ze ślubu, rano na ost chwilę wstał,chciał dolać oleju do swojego jednośladu ,otworzył odruchowo tą dziurkę którą najczęściej otw do tankowania i zorientował się jak chciał odpalić
Musiał wskoczyć na rower i spóźnił się do pracy.
Nie miałam ani w głowie wieźć go autem a taki skwar z Laurą.Z resztą my do kościoła się szykowałyśmy.
Po kościele Laura prosto weszła do basenu i siedziała w nim od 13-20
Ani babek nie chciała robić, potem to już na siku nie wychodziła, a na obiad podstępem ją wywabiłam.
Sama pogodą-temp jestem wypompowana.Udaję się przed tv
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 20:22   #257
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
a może miesko usmażyć, wymieszać w garnku z ryżem, fasolą z puszki, kukurydzą, i koncentratem pomidorowym + w zasadzie można tam dużo rzeczy wrzucić.

A nasze dzieci mogą jeść rzeczy z puszki? Myślałam, że nie

Cytat:
ja uwielbiam z mielonego kotlety faszerowane pieczarkami
Nie wydaje mi się łatwy

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
odpowiadam na 3 pytanie
mamy taki

a jeśli chodzi o latające koło to my właśnie nie kupiliśmy drewnianego bo małż czytał info na forach i pisali, ze się co chwilę jakaś śrubka luzuje
musicie podokręcać i powinno być ok

, kupowałaś przez net? Ja muszę mieć mniejszy, Kuba ma 47 cm.

Ja nie czytałam opinii, pewnie taki mi się trafił, mam nadzieję, że Małż coś wymyśli.

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2011-06-05 o 20:24
Stary 2011-06-05, 20:23   #258
kamilka
Zadomowienie

Cytat:
nie wiedziałam że w Decathlon ma swoje pieluszki, nie widziałam ich
nie wiem czy to ich, w sensie pod ich logo, czy jakieś "zapożyczone" bo kupowałam je na sztuki, żeby sprawdzic czy B w ogóle będzie chciał chodzić na basen ( nie mam opakowania). za sztukę 3 zl dawałam.
Stary 2011-06-05, 20:33   #259
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wydaje mi się łatwy
no coś Ty...mięso szykujemy jak na zwykłe mielone, pieczarki podsmażamy...układamy mięso na ręce na płasko, na środku trochę pieczarek i zgrabnie zamykamy smażymy z każdej strony...pyszne są takie

A może gołąbki?

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
nie wiem czy to ich, w sensie pod ich logo, czy jakieś "zapożyczone" bo kupowałam je na sztuki, żeby sprawdzic czy B w ogóle będzie chciał chodzić na basen ( nie mam opakowania). za sztukę 3 zl dawałam.

aha...nie widziałam tam żadnych pieluch
Stary 2011-06-05, 20:36   #260
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
Odstawiliśmy Przemkowi soczki od wczoraj i obserwujemy co się będzie działo z tą jego skórą... Dzisiaj mój mąż stwierdził, że buźka jakoś lepiej mu wygląda
Trzymam żebyście znaleźli przyczynę.

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
ech u nas dług historia :0 zaczelo sie od "niby " skazy. Pil bebilon pepti ale nie przybieral na wadze i robil zielone kupy, mial zywe rany na buzi odstawilam i przeszlam na humane wszystko przeszlo. a w maju teraz zaczal sie dusi i od razu klinika. IgE miał 1139
współczuję przeżyć.

Cytat:

lepiej, duzo lepiej
ale co ja sie ostresowałam to moje
dopiero w piatek po południu sprawa sie zakończyła, choc juz straciłam nadzieje
nie chciałam Wam tu smecic bo jak sobie pomysalam o Maciulku i Marcie to mi wstyd było że takimi przyziemnymi rzeczami sie przejmuje

aaaa byłam u dermatologa z Zuzia
wyczekałysmy się w mocno klimatyzowanej poczekalni i teraz efekt, Zuza katar, ja gardlo
mieliśmy byc prywatnie ale okazało sie ze maż pod zły nr zadzwonił i zarejestrowałam nas na fundusz
a skoro juz bylismy to zdecydowałam poczekac
babeczka okazała sie nie gorsza niż jak bylimy u niej prywatnie
anioł nie lekarz
kazała sie nie martwic bo xle te poliki nie wyglądaja juz tak, a na ciałku tez delikatnie tylko ta wysypka
juz miałam ja pytac o Elidel ale sama zaproponowała, tak więc dzis ją pierwszy raz posmarowałam i zobaczymy jaki będzie efekt

Cieszę się,że jest lepiej

Zdrówka dla Was

Super,że jest poprawa

Cytat:

, teraz mam za mało czasu na WAX, kiedyś używałam, ale bez szału w sumie, nie mam zniszczonych włosów.

Ja miałam zniszczyłam i wysuszyłam prostownicą

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Katarzynko, Miramej jakoś nie mogę się wbić w temat , jak już zajrzę to nie wiem często o co chodzi i nie chcę tak bez sensu wypalić z czymś. Poza tym pewnie jak wszystkie mamy cierpię na brak czasu. Dużo czasu spędzamy na dworzu, jak Tomek śpi to robię coś w domu albo idę się zdrzemnąć bo mój Gagatek wstaje ostatnio punkt 5.50...

Idziemy dziś na basen pierwszy raz, ciekawe jak Tomuś będzie reagował. Ostatnio u nas otworzyli nowy taki z zjeżdżalniami
Popieram dziewczyny pisz po prostu,co u Was .

I jak?Podobało sie Tomusiowi?

Cytat:
Dobry
33 stopnie ????? o nieeeee, ja już się topię.
właśnie przechodze pierwszą @ po odstawienu tabletek. Brzuch mnie tak napierdziela, że zaraz skonam, a leje się ze mnie że ho ho, od 7 rano już 2 razy zmieniałam podp. Chyba niedługo wróce do tabletek, bo tak cierpieć to mi sięnie widzi. Przed ciąża było lajcikowo
moje @ po tej ostatniej ciąży to też... współczuję Ci bardzo.

Cytat:
a myslalas zeby na masaz isc? Ja tez mam od czasu do czasu problemy, i jak cos sie dzieje ide na serie 3 masazy i przechodzi. lekaz pierwszego kontaktu poza przeciwbólowymi nic nie da.
nie myślałam,bo nie miałam,nigdy problemów z plecami,czy kręgosłupem.To jakieś jednorazowe chyba,bo już prawie przestało chyba mnie zawiało,raz też deszczyk mnie pokropił

Cytat:
Wróciliśmy

Np te:
1 majteczki
2 majteczki
pull-upsy Huggisy

Co o tym myslicie?

Idę kończyk kuraka, bo z obiadem to my dzisiaj w tyle
dla Bartusia.Jak na pierwszy raz to sukces

Hmm,sama nie wiem co powiedzieć,w zwykłych majtach też dziecko ma mokro i chyba czuje tą wilgoć a Bartoszowi na początku wogóle nie przeszkadzało,że zsikał gatki.Stanął i potrafił powiedzieć,że: leci bo mu ciekło po nogach.To tyle z moich obserwacji

My dzisiaj cały dzień u Rodziców i na działeczce.Dzieci pobrykały,ja chwilkę odpoczęłam .Damian jedzie jutro na wycieczkę do Krakowa: w planie mają: ogród botaniczny,muzeum archeologiczne i zwiedzanie podziemi Sukiennic-także starszaka cały dzień jutro w domu nie będzie,mąż w pracy,rządzimy sami z Bartosiem
Kładę się dzisiaj wcześniej,bo rano o 6 to już musi być gotowy

Spokojnej nocy

Edytowane przez sylka79
Czas edycji: 2011-06-05 o 20:37
sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 20:45   #261
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
no coś Ty...mięso szykujemy jak na zwykłe mielone, pieczarki podsmażamy...układamy mięso na ręce na płasko, na środku trochę pieczarek i zgrabnie zamykamy smażymy z każdej strony...pyszne są takie

A może gołąbki?
Nie udadzą mi się, będą niedosmażone albo przypalone

No proszę Cię, to ja, Miramej, pytałam

Cytat:
Ja miałam zniszczyłam i wysuszyłam prostownicą
Ten etap też przechodziłam, ale dawno

H. MacLeod

.
Stary 2011-06-05, 20:51   #262
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:

Ten etap też przechodziłam, ale dawno
Jolu,a np.kluski ziemniaczane z mięsem mielonym ?

Teraz prostownicy,używam sporadycznie,od czasu do czasu

Stary 2011-06-05, 20:53   #263
Miramej
Zakorzenienie

Może Mariolka da jakiś pomysł, takie jednogarnkowe danie byłoby super

A, jeszcze słówko do Ady - przypomniało mi się po wypowiedzi Kasi - ja chorowałam na depresję i z zewnątrz prawie nikt nie wiedział.

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
Jolu,a np.kluski ziemniaczane z mięsem mielonym ?

Teraz prostownicy,używam sporadycznie,od czasu do czasu
A jakiś dokładny przepis

Ja już nie używam, nawet nie miałabym kiedy teraz

H. MacLeod

.
Stary 2011-06-05, 20:54   #264
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Nie udadzą mi się, będą niedosmażone albo przypalone

No proszę Cię, to ja, Miramej, pytałam
dasz radę na pewno niedosmażone nie będą bo mięsa jest mniej niż przy zwykłych mielonych...a pieczarki wcześniej podsmażasz a jak będziesz pilnować to nie przypalisz

wiem..
Stary 2011-06-05, 20:55   #265
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Tak, tak, nam też mówiła, że jest bezpieczny. Chciałam tylko napisać o stosowaniu dodatkowo czegoś nawilżającego zaraz po aplikacji Elidelu i o tym, że kazała nam smarować dłużej niż tylko do wygojenia

, zdrowiej Kochana

i jaki krem używasz nawilżający? mi nic o dodatkowym nawilżeniu nie mówila, może dlatego że juz nie były takie suche
na codzień używamy teraz lirene i jeszcze mam pozostałosc kremu aptecznego z vit A

myśle że spokojnie sobie dasz rade z gołabkami na szybko, czyli takimi gdzie musisz mięc poszatkowaną kapustke, są całkiem proste i jeżeli mi sie udały to i Tobie wyjda, moge Ci napisac jak sie robi jak chcesz
Stary 2011-06-05, 20:56   #266
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
A jakiś dokładny przepis

Ja już nie używam, nawet nie miałabym kiedy teraz
Napiszę Ci w kulinarnym

Stary 2011-06-05, 20:59   #267
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
dasz radę na pewno niedosmażone nie będą bo mięsa jest mniej niż przy zwykłych mielonych...a pieczarki wcześniej podsmażasz a jak będziesz pilnować to nie przypalisz

wiem..
Zapisałam sobie, spróbuję, ale jak dojrzeję do podjęcia wyzwania

A nie wyglądało

Cytat:
i jaki krem używasz nawilżający? mi nic o dodatkowym nawilżeniu nie mówila, może dlatego że juz nie były takie suche
na codzień używamy teraz lirene i jeszcze mam pozostałosc kremu aptecznego z vit A

myśle że spokojnie sobie dasz rade z gołabkami na szybko, czyli takimi gdzie musisz mięc poszatkowaną kapustke, są całkiem proste i jeżeli mi sie udały to i Tobie wyjda, moge Ci napisac jak sie robi jak chcesz
Zimą używałam Lipobazy, teraz mi się kończy, więc teraz Emolium kremu spacjalnego. Nam mówiła, że to bardzo ważne, z tym, że Kuba, jak miał tę plamkę, to miał zniszczoną tam warstwę lipidową.

Poproszę

H. MacLeod

.
Stary 2011-06-05, 20:59   #268
agga19851985
Wtajemniczenie

Dobrywieczór i dobranoc

Wrócił mój stary mąż, czyt. jestesmy pokłóceni i mamy siebie głęboko w poszanowaniu.
Humor mam do bani, idę spać:-( (sama)

Pola jest z nami od 03.XI.2015
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-05, 21:00   #269
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napiszę Ci w kulinarnym
Dobrze , nie musi być dzisiaj, bo jutro rano wstajecie

H. MacLeod

.
Stary 2011-06-05, 21:01   #270
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Byliśmy dzisiaj u rodziców bo tatko miał imieniny
Objadłam się że hej, mały się wyszalał, niedawno wróciliśmy, wykąpałam go, zjadł i poszedł spać Zresztą ja też zaraz idę bo już padam

Jolu, Kat ... wierzcie mi znam moją przyjaciółkę i to nie jest depresja ale nie ważne...
Jolu
między nami nie ma szorstkiej przyjaźni... Jeśli sytuacja wymaga pocieszenia i wiem, że będzie lepiej to jej to mówię. Po co mam jej teraz mówić, że będzie dobrze jak wiem, że nie będzie lepiej niż jest teraz... Dziecko z każdym miesiącem jest coraz bardziej absorbujące i niech będzie tego świadoma... Za niedługo będzie jej przesypiał kilka godzin w ciągu dnia a przez resztę czasu będzie domagał się uwagi. Nie jestem szorstka a szczera... Jak jej mówiłam jako świeża mama jak jest ciężko to mi nie wierzyła i się śmiała a teraz podrzuca dziecko kiedy tylko może mamie... Wolę ją przygotować i uświadomić na to co przed nią a nie głaskać po głowie i ściemniać, że mały niedługo będzie spać więcej, że będzie mniej marudzić itd. Dziewczyna musi się nauczyć organizacji czasu przy dziecku i podzielnej uwagi... Musi wiedzieć, że czesto jak będzie chciała wysprzątać a nikogo akurat nie będzie w pobliżu to jedną ręką będzie machać rurą od odkurzacza a drugą trzymać dziecko na biodrze...
No... to koniec tematu... Mówiłam o tym mojej mamie, ona też zna moją przyjaciółkę i podzieliłą moje zdanie.
A nie mogę tego zrozumieć tym bardziej, że tak na prawdę nie wiadomo co małemu jest z tą główką (modlę się o to, żeby ta zmiana zniknęła)... Wydaje mi się, ze powinna Bogu dziękować, że nie jest źle i być przy nim a nie 3 tygodnie po porodzie podrzucać dziecko mamie i wychodzić na imprezy... Ale to jej decyzja i jej życie... Po prostu mnie zaskoczyła... Ja osobiście tak bym nie potrafiła

Kolorowych snów

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości