|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł części numer 6 powinien brzmieć: | |||
| My dalej w amoku, niekończącym się słowotoku - bo nasze śluby już w przyszłym roku - PM 2012 |
|
6 | 10,53% |
| Pierwsze suknie to jest znak, że za rok powiemy TAK! - PM 2012 |
|
36 | 63,16% |
| Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 |
|
15 | 26,32% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201
Ależ oczywiście! Orange mi tyle promocji daje, że zawsze mi sporo kaski przepada, więc nie żałowałam sobie. Tym bardziej, że bardzo mi się podobają jego wykonania.
|
#3092 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201
Cytat:
Też mnie wzieło na ogladnie filmow ze slubu i wesela,a powinnam się uczyc Cytat:
Narazie byliśmy tam w jedną sobotę jak stoły były juz nakryte i jedzonko ustawiali na stoly, ale jak będą goście to jednak co innego ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3093 |
|
Wtajemniczenie
|
martusia15cc, tam po prawej stronie jest taka ramka z suwaczkiem - jak przesuniesz w dół to powinny się pokazać kolejne części, ewentualnie spróbuj ten link: - tu powinna być pierwsza część filmu. W sumie jest ich 8, kolejne części włączasz w tej ramce po prawej stronie. Mam nadzieję, że teraz zadziała
![]() W ogóle jak na film z 2008 roku to fajnie jest zmontowany, widać, że profesjonalista robił.
|
#3094 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki! Fajnie ogląda się ten film ![]() Wogóle doszlam do wniosku, ze pooglądam sobie takie filmy i poobserwuje przy ktorych piosenkach goscie najlepiej sie bawią, bo zauwazyłam że jest duzo fajnych piosenek jak je sie slyszy a do tanca nie sa dobre... Wiec poogldam sobie w wakcje i pozapisuje ktore chcę
|
|
|
|
|
#3095 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny!! Kurcze ale dziwnie się czuję jakby mnie tu nie było ho ho....
![]() Zasiedziałam się przy robieniu prototypu zaproszenia ...no i coś może z tego wyjdzie ...jak narazie szukam odpowiedniej czcionki czytelnej ... ![]() Ah no...byliśmy dzisiaj na naukach przedmałżeńskim pierwszych i ostatnich... na 11:00 była msza z pl języku trwała 40 minut i o 14 :00 nauki (w ogóle myśleliśmy z tż że to będzie od 11:00 do 18:00 i cały dzien a tu się okazuje że o 14 nauki) dobra ... było 5 par (razem z nami) ...ksiądz spoko luzak taki że hej i najlepsze jest to że większość czasu opowiadał o sobie tzn gdzie wcześniej "pracował" a były to FIlipiny... w sumie na dobra sprawe nic nowego nam nie powiedział a koniec nauk był ok 16:30 także bardzo szybko się uwinęliśmy ....jeśli chodzi o płacenie za nauki to kto chciał to mógł coś tam dać ale nie było to konieczne ale jak dała jedna para to wszyscy zaczęliśmy szukać portfelów także wyszło że zapłaciliśmy.. było fajnie no i najważniejsze że mamy świadectwa...![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Zajrzałam właśnie na suwaczek a tam 468dni jak ostatnio zaglądałam to było 471 ![]() ![]()
|
#3096 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do czcionek, to ja już jakiś czas temu ściągnęłam sobie cały pakiet ozdobnych polskich czcionek i teraz mam je wszystkie zainstalowane. Przydadzą się nie tylko do zaproszeń, już teraz jak trzeba mi coś wydrukować bardziej niekonwencjonalnie to ich używam. Ale nie polecam tego sposobu ze ściąganiem całego pakietu, bo z jednej strony fajnie, że jest tyle czcionek do wyboru, ale z drugiej ileż ja się muszę zawsze naprzewijać w Wordzie, żeby znaleźć zwykłego Ariala czy Times New Roman Anyway, załączam plik PDF z czcionkami ozdobnymi, które mam i które mają polskie znaki. Gdyby jakaś Ci się spodobała, to pisz, podam nazwę albo spróbuję przesłać
|
|
#3097 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja sobie ściągnełam też sporo ale właśnie nie wiem którą wybrać musiałabym wydrukować kilka żeby widziec jak to wygląda na papierze.....już tyle co nadrukowałam żeby zobaczyć jak wygląda że tż jak sprawdzi poziom tuszu w drukarce to mnie ZJE ![]()
|
|
#3098 |
|
Zakorzenienie
|
Witam po weekendzie
w niedziele TŻ i mój papa mieli urodziny było śmiechu co nie miara podwójne prezenty a nawet mieli wspólny torcik GIENEK RULEZ jeślui chodzi o góry to prawdopodnie wybierzemy się na czerwcówkę z TŻ do Zakopanego chociaż osobiście kocham morze a jak tam u Was dziewczynki po weekendzie?
|
#3099 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
![]() Staram się zebrać, żeby popracować, albo chociaż pozory stwarzać, ale nawet pozory mi nie wychodzą ![]() Dzisiaj chyba będzie jakiś temperaturowy rekord, bo o 6.30 już było 23 stopnie. dla mnie taka pogoda to masakra. W głowie helikopter i źle ogólnie. Jak szłam do pracy, to myślałam, że się rozpuszczę.
|
|
|
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dzisiaj mam rok i 4 miesiące do ślubu Aż się boję dzisiejszych upałów. Mam @ i jakoś upał źle na mnie wpływa a w dodatku mamy dzisiaj poradnię 2 godziny mękiMiłego dnia |
|
|
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
hej
a ja wam wczoraj zapomniałam napisać. Wiecie co sobie znowu księża w mojej parafii wymyślają?? Otóż chcą żeby przez 5 lat od ślubu każda para w miesiącu swojego ślubu musiała odbyć weekend skupienia. Im na prawdę się widać nudzi. Każdy sakrament tak utrudniają że człowiekowi się aż odechciewa eh
|
#3102 |
|
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj idę po raz trzeci na poradnię,bo ostatnio nam się babka doczepiła do wykresu...Aż się boję co dziś wymyśli....
|
#3103 |
|
Wtajemniczenie
|
kurde a ja zapomniałam całkowicie o tej poradni, trzeba się tym zając teraz wcześniej
|
|
|
|
#3104 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Ja tylko tak z doskoku! Tez się ciesze, ze GIENEK wygrałłł ![]() Poza tym - byłam w sobotę na panieńskim - za✂✂✂osta impra! dawno tak dobrze się nie bawiłam ![]() Ale.....teraz powrót do szarej rzeczywistości.........mu szę w końcu zacząć robić cos na zaliczenie na seminarium :/ Miłego dnia Ja pewnie kolo południa wskoczę do basenu (bo już mi w ogródku stoi ) bo taka piękna pogoda za oknem....
|
|
|
|
#3105 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A poźniej się dziwią, że coraz więcej osób ucieka od kościoła... Ehhh... I gdzie tu jest duchowe przeżycie, jak do wszystkiego Cię zmuszją ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3106 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() nadrobiłam Was, poprsotu jesteście niesamowite tyle stron przez weekend?? mnie zazwyczaj w domu nie ma ![]() też bardzo sie ciesze, że Gienek wygrał, od początku mu kibicowałam ![]() Michał Szpak ma jeszcze sporo czasu na karierę. |
|
|
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
hej. Na szczęście weekend za mną i przetrwałam wykłady
![]() Wczoraj mieliśmy tylko wpis do indeksu więc od razu telefon do TŻ aby coś zaplanować w piękną niedzielę ![]() Wybraliśmy się na kręgle do Krk a później połaziliśmy nad zakrzówkiem. Ogółem baaaardzo udany dzień. A dzisiaj niestety tez muszę zabrać się za naukę bo zaczynają mi się same egzaminy...
|
#3108 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie ...ada i michał są młodzi i myślę, że jak tylko będą chcieli to im się uda osiągnąć sukces ...
|
|
#3109 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko że blada była a miała nie białą tylko ecru czy ivory nie pamiętam ;p kwiatka miała piękny welon do połowy pleców a zakończony był perłami pierwszy raz taki widziałam i się zakochałam a jeśli chcesz to się jej podpytam czy była wygodna w tańczeniu ;p wiem że ją podtrzymywała w górze przy tańczeniu Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i po poprawinach od 15 bawiłam się do końca czyli do 1 ale tym razem zespół dał czadu pierwszy raz tyle byłam na parkiecie ;p na weselu a co mówić o poprawinach. I wiecie co chyba nieźle imprezę rozkręcamy bo mój kumpel już ze swoją żoną zaprosili nas jeszcze dzisiaj na 18
|
|
#3110 |
|
Zakorzenienie
|
ja natomiast mam za sobą grilla z moimi rodzicami i teściami
rozmawiali o weselu ale obeszlo się na szczęście bez scysjii
|
#3111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Basen duży, wody nie zabraknie
|
|
|
|
|
#3112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3113 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mogę na priv? O widzę bloga masz, to juz patrzę....O nena piszesz egzam, trzymam kciuki ![]() Welon śliczny Poprosze linka do aukcji na allegro, to może też zakupię jeśli mogę?? :pliss:A ja się chyba nie obronię w lipcu (poczekam do września), bo żeby się bronić trzeba zapłacić wszystkie koszta czyli za okres letni i obronę itp (co jest rozpisane terminowo nawet do 30.09.2011), a żeby sie obronić trzeba to zapłacić do 03.07.2011 i zgadnijcie ile wychodzi... 2200 zł. Zgłupieli, że jednorazowo im tyle zapłacę kicia ja jestem za tymi butkami z kryształkiem, chociaż ja to nie chcę mieć białych Dziewczyny byłam na drugiej części Kac Vegas, jaja nieziemskie jeszcze lepsza część jak dla mnie niż pierwsza karolinka85 ja bym ci radziła szukać kogoś innego, bo jak ten już coś kręci, to wiadomo, że będzie kicha. Kasa pójdzie na to, a nie będziesz zadowolona. A to co ci napisał ten facet, to mnie zatkało. Jakiś cienki ten koleś, skoro nie potrafi "sprostać Pani wymaganiom". Może jakis początkujący i się wystraszył. Paulinko piękne widoki, kocham takie pejzaże, ja to w górach powinnam się urodzić
|
|
|
#3114 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do dni skupienia, to pod warunkiem, że prowadzą je życiowi ludzie, mogłoby się okazać bardzo przydatne, ale z drugiej strony jak chcieliby to wyegzekwować? W moim przypadku, gdzie mieszkamy w Krk, a ślub bierzemy w kościele, do którego za młodu chodziłam a z tego co wiem, to papiery w ostateczności trafią do parafii, w której byłam chrzczona, to byłoby trochę skomplikowane Dodatkowo dochodzi parafia TŻ i już zrobiłby się mały kocioł. ![]() Poczytałam Was i powiem, że dużo o ślubie i przygotowaniach myślicie - niektóre z Was suknie już mają, pozostałe welony, obrączki, zaproszenia... a my mamy czas - nawet nie zdołaliśmy w ciągu tygodnia podpisać umowy z fotografem. Mam nadzieję, że się nie wkurzy i nie oleje nas jak się w końcu odezwiemy Pomimo, że już niecałe 11 miesięcy do ślubu, to i tak to wszystko odległe mi się wydaje.A w ogóle, to gratuluję wszystkim dziewczynom zdanych egzaminów, trzymam kciuki za te, którym to jeszcze potrzebne i duuuuuuuuuuużo szczęścia tym, których urodziny przegapiłam
|
|
|
#3115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3116 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Super, że wszystko Ci się układa
Powodzenia u Lisy i gratulacje dla Siostry No i TŻtowi też pogratuluję, jak już potwierdzisz dobrą nowinę ![]() Cytat:
Gratulejszyn Fajnie, że już po 20tym będziesz miała z głowy, jaka ja jestem głupia, że tak nie potrafię tego po prostu zrobić i już... za pozostałe egzamki ![]() Cytat:
![]() Jak będziesz miała czas i chęć to poopisuj, co tam było dobrze, a co źle i jak wyglądało ![]() Cytat:
Ale to musi być dziwne dopiero teraz oglądać salę po raz pierwszy ![]() Brudzia, coś dawno Cię nie było My grawery będziemy mieli bardzo osobiste, swoje ksywki i 2członowe wyrażenie - po jednym wyrazie na każdej. Natomiast Znajomi nam ostatnio mówili, żeby koniecznie datę wygrawerować, bo się zapomina My raczej nie będziemy mieli z tym problemu, więc daty nam na obrączkach niepotrzebne ![]() Cytat:
Cytat:
Fajnie, że macie już godzinę, chociaż strasznie ona wczesna jak dla mnie ![]() A pytałaś, czy nie ma możliwości ustrojenia samodzielnie? Bo 300zł za dekorację to zdzierstwo. Czekamy na relację z salonów ![]() Cytat:
Walc naprawdę nie jest trudnym tańcem, jak się już rytm i podstawowe kroki załapie, to sam się człowiek dziwi, że tak ładnie i lekko sobie wiruje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A pytaliście tego kolegę, czy nie wolałby się bawić na weselu, niż Was cykać? Wiesz, bo jednak moim zdaniem to trochę głupio prosić gościa, żeby Wam robił za fotografa. A my po weekendzie z nowymi siłami, wczoraj mieliśmy totalny luz blues na działce u Ciotki pod lasem, byliśmy nad rzeczką i się trochę potaplaliśmy, poopalaliśmy się (nawet mnie trochę złapało ), no i ogólnie super relaks... Takie 1dniowe wakacje ![]() A dziś jestem umówiona z tą Dziewczyną, co mam za Nią pracować na omówienie szczegółów Mam nadzieję, że wszystko ok będzie i się dogadamy ![]() Co do dzieciaczka - ja w dniu ślubu będę miała skończone 26 lat i powoluuutku i mi zaczyna tykać... Jeszcze delikatnie i cichutko, ale na pewno przed moją 30ką chcemy się przynajmniej pierwsze zmajstrować, więc jakoś z rok po ślubie i my pewnie będziemy odstawiać zabezpieczenia
|
|
#3117 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry dziewczynki
Ja jestem dziś padnięta i w ogóle padam na pyszczek, bo do 3 pisałam durny referat na zaliczenie i położyłam się przed 4 spać Porażka totalna - miałam do północy wysłać babeczce tę pracę na maila no a okazało się że dostała ją dziś koło 9 hehe trudno :p Przy życiu podnosi mnie myśl, że dziś 3 godzinki nauki tańca Cytat:
Wiecie, że ja jeszcze tak z rok temu marzyłam o to, żeby też zaraz po ślubie płodzić maleństwo? Jakoś tak mi się spieszyło Dodam, że w dniu ślubu będę miała 23,5 roku więc w sumie czas niby mam, ale znowóż o hormony się trochę boję (choć 2 tygodnie temu gina powiedziała, że będzie spoko ![]() Oj no już trudno z tym moim egzaminem - płakać nie będę A jak okaże się, że stypendiów i tak nie będzie takich jak ostatnio to tylko mi kamień z serca spadnie i skończy się moje gdybanie "co by było gdybym odpowiedziała lepiej" ![]() Ja też nie lubię przezroczystych gorsetów My będziemy mieć: "Hicimos un pacto de palabras Yo te amo tu me amas" - ja jeden człon a mój TŻ drugi Cytat ten pochodzi z piosenki Aventury - "La boda" (ślub) a oznacza coś w stylu: "Zawrzyjmy pakt słow - ja ciebie kocham, ty kochasz mnie" hehe Ach bachata w naszym życiu... to i na obrączkach będzie Cytat:
![]() Cytat:
My też zamierzamy się nauczyć walca (a konkretnie angielskiego) - myślę, że to będzie niesamowite przeżycie wirować tak w pięknej sukni i welonie, w objęciach TŻa i przy dźwiękach nastrojowej melodii DZIEWCZYNKI! Zadzwoniłam dziś do Lisy Ferrery i umówiłam się na 16:30 w czwartek (tylko ten dzień pasuje zarówno mnie jak i mamuni - ojcze mój jednak spasował = ale sądzę, że z chęcią obejrzy potem zdjęcia ) - bardzo się jaram bo to w końcu moja pierwsza przymiarka No i od razu musiałam wybrać najbardziej prestiżowy salon w moim mieście (otworzyli go w grudniu - śmieję się, że specjalnie dla mnie bo marzyłam żeby był ten salon u nas ) - na pierwszy ogień na pewno pójdzie kiecka którą wklejałam na stronie 92 więc ekstra Babeczka przez telefon była bardzo miła także liczę na udaną wizytę No i mam w planie sprowadzić sobie suknię którą mam w avatarku i taką jeszcze jedną (bo pochodzą ze starszych kolekcji a ponieważ salon powstał w grudniu zeszłego roku to i mają same najnowsze kolekcje) hihi fajowo Oj po długości moich wypocin widać, że się zajarałam, co Oczywiście foteczki jak tylko będę mogła to wrzucę i oblukacie moją skromną osobę
Edytowane przez sztuczka_magiczka Czas edycji: 2011-06-06 o 12:29 |
|||
|
|
|
#3118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
była bym wdzięczna jak byś zapytała. Ale jak ją podtrzymywała to trochę kicha może za długa była
|
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
mój zegar tykać nie zaczął i jakoś sie tym mało przejmuje
a w przyszlym roku kończe 28 latnormalnie dziewczyny muuusze przymierzyć ta suknie znów się platonicznie zakochałam jezeli tylko dobrze mi będzie w tym fasonie to biore!! albo szyję!!
Edytowane przez vesna84 Czas edycji: 2011-06-06 o 12:41 |
|
|
|
#3120 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Aha, no i: Nena oczywiście trzymałam kciuki ![]() Tenebroska - superaśnie, że egzaminy tak świetnie Ci poszły Obrona też na pewno będzie cacy ![]() EDIT: Aaach już widzę Vesna - suknia jst doskonała To kiedy idziesz ją mierzyć ?
Edytowane przez sztuczka_magiczka Czas edycji: 2011-06-06 o 12:49 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:22.

):
). Ale powiem Wam, że pięknie wyszedł im ten ślub i wesele, byłam wzruszona jak to oglądałam. Młodzi cały czas uśmiechnięci i na luzie, bawią się z gośćmi, zespół również profeska, a na ślubie piękne i mądre kazanie księdza, uroczyście wypowiedziana przysięga i do tego wyjątkowy prezent dla Młodych... Byłam po prostu zachwycona! Wszystko takie naturalne i bez pompy, a jednocześnie widać tu prawdziwe szczęście, emocje, wzruszenie... Mam nadzieję, że nasze uroczystości ślubne i weselne też będą równie wspaniałe, czego każdej PMce z naszego wątku życzę z całego serca
Dla mnie ten film to dowód na to, że warto się starać i zadbać o każdy szczegół, żeby w tym dniu być spokojnym i cieszyć się każdą jego chwilą.
yeah... może w końcu będę miała wyobrażenie o niej (a raczej zobacze ją na zywo a nie na projektach. Może też dotrze do mnie, że to na serio za rok
Narazie byliśmy tam w jedną sobotę jak stoły były juz nakryte i jedzonko ustawiali na stoly, ale jak będą goście to jednak co innego

2 godziny męki

18.08.2010 - zaręczyny

Mogę na priv? O widzę bloga masz, to juz patrzę....O nena piszesz egzam, trzymam kciuki 
Porażka totalna - miałam do północy wysłać babeczce tę pracę na maila no a okazało się że dostała ją dziś koło 9 hehe trudno :p Przy życiu podnosi mnie myśl, że dziś 3 godzinki nauki tańca