|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
dzień dobry
ja w drodze do pracy ale wspaniała wiadomośc trzymam mocno za Wasze zdrowie!!!!!!!!!!! Aania- jestem dziś w Magdalence od 10 do 18 więc jak będziesz w Bochni przypadkiem to zapraszam,niestety z jogi nici i gratuluję37 tygodnia![]() miłego dnia dziewczyny |
|
|
|
#1952 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam poniedziałkowo!
U mnie już upał nieziemski.... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
zamknąć oczy, wziąć z półki co sie weźmie i używać, innego wyjścia nie widzę
|
|||
|
|
|
#1953 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry w poniedziałkowy poranek.
u mnie leje od wczoraj. temperatura około 17 stopni, więc w sam raz dla mnie. Ponieważ brak upałów tak jak u Was, więc nic mi nie puchnie, nic nie skurcza, ot tylko oddychac ciężko i jak chodzę to trochę słabo się czuję, momentami pot mnie zlewa. Boję się więc sama wychodzic i dziś już ostatnie rzeczy idziemy z T. dokupic, bo ja raczej sama już się nie ruszę daleko. Do porodu 53 dni (z przeczuciem na tydzień wcześniej), więc torbę do szpitala spakuję w przyszłym tygodniu. ![]() ostatnie dwa dni ciągnę na melisie, bo jakoś mnie wszystko rozstraja, ale meliska z ogrodu cioci pomaga ![]() wczoraj zjechałam mego T. za to, że nie chowa chleba to torebki i potem robi się suchy i jak robił mi śniadanie to położył jajko smażone na kanapkę. no i dziś chyba musze przeprosic, bo powody błache. A wiecie od czego mogą zatykac się uszy? nie są zatknięte cały czas. jeden dzień sie zatykają, innego dnia nie, i to zatknięcie to nie jest takie stałe tylko kilku minutowe ale nawracające. próbowałam już oliwki i zakraplałam - nic. wczoraj nawet T. miał jakieś specjalne krople i gruszką mi potem wodę wpuszczał, ale moje uszy perfekcyjnie czyste, więc to nie woskowina. dodatkowo muszę oczyszczac nos rano, ale nie mam kataru. miała któraś z Was coś takiego????wszystkim potrzebującym dzisiaj wielkie ![]() ![]() łóżeczko mamy East coast, więc nie wiem nic na temat innych. a kosmetyki: bambino- mydełko, oliwka i krem pielęgnujący. z leków to tylko te kropelki na kolki, a reszty nie będę kupowac, bo nie wiadomo, czy będzie taka potrzeba, a data przydatności nie koniecznie jest długa. no beatko, ja to już bym była spakowana ![]() kasiahexe, pamiętamy i gratulację. dużo zdrowia |
|
|
|
#1954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() koło środy przywiezie mi kurier komplet garnków które zamówiłam i je zawieziemy do moich rodziców to sobie od razu wezmę takie duże torby podróżne to spakuje ubrania a resztę w pudła i w piatek będę się pakować bo w czwartek jadę na egzamin więc nie będzie czasu
|
|
|
#1955 |
|
Wtajemniczenie
|
witam wszystkie mamusie
zaczynam dzisiaj 34 tydzień, kurcze jak ten czas leci szybko jeszcze troche a już będzie po porodzie ale teraz mam problem z córką ma 4,5 roku i od jakiegoś czasu nie chce chodzic do przedszkola jak po nią przychodzę to mówi że fajnie było ale jak ja zostawiam to płacze i mówi że nie chce w przedszkolu wszystko jest w porządku ale coś mi się zdaję że Oliwka zaczyna być zazdrosna o mnie i czuje że dzidziuś juz niedługo się urodzi niby się cieszy gada z brzuszkiem głaszcze i całyje nawet mówi dobranoc przed snem ale jest zazdrosna o mnie nawet nie chce zostać na placu zabaz z mężem tylko mamusia i mamusia poradźcie coś
|
|
|
|
#1956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1957 |
|
Zakorzenienie
|
kasiahexe cudownie gratulacje!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#1958 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
za wizytę i żeby Dzidzia była główką w dół ![]() Kasiahexe ![]() A my dzisiaj zaczynamy 35 tydzień ! Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2011-06-06 o 09:13 |
||
|
|
|
#1959 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
![]() Ale mi się dziś ciężko spało... pociłam się jak osioł ![]() Cytat:
ta Ada niby ładnie śpiewa ale totalnie mnie nie ruszała a wręcz irytowała tą przesadną słodkością![]() Cytat:
moim zdaniem Drewex to porządna firma, łóżko jest solidne, ładnie wykonane i gdyby nie Lilka dla której trzeba było Filipa z niego wyeksmitować to byśmy jeszcze go trochę używali.Wyjmowane szczebelki zaczęły nam się przydawać jakoś po roku. Był taki okres że Filip budził się często w nocy i chciał do nas, to w końcu przysunęliśmy jego łóżeczko do naszego i nad ranem sam sobie przyczłapywał ![]() a potem to nauczył się sam wchodzić i wychodzić więc było bezpieczniej bo jakby nie miał możliwości to by się wspinał po ściankach. Wyjmowane szczebelki nie są więc niezbędne ale ułatwiają czasami życie
|
|
#1960 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze 2 tyg i porodówka stoi otworem Zapomnialam się pochwalić... dostałam zaproszenie na wieczór panieński muszę wymysleć jakiś fajny prezent....
|
|
|
|
#1961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lekarstwa dla noworodka - ja kupie tylko jakies czopki. reszta to i tak dla takiego malucha za silne, zwykle wszystko za zaleceniem lekarza. poza tym mam po synu sporo lekow. my mamy apteke niby pod nosem ale w nocy czy w weekend to jest jedna czynna i sa tam straszne kolejki (raz czekalam godzine!) brunetka - mam ale nie wypowiem sie ws suszarki, bo lezy pol roku i czeka na montaż ![]() agulaaabar - syn mnie ostatnio pyta dotykajac pod kolanem "mama, a co to TO niebieskie?" wiec i chyba u mnie wychodza coraz mocniej żyły (ale na szczescie nie ma jeszcze żylaków) emolienty - mój dobrze reagowal (pocczatki azs miał) ale na główce zrobiła sie mega ciemieniucha od oliatum wiec zrezygnowalismy na rzecz smarowania kremem po kąpieli a tak poza tym - ja dziecko okazjonalnie smarowalam i oliwka i sudocremem (alurat to mialam do tyłka) i calkiem dobrze mu bylo. dopiero jak mial problemy ze skóra zaczelam regularnie (ale to wina alergii, potem na lekach bylismy i minelo) brumek - u mnie roczniakowi musialam wyciagnac szczebelki bo chcial góra przechodzic. z tego co wiem ja sama gora wygodzilam po kołderce (wchodzilam na nia i sturlalam sie na podłoge), wiec tata wyciął dziure piłą w łóżeczku i bylo git. moj mial łóżko dorosłe jako 2latek. zawsze wczesniej zwyczajnie mozna materac na ziemii polozyc (tak uczylismy go zeby nie spadal bo czesto znajdowalismy go np. na srodku pokoju ). zmienilismy na dorosle tylko dlatego że juz mu sie tyłek średnio miescił w tej dziurze po szczebelkachprzypomniala mi sie anegdota - kiedys jeszcze za studenta jechalam z obecnym mezem do moich rodzicow pociagiem. i na jednej stacji jakis gosciu zagadal do meza "ale ty swojej (znaczy mi) nie dawaj duzo żrec po slubie, bo zobaczysz jak sie spasie..." na to jego kolega "hej, ale twoja byla w ciazy jak sie z nią żeniłeś, to co sie dziwisz!" "ano racja..." kasiahexe -GRATKI!!!!!!! |
|
|
|
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia Gratulacje
Brumku ja co prawda pierworódka, ale sporo jeszcze pamiętam z dzieciństwa mojego brata. W kązdym razie moja mama wyjęła szczebelki tuż po roczku jak jakimś cudem mój brat wylazł górą. Dobrze, ze stało tuż obok wersalki, więc miał miękkie lądowanie. Więc wszystko zależy jaki będzie Tymek, czy będzie umiał się grzecznie bawić, czy raczej poszukiwał przygód ![]() Ja już po badaniach. Pani w labie mnie pocieszyła, bo powiedziała, ze jedyna w miare łatwa do kłucia żyła jest już zmasakrowana i mam na niej zrosty od częstego pobierania i mam nie dać się już w nią kłuć. Super |
|
|
|
#1963 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratuluje kochana! To chyba bedziecie z Inutil na jednym watku, co? Cytat:
Ja mydelkom mowie nie! Nie nawidze stosowac ich na sobie, wiec tym bardziej dziecka nim nie myje. A termometru rzeczywiscie nie trzeba. U Was faktycznie polozne mierza temp.? Dzieciom, czy matkom? Bo u nas ani jednym ani drugim. Cytat:
Cytat:
za nowy tydzien i dla innych dziewczyn rozpoczynajace nowe tygodnie rowniez!Cytat:
Chyba za 2 tyg wybieramy sie do Wisnicza, wiec jak co to bym wpadla na chwile. Cytat:
Agula dokladnie! Zaufaj swojej intuicji, kup, to co Ty uwazasz za sluszne, w razie czego, to przeciez bedziesz mogla zmienic kosmetyki, to nie jest przeciez majatek. Cytat:
Ja jeszcze gnije w lozku, ale musze wyjsc do sklepu poki nie ma upalu, a potem posprzatac, bo w sobote nie mialam kiedy. Jeszcze raz kciuki zaciskam za wszystkie dzisiejsze wizyty! Ja czekam do czwartku na USG. Moze sie dzidziol w koncu ujawni? Brumek co Twoja kula mowi?
|
|||||||
|
|
|
#1964 |
|
Zadomowienie
|
Hej Brzuchatki
![]() Trzymam kciuki za wizyty a dziś dużo ich ![]() ![]() ![]() Jade dziś do zus ale mi sie nie chce
|
|
|
|
#1965 |
|
Zakorzenienie
|
Aga a ja mydełkiem dziecięcym (tym z babydream) wyleczyłam sobie trądzik
Bo wszytskie inne kosmetyki za bardzo wysuszały i się koło zamykało.Ale każda z nas musi sama wypracować sobie sposób - indywidualnie, no bo wszystkie dzieciaczki są inne i co innego będzie im służyć Mam znajomą która w ogóle nie używa kosmetyków, myje w siemieniu, na dupsko mąka, jak skóra przesuszona to oliwa z oliwek i dziecko ma się super
|
|
|
|
#1966 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Drewex ma podobno super łóżeczka, ale koleżanka ma kolor taki musztardowy, nie naturalne drewno, i po roku czasu łóżeczko wygląda brzydko, bo odpryskuje farba i się wyciera, do tego córka gryzie..i ta farba u niej w buzi. Więc najlepiej naturalne drewno, żadnych lakierowanych kolorowych. Cytat:
Cytat:
kciuki zaciśnięte. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Byłam u krwiopijców. Pani powiedziała że ślicznie mi w ciąży
|
|||||
|
|
|
#1967 |
|
Zadomowienie
|
Witam Mamuśki
Ale upał już za oknem - 33 stopnie w cieniu ![]() Muszę nadrobić wczorajsze posty ![]() Ale za wszsytkie które mają wizyty, badania, egzaminy - mocno zaciskam
|
#1968 |
|
Zakorzenienie
|
kciuki za wszystkich i wszystko zaciskam
DEMOT NA DZIŚ http://demotywatory.pl/3135631/Kobiety |
|
|
|
#1969 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie tak, każda musi do swojego malucha dopasowac
Z kosmetyków i tak planuje tylko coś do kapieli, krem na słońce i coś do tyłka. z aptecznych kupie tylko jakieś gaziki itp bo bałabym się i tak takiemu maleństwu sama cos podać więc po co.... Śniadanie zjedzone, biorę sie za malwanie drzewa na ścianie
|
|
|
|
#1970 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1971 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane !!
My dziś zaczynamy 33 tydzień ![]() 56 dni do porodu 7 tygodni ![]() Ale za to mezulek wraca do nas za 19 dni jeszcze troszke i bedzie znow obok
|
#1972 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś Światowy Dzień Pocałunku więc przesyłam wszystkim buziaki
Szkoda, że wcześniej nie doczytałam to bym męża wycałowała za wszystkie czasy ![]() |
|
|
|
#1973 | |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny. U was upaly a u nas zachmurzone niebo, nie jest az tak zimo, mozna sobie swobodnie na spacerek wyjsc.
Wczoraj wieczorem zaczelo mnie pod pacha strasznie bolec, nasmarowalam amolem, nie przeszlo.reki do gory nie moge podniesc, wyczuwalne twarde ,wielkosci wisni, strasznie boli. Wiem ze mogadishu byc to wezly , moze mnie przewialo? Tz kazal mi sic do lekarza , ale ja mam jutro wizyte z polozna, wiec poczekam. ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczysz że zleci migiem i będziesz tulić swoje maleństwo
|
|
|
#1975 |
|
Rozeznanie
|
Ogladalam ddtv no I mowili o pepowinie, ja bylam pewna ze to flaczek , na a okazuje sie ze to troche twarde... Taka ciekawostka
|
|
|
|
#1976 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski!
Trzymam kciuki za Wasze wizyty, będzie potem co czytać Sama jestem ciekawa, co u mojego Igora, co gin dziś powie, zostało nam równo 14 DNI do planowanego terminu... Ale wiecie co, mam przeczucie, że przenoszę. Każdy mi to tez mówi... ![]() Beatko i super, widzisz dopiełaś swego i za tydzień o tej porze będziesz juz po pierwszej nocy w swoim własnym gniazdku...ahh...:rolleye s: Za każdy nowy tydzień ![]() Kurcze, już takie poważne tygodnie...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1977 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kaszel nie przechodzi, płuca sobie wypluję wreszcie...do tego głos mi siadł i najlepiej mi szeptem mówić... ide po południu do lekarza.Dziękuję Jakie garnki kupiłaś? Cytat:
![]() Cytat:
Ja się też nie wybieram, Czesio musi się bez nas obejść ![]() Do Bochni dziś też pewnie nie pojadę, za dużo mam załatwień i ledwo mówię, więc nie bardzo pogadamy... :/ Gratulacje! ![]() Nie, na razie nie
|
|
|
#1978 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na szczęście już skończyła z tekstami typu: odchodzicie ode mnie, jak ja sobie dam radę. Chyba się kobita pogodziła z sytuacją ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
![]() oby się ujawniła w czwartek
|
|
|
#1979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze super, że to już tak nie długoWłasnie myślę nad jakimś ciekawym prezentem dla obydwojga
|
|
|
|
|
#1980 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Marina1;27329175]Hej laski!
Trzymam kciuki za Wasze wizyty, będzie potem co czytać Sama jestem ciekawa, co u mojego Igora, co gin dziś powie, zostało nam równo 14 DNI do planowanego terminu... Ale wiecie co, mam przeczucie, że przenoszę. Każdy mi to tez mówi... ![]() Beatko i super, widzisz dopiełaś swego i za tydzień o tej porze będziesz juz po pierwszej nocy w swoim własnym gniazdku...ahh...:rolleye s: Za każdy nowy tydzień ![]() Kurcze, już takie poważne tygodnie...[/QUOTE O Boze Marina to przeciez tylko dwa tygodnie. Cholera ja nie wiem jakie uczucia beda mna tragic kiedy bedzie tak blisko porodu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:49.

trzymam mocno
za Wasze zdrowie!!!!!!!!!!!
i gratuluję37 tygodnia

zamknąć oczy, wziąć z półki co sie weźmie i używać, innego wyjścia nie widzę 

Zakończone: 2
dodatkowo muszę oczyszczac nos rano, ale nie mam kataru. miała któraś z Was coś takiego????

zębole

klask i: Ja też jestem z Ciebie dumna! Wiem, jakie to trudne żeby się przełamać. Ale tak naprawdę to wystarczy. Ja coś Ci się w głowie odblokuje, wsiądziesz, pojedziesz kilka razy, to potem szybko nabierzesz wprawy i zobaczysz akie to przyjemne, ułatwiające życie, jaką daje wolność i satysfakcję 
7 tygodni