|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
[QUOTE=Marina1;27329175]Hej laski!
Trzymam kciuki za Wasze wizyty, będzie potem co czytać Sama jestem ciekawa, co u mojego Igora, co gin dziś powie, zostało nam równo 14 DNI do planowanego terminu... Ale wiecie co, mam przeczucie, że przenoszę. Każdy mi to tez mówi... ![]() Beatko i super, widzisz dopiełaś swego i za tydzień o tej porze będziesz juz po pierwszej nocy w swoim własnym gniazdku...ahh...:rolleye s: Za każdy nowy tydzień ![]() Kurcze, już takie poważne tygodnie...[/QUOTE O Boze Marina to przeciez tylko dwa tygodnie. Cholera ja nie wiem jakie uczucia beda mna tragic kiedy bedzie tak blisko porodu
|
|
|
|
#1982 |
|
Zakorzenienie
|
brawoooo!
o dzień pocałunku, a mnie dziś opryszczka zaatakowała |
|
|
|
#1983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekam na wieści co Ci powie bo ty już możesz w każdej chwili urodzić ![]() oj dopięłam swego i mam taaaaaką mega satysfakcję z tego że ach hmm.. mówisz że po pierwszej nocy we własnym gniazdku..? z tż-tem... ![]() coś trzeba wymyślić na te pierwszą wspólną noc
|
|
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
Carmela śliczny brzuszek ![]() Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty dla mam i Brzuszków ![]() Tak, tak oglądałam wczoraj Czesia jakby mogło być inaczej I tak mi się strasznie podobała ta piosenka Trzetrzelewskiej..http://www.youtube.com/watch?v=wtfBjStH2WY A co do pępowiny, to boli jej przecięcie ? ![]() Beatka super wieści z przeprowadzką W końcu będziecie na swoim ![]() Nerolka halo?
|
#1985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam w planach z tz-tem tak nad Julką pracować żeby się tak ok. 39tc urodziła. Oczywiscie jak gin pozwoli ![]() pewnie że tak mówiła
|
|
|
#1986 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja ten pojemnik mam w komplecie z laktatorem wypróbuje ten pojemnik i zobaczymy
|
|
|
|
|
#1987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj tak już godziny odliczam a czas tak wolno płynie jak na złość
|
|
|
#1988 |
|
Zadomowienie
|
Marina dwa tygodnie
u mnie cztery
|
|
|
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
Już aby patrzeć jak dzieciaczki będą się rodzić
|
|
|
|
#1990 |
|
BAN stały
|
Dzień dobry
![]() Po pierwsze trzymam kciuki za wszystkie wizyty a sporo ich. ![]() Po drugie-ja co prawda już od 3 tygodnie nie w dwupaku ale KASIAHEXE ogromne gratulacje i duzo zdrówka Was!!! ![]() Dziubku dobrze pamiętasz-nie smaruję Izy niczym.Jedynie po kąpieli mleczkiem Hipp. Blondynko ta Mustella jest fajna.Mam ją ![]() Dziś Izulka ma 3 tygodnie Wczoraj wypadł mi jeden szew a T. wyciagnął drugi co wisiał. Mieliśmy wczoraj gości-brat z żoną T.i 4 dziećmi i T. siostra z mężem z 2 dzieci. W sumie 10 dzieci i 6 dorosłych. Dobrze,ze upiekłam ciacha,to miałam co na stół postawić. Carmelko ale fajne mieszkanko Saruni Beatko jeszcze 6 dni Moniczko-tylko 19 dni Ja mam dla Izy Paracetamol w czopkach na wszelki(ale aptekę mam 12 km. od domu,wiec zabezpieczyłam się). Marinko ja do dziś dziewica Ale mój T^. wredota nie chce.Mówi,ze jeszcze 3 tygodnie ![]() ![]() Jaki Twój czop?Całyt zszedł czy na raty idzie? Aaniu a chciałoby Ci się zrobic takie zestawienie kalorii w potrawach najbardziej kalorycznych?Co z czym.Najwyższe zbilansowanie. Współczuję utraty głosu ![]() Brumku u nas szczebelki wyjmowane bardzo ratowały przed kombinowaniem i upadkami.Choc czasem uciażliwe było jak dziecko wychodzi a ja koło 50 razy musiałąm odprowadzać do łóżeczka. Takze i tu plusy i minusy. Aaa... wczoraj pierwszy raz oglądałam filmik z mojego porodu na komputerze.OMG ależ baby sa głupie po porodzie. Ja nie wierzyłam,ze Iza zyje i nic do mnie nie docierało.Wyglądałam jakby mnie nafaszerowali nie wiadomo czym. Zmalowana już mnie szukasz?Jestem. A ciecie pępowinki nie boli nikogo.Ani mamy ani dzidzi
Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-06-06 o 11:08 |
|
|
|
#1991 |
|
Zakorzenienie
|
O nerolka
Nam zostały równiutkie 4 tygodnie do 4go lipca
|
#1992 | |
|
Zakorzenienie
|
ja czuję że jak się zaczną dzieciaczki wysypywac to bedzie jedne po drugim już
![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
widzę że tż książkowo chce doczekać do końca 6 tygodnia - jak połóg to połóg ![]() aaaa przyszedł nam właśnie zwrot ze skarbówki - całe 278,02 w tym mojego chyba ze 40zł ![]() a Tobie Nerola doszedł zwrot w końcu czy jeszcze nie?
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-06-06 o 11:20 |
|
|
|
|
#1993 |
|
BAN stały
|
Beatko T. nagrywał jak Iza była badana,ważona,donoszona do mnie.
Nie cały poród czy wychodzenie małej. |
|
|
|
#1994 | |||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
.Cytat:
Cytat:
.![]() Ja jadę zaraz do lekarza, musi mi formę do linii lotniczych wypełnić, lecę już w czwartek |
|||
|
|
|
#1995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to fajną pamiątke macie ale ja i tak bym nie chciała żeby mnie ktoś filmował w takiej "niewyjściowej" sytuacji
|
|
|
#1996 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ale niewyjściowa?-nie. Byłam ubrana w koszulinę a Iza mierzona,ważona,u mnie na brzuszku i potem w rozku na moich rączkach z buziakiem wielkim od mamy. I te rozmowy,ze silna,duża jak na ten tydzień. Miodzio! |
|
|
|
|
#1997 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1998 |
|
Zakorzenienie
|
Ania
Suuuper!Nerolka jak ten czas leci, Izunia dopiero co się urodziła przecież ![]() Agulaaaabar to się jeszcze bobawisz przed macierzyństwem Lilka już będzie na pierwszej imprezce![]() Beatka widzisz jak z przeprowadzką szybko poszło Jeszcze chwilka i będziecie mieli więcej miejsca ![]() Idę na balkon trochę nogi opalić
|
|
|
|
#1999 |
|
BAN stały
|
:HI:
Ale gorąco u nas w cieniu jest 31 stopni ![]() jak ja nie lubie upałów. mam góre prasowania, i musze dzisiaj sprasowac. wyprasowalam jedno zelazko i padam na twarz |
|
|
|
#2000 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze, poduszka z balkonu mi spadla i musze sie po nia człapac na parter, obejsc blok (nasz jest chyba 15 klatkowy... a my w środku) i po nia isc
ale jedno jest dobre -pojde kupic truskawki i sobie je zjem ![]() ja sobie przeciąg zrobilam i poprasowalam wszystkie sukienki ktore mialam pogniecione a sie jeszcze w nie mieszcze. teraz jak znalazł |
|
|
|
#2001 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tz tez chce cos krecic, ale mi sie wydaje ze bedzie w takim szoku ze zapomni camery ![]() Zrobilam ciasto z rabarbarem , zaraz siostra na kawe ma wpasc, a pozniej na jakies zakupki bede leciala , wiec prosze tylko nie piszcie 10 stron....poczytam Was wieczorkiem |
|
|
|
|
#2002 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2003 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. jejku jeszcze trochę i zaczniemy się rozpakowywać, nie mogę uwierzyć .Cytat:
Życzę szczęśliwych 9 miesięcy. za 34 tydzień. A jak się drugie urodzi to córkę na wakacje dajesz do przedszkola czy zostawiasz w domu? Mi syna chcieli teście zabrać ze sobą na urlop na 2 tygodnie ale go nie puszcze bo nie chcę żeby się poczuł odrzucony.![]() ![]() Cytat:
. Cytat:
brawa dla Izuni za 3 tygodnie.A wiesz, że ja mam filmik z porodu. Nawet nie wiedziałam, że mąż kręcił. Ale stał w głowie więc dużo nie widać. Po porodzie miałam taką deprechę, że dopiero po roku zebrałam się na odwagę żeby go obejrzeć. I pierwsze co rzuciło mi się w oczy to jak położna wyjęła syna i podniosła go do góry, żebym mogła zobaczyć... A on miał taaakie wielkie jajka Cytat:
Dobry Nie wiem jak to zrobiłam ale wstałam dzisiaj 11.30... Chyba przez ten upał. Nawet obiadu mi się robić nie chce.
|
|
|
#2004 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje
|
|
#2005 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cyclo3fort i są bez recepty za kolejny tydzień Cytat:
![]() Cytat:
gratuluję z całego serducha Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jak ten czas leci a ja dziś miałam fatalną noc impreza w bloku na przeciwko i o 2 w nocy zadzwoniłam na policję bo już nie wytrzymałam |
|||||||
|
|
|
#2006 |
|
Zakorzenienie
|
gratki
my w środę też zaczynamy 35tc![]() Ja mam zdjęcia z porodu, tzn chwilę po narodzinach Filipa i z wielkim rozczuleniem lubię je oglądać, nie ma ich dużo, raptem parę sztuk bo nie mieliśmy wtedy głowy do tego. Kamerę też mieliśmy ale zupełnie o niej zapomnieliśmy. Nie mam żadnych krwawych ujęć, zresztą tż nie wchodził w rejony zakazane, nie patrzył w Strefę Zero tylko wspierał mnie stojąc przy głowie, wycierając pot, podając picie itd..nie zupełnie nie boli. Ja nawet nie zarejestrowałam momentu przecinania pępowiny. Wiem że tż przecinał ale miałam wtedy Filipa na brzuchu to wpatrywałam się w niego ![]() tż mówił że pępowina to taka trochę gumowa opona.. ciężko przeciąć
|
#2007 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc Brzuszki i nie tylko
![]() Ale Wam zazdroszczę takiej pogody. Uwielbiam slonko i ciepelko. U mnie chłodno i deszcz od rana pada. No ale taka jest angielska pogoda Beatko super ze w koncu sie przeprowadzacie. My od 2 miesięcy tez mieszkamy w nowym miejscu i pamietam jak sama nie mogłam sie doczekać tej przeprowadzki. No ale u nas to była konieczność. Po pierwsze wynajmowalismy tylko pokój a po drugie towarzystwo w domu było bardzo rozrywkowe i prowadziło nocny tryb życia. Przeszkadzalismy sobie nawzajem. Teraz mamy nie duża kawalerke ale z nikim jej nie dzielimy i jest CUDOWNIE Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. |
|
|
|
#2008 |
|
Zadomowienie
|
No i po wizycie
Dobre wieści że leki mam brac tylko do konca tygodnia i finito więc jest dobrze, potem tylko nospa i magnez, ale Nasz uparty dzieć nadal lezy główką do góry Jeszcze mu ginka dała jakieś szanse na obrócenie się, a jak się do następnej wizyty ( 20.06 ) nie obróci to czeka Nas CC
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#2009 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Więc mam nadzieję że u was też się tak ułoży A ja właśnie spojrzałam na suwaczek 40 dni według pierwotnego terminu, a według wszelkich innych 30 dni zostaje ![]()
|
|
#2010 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
baaaardzo się cieszę, teraz na pewno wszystko będzie dobrze Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wizytę. Może maleństo jednak zdecyduje się na obrót
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:15.

zębole

wypróbuje ten pojemnik i zobaczymy 

u mnie cztery