Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej?
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. 18 29,51%
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. 13 21,31%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 6 9,84%
Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. 6 9,84%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. 1 1,64%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. 6 9,84%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. 0 0%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. 11 18,03%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-06, 10:17   #2311
lausanne
Wtajemniczenie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
W sumie masz rację, co za różnica czy spakuję torbę przed weselem czy po Będę spokojniejsza a i tak to wychodzi jakieś 2 tyg przed terminem (ale golić to bym się musiała co 3 dni)
no a jak myślisz - że ja już na dwa tygodnie przed ogolona raz a dobrze? małż miał niezłą szkołę kosmetyczną - co dwa dni zabieg
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość

a ja mylkam na 12:30 do lekarza prosze o kciki no i biore L4 hehe dziwnie mi z tym
aaaa Asik, kciuki mega ode mnie bo dzis chyba możesz poznac płeć nie?
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 10:20   #2312
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
w tamtym tygodniu narzeczony powiedział Mi że obrączki są jakieś kanciaste =/// jestem załamana, ale powiedział że przetopi się je dopiero jak będzie kasa na to =/// =((( głupi powód, ale chce Mi się płakać, bo chciałam by było cudownie =/
Wg mnie podłamiesz się dopiero przy sukience
U mnie też miało być idealnie a skończyło się na zamawianych na szybko obrączkach z czego w efekcie mam męską, sukience której szukałam miesiąc ( wydaje się że to nie problem, ale jak się przymierzy kilka z brzuszkiem to albo za mała albo układa sie fatalnie...) i poszłam w kupionej 3 dni przed - zupełnie bez szału i daleka od marzeń, nie miałam fryzjera ani innych bajerów które były w planach a mimo to ślub wspominam przyjemnie. Jednak najważniejsze w tym wszystkim było dla mnie to jak tż się uśmiechał mówiąc tą całą przysięgę, jak później cały czas pokazywał mi obrączkę ( nie nosił biżuterii i zachowywał sie jak małe dziecko które ma nową zabawkę) i w ogóle już nie przeszkadza mi ta męska obrączka ani nie pamiętam jaka zła byłam za sukienkę

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 10:22   #2313
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Dzień dobry mamusie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość

za podjęcie decyzji, aby wasze plany zostały pomyślnie zrealizowane, A mężuś kiedy wraca?
16go na 10dni przyjeżdża - będzie trochę latania i załatwiania ale nie odpuszczę, musimy formalności załatwić już!

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
a u nas:
- wczoraj była studniówka
- dziś jest druga rocznica ślubu.
GRATULACJE

Cytat:
a ja mylkam na 12:30 do lekarza prosze o kciki no i biore L4 hehe dziwnie mi z tym
Asiu 3mam kciuki ja mam wizytę na 13:45 (i ma trwać 45mni! ) Jak się nie mylę obie mamy dziś USG połówkowe???

KOPNIACZKI AMELECZKI
kasiuleczkakuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 10:23   #2314
DzastaW
Zadomowienie

Naszczęście będę miała tylko jedną fotkę zrobioną, więc jakoś wytrzymam sukienkę =) a z obrączką będę się pokazywać =/ może dam radę namówić narzeczonego by przetopić wcześniej. Jemu też się wogóle nie podoba że są kanciaste

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 10:25   #2315
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Oho mały chyba wrócił do pozycji głową w dół Czuję go gdzieś w pachwinie i kopie po pępku dodatkowo
Mój też , chociaż czuję go wszędzie to jednak wydaje mi się ze głowka jest w dół, bo dośc często słychać tam pukania

Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
Moze glupie pytanie-czemu jezdzisz bez pasow? Lubisz ryzyko?
Cytat:
co do pasów to jak pisałam każdy ma prawo wyboru i niepotrzebna krytyka, każdy ma inne opinie i doświadczenia wiec pozwólmy każdemu decydować o sobie i już
Dokładnie to miałam napisać, to jest indywidualna sprawa każdej z nas czy zapnię czy nie zapnie, zrobiłam jak uważałam! Moja świadoma decyzja, nic sie nie stało, to NAJWAŻNIEJSZE.
Temat pasów temat rzeka, każdy zrobi jak uważa.

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 10:29   #2316
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Hej maminki

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
a co to za skurcz??
za zdane egzaminy, to teraz odpoczynek a później obrona tak? a już macie wyznaczoną datę?
27/06

Cytat:
a u nas:
Kochana - wszytskiego co najlepsze! Na nastepne tygodnie ciąży i duuużo miłości na następne lata z męzem... Obyście każdego dnia byli ze sobą szczęśliwsi

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość

za zdane egzaminy masz u mnie lody i kciuki za obronę
za pozytywne myślenie masz u mnie bavarię.
a za grzeczne leżenie - jakiś ciuszek dla młodej
Teraz tylko musisz do mnie przyjechac
No tak - i już jest kilka argumentów... ale i tak nawet bez tych obiecanych lodów kiedyś się spotkamy

Cytat:
Będę spokojniejsza a i tak to wychodzi jakieś 2 tyg przed terminem (ale golić to bym się musiała co 3 dni)
jak chyba każda z nas co 2-3 dni bo czuję sie jak buszmen

Cytat:
Trzymamy kciuki !! Obyś poznała wreszcie płeć I zakupy śliczne....

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Jednak najważniejsze w tym wszystkim było dla mnie to jak tż się uśmiechał mówiąc tą całą przysięgę, jak później cały czas pokazywał mi obrączkę ( nie nosił biżuterii i zachowywał sie jak małe dziecko które ma nową zabawkę) i w ogóle już nie przeszkadza mi ta męska obrączka ani nie pamiętam jaka zła byłam za sukienkę
Cotuś - jak miło to czytać! Taki optymizm!

Ja zaraz zmykam na zakupy. Muszę z mężolem zamówić meble do pokoju małej, wykładzine, karnisze.... Grubsza sprawa. Poza tym jedziemy jutro, a ja nawet nie spakowana!!

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 10:35   #2317
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Hej maminki

Ja zaraz zmykam na zakupy. Muszę z mężolem zamówić meble do pokoju małej, wykładzine, karnisze.... Grubsza sprawa. Poza tym jedziemy jutro, a ja nawet nie spakowana!!
Ale ci fajnie, że już kupujecie U mnie nie ma w ogóle miejsca. Już mnie wszystko drażni przez ten brak przestrzeni, więc czekamy na ostatnią chwilę na mebelki dla małego.

A co ciekawego kupujesz? Pokazywałaś i przeoczyłam ?

Wymianka.
Stary 2011-06-06, 10:36   #2318
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Ja też uwielbiam i mam nadzieję, że synkowi też się spodoba

Powodzenia

Ja opalona jestem ładnie na brązowo, zresztą mnie słońce szybko bierze, ledwo wyjdę, pochodzę i już jestem czekoladka
Ale dawno o tej porze roku nie miałam tak pięknej opalenizny jak teraz
Zakopane bajka bylam tam na pierwszysch wakacjach z TZ i na nastepnych tez napewno jeszcze nie raz sie tam wybiore wiec udanego wypoczynku w takim pieknym klimacie

Cytat:
a oto moje łupy na allegro
to gdzie sa podwójne sztuki zakupiłam z przesyłką za 14 złoty
reszta zakupiona za 7,96 ale nei wiem ile przesyłka bo dopiero bede pisac
śliczności a z kapturkiem super

trzymam kciuki za wizyte dzis juz chyba bedziesz wiedziec kogo masz w brzuszku

Cytat:
A ja już dzisiaj po wizycie na nfz. Jak zwykle czuje się zmasakrowana po wzierniku.
Posłuchałam tętna, które było zakłócane przez kopniaki mojego urwisa i jestem w świetnym humorze

W ogóle widać że dziecko przybiera na masie ponieważ wczoraj miałam dosłownie fale na brzuchu. Czuć wszystkie przesunięcia, kopnięcia- a co lepsze zaczyna być widać to mega, szczególnie jak się rusza bo kopniaki widziałam wcześniej . Tż patrzył zdumiony jak okolice pępka wesoło falowały a kopniaki trzęsły mi całym brzuchem. I pomyśleć że już tak niewiele zostało!
zazdroszcze ze juz widzisz jak ci sie dzidzia rusza w brzuszku ja pare razy widzialam male wybrzuszenie w miejscu gdzie kopla moja kruszynka i tez czekam az mi brzuszek bedzie falował

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 10:37   #2319
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Ach jakie u mnie zapachy.... gotuję rosołek na warzywkach z działki od babci będzie pycha!
Kurczę trochę się denerwuję przed wizytą

KOPNIACZKI AMELECZKI
Stary 2011-06-06, 10:39   #2320
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Ale ci fajnie, że już kupujecie U mnie nie ma w ogóle miejsca. Już mnie wszystko drażni przez ten brak przestrzeni, więc czekamy na ostatnią chwilę na mebelki dla małego.

ja kupuje a nie mam miejsca jak narazie wszystko w worku trzymam i czekam az wreszcie kupimy mebelki i pomalujemy pokój dla małej juz sie nie moge doczekac az bedzie wszystko dopiete na ostatni guzik jak juz łóżeczko bedzie stalo i wszystkie rzeczy dla dzidziusia

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 10:42   #2321
mucka21
Rozeznanie

Cytat:
mucka Ja miałam kiedyś tak gdy słuchałam serca u gina, było słychać że dziecko się rusza co chwila a Ja nic nie czułam. A później gdy przyłożyłam rękę do brzucha, to okazało się że czuje delikatnie bardzo na ręce i od tego czasu zaczęło się tak często ruszać =)
ja zaczęłam wcześnie czuć ruchy, później już nawet codziennie, nawet w piątek tak szalało że czułam je w każdym kawałku brzucha a od soboty już nie za bardzo, dlatego się ucieszyłam jak dziś je wyłapałam i jestem spokojniejsza
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 10:49   #2322
19natka88
Zakorzenienie

aa2 za wizytę Ciuszki śliczne A bladziuchy jesteśmy dwa bo ja słonka też jeszcze nie złapałam

cotynato ja mam ostatnio na brzuchu fale dunaju Nie mam pojęcia co on tam wyrabia, jakieś rozciągania czy co?

Cytat:
no a jak myślisz - że ja już na dwa tygodnie przed ogolona raz a dobrze? małż miał niezłą szkołę kosmetyczną - co dwa dni zabieg
Heh no to tż będzie miał do robić

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Mój też , chociaż czuję go wszędzie to jednak wydaje mi się ze głowka jest w dół, bo dośc często słychać tam pukania
Ja już nie wiem w jakiej pozycji jest

Cytat:
jak chyba każda z nas co 2-3 dni bo czuję sie jak buszmen

Trzeba zainwestować w zestaw maszynek do golenia
Pokaż meble

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 10:54   #2323
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
ja kupuje a nie mam miejsca jak narazie wszystko w worku trzymam i czekam az wreszcie kupimy mebelki i pomalujemy pokój dla małej juz sie nie moge doczekac az bedzie wszystko dopiete na ostatni guzik jak juz łóżeczko bedzie stalo i wszystkie rzeczy dla dzidziusia
Widzisz, wy macie pokój a my tylko mój , z czego aktualnie już można oszaleć przez to że walam się o kable od laptopów, potykam o jego torby a przecież sama jeszcze mam tu tonę swoich szaparagłów które z kolei jego doprowadzają do szału. Będę musiała zrezygnować z biurka na rzecz łóżeczka ale na szczęście ok października idziemy na swoje więc będzie mieeejsce
Cytat:
aa2 za wizytę Ciuszki śliczne A bladziuchy jesteśmy dwa bo ja słonka też jeszcze nie złapałam

cotynato ja mam ostatnio na brzuchu fale dunaju Nie mam pojęcia co on tam wyrabia, jakieś rozciągania czy co?
U Ciebie pewnie to faliska w porównaniu ze mną ponieważ twój zawsze jakiś aktywniejszy był

Wymianka.
Stary 2011-06-06, 10:56   #2324
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.meblowy.abc24.pl/default....lk=&nr_str=1&r

zdecydowaliśmy na neutralne, chciałam sosnowe, ale ceny mnie przeraziły...

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 11:19   #2325
gerda
Zadomowienie

Cytat:
a u nas:
gratuluję rocznic

Cytat:
za wizytę i poznanie płci

Kasia
też kciukasy za wizytę, obu była udana

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 11:37   #2326
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
Kasia [/B]też kciukasy za wizytę, obu była udana
Dzięki już się nie mogę wizyty doczekać ale i denerwuję się... nie mogę sobie miejsca znaleźć... Wydepilowana jestem od stóp do głów włoski umyte i ułożone, obiad zrobiony, synek z babcią do miasta pojechał... jeszcze tylko szybka kąpiel tuż przed wyjściem i co tu robić...

KOPNIACZKI AMELECZKI
Stary 2011-06-06, 11:44   #2327
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Co do naszej seksowności- mówię dziś małżowi, ze mam zamiar na basen chodzić- to zaraz powiedział, ze taki jeden kumpel, który mieszka blisko nas też na basen śmiga to mogłabym z nim- bo miałabym transport. A to taki kolega co to wiecie- żadnej nie przepuści. Rok temu w życiu by mnie nie puścił jakbym np. sama na coś takiego wpadła- a teraz chce nas umówić
Boszszsz Archinto, małż się nie boi bo i czego? W ciążę przecież teraz nie zajdziesz nawet z najjurniejszym kolegą

Cytat:
Napisane przez No air Pokaż wiadomość
No i znowu prawie nie czuję dziecka... Dziś dostałam może dwa kopniaczki, albo mi się wydawało... Zaczęłam czuć ruchy w 18 tc., byłam zdziwiona, bo to moja pierwsza ciąża i jestem dosyć hmmm "duża", więc nie spodziewałam się, że tak szybko to poczuję... No ale codziennie czułam kilka puknięć od środka (pisałam zresztą wtedy...), więc przyjęłam, że to dzidziuś... W dodatku wg usg mam łożysko na przedniej ścianie, więc teoretycznie mogłabym jednak mniej odczuwać ruchy, no ale ja naprawdę to czułam... A od kilku dni czuję zdecydowanie mniej tego, co wcześniej odczytywałam jako ruchy (a w piątek wogóle, więc poszłam na pogotowie, tak jak pisałam...) i nie wiem, może dzidziuś się jakoś obrócił...albo to przez tą pogodę (chociaż wcześniej też było gorąco...), jak wmawiały mi wszystkowiedzące babole w izbie przyjęć ("tak gorąco to dziecko śpi, albo ma mamę w du.pie"... ), w dodatku od jakiegoś czasu w całym ciele czuję swoje tętno... , normalnie wszędzie bije mi serce, w stopach, w brzuchu, pod gardłem, nie wiem o co chodzi...
No air, dziewczyny Cię już pocieszały, to i ja dorzucę od siebie: naprawdę czasem mój Leoś kopie jak oszalały, a czasem mam wrażenie, że cały dzień go nie czuję. Kiedyś to nawet kilka dni mialam w brzuchu ciszę. Ale taki maluszek ma okresy zwiększonej i zmniejszonej aktywności. W końcu to jest malutki człowieczek i może mieć swoje fanaberie. Jak masz stetoskop, to może spróbowałabyś wysłuchać tętno swojego dzidziusia? Popodsłuchuj go codziennie i może się uspokoisz. Nie stresuj się tylko, bo przecież maluszek przeżywa razem z Tobą . Trzymam kciuki, żeby z malcem było wszystko w porządku

Cytat:
Ja dziś byłam tym razem u mojego gina szyjka 2,6-2,7 z 2,8 czyli ciut krótsza, ale lekarz uspokajał, że przedwczesny poród i szpital mnie nie czeka... Oj będzie co ma być Wierze, że przecież czuwa ktoś tam na górze nas nami
Egzaminy na studiach wszystkie zaliczone - i teraz OBRONA
GIENEK HIP HIP HURA
Aga , świetne wieści. A kiedy masz obronę?

Cytat:
a u nas:
Gratki

Cytat:
Proszę bardzo: DUŻE

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Asiu 3mam kciuki ja mam wizytę na 13:45 (i ma trwać 45mni! ) Jak się nie mylę obie mamy dziś USG połówkowe???
Kasiu, dla Ciebie też mocne
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 11:50   #2328
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Hejka
Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość

Walizki juz prawie poszykowane..tzn. ciuchy na wyjazd (walizki sie wietrza)
W sumie mamy jeszcze 2 dni..ale ja nie lubie wszystkiego odkladac na ostatnia chwile
to udanych wakaci kochana i czekamy na fotki
Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Tez smaruję się oliwka z rossmana dla kobiet w ciązy, mam jeszcze zwykły olej kokosowy i krem na rozstępy mamma mia z ziaji, którym smaruję się na dzień żeby nie zatłuścić ubrań. Dziś się zważyłam- waga spadła..Zmartwiło mnie to, ale przez ten głupi ząb nie jadłam wcale kilka dni. Mam nadzieję, że maluszkowi to nie zaszkodziło

Dziewczyny! bardzo dziękuję za wsparcie i współczucie z powodu zębaNa 12 idę znowu do dentysty, trzymajcie kciuki bo trochę sie denerwuję. Znowu szykuje się poważniejszy zabieg, nie miało sie kiedy przyplątać tylko w ciąży. i to takiej dość zaawansowanej
trzymam kciuki za bezbolesną wizytę u dentysty
Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Gratulacje

W piątek jedziemy do Zakopanego na 4 dni, w środę wizyta gin
o jak super, zazdroszczę
Cytat:
A ja już dzisiaj po wizycie na nfz. Jak zwykle czuje się zmasakrowana po wzierniku.
Posłuchałam tętna, które było zakłócane przez kopniaki mojego urwisa i jestem w świetnym humorze

W ogóle widać że dziecko przybiera na masie ponieważ wczoraj miałam dosłownie fale na brzuchu. Czuć wszystkie przesunięcia, kopnięcia- a co lepsze zaczyna być widać to mega, szczególnie jak się rusza bo kopniaki widziałam wcześniej . Tż patrzył zdumiony jak okolice pępka wesoło falowały a kopniaki trzęsły mi całym brzuchem. I pomyśleć że już tak niewiele zostało!
to super, że z dzidzią wszystko oki
Cytat:
Dzień dobry mamusie

16go na 10dni przyjeżdża - będzie trochę latania i załatwiania ale nie odpuszczę, musimy formalności załatwić już!

no to już niedługo mężuś przyjeżdża i trzymam kciuki za wizytę i się nie denerwuj
Cytat:
Naszczęście będę miała tylko jedną fotkę zrobioną, więc jakoś wytrzymam sukienkę =) a z obrączką będę się pokazywać =/ może dam radę namówić narzeczonego by przetopić wcześniej. Jemu też się wogóle nie podoba że są kanciaste
a czemu kanciaste?
Cytat:
Hej maminki

27/06
no to jeszcze trochę i będziesz po i życzę udanych wakacji
Cytat:
Widzisz, wy macie pokój a my tylko mój , z czego aktualnie już można oszaleć przez to że walam się o kable od laptopów, potykam o jego torby a przecież sama jeszcze mam tu tonę swoich szaparagłów które z kolei jego doprowadzają do szału. Będę musiała zrezygnować z biurka na rzecz łóżeczka ale na szczęście ok października idziemy na swoje więc będzie mieeejsce
to super, że idziecie na swoje

Asiu trzymam kciuki za wizytę i pewnie się dowiesz kto to się schował w brzuszku i od jutra odpoczynek

Zmykam na basen i do sklepu do później

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 11:51   #2329
Caltea
Zadomowienie

A tak w ogóle, to witajcie poniedziałkowo i mega upalnie. U mnie nie ma czym oddychać, tak gorąco. Nawet mury mojego przedwojennego domu się nagrzały i emitują do środka niemałe dawki ciepła.

Dziękuję za wszystkie kciukasy. Serce mam zdrowe jak dzwon (padło określenie: serce ma Pani jak mała dziewczynka, cokolwiek miałoby to oznaczać) i w sumie to wysokie tętno jest spowodowane najprawdopodobniej li i jedynie ciążą. Wada serca wykluczona, wszelkie pozostałe schorzenia włącznie z tarczycą też, więc zobaczymy co powie gin.

Gerdo, na echu byłam w Bochni

Od rana boli mnie głowa i w ogóle jestem jak ta osa z żądełkiem, więc pal lich z czarnymi wodami, idę zrobić sobie kawkę.
Stary 2011-06-06, 11:56   #2330
aa2
Zakorzenienie

zaraz sie zbieram i jakis stresik mnie ogarnoł he he

Cytat:

aaaa Asik, kciuki mega ode mnie bo dzis chyba możesz poznac płeć nie?
no mam nadzieje ze poznam

Cytat:
Dzień dobry mamusie

GRATULACJE

no to ja tez trzymam he he , tak obie mamy połówkowe, ja w zasadzie mam te drugie prenatalne w 4d wiec mam nadzieje zobaczyc ładnie dzidziolka i dlatego prosze o kciukasy aby si eładnei mamusi pokazał

własnei listonosz przyniósł mi rzeczy te co pokazywałam podwójne i sa fajne, nei zniszczone i takie maciupkie maz sie ze mnei smieje ze w maniactwo popadne he he no ale za 14 zeta 4 rzeczy to naprawde niewiele
co do bluzy co zamówiłam to miałam mieszane uczucia bo nei wiem czy to dla dziewczynki czy dla faceta ale wydaje mi sie ze dla faceta chyba tez co?
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 11:59   #2331
Caltea
Zadomowienie

Pokazywałyście ładne pościele, a ja zachorowałam na taką http://allegro.pl/muzpony-posciel-3-...636571029.html zwlaszcza ten wzór Pepe, do tego rożek i karuzela z tej samej linii. Ale... cena mnie powala. Szukam antidotum na pozbycie się złudzeń

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:

co do bluzy co zamówiłam to miałam mieszane uczucia bo nei wiem czy to dla dziewczynki czy dla faceta ale wydaje mi sie ze dla faceta chyba tez co?
Ja tam czekam w napięciu na wypełnienie pustej przestrzeni przy Twoim Nicku

Ubranka śliczne, bluza dla małego facecika jak najbardziej może być
Stary 2011-06-06, 12:03   #2332
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Pokazywałyście ładne pościele, a ja zachorowałam na taką http://allegro.pl/muzpony-posciel-3-...636571029.html zwlaszcza ten wzór Pepe, do tego rożek i karuzela z tej samej linii. Ale... cena mnie powala. Szukam antidotum na pozbycie się złudzeń

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Ja tam czekam w napięciu na wypełnienie pustej przestrzeni przy Twoim Nicku

Ubranka śliczne, bluza dla małego facecika jak najbardziej może być
ufff to dobrze bo przeczucie ze tam facecik mi nei mija he he, ciekawe czy sie zdziwie
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 12:11   #2333
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
ufff to dobrze bo przeczucie ze tam facecik mi nei mija he he, ciekawe czy sie zdziwie
A ja sie dowiem dopiero jutro co tam w Tobie siedzi... .
A chcesz się zdziwić?
Stary 2011-06-06, 12:16   #2334
lausanne
Wtajemniczenie

i co Wy na to?
Stary 2011-06-06, 12:36   #2335
acelinka
Zakorzenienie

hej moje kochane stęskniłam się

już nadrabiam ile sił!
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 12:42   #2336
KarlaM
Raczkowanie

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!!
Jeszcze kilka dni i chyba wszystkie będziemy wiedziały co nas tak ładnie kopie Trzymam kciuki za wizytę (moja w piątek ).

aa2 Ubranka śliczne... ja nie mogę namówić męża na używane - a takie śliczności są na allegro. Powiedział, że jego dziecko nie będzie w tym chodzić... no to niech płaci drań

Przegapiłam wcześniej pytanie o art w sprawie krążka (Pessar)... niestety nie jest to takie hop siup jak nam się wydawało. Krążek zakłada się od 20 do 28 tygodnia ciąży, po wykluczeniu stanów zapalnych szyjki macicy. Cytuję:

"Założenie krążka zwiększa ryzyko występowania infekcji. Aby zapobiec infekcjom lekarz zazwyczaj profilaktycznie zaleca przyjmowanie leków przeciwbakteryjnych i przeciwgrzybiczych. Pessar jest metoda leczenia niewydolności szyjki macicy i zapobiega porodowi przedwczesnemu, dlatego po jego założeniu przyszła mama musi ograniczyć aktywność fizyczną. Powinna też dużo odpoczywać, unikać stresów, zwrócić szczególną uwagę na higienę intymną. Nie może uprawiać seksu". Art wspomina też, że pessar powoduje zwiększenie częstotliwości kontroli ginekologicznych (w tym posiew z szyjki macicy).
KarlaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 12:58   #2337
pestka78
Rozeznanie

Witajcie Dziewczyny. Zaraz bede czytała co u Was... Byłam dzis na glukozie i niestety wypiłam 75, posiedziałam 10 minut i ..... A tak juz chciałam miec to za sobą....w srodę powtórka
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 12:59   #2338
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
hej moje kochane stęskniłam się
my też, my też

eee, nie zauważyłyście że mam avatarek? to stópki K. w pierwszym miesiącu po porodzie
Stary 2011-06-06, 13:02   #2339
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Cytat:
zaraz sie zbieram i jakis stresik mnie ogarnoł he he

no to ja tez trzymam he he , tak obie mamy połówkowe, ja w zasadzie mam te drugie prenatalne w 4d wiec mam nadzieje zobaczyc ładnie dzidziolka i dlatego prosze o kciukasy aby si eładnei mamusi pokazał
Asiu na pewno już poszłaś ja za niecałą godz idę ze stresikiem małym (na szczęście moja gin. jest po drugiej stronie ulicy, więc wychodzę parę minut wcześniej by nie siedzieć w poczekalni, bo tam jeszcze bardziej się stresuję)
Ja też mam USG prenatalne (połówkowe) w 2D, 3D i 4D nagrane na płytkę więc też mam nadzieję, że trochę się Amelka wykaże porusza troszkę leniuszek malutki albo pomacha mamusi i całej rodzince na pamiątkę...
3mam wciąż bardzo mocno kciuki, żeby maluszek pokazał co ma między nóżkami

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

A i "nie dziękuję" za kciukasy serce zaczyna mi szaleć... z radości i niepewności co tam u mojej kruszynki

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
my też, my też

eee, nie zauważyłyście że mam avatarek? to stópki K. w pierwszym miesiącu po porodzie
Ach to o to Ci chodziło... A ja myślałam, że jakiś link mi się nie wyświetla Cudowne małe stópeńki K.

KOPNIACZKI AMELECZKI
Stary 2011-06-06, 13:03   #2340
19natka88
Zakorzenienie

Ja się powinnam uczyć ale jakoś średnio mi to wychodzi

Cytat:
U Ciebie pewnie to faliska w porównaniu ze mną ponieważ twój zawsze jakiś aktywniejszy był
Haha trzeba by porównać na żywo

Cytat:
http://www.meblowy.abc24.pl/default....lk=&nr_str=1&r

zdecydowaliśmy na neutralne, chciałam sosnowe, ale ceny mnie przeraziły...
Ładne

Caltea dobrze, że serducho zdrowe A pościel faktycznie śliczna

Cytat:
i co Wy na to?
Ooo cudne

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny. Zaraz bede czytała co u Was... Byłam dzis na glukozie i niestety wypiłam 75, posiedziałam 10 minut i ..... A tak juz chciałam miec to za sobą....w srodę powtórka
Biedna

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości