|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
małż miał niezłą szkołę kosmetyczną - co dwa dni zabieg![]() aaaa Asik, kciuki mega ode mnie bo dzis chyba możesz poznac płeć nie? |
|
|
|
|
#2312 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
![]() U mnie też miało być idealnie a skończyło się na zamawianych na szybko obrączkach z czego w efekcie mam męską, sukience której szukałam miesiąc ( wydaje się że to nie problem, ale jak się przymierzy kilka z brzuszkiem to albo za mała albo układa sie fatalnie...) i poszłam w kupionej 3 dni przed - zupełnie bez szału i daleka od marzeń, nie miałam fryzjera ani innych bajerów które były w planach a mimo to ślub wspominam przyjemnie. Jednak najważniejsze w tym wszystkim było dla mnie to jak tż się uśmiechał mówiąc tą całą przysięgę, jak później cały czas pokazywał mi obrączkę ( nie nosił biżuterii i zachowywał sie jak małe dziecko które ma nową zabawkę) i w ogóle już nie przeszkadza mi ta męska obrączka ani nie pamiętam jaka zła byłam za sukienkę
|
|
|
|
|
#2313 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry mamusie
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja mam wizytę na 13:45 (i ma trwać 45mni! ) Jak się nie mylę obie mamy dziś USG połówkowe???
|
|||
|
|
|
#2314 |
|
Zadomowienie
|
Naszczęście będę miała tylko jedną fotkę zrobioną, więc jakoś wytrzymam sukienkę =) a z obrączką będę się pokazywać =/ może dam radę namówić narzeczonego by przetopić wcześniej. Jemu też się wogóle nie podoba że są kanciaste
|
|
|
|
#2315 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jednak wydaje mi się ze głowka jest w dół, bo dośc często słychać tam pukania ![]() Cytat:
Temat pasów temat rzeka, każdy zrobi jak uważa.
|
|
|
#2316 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej maminki
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale i tak nawet bez tych obiecanych lodów kiedyś się spotkamy Cytat:
co 2-3 dni bo czuję sie jak buszmen ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja zaraz zmykam na zakupy. Muszę z mężolem zamówić meble do pokoju małej, wykładzine, karnisze.... Grubsza sprawa. Poza tym jedziemy jutro, a ja nawet nie spakowana!!
|
||||||
|
|
|
#2317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie nie ma w ogóle miejsca. Już mnie wszystko drażni przez ten brak przestrzeni, więc czekamy na ostatnią chwilę na mebelki dla małego.A co ciekawego kupujesz? Pokazywałaś i przeoczyłam ?
|
|
|
|
|
#2318 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
napewno jeszcze nie raz sie tam wybiore wiec udanego wypoczynku w takim pieknym klimacieCytat:
![]() trzymam kciuki za wizyte dzis juz chyba bedziesz wiedziec kogo masz w brzuszku![]() Cytat:
ja pare razy widzialam male wybrzuszenie w miejscu gdzie kopla moja kruszynka i tez czekam az mi brzuszek bedzie falował
|
|
|
#2319 |
|
Rozeznanie
|
Ach jakie u mnie zapachy....
gotuję rosołek na warzywkach z działki od babci będzie pycha! ![]() Kurczę trochę się denerwuję przed wizytą
|
|
|
|
#2320 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak narazie wszystko w worku trzymam i czekam az wreszcie kupimy mebelki i pomalujemy pokój dla małej juz sie nie moge doczekac az bedzie wszystko dopiete na ostatni guzik jak juz łóżeczko bedzie stalo i wszystkie rzeczy dla dzidziusia
|
|
|
#2321 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a od soboty już nie za bardzo, dlatego się ucieszyłam jak dziś je wyłapałam i jestem spokojniejsza
|
|
|
|
|
#2322 | |||
|
Zakorzenienie
|
aa2 za wizytę
Ciuszki śliczne![]() cotynato ja mam ostatnio na brzuchu fale dunaju Nie mam pojęcia co on tam wyrabia, jakieś rozciągania czy co?![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Pokaż meble
|
|||
|
|
|
#2323 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2324 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.meblowy.abc24.pl/default....lk=&nr_str=1&r
zdecydowaliśmy na neutralne, chciałam sosnowe, ale ceny mnie przeraziły... |
|
|
|
#2325 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kasia też kciukasy za wizytę, obu była udana
|
||
|
|
|
#2326 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki
Wydepilowana jestem od stóp do głów włoski umyte i ułożone, obiad zrobiony, synek z babcią do miasta pojechał... jeszcze tylko szybka kąpiel tuż przed wyjściem i co tu robić...
|
|
|
|
#2327 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Nie stresuj się tylko, bo przecież maluszek przeżywa razem z TobąCytat:
, świetne wieści. A kiedy masz obronę?Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2328 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i trzymam kciuki za wizytę i się nie denerwuj![]() Cytat:
no to jeszcze trochę i będziesz po i życzę udanych wakacji![]() Cytat:
Asiu trzymam kciuki za wizytę i pewnie się dowiesz kto to się schował w brzuszku i od jutra odpoczynek![]() Zmykam na basen i do sklepu do później
|
|
|
#2329 |
|
Zadomowienie
|
A tak w ogóle, to witajcie poniedziałkowo i mega upalnie
.Dziękuję za wszystkie kciukasy . Serce mam zdrowe jak dzwon (padło określenie: serce ma Pani jak mała dziewczynka , cokolwiek miałoby to oznaczać ) i w sumie to wysokie tętno jest spowodowane najprawdopodobniej li i jedynie ciążą. Wada serca wykluczonaGerdo, na echu byłam w Bochni ![]() Od rana boli mnie głowa i w ogóle jestem jak ta osa z żądełkiem, więc pal lich z czarnymi wodami , idę zrobić sobie kawkę |
|
|
|
#2330 | ||
|
Zakorzenienie
|
zaraz sie zbieram i jakis stresik mnie ogarnoł he he
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() własnei listonosz przyniósł mi rzeczy te co pokazywałam podwójne i sa fajne, nei zniszczone i takie maciupkie no ale za 14 zeta 4 rzeczy to naprawde niewiele![]() co do bluzy co zamówiłam to miałam mieszane uczucia bo nei wiem czy to dla dziewczynki czy dla faceta ale wydaje mi sie ze dla faceta chyba tez co? |
||
|
|
|
#2331 | |
|
Zadomowienie
|
Pokazywałyście ładne pościele, a ja zachorowałam na taką http://allegro.pl/muzpony-posciel-3-...636571029.html zwlaszcza ten wzór Pepe, do tego rożek i karuzela z tej samej linii. Ale... cena mnie powala
. Szukam antidotum na pozbycie się złudzeń![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
![]() Ubranka śliczne, bluza dla małego facecika jak najbardziej może być |
|
|
|
|
#2332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2333 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2334 |
|
Wtajemniczenie
|
i co Wy na to?
|
|
|
|
#2335 |
|
Zakorzenienie
|
hej moje kochane
![]() już nadrabiam ile sił!
|
|
|
|
#2336 |
|
Raczkowanie
|
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!!
Jeszcze kilka dni i chyba wszystkie będziemy wiedziały co nas tak ładnie kopie Trzymam kciuki za wizytę (moja w piątek ).aa2 Ubranka śliczne... ja nie mogę namówić męża na używane - a takie śliczności są na allegro. Powiedział, że jego dziecko nie będzie w tym chodzić... no to niech płaci drań Przegapiłam wcześniej pytanie o art w sprawie krążka (Pessar)... niestety nie jest to takie hop siup jak nam się wydawało. Krążek zakłada się od 20 do 28 tygodnia ciąży, po wykluczeniu stanów zapalnych szyjki macicy. Cytuję: "Założenie krążka zwiększa ryzyko występowania infekcji. Aby zapobiec infekcjom lekarz zazwyczaj profilaktycznie zaleca przyjmowanie leków przeciwbakteryjnych i przeciwgrzybiczych. Pessar jest metoda leczenia niewydolności szyjki macicy i zapobiega porodowi przedwczesnemu, dlatego po jego założeniu przyszła mama musi ograniczyć aktywność fizyczną. Powinna też dużo odpoczywać, unikać stresów, zwrócić szczególną uwagę na higienę intymną. Nie może uprawiać seksu". Art wspomina też, że pessar powoduje zwiększenie częstotliwości kontroli ginekologicznych (w tym posiew z szyjki macicy). |
|
|
|
#2337 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie Dziewczyny. Zaraz bede czytała co u Was... Byłam dzis na glukozie i niestety
wypiłam 75, posiedziałam 10 minut i ..... A tak juz chciałam miec to za sobą....w srodę powtórka
|
|
|
|
#2338 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2339 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
(na szczęście moja gin. jest po drugiej stronie ulicy, więc wychodzę parę minut wcześniej by nie siedzieć w poczekalni, bo tam jeszcze bardziej się stresuję) Ja też mam USG prenatalne (połówkowe) w 2D, 3D i 4D nagrane na płytkę porusza troszkę leniuszek malutki albo pomacha mamusi i całej rodzince na pamiątkę... 3mam wciąż bardzo mocno kciuki, żeby maluszek pokazał co ma między nóżkami ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- A i "nie dziękuję" za kciukasy ![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2340 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja się powinnam uczyć ale jakoś średnio mi to wychodzi
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Caltea dobrze, że serducho zdrowe A pościel faktycznie ślicznaOoo cudne Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.

Będę spokojniejsza a i tak to wychodzi jakieś 2 tyg przed terminem
)
no i biore L4 hehe dziwnie mi z tym
za podjęcie decyzji,
aby wasze plany zostały pomyślnie zrealizowane, A mężuś kiedy wraca?
) Jak się nie mylę obie mamy dziś USG połówkowe??? 

?

będzie pycha! 

Dziś dostałam może dwa kopniaczki, albo mi się wydawało...
A od kilku dni czuję zdecydowanie mniej tego, co wcześniej odczytywałam jako ruchy (a w piątek wogóle, więc poszłam na pogotowie, tak jak pisałam...) i nie wiem, może dzidziuś się jakoś obrócił...albo to przez tą pogodę (chociaż wcześniej też było gorąco...), jak wmawiały mi wszystkowiedzące babole w izbie przyjęć ("tak gorąco to dziecko śpi, albo ma mamę w du.pie"...
, normalnie wszędzie bije mi serce, w stopach, w brzuchu, pod gardłem, nie wiem o co chodzi...
.
. Serce mam zdrowe jak dzwon (padło określenie: serce ma Pani jak mała dziewczynka