|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
Cytat:
Tu chyba nie chodzi o to, ze ma cos na glowie, tylko ze ma cos na uszach, bo z reczniczkiem to sobie lezy i nie ma nerwow. Ja nie wiem, jak ona sie czuje. Wczoraj mialam wrazenie ze lepiej, a dzisiaj znowu gile, do tego ta noc fatalna, ja juz sama nie wiem, naprawde wpadam w jakas paranoje okropna, ze ciagle jest cos zle. W nocy jak tak krzyczala to mialam ochote wyjsc i ja zostawic, oczywiscie tego nie zrobilam, ale bylam juz tak bezsilna, jeszcze do tego wszedzie cisza i ona tak krzyczy. Link Poziomki dziala tutaj http://www.youtube.com/watch?v=g0wkV5YAVak ale jest tylko fonia, bez wizji tanczacej Poziomki i Poziomeczki ![]() Po karmieniu jest troche lulania i jak juz jest taka zamulona to ja odkladam. Skutkuje jakos w 80%, w 20 musze z nia jeszcze posiedziec, pospiewac i potrzymac za raczke. Ja biore mala do lozka w nocy po drugim karmieniu i spi z nami do rana. Nie ma tu akcji, ze ona fochuje potem lozeczko. Lozeczko natomiast fochuje po noszeniu na rekach - wniosek - nie nosic tyle na rekach. Ale jak nie nosic, jak to jest taki maly slodki chomiczek? |
|
|
|
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamuśki, ja jak zwykle przelotem
![]() U nas zaczęły się kolki... dobrze, że jak na razie w stopniu umiarkowanym (da się wytrzymać). Ze spaniem w dzień nadal mamy problem, a do tego doszedł jeszcze mały kłopot z jedzeniem w związku z bolącym brzuszkiem. Mała chce jeść, ale przez kolkę jest tak nerwowa, że 'wydziwia' ze smokiem od butli. W miarę nauczyła się żuć smoczka okrągłego... W miarę - bo co chwilę nim pluje. W czwartek byliśmy u pediatry - nalot na języku zniknął (wystarczyło przecieranie wilgotną tetrą), pępuszek ładny, skórka też (już nie widać przenoszenia , teraz tylko na czole pojawiła się ciemieniucha), odparzeń nie mamy i ważymy 4590 g (czyli ładnie przybraliśmy od wyjścia ze szpitala, bo przy wypisie było 3670g). Po 22 czerwca pierwsze szczepienie, a 24 czerwca idziemy zrobić usg bioderek. Nie wiem kiedy Was nadrobię ![]() więc zapytam tutaj: Jaki środek p-kolkom polecacie? Adrianek nie miał kolek, to nie wiem co kupić . A za bardzo nie mam czasu na wertowanie wątku...![]() No i wklejam Malutką
|
|
|
|
#1713 |
|
Zakorzenienie
|
Daisy, z oczkiem nie pomogę, ale jeśli wydzieliny nie ma zbyt dużo to jest to normalne i wystarczy przemywanie solą fizjologiczną (co robisz). Jak mocno ropieje to trzeba by drożność kanalików sprawdzić.
A co do odparzeń - może spróbuj alantan |
|
|
|
#1714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chce spać z dzieckiem 2. no my przejechaliśmy 160km w jedną stronę, o ile do baby spała całą drogę to z powrotem prawie wcale ![]() 3. kupki - to zależy od niemowlaczka, jaką ilość robi na co dzień ... 4. Gabrysi też ropieje, przemywanie nie pomagało, od tygodnia kropimy kropelkami z antybiotykiem i trochę może pomaga ale też bez rewelacji, do tego widzę że łzy jej nie spływają w tym oku, więc masujemy dodatkowo kanalik, bo chyba nie jest drożny ![]() 5. Gabrysia też miała odparzone lekko pachwinki, ważne żeby po każdej zmianie pieluchy wycierać do SUCHA pachwinę, ja używałam Bepanthenu i się ładnie zagoiło Gabrycha zasypia przy cycku tylko ![]() staram ją odkładać nie do końca śpiącą, żeby jednak trochę sama nad sobą popracowała, ale przez te gazy nie daje rady, tylko jak na brzuszek kładę to zasypia
|
|
|
|
|
#1715 |
|
Zadomowienie
|
Witamy sie na odchowalni.
Martynka jest cudna i grzeczniutka. Ssie cyca i śpi na przemian. Nocne karmienia sa super około 12,następnie 3 i potem 6 rano. Wysypiam się,moje dziecie jest łaskawe dla mamy,bólów brzuszka nie mamy jest super
|
#1716 |
|
Zadomowienie
|
Hej. Witam się w końcu i ja na odchowalni. Podczytuję was od powrotu do domu, ale wszystkiego nie nadrobiłam. Wrzucam i tu swój opis porodu, bo tu już się chyba większość przeniosła, a na poczekalni dość pusto.
Urodziłam Zuzankę 31 maja o 9.00 przez cc. Ważyła 3600 i miała 59 cm. O cięciu dowiedziałam się w poniedziałek po moim kolejnym, nieszczęsnym wylądowaniu na patologii. Cieszyłam się, że to już tuż, tuż i byłam bardzo spokojna. Dostałam znieczulenie do kręgosłupa i już po chwili lekarze zabierali się do pracy. Na początku czułam się dobrze, ale kiedy poczułam jak mi wyciągają maleństwo z brzucha, to zaczęłam odlatywać. Słyszałam tylko płacz i słowa, że mam zdrową córeczkę. Potem już nic nie pamiętam - nie wiem, czy straciłam przytomność czy mi coś podali. Obudziłam się dopiero jak kończyli szycie. Uczucie wyciągania dziecka było takie nie do opisania. Z jednej strony super, bo wiedziałam, że będzie już ze mną, ale z drugiej trochę traumatyczne. Córkę zobaczyłam dopiero po dwóch godzinach. Po cięciu dalej dochodzę do siebie, ale z każdym dniem jest lepiej. Dziś była u mnie położna - i ze mną i z dzieckiem jest w porządku. Zuzia jest grzeczna, je i śpi, nie marudzi za bardzo, więc myślę, że uda mi się tu często zaglądać. |
|
|
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
A my byliśmy znów u lekarza - z powodu tych kup...
No i dostaliśmy skierowanie do szpitala - pani powiedziała, że koniecznie trzeba to zbadać. Ogarniam się właśnie, gdzie jechać i w ogóle. I powiedzcie, że nade mną nie wisi jakaś klątwa
|
|
#1718 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej Mamusie!
A u mnie nocka pieknie. Udalo nam sie nie podac mm ![]() Nie mam co narzekac! Teraz tez pieknie spi, ale jestemsy na finiszu, bo powolutku sie budzi. Czy jak moj Maly ma juz 6 dni i ja jem prawie wszytsko wlacznie z mlekiem, ale oprocz smazonego i czekolady to juz nie bedzie mial kolek? Czy kolki sie pojawiaja pozniej? Cytat:
![]() Hah ja zawsze zakompleksiona, ale dopiero teraz doceniam to, ze troszke lepiej wygladalam Maly chyba wysysa z mamy kilogramy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ma chorobe lokomocyjna? Ja pamietam, ze ze mna rodzice mieli przerabane w podrozy, bo zawsze ... bez aviomarinu ani rusz.Cytat:
ale wczoraj byl ostatni raz. Bylam cwaniara w ciazy i wtedy nie bylo dla mnie problemu by maly byl osobno w lozeczku w drugim pokoju. A teraz jak on jest z nami nie mam serca go zostawic samego w pokoju i nie ufam niani ani monitorom oddechu dzisja robimy przemeblowanie i przenosimy nasze lozko do Antosiowego pokoju i mam nadzieje, ze bedzie slicznie spal w swoim lozeczku ![]() Co do sutkow to jeszcze bola. Mam bephanten i kamilosan i jeszcze perfecta mama krem do biustu [super lagodzi bol obrzmialych piersi. ulga natychmiastowa] Raz jest lepiej, raz jest gorzej... Co do kapieli to ja jeszcze nie kapalam. To dzialka tzeta i on sobie radzi znakomicie... nie wiem jak to bedzie jak pojdzie do pracy i bede musiala sama Antosia wykapac Tz pieknie obraca malym w te i wewte i glowke tez mu super myje, a maly jak jest w wodzie to zadowolony na maxa... gorzej z przebieraniem i ubieraniem. Wrzask!Oczka tzez nam ropieja i tez przemywam sola..
|
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
Listopadowa - witaj !
Dawno nie zaglądałas, brakuje nam Ciebie Ale Izunia zmieniła sie od porodu Tak wysmuklała jakoś.. slicznie wygląda Rosnie Malutka jak na drozdzach Fajnie, ze jezyczek juz oki !! Zagladaj do nas czesciej w miare mozliwosci Ucałowania dla Was Andziotko, dziekuje za Twoje bezcenne uwagi ![]() widzisz, nikt mi nie powiedział, ze trzeba do sucha. A czy przy przewijaniu przecierasz dupkę i miejsce odparzenia tylko wilgotną sciereczką czy także zwilżonym wodą wacikiem? Bo ja tak od wczoraj zaczęłam robic - mam nadzieje, ze nie skrzywdzę tym malutkiej No i chyba zaczne lać ciutke od czasu do czasu oliwki do wanny bo jakoś skórka jej sie delikatniusio zaczyna łuszczyc Kochane a czy mozna jakoś profilaktycznie tez działać aby dzidzia nie miała odparzen? Posmarowałam Gabi faldki na szyjce linpomagiem - tak na wszelki wypadek ale nie wiem czy dobrze robieBoziu, ilu ja rzeczy nie wiem mimbi, thx za linka. Reczniki mam te same, ale jakos mega krzyku poki co u mnie nie ma z czapką jednak dobrze wiedziec Mam zamiar siegnąć wreszcie do Twojego maila !!!!!! Weekend cały w gosciach był i kolejne pytanie z budyniowyhch jesli Wasze Malenstwo ma na sobie jakiś kaftanik, bodziak np 2-3 h to wrzucacie od razu do prania ? Ja tak robie ale nie wiem czy nie przeginam i nie doprowadze dziecka do jakiegos uczulenia ?
|
#1720 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Porobia badania i będzie wiadomo co i jak, nie będzie się już męczył bidulek, te szpitale to was przyciagają kochana ale już niedługo będzie lepiej czego Wam życzę ![]() Dawaj znać co i jak w szpitalu i co z małym
|
|
|
|
|
#1721 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i żeby to nie było nic złego Cytat:
prawdziwe kolki pojawiają się po paru tygodniach od narodzin jak dziecko bardziej świadome jest i czuje już więcej ... no ale mam nadzieję że Was akurat to ominie A Zosia nie ma chyba choroby lokomocyjnej, bo do tej pory z nami jeździła i nic się nie działo ... do tego mówiła że boli ją brzuszek wczoraj, a ja "weteran choroby lokomcyjnej z dzieciństwa" pamiętam że przy tym brzuch nie boli, tylko mdli niemiłosiernie Cytat:
) do sucha ... mała jak na razie się nie odparza co do profilaktyki to ja raczej nie stosuję, ale czasem posmaruje małej tyłeczek Linomagiem i tyle ... ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- dziewczyny karmiące piersią - czy chodzicie cały czas z wkładkami laktacyjnymi ???? bo mi niby nie leci cały czas, ale czasem czuję jak mi mleko nalatuje i wtedy wycieka, więc muszę nosić, a mnie wkurzają przy takich temperaturach |
|||
|
|
|
#1722 |
|
Zakorzenienie
|
andziot Nie widziała
A co do wkładek - ja noszę cały czas, choć tez mi już tak nie leci. Ale bez nich często miałabym plamy na bluzce. Też mnie wkurzają w taką pogodę. Widzę pozytyw... Chyba pojedziemy do szpitala, gdzie jest tż. Cała rodzina w komplecie
|
|
#1723 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak widzieliśmy, że po 100 ml mleka dalej ciumka, to najpierw zaczęliśmy mu dawać na noc większe porcje, a teraz już każdy "posiłek" taki obfity. Przypuszczam, że za parę dni trzeba będzie robić porcje z 150 ml wody Moria, jeśli chodzi o fotelik, to mój Antoś jeszcze się mieści, ale myślę, że jak zobaczę, że już mu z tą wkładką "ciasno", to ją wyciągnę. Jeśli chodzi o dopajanie wodą/herbatką, to ja dopajam tylko, gdy widzę, że jest spragniony, coś by pociumkał, a wiem na 100%, że nie jest głodny, bo np. godzinę wcześniej wypił 130 ml mm. Czytałam, że w ciągu dnia można maluchowi dać w sumie tyle wody/herbatki ile przeciętnie wynosi jedna porcja mleka, czyli ja mogłabym dać 130 ml wody/herbatki, ale póki co Antoś maksymalnie wypił 90 ml herbatki w ciągu dnia. Matallewar trzymam żeby ta biegunka była jednorazowa i nie oznaczała niczego złego.I dołączam zdjęcie zrelaksowanego Antosia w leżaczku, a obok chyba zazdrosny Lumi, bo on takiego nie dostał |
|
|
|
|
#1724 |
|
Zakorzenienie
|
Matall, widzę jakiś postęp u Was! Jesz, trochę śpisz, no i dobrze, że masz wsparcie w Mamie i sis
![]() Moria, wiem, że to brzmi niewiarygodnie, ale naprawdę byłam na mani i pedi, normalnie czuję się, jakbym z buszu wyszła! Hanutki o tej porze pilnowała moja Mama. Chociaż powiem Ci, że chętnych do opieki mam tylu, że spokojnie mogłabym dziecko tylko w weekendy widywać Pisałam kiedyś, że u nas jest stara rodzina, wśród najbliższej następny po Hance ma 18 lat Stąd chęć rozpieszczania i opieki nad Kurcackiem Myślę, że spokojnie ryzykuj wypad do Ikei, my też powoli już jeździmy w różne miejsca. Zapomnij o wczoraj, dziś już tak nie będzie Co do tych herbatek Hipp, to niby przeciwne jesteśmy, że glukoza etc. ale same widzicie, że w praktyce wychodzi inaczej. Skoro pomaga, a tym bardziej dziecko chętnie pije, to nie ma się co katować. Hanka też pluła koperkiem, natomiast pije Żywca [jasne, schłodzone ] i Jej smakuje. Jednak gdyby nie piła wody, to na pewno kupiłabym Hipp do przepajania.Nie mam jakiegoś systemu przepajania, podaję wodę między karmieniami, ale pod warunkiem, że nie śpi [chyba, że się wybudza? ] wypija z 20-30 ml i tyle. Wczoraj np. paluchy miała w buzi i marudziła, a wiem, że była najedzona, więc podałam wodę, wypiła, podziękowała i zajęła się swoimi sprawami ![]() Kurde! Mnie też ta wkładka do MC wnerwia! Hanka zwinięta, niewygodnie musi Jej być. Ciekawa jestem właśnie kiedy to się wyciąga. Niby bezpiecznie, no ale bez kitu, w takiej pozycji.. Zastanawiam się, może na tę telepiącą głowę dobre byłoby takie coś, jak my w samolotach sobie na szyję kładziemy? Taka podusia w kształcie C. Moria, ale natłukłam tekstu, sorry ![]() Grazin, coś podejrzanie się te nasze dzieci synchronizują ![]() Aguś, ale pięknie śpi Ola! ![]() Andziot, ja niby drzemałam, jak Ona tak nadawała, ale weź tu zaśnij... Czuwałam, nie daje rady zasnąć, jak Ona nie śpi. To to samo czuwanie, co kiedy stary wraca z popijawy, albo nastoletnia córka z randki ![]() I nie jesteś wyrodną matką, tylko nieufną Znasz dziecięce sztuczki po prostu ![]() Mimbs, jeszcze trochę i zluzujemy. Wierz mi, że ja niby oaza spokoju, plaża i driny z palemką, a mam LISTĘ pytań do pediatry o różne rzeczy - a to że noga drży, a to że za dużo prostuje, a to że pępek wystaje i czy to aby nie jest przepuklina ![]() No i u nas też najgorsza noc ever... PEŁNIA NIEMOWLĘCA ja też wącham Hankę, dzidziusiowy zapach Anula, Seba, Misia, Zosia i Hanka ZMÓWILI SIĘ, faktycznie ta pełnia ![]() Sporo tych krostek w takim razie, na wszelki wypadek pokaż lekarzowi przy okazji. Ale nie swędzą i nie bolą, bo na pewno byłaby niespokojna. A ten trądzik właśnie nie boli. Ddaaiissyy, no włacha! Imprez zaliczyłam sporo i pewnie jeszcze mnie kilka czeka, ale teraz mając bobo malusie w domu... no ciąąąągnie! Działał ten link ![]() Hance ropiało, było podejrzenie zatkanego kanalika, ale na szczęście pomogły krople z antybiotykiem i masaż tego ujścia, czy tam kanalika, ![]() U nas przy małym odparzeniu pomógł Sudokrem [jakieś próbki dostałam], ale Linomag też ładnie zaczerwienienia niweluje Z praniem ciuszków mam to samo, nawet po kilku h lecą do prania. Czasami się uleje, a nie zauważymy... Wolę wyprać ![]() Pauliziu, cieszę się, że kawałek się podoba!
|
|
|
|
#1725 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze, że potrafisz znaleźć jakieś pozytywy sytuacji Cytat:
![]() słodziaszny pranie mi z balkonu zwiewa
|
||
|
|
|
#1726 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi też coś się zdaje, że za parę dni Hania będzie porcję 150 ml zajadać Była dziś położna i Hania przytyła 0,5 kg w tydzień:P Ale ona malutka była (niewiele większa od Antosia) i teraz nadrabia. Waży 4100, a ze szpitala wychodziliśmy z wagą 2730.Śliczny ten Twój synek Włos ma równie bujny, jak moja pociecha![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1727 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() my dzisiaj bylysmy na wizycie kontrolnej malutka rosnie jak na drozdzach w 5 dni przybrala 250 gram cos mi ostatnio w nocy marudzi ale pewnie to przez te czeresnie ktore ostatnio zjadlam na raz bylo chyba z 1/2 kg.ale jestem wredna jesc czeresnie![]() a co do princito ostatnio pisala ,ze maz gdzies wyjechal,pewnie nie ma czasu siasc na neta listopadowacudne dziecie ate oczka amore AgaMa ten psiak to zywy??fajna zabawke ma Antos
http://www.mammole.it/forum-gravidan...j9i7165deq.png http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnzbmh304hq4xy.png http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz290z72g9q.png Edytowane przez cucciola79 Czas edycji: 2011-06-06 o 15:20 |
|
|
|
|
#1728 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Oboze, dziecko mi zafundowalo podobne poludnie do minionej nocy, ja juz nie wiem o co chodzi, naprawde. Brzuszek miekki, wiec nie brzuszek, temperatury nie ma (mierzylam w pupie, doprowadze te sztuczke do perfekcji), glodna nie jest, pic specjalnie nie chciala (uciumkala 30ml herbatki - czy z herbatka jest tak, jak z mlekiem, ze trzeba wylac do niedopite, czy moze sobie ciumkac z jednej butelki przez pol dnia?), nawet na rekach sie jej nie podobalo, wiec ja polozylam na przewijak z modlitwa w glosie i zadzialalo, teraz spi na brzuszku druga godzine, dzieki czemu umylam wlosy (yeah!), umylam zeby (yeah!), zrobilam se oko (yeah!), posprzatalam kuchnie i ogarnelam dwa pokoje. Teraz oczekuje krzykow ostrzegawczych z malego pokoju. Mysle, ze to faktycznie od goraca jest. Jak sie obudzi i dalej bedzie marudzic, to ja w wozku zawioze do kuchni, gdzie jest chlodno i tam ja bede hodowac.
Pyszny niewzdymajacy kapusniak z mlodej kapusty skwasnial, w zwiazku z czym jem na obiad ciastka i Danio ![]() Cytat:
Cytat:
A odnosnie prania, to ja nie mam jazdy, wiem, kiedy ulala i wtedy przebieram, ale nie tak, zeby prac co 3 godziny jak jest czyste. I jeszcze zmieniam galoty jak mi wonieja siurkiem. Tym bardziej, ze z tej mojej gory ubranek znaczna czesc jest za mala juz (SPRZEDAJE JE NA ALLEGRO, JAK KTOS ZAINTERESOWANY TO ZAPRASZAM NA PW!!!) i okazuje sie, ze mam za malo bluzeczek z krotkim rekawem, dziadek wlasnie pojechal kilka kupic do sklepu, ciekawe co przywiezie. Jak mi dalej bedzie brakowalo, to po prostu obetne czesc z tych bluzeczek z dlugim rekawem, ktorych mam od groma. Czesc ubranek to wypralam nawet z naszymi ciuchami i nic sie nie dzieje, mysle, ze nie ma sie co schizowac na zapas. Cytat:
Cytat:
Hippa koperkowego wypila 30 ml ze 100, to i tak sukces, bo na wode z glukoza zacisnela usta i spojrzala na mnie z wyrzutem. Ale chociaz 30 ml, to zawsze wiecej plynu w organizmie. Ja wczoraj wypilam 1/5 szklanki zimnego piwaaaaaaaaaa. Na paznokcie i henne ide 11stego, a 10tego mam zamiar pojsc na impreze dnb. Lap golebia, lap golebia!!! |
||||
|
|
|
#1729 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Wpadam tylko przelotem powiedzieć że żyję Noce mnie dobijają heeeeelp Dzisiejsza była do d... mały budził się co godzinę, wisiał na piersi i już wychodziłam z siebie bo nie wiedziałam jak mu pomóc. Mąż spał z nim w drugim pokoju i budził mnie na karmienie, więc też powoli wysiada. Na dodatek wczoraj w nocy dopadła mnie jakaś jelitówka i myślałam że zejdę ![]() Oczywiście znowu jestem do tyłu z wątkiem ![]() Mattal, trzymaj się kochana
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-06-06 o 15:29 |
|
|
|
#1730 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki, merciii za wszystkie odpowiedzi
http://allegro.pl/24h-fisher-price-h...637192926.html Cytat:
mimbi PW ![]() Cytat:
Debridat 3 x dziennie po 2,5ml. Delicol przed każdym karmieniem zaczynaliśmy od 4 kropelek a teraz dajemy 9k. Esputicon - 2k przed każdym karmieniem. Takie dostaliśmy zalecenie od pediatry dla naszej 6'tygodniowej córy. Póki co spektakularnej zmiany nie widzę ale ma się ku lepszemu Acha i odbijam ją kilka razy podczas karmienia a na przewijaku jeśli jest spokojna wykonuję masaż brzuszka. Witaj Weredko matall pewnie Wam to na dobre wyjdzie, może znajdzie się przyczyna problemów brzuszków Edzika ![]() Cytat:
![]() Dzięki! I daj linka do tańców z hanutą
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-06-06 o 15:36 |
|||
|
|
|
#1731 |
|
Zakorzenienie
|
No dobra, to jedziemy...
Jednak do innego szpitala, bo 1. lepszy, 2. jest tam znajomy lekarz-pediatra. Trzymajcie kciuki, odezwę się, jak będę coś wiedziała.
|
|
#1732 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewuszki !!!
jestesmy ,tylko jakos czasu brak na pisanie,staram sie czytac kiedy moge. Cały weekend bylismy poza domem calymi dniami . Gabrys juz lepiej, zaczal sie coraz czesciej usmiechac,dawalismy bobotic co karmienie i mial jakies wzdecia przy jedzeniu,a teraz odstawilam kropelki i jest lepiej. kładziemy sie o 20 i do ok 2-3 spimy takim sposobem mamy 6 karmien po 120ml jeszcze tylko trądzik na policzkach zostal,ale za dobrze tez byc nie moze,nie? Martulka tak na pocieszenie,to ja sie urodzilam w silnej zamartwicy i wsio zemna ok( chyba ) wiec bedzie dobzre kochana,malenstwo na pewno zdrowiutkie. co do kolek to u nas nadal tak samo- rano i wieczorkiem,ale juz sie pzryzwyczaiłam ![]() w nocy spimy ładnie ( tfu tfu) aaa i pepuszek wreszcie zastrupiony calkiem i tylko patzrec jak odpadnie( czujecie 7tydzien z pepkiem?) aaa i wtym tyg szczepienie wrrrrrr. zapodam Wam zdj z usmiechami i w pieluszce wielorazowe
|
#1733 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ubierasz Misię w bluzeczki ??? i co do tego - papek tylko ??? bo ja jakoś tylko bodziaki toleruję ... no i też mam mnóstwo bodziaków których Gabrysia nie założy nawet, bo na długi rękaw są i już prawie za małe ... poczekam do jesieni i wystawię na allegro chyba Cytat:
badź dzielna !!!!!! Cytat:
a na spacerki już wychodzicie ???? Cytat:
![]() a moja Gabrysia chyba odsypia weekend śpi od około 12 ![]() i znów niewymiarowo się obudzi na jedzenie
|
||||
|
|
|
#1734 |
|
Wtajemniczenie
|
Andziot, Mimbi dziekuje za odzew w sprawie... a juz mialam nadzieje, ze nas to ominie... co wcale nie jest powiedziane, ze tak nie bedzie
Mimo wszytsko dziekuje Matall za Edzika Ide jednak na spacerek kupic pampki no 2, bo jedynki nam przeciekuja
|
#1735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mala lezy w pampku i bluzuni, bodziakow na razie nie nosimy, bo wg mnie jest wtedy jeszcze cieplej w dupke, a chcemy uniknac odparzen. Nie po to ja tetruje, zeby potem zaparzac w bodziaku. A tak w bluzeczce to jest jakby chlodniej w dupinke a u gory nadal cieplo. Nie wiem czy aby nie za cieplo :/ Polozna mowila ze to moze byc od upalu i ze mala jak najczesciej powinna lezec na golaska bez ubrania i pampersa. Teraz jej nie bede budzic, ale wkrotce bedziemy praktykowac. |
|
|
|
|
#1736 |
|
Zadomowienie
|
witam
nadrobiłam niestety tylko po łebkach, brak internetu od rana a wczoraj brak czasu ![]() mimbi u mnie też czapeczka = krzyk i tym sposobem od soboty nie bylismy na spacerze bo każde wyjście z domu to jest histeria matall trzymam mocno kciuki i co do odparzeń u nas była już dwa razy pupa czerwona i pomógł sudokrem właściwie od pierwszego użycia widać było poprawę, po pierwszym odparzeniu stosowałam Bephaten tak na wszelki wypadek i drugi raz i tak odparzyło, tak więc u mnie on się nie sprawdził, ale mój mały to jakoś ma bardzo delikatną to pupę ![]() u nas sobota bardzo ciężka, w zasadzie cały dzień był ryk no i przechodzimy na butle w zasadzie już przeszliśmy, w sobotę miał takie pleśniawy na języku że nie chciał ssać mojej piersi, z butelki jeszcze jakos mu szło, chociaż też bardzo opornie, wczoraj to samo i dzisiaj gdzie widać juz poprawę to niestety przy każdej próbie dostawienia do piersi zaczyna się od drapania, szczypania, przechodzi w krzyk no i łamię się i daję butlę, pokarmu mam coraz mniej ![]() andziot we wkładkach chodze cały czas, nawet spie, bo juz zdarzyło mi się łóżko nakarmić nawet przy wkładkach - przeciekły mi , dzisiaj pierwszy dzień gdzie mam suche i w zasadzie mogłam ich nie zakładać
Edytowane przez zosiaaa Czas edycji: 2011-06-06 o 17:01 |
|
|
|
#1737 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pech straszny bardzo mi was szkoda kochana trzymaj sie!! i badz dzielna Cytat:
mi połozna na odparzenie (chyba to było odparzenie) okropne chrostki czerwone po powrocie ze szpitala gdzie uczuliły go pieluchy - clotrymazolum. to jest na grzyba ale zeszło po jkednym dniu i pupka swietna. Cytat:
my bylismy u pediatry na prywatnej wizycie, bo martwilo nas to kwekanie i to ze maly prawie w ogole niie spi. kazala dawac dalej bobotic i raz w nocy czopek viburcol. jak wyczytalam na necie to uspakajajace przy kolkach. gdyby do czwartku nie bylo poprawy mam znowu przyjsc. maluszek taki nerwowy jak lezy to jakies zrywy ma ![]() tz o 16 do pracy poszedl wroci jutro o 7 rano... mam dola ze jestem ciagle sama i w ogole niie mamy czasu dla siebie. ![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- dajecie dzieciaczkom cebionmulti albo inne wit?? andziotku?? mi pediatra zaleciła ale połozna mowi ze po ttym bóle brzucha i nie wiem czy dac?
|
|
#1738 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i zjadla i spala do 11 i to byl jej koniec spania na dzisCytat:
chyba jednak diabelek nie wygnany ![]() mala spi max 5 minut i sie budzi' oczy spuchniete, spiaca bo ziewa jak smok kupa byla pieluszka czysta jest jej w sam raz bo w bodach na krotki rekaw i na nozki tylko skarpetki ma w domu 26 stopni, na dworze 30 mnie leb peka 'spac mi sie chce a teraz jem torta chrzcinowego ![]() mala zasnela w bujaczku i spi juz 5 minut
|
|||||
|
|
|
#1739 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny.
nie było mnie kilka dni, zawsze coś. łamie mnie kryzys z niewyspania - ja naprawdę nie mogę narzekać, bo Szymonek nie jest ani krzykaczem (no chyba że glodny to wtedy w biegu wystawiam cyce bo jest wrzask okrutny - aaaaaaaaaaaaaa dzisiaj płakał łazami :mdleje; nie wiedziałamże to już?!), ani jakis super marudny, ale mimo wszystko chodze jak zombie. spróbuję Was dzisiaj nadrobić - TZta znowu nie ma chciałam się Was zapytac: mój niuniu ma problemy z kupką - nie może jej zrobić Dzwoniłam dzis do pediatry - kazał podawac Infacol - 2 kropelki przed jedzeniem max 4 razy na dobe i Delicol. OK... ale co na kupki? "Masowac brzuszek" - masuja, ale nic nie daj , leżenie na brzuszku nie daje. Strasznie mi go szkoda. Strasznie.przypuszczam, że zaszkodził mu ryż - jadłam 2 dni z rzędu naprawdę w duuuuużych ilościach. I ma teraz zatwardzenie (ja też miałam ). Mam nadzieje, że mu to po prostu przejdzie - ale nie wiecie ja mu pomóc? Termometr tez nie przynosi rezultatów. Dopiero w środę rano mam wizytę u pediatry - mam do środy czekać jeśli nie będzie dalej kupki? Tak mi go szkoda.Macie jakieś sposoby. |
|
|
|
#1740 |
|
Zakorzenienie
|
nowe fotyy w albumieee
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:24.

. A za bardzo nie mam czasu na wertowanie wątku...

Maly chyba wysysa z mamy kilogramy 

Tz pieknie obraca malym w te i wewte i glowke tez mu super myje, a maly jak jest w wodzie to zadowolony na maxa... gorzej z przebieraniem i ubieraniem. Wrzask!
żeby to nie było nic złego