Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :) - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 3 6,82%
My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 3 6,82%
Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 0 0%
Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 3 6,82%
Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 12 27,27%
Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 23 52,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-06, 11:33   #1711
mimbi
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
spice, ale czapeczke zakładasz Hani tylko po kąpieli ??

mary poziomkowa; ja Cie doskonale rozumiem, ze wolałas bys z Hanutką niz impreze
Balowanie jeszcze nieraz zaliczysz, a te chwile, które spedzamy z Maluszkami są nie do zastąpienia !!
Nie działa link, który wrzuciłas
Chciałabym Was tanczace zobaczyc

Wam tez Dziewczyny zdarzają się, takie akcje, że bierzecie w nocy dzieciatka do własnych łóżek ?
To jest chyba rozpieszczanie....
Boje się, że potem już w ogole nie zaśnie mi w łóżeczku, ale co mam zrobić Z jednej strony mam wyrzuty sumienia, że uczę ją dziadostawa ale z drugiej nie mogę patrzeć jak dzieciątko płacze bo chce sie przytulic..
Odkładacie je po jedzonku lulu, dopiero gdy zasną na Waszych rączkach ? Czy od razu po jedzeniu ??

mimbi; a jak sie Michalinka czuje ? Troszkę juz lepiej ?
No i u mnie ten szantaż z odkładniem do łózeczka indentyczny, tylko dla odróżnienia w nocy (calusi dzien przesypia w łóżeczku, wolałabym aby bylo na odwrót)
Możesz mi powiedziec jaka to metoda z pieluszka ??
U nas czapeczka = krzyk, wiec po kapieli przykrywam jej lepetynke takim malym reczniczkiem z Ikei http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40054538
Tu chyba nie chodzi o to, ze ma cos na glowie, tylko ze ma cos na uszach, bo z reczniczkiem to sobie lezy i nie ma nerwow.
Ja nie wiem, jak ona sie czuje. Wczoraj mialam wrazenie ze lepiej, a dzisiaj znowu gile, do tego ta noc fatalna, ja juz sama nie wiem, naprawde wpadam w jakas paranoje okropna, ze ciagle jest cos zle. W nocy jak tak krzyczala to mialam ochote wyjsc i ja zostawic, oczywiscie tego nie zrobilam, ale bylam juz tak bezsilna, jeszcze do tego wszedzie cisza i ona tak krzyczy.

Link Poziomki dziala tutaj http://www.youtube.com/watch?v=g0wkV5YAVak ale jest tylko fonia, bez wizji tanczacej Poziomki i Poziomeczki

Po karmieniu jest troche lulania i jak juz jest taka zamulona to ja odkladam. Skutkuje jakos w 80%, w 20 musze z nia jeszcze posiedziec, pospiewac i potrzymac za raczke.
Ja biore mala do lozka w nocy po drugim karmieniu i spi z nami do rana. Nie ma tu akcji, ze ona fochuje potem lozeczko. Lozeczko natomiast fochuje po noszeniu na rekach - wniosek - nie nosic tyle na rekach. Ale jak nie nosic, jak to jest taki maly slodki chomiczek? Kocham jej zapach, jak spi z nami i ja sie do niej przytule i ja sobie powacham na dobranoc. Pocieszam sie, ze ona jest taka mala, ze tak naprawde nie kuma, gdzie spi, a zeby myslala, ze jest w tym samym miejscu to przeprowadzamy wlasnie akcje pieluszkowa - biore ja na rece i daje jej do potrzymania i pomiziania pieluszke. Potem ja sie ta pieluszka nacieram, zeby przeszla moim zapachem i ja tak nosze z ta pieluszka. A jak ja odkladam to dalej z pieluszka i ona wtedy troche mysli, ze dalej jest na moich rekach bo pachnie mna. Jeszcze jej duzo spiewam i jak lezy w lozeczku to tez jej spiewam.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 12:09   #1712
listopadowa80
Zakorzenienie

Cześć Mamuśki, ja jak zwykle przelotem

U nas zaczęły się kolki... dobrze, że jak na razie w stopniu umiarkowanym (da się wytrzymać).
Ze spaniem w dzień nadal mamy problem, a do tego doszedł jeszcze mały kłopot z jedzeniem w związku z bolącym brzuszkiem. Mała chce jeść, ale przez kolkę jest tak nerwowa, że 'wydziwia' ze smokiem od butli.
W miarę nauczyła się żuć smoczka okrągłego... W miarę - bo co chwilę nim pluje.

W czwartek byliśmy u pediatry - nalot na języku zniknął (wystarczyło przecieranie wilgotną tetrą), pępuszek ładny, skórka też (już nie widać przenoszenia, teraz tylko na czole pojawiła się ciemieniucha), odparzeń nie mamy i ważymy 4590 g (czyli ładnie przybraliśmy od wyjścia ze szpitala, bo przy wypisie było 3670g). Po 22 czerwca pierwsze szczepienie, a 24 czerwca idziemy zrobić usg bioderek.

Nie wiem kiedy Was nadrobię
więc zapytam tutaj: Jaki środek p-kolkom polecacie? Adrianek nie miał kolek, to nie wiem co kupić. A za bardzo nie mam czasu na wertowanie wątku...

No i wklejam Malutką
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Iza1.jpg (21,0 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Iza2.jpg (23,8 KB, 33 załadowań)
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 12:15   #1713
listopadowa80
Zakorzenienie

Daisy, z oczkiem nie pomogę, ale jeśli wydzieliny nie ma zbyt dużo to jest to normalne i wystarczy przemywanie solą fizjologiczną (co robisz). Jak mocno ropieje to trzeba by drożność kanalików sprawdzić.
A co do odparzeń - może spróbuj alantan
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 12:24   #1714
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Wam tez Dziewczyny zdarzają się, takie akcje, że bierzecie w nocy dzieciatka do własnych łóżek ?
Boje się, że potem już w ogole nie zaśnie mi w łóżeczku, ale co mam zrobić Z jednej strony mam wyrzuty sumienia, że uczę ją dziadostawa ale z drugiej nie mogę patrzeć jak dzieciątko płacze bo chce sie przytulic..
Odkładacie je po jedzonku lulu, dopiero gdy zasną na Waszych rączkach ? Czy od razu po jedzeniu ??

Z miesięcznym dzidziusiem mozna chybn 130 km jechac jak nic sie nie dzieje, prawda?
Andziotko, Ty jesteś tego przykładem
Ojej przykro mi z powodu Zosienki, tez bym miała na Twoim miejscu takie mysli, że może próbuje na siebie zwrócic uwage..
Na pewno szybciutko zapomni o tym zdarzeniu.
Dziś juz wszystko u Was oki ?
Jaka ilośc kupek jest już niepokojąca ?

Czy któremuś z Waszych Dzieciątek ropieje oczko ?
Przemywam solą fizjologiczną ale to juz 3 dzien i nic lepiej

no i nie moge sobie poradzić z odparzeniem w pachwince
boli to dzidziusia?
Juz od piatku smaruje sudocremem i nie widze by znikało
Dobijają mnie wszelkie nieprawidłowosci u Gabika.. tzn to oczko i odparzenie
1. biorę Gabrysię do łóżka na karmienie bo karmię w nocy na leżąco, czasem zdarza mi się zasnąć podczas karmienia i budzę się jak mała już śpi ale zawsze odkładam do łóżeczka,
nie chce spać z dzieckiem

2. no my przejechaliśmy 160km w jedną stronę, o ile do baby spała całą drogę to z powrotem prawie wcale

3. kupki - to zależy od niemowlaczka, jaką ilość robi na co dzień ...

4. Gabrysi też ropieje, przemywanie nie pomagało, od tygodnia kropimy kropelkami z antybiotykiem i trochę może pomaga ale też bez rewelacji, do tego widzę że łzy jej nie spływają w tym oku, więc masujemy dodatkowo kanalik, bo chyba nie jest drożny

5. Gabrysia też miała odparzone lekko pachwinki, ważne żeby po każdej zmianie pieluchy wycierać do SUCHA pachwinę, ja używałam Bepanthenu i się ładnie zagoiło

Gabrycha zasypia przy cycku tylko
staram ją odkładać nie do końca śpiącą, żeby jednak trochę sama nad sobą popracowała, ale przez te gazy nie daje rady,
tylko jak na brzuszek kładę to zasypia

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 12:33   #1715
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Witamy sie na odchowalni.
Martynka jest cudna i grzeczniutka.
Ssie cyca i śpi na przemian.
Nocne karmienia sa super około 12,następnie 3 i potem 6 rano.
Wysypiam się,moje dziecie jest łaskawe dla mamy,bólów brzuszka nie mamy
jest super

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 13:24   #1716
Weredka
Zadomowienie

Hej. Witam się w końcu i ja na odchowalni. Podczytuję was od powrotu do domu, ale wszystkiego nie nadrobiłam. Wrzucam i tu swój opis porodu, bo tu już się chyba większość przeniosła, a na poczekalni dość pusto.

Urodziłam Zuzankę 31 maja o 9.00 przez cc. Ważyła 3600 i miała 59 cm.
O cięciu dowiedziałam się w poniedziałek po moim kolejnym, nieszczęsnym wylądowaniu na patologii. Cieszyłam się, że to już tuż, tuż i byłam bardzo spokojna. Dostałam znieczulenie do kręgosłupa i już po chwili lekarze zabierali się do pracy. Na początku czułam się dobrze, ale kiedy poczułam jak mi wyciągają maleństwo z brzucha, to zaczęłam odlatywać. Słyszałam tylko płacz i słowa, że mam zdrową córeczkę. Potem już nic nie pamiętam - nie wiem, czy straciłam przytomność czy mi coś podali. Obudziłam się dopiero jak kończyli szycie. Uczucie wyciągania dziecka było takie nie do opisania. Z jednej strony super, bo wiedziałam, że będzie już ze mną, ale z drugiej trochę traumatyczne. Córkę zobaczyłam dopiero po dwóch godzinach. Po cięciu dalej dochodzę do siebie, ale z każdym dniem jest lepiej. Dziś była u mnie położna - i ze mną i z dzieckiem jest w porządku. Zuzia jest grzeczna, je i śpi, nie marudzi za bardzo, więc myślę, że uda mi się tu często zaglądać.
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 13:24   #1717
matallewar
Zakorzenienie

A my byliśmy znów u lekarza - z powodu tych kup...
No i dostaliśmy skierowanie do szpitala - pani powiedziała, że koniecznie trzeba to zbadać.

Ogarniam się właśnie, gdzie jechać i w ogóle.

I powiedzcie, że nade mną nie wisi jakaś klątwa

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 13:28   #1718
Paulizia
Wtajemniczenie

Hej Mamusie!
A u mnie nocka pieknie. Udalo nam sie nie podac mm co znaczy, ze juz w ogole nie podam! Never ever!!!! Dajemy rade bez, a Antos budzil sie dzis co 3/4 godziny na cycka i szedl spac. Tak pospalismy do 9:30
Nie mam co narzekac! Teraz tez pieknie spi, ale jestemsy na finiszu, bo powolutku sie budzi.

Czy jak moj Maly ma juz 6 dni i ja jem prawie wszytsko wlacznie z mlekiem, ale oprocz smazonego i czekolady to juz nie bedzie mial kolek? Czy kolki sie pojawiaja pozniej?

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Mimbi, a ja telewizor mam, ale na kilka dni nie mam telewizji, a konkretnie do jutra

Nooo, utwór cudny, dobrze mi się kojarzy, a z Hanią tańczyłyśmy coś na kształt czaczo-walca gibanego

Macie Fride do kataru? Ja mam ten Katarek cały, ale jeszcze nie był używany, bo nie było potrzeby. Jakieś tam zanieczyszczenia gruszką traktuję

Pauliziu, ja mam przed oczami Twoje lachonarskie zdjęcia z fejsa, więc nie świruj, zaraz znowu taka będziesz

Dobraaaa, ja też idę. Prysznicunio zaliczę, a potem łóżko. Pod kołdrą za gorąco, pod prześcieradłem za zimno, macie tak? Dlatego śpię z jedną nogą na kołdrze i jest spoczko, c'nie
Mary przez Ciebie nie brzmi w moim domu teraz nic innego! Nawet Antos w bujaczku do rytmu wibruje
Hah ja zawsze zakompleksiona, ale dopiero teraz doceniam to, ze troszke lepiej wygladalam Maly chyba wysysa z mamy kilogramy

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
wykap ja w kalii
dostaniesz w aptece to takie fioletowe tabsy
mi pomogly tzn malej
kosztja ok 5 zl

my po chrzcinach!
wszystko sie udalo
mala w kosciele troszke marudzila, ale nie plakala
na sali spala ok 30 minut w ciagu 5 godzinnej imprezy
od dwoch dni nie spala w dzien w ogole
mam nadzikeje, ze od jutrra bedzie lepiej
bo to jest masakra
taki malutek a spac nie chce
chyba czula sytuacje
Diabelek wygnany

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
U nas noc całkiem, aczkolwiek znów od 4 zaczęło się marudzenie, trochę przez sen, trochę rozbudzone.
No i 4 pobudki w nocy

Mama pojechała do pracy i zostaliśmy sami, ale wieczorem ma siostra przyjechać i zostać na noc...

Mały siedzi w bujaczku, żebym mogła zjeść śniadanie
A jak zjem, to dokarmię Edzika i ruszamy na małe zakupy - muszę mu herbatkę kupić, sobie też. Mamy tu taki mały sklep z dzieciowymi rzeczami - odkryty przez przypadek
Gdyby nie bujaczek to tez pewnie bym nie jadla

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
[...]my wczoraj wieczorem wracaliśmy do domu,
dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuga podróż to była,
Gabunia nie mogła zasnąć i co chwilę był ryk ,

do tego zostałam MEGA wyrodną matką,
bo Zosia mówiła że ją boli brzuszek
a ja myślałam że zmyśla, bo cały dzień mówiliśmy że Gabi ma ból brzuszka
i myślałam że udaje, żeby się nią zająć
aż już prawie pod domem zwymiotowała w samochodzie na wszystko dookoła
w domu jeszcze raz był
straszne mam wyrzuty sumienia ...
dziś jest już dobrze, nockę przespała spokojnie,
więc ewidentnie coś jej zaszkodziło ...
ale ja wredna matka nie wierzyłam własnej córce

wracam do regulowania Gabrysi,
mam wrażenie że w domu od razu spokojniejsza się zrobiła ....
Biedna Zosia
ma chorobe lokomocyjna?
Ja pamietam, ze ze mna rodzice mieli przerabane w podrozy, bo zawsze ... bez aviomarinu ani rusz.

Cytat:
[...]Wam tez Dziewczyny zdarzają się, takie akcje, że bierzecie w nocy dzieciatka do własnych łóżek ?
Odkładacie je po jedzonku lulu, dopiero gdy zasną na Waszych rączkach ? Czy od razu po jedzeniu ??[...]
Antos spi z nami w lozku ale wczoraj byl ostatni raz. Bylam cwaniara w ciazy i wtedy nie bylo dla mnie problemu by maly byl osobno w lozeczku w drugim pokoju. A teraz jak on jest z nami nie mam serca go zostawic samego w pokoju i nie ufam niani ani monitorom oddechu dzisja robimy przemeblowanie i przenosimy nasze lozko do Antosiowego pokoju i mam nadzieje, ze bedzie slicznie spal w swoim lozeczku

Co do sutkow to jeszcze bola. Mam bephanten i kamilosan i jeszcze perfecta mama krem do biustu [super lagodzi bol obrzmialych piersi. ulga natychmiastowa] Raz jest lepiej, raz jest gorzej...

Co do kapieli to ja jeszcze nie kapalam. To dzialka tzeta i on sobie radzi znakomicie... nie wiem jak to bedzie jak pojdzie do pracy i bede musiala sama Antosia wykapac Tz pieknie obraca malym w te i wewte i glowke tez mu super myje, a maly jak jest w wodzie to zadowolony na maxa... gorzej z przebieraniem i ubieraniem. Wrzask!

Oczka tzez nam ropieja i tez przemywam sola..
Stary 2011-06-06, 13:31   #1719
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Listopadowa - witaj !
Dawno nie zaglądałas, brakuje nam Ciebie
Ale Izunia zmieniła sie od porodu
Tak wysmuklała jakoś.. slicznie wygląda
Rosnie Malutka jak na drozdzach Fajnie, ze jezyczek juz oki !!
Zagladaj do nas czesciej w miare mozliwosci
Ucałowania dla Was

Andziotko, dziekuje za Twoje bezcenne uwagi
widzisz, nikt mi nie powiedział, ze trzeba do sucha.
A czy przy przewijaniu przecierasz dupkę i miejsce odparzenia tylko wilgotną sciereczką czy także zwilżonym wodą wacikiem? Bo ja tak od wczoraj zaczęłam robic - mam nadzieje, ze nie skrzywdzę tym malutkiej
No i chyba zaczne lać ciutke od czasu do czasu oliwki do wanny bo jakoś skórka jej sie delikatniusio zaczyna łuszczyc

Kochane a czy mozna jakoś profilaktycznie tez działać aby dzidzia nie miała odparzen?
Posmarowałam Gabi faldki na szyjce linpomagiem - tak na wszelki wypadek ale nie wiem czy dobrze robie
Boziu, ilu ja rzeczy nie wiem

mimbi, thx za linka.
Reczniki mam te same, ale jakos mega krzyku poki co u mnie nie ma z czapką
jednak dobrze wiedziec
Mam zamiar siegnąć wreszcie do Twojego maila !!!!!!
Weekend cały w gosciach był

i kolejne pytanie z budyniowyhch
jesli Wasze Malenstwo ma na sobie jakiś kaftanik, bodziak np 2-3 h to wrzucacie od razu do prania ?
Ja tak robie ale nie wiem czy nie przeginam i nie doprowadze dziecka do jakiegos uczulenia ?

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 13:34   #1720
eweska
Moderatoreska

Cytat:
No i dostaliśmy skierowanie do szpitala - pani powiedziała, że koniecznie trzeba to zbadać.

Zdrówka dla syneczka
Porobia badania i będzie wiadomo co i jak, nie będzie się już męczył bidulek, te szpitale to was przyciagają kochana ale już niedługo będzie lepiej czego Wam życzę
Dawaj znać co i jak w szpitalu i co z małym
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 13:54   #1721
andziot
Zakorzenienie

Cytat:

a lekarka widziała te kupy ???

no i żeby to nie było nic złego

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość

Czy jak moj Maly ma juz 6 dni i ja jem prawie wszytsko wlacznie z mlekiem, ale oprocz smazonego i czekolady to juz nie bedzie mial kolek? Czy kolki sie pojawiaja pozniej?

Biedna Zosia
ma chorobe lokomocyjna?
Ja pamietam, ze ze mna rodzice mieli przerabane w podrozy, bo zawsze ... bez aviomarinu ani rusz.
nie chce Cię zmartwić ale to wcale nie oznacza że kolek nie będzie,
prawdziwe kolki pojawiają się po paru tygodniach od narodzin jak dziecko bardziej świadome jest i czuje już więcej ...
no ale mam nadzieję że Was akurat to ominie

A Zosia nie ma chyba choroby lokomocyjnej, bo do tej pory z nami jeździła i nic się nie działo ...
do tego mówiła że boli ją brzuszek wczoraj, a ja "weteran choroby lokomcyjnej z dzieciństwa" pamiętam że przy tym brzuch nie boli, tylko mdli niemiłosiernie

Cytat:
Andziotko, dziekuje za Twoje bezcenne uwagi
widzisz, nikt mi nie powiedział, ze trzeba do sucha.
A czy przy przewijaniu przecierasz dupkę i miejsce odparzenia tylko wilgotną sciereczką czy także zwilżonym wodą wacikiem? Bo ja tak od wczoraj zaczęłam robic - mam nadzieje, ze nie skrzywdzę tym malutkiej
No i chyba zaczne lać ciutke od czasu do czasu oliwki do wanny bo jakoś skórka jej sie delikatniusio zaczyna łuszczyc

Kochane a czy mozna jakoś profilaktycznie tez działać aby dzidzia nie miała odparzen?
Posmarowałam Gabi faldki na szyjce linpomagiem - tak na wszelki wypadek ale nie wiem czy dobrze robie
ja wycieram gazikiem z wodą a później suchą chusteczką (taką z pudełka biedronkową ) do sucha ... mała jak na razie się nie odparza

co do profilaktyki to ja raczej nie stosuję, ale czasem posmaruje małej tyłeczek Linomagiem i tyle ...

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

dziewczyny karmiące piersią - czy chodzicie cały czas z wkładkami laktacyjnymi ????
bo mi niby nie leci cały czas, ale czasem czuję jak mi mleko nalatuje i wtedy wycieka, więc muszę nosić, a mnie wkurzają przy takich temperaturach

Stary 2011-06-06, 14:04   #1722
matallewar
Zakorzenienie

andziot Nie widziała Ale ta poprzednia widziała i mówiła, że bardzo dużo śluzu...

A co do wkładek - ja noszę cały czas, choć tez mi już tak nie leci. Ale bez nich często miałabym plamy na bluzce. Też mnie wkurzają w taką pogodę.

Widzę pozytyw... Chyba pojedziemy do szpitala, gdzie jest tż. Cała rodzina w komplecie

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-06-06, 14:26   #1723
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Ile wasze 4 tyg maluchy jedzą mm? Tka jak czytam Was,to różnie im się zdarza,ale tak średnio, najczęściej?Ja do tamtego tyg dawałam Jej 90 ml,ale wypijała do końca i położna poradziła że można spróbować dawać 120 i faktycznie też wciąga
Spice Antoś w sobotę skończył 5 tygodni, a już od jakiś 2 tygodni wypija 6-7 razy na dzień po 133 ml mleka (to jest porcja ze 120 ml wody).
Jak widzieliśmy, że po 100 ml mleka dalej ciumka, to najpierw zaczęliśmy mu dawać na noc większe porcje, a teraz już każdy "posiłek" taki obfity. Przypuszczam, że za parę dni trzeba będzie robić porcje z 150 ml wody

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Hmmm gdzie jest Princi???
pewnie na plaży, bo pisała kiedyś, że mąż im od czerwca leżak wynajął

Moria, jeśli chodzi o fotelik, to mój Antoś jeszcze się mieści, ale myślę, że jak zobaczę, że już mu z tą wkładką "ciasno", to ją wyciągnę.
Jeśli chodzi o dopajanie wodą/herbatką, to ja dopajam tylko, gdy widzę, że jest spragniony, coś by pociumkał, a wiem na 100%, że nie jest głodny, bo np. godzinę wcześniej wypił 130 ml mm. Czytałam, że w ciągu dnia można maluchowi dać w sumie tyle wody/herbatki ile przeciętnie wynosi jedna porcja mleka, czyli ja mogłabym dać 130 ml wody/herbatki, ale póki co Antoś maksymalnie wypił 90 ml herbatki w ciągu dnia.

Matallewar trzymam żeby ta biegunka była jednorazowa i nie oznaczała niczego złego.

I dołączam zdjęcie zrelaksowanego Antosia w leżaczku, a obok chyba zazdrosny Lumi, bo on takiego nie dostał
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 274.jpg (55,2 KB, 58 załadowań)

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 14:38   #1724
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Matall, widzę jakiś postęp u Was! Jesz, trochę śpisz, no i dobrze, że masz wsparcie w Mamie i sis Trzymam kciuki za szpital, żeby odkryli przyczynę i żeby była banalna!

Moria, wiem, że to brzmi niewiarygodnie, ale naprawdę byłam na mani i pedi, normalnie czuję się, jakbym z buszu wyszła! Hanutki o tej porze pilnowała moja Mama. Chociaż powiem Ci, że chętnych do opieki mam tylu, że spokojnie mogłabym dziecko tylko w weekendy widywać Pisałam kiedyś, że u nas jest stara rodzina, wśród najbliższej następny po Hance ma 18 lat Stąd chęć rozpieszczania i opieki nad Kurcackiem

Myślę, że spokojnie ryzykuj wypad do Ikei, my też powoli już jeździmy w różne miejsca. Zapomnij o wczoraj, dziś już tak nie będzie

Co do tych herbatek Hipp, to niby przeciwne jesteśmy, że glukoza etc. ale same widzicie, że w praktyce wychodzi inaczej. Skoro pomaga, a tym bardziej dziecko chętnie pije, to nie ma się co katować. Hanka też pluła koperkiem, natomiast pije Żywca [jasne, schłodzone ] i Jej smakuje. Jednak gdyby nie piła wody, to na pewno kupiłabym Hipp do przepajania.

Nie mam jakiegoś systemu przepajania, podaję wodę między karmieniami, ale pod warunkiem, że nie śpi [chyba, że się wybudza? ] wypija z 20-30 ml i tyle. Wczoraj np. paluchy miała w buzi i marudziła, a wiem, że była najedzona, więc podałam wodę, wypiła, podziękowała i zajęła się swoimi sprawami

Kurde! Mnie też ta wkładka do MC wnerwia! Hanka zwinięta, niewygodnie musi Jej być. Ciekawa jestem właśnie kiedy to się wyciąga. Niby bezpiecznie, no ale bez kitu, w takiej pozycji.. Zastanawiam się, może na tę telepiącą głowę dobre byłoby takie coś, jak my w samolotach sobie na szyję kładziemy? Taka podusia w kształcie C.

Moria, ale natłukłam tekstu, sorry

Grazin, coś podejrzanie się te nasze dzieci synchronizują

Aguś, ale pięknie śpi Ola!

Andziot, ja niby drzemałam, jak Ona tak nadawała, ale weź tu zaśnij... Czuwałam, nie daje rady zasnąć, jak Ona nie śpi. To to samo czuwanie, co kiedy stary wraca z popijawy, albo nastoletnia córka z randki

I nie jesteś wyrodną matką, tylko nieufną Znasz dziecięce sztuczki po prostu

Mimbs, jeszcze trochę i zluzujemy. Wierz mi, że ja niby oaza spokoju, plaża i driny z palemką, a mam LISTĘ pytań do pediatry o różne rzeczy - a to że noga drży, a to że za dużo prostuje, a to że pępek wystaje i czy to aby nie jest przepuklina

No i u nas też najgorsza noc ever... PEŁNIA NIEMOWLĘCA

ja też wącham Hankę, dzidziusiowy zapach

Anula, Seba, Misia, Zosia i Hanka ZMÓWILI SIĘ, faktycznie ta pełnia

Sporo tych krostek w takim razie, na wszelki wypadek pokaż lekarzowi przy okazji. Ale nie swędzą i nie bolą, bo na pewno byłaby niespokojna. A ten trądzik właśnie nie boli.

Ddaaiissyy, no włacha! Imprez zaliczyłam sporo i pewnie jeszcze mnie kilka czeka, ale teraz mając bobo malusie w domu... no ciąąąągnie!

Działał ten link

Hance ropiało, było podejrzenie zatkanego kanalika, ale na szczęście pomogły krople z antybiotykiem i masaż tego ujścia, czy tam kanalika,

U nas przy małym odparzeniu pomógł Sudokrem [jakieś próbki dostałam], ale Linomag też ładnie zaczerwienienia niweluje

Z praniem ciuszków mam to samo, nawet po kilku h lecą do prania. Czasami się uleje, a nie zauważymy... Wolę wyprać

Pauliziu, cieszę się, że kawałek się podoba! Ja po fakcie zaczęłam doceniać mój dawny brzuch

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 14:40   #1725
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę pozytyw... Chyba pojedziemy do szpitala, gdzie jest tż. Cała rodzina w komplecie

dobrze, że potrafisz znaleźć jakieś pozytywy sytuacji

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
I dołączam zdjęcie zrelaksowanego Antosia w leżaczku, a obok chyba zazdrosny Lumi, bo on takiego nie dostał
mocno zrelaksowany ten Twój Antoś
słodziaszny

pranie mi z balkonu zwiewa

Stary 2011-06-06, 14:47   #1726
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Spice Antoś w sobotę skończył 5 tygodni, a już od jakiś 2 tygodni wypija 6-7 razy na dzień po 133 ml mleka (to jest porcja ze 120 ml wody).
Jak widzieliśmy, że po 100 ml mleka dalej ciumka, to najpierw zaczęliśmy mu dawać na noc większe porcje, a teraz już każdy "posiłek" taki obfity. Przypuszczam, że za parę dni trzeba będzie robić porcje z 150 ml wody

Mi też coś się zdaje, że za parę dni Hania będzie porcję 150 ml zajadać Była dziś położna i Hania przytyła 0,5 kg w tydzień:P Ale ona malutka była (niewiele większa od Antosia) i teraz nadrabia. Waży 4100, a ze szpitala wychodziliśmy z wagą 2730.

Śliczny ten Twój synek Włos ma równie bujny, jak moja pociecha

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:

Żadna klątwa, tylko wreszcie ktoś się Wami zajmie porządnie. Trzymam kciuki żebyście wyszli z tego szpitala ozdrowieni

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 15:15   #1727
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
spice, ale czapeczke zakładasz Hani tylko po kąpieli ??
dokladnie identycznie wazył Gabik gdy z nią wychodziłam 2730
Macie wagę dla noworodków?
Najlepszego z okazji bycia niemowlaczkiem dla Hani !!
A tyle co się urodziła... jak ten czas leci

mary poziomkowa; ja Cie doskonale rozumiem, ze wolałas bys z Hanutką niz impreze
Balowanie jeszcze nieraz zaliczysz, a te chwile, które spedzamy z Maluszkami są nie do zastąpienia !!
Nie działa link, który wrzuciłas
Chciałabym Was tanczace zobaczyc

Dziewczonka; współczuje
Nie pomogę bo jeszcze tego nie przechodziłam z mała
Widze, że Ty takze bierzesz Malutką do łózka swojego?
U mnie tak było w nocy z soboty na niedziele..
Nakarmiłam - spałam, odłozyłam do łóżeczka - płacz
Chciałam być twarda i kilka minut wytrzymywałam, trzymając ją w łózeczku, ale skapitulowałam. Położylismy ją miedzy nami w naszym łózku i błoooga radość
Może u Ciebie podobnie.. po prostu Malutka chce być blisko Was ?

mimbi; a jak sie Michalinka czuje ? Troszkę juz lepiej ?
No i u mnie ten szantaż z odkładniem do łózeczka indentyczny, tylko dla odróżnienia w nocy (calusi dzien przesypia w łóżeczku, wolałabym aby bylo na odwrót)
Możesz mi powiedziec jaka to metoda z pieluszka ??

agus jak Oleńka przespała nockę po takich atrakcjach cały dzionek ??

anulko, faktycznie te krostki nie wyglądają ciekawie, ale chyba faktycznie trądzik.. dobrze,ze masz go zdiagnozowanego, skoro Andziotka nasza tez tak mówi..
A co do ulewania, moja mała tylko chwilke bo jedzonku cos tam z buzki uleje, ale to raczej chyba to, co jej zostanie po ssaniu w buzi, jednak ze mna rodzice mieli ten problem.
Nawet kilkanascie minut po jedzeniu, ulewałam własnie takim serkiem do tego stopnia, ze jak mnie nie przypilnowali to miałam ucho zalane
To chyba zalezy stricte od przewodu pokarmowego dzieciątka - jedne ulewają wiecej inne mniej - na pewno nie jest to oznaką jakiejś choroby.
Oj smutno Ci bez mami na pewno ???
Wierzę a do PL w sierpniu, tak ?
Ode mnie jak wczoraj rodzice po jednym dniu wyjezdzali to ryczałam Wstyd mi było troszke bo stara baba a płacze ale to mocniejsze ode mnie
Małz przytulił i powiedział ze za 3 tygodnie wezmiemy malutka do auta i pojedziemy do rodziców na weekend
Ja tez martwię się o kupki. Gabi nawet do 8 potrafi zrobić
No i zdecydowanie bardziej rzadka aniżeli papkowa
Jutro chyba do pediatry idziemy - wezme pampersa

Z miesięcznym dzidziusiem mozna chybn 130 km jechac jak nic sie nie dzieje, prawda?
Andziotko, Ty jesteś tego przykładem
Ojej przykro mi z powodu Zosienki, tez bym miała na Twoim miejscu takie mysli, że może próbuje na siebie zwrócic uwage..
Na pewno szybciutko zapomni o tym zdarzeniu.
Dziś juz wszystko u Was oki ?
Jaka ilośc kupek jest już niepokojąca ?

Wczoraj znów posiedzielismy w ogródku z mała
wszystko ok !!
Ona calutki dzien spi

Czy któremuś z Waszych Dzieciątek ropieje oczko ?
Przemywam solą fizjologiczną ale to juz 3 dzien i nic lepiej

no i nie moge sobie poradzić z odparzeniem w pachwince
boli to dzidziusia?
Juz od piatku smaruje sudocremem i nie widze by znikało
Dobijają mnie wszelkie nieprawidłowosci u Gabika.. tzn to oczko i odparzenie

matall, jak u Was Kochanie?
Jak TŻ ? Na ile przewidują go jeszcze trzymac w szpitalu ?
Mami jeszcze jest z Toba ?

monika z cyferkami
- z całego serduszka trzymam kciuki za Ciebie i Stasia !!

moria, jaką masz hustawkę dla Igusi?
Ja miałam kupic bujaczek ale w koncu własnie kupilismy hustawke.. nie wiem jak sie w praktyce sprawdzi ale to automatyczne bujanie jakoś mnie przekonało
Wzielismy FP Cudowna Planeta
http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=8314776
Czekam na przesyłke...

Grazinko, jak nocka ?
Szkoda, ze blizej mnie nie mieszkasz albo ja bliżej Ciebie
Piekna uśmiechnięta buziunia Sebunia
Caluski dla Niego

MoniaK az do 15 min kąpiecie? Ale fajnie
Ja sie boje i mała w wannie moze z 3 minutki
na dodatek nie pozwole TŻ odwracac ją na brzuszek bo martwię sie, że mu sie wyslizgnie.
Stresująca jest dla mnie kąpiel póki co

cucciola, nie smaruje własnie niczym sutków- pewnie moj bład
chyba zaczne to robic, mam bepanthen

Paulizia, jak poszlo karmienie w nocy ?
Nie krwawią Ci sutki ?
ojj kochana to smaruj smaruj ja od poczatku zaczelam od pierwszego karmienia i po 2-3 dniach znaczna poprawa teraz to juz w ogole mnie nie boli i sutki nie krwawia ,ja mam olejek z witamina E

my dzisiaj bylysmy na wizycie kontrolnej malutka rosnie jak na drozdzach w 5 dni przybrala 250 gramcos mi ostatnio w nocy marudzi ale pewnie to przez te czeresnie ktore ostatnio zjadlam na raz bylo chyba z 1/2 kg.ale jestem wredna jesc czeresnie
a co do princito ostatnio pisala ,ze maz gdzies wyjechal,pewnie nie ma czasu siasc na neta
listopadowacudne dziecie ate oczka amore
AgaMa ten psiak to zywy??fajna zabawke ma Antos

Edytowane przez cucciola79
Czas edycji: 2011-06-06 o 15:20
cucciola79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 15:25   #1728
mimbi
Zakorzenienie

Oboze, dziecko mi zafundowalo podobne poludnie do minionej nocy, ja juz nie wiem o co chodzi, naprawde. Brzuszek miekki, wiec nie brzuszek, temperatury nie ma (mierzylam w pupie, doprowadze te sztuczke do perfekcji), glodna nie jest, pic specjalnie nie chciala (uciumkala 30ml herbatki - czy z herbatka jest tak, jak z mlekiem, ze trzeba wylac do niedopite, czy moze sobie ciumkac z jednej butelki przez pol dnia?), nawet na rekach sie jej nie podobalo, wiec ja polozylam na przewijak z modlitwa w glosie i zadzialalo, teraz spi na brzuszku druga godzine, dzieki czemu umylam wlosy (yeah!), umylam zeby (yeah!), zrobilam se oko (yeah!), posprzatalam kuchnie i ogarnelam dwa pokoje. Teraz oczekuje krzykow ostrzegawczych z malego pokoju. Mysle, ze to faktycznie od goraca jest. Jak sie obudzi i dalej bedzie marudzic, to ja w wozku zawioze do kuchni, gdzie jest chlodno i tam ja bede hodowac.

Pyszny niewzdymajacy kapusniak z mlodej kapusty skwasnial, w zwiazku z czym jem na obiad ciastka i Danio

Cytat:

Z tego co wiem to kolki nie zaleza od tego, co zjadlas, ale glownie od niedojrzalosci ukladu pokarmowego, wiec niestety nie ma reguly. Polozne mowily, ze tez cytrusow nie mozna jesc. Ja jem wszystko poza truskawkami, czekolada (no, zjadlam 3 kostki, ale nic sie nie dzialo), ale karmie pol na pol, jakos nie widze wplywu na mala. Mamy Lefax i dajemy w mleku - poki co dziala. Kolki pojawiaja sie zwykle po 3 tygodniu.

Cytat:

jesli Wasze Malenstwo ma na sobie jakiś kaftanik, bodziak np 2-3 h to wrzucacie od razu do prania ?
Ja tak robie ale nie wiem czy nie przeginam i nie doprowadze dziecka do jakiegos uczulenia ?
Profilaktycznie to pod pieluszke mozesz uzywac oliwki, Linomagu, Sudocremu albo ktoregos z kremow przeciw odparzeniom, maja je wszystkie firmy dzieciowe, kazdy z tych kremow zawiera cynk i brudzi rece - jest bialy i gesty. Mozesz rowniez pieluchowac dziecko w tetrze i niech jak najczesciej lezy bez pampersa, zeby powietrze dochodzilo - poloz na podkladzie do przewijania i niech sobie fika nogami. U nas po pol godz bez pieluchy nie bylo juz czerwonych sladow przy pipce, a w tetrze mala ladnie spala (w dzien, bo w nocy to by sie przesikala). Jakbys chciala tetrowac - tu pomocny link http://www.youtube.com/watch?v=J_7-J...eature=related

A odnosnie prania, to ja nie mam jazdy, wiem, kiedy ulala i wtedy przebieram, ale nie tak, zeby prac co 3 godziny jak jest czyste. I jeszcze zmieniam galoty jak mi wonieja siurkiem. Tym bardziej, ze z tej mojej gory ubranek znaczna czesc jest za mala juz (SPRZEDAJE JE NA ALLEGRO, JAK KTOS ZAINTERESOWANY TO ZAPRASZAM NA PW!!!) i okazuje sie, ze mam za malo bluzeczek z krotkim rekawem, dziadek wlasnie pojechal kilka kupic do sklepu, ciekawe co przywiezie. Jak mi dalej bedzie brakowalo, to po prostu obetne czesc z tych bluzeczek z dlugim rekawem, ktorych mam od groma.

Czesc ubranek to wypralam nawet z naszymi ciuchami i nic sie nie dzieje, mysle, ze nie ma sie co schizowac na zapas.

Cytat:

dziewczyny karmiące piersią - czy chodzicie cały czas z wkładkami laktacyjnymi ????
bo mi niby nie leci cały czas, ale czasem czuję jak mi mleko nalatuje i wtedy wycieka, więc muszę nosić, a mnie wkurzają przy takich temperaturach
Ja chodze, tez mi nie cieknie caly czas, ale nosze je, bo mi sie sutki nie wycieraja o stanik i sa dzieki temu mniej podraznione.
Cytat:
Co do tych herbatek Hipp, to niby przeciwne jesteśmy, że glukoza etc. ale same widzicie, że w praktyce wychodzi inaczej. Skoro pomaga, a tym bardziej dziecko chętnie pije, to nie ma się co katować. Hanka też pluła koperkiem, natomiast pije Żywca [jasne, schłodzone ] i Jej smakuje. Jednak gdyby nie piła wody, to na pewno kupiłabym Hipp do przepajania.

Nie mam jakiegoś systemu przepajania, podaję wodę między karmieniami, ale pod warunkiem, że nie śpi [chyba, że się wybudza? ] wypija z 20-30 ml i tyle. Wczoraj np. paluchy miała w buzi i marudziła, a wiem, że była najedzona, więc podałam wodę, wypiła, podziękowała i zajęła się swoimi sprawami

Mimbs, jeszcze trochę i zluzujemy. Wierz mi, że ja niby oaza spokoju, plaża i driny z palemką, a mam LISTĘ pytań do pediatry o różne rzeczy - a to że noga drży, a to że za dużo prostuje, a to że pępek wystaje i czy to aby nie jest przepuklina

No i u nas też najgorsza noc ever... PEŁNIA NIEMOWLĘCA

ja też wącham Hankę, dzidziusiowy zapach

Anula, Seba, Misia, Zosia i Hanka ZMÓWILI SIĘ, faktycznie ta pełnia
Polozna nie odbiera, nie wiem czy dziecko tak wariuje od upalu. Gile sa nadal, temperatury brak, oddycham gleboko, zeby w leb nei dostac. Ja ogolnie to widze, ze i tak jestem mniej zeschizowana niz moja tesciowa ("Na spacer bez czapeczki?!", "Kąpiecie bez gabki w wannie?!", "Spi w swoim lozeczku sama i nie siedzisz obok?!", "Spi na brzuszku?!", "Pijesz kawe?!" etc.), ale jak malej troche nawet oczko zamruga za szybko to juz mam jazde, ze cos sie dzieje. Jak sie troche zachwieje, to juz mysle, ze mi sie przelewa przez rece.
Hippa koperkowego wypila 30 ml ze 100, to i tak sukces, bo na wode z glukoza zacisnela usta i spojrzala na mnie z wyrzutem. Ale chociaz 30 ml, to zawsze wiecej plynu w organizmie.

Ja wczoraj wypilam 1/5 szklanki zimnego piwaaaaaaaaaa. Na paznokcie i henne ide 11stego, a 10tego mam zamiar pojsc na impreze dnb.

Cytat:
pranie mi z balkonu zwiewa
Lap golebia, lap golebia!!!
Stary 2011-06-06, 15:25   #1729
MoniaK
Zakorzenienie

Hej dziewczyny
Wpadam tylko przelotem powiedzieć że żyję Noce mnie dobijają heeeeelp
Dzisiejsza była do d... mały budził się co godzinę, wisiał na piersi i już wychodziłam z siebie bo nie wiedziałam jak mu pomóc. Mąż spał z nim w drugim pokoju i budził mnie na karmienie, więc też powoli wysiada. Na dodatek wczoraj w nocy dopadła mnie jakaś jelitówka i myślałam że zejdę
Oczywiście znowu jestem do tyłu z wątkiem

Mattal, trzymaj się kochana

Edytowane przez MoniaK
Czas edycji: 2011-06-06 o 15:29
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 15:34   #1730
moria44
Wtajemniczenie

Dziewczynki, merciii za wszystkie odpowiedzi

Cytat:
moria a mozesz dać linka do tej huśtawki co macie ??
http://allegro.pl/24h-fisher-price-h...637192926.html

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
jak na razie marudzenia ciag dalszy od 9 nie spi tylko stęka cyca nie chce chyba znowu cods z brzuszkiem
a ja czuje sie fatalnie na oczy nie widze potrzebuje snuuuuuuuuuuu i sspokoju
Mam dziś ten sam syndrom półprzymkniętego oka, jakby mi ktoś piachu nasypał... spaaaaać!

mimbi PW

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
więc zapytam tutaj: Jaki środek p-kolkom polecacie? Adrianek nie miał kolek, to nie wiem co kupić. A za bardzo nie mam czasu na wertowanie wątku...
Hmmm, my stosujemy:
Debridat 3 x dziennie po 2,5ml.
Delicol przed każdym karmieniem zaczynaliśmy od 4 kropelek a teraz dajemy 9k.
Esputicon - 2k przed każdym karmieniem.
Takie dostaliśmy zalecenie od pediatry dla naszej 6'tygodniowej córy. Póki co spektakularnej zmiany nie widzę ale ma się ku lepszemu
Acha i odbijam ją kilka razy podczas karmienia a na przewijaku jeśli jest spokojna wykonuję masaż brzuszka.

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
Hej. Witam się w końcu i ja na odchowalni.
Witaj Weredko

Cytat:
matall pewnie Wam to na dobre wyjdzie, może znajdzie się przyczyna problemów brzuszków Edzika

Cytat:

Chodzę cały czas i wkurzają mnie te wkładki. Dziś miałam awarię przy przewijaniu bo podniosłam Igę do odbicia a ta mnie permanentnie olała więc musiałam się do majtek rozebrać a że Mała się darła bo głodna to na sekundę położyłam ją na łóżku a sama narzuciłam na siebie bluzkę - bez stanika i zaczęłam karmić Igę butlą.... wyciek miałam taki, że bluzka mi się do cyców przykleiła, po brzuchu mi leciało... masakrator! A niby już nie mam tak dużo pokarmu

Cytat:
Moria, ale natłukłam tekstu, sorry

Dzięki!
I daj linka do tańców z hanutą

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

Edytowane przez moria44
Czas edycji: 2011-06-06 o 15:36
moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 15:43   #1731
matallewar
Zakorzenienie

No dobra, to jedziemy...
Jednak do innego szpitala, bo 1. lepszy, 2. jest tam znajomy lekarz-pediatra.

Trzymajcie kciuki, odezwę się, jak będę coś wiedziała.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-06-06, 15:54   #1732
mazianka81
Rozeznanie

Hej dziewuszki !!!
jestesmy ,tylko jakos czasu brak na pisanie,staram sie czytac kiedy moge.
Cały weekend bylismy poza domem calymi dniami .
Gabrys juz lepiej, zaczal sie coraz czesciej usmiechac,dawalismy bobotic co karmienie i mial jakies wzdecia przy jedzeniu,a teraz odstawilam kropelki i jest lepiej.

kładziemy sie o 20 i do ok 2-3 spimy,potem do 6 i jest super.

takim sposobem mamy 6 karmien po 120ml + woda do picia i super kupki 1xdziennie.

jeszcze tylko trądzik na policzkach zostal,ale za dobrze tez byc nie moze,nie?

Martulka tak na pocieszenie,to ja sie urodzilam w silnej zamartwicy i wsio zemna ok( chyba)
wiec bedzie dobzre kochana,malenstwo na pewno zdrowiutkie.

co do kolek to u nas nadal tak samo- rano i wieczorkiem,ale juz sie pzryzwyczaiłam

w nocy spimy ładnie ( tfu tfu)

aaa i pepuszek wreszcie zastrupiony calkiem i tylko patzrec jak odpadnie( czujecie 7tydzien z pepkiem?)
aaa i wtym tyg szczepienie wrrrrrr.

zapodam Wam zdj z usmiechami i w pieluszce wielorazowe

3660g i 57cm szczescia
Gabryś jest z nami od 23.04.2011
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 16:08   #1733
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Pyszny niewzdymajacy kapusniak z mlodej kapusty skwasnial, w zwiazku z czym jem na obiad ciastka i Danio

okazuje sie, ze mam za malo bluzeczek z krotkim rekawem, dziadek wlasnie pojechal kilka kupic do sklepu, ciekawe co przywiezie. Jak mi dalej bedzie brakowalo, to po prostu obetne czesc z tych bluzeczek z dlugim rekawem, ktorych mam od groma.

Czesc ubranek to wypralam nawet z naszymi ciuchami i nic sie nie dzieje, mysle, ze nie ma sie co schizowac na zapas.
jak się robi niewzdymający kapuśniak z kapusty ??? bo też chcę !!!!!

ubierasz Misię w bluzeczki ??? i co do tego - papek tylko ???
bo ja jakoś tylko bodziaki toleruję ...

no i też mam mnóstwo bodziaków których Gabrysia nie założy nawet, bo na długi rękaw są i już prawie za małe ... poczekam do jesieni i wystawię na allegro chyba

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Wpadam tylko przelotem powiedzieć że żyję Noce mnie dobijają heeeeelp
Dzisiejsza była do d... mały budził się co godzinę, wisiał na piersi i już wychodziłam z siebie bo nie wiedziałam jak mu pomóc. Mąż spał z nim w drugim pokoju i budził mnie na karmienie, więc też powoli wysiada. Na dodatek wczoraj w nocy dopadła mnie jakaś jelitówka i myślałam że zejdę
Oczywiście znowu jestem do tyłu z wątkiem

badź dzielna !!!!!!

właśnie obejrzałam fotki Igusi w huśtawce -

a na spacerki już wychodzicie ????

Cytat:
No dobra, to jedziemy...
Jednak do innego szpitala, bo 1. lepszy, 2. jest tam znajomy lekarz-pediatra.

Trzymajcie kciuki, odezwę się, jak będę coś wiedziała.

a moja Gabrysia chyba odsypia weekend
śpi od około 12
i znów niewymiarowo się obudzi na jedzenie

Stary 2011-06-06, 16:09   #1734
Paulizia
Wtajemniczenie

Andziot, Mimbi dziekuje za odzew w sprawie... a juz mialam nadzieje, ze nas to ominie... co wcale nie jest powiedziane, ze tak nie bedzie Mimo wszytsko dziekuje

Matall za Edzika

Ide jednak na spacerek kupic pampki no 2, bo jedynki nam przeciekuja
Stary 2011-06-06, 16:18   #1735
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
jak się robi niewzdymający kapuśniak z kapusty ??? bo też chcę !!!!!

ubierasz Misię w bluzeczki ??? i co do tego - papek tylko ???
bo ja jakoś tylko bodziaki toleruję ...

no i też mam mnóstwo bodziaków których Gabrysia nie założy nawet, bo na długi rękaw są i już prawie za małe ... poczekam do jesieni i wystawię na allegro chyba
Dodajesz duzo zmiazdzonego kminku, ktory lagodzi kapuste. Nie wiem dokladnie jaka tam zachodzi reakcja chemiczna, ale dziala na 100%. tylko kminek musi byc zmiazdzony tuz przed dolozeniem do zupy.

Mala lezy w pampku i bluzuni, bodziakow na razie nie nosimy, bo wg mnie jest wtedy jeszcze cieplej w dupke, a chcemy uniknac odparzen. Nie po to ja tetruje, zeby potem zaparzac w bodziaku. A tak w bluzeczce to jest jakby chlodniej w dupinke a u gory nadal cieplo. Nie wiem czy aby nie za cieplo :/
Polozna mowila ze to moze byc od upalu i ze mala jak najczesciej powinna lezec na golaska bez ubrania i pampersa. Teraz jej nie bede budzic, ale wkrotce bedziemy praktykowac.
Stary 2011-06-06, 16:57   #1736
zosiaaa
Zadomowienie

witam

nadrobiłam niestety tylko po łebkach, brak internetu od rana a wczoraj brak czasu

mimbi u mnie też czapeczka = krzyk i tym sposobem od soboty nie bylismy na spacerze bo każde wyjście z domu to jest histeria , czy ty na spacery zakładasz czapeczkę?? jak tak to jak to robisz żeby nie było krzyku??

matall trzymam mocno kciuki i

co do odparzeń u nas była już dwa razy pupa czerwona i pomógł sudokrem właściwie od pierwszego użycia widać było poprawę, po pierwszym odparzeniu stosowałam Bephaten tak na wszelki wypadek i drugi raz i tak odparzyło, tak więc u mnie on się nie sprawdził, ale mój mały to jakoś ma bardzo delikatną to pupę

u nas sobota bardzo ciężka, w zasadzie cały dzień był ryk , wczoraj powtórka, dzisiaj już jest lepiej, ale zobaczymy bo do wieczora jeszcze trochę czasu zostało tak więc nie cieszę się do przodu

no i przechodzimy na butle w zasadzie już przeszliśmy, w sobotę miał takie pleśniawy na języku że nie chciał ssać mojej piersi, z butelki jeszcze jakos mu szło, chociaż też bardzo opornie, wczoraj to samo i dzisiaj gdzie widać juz poprawę to niestety przy każdej próbie dostawienia do piersi zaczyna się od drapania, szczypania, przechodzi w krzyk no i łamię się i daję butlę, pokarmu mam coraz mniej

andziot we wkładkach chodze cały czas, nawet spie, bo juz zdarzyło mi się łóżko nakarmić nawet przy wkładkach - przeciekły mi , dzisiaj pierwszy dzień gdzie mam suche i w zasadzie mogłam ich nie zakładać

Edytowane przez zosiaaa
Czas edycji: 2011-06-06 o 17:01
zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 17:11   #1737
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:

jeju
pech straszny
bardzo mi was szkoda kochana
trzymaj sie!! i badz dzielna
Cytat:

ja wrzucam do prania jak sie uleje, czasem ma cos na sobie 20 min czasek kilka godzin. jak sie spoci to tez piore.

mi połozna na odparzenie (chyba to było odparzenie) okropne chrostki czerwone po powrocie ze szpitala gdzie uczuliły go pieluchy - clotrymazolum. to jest na grzyba ale zeszło po jkednym dniu i pupka swietna.
Cytat:

ja chodze cały czas bo mi cieknie ;>nieraz mi juz koszulke zafajdalo.

my bylismy u pediatry na prywatnej wizycie, bo martwilo nas to kwekanie i to ze maly prawie w ogole niie spi. kazala dawac dalej bobotic i raz w nocy czopek viburcol. jak wyczytalam na necie to uspakajajace przy kolkach. gdyby do czwartku nie bylo poprawy mam znowu przyjsc. maluszek taki nerwowy jak lezy to jakies zrywy ma
tz o 16 do pracy poszedl wroci jutro o 7 rano...
mam dola ze jestem ciagle sama i w ogole niie mamy czasu dla siebie.

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

dajecie dzieciaczkom cebionmulti albo inne wit??
andziotku??
mi pediatra zaleciła ale połozna mowi ze po ttym bóle brzucha i nie wiem czy dac?
Stary 2011-06-06, 17:24   #1738
agus87
Zakorzenienie

Cytat:

agus gratuluję udanych chrzcin

a mój Gabulek powiedział już ze 3 razy "aaaa gggguuuuu"
.

Cytat:

To moje bedzie rojbrowac do 18stki, bo nie bedzie chrzczona. Rany julek

Czy kolezanka moria czyta PW?!
Sie pytam!
hehe
Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
ale wam fajnei! my mielismy robic we wrzesniu ale olewamy, ochrzcimy dopiero na swieta bozego narodzenia
mielismy jechac do PL w lipcu ale urlopowo w pracy TZ sie pozmienialo plus mamy dwa wielkie wesela w ktrorych swiadkujemy we wrzesniu, wiec lipiec byczymy sie z bialymi nocami w Oslo a we wrzesniu PL

Gabi mowi a gugu??? Ja tez chce by Zosia mowila, w koncu urodzone w ten sam dzien
ide cos zjesc
u mnie mala wola Aggaaaa, albo Agguuuuu, bo mama ma na imie Agnieszka

Cytat:

agus jak Oleńka przespała nockę po takich atrakcjach cały dzionek ??

Paulizia, jak poszlo karmienie w nocy ?
Nie krwawią Ci sutki ?
mala spala od 22 do 6 rano
i zjadla i spala do 11
i to byl jej koniec spania na dzis
Cytat:
Hej Mamusie!
A u mnie nocka pieknie. Udalo nam sie nie podac mm co znaczy, ze juz w ogole nie podam! Never ever!!!! Dajemy rade bez, a Antos budzil sie dzis co 3/4 godziny na cycka i szedl spac. Tak pospalismy do 9:30
Nie mam co narzekac! Teraz tez pieknie spi, ale jestemsy na finiszu, bo powolutku sie budzi.

Mary przez Ciebie nie brzmi w moim domu teraz nic innego! Nawet Antos w bujaczku do rytmu wibruje
Hah ja zawsze zakompleksiona, ale dopiero teraz doceniam to, ze troszke lepiej wygladalam Maly chyba wysysa z mamy kilogramy

Diabelek wygnany
Cytat:

Aguś, ale pięknie śpi Ola!

chyba jednak diabelek nie wygnany

mala spi max 5 minut i sie budzi'
oczy spuchniete, spiaca bo ziewa jak smok
kupa byla
pieluszka czysta
jest jej w sam raz bo w bodach na krotki rekaw i na nozki tylko skarpetki ma
w domu 26 stopni, na dworze 30

mnie leb peka
'spac mi sie chce a teraz jem torta chrzcinowego

mala zasnela w bujaczku
i spi juz 5 minut
Stary 2011-06-06, 17:37   #1739
moniqac
Zadomowienie

czesc dziewczyny.

nie było mnie kilka dni, zawsze coś.
łamie mnie kryzys z niewyspania - ja naprawdę nie mogę narzekać, bo Szymonek nie jest ani krzykaczem (no chyba że glodny to wtedy w biegu wystawiam cyce bo jest wrzask okrutny - aaaaaaaaaaaaaa dzisiaj płakał łazami :mdleje; nie wiedziałamże to już?!), ani jakis super marudny, ale mimo wszystko chodze jak zombie.

spróbuję Was dzisiaj nadrobić - TZta znowu nie ma , przyjechała do mnie moja Mama.

chciałam się Was zapytac:
mój niuniu ma problemy z kupką - nie może jej zrobić . zrobił ostatnią samodzielnie w piątek ok 17.00 a potem NIC!!! W niedziele rano daliśmy mu 1/2 czopka gilcerynowego i w 5 sekund poleciało tyle kupy (gęstej) że szok. Ale znowu nic, więc dzisiaj rano kolejna 1/2 zopka i po ok. 1 min kupka. Nie chce go do czopka przyzwyczajac - przy braku kupkach, miał okropne gazy, cały aż się czerwony robił, rzucał nóżkami, stekał (nie płakał) dopóki nie pruknąl.

Dzwoniłam dzis do pediatry - kazał podawac Infacol - 2 kropelki przed jedzeniem max 4 razy na dobe i Delicol.

OK... ale co na kupki? "Masowac brzuszek" - masuja, ale nic nie daj , leżenie na brzuszku nie daje. Strasznie mi go szkoda. Strasznie.

przypuszczam, że zaszkodził mu ryż - jadłam 2 dni z rzędu naprawdę w duuuuużych ilościach. I ma teraz zatwardzenie (ja też miałam ). Mam nadzieje, że mu to po prostu przejdzie - ale nie wiecie ja mu pomóc? Termometr tez nie przynosi rezultatów. Dopiero w środę rano mam wizytę u pediatry - mam do środy czekać jeśli nie będzie dalej kupki? Tak mi go szkoda.

Macie jakieś sposoby.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 17:41   #1740
agus87
Zakorzenienie

nowe fotyy w albumieee

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości