|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niezłe z nas gagatki, lipcowo-sierpniowe dwulatki cz.XIII
![]() Cytat:
![]() Napisałam smsa ![]() ![]() ![]() ![]() tyle się w robocie nagotowała że szok ![]()
![]() |
#362 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#363 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przysuwa (chyba przez "u" się to pisze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mam nadzieję,że wszystko u Niej ok ![]() Dobranoc ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#364 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Swoją drogą, to się dziadkowi trafiło ![]() To jeszcze po pracy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2011-06-06 o 21:49 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#365 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a może kupcie mu małe krzeselko...? ![]() Cytat:
![]() ojjj mamy z Nią ubaw ![]() Angy bardzo zdziwiona że się martwimy jej nieobecnością ![]() Z Zosią ok, ale zębów dalej nie widać. Angy ma wolne dzisiaj i jutro, cały dzień sprzatała, jutro kontynuuje, a w środę montaż...ale już będzie w pracy czyli u Nas ![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() Dziadek ma pecha ![]() przecie nie będą na mnie czekać aż wrócę bo by wszyscy padli z głodu ![]()
![]() |
#366 |
Zakorzenienie
|
Kolorowych snów
![]()
![]() |
#367 | ||||||
Zakorzenienie
|
wcięło mi neta, wiec skoczyłam na działkę i umyłam kilka okien - w końcu coś przez nie widać
![]() Małz przyjechał z Bartoszkiem ok 19,30 ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() upss ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mój miał taki drewniany stolik i krzesełko ... teraz je albo ze mną przy stole /na moich kolanach/ albo sam na krzesełku przy stoliku ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#368 |
Zadomowienie
|
Karolinko ale fajna ta Twoja Zu , uśmiałam się
![]() Ja się wzięłam ostro za naukę siusiania Tomali i cały czas praktycznie lata po domu bez pampka tylko w majteczkach. I efekty są takie że dziś jak zapytałm: Tomuś nie chcesz sisi? . Tomuś na to nic, ale poleciał szybko do szafy , zasunął drzwi i jak wyszedł to plama się za nim ciągnęła. Zsiusiał się w szafie ![]()
#369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to wieczorem na następny dzień, żeby mieli ![]() *** Idę już. Serio ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Zakorzenienie
|
W sobotę też śmiesznie bylo jak Zu opowiadała Dziadkowi...
Ja: Zuza powiedz Dziadkowi co widziałaś... Zu: icha (czyt. koń ![]() Ja: a co robiłaś konikowi? Zu: ania ania (aja, aja) Ja: A co robił konik? Zu: tu tu Ja: a co jeszcze później konik zrobił? Zu: góóóóó!!!!!! Dziadek do Babci: Widzisz, taka mała a już można się z nią dogadać ![]() P.S. Uwielbiam to jej "ania, ania"...tak słodko to mówi że chyba się popłaczę z żalu jak pierwszy raz powie aja ![]() ![]()
![]() ![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-06-06 o 22:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#371 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że to zbieg okoliczności, no bo, czy Ty byłabyś w stanie zrobić siku na czyjąś prośbę, gdyby Ci się nie chciało? ![]() *** Do 3 razy sztuka, już mnie nie ma ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#372 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co mnie najbardziej cieszy to na każdym kroku słyszę że moja kopia ![]() ![]() łeee mojej kumpeli Córka tez robiła długi czas w szafie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A w jakich wyrazach Kuba nie mówi? Jak zauważyłaś? oj się nie czepiaj Kobieto ![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#373 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bartosz dzisiaj przyszedł z tatusiem na budowę, chodził po salonie a za chwilę słyszę "mama, fufu" ![]() ![]() Zrobił kupę i wypadła ze spodenek na środku salonu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() widzę właśnie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- zapomniałam poinformować, ze dodałam nowe fotki Bartoszka ![]() Miramej, Sylko ![]() no to idę .... kolorowych snów Karo ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Ania0104 Czas edycji: 2011-06-06 o 22:27 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#374 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oooo to też lubi niespodzianki robić ![]() a właśnie...u Nas też jest "koko" i "kaka" ![]() dobranoc ![]() ja idę pod prysznic od godziny i zebrać się nie mogę ![]()
![]() |
#375 |
Zadomowienie
|
Miramej ale po moim pytaniu od razu zrobił w tej szafie wiec widać było że mu się chciało. A to z tym "nie" macie rację, ale czasami mi się tak powie, muszę się kontrolować
![]() Miłego dnia, my dziś zaczynamy basenowanie na podwórku ![]()
#376 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
#377 |
BAN stały
|
hej
![]() ![]() ale wczoraj mielismy akcje - z finałem na pogotowiu. yliśmy z Amelką. maż wrócił wczoraj do domu około 21 no i Amelka do niego jak zwykle. wykąpał się zjadł i zasiadł przed tv z nami. i mówi patrz co Amelka na rece ma. a ona dłoń miała czerwoną z takimi bąblami - jak po pokrzywie. ale nic nie drapala sie i za jakiś czas zaczęło schodzić. ale przeszło na nadgarstek... wykąpałam ją mąż poszedł spać. ona zasnąć jakoś nie mogła ale wreszcie jakoś zasnęła. poszłam z nią do łóżka po północy a ona zaczęła się wiercić, płakać, drapać się... wstałam a u niej na udach, rękach, buźka takie coś jak wtedy na ręce. wyła mi i drapała się. uspokoić nie było jej można to mówię do męża że na pogotowie jedziemy o co innego... w drodze się uspokoiła lekarz ją oejrzał i stw że jakaś reakcja alergiczna. kazał dać clemastum czy jakoś tak a to mam, wiec dałam. teraz śpi a znaku po tym nie ma ![]() z nowych rzeczy jadła ciasto piernik kętrzyński taki z paczki tylko wodę się dolewa i olej... to od tego ![]() a jeszcze jak zaczęła krzyczeć to zaczęła kaszleć i ze gardło ją boli... miałam stracha że zacznie się dusić albo coś.. taką przzygodę mieliśmy ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- jak wstanie i wszystko bedzie ok, to lece na poszukiwanie sukienki |
![]() ![]() |
![]() |
#378 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No kurczę,nic nie pisała,że Jej nie będzie,ani że ma dwa dni wolego ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Widziałam ![]() Dzień dobry ![]() Ja dzisiaj jakaś nie tegoś wstałam ![]() ![]() ![]() Miłego ![]() ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() Pewnie jakaś reakcja alergiczna,tylko na co ? ![]() ![]() Bartosz właśnie stoi na krzesle,patrzy przez szybę i drze się:mamo psa,mamo pole ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#379 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() A co to "ania ania" tudzież "aja aja"? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Miłego również dla Was ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja ostatnio czytałam (chyba w Twoim Maluszku), że teraz mogą ujawniać się alergie krzyżowe, czyli np. pomidor, który dotąd nie uczulał, nagle zaczyna, bo coś tam pyli.
![]() ![]() |
![]() |
#380 | ||
BAN stały
|
Cytat:
jadła pierwszy raz, zawsze sama robie i było ok, a też nie wiem czy to na bank od tego... od czegoś musiało...trzeba bedzie zwrócić wiekszą uwagę na to jej jedzenie to miłego spacerku, a nas póki co pochmurnie ale duszno... ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
zaraz ci napisze co mniej wiecej jest : maka, cukier, proszek mleczny odtłuszczony,jaja w proszku środek spulchniający, przyprawy korzenne i cykoria ![]() o matko... chyba bez testów się nie obejdzie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#381 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() jutro też w końcu idę do dentysty ![]() ![]() ale jak już pójdę pierwszy raz to pójdzie dalej i w końcu wylecze te moje zęby... Ciekawe czy mąż zrobi mi dzisiaj jakąś miłą niespodziankę ![]() Karola to Twoja Zu jest the best ![]() Bartuś Ani też nie zostaje w tyle ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#382 |
Wtajemniczenie
|
![]() tak na szybciocha: Ola, współczuje Ci tych dojazdów, wiem co znaczy godz a co dopiero 2 ![]() Karo, Ty tez nie masz za fajnie, ale co zrobic żeby praca była bliżej ![]() Kurcze, Hela juz po podłodze chodzi, a właściwie to juz spi (od wczoraj kocykiem przykryta ![]() ![]() Pandzia, niezła jesteś, podziwiam ![]() aaa Karo, Zu jest niesamowita, ale się uśmiałam z tego "góóó" ![]() to tyle, uciekam do pracy papa
#383 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() żadnych dodatków w tym pierniku nie ma? żadnych E? Cytat:
![]() ![]() ja też ![]() ![]() Cytat:
![]() no jak to...ania, ania....to jak głaska...u Was nie mówi się "zrób aja"? ejjj może przyjdzie pora, ja bym się nie martwiła póki co ![]() Zu mówi hyhy na gorące ![]()
![]() |
#384 |
Wtajemniczenie
|
Skierko, właśnie doczytałam, ciekawe z czego to było, ale najważniejsze że już śladu nie ma
![]()
#386 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Muszę nagrać film jak Zu prosi o loda...dopiero padniecie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- o jacie ![]()
![]() |
#387 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() ![]() Pandzia, wspaniale efekty, gratuluje ![]() Karola, Zu jest boska ![]() co to ja mialam jeszcze... My mamy pull ups a Huggies ![]() ![]() Dalej jemy w krzeselku przy stole, tak nam wygodnie. U niani jada przy stoliczku, ale tez czesto jej zwiewa z krzeselka i biega za dziewczynami, wiec czesto jada na raty, a mnie to nie urzadza w domu. Jestem zakrecona nieco, bo A nie chcial wczoraj pojsc spac. I tak szalal ponad 3 godziny. W koncu moja cierpliwosc sie skonczyla, wiec pocalowalam go w czolko, przytulilam i powiedzialam, ze bedzie zasypial juz sam, bo jest duzym chlopcem, a mama i tata beda tuz obok. Tak 3 razy do niego wchodzilam i mowilam to samo. Troche plakal, ale bardziej krzyczal ze zlosci ![]() ![]()
#388 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym spróbowała do jakiegoś dobrego alergologa dziecięcego, następnym razem zrób zdjęcie tych zmian, mnie tak Mariola poradziła i to jest świetny pomysł. Cytat:
![]() Na razie się nie martwię, chciałam skonsultować, czy to jednostkowy przypadek, wydaje mi się, że gdzieś czytałam, że czyjeś dziecko też tak ma, ale nie mogę dojść, kto to pisał ![]() ![]() Fufu Kubuś sam sobie wymyślił, od dmuchania ![]() Cudnie, prawie jak galocie ![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- A, ciągle zapominam ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#389 |
Zakorzenienie
|
he he... aczkolwiek ostatnio mówi jakimiś swoimi skrótami a ja nie wiem o co mu chodzi
![]() a samolot to locik ![]() ![]() a najbardziej podoba mi się to że moje dziecko zaczęło zdrabniać i mówi tatuś, dziadziuś ![]() ![]() *** wiecie co... moi rodzice mają sąsiadów... rodzinkę z pięciorgiem dzieci, oni są już po 40 (jak jeszcze mieszkałam u rodziców to czasem pilnowałam tej gromadki)... Oni są zagorzałymi katolikami, nie stosują też żadnej antykoncepcji... i tym sposobem mają już 5 dziatek w między czasie ona poroniła jedno (przynajmniej o tym jednym wiem)... Po Adasiu, piątym dziecku ona była jeszcze 3 x w ciąży, jedną poroniła a dwoje dzieci zmarło po urodzeniu z czego ostatnie w marcu tego roku... O tej ciązy nawet nikt nie wiedział... I pewnie byśmy nie wiedzieli gdyby nie info w takim informatorze parafialnym które przyniosła wczoraj babcia... ale o co mi dokładnie chodzi... Ona jest już cieniem człowieka... pogarbiona, chuda, bez jakiejkolwiek energii. Widać, że kolejne ciąże już dawno nie były wskazane, tymbardziej, że jest już po 40... Tyle dzieciaków już poszło do nieba a oni dalej swoje, bo to po katolicku... mam wrażenie, że następna ciąża ją po prostu wykończy... Jestem wstrząśnięta tym co się u nich dzieje. Oni oczywiście nie pracują, żyją z zasiłku i darów... Żal mi tej kobiety strasznie, bo naprawdę fajna była z niej babka a teraz jest chodzącym wrakiem ![]() Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2011-06-07 o 08:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#390 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i tak mu ładnie poszło ![]() Cytat:
![]() może jeszcze jakaś Mama się zgłosi ![]() to samo pomyślałam ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.