|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
BAN stały
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
Gratuluję udanych wizyt i pokaźnych wag dzieciatek
![]() Marinko,no,no ![]() To zaraz zaczynam dyzur ![]() Scio 36 tydz.,to ładny tydzień ale najważniejsze Wasze zdrówko ![]() Aaniu bidulko.Może syrop z cebuli,czosnku? Słoneczko wiedziałam Więcej fotek w Klubie(nie mogę przez ImageShack )EDIT:na drugim zdjęciu Iza nie płacze.To ziewajka
|
|
|
|
#2282 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ach... to nie były najszczęśliwsze dni.Ciesze sie ze woda opadla, ale jak widziałam w Tv Sandomierz itd to płakać się chciało... a teraz co? cisza, ludzie do dnia dzisiejszego nie dostali ubezpieczenia |
|
|
|
|
#2284 |
|
Rozeznanie
|
Nerola- Izunia slczna ksiezniczka
|
|
|
|
#2285 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agula a może to te skurcze Braxtona-Hicksa? Przygotowujące do porodu? Właśnie tak tłumaczył mi je gin, bo tez miałam, że to nie ból jak na @, ale własnie twardnienia. Cytat:
Hmm masz takie przeczucia? Na małego Emila?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
||
|
|
|
#2286 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też ostatnio cały czas powtarzam, że zawsze może okazać się że Zosia będzie Zosiem Ale szkoda byłoby tych wszystkich sukieneczekNerolka, śliczna Mała Ziewajka! Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2011-06-07 o 10:48 |
|
|
|
|
#2287 |
|
Zakorzenienie
|
nerola proszę oddaj mi ją
![]() ALE SŁODKA!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2288 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam Kochane
.Cytat:
.Cytat:
Cytat:
? Byłaś gdzieś jeszcze, czy tylko na wizycie?Śliczna jest Izunia |
|||
|
|
|
#2289 |
|
Wtajemniczenie
|
Na ostatnim USG lekarka mi opowiadała, że odebrała poród, gdzie dzidzia ważyła prawie 5500 kg. I najlepsze że SN
A tak w ogóle to Witam Mężuś śpi po nocce, ja już po kawie, śniadaniu, koktajlu z truskawek i połowie gruszki Mam przemiał ![]() U mnie dziś chłodniej i tak by mogło zostać. Trzeba zabrać się za jakąś robotę, ale motywacji brak.
|
#2290 |
|
Zakorzenienie
|
jestem zła
dopiero za tydzień we wtorek będzie... ja miałam iść do niego w zeszł piątek ale wypadł mi wyjazd na zaliczenie do Rzeszowa i nie dałam rady już iść na usg więc myślałam że dziś pójde.. a tu chyba że się po czwartkowym egazminie wyrobię i do niego prywatnie zdąże... ale egz mam o 14 w Rze a on do 19 przyjmuje a tu jeszcze pasowałoby do domu skoczyć na jakiś prysznic po całym dniu - wiadomo... ech chyba się będę musiała rozdwoić
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-06-07 o 11:04 |
|
|
|
#2291 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
)U nas dzisiaj 37 tc Marinka nie chcemy wygonić tylko już mogłoby powoli zacząć coś ruszać ![]() Nerolka w klubie nie widzę fotek :/ A Iza tutaj wystrojona
|
#2292 |
|
Zakorzenienie
|
Nerola ona jest prześliczna !! Włosy ma cudowne ! Taki aniołeczek
|
|
|
|
#2293 |
|
Zadomowienie
|
ja urodziłam się ważąc 4.5kg i mierząc 56 cm. parę lat temu znalazłam list mego taty do mamy, że włąśnie otrzymał wiadomośc, że urodziła mu się duża córa. (były to czasy kiedy na salę nikogo nie wpuszczano a i dzieci też nie pokazywano. mam urodziła mnie również SN.
|
|
|
|
#2294 |
|
Wtajemniczenie
|
Nerola śliczna Izunia
|
#2295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lecisz z tymi tygodniami jak szalona ![]() nerola - Izucha miodzio, mała strojnisia |
|
|
|
|
#2296 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2297 |
|
Zakorzenienie
|
Wodauqa Ja właśnie się już nastawiłam na pipkę w rodzinie i nawet co raz bardziej jestem przekonana do imienia, tym bardziej że wyjeżdżamy do Niemiec
mój mąż to już ma "karierę" dla niej ustawioną i cały czas mówię do brzuszka w formie żeńskiej itd ale gdzieś mi tam coś świta jakaś intuicja że ona okaże się nim i boję się kolejnej wizyty, że powie mi że Emilie będzie miała siusiaka Zmalowana gratuluje 37 ![]() Beatka a to wcześniej się umów np na czwartek?! |
|
|
|
#2298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przepiękna Izunia ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- do niego prywatnie nie trzeba się umawiać ale jak coś to zadzwonię i zapytam czy będzie przyjmować prywatnie w czwartek
|
|
|
#2299 |
|
BAN stały
|
Iza dziękuje!!!
Marinko nie oddam.Moja Ci Ona ![]() Zaraz będziesz miała Igorka.Z dwójką byłoby Ci ciężko. ![]() Zmalowana faktycznie-nie mogę do klubu dodawać,znalazłam je w moim profilu w albumie RODZINKA DaKaro chyba we wrześniu bo czekamy na bierzmowanie chrzestnej. Carmelko nie wiem bo nie mamy dostępu do wagi a do przychodni jechać ważyć i po drodze złapać choróbska to nie ryzykujemy. Może jutro położna przyjedzie z waga. Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-06-07 o 11:17 |
|
|
|
#2300 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny
![]() Nareszcie trochę chłodniej - tylko 30 stopni w cieniu ![]() Nerola piękna Izunia jest ![]() Blondynka rzeczywiście duży synuś ci się szykuje I trzymam mocno kciuki, żeby to po prostu był duży syn, a nie żadna cukrzyca ![]() A ja mam do was pytanie z innej beczki - Czy któraś z was ma trochę wspólnego z turystyką górską? Chodzi mi o takie bardziej konkretne wędrówki po Tatrach. Bo chcę odkupić od szwagierki buty trekkingowe Rossignol, a nigdzie nie mogę znaleźć o nich opinii I jeszcze jedna prośba - poproszę ładnie o przepis na lasagne W życiu nie robiłam, a obiecałam mężusiowi, że mu zrobię na imieniny
|
#2301 | |||
|
Raczkowanie
|
Mój Tomek waży już 2213 g
. To już 34 tygodnie i 4 dni, ale jest nieźle.Wody jest trochę mniej, ale jeszcze w normie, poza tym jest opętlony (teraz wokół szyi) no i łożysko się zaraz zacznie starzeć - na razie jest II stopień, ale zaraz będzie III. Musimy szybko rosnąć, bo jak łożysko zdechnie, to się wszystko zatrzyma i CC. Dalej nie wiem co z moim porodem, ale coś czuję, że jeszcze tydzień - dwa i wszystko się wyjaśni. Obstawiam 24 czerwca i minimum 2,5 kilo wagi, taki jest mój plan ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ktoś inny zarabia 2 tysiące, ma kredyt 1000 i rachunki 600 i na urlopie wychowawczym nie dostaje nic. Też Polska... Cytat:
|
|
|
#2302 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Beatko a przypomnij mi jak się nazywa Twój gin, bo wiecznie zapominam do kogo chodzisz ![]() Cytat:
![]() Zjadłam kanapkę z serem i pomidorem, zajadłam jabłkiem i mi niedobrze...A tu kawa jeszcze na mnie czeka na stole.
|
||
|
|
|
#2303 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2304 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To teraz trzymaj się swojego planu Na pewno dacie radę!!!Ale się wkurzyłam Dzwoniłam do tego sklepu, gdzie mamy zamówiony wózek i łóżeczko. Pisałam wam już prędzej, że mówili że na wózek możemy czekać nawet do 8 tygodni, ale łóżeczko powinno być nawet za jakieś 2. No więc w zeszłym tygodniu minęły dwa tygodnie i zero odzewu, to zadzwoniłam teraz do nich. A baba mi powiedziała, że jeszcze nic nie mają i myśli że łóżeczko do końca miesiąca POWINNO dotrzeć A jak Młody postanowi pojawić się na tym świecie prędzej to ma ku*wa w wanience spać???
|
|
#2305 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2306 |
|
Zadomowienie
|
nerola, cudne zdjęcia i głowna bohaterka również
![]() ps. czemu nie zmienisz ustawienia daty na zdjęciach? ja się cieszę, że będę miała chlopca. bałabym się chyba miec córę, bo ja jestem mało dziewczęca. będąc harcerką na obozach zawsze miałam grupę chłopców pod opieką i wychowałam się wśród chłopców. moi sąsiedzi to była para bliźniaków i jeden pode mną też chłopiec. Więc lalkami to raczej się nie bawiliśmy. głównie karty i klocki ![]() zaneta co prawda to prawda. mnie przeraża polska rzeczywistośc. i w sumie dobrze, że nie będziemy życ w tym kraju. mój T. chce tylko kupic mieszkanie w moim rodzinnym mieście jako swego zabezpieczenie dla mnie, gdyby coś mu się stało to wrócę do kraju i będę mieszkac między swymi.
|
|
|
|
#2307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie gość ok, a nawet słyszałąm od mojej znajomej położnej że on jest świetny w usg i jeśli chodzi o wykrywanie wad rozwojowych płodu podczas badań prenatalnych.no własnie musze zadzwonić do niego i zapytać czy prywatnie przyjmuje chociaż bo może skoro urlopy to prywatnie też nie przyjmuje..
|
|
|
#2308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zobaczysz, że wszystko pójdzie zgodnie z planem! Edit No Beatko zapominam zawsze jak on się nazywa, Kokot czy Kokon ![]() No on opiekował się moją salą w szpitalu jak leżałam, pamiętam go jako jednego z najsympatyczniejszych lekarzy na oddziale. Przychodził, pytał jak się czuję... Robił w marcu cc mojej szwagierce, bardzo go sobie chwaliła.
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-06-07 o 11:29 |
|
|
|
|
#2309 |
|
Zakorzenienie
|
Nerola Izula jest mega słitasna, ubrana jak księzniczka, i maskotka z metkami mi się podoba, kolorystycznie do pokoju mojej niuni by pasowała.
Zmalowana za 37 t.c. Mam taki podły nastrój dzisiaj..zmarnowałam znowu pół dnia a nic jeszcze nie zrobiłam. Pogoda nie wiadomo jaka, gorąco, zaraz wieje i słonce zachodzi, jakby zachmurzone, nie wiem czy pranie robić bo może popada. Zamówiłam na all lampkę ścienną ikea do pokoiku, i siedzę przeglądam bo brakuje mi prześcieradeł, kosmetyków (skoro ta nvea od 1 mca..) i chyba przez 1 mc będę używać mydła biały jeleń w płynie, na odparzenia kupię limonag a potem jak mała skończy mc to przerzucimy się najwyżej na nivea. Który linomag jest wkońcu na odparzenia? pisałyście kiedyś o zielonym w tubce? która ma? pokażcie jak wygląda. |
|
|
|
#2310 |
|
Zadomowienie
|
Blondynko, faktycznie synek spory, ale najważniejsze, że obciążenie glukozą wyszło dobrze- pewnie taka jego uroda.
A powiedz mi jak ty te tyg liczysz? ![]() Bo ja OM miałam 8 listopada (termin porodu przypada na 15 sierpnia), wczoraj wybił równo 30 tydzień i dzisiaj zaczyna się 31, a widzę z terminu, że jesteś tydzień przede mną, więc wygląda na to ze 31 to ty już skończyłaś, a wtedy wg siatki centylowej w 31 tyg twój maluch plasowałby się w 90 centylu (to sporo, ale zawsze norma). 31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90 centyl) |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:04.

)

no to się zaczęło..... 

zębole

W życiu nie robiłam, a obiecałam mężusiowi, że mu zrobię na imieniny
kumpela w październiku urodzila synka 4700
Dzwoniłam do tego sklepu, gdzie mamy zamówiony wózek i łóżeczko. Pisałam wam już prędzej, że mówili że na wózek możemy czekać nawet do 8 tygodni, ale łóżeczko powinno być nawet za jakieś 2. No więc w zeszłym tygodniu minęły dwa tygodnie i zero odzewu, to zadzwoniłam teraz do nich. A baba mi powiedziała, że jeszcze nic nie mają i myśli że łóżeczko do końca miesiąca POWINNO dotrzeć
klask i: