|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
To tu też się wymądrzę (możecie mnie kopnąć w tyłek jak jestem zbyt nachalna
). Z tą wagą na podstawie USG, to naprawdę bywa tak, że rzadko kiedy się sprawdza. Moje córki miały być gigantyczne, a tu normalne 3180 g i 3300g. Nieciekawą sytuację miala moja kuzynka, która urodziła pod koniec marca. Na USG okazało się, że synuś jest olbrzymi (w 36 tyg. miał ważyć ponad 4 kg) i lekarze wywoływali poród na dwa tygodnie przed terminem, żeby dziewczyna mogła urodzić naturalnie. I co się okazało? Że maluszek ważył3 kg i spokojnie mógł w brzuszku posiedzieć jeszcze ze 3 tyg., bo wykazywał lekkie cechy wcześniactwa . Tak, że spokojnie. Mój Leoś też jest wg gina olbrzymem, ale ja już patrzę na to trochę z przymrużeniem oka
|
|
|
|
#2552 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Wiem że nie można w 100% wierzyć w tę wagę na usg =)
|
|
|
|
#2553 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2554 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No w sumie fakt, że nigdy nie miałam tendencji do tycia i nie wiem jakby było gdybym nie miała diety Marzę o deszczu bo siedzę, nie ruszam się a jestem kompletnie mokra Pociesza mnie jedynie mój robaczek, który non stop się kręci delikatnie ![]() Pocieszam się właśnie tym, że dla normalnego zdrowego człowieka norma cukru na czczo wynosi jakoś do 120mg/dl a ja mam taką normę 1h po posiłku i udaje się to utrzymać ![]() Mój ważył już 1kg czyli raczej będzie większy niż mniejszy. Cytat:
|
||
|
|
|
#2555 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Krzywa cukrowa dopiero przede mną, więc nie wiem co mnie jeszcze czeka. Mam nadzieję, że będzie O.K. Mój synuś ostatnio czkawkę ma rzadko. I przestaje wierzgać jak pokazuję małżowi brzuszek . Mały skacze, odsłaniam brzuch, małż przykłada rękę i . Tak jest codziennie gdzieś od tygodnia .
|
|
|
|
|
#2556 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chociaż wczoraj przed egzaminem dziewczyny z mojej grupy załapały się na kopniaczki i były wniebowzięte
|
||
|
|
|
#2557 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2558 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Od święta ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Właśnie się dowiedziałam, że córcie nie mają dziś angielskiego, bo pani ma konsultacje. Czyli zapowiada się luźny dzień, bez nadrabiania paru ładnych kilometrów . Nie powiem, żebym sie nie ucieszyła |
|
|
|
|
#2559 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i ten wiszący brzuch sobie podtrzymywałam i wtedy było ok Ja poczytam jeszcze o tym, dostosuję odpowiedni do siebie i wypróbuję (po porodzie) Cytat:
będzie koniec diety Cytat:
ale ginka stwierdziła, że to dobra waga. Przed 1 porodem lek. na USG podał mi wagę małego coś około 4100 a mój klamot ważył 4230 ![]() Mam nadzieję, że tak dużej różnicy (1kg) nikt mi nie wymyśli...
|
|||||||
|
|
|
#2560 | ||
|
Zakorzenienie
|
posiedziałam chwile na polu ale upał taki, że nie da rady, roztopiłam sie
![]() Caltea i Dzasta za narobienie smaka na ogóry, których nie mam i smalczyk, którego nie mam tym bardziej należą się baty ![]() Cytat:
moja dr pierwszego kontaktu (też mocno starej daty) jak do niej zadzwoniłam ze mi trzeba skierowanie do diabetologa stwierdziła, że takie przekroczenie normy to żadne przekroczenie i teraz lekarze panikują, bo dawniej to cukrzyca była jak po 2 godzinach była glukoza ponad 200 ale mi da cobym nie panikowała - powiedziałam jej ze i tak pojde, najwyzej prywatnie Cytat:
a propos czkawki - położna wczoraj na szkole rodzenia powiedziała, że jak maluch ma czkawke to znaczy ze mu dobrze, czuje się bezpiecznie pod względem zaopatrzenia w tlen i ćwiczy płucka słodko, nie....a wiecie co, udało mi się zarejestrować do diabetologa na NFZ na TEN piątek okazało się, że dla ciężarówek mają jakies dodatkowe terminy, bo normalnie o na listopad
Edytowane przez danika Czas edycji: 2011-06-07 o 13:35 |
||
|
|
|
#2561 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2. ![]() 3.to prawdziwy cud ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Ale dziś poszalałam z Wami ! Ale pora kończyć. Kość ogonowa strajkuje . Miłego dnia |
||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2562 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chyba troche cierpliwosci mu brakuje zeby dłużej zaczekać.... Wklejam zdjecie z połówkowego, coprawda było to 3 tyg temu ale nie potrafiłam skanera uruchomić wczesniej.....nasza dzidzia pokazała wszystko i z kazdej strony
|
|
|
|
|
#2563 | ||
|
Zakorzenienie
|
strach się bać Jak masz wolne to możesz mi machnąć jeden rozdział pracy licencjackiej![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Diabetolog powiedziała mi generalnie czego nie wolno jeść A tak to sama sobie steruję dietą widząc jak wyglądają wyniki cukru, poszukałam też na necie przykładowych jadłospisów. Po konkretną dietę to bym chyba musiała do dietetyka pójść Ja mam ten problem, ze nie wiem co jeść między głównymi posiłkami, bo normalnie to bym wcieła jakieś ciastka, owoców dużo albo jogurt a tak to nie wiem![]() Nieźle ci się udało Ja idę jutro ale prywatnie![]() A z tą czkawką to faktycznie słodkie |
||
|
|
|
#2564 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
też chcę taką fotę!
|
|
|
|
|
#2565 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A moja stopa dalej spuchnieta, dobrze, że już tak nie boli niestety znajoma pielegniarka powiedziała, że w ciąży się gorzej przechodzi takie ukąszenia wredna osa![]() a teraz robie sobie pierogi z truskawkami. a wieczorkiem wybieram sie na basen u naj jest masakrycznie gorąco
|
|
#2566 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja też nie mogłam się obudzić ... obudził mnie SMS o 10:00 ale z łóżka zwlekłam się dopiero o 11
|
|
|
|
|
#2567 |
|
Zadomowienie
|
Ja tylko szybki wpis - czytać będę wieczorem
14:00 zapisujemy jako ważną godzinę Pierwsze świadomie odczówane kopniaczki naszej dzidzi 21 tydzień i 1 dzień Ps. Może Bożenka nie okaże się Tomkiem :P teraz wiem, że juz je kiedyś czułam ale bardzo pojedyncze i delikatne, a dziś juz pożądne kopanie mamy odchodzi :P ide nakarmić malucha
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#2568 |
|
Zadomowienie
|
luii śliczne =)
---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- 81gosia gratulacje =) |
|
|
|
#2569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje ![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Wlasnie sobie umowilam szczegolwe USG dzidzi na 29 czerwca-do tego czasu chyba oszaleje, tak dawno go nie widzialam i sie zgrzalam bo sobie zarezerwowalam wizyte online u ginekologa ktory jest wlasnie glownie ood usg, zreszta mam do niego skeirowanie od swojej gin no i chcialam sobie zarezerwowac wizyte u niej ale tydz wczesniej bo terminy sa tak zawalone ze koniec no i sobie probuje i lipa, komunikat ze nie mozna zarezerwowac dwoch wizyt zadzwonilam do lux medu zeby zapytac co jest grane i ze naprawde musze miec ta wizyte a babka do mnie z twarza ze o co mi chodzi, ona mi dwoch wizyt nie zarezerwuje jutro tam zadzwonie jeszcze raz i sie nie przypucuje ze juz jedna wizyte mam, co za gnidy
|
|
|
#2570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2571 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo szkoda mi przespać czas, który mogę spędzić z tż![]() Cytat:
![]() klas ki:Mmm najadłam się truskawek z jogurtem naturalnym Nie wiem jak u was ale u nas 1kg kosztuje 6zł
|
||
|
|
|
#2572 |
|
Wtajemniczenie
|
81gosia gratki świadomych kopniaczków
teraz nic tylko czekać jak maluszek w nocy imprezkę zrobi i nie da mamusi spać ![]() luii śliczna foteczka No i zapomniałam co miałam napisać kurcze mogłoby popadać bo ta duchota już mnie męczy
|
#2573 | |||
|
Wtajemniczenie
|
egwene gatulacje
Cytat:
Cytat:
a mnie nie chcieli uznać w Luxmedzie skierowania od prywatnego lekarza ![]() ja juz po badaniach było nawet okey, czas zleciał szybko, bo grałyśmy ze szwagierką w grę na komórce, glukoza została w żołądku , wyniki w normie dzięki za kciuki ![]() Cytat:
nie kracz |
|||
|
|
|
#2574 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może to właśnie o to chodziło że skasowali mnie mimo wszystko z wyższej stawki
|
|
#2575 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() jestem i ja ![]() wiecie kurcze dziwnie mi na tym L4 ale jest takj słodko ze z meżusiem z rana moge sobie pobyc ze normalnie chyba sie szybko przyzwyczaje ![]() dzis obudziłam sie o 8 i czytałam ksiązke zeby meża troche pospał, potem wstaliśmy szybkie zakupy , zrobiłam obiadek , napilismy sie kawki no i pojechał do pracy maz stwierdził nawet ze chyba lepiej wstac jeszcze wczesnie bo tak fajnie sobie razem coś porobic![]() Egwen gratuluje parki ![]() Nastka oj współczuje tej ochoty na paczka Nastka, Acelinka ja z ta dat a tak strzeliłam , ale myśle ze chyba w takim razie lepiej przełozyć im nas ebdzie wiecej tym lepiej he he tym razem zamierzam cyknąć pare fotek wiec fajie by było jakbysmy były wszystkie![]() Cytat:
u mojej kolezanki lekarz strasyzł ze jej córcia za mała i biedna miesiac sie stresowała a urodziła to wazyła ponad kilo wiec usg nie daje dobrej wagi![]() była dzis u mnie siostra i przywiozła mi miseczkę czeresni-własnei je pochłonełam he he ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- aaaaaaaa no i chyba wam nie pisałam ale w końcu juz sie doczekałam tych moich kopniaczków, nie gilgotek i bulgotek ale prawdziwego kopa ![]() w sobote rano jak sie obudziłam to w dole brzucha po lewej poczułam takie jakby szrpniecie-jakby mi w brzuchu coś spadło , no ale pomyslałam ze źle sie przewróciłam i moze kosci tak mi zrobiły he he no ale od soboty wieczorami sa te pukniecia-moze nie jakoś mega dużo ale sa i to na pewno mój mały łobuziak dziś jak była moja siorka to jak wstawałam z kanapy tak mnie strzelił ze sie wystraszyłam he he a to tylko kop teraz juz mam nadzieje ze beda czesciej![]() Gosia 81 widze ze u ciebei tez sie pojawiły-gratulacje |
|
|
|
|
#2576 |
|
Wtajemniczenie
|
chce mi się spać - a musze jechac do Makro wydać caly zasiłek z urzędu
Czyli skonczyly mi się wszystkie zapasy jednoczesniemusze isc powiesic pranie - a mi sie nie chce ![]() i musze sie ubrac i umalowac i takie tam - tez mi sie nie chce ![]() a małz bedzie po mnie za 15 minut ![]() bolał Was palec po tej glukozie? bo mnie boli jeszcze teraz od ósmej i jest trochę spuchnięty albo mi pielęgniarka cos zrobila nie tak albo tak po prostu jest..
|
|
|
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wakacyjnie
Skasowało mi wszystkie posty przez burzę ale z tego co pamiętam:Caltea - ale będzie mały eleganick KAsia - jak znajdziesz jakiś fajny pas poporodowy to daj znać, bo ja bede chciała sobie taki kupić Lula - trzymam kciuki za aukcje Natka - nie przejmuj się wagą! Ja jem cały czas duużo, nie ograniczam zachcianek i słodyczy - jestem 25+5 i na plusie też 6 kg Od rana w podróży. Wyjazd o 5, na miejscu byliśmy ok 12. Basen już zaliczony, ale tylko mocze tyłek w jazzuzi, bo boję się pływać... Hotel prześliczny, przy samej promenadzie - dobrze, bo nie musimy daleko chodzić na plaże i do restauracji Mało ludzi, sami rodzice z maluszkami, napatrzeć się nie mogę Na plaży na ręczniczku obok nas opalał się Radzio Majdan z kolegami. Matko jaki on podrywacz!! Każdą fajną dziewczynę zaczepialni! Przestało padać - to zbieram sie zaraz na plaże i na gofry |
|
|
|
#2578 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnie bolało zgięcie ręki i cholernie mocno krwawiło bo miałam pobieraną krew ciągle z tego samego miejsca a nie jak inni szczęściarze tylko nakłuwany palec aa2 a widzisz doczekałaś się kochana ![]()
|
|
#2579 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może da radę tak chociaż jednego zjeść![]() Cytat:
to znaczy tak sobie tłumaczę, bo u gina mi pokazało +10 a w domu nastepnego nia +8 , ale z tego co widze przez dwa tygodnie waga się wahała, ale około + 10 i tak trzymam się ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2580 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a siostra kochana, mmmmm czereśnie ![]() Cytat:
a na jak długo jechaliście?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:06.

). Z tą wagą na podstawie USG, to naprawdę bywa tak, że rzadko kiedy się sprawdza. Moje córki miały być gigantyczne, a tu normalne 3180 g i 3300g. Nieciekawą sytuację miala moja kuzynka, która urodziła pod koniec marca. Na USG okazało się, że synuś jest olbrzymi (w 36 tyg. miał ważyć ponad 4 kg) i lekarze wywoływali poród na dwa tygodnie przed terminem, żeby dziewczyna mogła urodzić naturalnie. I co się okazało? Że maluszek ważył3 kg i spokojnie mógł w brzuszku posiedzieć jeszcze ze 3 tyg., bo wykazywał lekkie cechy wcześniactwa
.

.
Marzę o deszczu bo siedzę, nie ruszam się a jestem kompletnie mokra
ja juz przytyłam prawie 7 a u mnie 22 tydzien dopiero
. Mały skacze, odsłaniam brzuch, małż przykłada rękę i 

. Miłego dnia

też chcę taką fotę! 

17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię
Nie wiem jak u was ale u nas 1kg kosztuje 6zł 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)