Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011 - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! 9 13,24%
Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! 4 5,88%
Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. 0 0%
W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. 1 1,47%
Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. 3 4,41%
Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. 1 1,47%
Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. 28 41,18%
Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. 1 1,47%
W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. 1 1,47%
Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. 0 0%
Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. 14 20,59%
Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. 0 0%
Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. 6 8,82%
Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-08, 10:06   #2611
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011

Ojej jaka śpiąca jestem,
musiałabym coś w końcu wyprać, a zupełnie mi się nie chce!
Wskakuje do wanny się odżywić i lecę do Biedrony po produkty na koktajl

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Babonik moja mama zawsze klaskała kiedy moja siostra sikała do nocnika i jej się to podobało bo potem siadała sama i sama sobie klaskała mimo że jeszcze nie zrobiła siuku

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 10:10   #2612
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Agulla no właśnie w te jedyne wchodzi i nie wyglądają jak worek
Przez to wszystko w nocy mi się śniła Lilka w tych spodniach miała do tego taka slodką różowo-zieloną polówkę
Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Ja liczę tak jak się liczy normalnie: jesteś w pierwszym dniu ciąży to w którym jej tygodniu? W pierwszym, chociaż się dopiero zaczął. Tak więc dzisiaj mam 31 tygodni i 2 dni ciąży czyli leci mi 32 tc. Nic nie liczę na zapas tylko piszę w którym tygodniu ciąży jestem, a nie ile mam skończonych. Jasne?
Ja liczę tak, że dopiero jutro zaczynam 32 t.c. , aktualnie jestem w 31 t. 6 d, po prostu tego nie zaokrąglam, tak jak Ty, stąd ta rozbieżność no jak bylam w 1 t 4 d to dla mnie to byl nadal pierwszy tydzień, a nie drugi. Aaaaale nie ważne, możemy sobie liczyć nawet na chińskich liczydlach a dzieciaki i tak przyjdą na świat jak uznają to za sluszne
Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Zanka dostała bana na 7 dni bo usunęła jakieś zdjęcia z wątku, a tak nie można.

Wklejam zdjęcia jednej zrobionej ściany
Śliczne te naklejki tylko faktycznie bardzo duże! Tylko maleństwa tam brakuje

A z Zanką to dziwna sprawa.... ciekawe o jakie zdjęcia chodzi... bo dla mnie to glupota, za taką pierdołę bana i to na 7 dni!
Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Brumek
, Natka, spokojnie dziewczyny,przecież Aga pisała, że wizytę i podglądanie malucha ma w czwartek.
Ja też jestem bardzo ciekawa, czy tym razem się uda poznać płeć.
Też mi sie coś kojarzyło że w czwartek czekamy dalej

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość

laski też biorę udział w konkursie mam nadzieje że mnie nie zablokują
Zaglosowane
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

My dziś zaczynamy 35tc

DZIEŃ DOBRY!

U mnie też się zbiera na burzę....strasznie zimny wiatr jest.

Co mi się śniło to byście padly......
Coś robiłam w domu, nawet nie wiem co i poczułam że rodzę! bólu kompletnie żadnego, żadnych skurczy, wód, nic! Ale wiedziałam, że rodzę... Zaczęłam pakować torbę do szpitala, no bo trzeba jechać, po chwile wsadziłam rękę między nogi a tam cała główka na wierzchu i zdążyłam się zgiąć i złapać małą bo wylazła cała! Ja w panikę, trzymam to dziecko, krzycze do tż żeby dzwonił po karetkę, że nie wiem czy mam obciąć pępowinę czy nie.... no masakraaaa chodziłam po całym domu z Lilą na rękach i zwisającą pępowiną! karetka przyjechała do sąsiada a nie do nas, za chwile przybiegli do nas, pielęgniarka przecięła jakimiś starymi nozycami tą pępowinę - bez zacisków, zakleiła małej kikuta na brzuchu wielką gazą, mi mieli zrobić niby zastrzyk przez konflikt, ale lekarz posmarował mi tylko prawą dloń sudocremem i stwierdził, że to w zupelności wystarczy to wszystko działo się na schodach! pielęgniarka wzięła małą i po chwile przyniosła mi ją już ubraną w spodniach Nerolki - tzn tych co Izka ma na zdjęciu
Zero bólu, pół sekundy i po wszystkim było

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 10:16   #2613
JustPi
Rozeznanie

witam się prawie z rana
aaaale dziś gorąco.... w końcu odprowadziłam młodą do przedszkola i mogę teraz spokojnie chorować.
Wczoraj w końcu poszłam do lekarza i się okazało, że mam zapalenie oskrzeli, które może już zchodzić na zapalenie płuc tego to się nie spodziewałam. Oczywiście antybiotyk no ale skoro trzeba to trzeba

lecę zaraz nadrabiać zaległości

aania_20 mignęło mi tylko, ze masz zapalenie krtani mam nadzieję, że dziś lepiej
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 10:17   #2614
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość

A z Zanką to dziwna sprawa.... ciekawe o jakie zdjęcia chodzi... bo dla mnie to glupota, za taką pierdołę bana i to na 7 dni!
Dziękuję
A co do Zanki to pisała mi, że i tak dostała najniższą karę, bo mogli ją zablokować na 14 dni

Mam pytanie do tych dziewczyn, którym leci siara. Czy wy śpicie w nocy w biustonoszu i wkładkach??? Bo wstałam dzisiaj, a na koszulce (dodam, że koszulka jest męża) takie kropki i jedna większa plamka

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-06-08 o 10:23
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 10:18   #2615
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
aa, i ktoras z Was kupowala rzeczy z Tesco,min kocyk. on byl w promocji???jesli tak do kiedy? bo bede w pt poblizu i nie wiem czy jeszcze dostane..
Jak kupiłam. Jak urodzę w drugiej połowie lipca, to jeszcze słońce będzie przygrzewać, więc może się przydać.

Cytat:
Powiem ci, że my kleiliśmy to ze 2 godziny Strasznie nam to na początku szło. A jak zaczęliśmy to nie wiedzieliśmy jak to zacząć kleić. Spociliśmy się przy tym jakbyśmy worki z ziemniakami nosili
Oj wiem coś o tym. My mamy w kuchni naklejone dwie filiżanki kawy i też było przy tym zabawy, a są niewielkie. Za to w poprzedniej sypialni mieliśmy wielkie drzewo na ścianie i to już była masakra z klejeniem.

Dzień dobry dziewczynki.
Ja też wstałam zmęczona. Nogi dalej bolą, gorąco mi i w ogóle do dupy. Czekam na brata i jedziemy podłączyć internet w mieszkanku bo jeszcze klikam od rodziców. Mój mąż ma jakieś dziwne obawy przed przeprowadzką, z dnia na dzień zwleka przewożenie łóżka, a tym samym opóźnia przeprowadzkę. Już nie wiem jak z nim rozmawiać i o co chodzi On się chyba boi po prostu ... Niby obiecał że dziś przewieziemy, ale już go nie biorę na serio.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 10:19   #2616
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Bylismy wczoraj na wizycie, mam chodzic co 2 tygodnie, szyjka OK, serduszko OK, nereczki powiekszone niestety bez zmian, ale doktor ma nie najlepsze usg, za tydzien we wtorek mamy zizyte w prywatnej klinice z dobrym sprzetem i tak dokładnie zobaczymy co i jak.

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś z Was ma też takie coś, że przy dotyku w okolicy pępka czuje ból? Bo mam tak od wczoraj +twrdnienia brzucha i nie wiem czym to moze być spowodowane
mnie też bardzo boli kolo pępka, boje się ze to jakaś przepuklina...

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Carmela tsh mam teraz 2,12 a wcześniej 1,37- i ten wynik był zadowalający dla endo, a teraz nie kaza mi ft4 tylo samo tsh i okazało się że wzrosło. Może mi zwiększy dawę do 100 tki...
Będę chyba mieć przeboje z tarczycą, usg mnie czeka, jest powiększona, ciekawe czy nie ma guzków.
Ja ide w czwartek na badania, wiec zobacze co i jak z tsh i ft4 + cała morfologia i mocz. Pytalam lekarza o usg tarczycy, powiedział ze po porodzie mi da skierowanie.

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
a mam pytanie kochane Wasze brzdące też się tak wypinają boleśnie??
Sara wypina doopcie, zawsze z lewej strony, a teraz przeszła na prawa troche to bolesne, ale i tak superaśne

Cytat:
Patik właśnie mąż przywiózł naklejki one są ogromne ciekawa jestem czy mi się wogóle zmieszczą w tym miejscu co chcę czy będę szukała innego lokum dla nich
mówiłam ze są gigantyczne !

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
a tu dupa: jasio mały, ja gruba
ciężko mi jakoś
Jasiu ma wage niemal idealna, a my nasze kg zrzucimy na SB w mig, nie ma co sie zamartwiać.

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Kupiłam kosmetyki babydream, hipp też był ale 2-3razy droższy, a nie stać mnie na to teraz w sumie. No i kupiłam żel do kąpieli, krem ochronny i przeciw odparzeniom, olejek, krem z filtrem, mydełko i patyczki z ogranicznikiem. To wszystko czy coś jeszcze potrzebuje ?
Chyba tylko Filipka brakuje

Cytat:
Wklejam zdjęcia jednej zrobionej ściany
mega, super to wyglada!!!!

Cytat:
Brunetka super wyglądają te naklejki, na białej ścianie bardziej mi się podobają niż na kolorowej. My się trochę napociliśmy aby nakleić, żeby się nie pozaginało i powietrze nie dostało.
patik a ja chyba przegapiłam fotki twoich naklejek...

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 10:25   #2617
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:

Ja liczę tak, że dopiero jutro zaczynam 32 t.c. , aktualnie jestem w 31 t. 6 d, po prostu tego nie zaokrąglam, tak jak Ty, stąd ta rozbieżność no jak bylam w 1 t 4 d to dla mnie to byl nadal pierwszy tydzień, a nie drugi. Aaaaale nie ważne, możemy sobie liczyć nawet na chińskich liczydlach a dzieciaki i tak przyjdą na świat jak uznają to za sluszne
masz rację że dzieciaki zdecydują kiedy przyjdą na świat ale z tymi tygodniami to nie chodzi o zaokrąglanie tylko o to że skoro mówisz że jesteś w 31 t i 4 dniu to 31 tydzień jest już w zakończony a każdy dzień który do niego dodajesz to już 32 tydzień-on już jest w trakcie więc nie może się dopiero zacząć a ten przykład z 1 tygodniem właśnie to potwierdza : 1 t i 4 d to nie 1 tydzien tylko 2 (1 skonczony i 4 dni 2 tygodnie zaliczone). Są dwa wyjścia ale tyczy się to tylko mówienia, że albo masz skończony w tej chwili 31 tydzien albo jestes w 32 tygodniu a jutro to Ty już skończysz 32 tydzień i zaczniesz 33
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 10:31   #2618
brunetka2000
Zakorzenienie

A ja przez to wszystko zapomniałam się pochwalić, że wczoraj zaczęłyśmy z Alicją 34 tydzień
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 10:31   #2619
kalinkap13
Rozeznanie

zaraz zmykam na zakupy..moze cos upoluje dla Malego,chociaz musze sie powstrzymac do piatku bo wtyedy jade z tz do akpolu i mama i ja

Cytat:
Miałam nie zaglądać do południa do Was, uzależnienie..wydrukowała m sciągi i notatki, teraz na serio wyłączam się, idę
Aaa jem od dzisiaj truskawki, juz się obżarłam. Zobaczymy jaka będzie reakacja mojej skóry, i się okaże czy meszki czy truskawki..
do nauki ale cos wiem nt temat,ze wizaz wciaaaagaaa

Cytat:
ja kupiłam właśnie przedwczoraj, wprawdzie ja myślę że już w lipcu będę na spaceki chodzić więc więcej wakacji zaliczę ale w sumie sierpień też może byc upalny i słoneczny a parasolka zawsze się przyda

a tak w ogóle to dzień dobry (o ile taki będzie )

u mnie pogoda do doopy masakryczna duchota, myślałam że na targ nie zajdę
dziś się muszę zmobilizować i dopakować torbę bo dziś mnie jakoś dziwnie cały brzuch bolał taki mega mocny i długi skurcz ale na całym brzuchu nie tylko w podbrzuszu nie wiem co to było ??!!
no wlasnie,ale Ty jestes miesiac dalej niz ja,wtedy tez bym kupila a sierpien..hmm,no moze sie przyda. niby nie jest to duzy wydatek-ok 40 zl-ale tu 40 zl tam 40zl i sie zbiera..dlatego sie zastanawiam czy jest sens kupowac teraz,tym bardziej ze z kasa robi sie krucho..

Cytat:

DZIEŃ DOBRY!

Coś robiłam w domu, nawet nie wiem co i poczułam że rodzę! bólu kompletnie żadnego, żadnych skurczy, wód, nic! Ale wiedziałam, że rodzę... Zaczęłam pakować torbę do szpitala, no bo trzeba jechać, po chwile wsadziłam rękę między nogi a tam cała główka na wierzchu i zdążyłam się zgiąć i złapać małą bo wylazła cała! Ja w panikę, trzymam to dziecko, krzycze do tż żeby dzwonił po karetkę, że nie wiem czy mam obciąć pępowinę czy nie.... no masakraaaa chodziłam po całym domu z Lilą na rękach i zwisającą pępowiną! karetka przyjechała do sąsiada a nie do nas, za chwile przybiegli do nas, pielęgniarka przecięła jakimiś starymi nozycami tą pępowinę - bez zacisków, zakleiła małej kikuta na brzuchu wielką gazą, mi mieli zrobić niby zastrzyk przez konflikt, ale lekarz posmarował mi tylko prawą dloń sudocremem i stwierdził, że to w zupelności wystarczy to wszystko działo się na schodach! pielęgniarka wzięła małą i po chwile przyniosła mi ją już ubraną w spodniach Nerolki - tzn tych co Izka ma na zdjęciu
tez licze w ten sam sposob tygodnie. teraz jestem 32 t 5d ciazy i mowie ze jestem w 32. od piatku zaczynam 33 tc
a sen- dobrze by bylo gdybys w rzeczywistosci tak szybciutko urodzila-zero bolu,szybko nooo,tyle ze w szpitalu

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 10:32   #2620
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
witam się prawie z rana
aaaale dziś gorąco.... w końcu odprowadziłam młodą do przedszkola i mogę teraz spokojnie chorować.
Wczoraj w końcu poszłam do lekarza i się okazało, że mam zapalenie oskrzeli, które może już zchodzić na zapalenie płuc tego to się nie spodziewałam. Oczywiście antybiotyk no ale skoro trzeba to trzeba

lecę zaraz nadrabiać zaległości

aania_20 mignęło mi tylko, ze masz zapalenie krtani mam nadzieję, że dziś lepiej
no to się kuruj bo z zapaleniem oskrzeli nie ma żartów a sama słyszałam opinię lekarzy że czasem antybiotyk mniej zaszkodzi niż nie leczenie i przechodzenie jakiś chorób albo powikłania z nich wynikające więc się nie martw

Cytat:
Dziękuję
A co do Zanki to pisała mi, że i tak dostała najniższą karę, bo mogli ją zablokować na 14 dni

Mam pytanie do tych dziewczyn, którym leci siara. Czy wy śpicie w nocy w biustonoszu i wkładkach??? Bo wstałam dzisiaj, a na koszulce (dodam, że koszulka jest męża) takie kropki i jedna większa plamka
ja nie zakładam bo nie leci mi codziennie czy co noc wiec na razie daje moim UU pooddychać

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość

Oj wiem coś o tym. My mamy w kuchni naklejone dwie filiżanki kawy i też było przy tym zabawy, a są niewielkie. Za to w poprzedniej sypialni mieliśmy wielkie drzewo na ścianie i to już była masakra z klejeniem.
najłatwiej klei się zamszowe naklejki

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Bylismy wczoraj na wizycie, mam chodzic co 2 tygodnie, szyjka OK, serduszko OK, nereczki powiekszone niestety bez zmian, ale doktor ma nie najlepsze usg, za tydzien we wtorek mamy zizyte w prywatnej klinice z dobrym sprzetem i tak dokładnie zobaczymy co i jak.
za wizytę i za te kolejne usg

a ja mam pytanie z serii głupich nic mi się nie stanie z tym plastikiem w laktatorze jak go wyparzę we wrzątku czy absolutnie tej części nie parzyć tylko tę część którą do piersi się przystawia????!!!:confuse d:
Stary 2011-06-08, 10:32   #2621
zanetaa88
Zakorzenienie

Agulaabar co to za sen
a mi się nic nie śni związane z dzieckiem

Stary 2011-06-08, 10:32   #2622
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Ja się zbieram powoli na spotkanko z dziewczynami Marinką i Słoneczkiem bo też do nas dołączy

do zobaczenia po południu bo jak wróce to pójdę od razu obiadek robić

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 10:33   #2623
iwonap79
Raczkowanie

cześć Brzuchatki
nie odzywa,łam się bo mnie nie było
w sobotę wesele- wytrzymałam do 3 rano, wesele tragedia, ale Małż był starszym, więc trza było... ale na tak dziadosko zorganizowanym weselu jeszcze nie byłam.... 2 oddzielne sale, młodzi na dworze a nie na sali do tańczenia, jedzenia brak, obsługa do d.....

a wczoraj kupoiliśmy łóżeczko turystyczne, wanienkę, ręczniki i właściwie mam już wszystko!!!!
teraz kończę prać ciuszki i prasować i od przyszłego tygodnia laaaba
co ja wtedy będę robić????

buziaki dla Wszystkich aaa i małe pytanko
czy do mycia np butelek (jak potzreba), smoczków, wanienek itp używacie konkretnego płynu do mycia naczyń? jest coś takiego?
wydaje mi się, że klasycznie + wyparzyć i będzie ok, ale chciałąbym poznać Waszą opinię...

iwona
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 10:33   #2624
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
dobre

mnie też czasami się takie różności śnią ale jeszcze aż taaakie to nie

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 10:34   #2625
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
A ja przez to wszystko zapomniałam się pochwalić, że wczoraj zaczęłyśmy z Alicją 34 tydzień
klask i:

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
no wlasnie,ale Ty jestes miesiac dalej niz ja,wtedy tez bym kupila a sierpien..hmm,no moze sie przyda. niby nie jest to duzy wydatek-ok 40 zl-ale tu 40 zl tam 40zl i sie zbiera..dlatego sie zastanawiam czy jest sens kupowac teraz,tym bardziej ze z kasa robi sie krucho..
no to na razie odpuść jak urodzisz i będzie potrzebna to kupisz (są dostępne od ręki w sklepach i są uniwersalne) a potem zawsze jeszcze do spacerówki użyjesz w kolejne lato
Stary 2011-06-08, 10:35   #2626
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
wczoraj zaczęłyśmy z Alicją 34 tydzień
PIĘKNIE!!!!!

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 10:35   #2627
zanetaa88
Zakorzenienie

Wiem, że pisałyście już o biustonoszach,myślałam że zapisałam stronkę ale jej nie mam :nicniewiem:
proszę o link jak zmierzyć jaki mam biust jaki rozmiar oraz kogoś kogo polecacie na allegro ?

Stary 2011-06-08, 10:35   #2628
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Ojej jaka śpiąca jestem,
musiałabym coś w końcu wyprać, a zupełnie mi się nie chce!
Wskakuje do wanny się odżywić i lecę do Biedrony po produkty na koktajl

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Babonik moja mama zawsze klaskała kiedy moja siostra sikała do nocnika i jej się to podobało bo potem siadała sama i sama sobie klaskała mimo że jeszcze nie zrobiła siuku
ale sposob super

Cytat:
Przez to wszystko w nocy mi się śniła Lilka w tych spodniach miała do tego taka slodką różowo-zieloną polówkę

Też mi sie coś kojarzyło że w czwartek czekamy dalej

Zaglosowane

DZIEŃ DOBRY!

To ja ci życze takiego łatwego porodu tylko ze w szpitalu i niech maja ładne nozyczki do pepowini i zadnego sudocremu

Cytat:

No to jeszcze dwa i mozesz rodzic

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 10:38   #2629
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Ale mało tego - ja się np. operacji nie boję. Za to wiem, że CC jest duuużo mniej korzystne dla dziecka i z tego powodu będę robić wszystko by rodzić naturalnie!

Posłuchaj Sweet, jeśli nie ma WYRAŹNYCH wskazań to nie rób tego ani sobie ani dziecku!
A co do Twojego lekarza, to ja po prostu nie wierzę, że taki istnieje Tłumaczę sobie to tym, że albo Ty go notorycznie źle rozumiesz, ale to chyba mało możliwe co? Albo, że on ciągle czeka na jakąś łapówkę... Bo wcześniej ta położna, zupełnie jakby miał z nią układ jakiś. A teraz propozycja CC. Przecież każdy lekarz odradza to jeśli tylko jest cień szansy na prawidłowy i nieszkodzący poród SN!!! A ten co?!? Może on to powiedział w tym sensie, że jeśli chcesz CC na życzenie, to on Ci to ZA PIENIĄDZE załatwi. Bo takie praktyki są niestety częste w ostatnich latach
brumek mądra kobieta być! jak powiedzialam mężowi że jednej laski z wątku gin mówi "moze pani isc na cc bo sn boli" to aż parsknął, bo myślał że sobie żartuję...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 10:38   #2630
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
masz rację że dzieciaki zdecydują kiedy przyjdą na świat ale z tymi tygodniami to nie chodzi o zaokrąglanie tylko o to że skoro mówisz że jesteś w 31 t i 4 dniu to 31 tydzień jest już w zakończony a każdy dzień który do niego dodajesz to już 32 tydzień-on już jest w trakcie więc nie może się dopiero zacząć a ten przykład z 1 tygodniem właśnie to potwierdza : 1 t i 4 d to nie 1 tydzien tylko 2 (1 skonczony i 4 dni 2 tygodnie zaliczone). Są dwa wyjścia ale tyczy się to tylko mówienia, że albo masz skończony w tej chwili 31 tydzien albo jestes w 32 tygodniu a jutro to Ty już skończysz 32 tydzień i zaczniesz 33
Dziewczynki, jasne że nie ważne jak tam sobie liczymy, u mnie i tak będzie cc kiedy dr wyznaczy, a często robi 2 tyg przed terminem, więc mi tam rybka. Ale wzięłam i policzyłam na piechotę u siebie:
termin mam na 09.08.
dzisiaj jest 08.06 a ja mam 32 tc (czyli 31 tc i 3 dni)
i jak tak na piechotkę liczę tygodnie wg tego, że jestem w 32 tc, to na termin porodu wychodzi mi koniec 40 tygodnia ciąży, a jak liczę, że jestem w 31 tc, to rodząc dnia 09.08 byłabym na końcu 41 tc, więc niby w terminie a wg liczenia przenoszona....
Ale jestem kiepska z matmy

Tak w ogóle witam serdecznie!
Gorąco u nas, zaraz wywieszę pranie i szybko wracam do domu, bo połozna powinna dziś przyjść
Malutka ładnie się wierci
Później lookne co dziś naskrobałyście. Póki co mam weekend nadrobiony
Miłego dnia!

agulaaabar ja pierdziele jaki sen! Ten sudocrem mnie rozwalił
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 10:40   #2631
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Po zajęciach poszałm do niego i spytałam co myśli o materacykach dla niemowlaków. Jakie poleca, jakich nie, jako rehabilitant własnie. I powiedział, że absolutnie nie poleca gryka-kokos. Że rodzice sami powinni spróbować się przespać na czymś tak niewygodnym i wtedy na pewno nie zrobili by tego swojemu dziecku
a ja spalam na materacu dziecia jak lezal na ziemii i mega wygodnie mi bylo.. ale ja mam bardzo niewiele z królewny na ziernku grochu, jakby mąż pospał to pewnie by sie wypowiedzial... dla mnie nawet dywan jest mega wygodny

Stary 2011-06-08, 10:41   #2632
agadus
Wtajemniczenie

witam wszystkie dziewczyny

jak tam samopoczucie dzisiaj?? zastanawiam się może sobie kawkę zrobię bo jakaś śpiąca jestem

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 10:42   #2633
Kolina
Zadomowienie

moze ktoras z was bedzie zainteresowana, to napisze ze wczoraj w ikei kupilam taki podkladzik do przewijania maluszka, jest przecena kilka zlotych na niego (w Jankach bylam)
teraz kosztuje 13,99

taki jak tu http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10142419

ja kupilam jeszcze wieszaczki male, kolorowe
osobiscie uzywam drewnianych ale mysle ze dziecko powinno miec radosne http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30024716

to tak na poprawe humoru robilam zakupy...
Stary 2011-06-08, 10:44   #2634
zanetaa88
Zakorzenienie

Kolina Ja kupiłam taką żabkę ale chętnie kupiłabym jeszcze jeden, ale Ikea mam dopiero w Katowicach a oba auta u mechanika

Stary 2011-06-08, 10:46   #2635
wodaqua
Zadomowienie

Aj, zapomniałam się pochwalić jak wczoraj teściową do pionu doprowadziłam. To dobra kobieta ale jej nie wszystkie mądrości są mądre i ona chyba z tych, co boja się zakupów dla dziecka przed porodem.Wczoraj powiedziała, że jeszcze mam czas na zakupy (a ja już prawie wszystko mam :P: ), a ja na to że jak nie daj Boże z m-c wczesniej będę musiała leżć w szpitalu to kto mi te zakupy zrobi? Ona na to że babcie i mąż, a ja na to że moja mama ma żniwa więc zero czasu i siły na takie zakupy, a mąż to słabo zorienowany.... No to przytaknęła. Poza tym to moje dziecko i moja przyjemność z zakupów i nikomu tego nie oddam. No i jak powiedziała, ze widziała wanienkę za 50 zł to utwierdziło mnie to przy moim zdaniu... Już ja widzę, jaki rachunek bym musiała zapłacić za jej zakupy... Pokupowałam dużo na Allegro, taniej wyszło niż u nas w sklepach i do tego taszczyć nie musiałam... Trochę się wkurzyłam, ale na jej szczęście zakumała, że mam inne zdanie i się nie broniła
Jakaś nerwowa jestem ostatnio...
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 10:53   #2636
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
o toto ja tak samo liczę, i mój gin też. Zawsze tak się składa że w piatki mam wizyty, i w pt zaczynam nowy tydzień i wpisuje już ten zaczęty.

Cytat:

a ja mam pytanie z serii głupich nic mi się nie stanie z tym plastikiem w laktatorze jak go wyparzę we wrzątku czy absolutnie tej części nie parzyć tylko tę część którą do piersi się przystawia????!!!:confuse d:[/QUOTE]

dziubek
TEZ MI TO OSTATNIO CHODZIŁOpo głowie, ale w instrukcji przeczytałam że wszystkie części należy wyparzyć..ale dziwne ze się nie odkształci?

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
cześć Brzuchatki
nie odzywa,łam się bo mnie nie było
w sobotę wesele- wytrzymałam do 3 rano, wesele tragedia, ale Małż był starszym, więc trza było... ale na tak dziadosko zorganizowanym weselu jeszcze nie byłam.... 2 oddzielne sale, młodzi na dworze a nie na sali do tańczenia, jedzenia brak, obsługa do d.....

a wczoraj kupoiliśmy łóżeczko turystyczne, wanienkę, ręczniki i właściwie mam już wszystko!!!!
teraz kończę prać ciuszki i prasować i od przyszłego tygodnia laaaba
co ja wtedy będę robić????

buziaki dla Wszystkich aaa i małe pytanko
czy do mycia np butelek (jak potzreba), smoczków, wanienek itp używacie konkretnego płynu do mycia naczyń? jest coś takiego?
wydaje mi się, że klasycznie + wyparzyć i będzie ok, ale chciałąbym poznać Waszą opinię...

iwona
podobno są jakieś specjalne płyny do mycia na all, ale ja stawiam na tradycyjne, wyparzyć i wystarczy.

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Wiem, że pisałyście już o biustonoszach,myślałam że zapisałam stronkę ale jej nie mam :nicniewiem:
proszę o link jak zmierzyć jaki mam biust jaki rozmiar oraz kogoś kogo polecacie na allegro ?
podpinam się do prośby. Sprowadźcie mnie na dobrą drogę w sprawie biustonoszy.

spadam dalej się uczyć, musiałam zażyć narotyku

Agula Twój sen:hahah a: ośmiałam się .

Carmela chyba przegapiłaś wstawiałam zdjęcia pokoju, i tam były.

Też chcę taki pledzik do przewijania. Ikei brak, jakby któraś się wybierała po zakup i nie byłaby problemem wysyłka do mnie to jestem chętna
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 002.jpg (108,9 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 003.jpg (79,7 KB, 17 załadowań)

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2011-06-08 o 10:57
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 10:55   #2637
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
ja też właśnie popłakałam. jak ryknęłam to T. przybiegł bo myślał, że coś złego mi się dzieje. a ja w Polityce znalazłam artykuł o leczeniu noworodków (wywiad z prof Anną Dobrzańską) i się popłakałam. ale lżej mi trochę przez to. szkoda tylko teraz makijażu.

kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
heh, ja sie poplakalam bo jakas piosenke dla dziecka spiewalam i mi sie z moim dziecinstwem skojarzylo i nie moglam sie opanowac.... jak maz to widzi to tez zaraz lzy w oczach ze taka wrazliwa jestem (bo poza ciaza to ja czołg nie zlowiek jestem!)

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Aania- cieszę się,że noc lepsza ale Cię wzięło nie wiadomo jak człowiek bedzie na siebie uważał,zawsze nas coś musi złapac

a u mnie walka z pampersem u córki ma 26m-cy i za chiny nie może nauczyc się kontrolowac pęcherza potrafi mi się zesikac na podłoge-metr od nocnika mimo tego,że lubi nocnik i nie boi sie go dziś już zesikała mi się 4 razy na panele w tym raz na moje buty,w których wtedy latała mam dośc... jak ja mam nauczyc to moje dziecko,że sika sie do nocnika?? :mdjeje:

dziś idę później do pracy,bo nie mam teraz z kim dziecka zostawic nie ma to jak pracowac dla samych siebie

życze wszystkim miłego dnia,idę do klubu oglądac zdjęcia,bo mam duże zaległosci
moj nauczyl sie ze sika sie gdzie indziej niz pod nogi (jakies 2 tyg zalapywal) kiedy sie przewrócił na wlasnych sikach, poślizgnął się. bolało, do tego wytlumaczylam na czym sie poslizgnal i chyba nie chcial zb=nowu upasc i zaczal wolac. oczywiscie poczatkowo kiepsko szlo (polowwa w majty, polowa do nocnika) ale zalapal (troche ponad 2 lata mial, wczesniej wogole nie kumal kiedy siku robi). za to dopiero od kilku miesiecy nie robi w nocy siku w pampersa (budzi sie na sikanie, leje w spodnie albo wytrzyma do rana, zalezy)

Stary 2011-06-08, 10:56   #2638
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Dzięki za odpowiedź Coś czuję że u nas obu materacyk będzie właśnie lateksowy albo termoplast

A co do masażyku, to nie tylko plecy mi wymasował, ale i ramiona, łydki i stopy
Zapewne tak właśnie będzie
Ooo kurcze to miałaś taki masaż full wypas

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Brumek, Natka, spokojnie dziewczyny,przecież Aga pisała, że wizytę i podglądanie malucha ma w czwartek.
Ja też jestem bardzo ciekawa, czy tym razem się uda poznać płeć.
Ojj to coś nam się pokręciło

Gratuluję zaczętych tygodni

LadyInBlack za tętno Maluszka

Kalinko ja bym mimo wszystko kupiła, parasolka zawsze się przyda, słońce nie świeci tylko w lipcu.

Kolina duży już Synuś A z wodami napewno się wszystko wyjaśni
Może ma gorszy dzień przez co jest mniej aktywny

Cytat:
za wizytę. A nereczki podejrzycie dokładnie i na pewno będzie dobrze!

Cytat:
mnie też bardzo boli kolo pępka, boje się ze to jakaś przepuklina...
U mnie to chyba Dominik mi cos naciskal, bo dzisiaj już nie boli

U nas trochę popadało, pogrzmiało. Troszkę sie lepsze powietrze zrobiło, bo w nocy to tak duszno było, że aż się źle spało.
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 11:02   #2639
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki za odpowiedź Coś czuję że u nas obu materacyk będzie właśnie lateksowy albo termoplast
Też się chyba skusze na lateksowy. W sumie różnica w cenie jest, ale jeśli maluszkowi ma się spać lepiej to się zdecyduję.
Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
jak cos to zadzwonię do Ciebie koło 8.00 żebyś się wyspała bo teraz pewnie śpisz i nie będę Cie budzić - to obgadamy szczegóły.
Beatka przecież 8.00 rano to środek nocy.
Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
dzieci to mają teraz szczęście. ja na ścianach miałam święte obrazki ( pan Jezus, Maryja, jakiś anioł), których zawsze się bałam. A wystarczyło kupic Kubusia Puchatka.
Wiem o czym piszesz. U mojej babci był obraz ostatniej wieczerzy i zawsze mnie się wydawało, że apostołowie patrzą na mnie i nie mogłam zasnąć...
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
My dziś zaczynamy 35tc

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
ja w poniedzialek mialam usg, synek wazy ok 1720g
ale poprzedni badanie badanie mialam 5dni wczesniej i wtedy wazyl 1440g jak widac sa duze rozbieznosci, jakos nie chce mi sie wierzyc ze przybral 300g w takim czasie
Kiedyś spotkałam się z opinią, że USG nie zawsze jest miarodajne, zakłamuje wagę. Wodami się nie przejmuj i nie czytaj , można się tylko zdołować.
Cytat:

Cytat:

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 11:02   #2640
83monia
Zakorzenienie

laktator w wyparzarce - nie odkształci sie, bo to silikon. testowane! no chyba ze nie zalejesz wrzatkiem a bedziesz gotowac

stanik i siara - za malo mam siary by siara byla ze mam plamę na koszuli. poza tym bardziej w dzien mi leci. no i poce sie tak strasznie noca ze i tak co 2 dni koszulka do prania

poza tym strasznie znowu czula jestem na zapachy! wszystko mi smierdzi, wlasna skóra naawet ale rpzeciez nie bede stala caly dzien pod prysznicem...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości