|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
Cytat:
matko ale zaczyna mnie te 55 dni przerazac
|
|
#2522 |
|
Zakorzenienie
|
Mam wiadomość od Scio
Niestety zostawili ją w szpitalu i zapewne do porodu już nie wyjdzie Dostaje jakieś kroplówkę rozkurczową bo bolało ją podbrzusze i szyjka jej się skraca. Póki co nic więcej nie wiadomo. Narazie czekają
|
|
|
|
#2523 |
|
Raczkowanie
|
Hej Brzuchatki.
Jeszcze sie nie udzielalam w nowym watku i musze wam sie przyznac ze nawet nie mam czasu, zeby was czytac regularnie ale co jakis czas sie tu pojawiam. Chyba nie przeoczylam nowych narodzin Jeszcze nikt po Nerolce sie nie rozpakowal?Pogoda piekna, az nie chce sie siedziec w domu, dodatkowo jestem tak bardzo zmeczona ze nawet nie mam sily siedziec przed komputerem. co prawda sily na skladanie mebelek z Ikei jakos sie znalazly w piatek mam wizyte i nie moge sie doczekac jak duzo urosla moja Majeczka, bo mamusia przybrala na wadze. ![]() Zazdroszcze Wam czeresni prosto z drzew i truskawek. My wsadzilismy sobie pare sadzonek i nawet bylo troche owocow ale nasi dzicy sasiedzi czipmaki i wiewiory beszczelnie nas okradly nawet jeden wdarl sie do takiej komody i dorwal sie do wora z ziarnem dla ptakow. I tyle nacieszylismy sie swoimi truskawkami. bedzie trzeba zadowolic sie sklepowymi albo wybierzemy sie na farme, tamte przynajmniej smakuja. Gratuluje kolejnych tygodni. ![]()
|
|
|
|
#2524 | |
|
Zakorzenienie
|
oj biedna Scio
ale lepiej w szpitalu, przynajmniej będzie miała stałą opiekę..Cytat:
![]() ja mam 99cm
|
|
#2525 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() CO za matoły! Nienawidzę takich ludzi, nienawidzę !Cytat:
co się dzieje?a jak z mężem? Pff to masz rzut beretem!Jak coś będę wiedziała dam znać ![]() Cytat:
![]() Oj nie zamartwiaj sie! Zejdziesz po porodzie do swojej wagi! Ja 102 cm ![]() Ja też Ja też Cytat:
Udało mi się kupić truskawki 5,50 za kg takie małe kajtki ale są słodkie! Zawiozłam moją mazdeczkę do mechanika boję się kwoty która powie
|
||||
|
|
|
#2526 |
|
Zakorzenienie
|
Scio.. biedactwo
|
|
#2527 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet jeżeli chodzi o moje zdanie to Ja reflektuję na SN i mam nadzieję, że będzie mi to dane z CC to jest operacja i będzie bolało PO porodzie a SN w czasie porodu więc czy i tak boli i tak, różnica jest taka że po CC boli dłużej a na SN krócej
wybierz jak długo chcesz mieć odczuwalny ból
|
|
|
|
#2528 |
|
Zakorzenienie
|
Ja spadam do kąpieli bo już mi się nic nie chce
piszcie piszcie żebym po kąpieli w babelkach miała co czytać
|
|
#2529 |
|
BAN stały
|
iustynko wielkie dzięki
ojej Scio trzymaj się dzielnie ten tydzień,dwa. Ja przesyłam pozytywne luidy a jak wiesz,one działają. Zanetko to dziadostwo,to najzwyklejsza w swiecie nerwica. A z T. już bdb.Dziękuję,że pytasz. I Izulka dziękuje!! Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-06-07 o 20:37 |
|
|
|
#2530 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. A właśnie mi cała zgaga przeszła a wcześniej całą dobę ją miałam. Nawet w nocy mnie cholera budziłaI od 2-3 tygodni nic a nic. Też mam 99 cm na wysokości pępka.
|
|
|
#2531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stresujesz się za dużo? Może jakaś rozmowa pomoże? Ja pamiętam jak miałam okres chyba początkującej nerwicy w każdym bądź razie wstawałam i płakałam... Jak można temu zaradzić? |
|
|
|
|
#2532 |
|
Zakorzenienie
|
editko tak, dokładnie
Scio trzymaj się! Wytrzymasz i już niedługo skonczą się raz na zawsze te wszystkie szpitale, badania, wizyty...uff... Tobie i każdej z nas! A ja się właśnie zmierzyłam i mam 104 cm w brzuchu...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2533 |
|
Zakorzenienie
|
trochę już tego jest
![]() I tak, że foch.... oczywiście po pierwszej rzeczy już uciekał z pokoju bo komputer ważniejszy.... strzeliłam focha i niech mnie w d... pocałuje...... Odłożył kompa, ale ja już nie mam ochoty spędzać z nim wieczoru, więc sobie teraz ja siedze przed kompem ![]() Świetne są i o dziwo na Izie nie wyglądaja tak ogromniaście
|
|
|
|
#2534 |
|
Zadomowienie
|
dokladnie, blizej nam do berlina niz do warszawy :d i dziekuje bardzo
Myslalam, ze nie dam rady was przeczytac, bo bylam dzisiaj u okulisty i mialam zakropione oczy i ledwo widze W ogole taki dzien pelen rozczarowan, myslalam, ze kupoimy wozek a wozka nie bylo w sklepie :/ bedzie w piatek. A ja jak kretynka od 6 spac nie moglam, bo tak sie cieszylam. Wizyta u okilisty tez dobrze okazalo sie, ze moje oczy nie maja zadnych zmian na siatkowce i moge rodzic naturalnie. Z jednej strony super ale z drugiej ja juz sie nastawilam na cc. No nic mam jeszcze mam nadzieje kilka tygodni aby sie przestawic. I probowalam zapisac sie na ktg, termin mam na 15 czerwca a jeszcze dostalam opieprz przez telefon i tak mnie chwycil nerw, ze rzucilam sluchawke ![]() Scio kochana trzymaj sie dzielnie. Ide sie polozyc, bo nogi odpadaja.
|
|
#2535 |
|
BAN stały
|
Zanetko objawy takie,jak pisałam wyżej.
+biegunki,omdlenia,niemoz nosć stania w kolejkach,kościołach... U mnie się kumulowało od dzieciństwa.I wybuchło jak już byłam szczesliwa. To nie są napady złości,płacz.To ogólna depresja,niechęć do zycia,wychodzenia z domu ogólny brak chęci do wszystkiego+ogromne objawy fizyczne.(najgorsze). Agulla no właśnie w te jedyne wchodzi i nie wyglądają jak worek ![]() Kajool to w sumie powód do radości ![]() Tak mnie się wydaje.Cieszę się
|
|
|
|
#2536 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Scio nic przyjemnego zostać w szpitalu, ale przynajmniej mają Cię na oku, masz rzetelną opiekę Czy któraś z Was miała styczność z fotelikami samochodowymi Inglesina? Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2011-06-07 o 21:11 |
|
|
|
|
#2537 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam 110 w "pasie"
dzis mi szefowa-ciezarna pisala ze ma odpowiedzi na moje pytania od poloznej z SR (ona chodzi) bo jej dalam liste nurtujacych mnie pytan dotyczacych mojego szpitala. fajnie, spotykamy sie 14go po mojej wizycie u gina wiec bede miala wam do poopowiadania!scio - trzymaj sie! sweet - szefowej maż to lekarz i mowi ze fatalnie brzuch wygloada u niektorych babek po latach... bp to jednak przerwanie powlok brzusznych(chyba 4 powłok) |
|
|
|
#2538 |
|
Zakorzenienie
|
ha ha dokładnie tyle co ja
tylko że Ty możesz juz rodzić a ja jeszcze 6 tygodni do teminu
|
|
#2539 |
|
Zakorzenienie
|
Nerola moja koleżanka też choruje na nerwicę, i objawy dokładnie jak opisujesz. Zrobiło jej się nie wiadomo z czego, boi się z domu wychodzić, ciągle jej niedobrze, za moimi naciskami skończyła studia..
Cholerstwo życie potrafi potruć do końca. Scio biedaczko trzymaj się, jesteś pod opieką kajool to Cię musieli podkurzyć konkretnie. A co się stało, coś powiedzieli nie tak? popłakałam sobie konkretnie- bez powodu (chyba) i mi ulżyło. Mam paranoje jakieś. |
|
|
|
#2540 |
|
Zakorzenienie
|
mój tż też mnie strofował po co tyle tego kupowałam ale ostatnio widzi że to był świetny krok bo okazało się w niedziele że kuzynka - ta od której miałam dostać ubranka i jakies rózne dziewczyńskie drobiazgi - ma 2 dziewczyny prawie 4 lata i 1,5 roku jest w 3 ciąży i pewnie nici z prezentów wyprawkowych od niej
gdzieś pod konieć roku ma rodzić ale i tak mi to nie przeszkadza bo w sumie ciuszków mam sporo a pozostałe rzeczy praktycznie wszystkie mamy
|
|
#2541 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() foch działa cuda ![]() No dokładnie Jak się zaklimatyzuje, będzie wiedział co i jak to dam Ci znać, jak coś to się śmiało upominaj...Cytat:
Jak to można leczyć? Czytałam w jakiejś książce, że jeżeli kobieta bierze przed ciażą jakies taletki na depresje to w ciazy zazwyczaj ich nie musi brac bo te hormony kobiece tak dzialaja, jak leki ale niestety po poordzie musi do nich wrócic ![]() Kurcze masz 4 wspaniałych dzieci i brac checi na cokolwiek ![]() ![]() To mój tato chyba ma jakieś objawy nerwicy, bo wychodzac z domu musi posiedziec z 10 min w toalecie, a jak mu powiesz spontanicznie ze gdzies wychodzimy to nastawia sie na wyjscie z godzine w kolejkach ma nerwice...
|
||
|
|
|
#2542 |
|
Zadomowienie
|
Scio trzymaj się dzielnie
Przesyłam pozytywne fluidy
|
#2543 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niedobrze trzymaj sie kochana Cytat:
Cytat:
taki sposob najlepszejszy ![]() a mnie maluszek kizia tam w dole brzusia smieszne uczucie
Edytowane przez moniczka2123 Czas edycji: 2011-06-07 o 21:20 |
|||
|
|
|
#2544 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2545 | |
|
Zadomowienie
|
hej Brzuszki,
ja tez dzisiaj po wizycie. Prawie wszystko OK - Blanka wazy ok. 1400g, rozwija sie prawidlowo, jutro zaczynam 30tc i mam jak dotad 5kg na plusie (malo, choc brzuchol ogromniasty). Jedyne zastrzezenia to drobna anemia (w sumie normalka) i skracajaca sie niestety szyjka. Gin zaczal nawet gadac cos o zalozeniu pessara, ale zrobil usg szyjki i doszedl do wniosku, ze jeszcze nie trzeba, uff. Scio - Cytat:
![]() a CC w dzisiejszych czasach to juz nawet nie operacja tylko w zasadzie taki zabieg, wykonywany wiele razy dziennie standardowo w kazdym szpitalu polozniczym. Trwa ok. 7-15 min, strasznie szybko to idzie. Ale oczywiscie jakbym miala rodzic pierwszy raz to tez wolalabym sprobowac SN |
|
|
|
|
#2546 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2547 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() moniczka2123 dzięki ![]() Cytat:
moniczka2123 ![]() ![]() Sweet, jak to masz sama wybrać? Do cc nuszą być wskazania, a sn bolesne jest dla każdej... O co chodzi? Już doczytałam... Dziwny ten Twój lekarz jednak jest.... Natka, będziesz sexy mamą ![]() Zmalowana, nie denerwuj się! Widać nie nauczony był wrażliwości przez rodziców albo za dużo gier komputerowych!!! :pa la:![]() Cytat:
![]() Zanka, już klikniete Jutro też zajrzę ![]() Ja liczę tak jak się liczy normalnie: jesteś w pierwszym dniu ciąży to w którym jej tygodniu? W pierwszym, chociaż się dopiero zaczął. Tak więc dzisiaj mam 31 tygodni i 2 dni ciąży czyli leci mi 32 tc. Nic nie liczę na zapas tylko piszę w którym tygodniu ciąży jestem, a nie ile mam skończonych. Jasne? |
|||
|
|
|
#2548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę Scio , będzie dobrze,masz opiekę |
|
|
|
|
#2549 |
|
Zakorzenienie
|
Scio kciuki za Was
Wodaqua a obejrzałaś roznegliżowanego Czesia ? ;> ![]() Nerolka jak coś to pisz do nas my pomożemy zawsze i każdego "dziada" przegonimy i to pałą taką co wejdzie z wielkim bólem Kupiłam kosmetyki babydream, hipp też był ale 2-3razy droższy, a nie stać mnie na to teraz w sumie. No i kupiłam żel do kąpieli, krem ochronny i przeciw odparzeniom, olejek, krem z filtrem, mydełko i patyczki z ogranicznikiem. To wszystko czy coś jeszcze potrzebuje ? Kupiłam też w biedronce te pieluchy Dada Premium 1. Uciekam do wyrka
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-06-07 o 21:33 |
|
|
|
#2550 |
|
Zakorzenienie
|
a może i ja przyjdę, to w czwartek byśmy się nie spotykały?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.

i nie wiem kompletnie jak to się robi
matko ale zaczyna mnie te 55 dni przerazac

Dostaje jakieś kroplówkę rozkurczową bo bolało ją podbrzusze i szyjka jej się skraca. Póki co nic więcej nie wiadomo. Narazie czekają
Jeszcze nikt po Nerolce sie nie rozpakowal?
ale lepiej w szpitalu, przynajmniej będzie miała stałą opiekę..

co się dzieje?

Zakończone: 2
Jak się zaklimatyzuje, będzie wiedział co i jak to dam Ci znać, jak coś to się śmiało upominaj...
trzymaj sie kochana