Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1199 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-08, 14:10   #35941
AjriszMarta
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Moja niestety używa chyba tylko mydła i szamponu i nijak nie daje się namówic na jakąkolwiek pielęgnacje więc swoje niewypały chyba będę musiała babci odnosic, albo po znajomych rozdawac
Moją zmuszam, sama z siebie nic by nie kupiła, ale grożę że wywalę i ją kieszeń boli Przy okazji - mama czasem daje się skusić na eksperymenty o ile nie wymaga to od niej zachodu Ma najgrubsze włosy na świecie, jak druciki Za młodu miała bałagan jak ja tylko ze 3x więcej włosów

Widuję czasem wpisy z cyklu "co zrobić z niechcianą odżywką/szamponem", szkoda że mało tych wpisów ;] tu , tu.
Gorzej jak uczula... Niedługo trza mi się rozprawić z Joaśką z pokrzywą i emulsją Gloria, chyba zostaje mi w tym stopy moczyć
Nie ma to jak paznokcie rosnące jak na drożdżach vel stopa hobbita

Kolorek - nie widać Twoich za bardzo na zdjęciu, ale wyobrażam sobie Taki bardzo polski kolor Ja mam jaśniejszy, z braku lepszego określenia nazwijmy średnim blondem, popielaciuch Zostają nam marzenia o rudym, rudy pomimo albo apetyczne miodowe połyski :P
Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Od dzisiaj popijam
Wiesiołek donoszę że pomaga A ja teraz lniany będę! Dzięki za naprowadzenie

Eloe, muszę się podzielić Śmiech na sali z klasyfikacją włosów, wczoraj dokładniej poczytałam o podziale wg Fia i uwaga: w dotyku jak nitka (M), szeleszczą pocierane (Coarse) i ten kolor zmienny do światła (F)
Cytat:
Napisane przez marika161 Pokaż wiadomość
Cześć Podręczę Was trochę zdjęciami Włoski już nieświeże, bo myte w niedziele. U Was też tak gorąco? Bo ja już nie mogę wytrzymać i przez to też moja głowa cierpi
Parno ;]
Przepyszne loczki i ta rura poduszna po prawej I jak błyszczą Z niedzieli to już całkiem czad

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 14:20   #35942
mimi1812
Raczkowanie

Dziewczyny, stronę wcześniej zadałam pytanie. Bardzo mi zależy na waszej opinii więc będę bardzo wdzięczna za odp.
mimi1812 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 14:26   #35943
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
ja, ja powiem to cudeńko do stylizacji polecam - miód, olej brokułowy, carbomer
I w promocji! Ja chcę

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 15:27   #35944
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez agacie92 Pokaż wiadomość
Dzisiaj po umyciu zauważylam fajne zakręcaski koło uszu dodaję zdjęcia
Bardzo fajne a nie fajne

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
osoby z bardzo cieniutkimi wloskami, wybitnie przesuszonymi z puszaczkiem oczywiscie musza sie zastanowic bo henna to ziolko i wysusza
O to u mnie
Cytat:
z kazdym hennowaniem wlosy sa mniej wysuszone i bardziej blyszczace, na zasadzie remontu: zeby bylo w domu ladnie najpierw musi byc rozpiz....
I na to właśnie liczę jesienią. a ponieważ teraz cierpię z powodu nielubianej pory roku, to nie będę się męczyć z włosami, które zalicza podwójny bunt Zostaję przy tym, co mam, a jesienią na rudo!

Cytat:
Napisane przez Basai77 Pokaż wiadomość
codziennie ogladam wlosy,raczej ich konce w swietle dziennym
Wiele może zależeć od załamania światła.
Może być też tak, że zanim nabierze właściwego koloru, wygląda inaczej (moje są do 2-3 cm w kolorze platynowego blondu, nawet ich nie widać, a potem dopiero ciemnieją).
Może też wystawiałaś się na słońce?
Tak czy inaczej mamy jakąś depigmentację.
Cytat:
Wiecie moze,coz to sie moze dziac???Zglupialam zupelnie i wpatrywalam sie dzis w ten wlos,jak w jakis matrix
Może? Matrix atakuje!
A poważnie - to ciekawe, warto poobserwować, co będzie się działo dalej.

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
taka ilość silikonu "zginie w tłumie" i nawet nie obciąży
dobrze z tym "znikaniem w tłumie". Trzeba tylko mieć tłum
Cytat:
Kurka wodna skalp mi świruje Nie że swędzi czy coś - dla odmiany przetłuszczać się jegomości zachciewa? Wczoraj myłam, dzisiaj myłam, jutro chyba też wezmę i umyję bo już mnie nosi - jak nie mój ;]
Lato, lato, droga Ajrisz.

Cytat:
Napisane przez Vanillashake Pokaż wiadomość
.głowa na dół i jazda..ugniatanie itp
Przemyśl sprawę ugniatania, bo nadmiar też szkodzi - jeśli bardzo przykładasz się w miejscach słabiej skręconych, to Twoje działanie będzie miało odwrotny skutek. Kręconych nie powinno się cały czas dotykach, gdy schną. To prowadzi do puchu, a nawet rozprostowuje włos.
Acha - nie spinamy, a podpinamy. Więcej w FAQ. Radzę poczytać.
Cytat:
A teraz obecnie uzywam jeszcze jednego fajnego specyfiku,nazywa sie Profi Style Curl Designer-lotion
Skład?

Cytat:
Napisane przez Młódka Pokaż wiadomość
Dziewczyny a powiedzcie mi, czy włosom bedzie słuzyło olejowanie oliwka z Babydream??
Jak pisała Ajrisz - warto wiedzieć, który olej w jaki sposób działa na Twoje włosy. Tutaj podstawą jest olej słonecznikowy (raczej nie wnika, ale świetnie zabezpiecza), po którym moje włosy klapną jak po namoczeniu
skład jest obiecujący, uważam że warto nawet jeśli później miałabyś smarować ciało - jemu się powinno spodobać (a jeśli nie jemu, to piętom )

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Cytat:
Napisane przez mimi1812 Pokaż wiadomość
Wczoraj użyłam maseczki Isana z jedwabiem. Włosy nawet krótko po myciu były błyszczące. Dziś trochę padało, myślałam że skoro ta maseczka ma humekanty to po deszczu włosy zaczną mi się ostro puszyć a tu mila niespodzianka, wszystko wyglądało jak wcześniej, żadnego puchu Tylko teraz pytanie, na tej masce pisze, zeby używać 1-2 razy w tygodniu. A ja myję włosy codziennie, więc może mogłabym używać jej po każdym myciu?
Pamiętaj, że producenci kosmetyków podają jakiś przybliżoną, uśrednioną częstotliwość aplikacji, nie mając bladego pojęcia o tym, że ktoś myje raz dziennie, a ktoś inny raz w tygodniu. Taki zapis nie oznacza, ze nagle masz zmienić nawyki i zacząć myć rzadziej lub częściej. Dopasowujesz wszystko do własnych potrzeb.
Inną sprawą jest obecność protein jedwabiu w tym produkcie. Są one dość daleko, więc nie powinny działać negatywnie (choć u mnie widać rozmiękczenie, ale to u mnie). Raczej nie powinnaś z niczym przesadzić, dobrze jednak stosować odżywkę na zmianę z czymś treściwszym, bo to dość... ubogie - kilka humektantów ka krzyż, proteina jedwabiu (też humektant) i 2 emolienty.

Cytat:
Przepraszam, jak odzyskam aparat, a moje włosy będą miały akurat Dzień Dobroci Dla Właścicielki to pochwalę się na pewno
Trzymam więc za słowo.
Cytat:
Chyba też sobie tak postanowię, bo jak sobie myślę, że miałabym w ogóle zrezygnowac z farbowania to na razie jakoś tak mi się źle robi, jesień wydaje się mniej straszna niż wiecznośc. A może akurat przez lato zdąży mi się w ogóle odechciec…
O widzisz! Doskonały pomysł
Cytat:
Spróbuję zapamiętac
Ostrzegam tylko, że bardzo ciężko się nakłada (lanolina właśnie!), ale podgrzej lekkko i powinno być cacy.
Cytat:
Mam pytanie odnośnie picia drożdży. Można je pic codziennie? A może trzeba codziennie?
Można.

Cytat:
Napisane przez Haylee Pokaż wiadomość
przecież po hennie nie nakłada się nic!! spłukuje się tylko raz, nie płucze się żadną płukaną octową...
Hmm... Mazidła są jednak w sprzeczności, jeśli idzie o nienakładanie niczego po hennowaniu:
- henna zawiera pewną ilość tanin, które działają lekko ściągająco i wysuszająco. Z tego efektu powinni być zadowoleni właściciele włosów tłustych, lecz osoby o suchych włosach mogą (lecz nie muszą) odczuwać z tego powodu pewien dyskomfort. Można temu zaradzić stosując tuż po farbowaniu wybraną olejową odżywkę do włosów.
Ja nakładałam dokładnie tę odżywkę, a i tak włosy były suche jak pieprz
Cytat:
a morelka jest chyba proteinowa?
Nie jest proteinowa.

Cytat:
Kusi mnie sprawdzenie odżywki Isana do mycia, czy może skalp się podleczył na tyle że zniesie IPA, ale bojam się
Hmm... jeśli IPA Cię podrażnia, to nie sądzę, by to się dało wyleczyć. U mnie na problemy z betainą kok. działa wyłącznie odstawienie betainy kok Sprawdziłam po wielokroć.

Cytat:
Cześć Podręczę Was trochę zdjęciami
Prosimy. Męcz Przyjemnie się ogląda w ten wietrzny upał.

Cytat:
Napisane przez doti8 Pokaż wiadomość
Eloe77 - wielkie dzięki

Cytat:
Wiesiołek donoszę że pomaga
No to jest mój
Cytat:
Eloe, muszę się podzielić Śmiech na sali z klasyfikacją włosów, wczoraj dokładniej poczytałam o podziale wg Fia i uwaga: w dotyku jak nitka (M), szeleszczą pocierane (Coarse) i ten kolor zmienny do światła (F)
No nie inaczej

Za chwilę wychodzę na ten zaduch, a dziś mam wreszcie włosy do ludzi (Doliva Fiori di sicilia, KCKT i KCCC). I co? Ano nic, bo wieje i jest prawie 30 stopni
ZIMO WRÓĆ! (tak tęsknię, ze śniłam całą noc, jak jeżdżę na snołbordzie).

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 15:52   #35945
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Lato, lato, droga Ajrisz.
Tyle lat żyję i zawsze było lato, a takiej jazdy to nie pamiętam
Cytat:
Hmm... jeśli IPA Cię podrażnia, to nie sądzę, by to się dało wyleczyć. U mnie na problemy z betainą kok. działa wyłącznie odstawienie betainy kok Sprawdziłam po wielokroć.
A łudzę się ciągle, że to może co innego było, że choróbsko albo podrażnienie lekami, a jak wyleczę! ...Łudź się dalej? włosy były mega po Isanie i pół skalpu też i gdzie ja drugą taką bez ekstraktów znajdę

Stary 2011-06-08, 16:30   #35946
MissLadybird
Przyczajenie

Proteiny - proszę o wyjaśnienie.

Witajcie

Ponad miesiąc temu trafiłam na forum dla zakręconych (mimo że włosy mam raczej proste z lekką tendencją do falowania), stałam się cichym podglądaczem Chciałabym Wam bardzo podziękować za wszystkie rady i mądrości jakie można tu znaleźć. Zmieniłam moją pielęgnację włosów o 180 stopni i jstem z tego powodu przeszczęśliwa(moje włosy również).

Z reguły szukam odpowiedzi na moje pytania przeszukując milionowe wątki, ale jeśli chodzi o odżywianie proteinami jest to ciągle dla mnie niejasne. Znajduję informację o tym że są maski proteinowe (np. WAX), za chwilę czytam o tym, że jedynie małe cząstki wchłaniają się we włosy, a za chwilę, że proteinami można przekarmić i włosy staną się wysuszona. Bardzo bym prosiła o wyjaśnienie mi w jakiś przystępny sposób tej kwestii.

Edytowane przez MissLadybird
Czas edycji: 2011-06-09 o 10:54
MissLadybird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 16:41   #35947
marika161
Raczkowanie

AjriszMarta dziękuję Ta rurka za uchem jest fajna ale podobają mi się również te drobne sprężynki
Eloe77 dziękuję
A teraz włoski już umyte i sobie spokojnie schną

Edytowane przez marika161
Czas edycji: 2011-06-08 o 16:44
marika161 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 17:51   #35948
MaybeTomorrow
Raczkowanie

Cytat:
Zgadzam się z Rybiorką:
dodam jednak, że wiele zależy od rodzaju protein. Napisz może MaybeTomorrow jakich konkretnie używałaś protein i w czym.

A może to Twoja naturalna ilość? Dziennie wypada nawet do 100 włosów, więc warto się przyjrzeć temu procesowi dokładniej.
Zaczęłam od keratyny hydrolizowanej i tragedia normalnie miałam wrażenie, że jak tylko przechodzę koło tej butelczyny, to puszak się robi I to w dodatku taki jak słomiana miotła... Po Garnier Naturalna Pielęgnacja, Odżywka do włosów zniszczonych `Awokado i masło karité` było identycznie. Choć do tego ostatniego jakoś nie mam przekonania czy jest proteinowe

A co do wypadania, to nasiliło mi się ostatnio bardzo mocno. Mama taktownie zauważyła, że przedziałek mam coraz szerszy... Jutro dermatolog, zobaczmy co powie, choć jakoś nadziei większych nie mam.
MaybeTomorrow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 17:59   #35949
Bryzejda
Raczkowanie

Cytat:
Może spróbuj też z wielkocząteczkowymi? Może owies albo poszukaj kosmetyków z hydrolized wheat protein.
Ja własnie mam corn and wheat i dodalam do mojego psikadła. Fakt ładnie się skręcają, ale nadal są słabe i podatne.

Historia dzisiejsza: rano umyłam włosy, slicznie wypielęgnowałam, podsuszyłam dyfuzorem, było trochę puchu, ale podobało mi się.
I co z tego kiedy na zewnątrz okropny wiatr (taki morski halny) i musialam spiąć bo wlosy we wszystkie strony by mi latały. Nawet jak spięte miałam do góry w ananasa to wiatr dał radę je poszarpać i powyciągać

Takie już uroki życia w UK, lokaski nie mają łatwo

Cel:
Dbac o wlosy i skore
Bryzejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 18:22   #35950
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

Postanowiłam sobie, że hennowanie będzie jesienią. trzymaj mnie za słowo.
trzyyyyyyymam a jakby co

Cytat:
Są... drobne.
Nie będę odkrywcza, pisząc, ze mam identycznie

Dla mnie to odkrycie

Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 18:23   #35951
Bryzejda
Raczkowanie

Cytat:
ja, ja powiem to cudeńko do stylizacji polecam - miód, olej brokułowy, carbomer
A możesz napisać jak go używasz, ja mam duuuużo mniej włosów niż ta kobieta na filmie i boję się, że jak na mokre tak nałożę jak ona to strąki bedą a nie włosy

Ja poszukuję dokładnie czegos takiego jak Pantine do fal i loków odżywka/krem b/s. Jak go wgniotę na suche już włosy to loczki się bardziej zbijają i jest mniej puchu. Także szukam odpowiednika zgodnego z CG.

Cel:
Dbac o wlosy i skore
Stary 2011-06-08, 18:27   #35952
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bryzejda Pokaż wiadomość
Ja własnie mam corn and wheat i dodalam do mojego psikadła. Fakt ładnie się skręcają, ale nadal są słabe i podatne.

Historia dzisiejsza: rano umyłam włosy, slicznie wypielęgnowałam, podsuszyłam dyfuzorem, było trochę puchu, ale podobało mi się.
I co z tego kiedy na zewnątrz okropny wiatr (taki morski halny) i musialam spiąć bo wlosy we wszystkie strony by mi latały. Nawet jak spięte miałam do góry w ananasa to wiatr dał radę je poszarpać i powyciągać

Takie już uroki życia w UK, lokaski nie mają łatwo
zapraszam do Irlandii - pobedziesz tydzien i stwierdzisz ze w UK masz wymarzone warunki
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-06-08, 18:46   #35953
Bryzejda
Raczkowanie

W sumie nie mogę narzekać, u nas słońce już od miesiąca (może popada raz na tydzień) i tak ma być także latem. Mam nadzieję, tylko ten wiatr, nawet kiecki zwiewnej ubrać nie można bo podwiewa

Cel:
Dbac o wlosy i skore
Stary 2011-06-08, 18:50   #35954
blackeye79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bryzejda Pokaż wiadomość
A możesz napisać jak go używasz, ja mam duuuużo mniej włosów niż ta kobieta na filmie i boję się, że jak na mokre tak nałożę jak ona to strąki bedą a nie włosy

Ja poszukuję dokładnie czegos takiego jak Pantine do fal i loków odżywka/krem b/s. Jak go wgniotę na suche już włosy to loczki się bardziej zbijają i jest mniej puchu. Także szukam odpowiednika zgodnego z CG.

Ja też, ja też, poszukuję zamiennika
Stary 2011-06-08, 19:20   #35955
winyl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Młódka Pokaż wiadomość
...a ja przekleję tu kilka zdań z mojego wpisu w innym wątku
ku przestrodze albo ku zachęcie - jak kto woli

"aha i jeszcze jedno, byłam w totalnym SZOKU po umyciu moich włosów szamponem z SLS (LUSH w kostce przeciwłupieżowy o jakże pięknym zapachu smoły ) normalnie za każdym myciem w widoczny sposób jaśnieja mi włosy
ale to tak, że to naprawdę widac z mycia na mycie...po pierwszym myciu mialam jaśniejsze o ton ale wydawało mi się, że pewnie tylko mi sie zdaje a teraz po drugim sa jeszcze jasniejsze niz ostatnio normalnie szok do kwadratu - nie sądziłam, że SLS może AZ TAK SZYBKO zabierać pigment włosa..."

ja akurat się z tego cieszę, bo chce sie uhennowac na rudo i im jasniejsze, tym większa szansa
A przepraszam, jaśnieją Ci naturalne czy farbowane włosy?

XOXO
winyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 21:10   #35956
shopoholic
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
I w promocji! Ja chcę
Jest na tej stronie skład INCI? chyba ślepa jestem, bo nie widze..

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:
Cześć Podręczę Was trochę zdjęciami Włoski już nieświeże, bo myte w niedziele. U Was też tak gorąco? Bo ja już nie mogę wytrzymać i przez to też moja głowa cierpi
Pa
Przeprzeprześliczne przepiękne! Błyszczą Ci sie jak szalone, też tak chce...
shopoholic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 21:13   #35957
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Moją zmuszam, sama z siebie nic by nie kupiła, ale grożę że wywalę i ją kieszeń boli Przy okazji - mama czasem daje się skusić na eksperymenty o ile nie wymaga to od niej zachodu Ma najgrubsze włosy na świecie, jak druciki Za młodu miała bałagan jak ja tylko ze 3x więcej włosów
A moja nic w siebie nie daje wcisnąc, jak była młoda miała piękne włosy za pas, do tego naturalnie w kolorze jasny blond i nic z nich prawie nie zostało. Z ubraniami i pielęgnacją reszty jest to samo. Nie to że pieniędzy szkoda tylko ona uważa, że nie dbac o siebie równa się zestarzec z godnością. Nie wiem czemu ona w swoim wieku mówi w ogóle o starzeniu, no ale dobra, każda kobieta tak ma chyba, że już nawet w wieku dwudziestu paru lat widzi u siebie zmarszczki jak rowy przy drodze i biust do pasa

Włosy mi się dzisiaj spuszyły dziko, chyba żel lniany nie jest najlepszy na warunki prawie tropikalne czyli ponad 30 stopni i mega wilgoc w powietrzu. Muszę znaleźc coś cięższego na tę okolicznośc. Acz nie sądzę żeby wydatnie pomogło. Do tego kupiłam kolejną odżywkę, tym razem pottersa z aloesem do mycia, bo joanna mi się skończyła (kij z tym że mam parę innych...) Zakupoholizm

Cytat:
Napisane przez marika161
Pa
Jej, co ja bym dała żeby moja głowa tak wyglądała 3 dni po myciu! O.O

Edytowane przez Miss Transept
Czas edycji: 2011-06-08 o 21:15
Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 21:14   #35958
marika161
Raczkowanie

Wklejam jeszcze zdjęcia świeżo umytych włosków
shopoholic dziękuję A Twoje też mi się bardzo podobają, szczególnie kolor. Podobają mi się blond włoski, tym bardziej, że ja nigdy nie będę takich mieć Zresztą strasznie dziwnie bym w takich wyglądała
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0095.jpg (16,7 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0097.jpg (37,1 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0100.jpg (94,2 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0102.jpg (15,9 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg szampon Alterra z granatem+odżywka ds Garnier Avocado + odżywka bs Mrs Potter's aloesowa+olejek .jpg (21,7 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 23.jpg (19,1 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 34.jpg (11,1 KB, 34 załadowań)

Edytowane przez marika161
Czas edycji: 2011-06-08 o 21:20
marika161 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 21:36   #35959
Rybiorek
Zakorzenienie

A mnie sie odmiany zachcialo he he, podcinalam sie bo juz mi sie fryz rozsypywal we wszystkich kierunkach i natchnelo mnie na proste

tyle ze u mnie prostowanie to szczotka i suszarka, wlosy sa 'gole' bo po splukaniu odzywki nie nakladalam zelu bo nie bardzo to widzialam, zadnego specyfiku tez odpowiedniego do prostowania nie posiadam

ale za to zobaczcie jak teraz widac kolor po farbowaniu, mucha nie siada, na kreconych tak sie nie blyszczy ale niestety nie mam nikogo do zatrudnienia aby mi zawsze tak wlosy modelowal bo mnie po jednym razie sie juz nie chce - 35 minut to trwalo, samo modelowanie, mycia nie licze, wiec od piatku znow beda loki

a maz skwitowal to tak: 'wygladasz jak Twoja mama, zero loka', mezczyzni
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wyprostowane.jpg (95,6 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wyprostowane1.jpg (86,9 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wyprostowane2.jpg (90,5 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wyprostowane3.jpg (100,7 KB, 50 załadowań)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-06-08, 22:00   #35960
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Nie to że pieniędzy szkoda tylko ona uważa, że nie dbac o siebie równa się zestarzec z godnością
Znamy to
Cytat:
Włosy mi się dzisiaj spuszyły dziko, chyba żel lniany nie jest najlepszy na warunki prawie tropikalne czyli ponad 30 stopni i mega wilgoc w powietrzu. Muszę znaleźc coś cięższego na tę okolicznośc. Acz nie sądzę żeby wydatnie pomogło.
Silikon, oleje niewnikające: słonecznikowy, oliwa, rycyna, Shea, parafina i ograniczyć humektanty. Proste
Cytat:
Wklejam jeszcze zdjęcia świeżo umytych włosków
Mrrrr
Nie myślałaś czasem o grzywce jak u Kropci?
Cytat:
Brawo mąż Wybacz ale wolę Cię pokręconą ;P

W ramach dopinania mgr przekopuję sobie KWC za odżywką nadającą się do mycia, CG i niekoniecznie CG. Powinien być osobny punkt, nie sądzicie?

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2011-06-08 o 22:10
Stary 2011-06-08, 22:04   #35961
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

Brawo mąż Wybacz ale wolę Cię pokręconą ;P
to tez kwestia przyzwyczajenia, maz reaguje nerwowo na zmiany a my tu sie wszystkie wolimy pokrecone
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-06-08, 22:14   #35962
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Rybiorku, rzadko teraz piszę, ale Twoich prostych włosów pominąć nie mogłam
Super gładkie, błyszczące, pięknie ułożone, ale .... nie pasują do Twojego charakteru. A charrrrrakterek widziałam na zdjęciach z długimi rudymi włosami

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 22:21   #35963
Młódka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez winyl Pokaż wiadomość
A przepraszam, jaśnieją Ci naturalne czy farbowane włosy?
naturalne mi jasnieją i to zjasniały mi o całe 2 tony może wpolączeniu ze slońcem trochę mi zjaśnieją, tak żebym miała z henną szansę na ruuuudy
Młódka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 22:21   #35964
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Rybiorku, rzadko teraz piszę, ale Twoich prostych włosów pominąć nie mogłam
Super gładkie, błyszczące, pięknie ułożone, ale .... nie pasują do Twojego charakteru. A charrrrrakterek widziałam na zdjęciach z długimi rudymi włosami
dlugich rrrrruuuuudych juz nie ma i dlugo nie bedzie a odmiana jednodniowa nikomu nie zaszkodzi (ale Cyckowi tez sie nie podobaja proste, poglaskac i przytulic sie dal ale patrzyl na wlosy podejrzliwie)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-06-08, 22:30   #35965
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
dlugich rrrrruuuuudych juz nie ma i dlugo nie bedzie a odmiana jednodniowa nikomu nie zaszkodzi (ale Cyckowi tez sie nie podobaja proste, poglaskac i przytulic sie dal ale patrzyl na wlosy podejrzliwie)

Pewnie, że nie zaszkodzi. Zwłaszcza po to, żeby się przekonać jak są zdrowe i pięknie błyszczą. Kolor też jest idealny.
Cycek wie co dobre
A długie będą. Szybko Ci rosną włosy, mimo, że je podcinasz.
Mnie się wydaje, że moje ciągle tej samej długości, ale co miesiąc coś podcinam.

Po powrocie z zielonej szkoły dziewczyny z mojej grupy turnusowej ciągle zarzucają lokami i pytają czy ładne. Co prawda mają włosy sklejone od żelu (pamiętają żeby nie czesać i nie dotykać, ale zapomniały że żel należy odgnieść). Nawet moje klasowe maluchy wiedzą już, że nie czeszę włosów i ciężko im to przyjąć do wiadomości.

Co prawda nikt nie zauważył, ale przypomnę, że aktualizowałam dziennik

Edytowane przez *Basia*
Czas edycji: 2011-06-08 o 22:32
*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 22:58   #35966
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Pewnie, że nie zaszkodzi. Zwłaszcza po to, żeby się przekonać jak są zdrowe i pięknie błyszczą. Kolor też jest idealny.
na fotkach nie da sie uchwycic ale kolor wyglada jak profesjonalny balejaz, ciemniejsze i jasniejsze odcienie

Cytat:
Cycek wie co dobre
Jasne, nasz kot urodzil sie biedakiem ale teraz zyje jak ksiaze i mu sie gust wyrobil(a w ogole to jest najpiekniejszym i najgrzeczniejszym kotem na swiecie)

Cytat:
A długie będą. Szybko Ci rosną włosy, mimo, że je podcinasz.
Mnie się wydaje, że moje ciągle tej samej długości, ale co miesiąc coś podcinam.
Dzisiaj ciachlam sporo ale na objetosci bo tyl byl juz za ciezki a boki odstawaly dziwnie, sama dlugosc zostala ale nie powiem ze widze ze rosnie

Cytat:
Po powrocie z zielonej szkoły dziewczyny z mojej grupy turnusowej ciągle zarzucają lokami i pytają czy ładne. Co prawda mają włosy sklejone od żelu (pamiętają żeby nie czesać i nie dotykać, ale zapomniały że żel należy odgnieść). Nawet moje klasowe maluchy wiedzą już, że nie czeszę włosów i ciężko im to przyjąć do wiadomości.

Cytat:
Co prawda nikt nie zauważył, ale przypomnę, że aktualizowałam dziennik
ja ogladalam na biezaco fotki i juz pisalam, ze sa zajeeeeeeeeeeeeefane!
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-06-08, 23:03   #35967
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
A mnie sie odmiany zachcialo he he, podcinalam sie bo juz mi sie fryz rozsypywal we wszystkich kierunkach i natchnelo mnie na proste

tyle ze u mnie prostowanie to szczotka i suszarka, wlosy sa 'gole' bo po splukaniu odzywki nie nakladalam zelu bo nie bardzo to widzialam, zadnego specyfiku tez odpowiedniego do prostowania nie posiadam

ale za to zobaczcie jak teraz widac kolor po farbowaniu, mucha nie siada, na kreconych tak sie nie blyszczy ale niestety nie mam nikogo do zatrudnienia aby mi zawsze tak wlosy modelowal bo mnie po jednym razie sie juz nie chce - 35 minut to trwalo, samo modelowanie, mycia nie licze, wiec od piatku znow beda loki

Robią wrażenie!!! To niesamowite, jak inaczej widać kolor na kręconych!

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 23:11   #35968
doti8
Raczkowanie

Ja dziś mam włosowego doła Po pierwszym myciu, odżywkowaniu i żelu lnianym włosy odżyły, ale teraz nie widzę już żadnych postępów. Może pojedyncze loki wyglądają ale generalnie jest średnio. Jak patrzę na Wasze lokasy to moje więdną Naprawdę macie piękne włosy, pozazdraszczam
doti8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 23:15   #35969
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Robią wrażenie!!! To niesamowite, jak inaczej widać kolor na kręconych!
wyglada zabojczo kolorek jak marzenie no ale juz mi sie tyl wywija wiec do rana to bede miec 'niewiadomoco' na glowie

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Cytat:
Napisane przez doti8 Pokaż wiadomość
Ja dziś mam włosowego doła Po pierwszym myciu, odżywkowaniu i żelu lnianym włosy odżyły, ale teraz nie widzę już żadnych postępów. Może pojedyncze loki wyglądają ale generalnie jest średnio. Jak patrzę na Wasze lokasy to moje więdną Naprawdę macie piękne włosy, pozazdraszczam
a myslisz kochana ze po jednym myciu mamy takie?

minimum 160 myc zgodnie z zasadami (jak sie myje co drugi dzien)
+ zero katowania wloskow
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-06-08, 23:30   #35970
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
wyglada zabojczo kolorek jak marzenie no ale juz mi sie tyl wywija wiec do rana to bede miec 'niewiadomoco' na glowie[COLOR="Silver"]
Wiadomo Ja czasami tez sobie prostuję na szczotce, to kilka godzin później już się bardzo wywijają.
A ja się musze pochwalić, że czytając Wasze wypowiedzi o proteinach postanowiłam zrobić eksperyment i nałożyłam na włosy po umyciu najpierw odżywkę z proteinami i od razu na nią nawilżającą. Po spłukaniu jak zawsze - odżywka bez spłukiwania i żel + ugniatanie. I powiem Wam, że włosy po prostu oszalały! Pozbijały się w bardzo kształtne, grube loki, wręcz spirale miejscami. Piękne po prostu! I trzymały się cały dzień

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774

Edytowane przez Benek23
Czas edycji: 2011-06-08 o 23:34
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości