|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
Cytat:
![]() choć nie powiem, te twardnienie jest niepokojące ![]() Jakie drzewko? Cytat:
Cytat:
Nerolka to jest okropne Mąż będzie za nie całe 2 h U Nas też tylko trochę pokropiło
|
|||
|
|
|
#2822 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
? Kochana życie Ci niemiłe? Kto tu będzie dyżurował? Dziewczyny już się w kolejkę ustawiają Masz pamięć bez wielocytowania . Trzeba nacisnąć pod każdą wypowiedzią środkowy przycisk ( ten pomiędzy cytuj a odpowiedz, taka kartka) a potem na końcu strony odpowiedz.Później wyświetlą Ci się w polu wiadomość wszystkie cytowane wypowiedzi i tylko na nie odpisujesz. Może ktoś jaśniej to wytłumaczy . Nie będziesz musiała pamięci wysilać Cytat:
kmat małż mi zabronił ogórki kupować, każe pomidory sparzyć, sałaty też nie kupuję. Ale to podobno nie od warzyw. Także chyba bez sensu to wariowanie. Zmalowana ile Ty masz włosów!
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-06-08 o 19:48 |
||
|
|
|
#2823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zazdroszczę pobytu nad morzem!!!a co do bakterii to ja akurat nic nie robię, bo właśnie nie wiem czego nie wolno jeść, a co do tego chłopca to ja słyszałam że zaraził się od ojca który był w niemczech że ważne jest przestrzeganie higieny, wypowiadała się lekarka że wystarczy zjeść coś bez mycia albo nie umytą ręką jeśli mieliśmy kontakt z chorym i ten chłopczyk sie chyba tak od ojca zaraził. |
|
|
|
|
#2824 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ślicznie Ci w tej fryzurce ![]() 500 postów przekroczyłaś ![]() Cytat:
ale bez szynki
|
|
|
#2825 |
|
BAN stały
|
Zasnetko nie płacz
![]() Was to nie dosięgnie ![]() Iustynko jesteś Kochana,wielka Spróbuję z tym cytowaniem ale ja głupia i tępa jestem. Jechałam na pamięć Nie mogłam stanać bo byłoby po mnie a tak,to mnie jazda motywowała do bycia "sobą".To dziadostwo takie jest,ze łapie wtedu,gdy absolutnie się tego nie spodziewamy. Jak mnie dziś łeb boli.No mówię Wam. Patik i Iustynka pamieć jednak mówicie nie najgorsza? Łe...to ja zdrowa jak ryba.Albo wieloryb,którego dzis nie widziałam na plaży. Kmat ja sie boję kupować warzywa,owoce w marketach. Ale u babć i dziadków czemu nie. Poza tym mam swój ogródek,więc wiele nie potrzebuję kupować. Boję się bo karmię.Choc nie do końca wiemy skąd to.Czy aby faktycznie z warzyw i owoców??? Blondyno AFI to ilosć wód płodowych a reszty nie wiem
Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-06-08 o 19:54 |
|
|
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
dubel
|
|
#2827 |
|
Zakorzenienie
|
Marina wszystkie Was nakarmię i Dzidziusie tez
![]() iustyna no własnie dzisiaj połowę straciłam, bo poprosiłam o wycięcie bo mi za gorąco
|
#2828 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2829 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I w sumie szkoda mi rolnikow, wyobrazcie sobie wczoraj nasze polskie ogorki w carfourrze sprzedawane za 40 gr za kilogram. Cytat:
mam sie oszczedzac ale spacery wskazane. Dzisiaj tylko leze ale to ze wzgledu na upal.
|
|
|
#2830 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2831 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Jak przeczytałam o tej szynce i ananasie na pizzy to zadzwoniłam do męża, że ma jechać do pizzeri i kupić . Długo go nie namawiałam .
|
|
|
#2832 |
|
Zadomowienie
|
Natka nam położna na zajęciach w sr powiedziała że znieczulenie przedłuża poród
Editka śliczne ciuszki Nerolka ja też nie potrafie wielocytować normalnie ciemna masa jestem Kmat ja dziś zrezygnowałam z mizerii na obiad
|
|
|
|
#2833 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to nie ja zaczęłam o pizzy
Właśnie ktoś tu jest winny ![]()
|
#2834 |
|
Rozeznanie
|
a ja jutro bede piekla chelebek
![]() ![]() powtorze. jutro. tyle ze ja robilam mocz..nie wiem.albo wina laboratorium,albo zle zbadali..oby oby. |
|
|
|
#2835 |
|
Wtajemniczenie
|
Nerolka ja Cie chyba zacznę
- znowu nie dałaś znać, że będziesz w Gorzowie... no i kurczę dobrze, że jakoś dotarłaś bezpiecznie, ale proszę następnym razem to bez takich numerów ok???ja też dzisiaj w Nilago byłam - kupowaliśmy materacyk do łóżeczka i pieluchy tetrowe przy okazji...10 wystarczy na początek co??a potem zaliczyłam rossmana i zakupiłam kosmetyki dla Hanki (babydream i bambino) i do pepco zaszliśmy z mężem po jakieś klapki do szpitala dla mnie i mąż poszałał- jak dopadł do bodziaków to nakupował Hance żeby miała coś wybrane przez i od tatusia chyba chłopak poczuł frajdę robienia zakupów dzieciowych bo jak dotarlismy do domu to musiał najpierw wszystko pooglądać... a ze mnie to się zawsze nabijał
|
|
|
|
#2836 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2837 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Marinka może Ty spróbujesz dziewczynom wytłumaczyć wielocytowanie, może lepiej Ci pójdzie . Kiedyś chyba już pisałaś jak to robić.
|
|
|
#2838 |
|
Zakorzenienie
|
pieleszka ja wczoraj w Pepco kupiłam jakieś klapki za 4,99
A tetry też mam 10 sztuk, zawsze można dokupić przecież. Rzeczywiście zdałoby się trochę zlinczować nerolkę, a że jesteś najbliżej to masz pole do popisu ![]() A i wielocytować też nie potrafię
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
Coś dla Krakowianek: http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...Krakowie_.html
|
|
#2840 | |||
|
Zakorzenienie
|
blondynka tu masz rozszyfrowane wszytskie skróty z usg:
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...sie_35862.html Cytat:
żeby je dać rozwarcie musi już być powyżej 5-6cm, i przed pełnym rozwarciem już się nie daje żeby mieć czucie na fazę partych. Mi ZZO bardzo pomogło, co prawda jak już zrobiło się pełne rozwarcie i mogłam przeć to jeszcze troszkę trzymało i gorzej czułam ,ale zaraz przeszło i mogłam świadomie przeć. Cytat:
Ale mi zawsze położne powtarzały że takie szybkie porody jak na filmach to tylko u wieloródek, choć to chyba najczęstsza obawa kobiet że "się nie zdąży" do szpitala ![]() ja też tak miałam, ale każda z nas zdązy, przeważnie jedzie się za wcześnie i odsyłają bo do końca dalekooooo Cytat:
![]() już mieliśmy ptasią, świńską i nie wiem jaką epidemię
|
|
#2841 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale jakoś nie umiem tego przetrawić, że masz takie problemy
![]() Beznadzieja.. Cytat:
![]() Trzymam kciuki aby okazało się że źle zbadali
|
|
|
|
|
#2842 |
|
BAN stały
|
Pieleszko a wiesz co jest najzabawniejsze?
Że do stomatologa chodzę tam,gdzie do gina czyli...koło Ciebie ![]() We czwartek za tydzień znów jadę na 17:30. Moze jeszcze w tygodniu. Nie chciałam Cię nawiedzać bo słabo mi było i czułam,ze zemdleję i po co psuć humor? To poszaleliście z B. ![]() I jak sie zaangażował. Ty Zmalowana to byś zaraz pejcze,baty,pały urachamiała na mnie A ja delikatna,wątła,zwarta jak dziewica teraz Ty lepiej razem ze mną i Vaniliovą weź sie za edukację-wielocytować trza sie nauczyć w końcu!!! Ale brakuje tu Zanki(wracaj szybciutko),Meszsares,Shirki,Scio(buziak i wytrwałości życzę),Belli ![]() I Sweet nie ma od wczoraj.A my tyle sie naprodukowałyśmy odn. wyboru CC czy SN. Zanetko aj tam.Miałam ,mam i będe miała. Dziękuję Ci. Życie zaskakuje.Szkoda,ze często negatywnie. Ale teraz jest mi fajnie
Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-06-08 o 20:36 |
|
|
|
#2843 |
|
Zakorzenienie
|
Nerolka, że zwarta jak dziewica to akurat nie wątpie
![]() ![]() W piątek rano do mnie kumpel wpada
|
#2844 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2845 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Czekajcie nie moge pisac bo mi sie kocica pcha na kolana i musze ja wyglaskac Zastanawiam sie czy pokazac wam moj bebzol
|
|
#2846 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczynki
dziubek- ja córcie rodziłam bez znieczulenia bo się naczytałam w necie że dziecko później ma problem z oddychaniem, wymęczyłam sie okropnie i nie ma co czytać relacji z porodu innych dziewczyn bo każda inaczej to przechodzi ale w sumie to jak pierwszy poród wytrzymałam bez znieczulenia to drugi też wytrzymam ![]() patik-wiem wiem chyba to taki okres na doły ale juz jest ok zmalowana- ładnie Ci w tych włoskach a i kącik dla dziecka dojrzałam ładnie zrobiłaś a co do balsamu tisane to miałam kilka razy i byłam zadowolona ładnie goi usta ale ja mniej za niego płaciłam mam teraz carmex też jest dobry nawilża usta i goi ale teraz to niebardzo pasuje mi zapach na taki trochę jak kamfora brunetka- to jak w lublinie tak padało to jestem w szoku ja przeciesz niedaleko mieszkam i u mnie tylko troche pokropiło a chmusrka ciemne były no w sumie ja się śmieję że u nas to i wrony zawracają ![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- wiecie co ja od 2-3 dni mam takie parcie na słodycze aż muszę sie powstrzymywać Wy też tak macie?? to na nic trzeba się troche chamować bo dupa urośnie |
|
|
|
#2847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
Nerolka ale jakoś naprawdę ciężko mi w to uwierzyć. Dobrze, że jest CI fajnie i niech tak zostanie już na zawsze
![]() Sweet coś pisała dzisiaj, że ma dużo załatwiania na mieście i że raczej decyduje się na SN a nie na CC - chyba że będzie miała jakieś wskazania. A jak mop sie sprawuje ?! Zmalowana
|
|
|
|
#2849 | ||
|
Zakorzenienie
|
kupilam arbuza w tesco, taki se byl, jeszcze chyba za wczesnie.
marze o znieczuleniu, zobaczymy czy sie uda... Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2850 |
|
Zakorzenienie
|
Agadus mi znowu mało się chce słodyczy, mało mi się w ogóle chce jeść.Mam ochotę wiecznie na owoce
![]() Kurczę Ja muszę się dowiedzieć czy u mnie jest za darmo czy trzeba zapłacić za znieczulenie ? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:32.

a ja po Tobie też tych kilogramów nie widze jak Ty nadal szczuplutka a nóżki jak patyczki 

a tu jeszcze cała szafa z ubraniami na wieszakach, wszytskie ciuchy tż-ta , bibeloty, i częśc mojej ubraniówki..
tak samo erytrocyty 2+ i leukocyty 3+? dodam jeszcze ze wyszly liczne bakterie, nabłonki pł-liczne w.p.w., erytrocyty swieze 2-5 w.p.w. ... 

? Kochana życie Ci niemiłe? Kto tu będzie dyżurował? Dziewczyny już się w kolejkę ustawiają
. Trzeba nacisnąć pod każdą wypowiedzią środkowy przycisk ( ten pomiędzy cytuj a odpowiedz, taka kartka) a potem na końcu strony odpowiedz.
. Nie będziesz musiała pamięci wysilać 

ale bez szynki 

zębole