Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :) - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 3 6,82%
My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 3 6,82%
Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 0 0%
Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 3 6,82%
Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 12 27,27%
Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 23 52,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-08, 21:59   #1981
Siasiek
Zadomowienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Wiem, jak to jest z tym spaniem, ale czasami po prostu tak jest wygodniej i szybciej ( bierzemy Pepe do nas nad ranem po karmieniu i czasami w ciągu dnia kładziemy się koło niego na naszym wyrku, aby szybciej zasnął ).

A co do pampersów słyszałam, że 1 i 2 wchłaniają rzadką kupę lepiej niż inne. Moja mama w tym tygodniu z rozpędu założyła Pepe 3 i za duży jeszcze jest ( na szczęście tylko siku było, bo gdyby coś więcej to byłaby pewnie mała katastrofa ).
Chyba nie, tzn z tego co pamiętam to wszystkie dobrze chłoną i nie ma znaczenie rozmiar. One mają jednakowe wkłady raczej, bo większe dzieci mogą więcej (tak sobie myślę)

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 22:26   #1982
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dobry wieczór

trochę się tryb marudy włączył Hanutce, pewnie przez te szczepionki Zainspirowana przez Was białym szumem i suszarą puściłam dziś po południu Małej odgłosy lasu tropikalnego, szybko zasnęła

Potem spacer, jedzenie, kąpiel i teraz znowu śpi. Mam nadzieję, że tak samo jak ostatniej nocy

Moniczko, Antropia, super, że już jesteście z nami!

Antropia, ale masz słodziaka!

Siasiek, co za widok

Moria, Aga.M, z wózkiem też trochę walczyłam, bo chciałam sama umieć wszystko robić, no i jakoś opanowałam tę kwestię. Najgorzej było ze stelażem. Masakra, bo nie mieści się do bagażnika mojej furki. Muszę koło zdejmować

Kurde, powiem Wam, że coś dziwnego się ze mną dzieje. Ciągle mi jakoś słabo, mroczki miewam przed oczami, jak za szybko wstanę, to ledwo stoję. Witaminy biorę, staram się jeść w miarę systematycznie, Haneczka też mocno nie daje w kość. Myślicie, że powinnam powiedzieć o tym gin na wizycie?

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Anula, ja się poważnie o Ciebie martwię. Kochana, nie bagatelizuj tej deprechy poporodowej. Każda z nas miewa gorsze, lepsze dni, ale Ty [wydaje mi się] jesteś ciągle w stresie i martwisz się czasami niepotrzebnie. Wykończysz się, nabawisz się wrzodów z nerwów. Mam nadzieję, że Cię nie urażę, bo to tylko z troski, ale czy myślałaś o pogadaniu z psychologiem? Może pomogłoby to?

Kochana, pomyśl o sobie

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 22:50   #1983
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Anula, kochana! Nie stresuj się tak! Co to za płakanie po kryjomu. Wszystko jest dobrze, masz zdrową piękną córę, która jest w dodatku bardzo mądra, bo pokazuje, że nie dojadła wkładając piąstki do buzi. Jeśli nie dojadła z piersi, to dokarm MM, przecież to nic złego Albo odbijanie częściej, żeby miejsce zrobić?

A przypatrzyłaś się, jak zachowuje się najedzona? Hanka np. puszcza pierś, wydyma usteczka, zamyka oczy i taka błogość Ją ogarnia, wiem, że już nie będzie jadła

Zosiu, Mateusz uroczy Robaczek

Anulinko, jestem pewna, że sama też poradziłabyś sobie świetnie

Anulinko, Zosiu, Ewesko, Dziewczonko, łączę się z Wami w rozkminkach karmieniowych. Będę karmić, dopóki będzie pokarm, jednak mniej go, niż na początku. A przecież Kurcacek głodomorek coraz większy...

Martynko, moim zdaniem, to kwestia indywidualna. Jednemu dzieciątku będzie bez różnicy, inne będzie chciało tylko jeden rodzaj. U mnie rewelacyjnie sprawdzają się TT, więc innych nawet nie kupuję [mam Avent, ale nie używamy]

Spice, to musimy jakieś głosowanie zrobić, albo zrobisz międzylądowanie na odpoczynek u mnie i ruszymy razem na Jasną Górę Ale najpierw sprawdzimy, co na to pozostałe Mamusie

Eeeee, jak 120 zeta, to ja bym olała. Ustaw się na potem

Grazin, w imieniu Hanki dziękówa! W kryzysowych sytuacjach muszę potestować te Wasze jut(j)ubowe propozycje

Aguś, Hania też słabo spała dziś, ale u Oleńki to pewnie po szczepieniu gorsze samopoczucie My jutro szczepienie... zobaczymy co nas czeka

Cytat:
Napisane przez bassienka Pokaż wiadomość
Witam z rana

Ja połoznej nic nie dawałam... A od niej jeszcze dostaam nawet świeże jajeczka od wiejskich kur. Bo to znajoma, a jej syn hoduje kury

Termometr mam jeszcze po Emilce taki elektroniczny, najzwyklejszy, ani do ucha ani do czoła. A drugi to mam jeszcze taki rteciowy

Buźke przemywam przegotowaną woda, kilka razy na dzień. A teraz jak mamy problemy z buziulka, to smaruje jej maścia, którą poleciła pediatra, albo posypuję delikatnie maka ziemniaczna (ale i tak policzki są chropowate i w pryszczach)

Ale słodziutko śpi

za kupkę
ja nie mam pasa. przy pierwszej ciazy też nie miałam. u mnie waga na razie na 64 kg się zatrzymała, jeszcze ze 3 kg musze zrzucić i będzie gitez

Super, ze już po szczepieniu. My też powinniśmy zaszczepić w tym tygodniu, ale w niedziele robimy chrzciny i pediatra odradziła, a w przyszłym tygodniu jej nie ma, wiec będziemy szczepić z 2-tygodniowym opóźnieniem
za wagę Oleńki. Podejrzewam, ze moja też waży podobnie

Tak jak Ci już eweska napisała: masować, przystawic do piersi, no i później okłądy z kapusty

Oliwka tez sie zaczyna już kręcić. Dzisiaj spała prawie w poprzek łóżka...

grazin, my śpimy we trójkę w jednym łóżku ja, TZ i Oliwka. Tak też spalismy z Emilką i jakos sie później odzwyczaiła. Oli śpi do pierwszego karmienia w łóżeczku, a później jak ja biore nakarmic, to po prostu usypiam (bo w nocy karmię na leżąco) i budze sie dopiero jak Mała znowu piszczy i chce UU. Czasmi uda mi sie ja odłozyć spowrotem do łóżeczka

matall trzymam kciuki za zdrówko Edzika

A u nas chyba to jest tradzik niemowlęcy Wczoraj troszke posiedziałam w necie i objawy mi własnie pasuja do tradziku. Chyba musze jeszcze raz wybrać sie do lekarza...

Ja tez ostatnio sie zastanawiam, czy przypadkiem nie mam mniej mleka w UU, bo Mala marudzi po jedzeniu i często domaga sie UU, no ale moze to przez to, ze jest jej goraco, teraz takie upały... Jak na razie jeszcze sie nie złamałam, często przystawiam do UU, sutki mnie nie bolą, wiec sie nie poddaję i moja Oliwka nie zna jeszcze smaku mleka mm... No ale zobaczymy, jak długo?

Aliczko Misio przesłodki trzymam kciuki, zeby wyjaśniło sie, co jest powodem bólów brzuszka.

ale slodkie dzidziusie

matall 3mam kciuki, zeby Edzikowi szybciutko przeszlo

witam sie nocną poorą

jestem przeokropnie zmeczona
cal dzien pracowalam
mama byla z olą
ja ja o 20 wykapalam, nakarmilam i zasnela

jutro znow mega duzo pracy
aa mama dopiero po 14 przyjedzie

przyznali nam becikowe
a jako, ze nazwisko mam na S to 20 czerwca odbior

otwieraja nowa biedronka 6 z kolei, niedaleko mojego domu
wiec jade jutro
po nawigacje chlopom
i pieluszki dady sa na promocji 74 pieluchy za 19.99
chce je wyprobowac
chociaz mam zapas pampersow
no i wczoraj kupilam 12 paczek husteczek na allegro za 50 zl
tez pampersa
i malutkiej mate edukacyjna
tiny love kick and discover
przecudna jest
a jak patrzyla dzisiaj na miski
Stary 2011-06-09, 07:29   #1984
eweska
Moderatoreska

Dzień dobry
U nas dzis super nocka
Pobudka o 2.30 i o 5.30 później jeszcze drzemka do 6.30, Bartuś nie śpi a wiktor jeszcze dosypia
Pogoda nie za ciekawa :/
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 08:41   #1985
Klaterina
Zadomowienie

dzień dobry

mamusie
super są wszystkie zdjęcia Waszych pociech

Agnieszko

monika21121984 witaj w domciu

Paulizia
polecali w szpitalu zakładanie na rękę gumkę do włosów - tam gdzie karmiłaś ostatnio to gume dajesz

antropia mi położne w szpitalu mówiły, że jak będę karmić to juz nie daję, żadnych herbatek ani wody bo to w mleku jest i Młody weźmie tyle ile będzie mu trzeba

Grazin jak Sebuś ma się dzisiaj ?

* nie daje małemu żadnych witamin, bo nikt mi nic nie mówił, nie wiem czy to źle
* w temacie kupy są średnio 2-4 dziennie więc nie ma tragedii
* spanie jest głównie na plecach ale podkładam pod boczek troche koca, żeby nie leżał całkiem płasko, aaa i chodzi w nocy i w dzień wentylator bo nam jest strasznie duszno i może to też go trochę uspokaja, średnio 2-5 godzin śpi po jedzeniu więc luzik, mam trochę czasu dla siebie
* na drugi dzień po CC mleczarnia ruszyła tak, że zalewało mnie na maxa, jest co jeść więc odpada MM, ładnie się Raduś zaciąga i wisi tak około 20-30 minut, przy niektórych karmieniach jest w połowie wielki pierd i kupa więc przebieram po czym ciągnie cyca dalej i ładnie zasypia to ierwsze zassanie troche kłuje, boli no to spinam tyłek i zaciskam zęby ale po chwili przechodzi i ciągnie juz spokojnie
* ekspertem w dziedzinie odbijania, usypiania i tulenia jest mężu, zresztą zachwycony synalkiem że aż mi sie miło robi jak na nich razem patrzę
* pierwsze kąpanie - oczywiście mężul się wykazał a Radek zadowolony że aż miło
* pierwsze przebieranie i zmiana pieluchy poszły mu bardzo sprawnie mimo, że zarzekał się, że się zmiany pieluchy z kupą nie tknie

i nie pamiętam co miałam jeszcze napisać
Stary 2011-06-09, 08:57   #1986
eweska
Moderatoreska

Hehehe pokażę Wam miny mojego cudaczka Wiktorka, zdjęcia zrobione w ciągu 2 minut co chwilkę inna minka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg miny Wiktora.jpg (64,2 KB, 79 załadowań)
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 09:01   #1987
atiz
Rozeznanie

Dzieńdoberek dziewczynki!

Noc taka sobie, ale za to rano dospaliśmy troszku.
Wczoraj pierwszy raz zostawiłam dziecko z dziatkami i poszliśmy do kina, w połowie seansu mówię do męża że chce do domu hehe

A dziś z rana dzidzia z mężem zaśpiewali mi STO LAT, mąż śpiewał a dzidzia płakała o cycka ale wyszło im bardzo łądnie.
Dziś moje 30 ehhhhhh urodziny !
Brzuch większy, rozstępów też juz troszkę jest, może jakaś zmarszczka by się znalazła też, ale co tam mam cudownego męża i cudowną dzidzie i to najlepszy urodzinowy prezent !

Miłego dnia !

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 09:05   #1988
agus87
Zakorzenienie

czesc dziewczyny
moje dziecko chyba wie, ze rodzice zmeczeni i spala od 21 do 5 rano
pozniej zjadla i spi w moim lozku do teraz
ale juz otwiera oczka i macha lapkami lenwie
zaraz bedzie jedzonko

p 7 rano pojechalam do tej biedronki
boze!!!!
ludzie to sie o malo nie pozabijali
bo piece elektrycno-gazowe za 350 zl
ja kupilam co chcialam
a pieluchy dada to brali kartonami
kupilam
zaraz wyprobuje
jestem ciekawa

paskudny kaszel mnie meczy

u mnie 18 stopni na dworze i wieje, padalo cala noc
od razu lepiej uffff
ale w domu dalej mam 26 stopni
okna pootwierrane ehhhhh
Stary 2011-06-09, 09:12   #1989
andziot
Zakorzenienie

Witam !

zimno !
nocka spokojna,
ale wieczór - znów było stękanie do 22
dziś podaje infacol - zobaczymy czy wieczorem będzie lepiej
(swoją drogą wkurza mnie to że tego infacolu tak dużo trzeba podać, krople chyba lepsze są)

Klaterina fajnie że tak super sobie dajecie radę

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Hehehe pokażę Wam miny mojego cudaczka Wiktorka, zdjęcia zrobione w ciągu 2 minut co chwilkę inna minka
fajne minki
moja też ma dwa podbródki

atiz Wszystkiego najlepszego !!!!!!!!!!!!
(mnie za rok czeka ta przyjemność )

idę zrobić manicure mojej śpiącej córce

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 09:36   #1990
moria44
Wtajemniczenie

Hej Dziewczynki!

Dziś dzień szczepień… mam takiego cykora, że od rana mnie telepie. Szczepimy Infanrixem Hexa więc jedno wkłucie będzie, rotawirusy zostawiam na potem.

Zastanawiam się nad ostawieniem tych wszystkich leków bo jak na mój gust one nic nie zmieniają. Jedynie esputicon bym podawała a delicol i debridat chętnie odstawię. Zapytam dziś pediatry czy mogę tak zrobić skoro nie widzę poprawy.

Iga nie lubi po prostu ruchu w jelitkach bo najwięcej płaczu jest przy karmieniu. Karmimy się minimum godzinę na raty, ona się tak umęczy że pod koniec to już chyba nie ma siły pić z butli, o cycu nie wspomnę. No i ciągle nie śpi w dzień, czasem uśnie na dłużej w huśtawce ale wczoraj np. spała 4 x po 30m. przez cały dzień. Plus jest taki, że jak w końcu padnie to śpi długo, dziś w sumie 10h przespała, najpierw 6,5h od 20’tej a później jeszcze 3,5h do 7’mej.

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
A oto mój aniołek
Śliczniasty

anula ja też prawie codziennie ryczę a Iga jutro 7 tydzień skończy, raz płaczę ze szczęścia a raz tak po prostu, sama nie wiem dlaczego, czy ze zmęczenia czy z bezsilności. Ale mam tylko takie słabsze momenty w ciągu dnia, najczęściej pod wieczór kiedy już mi baterie wysiadają. A jak TŻ’ta nie ma cały dzień i wraca późno w nocy to już w ogóle padaka, ryczeć mi się chce gdy mam butelki umyć, ych..
Ja myślę, że trzeba stworzyć jakiś minimalny plan odpoczynku i regeneracji dla siebie. Ustaliłam z TŻ’tem, że zawsze w sobotę wychodzę. Oczywiście nie przychodzi mi to łatwo, bo wiem że ja się tak przy Małej nie denerwuję i szybciej ją uspokoję, lepiej wiem co na nią działa a co nie, no ale takie myślenie doprowadzi mnie do tego, że będę 24h na dobę uwiązana z dzieckiem. Więc zaciskam zęby ale wychodzę! Czasem są to krótkie zakupy w markecie ale to już coś, samo wyjście z domu do ludzi. A jak się tęskni wtedy za wyjcem, ho ho W tą sobotę wychodzę na dłużej do kosmetyczki na depilację

Grazinku

bzyczka – my miałyśmy podobną akcję, Iga drzemała sobie w huśtawce a ja wkładając naczynia do zmywarki przewróciłam szklankę na talerz. Jessuuu jak się Mała rozryczała, serce miałam w gardle normalnie ale szybko uspokoiła się na rączkach.

andziotka no my tak mamy właśnie całe dnie, dlatego tak bardzo pomaga nam huśtawka, bo Iguśka jest w stanie zasnąć ale wybudza się co kilka-kilkanaście minut i w łóżeczku jest od razu syrena a huśtawka lula ją i z powrotem przysypia.

anulinka no właśnie, ja już myślę o przejściu na 3 bo w 2 Iga ma często obwarzanki obciśnięte i tak jakby za krótki ten pampek już był. Ale mam jeszcze prawie 2 duże paki dwójek więc spróbuję chociaż jedną całkiem wykończyć.

Agnieszka.M no i ja mam podobne odczucia Mój TŻ twierdzi, że z tymi gondolami to jest jakaś wada produkcyjna bo aby ją zdjąć to najpierw trzeba wysunąć ją trochę z adapterów a później odgiąć jakiś tam plastik bo zawadza i popychać gondolę do góry. Nie próbowałam jeszcze, bo po wczorajszej szarpaninie jestem na ta furę obrażona.
Muszę o tych wałkach pomyśleć – dzięki za pomysł!
Twój tygrysek boski!

Monika z numerkami – super, że już jesteście w domu!

Siaśku – Chłopaki do schrupania

Klaterina – zazdroszczę meżyka chętnego do utulania Mój się od razu poci jak Iga płacze a ona ma ja uspać

atiz Najlepszegoooo!!

andziotka ja nie wiem w jakiej postaci ten infacol jest ale esputicon podaje się w kroplach i wg mnie do kitu takie podawanie. Bo te krople to takie lepkie są, jak miód. Jak wycisnąć na łyżeczkę i podać do pyszczka to połowa zostaje na łyżeczce i nie spływa samo z łyżeczki. Znowu prostu do buzi też ciężko podać, bo to wolno wypływa, dzidzia się kręci, a jak się naciśnie buteleczkę aby szybciej szło to za dużo się wylewa, a czasem ciężko wcelować prosto do paszczy. Wkurzyłam się wczoraj i daję ten amerykański preparat Mylicon, bo tam jest taka pipetka, nabiera się 0,3ml zawiesiny wyciska do buzi i już

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 09:50   #1991
Klaterina
Zadomowienie

atiz sto lat

moria44 pocić to mój sie też pocił, ze strachu i z tego upału hihi ale teraz pełna profeska i właśnie kąpie Młodego

andziot wiesz chyba jestem sama pod wrażeniem, że jakoś sami do tego dochodzimy i jest ok

mam problem: koło ujścia odbytu mam grudkę i ona boli coraz bardziej, pojawiła sie po porodzie, czy to hemoroidy ? nie

jwiem co robić
lekarz czy coś z apteki bez recepty

dzisiaj powinna być położna to może mi coś podpowie
Stary 2011-06-09, 09:58   #1992
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
Witam !

zimno !
nocka spokojna,
ale wieczór - znów było stękanie do 22
dziś podaje infacol - zobaczymy czy wieczorem będzie lepiej
(swoją drogą wkurza mnie to że tego infacolu tak dużo trzeba podać, krople chyba lepsze są)

Klaterina fajnie że tak super sobie dajecie radę

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

fajne minki
moja też ma dwa podbródki

atiz Wszystkiego najlepszego !!!!!!!!!!!!
(mnie za rok czeka ta przyjemność )

idę zrobić manicure mojej śpiącej córce
jA od wczoraj podaje infacoltez mnie wpienia ze tak duzo tergo trzeba dawac
andziotku dobry ten infacol?
zapomniałam wczoraj podac wit k i d i nie wiem czy przez to czy przez infacol sebek ladnie spał... bo pisałyscie ze czasem problemy z brzuchem po tym sa...
no ale podawac trzeba tak??
Cytat:
Aliczko, to nie wiem sama, jak będę wiedziała o co to kaman, to oczywiście podzielę się opinią Czytałaś, że mamy też mieć te badania co Wy? Pewnie te same?

Aha!

HANKA WAŻY 4700

od porodu przybyło jej 1100 g
sebek ja goni
w poniedziałek wazył 4400... przybiera jak szalony...
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
a my chyba mamy kolki - stękacze
mała nie płacze ale strasznie się pręży,
zasypia błogo i za chwile się zrywa i zwija,
potem znów zasypia
i tak w kółko ...
no i ziewa straszecznie
szkoda tylko że to w godzinach kiedy mogę mieć jedyną w całym dniu chwilę dla siebie
no włlasnie sebek tez tak ma
Cytat:
Dobry wieczór

trochę się tryb marudy włączył Hanutce, pewnie przez te szczepionki Zainspirowana przez Was białym szumem i suszarą puściłam dziś po południu Małej odgłosy lasu tropikalnego, szybko zasnęła

Potem spacer, jedzenie, kąpiel i teraz znowu śpi. Mam nadzieję, że tak samo jak ostatniej nocy

Moniczko, Antropia, super, że już jesteście z nami!

Antropia, ale masz słodziaka!

Siasiek, co za widok

Moria, Aga.M, z wózkiem też trochę walczyłam, bo chciałam sama umieć wszystko robić, no i jakoś opanowałam tę kwestię. Najgorzej było ze stelażem. Masakra, bo nie mieści się do bagażnika mojej furki. Muszę koło zdejmować

Kurde, powiem Wam, że coś dziwnego się ze mną dzieje. Ciągle mi jakoś słabo, mroczki miewam przed oczami, jak za szybko wstanę, to ledwo stoję. Witaminy biorę, staram się jeść w miarę systematycznie, Haneczka też mocno nie daje w kość. Myślicie, że powinnam powiedzieć o tym gin na wizycie?

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Anula, ja się poważnie o Ciebie martwię. Kochana, nie bagatelizuj tej deprechy poporodowej. Każda z nas miewa gorsze, lepsze dni, ale Ty [wydaje mi się] jesteś ciągle w stresie i martwisz się czasami niepotrzebnie. Wykończysz się, nabawisz się wrzodów z nerwów. Mam nadzieję, że Cię nie urażę, bo to tylko z troski, ale czy myślałaś o pogadaniu z psychologiem? Może pomogłoby to?

Kochana, pomyśl o sobie
powiedz ze sie słabiej czujesz ! robiłas badania? morfo?

my bylismy na pobraniu krwi...

najpierw ukuła go w zgiecie reki potem w dłoń i nic nie leciało
a igła taka wielka!!!!!!!!!!!!!!
w koncu pobrali z główki

ale sebek dzielny byl
mimo przespanej nocy czuje sie jak cień człowieka...
wczoraj taki dół był...
ech...
Stary 2011-06-09, 10:03   #1993
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Hejka dzieki ANDZIOTKU, CAMILLE, EWESKO, MORIA, POZIOMECZKO za odpowiedzi EWESKA ale slodziak z twojego synka!**** pisze z komory, kasa jest w domu ale nie mam kiedy zaniesc lapka:/ ja caly dzien z nikola, a maz w pracy. Musze go pogonic wykupilam sobie pakiet non stop internet w komorce. Postaram sie byc czesciej cieszycie sie? nikola wazy juz 4900g! Ale jest marudna daje popalic, ostatnio w nocy nie spala od 2 do 4:/ nie daje jej zadnych lekow, jedynie dopajam herbatka kopru wloskiego. Jestem zla bo pediatra nie kaze nam zmienic mleka. Karmie enfamilem premium, to mleko kupil maz jak przyszlam ze szpitala i teraz stale je kupuje. Ono jest na skaze bialkowa a przeciez mala jej nie ma:/ a ono strasznie drogie 25zl 400g. Mysle zeby zmienic bez wiedzy lekarza stopniowo, patrzec jak zareaguje, co myslicie o tym?? Teraz z innej beczki.. Co stosujecie na swoje rozstepy??? Maz mi kupil mustele ale nie widze poprawy, a sa straszne! ps. Jezeli chcecie zdjecie nikosi wysle mmsem,tylko napiszcie, mam nowy tel i nie mam numerow waszych. Buzka
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 10:05   #1994
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość

andziotka ja nie wiem w jakiej postaci ten infacol jest ale esputicon podaje się w kroplach i wg mnie do kitu takie podawanie. Bo te krople to takie lepkie są, jak miód. Jak wycisnąć na łyżeczkę i podać do pyszczka to połowa zostaje na łyżeczce i nie spływa samo z łyżeczki. Znowu prostu do buzi też ciężko podać, bo to wolno wypływa, dzidzia się kręci, a jak się naciśnie buteleczkę aby szybciej szło to za dużo się wylewa, a czasem ciężko wcelować prosto do paszczy. Wkurzyłam się wczoraj i daję ten amerykański preparat Mylicon, bo tam jest taka pipetka, nabiera się 0,3ml zawiesiny wyciska do buzi i już
infacol jest w formie zawiesiny niby o zapachu pomarańczowym, ma pipetkę i trzeba dać dzidzi całą jej zawartość (chyba z 0,5ml) a tego sporo wychodzi, niby do buzi łatwiej ale jak tak dużo i do tego jej nie smakuje to trochę się namęczę ...
a krople jak są lepkie to też bez sensu, ale ja jak daje z łyżeczki coś w kroplach to zawsze leje więcej na łyżeczkę bo wiadomo że coś na niej zostanie ... do tego obcieram łyżkę o wargę i jakoś daję radę ...
wydadaje mi się że espumisan nie jest aż taki lepki ...

Cytat:
Napisane przez Klaterina Pokaż wiadomość
mam problem: koło ujścia odbytu mam grudkę i ona boli coraz bardziej, pojawiła sie po porodzie, czy to hemoroidy ? nie

jwiem co robić
lekarz czy coś z apteki bez recepty
wydaje mi się że to hemoroidy,
pooglądaj sobie obrazki w necie i zobacz czy to podobne, (nie chodzi mi żebyś oglądała na żywo, ale są takie obrazki poglądowe jak dzielą się na stopnie hemoroidy i tak narysowane jest jak to wygląda )
to taki jakby guzek wystający z odbytu
a maści i czopków jest wiele, popytaj w aptece

Stary 2011-06-09, 10:10   #1995
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

Dzień dobry
Atiz Wszystkiego najlepszego ;*
Eweska Kochany Wiktorek
Monika z numerkami witaj kochana z powrotem.

Kochane mam pytanko.
Czy to normalne, że Adrian robi kupkę raz dziennie ??
Jak karmiłam małego UU to bardzo często się załatwiał. Nanem 1 średnio 3 razy, Nanem 1 h.a. to około 5 razy. A teraz podaję mu Bebilon Pepti na tą skazę białkową i tylko raz się załatwi a płaczu przy tym co nie miara.
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 10:12   #1996
dorkabl
Zadomowienie

Kochane! jak ja za wami tęskniłam!!

Krótko i zwięźle, od 31-go jestem po 2-giej str lustra ale w domu od 2 dni, mały żółtaczka a ja morfologia...krew mi chcieli przetaczać :/ Nie zgodziłam sie...lecę na końskiej dawce żelaza, wątróbce, zielonej pietruszce i gotowanych burakach ...MARY sprawdź sobie morfo!

powoli doczytuje i staram sie nadążać Opisze poród jak tylko bedzie więcej czasu (z kąd wy go bierzecie?). Nie było tak źle. Będąc jeszcze w połogu stwierdzam ze moge rodzić więcej dzieci, zapomina sie o bólu

Ide was poczytać. Tęskniłam...naprawdę...
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 10:17   #1997
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
jA od wczoraj podaje infacoltez mnie wpienia ze tak duzo tergo trzeba dawac
andziotku dobry ten infacol?
zapomniałam wczoraj podac wit k i d i nie wiem czy przez to czy przez infacol sebek ladnie spał... bo pisałyscie ze czasem problemy z brzuchem po tym sa...
no ale podawac trzeba tak??

my bylismy na pobraniu krwi...

najpierw ukuła go w zgiecie reki potem w dłoń i nic nie leciało
a igła taka wielka!!!!!!!!!!!!!!
w koncu pobrali z główki

ale sebek dzielny byl
mimo przespanej nocy czuje sie jak cień człowieka...
wczoraj taki dół był...
ech...
z Zosią stosowałam Espumisan i jakoś nie widziałam żeby działał,
wszyskie te leki mają tą samą substancję czynną ... działają podobnie,
teraz po prostu kupiłam infacol ...

powiem szczerze że ja zapominam o tych witaminach,
D podaję co drugi dzień dwie krople,
a K to prawie w ogóle

dla Sebusia, dzielny chłopaczek

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
Hejka dzieki ANDZIOTKU, CAMILLE, EWESKO, MORIA, POZIOMECZKO za odpowiedzi EWESKA ale slodziak z twojego synka!**** pisze z komory, kasa jest w domu ale nie mam kiedy zaniesc lapka:/ ja caly dzien z nikola, a maz w pracy. Musze go pogonic wykupilam sobie pakiet non stop internet w komorce. Postaram sie byc czesciej cieszycie sie? nikola wazy juz 4900g! Ale jest marudna daje popalic, ostatnio w nocy nie spala od 2 do 4:/ nie daje jej zadnych lekow, jedynie dopajam herbatka kopru wloskiego. Jestem zla bo pediatra nie kaze nam zmienic mleka. Karmie enfamilem premium, to mleko kupil maz jak przyszlam ze szpitala i teraz stale je kupuje. Ono jest na skaze bialkowa a przeciez mala jej nie ma:/ a ono strasznie drogie 25zl 400g. Mysle zeby zmienic bez wiedzy lekarza stopniowo, patrzec jak zareaguje, co myslicie o tym?? Teraz z innej beczki.. Co stosujecie na swoje rozstepy??? Maz mi kupil mustele ale nie widze poprawy, a sa straszne! ps. Jezeli chcecie zdjecie nikosi wysle mmsem,tylko napiszcie, mam nowy tel i nie mam numerow waszych. Buzka

właśnie dziś o Tobie myślałam,
czemu Was tak długo nie ma ???
miałaś być od maja a tu już czerwiec i nic

Enfamil preminum nie jest na skazę - to normalne mleko modyfikowane,
niestety jest drogie

oczywiście że chcemy zdjęcie !!!!!!!

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
Kochane! jak ja za wami tęskniłam!!

Krótko i zwięźle, od 31-go jestem po 2-giej str lustra ale w domu od 2 dni, mały żółtaczka a ja morfologia...krew mi chcieli przetaczać :/ Nie zgodziłam sie...lecę na końskiej dawce żelaza, wątróbce, zielonej pietruszce i gotowanych burakach ...MARY sprawdź sobie morfo!

powoli doczytuje i staram sie nadążać Opisze poród jak tylko bedzie więcej czasu (z kąd wy go bierzecie?). Nie było tak źle. Będąc jeszcze w połogu stwierdzam ze moge rodzić więcej dzieci, zapomina sie o bólu

Ide was poczytać. Tęskniłam...naprawdę...

my też tęskniliśmy !!!

ja sporo po połogu dopiero pomyślałam że mogę jeszcze rodzić więc u Ciebie jest dobrze

Stary 2011-06-09, 10:22   #1998
24kasia86
Wtajemniczenie

Moja robi kupki czesto, ale nie zawsze po kazdym jedzeniu. Jezeli sie nie zalatwi jest straszny placz
Tak sobie pomyslalam o tym co MORIA pisalas. Mi tez by sie przydal czas dla siebie i czuje to samo co ty, nawet jak maz sie zajmuje nikosia to patrze jak ja karmi,przewija...ale przeciez tez jest rodzicem, ja nie moge byc z nia 24 h bo oszaleje..a jednak gdy spi to juz za nia tesknie:/
Nikosia

Stary 2011-06-09, 10:27   #1999
zosiaaa
Zadomowienie

witam

my dzisiaj nie spaliśmy od 3.30 , bo po jedzonku bolał brzuszek i przeszkadzał w spaniu , a po karmieniu o 6.30 najpierw był mega pawik, a później ulał dwa razy, jak ja tego nie znoszę zawsze się boję że się zakrztusi, teraz śpi od pół godzinki ale widzę że to już końcówka bo się co chwile przeciąga

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 10:28   #2000
24kasia86
Wtajemniczenie

ANDZIOTEK no wiem, normalnie lapik lezy na polce i sie kurzy. Jakos nie ma czasu i checi chyba jechac z nim. Ale musze sie zmobilizowac bo chcialam album nikoli na wizazu zrobic i kochana moj nr jest w klubie wyslij mi zdjecie Gabrysi ja sie Nikolka odwdziecze Niestety tak nie moge juz próbowałam.
Nikosia

Stary 2011-06-09, 10:33   #2001
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

wiecie co...
marzę o trudkawkach ze śmietaną
pomidorach ze śmietaną
lodach z biedronki
ogromnym czekoladowym batonie
i o spaniu bez przerwy przez 10 h...

czy ktos spełni moje marzenie? choćby jedno??

tymczasem robie sobie kisiel morelowy
Stary 2011-06-09, 10:40   #2002
24kasia86
Wtajemniczenie

ZOSIAAA dlatego ja klade do snu na boczkach, bo tez sie boje. Tylko sie zastanawiam czy jej sie glowka nie wydluzy, bo na wznak lezy tylko jak ja prjnzewijam:/ jeszcZE mam taki problem robi rogalik z ciala, chyba to tzw.wzmozone napiecie miesniowe:/ 1 lipca idziemy na usg stawu biodrowego, wy tez za to placi
cie?
ANDZIOT slyszlam ze na skaze:/hipoalergiczne ... Ehh
Nikosia

Stary 2011-06-09, 10:42   #2003
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
wiecie co...
marzę o trudkawkach ze śmietaną
pomidorach ze śmietaną
lodach z biedronki
ogromnym czekoladowym batonie
i o spaniu bez przerwy przez 10 h...

czy ktos spełni moje marzenie? choćby jedno??
ja bym raz to wszystko zjadła i zobaczyła czy coś się zmienia,
bo pamiętam że z Zosią czy coś jadłam czy nie to i tak miała swoje stękania i już ...

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
ZOSIAAA dlatego ja klade do snu na boczkach, bo tez sie boje. Tylko sie zastanawiam czy jej sie glowka nie wydluzy, bo na wznak lezy tylko jak ja prjnzewijam:/ jeszcZE mam taki problem robi rogalik z ciala, chyba to tzw.wzmozone napiecie miesniowe:/ 1 lipca idziemy na usg stawu biodrowego, wy tez za to placi
cie?
ANDZIOT slyszlam ze na skaze:/hipoalergiczne ... Ehh
chyba że masz jakąś odmianę tego mleka a nie zwykłe ...

rogalik robi w jedną strone tylko ???
jeśli tak to może mieć trochę asymetrii - ale to nic wielkiego

Stary 2011-06-09, 10:46   #2004
24kasia86
Wtajemniczenie

GRAZIN ja nie karmie piersia wiec jem wszystko ale jestem BARDZOnie wyspana!!! Lacze sie w bólu

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

ANDZIOTKU no wlasnie upodobala sobie prawa strone:/ wiesz jak z nia cwiczyc moze? Musze isc z tym do lekarza:/
Nikosia

Stary 2011-06-09, 10:53   #2005
andziot
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]ANDZIOTKU no wlasnie upodobala sobie prawa strone:/ wiesz jak z nia cwiczyc moze? Musze isc z tym do lekarza:/
musisz stymulować tą drugą stronę,
kładź w łóżeczku tak żeby to co ciekawe było po lewej, podchodź do niej od lewej,
odwracaj jej głowę na lewo ....
Zosia też tak miała ale obyło się bez rehabilitacji ...

jak znajdziesz czas to poczytaj sobie TUTAJ

Stary 2011-06-09, 10:55   #2006
Dziewczonka
Wtajemniczenie

U nas nocka średnia , niuńka jakoś mi sie przestawiła i po zaśnięciu przed 23 budzi się już po 1 - a wcześniej spała do 3-4 - przez to jestem niewyspana Potem od 5 też marudziła - non stop na piersi i o 10 musiałam podac MM bo głodna strasznie . Teraz śpi - znowu na brzuszku - mam nadzieję, że 3 godz. pośpi
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 11:07   #2007
24kasia86
Wtajemniczenie

ANDZIOTKU dzieki, lece bo mala wstala
Nikosia

Stary 2011-06-09, 11:20   #2008
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Witam
nie mam czasu na czytanie całego wątku,3 dzieci jednak nie pozwala.
Martysia jest grzeczna,śpi i je,mało płacze,raczej piszczy.
Śpi już od 9 a mnie już piersi nabrzmiewają.
Czytałam ,że zastanawiacie sie czy dopajać wodą dzieciaczki karmione UU.
Nam w szpitalu pan dr. powiedział ,że przy wysokich temp. dopajać wodą z glukozą lub bardzo cieniutką herbatką.

My wczoraj zaliczyliśmy pierwszy spacer,maleńka spała cały czas i długo w domu jeszcze.Dziś pogoda nam plany pomieszała,ochłodziło się i nieprzyjemnie wieje wiatr.
W wolnej chwili bede zaglądać do Was.
Póki co dziecko moje pozwoliło mi posprzątać,wstawić zupkę,zrobić pranie.
I nadal śpi,pogoda do spania ,

24Kasia my na usg bioderek idziemy pod koniec czerwca,niestety prywatnie na nfz zbyt długo trzeba czekać do 5 miesięcy szok

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

Edytowane przez kasia1361
Czas edycji: 2011-06-09 o 11:24
kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 11:22   #2009
Paulizia
Wtajemniczenie

Dzien dobry!
Noc masakra
Antek dokazywal od 1 do 4 potem usnal i spal do 8:30 i znowu zabawa i teraz spi na szczescie
Dzisiaj ide spac razem z nim... no i moj debiut... bede sama w nocy, bo tz idzie do pracy na nocke

Klaterinka to hemoroid. Tez mam. Kupilam w aptece takie chusteczki do podcierania i masc dla kobiet karmiacych i w ciazy i powoli schodzi. Tylko mnie nie boli.

Grazin, a ja wlasnie szamam rozka malemu nic nie jest to czemu mam sobie odmowic przyjemnosci?

W ogole wiecie co zrobil moj Tz??
Mam takie chusteczki nawilzane do podcierania na hemoroidy i moj maz poszedl przebrac Antosia i uzyl mu tych chusteczek do tylka, bo bylo ANAL napisane na szczescie nic sie nie stalo Mlodemu, ale strachu sie najadlam.

A ja wyszlam na spacer z cyckiem na wierzchu na szczescie byl w staniku, ale bluzka byla pod cyckiem

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Atiz wszytskiego najlepszego z okazji urodzin!!!!
Stary 2011-06-09, 11:33   #2010
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
A ja wyszlam na spacer z cyckiem na wierzchu na szczescie byl w staniku, ale bluzka byla pod cyckiem

to ja wyszłam na balkon z cyckiem na wierzchu, dosłownie
bo odbijałam Gabrysię i mi się zapomniało

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości