|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
Cytat:
to wszystkie dobrze chłoną i nie ma znaczenie rozmiar. One mają jednakowe wkłady raczej, bo większe dzieci mogą więcej (tak sobie myślę)
|
|
#1982 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() trochę się tryb marudy włączył Hanutce, pewnie przez te szczepionki Zainspirowana przez Was białym szumem i suszarą puściłam dziś po południu Małej odgłosy lasu tropikalnego, szybko zasnęła ![]() Potem spacer, jedzenie, kąpiel i teraz znowu śpi. Mam nadzieję, że tak samo jak ostatniej nocy Moniczko, Antropia, super, że już jesteście z nami! Antropia, ale masz słodziaka! Siasiek, co za widok Moria, Aga.M, z wózkiem też trochę walczyłam, bo chciałam sama umieć wszystko robić, no i jakoś opanowałam tę kwestię. Najgorzej było ze stelażem. Masakra, bo nie mieści się do bagażnika mojej furki. Muszę koło zdejmować ![]() Kurde, powiem Wam, że coś dziwnego się ze mną dzieje. Ciągle mi jakoś słabo, mroczki miewam przed oczami, jak za szybko wstanę, to ledwo stoję. Witaminy biorę, staram się jeść w miarę systematycznie, Haneczka też mocno nie daje w kość. Myślicie, że powinnam powiedzieć o tym gin na wizycie? ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Anula, ja się poważnie o Ciebie martwię. Kochana, nie bagatelizuj tej deprechy poporodowej. Każda z nas miewa gorsze, lepsze dni, ale Ty [wydaje mi się] jesteś ciągle w stresie i martwisz się czasami niepotrzebnie. Wykończysz się, nabawisz się wrzodów z nerwów. Mam nadzieję, że Cię nie urażę, bo to tylko z troski, ale czy myślałaś o pogadaniu z psychologiem? Może pomogłoby to? Kochana, pomyśl o sobie |
|
|
|
#1983 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale slodkie dzidziusie matall 3mam kciuki, zeby Edzikowi szybciutko przeszlo witam sie nocną poorą jestem przeokropnie zmeczona cal dzien pracowalam mama byla z olą ja ja o 20 wykapalam, nakarmilam i zasnela ![]() jutro znow mega duzo pracy aa mama dopiero po 14 przyjedzie przyznali nam becikowe a jako, ze nazwisko mam na S to 20 czerwca odbior ![]() otwieraja nowa biedronka 6 z kolei, niedaleko mojego domu wiec jade jutro po nawigacje chlopom i pieluszki dady sa na promocji 74 pieluchy za 19.99 chce je wyprobowac chociaz mam zapas pampersow ![]() no i wczoraj kupilam 12 paczek husteczek na allegro za 50 zl tez pampersa i malutkiej mate edukacyjna tiny love kick and discover przecudna jest a jak patrzyla dzisiaj na miski |
||
|
|
|
#1984 |
|
Moderatoreska
|
Dzień dobry
![]() U nas dzis super nocka ![]() Pobudka o 2.30 i o 5.30 później jeszcze drzemka do 6.30, Bartuś nie śpi a wiktor jeszcze dosypia ![]() Pogoda nie za ciekawa :/ |
|
|
|
#1985 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
mamusie super są wszystkie zdjęcia Waszych pociech Agnieszko monika21121984 witaj w domciu Paulizia polecali w szpitalu zakładanie na rękę gumkę do włosów - tam gdzie karmiłaś ostatnio to gume dajesz antropia mi położne w szpitalu mówiły, że jak będę karmić to juz nie daję, żadnych herbatek ani wody bo to w mleku jest i Młody weźmie tyle ile będzie mu trzeba Grazin jak Sebuś ma się dzisiaj ? * nie daje małemu żadnych witamin, bo nikt mi nic nie mówił, nie wiem czy to źle ![]() * w temacie kupy są średnio 2-4 dziennie więc nie ma tragedii* spanie jest głównie na plecach ale podkładam pod boczek troche koca, żeby nie leżał całkiem płasko, aaa i chodzi w nocy i w dzień wentylator bo nam jest strasznie duszno i może to też go trochę uspokaja, średnio 2-5 godzin śpi po jedzeniu więc luzik, mam trochę czasu dla siebie * na drugi dzień po CC mleczarnia ruszyła tak, że zalewało mnie na maxa, jest co jeść więc odpada MM, ładnie się Raduś zaciąga i wisi tak około 20-30 minut, przy niektórych karmieniach jest w połowie wielki pierd i kupa więc przebieram po czym ciągnie cyca dalej i ładnie zasypia to ierwsze zassanie troche kłuje, boli no to spinam tyłek i zaciskam zęby ale po chwili przechodzi i ciągnie juz spokojnie* ekspertem w dziedzinie odbijania, usypiania i tulenia jest mężu, zresztą zachwycony synalkiem że aż mi sie miło robi jak na nich razem patrzę * pierwsze kąpanie - oczywiście mężul się wykazał a Radek zadowolony że aż miło * pierwsze przebieranie i zmiana pieluchy poszły mu bardzo sprawnie mimo, że zarzekał się, że się zmiany pieluchy z kupą nie tknie ![]() i nie pamiętam co miałam jeszcze napisać
|
#1986 |
|
Moderatoreska
|
Hehehe pokażę Wam miny mojego cudaczka Wiktorka, zdjęcia zrobione w ciągu 2 minut co chwilkę inna minka
|
|
|
|
#1987 |
|
Rozeznanie
|
Dzieńdoberek dziewczynki!
Noc taka sobie, ale za to rano dospaliśmy troszku. Wczoraj pierwszy raz zostawiłam dziecko z dziatkami i poszliśmy do kina, w połowie seansu mówię do męża że chce do domu heheA dziś z rana dzidzia z mężem zaśpiewali mi STO LAT, mąż śpiewał a dzidzia płakała o cycka ale wyszło im bardzo łądnie.Dziś moje 30 ehhhhhh urodziny ! Brzuch większy, rozstępów też juz troszkę jest, może jakaś zmarszczka by się znalazła też, ale co tam mam cudownego męża i cudowną dzidzie i to najlepszy urodzinowy prezent ! Miłego dnia !
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
moje dziecko chyba wie, ze rodzice zmeczeni i spala od 21 do 5 rano pozniej zjadla i spi w moim lozku do teraz ale juz otwiera oczka i macha lapkami lenwie zaraz bedzie jedzonko p 7 rano pojechalam do tej biedronki boze!!!! ludzie to sie o malo nie pozabijali bo piece elektrycno-gazowe za 350 zl ja kupilam co chcialam a pieluchy dada to brali kartonami kupilam zaraz wyprobuje jestem ciekawa ![]() paskudny kaszel mnie meczy u mnie 18 stopni na dworze i wieje, padalo cala noc od razu lepiej uffff ale w domu dalej mam 26 stopni okna pootwierrane ehhhhh |
|
|
|
#1989 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam !
zimno ! nocka spokojna, ale wieczór - znów było stękanie do 22 dziś podaje infacol - zobaczymy czy wieczorem będzie lepiej (swoją drogą wkurza mnie to że tego infacolu tak dużo trzeba podać, krople chyba lepsze są) Klaterina fajnie że tak super sobie dajecie radę ![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
![]() moja też ma dwa podbródki ![]() atiz Wszystkiego najlepszego !!!!!!!!!!!! (mnie za rok czeka ta przyjemność )idę zrobić manicure mojej śpiącej córce
|
|
|
|
|
#1990 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Dziewczynki!
![]() Dziś dzień szczepień… mam takiego cykora, że od rana mnie telepie. Szczepimy Infanrixem Hexa więc jedno wkłucie będzie, rotawirusy zostawiam na potem. Zastanawiam się nad ostawieniem tych wszystkich leków bo jak na mój gust one nic nie zmieniają. Jedynie esputicon bym podawała a delicol i debridat chętnie odstawię. Zapytam dziś pediatry czy mogę tak zrobić skoro nie widzę poprawy. Iga nie lubi po prostu ruchu w jelitkach bo najwięcej płaczu jest przy karmieniu. Karmimy się minimum godzinę na raty, ona się tak umęczy że pod koniec to już chyba nie ma siły pić z butli, o cycu nie wspomnę. No i ciągle nie śpi w dzień, czasem uśnie na dłużej w huśtawce ale wczoraj np. spała 4 x po 30m. przez cały dzień. Plus jest taki, że jak w końcu padnie to śpi długo, dziś w sumie 10h przespała, najpierw 6,5h od 20’tej a później jeszcze 3,5h do 7’mej. Śliczniasty ![]() anula ja też prawie codziennie ryczę a Iga jutro 7 tydzień skończy, raz płaczę ze szczęścia a raz tak po prostu, sama nie wiem dlaczego, czy ze zmęczenia czy z bezsilności. Ale mam tylko takie słabsze momenty w ciągu dnia, najczęściej pod wieczór kiedy już mi baterie wysiadają. A jak TŻ’ta nie ma cały dzień i wraca późno w nocy to już w ogóle padaka, ryczeć mi się chce gdy mam butelki umyć, ych.. Ja myślę, że trzeba stworzyć jakiś minimalny plan odpoczynku i regeneracji dla siebie. Ustaliłam z TŻ’tem, że zawsze w sobotę wychodzę. Oczywiście nie przychodzi mi to łatwo, bo wiem że ja się tak przy Małej nie denerwuję i szybciej ją uspokoję, lepiej wiem co na nią działa a co nie, no ale takie myślenie doprowadzi mnie do tego, że będę 24h na dobę uwiązana z dzieckiem. Więc zaciskam zęby ale wychodzę! Czasem są to krótkie zakupy w markecie ale to już coś, samo wyjście z domu do ludzi. A jak się tęskni wtedy za wyjcem, ho ho W tą sobotę wychodzę na dłużej do kosmetyczki na depilację ![]() Grazinku bzyczka – my miałyśmy podobną akcję, Iga drzemała sobie w huśtawce a ja wkładając naczynia do zmywarki przewróciłam szklankę na talerz. Jessuuu jak się Mała rozryczała, serce miałam w gardle normalnie ale szybko uspokoiła się na rączkach. andziotka no my tak mamy właśnie całe dnie, dlatego tak bardzo pomaga nam huśtawka, bo Iguśka jest w stanie zasnąć ale wybudza się co kilka-kilkanaście minut i w łóżeczku jest od razu syrena a huśtawka lula ją i z powrotem przysypia. anulinka no właśnie, ja już myślę o przejściu na 3 bo w 2 Iga ma często obwarzanki obciśnięte i tak jakby za krótki ten pampek już był. Ale mam jeszcze prawie 2 duże paki dwójek więc spróbuję chociaż jedną całkiem wykończyć. Agnieszka.M no i ja mam podobne odczucia Mój TŻ twierdzi, że z tymi gondolami to jest jakaś wada produkcyjna bo aby ją zdjąć to najpierw trzeba wysunąć ją trochę z adapterów a później odgiąć jakiś tam plastik bo zawadza i popychać gondolę do góry. Nie próbowałam jeszcze, bo po wczorajszej szarpaninie jestem na ta furę obrażona.Muszę o tych wałkach pomyśleć – dzięki za pomysł! Twój tygrysek boski! Monika z numerkami – super, że już jesteście w domu! ![]() Siaśku – Chłopaki do schrupania Klaterina – zazdroszczę meżyka chętnego do utulania Mój się od razu poci jak Iga płacze a ona ma ja uspać ![]() atiz Najlepszegoooo!! ![]() ![]() andziotka ja nie wiem w jakiej postaci ten infacol jest ale esputicon podaje się w kroplach i wg mnie do kitu takie podawanie. Bo te krople to takie lepkie są, jak miód. Jak wycisnąć na łyżeczkę i podać do pyszczka to połowa zostaje na łyżeczce i nie spływa samo z łyżeczki. Znowu prostu do buzi też ciężko podać, bo to wolno wypływa, dzidzia się kręci, a jak się naciśnie buteleczkę aby szybciej szło to za dużo się wylewa, a czasem ciężko wcelować prosto do paszczy. Wkurzyłam się wczoraj i daję ten amerykański preparat Mylicon, bo tam jest taka pipetka, nabiera się 0,3ml zawiesiny wyciska do buzi i już
|
#1991 |
|
Zadomowienie
|
atiz
moria44 pocić to mój sie też pocił, ze strachu i z tego upału hihi ale teraz pełna profeska i właśnie kąpie Młodegoandziot wiesz chyba jestem sama pod wrażeniem, że jakoś sami do tego dochodzimy i jest ok mam problem: koło ujścia odbytu mam grudkę i ona boli coraz bardziej, pojawiła sie po porodzie, czy to hemoroidy ? nie jwiem co robić lekarz czy coś z apteki bez recepty ![]() dzisiaj powinna być położna to może mi coś podpowie
|
#1992 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
andziotku dobry ten infacol? zapomniałam wczoraj podac wit k i d i nie wiem czy przez to czy przez infacol sebek ladnie spał... bo pisałyscie ze czasem problemy z brzuchem po tym sa... no ale podawac trzeba tak?? ![]() Cytat:
![]() w poniedziałek wazył 4400... przybiera jak szalony... Cytat:
![]() Cytat:
my bylismy na pobraniu krwi... najpierw ukuła go w zgiecie reki potem w dłoń i nic nie leciało a igła taka wielka!!!!!!!!!!!!!! w koncu pobrali z główki ![]() ![]() ale sebek dzielny byl ![]() mimo przespanej nocy czuje sie jak cień człowieka... wczoraj taki dół był... ech...
|
|
#1993 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
dzieki ANDZIOTKU, CAMILLE, EWESKO, MORIA, POZIOMECZKO za odpowiedzi EWESKA ale slodziak z twojego synka! **** pisze z komory, kasa jest w domu ale nie mam kiedy zaniesc lapka:/ ja caly dzien z nikola, a maz w pracy. Musze go pogonic wykupilam sobie pakiet non stop internet w komorce. Postaram sie byc czesciej cieszycie sie? nikola wazy juz 4900g! Ale jest marudna daje popalic, ostatnio w nocy nie spala od 2 do 4:/ nie daje jej zadnych lekow, jedynie dopajam herbatka kopru wloskiego. Jestem zla bo pediatra nie kaze nam zmienic mleka. Karmie enfamilem premium, to mleko kupil maz jak przyszlam ze szpitala i teraz stale je kupuje. Ono jest na skaze bialkowa a przeciez mala jej nie ma:/ a ono strasznie drogie 25zl 400g. Mysle zeby zmienic bez wiedzy lekarza stopniowo, patrzec jak zareaguje, co myslicie o tym?? Teraz z innej beczki.. Co stosujecie na swoje rozstepy??? Maz mi kupil mustele ale nie widze poprawy, a sa straszne! ps. Jezeli chcecie zdjecie nikosi wysle mmsem,tylko napiszcie, mam nowy tel i nie mam numerow waszych. Buzka
|
|
#1994 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a krople jak są lepkie to też bez sensu, ale ja jak daje z łyżeczki coś w kroplach to zawsze leje więcej na łyżeczkę bo wiadomo że coś na niej zostanie ... do tego obcieram łyżkę o wargę i jakoś daję radę ... wydadaje mi się że espumisan nie jest aż taki lepki ... Cytat:
pooglądaj sobie obrazki w necie i zobacz czy to podobne, (nie chodzi mi żebyś oglądała na żywo, ale są takie obrazki poglądowe jak dzielą się na stopnie hemoroidy i tak narysowane jest jak to wygląda ) to taki jakby guzek wystający z odbytu a maści i czopków jest wiele, popytaj w aptece |
||
|
|
|
#1995 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Atiz Wszystkiego najlepszego ;* Eweska Kochany Wiktorek Monika z numerkami witaj kochana z powrotem. Kochane mam pytanko. Czy to normalne, że Adrian robi kupkę raz dziennie ?? Jak karmiłam małego UU to bardzo często się załatwiał. Nanem 1 średnio 3 razy, Nanem 1 h.a. to około 5 razy. A teraz podaję mu Bebilon Pepti na tą skazę białkową i tylko raz się załatwi a płaczu przy tym co nie miara.
|
#1996 |
|
Zadomowienie
|
Kochane! jak ja za wami tęskniłam!!
Krótko i zwięźle, od 31-go jestem po 2-giej str lustra ale w domu od 2 dni, mały żółtaczka a ja morfologia...krew mi chcieli przetaczać :/ Nie zgodziłam sie...lecę na końskiej dawce żelaza, wątróbce, zielonej pietruszce i gotowanych burakach ...MARY sprawdź sobie morfo! powoli doczytuje i staram sie nadążać Opisze poród jak tylko bedzie więcej czasu (z kąd wy go bierzecie?). Nie było tak źle. Będąc jeszcze w połogu stwierdzam ze moge rodzić więcej dzieci, zapomina sie o bólu ![]() Ide was poczytać. Tęskniłam...naprawdę...
|
|
|
|
#1997 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszyskie te leki mają tą samą substancję czynną ... działają podobnie, teraz po prostu kupiłam infacol ... powiem szczerze że ja zapominam o tych witaminach, D podaję co drugi dzień dwie krople, a K to prawie w ogóle dla Sebusia, dzielny chłopaczek ![]() Cytat:
właśnie dziś o Tobie myślałam, czemu Was tak długo nie ma ??? ![]() miałaś być od maja a tu już czerwiec i nic ![]() Enfamil preminum nie jest na skazę - to normalne mleko modyfikowane, niestety jest drogie ![]() oczywiście że chcemy zdjęcie !!!!!!! ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
my też tęskniliśmy !!! ja sporo po połogu dopiero pomyślałam że mogę jeszcze rodzić więc u Ciebie jest dobrze
|
|||
|
|
|
#1998 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja robi kupki czesto, ale nie zawsze po kazdym jedzeniu. Jezeli sie nie zalatwi jest straszny placz
Tak sobie pomyslalam o tym co MORIA pisalas. Mi tez by sie przydal czas dla siebie i czuje to samo co ty, nawet jak maz sie zajmuje nikosia to patrze jak ja karmi,przewija...ale przeciez tez jest rodzicem, ja nie moge byc z nia 24 h bo oszaleje..a jednak gdy spi to juz za nia tesknie:/
|
|
#1999 |
|
Zadomowienie
|
witam
my dzisiaj nie spaliśmy od 3.30 , a po karmieniu o 6.30 najpierw był mega pawik, a później ulał dwa razy, jak ja tego nie znoszę
|
#2000 |
|
Wtajemniczenie
|
ANDZIOTEK no wiem, normalnie lapik lezy na polce i sie kurzy. Jakos nie ma czasu i checi chyba jechac z nim. Ale musze sie zmobilizowac bo chcialam album nikoli na wizazu zrobic
i kochana moj nr jest w klubie wyslij mi zdjecie Gabrysi ja sie Nikolka odwdziecze Niestety tak nie moge juz próbowałam.
|
|
#2001 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co...
marzę o trudkawkach ze śmietaną pomidorach ze śmietaną lodach z biedronki ogromnym czekoladowym batonie i o spaniu bez przerwy przez 10 h... czy ktos spełni moje marzenie? choćby jedno?? ![]() tymczasem robie sobie kisiel morelowy
|
#2002 |
|
Wtajemniczenie
|
ZOSIAAA dlatego ja klade do snu na boczkach, bo tez sie boje. Tylko sie zastanawiam czy jej sie glowka nie wydluzy, bo na wznak lezy tylko jak ja prjnzewijam:/ jeszcZE mam taki problem robi rogalik z ciala, chyba to tzw.wzmozone napiecie miesniowe:/ 1 lipca idziemy na usg stawu biodrowego, wy tez za to placi
cie? ANDZIOT slyszlam ze na skaze:/hipoalergiczne ... Ehh
|
|
#2003 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo pamiętam że z Zosią czy coś jadłam czy nie to i tak miała swoje stękania i już ... ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
rogalik robi w jedną strone tylko ??? jeśli tak to może mieć trochę asymetrii - ale to nic wielkiego
|
||
|
|
|
#2004 |
|
Wtajemniczenie
|
GRAZIN ja nie karmie piersia wiec jem wszystko ale jestem BARDZOnie wyspana!!! Lacze sie w bólu
---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- ANDZIOTKU no wlasnie upodobala sobie prawa strone:/ wiesz jak z nia cwiczyc moze? Musze isc z tym do lekarza:/
|
|
#2005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kładź w łóżeczku tak żeby to co ciekawe było po lewej, podchodź do niej od lewej, odwracaj jej głowę na lewo .... Zosia też tak miała ale obyło się bez rehabilitacji ... jak znajdziesz czas to poczytaj sobie TUTAJ |
|
|
|
|
#2006 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas nocka średnia
, niuńka jakoś mi sie przestawiła i po zaśnięciu przed 23 budzi się już po 1 - a wcześniej spała do 3-4 - przez to jestem niewyspana Potem od 5 też marudziła - non stop na piersi i o 10 musiałam podac MM bo głodna strasznie . Teraz śpi - znowu na brzuszku - mam nadzieję, że 3 godz. pośpi
|
|
#2007 |
|
Wtajemniczenie
|
ANDZIOTKU dzieki, lece bo mala wstala
|
|
#2008 |
|
Zadomowienie
|
Witam
nie mam czasu na czytanie całego wątku,3 dzieci jednak nie pozwala. Martysia jest grzeczna,śpi i je,mało płacze,raczej piszczy. Śpi już od 9 a mnie już piersi nabrzmiewają. Czytałam ,że zastanawiacie sie czy dopajać wodą dzieciaczki karmione UU. Nam w szpitalu pan dr. powiedział ,że przy wysokich temp. dopajać wodą z glukozą lub bardzo cieniutką herbatką. My wczoraj zaliczyliśmy pierwszy spacer,maleńka spała cały czas i długo w domu jeszcze.Dziś pogoda nam plany pomieszała,ochłodziło się i nieprzyjemnie wieje wiatr. W wolnej chwili bede zaglądać do Was. Póki co dziecko moje pozwoliło mi posprzątać,wstawić zupkę,zrobić pranie. I nadal śpi,pogoda do spania , 24Kasia my na usg bioderek idziemy pod koniec czerwca,niestety prywatnie na nfz zbyt długo trzeba czekać do 5 miesięcy szok
Igorek&Kacperek Edytowane przez kasia1361 Czas edycji: 2011-06-09 o 11:24 |
|
|
|
#2009 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry!
Noc masakra Antek dokazywal od 1 do 4 potem usnal i spal do 8:30 i znowu zabawa i teraz spi na szczescie Dzisiaj ide spac razem z nim... no i moj debiut... bede sama w nocy, bo tz idzie do pracy na nocke Klaterinka to hemoroid. Tez mam. Kupilam w aptece takie chusteczki do podcierania i masc dla kobiet karmiacych i w ciazy i powoli schodzi. Tylko mnie nie boli. Grazin, a ja wlasnie szamam rozka malemu nic nie jest to czemu mam sobie odmowic przyjemnosci? ![]() W ogole wiecie co zrobil moj Tz?? ![]() Mam takie chusteczki nawilzane do podcierania na hemoroidy i moj maz poszedl przebrac Antosia i uzyl mu tych chusteczek do tylka, bo bylo ANAL napisane na szczescie nic sie nie stalo Mlodemu, ale strachu sie najadlam.A ja wyszlam na spacer z cyckiem na wierzchu na szczescie byl w staniku, ale bluzka byla pod cyckiem---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Atiz wszytskiego najlepszego z okazji urodzin!!!!
|
#2010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja wyszłam na balkon z cyckiem na wierzchu, dosłownie ![]() bo odbijałam Gabrysię i mi się zapomniało
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

( bierzemy Pepe do nas nad ranem po karmieniu i czasami w ciągu dnia kładziemy się koło niego na naszym wyrku, aby szybciej zasnął
).
to wszystkie dobrze chłoną i nie ma znaczenie rozmiar. One mają jednakowe wkłady raczej, bo większe dzieci mogą więcej 
Zainspirowana przez Was białym szumem i suszarą puściłam dziś po południu Małej odgłosy lasu tropikalnego, szybko zasnęła 

Ale najpierw sprawdzimy, co na to pozostałe Mamusie 
za kupkę

Mój TŻ twierdzi, że z tymi gondolami to jest jakaś wada produkcyjna bo aby ją zdjąć to najpierw trzeba wysunąć ją trochę z adapterów a później odgiąć jakiś tam plastik bo zawadza i popychać gondolę do góry. Nie próbowałam jeszcze, bo po wczorajszej szarpaninie jestem na ta furę obrażona.

**** pisze z komory, kasa jest w domu ale nie mam kiedy zaniesc lapka:/ ja caly dzien z nikola, a maz w pracy. Musze go pogonic
02.08.2014
, a po karmieniu o 6.30 najpierw był mega pawik, a później ulał dwa razy, jak ja tego nie znoszę
Potem od 5 też marudziła - non stop na piersi i o 10 musiałam podac MM bo głodna strasznie
Czekamy na Ciebie fasolko