Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! 9 13,24%
Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! 4 5,88%
Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. 0 0%
W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. 1 1,47%
Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. 3 4,41%
Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. 1 1,47%
Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. 28 41,18%
Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. 1 1,47%
W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. 1 1,47%
Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. 0 0%
Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. 14 20,59%
Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. 0 0%
Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. 6 8,82%
Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-09, 09:30   #2941
nerola
BAN stały

Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011

czyżbyś coś wiedziała czego ja nie wiem?
A no...
dziękuje o 14 mam egzamin
zaciśnięte kciuki

wrzuć linka do aukcji z mopem to zobaczę co to za cudeńko kupiłaś

proszę
http://allegro.pl/vileda-zestaw-ultr...613114805.html

Wczoraj szybko uciekłam, bo miałam kryzys. Najadłam się popołudniu czereśni, wypiłam 3 szklanki coca coli, potem loda, jogurcik i parę truskawek z cukrem i tak mnie brzuch rozbolał, myślałam że pęknę... Normalnie zwijałam się z bólu, w pewnym momencie już mąż chciał mnie do lekarza zawieźć, ale przeszło trochę i zasnęłam. Teraz boję się cokolwiek zjeść
ojej bidulko.To może dziś dietka.
Pewnie za dużo czereśni ale jak tu się od nich oderwać.

PRÓBA WIELOCYTOWANIA.

Dzień dobry

EDIT;ALE DUPNIE MI WYSZŁO.NIE UMIEM
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 09:31   #2942
pieleszka
Wtajemniczenie

dzień dobry

jak przyjemnie dzisiaj - chłodno, deszczowo i bezsłonecznie od razu się żyć chce Nerola tak mi wczoraj na ambicję wjechała tym myciem podłóg 3 x dziennie, że jeszcze przed śniadaniem obleciałam mopem całe mieszkanie

trzymam kciuki za wszystkie wizyty i egzaminy
daKaro spokojnego, bezpiecznego lotu i czekamy na wiadomośc, że jesteście

a co do e.coli to ja tam specjalnie powodów do paniki jeszcze nie widzę - w marketach i tak warzyw nie kupowałam, raczej na takich straganikach warzywnych lub osiedlowych sklepikach, ale mój mąż schizę złapał bo my niedaleko granicy niemieckiej mieszkamy i on twierdzi, że nawet jak stąd warzywa to ktoś mógł je obmacać zarażonymi łapkami i zabrania mi kupować... dobrze, że mama ma działkę niedaleko to podrzuca czasem jakąś sałatę czy szczypior bo inaczej to bym sie kompletnie odwarzywiła

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 09:37   #2943
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Dobra wstaje z wyra (wlasnie zjadlam sniadanie przyniesione przez meza), trzeba sie doprowadzic do stanu uzywalnosci i jade na wizyte.
z całych sił zaciskam żeby się maleństwo ujawniło w końcu ja czuje że jednak chłopczyk bedzie
daj znać którejś z mam dyżurujących jak się ujawni bo tu z ciekawości spuchniemy zanim od rodziców wrócisz

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
beata_1988 za egzami i nie martw sie zdasz na pewno
ja pewnie wpadnę dopiero późnym wieczorem bo po egzaminie będe pędzieć do gina - o ile w ogóle zdąże do 19 do niego więc wcześniej niż przed 20 się mnie nie spodziewajcie żeby tylk usg dobrze wyszło

ale mam dzisiaj stresujący dzien - egz- usg i wizytę.. ech pewnie mi ciśnienie u gina od razu podskoczy

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
czyżbyś coś wiedziała czego ja nie wiem?
A no...
dziękuje o 14 mam egzamin
zaciśnięte kciuki

wrzuć linka do aukcji z mopem to zobaczę co to za cudeńko kupiłaś

proszę
http://allegro.pl/vileda-zestaw-ultr...613114805.html

Wczoraj szybko uciekłam, bo miałam kryzys. Najadłam się popołudniu czereśni, wypiłam 3 szklanki coca coli, potem loda, jogurcik i parę truskawek z cukrem i tak mnie brzuch rozbolał, myślałam że pęknę... Normalnie zwijałam się z bólu, w pewnym momencie już mąż chciał mnie do lekarza zawieźć, ale przeszło trochę i zasnęłam. Teraz boję się cokolwiek zjeść

PRÓBA WIELOCYTOWANIA.

Dzień dobry

te wszytskie znaczki [QUOTE] musisz pozostawiać to Ci tekst każdej z nas w takich ładnych ramkach wyróżni razem opisem kto to napisał - kogo cytujesz

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-06-09 o 09:38
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 09:39   #2944
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
No i w końcu doszła do mnie, położyła tę łapę i ... oniemiała na chwilę Spojrzała się na mnie, na brzuch, znowu na mnie... I poszła dalej jakaś taka zdziwiona chyba wielkością
jakoś się jej nie dziwię

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Co do e-coli: żyję jak dawniej, jem wszystkie owoce i warzywa, myje normalnie, a także jak zwykle pamiętam o myciu rąk. Nie ma co wpadać w histerię. Środek sezonu na najlepsze dary natury u nas i mam sobie tego odmówić, teraz kiedy tak bardzo potrzebuję witamin?? Mam gdzieś nagonkę medialną, zresztą jeżeli od tego spadną trochę ceny to i może dobrze...
Dokładnie... ja nie wiem z czego ta panika. Bakterie Coli zawsze były i są, jak się nie przestrzega podstawowych zasad higieny to zarazić się można bardzo łatwo. A najbardziej mnie irytuje jak jeden za drugim dziennikarz podaje "bakteria E.Coli." Albo bakteria coli, albo całą nazwą - to tak wygląda jakbym się przedstawiała pierwszą literą imienia i nazwiskiem.

Kurka....żebra mnie dalej tak bolą że ręką ruszać nie mogę można coś na to poradzić?

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 09:39   #2945
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
dobrze, że mama ma działkę niedaleko to podrzuca czasem jakąś sałatę czy szczypior bo inaczej to bym sie kompletnie odwarzywiła
ja bez warzyw to nie wiem czym bym się żywiła - bo jarzynki uwielbiam pod każdą postacią

Stary 2011-06-09, 09:41   #2946
jacieeeee
Wtajemniczenie

Witam Mamuśki.
Wczoraj poszłam spać koło 1-wszej w nocy, a dziś wstała po 7-mej i koniec spania O dziwo się wyspałam. Za to TŻ wrócił po nocce, położył się do łóżka... i zaczęły się stuki, puki i wiercenia, bo sąsiedzi z góry okna wymieniają To go przywitali Już widzę jaki wkurzony wstaje.

Ja nastawiłam zmywarkę, ale chyba mam za niskie ciśnienie wody, bo nie chce chodzić. Musi małż zajrzeć później. Zabrałam się zatem za ręcznie zmywanie i przy okazji potłukłam już 1 szklankę

Teraz muszę wybrać się po cebulę i jakieś przyprawy, a nawet nie wiem gdzie to tu dostać

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 09:43   #2947
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Kobitki, ja jutro lecę, bardzo proszę o kciuki, żebym w jednym kawałku dotarła do rodziców. Trochę się obawiam lotu, bo ostatnio dzidzia strasznie się wiercił/a przy lądowaniu, chyba nie lubi zmian ciśnienia. Odezwę się jak dojadę do rodziców.
miłego lotu
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Ja właśnie piszę z Naszego Nowego Gniazdka (nowe, ale w rynku wtórnym ). Nawet nie wiecie jak się cieszę Co prawda nie mam jeszcze wielu rzeczy, ale i tak jest cudnie. Rano jak dam radę to porobię zdjęć i coś zarzucę na wizaż. Szkoda tylko, że sama jestem bo TŻ ma nocki.
Parapetówaaaaa!! super, ze już u siebie jesteście

DZIEŃ DOBRY!

Masarka... wymęczyłam sie wczoraj do 1 w nocy z tym krzokiem.... wstałam dzisiaj połamana jak 80-letnia staruszka..... teraz szybka kawa, śniadanko i ruszam dalej z robotą

I tak jak wczoraj obiecałam, więc pisze.....

Zaczynamy dzisiaj 32 t.c. czyli 8 miesiąc!
(taaak, taaak wiem... dla niektórych to 33 t.c. )

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 09:43   #2948
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
I zrobiona druga ściana tylko tapczanu jeszcze brakuje
ślicznie wyszlo, faktycznie na białej ścianie wygladaja naklejki lepiej!

Cytat:
Mój bebzolek
W odzianku i bez
fajny, taki w typie mojego

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
naklejka nie odchodzi od ściany bo ja się kiedyś też zastanawiałam zeby takie kupić ale bałam się że będzie odchodzić od ściany
W instrukcji jest napisane, ze nie mozna naklejac na farby lateksowe, my własnie takie mamy i delikatnie sie odklejaja. Ale naprawde delikatnie tak milimetry w kilku miejscach.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 09:44   #2949
youyou
Zakorzenienie

dzień dobry mamuśki

Ja dziś nietomna Filipowi się coś pomyliło i obudził się ok 3.30 i już spać nie chciał. łaził po nas, gadał do siebie, podchodził do drzwi sypialni że chce już wyjść Totalnie wyspany... zasnął dopiero po 5..
Więc spałam dziś totalnie na raty

agadus ja też miałam schizy i patrzyłam co kawałek czy Filip oddycha.. zresztą do teraz to robię
Chyba za dużo się naczytałam o nagłej śmierci łóżeczkowej

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Pieluch tetrowe i flanelowe też od nich mam. No i kocyk - jest boski. Tak jak i ręczniczek. Tymi dwiema rzeczami jestem najbardziej zachwycona
Oj dziewczyny kusicie tym kocykiem z Motherhood chyba zakupię taki dla Lilki

DaKaro - pewnie już jesteś w PL, czekamy na wieści

Ja też planuję niedługo fryzjera, żeby do porodu jakoś wyglądać

Cytat:
ale jak przy porodzię będą jacyś studenci to ich odpowiednio potraktuję bo słyszałam że w którymś szpitalu w lublinie lubia byc studenci a co do lewatywy to organizm kobiety tak jest juz nastawiony do porodu że kilka dni przed no nazwę to po imieniu kupa jest luźniejsza u mnie przynajmniej tak było i tak gdzies wyczytałam ale nie wyobrażam sobie lewatywy a jakby mi się zachciało do wc to jak tu z łóżka wstać żeby nie popuścić fuj
A wiesz że możesz sobie zastrzec że nie chcesz studentów przy porodzie?

Co do szwów to ja miałam takie wchłanialne i nie musiałam jeździć na zdjęcie, w ogóle ich nie czułam.

Co do wagi to ja wczoraj patrzyłam i mam 63kg, czyli 9kg+
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 09:44   #2950
Natka_
Zakorzenienie

Aga żeby się ujawniła płeć I koniecznie napisz komuś sms-a

Cytat:
Też mi się tak wydaje, że to te czereśnie i cała późniejsza mieszanka
Dzisiaj na pewno dieta, bo aż się boję cokolwiek do ust wsadzić. W pewnym momencie z tego wszystkiego przeszło mi przez myśl, że rodzę A mąż już chciał mi torbę dopakowywać
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 09:48   #2951
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
A najbardziej mnie irytuje jak jeden za drugim dziennikarz podaje "bakteria E.Coli." Albo bakteria coli, albo całą nazwą - to tak wygląda jakbym się przedstawiała pierwszą literą imienia i nazwiskiem.
bo dziennikarze nie umieją wymówić słowa Erscherichia i dlatego skracają do E. Coli ja pamiętam ze szkoły jeszcze że ta bakteria masowo pojawia się kiedy nastepuje zjawisko "zakwitu wód" np. w jeziorach albo też czasem nad morzem i wtedy jest zakaz kąpieli kiedy przy brzegu jest taka zielona woda.

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:

Ja nastawiłam zmywarkę, ale chyba mam za niskie ciśnienie wody, bo nie chce chodzić. Musi małż zajrzeć później. Zabrałam się zatem za ręcznie zmywanie i przy okazji potłukłam już 1 szklankę
to na szczęście

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-06-09 o 09:47
Stary 2011-06-09, 09:48   #2952
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Nie dziwie się, że jeździsz 3 razy dziennie na mopie mam taki sam - genialnie sie na nim "fruwa"

A co do wielocytowania, to tak jak Beatka juz pisała, nie możesz usuwać z postów tego -> " "
Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

ja pewnie wpadnę dopiero późnym wieczorem bo po egzaminie będe pędzieć do gina - o ile w ogóle zdąże do 19 do niego więc wcześniej niż przed 20 się mnie nie spodziewajcie żeby tylk usg dobrze wyszło

ale mam dzisiaj stresujący dzien - egz- usg i wizytę.. ech pewnie mi ciśnienie u gina od razu podskoczy
za usg, wizytę i egzamin!

Czas na zmiany !
Stary 2011-06-09, 09:48   #2953
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
fajny, taki w typie mojego .
no własnie również w typie mojego....
pisałam Moniczce że podobny tez do mojego bo ma kształt takiego "dziewczyńskiego" brzuszka..
Moniczka - a lekarz pewny na 100% że Bartuś będzie Bartusiem?

Stary 2011-06-09, 09:55   #2954
Marina1
Zakorzenienie

Cześć kobietki!

Nie nadrobiłam Was jeszcze z wczoraj, ale muszę pierw podzielić się moimi przeżyciami.
Myślałam, że już dziś nie napiszę, tylko będę tuliła brzdąca w ramionach.

Wieczorem zaczęłam się dziwnie czuć, mój brzuch napinał się na kilka sekund a potem przestawał. Za chwilę ból miesiączkowy, dość mocny. Potem przerwa. I tak w kółko. Bolało, oj bolało.
Myślę sobie - oho mały chyba puka na świat...a tż nie ma żadnych czystych spodni, żeby jechać ze mną na porodówkę, bo wszystkie uwalił w robocie

Ale spróbowałam zachować w miarę spokój, pomyślałam, że zobaczę, co ile są te skurcze, wyszło tak co 10 min. Potem jakoś zasnęłam, ale w nocy obudził mnie znów ból miesiączkowy. Potem znów zasnęłam... I obudziłam się rano. Więc okazał się to fałszywy alarm. Ale mało brakowało, bym pojechała do szpitala.
Teraz mam taki ciężki brzuch, pachwiny, łono i wszystko do okola jest takie sztywne...

A i jeszcze pamiętacie, jak pisałam, że mój mały brat kupił sobie terierka? ( nawet miałam wrzucić zdjęcie) Już nie wrzucę, bo wczoraj go potrącił na miejscu samochód, strasznie mi bylo go szkoda, no i mojego Kamila, widział to, myślałam, że się zajdzie z płaczu
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 10:01   #2955
youyou
Zakorzenienie

Natka wiem co czułaś bo ja tez się wczoraj najadłam czereśni, wcześniej arbuza i też mnie żoładek bolał

Cytat:

PRÓBA WIELOCYTOWANIA.

Dzień dobry

Nerolko bo musisz pozostawić te nawiasy przed i po: [ QUOTE=nerola;27394389 ] [ / QUOTE ] - wrzuciłam spacje żeby mi się nie zmieniło..

Cytat:

Beatka trzymam kciuki za egzaminy i wizytę
Stary 2011-06-09, 10:04   #2956
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
no własnie również w typie mojego....
pisałam Moniczce że podobny tez do mojego bo ma kształt takiego "dziewczyńskiego" brzuszka..
Moniczka - a lekarz pewny na 100% że Bartuś będzie Bartusiem?
Nie strasz mnie bo ja na Barusia jestem nastawiona psychicznie a nie na no nawet imie nie wybrane dla dziewczynki
Na kazdym usg pewny
dołaczam dowod genitalia mojego dziecka zdjecie 3d tez mam ale na ekranie u doktorka bylo widac elegancko na zdjeciu to wkleje to zwylke zobaczcie same

Ostatecznie wanienke mam rozowa to bedzie jak znalazl
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ptak.jpg (69,3 KB, 37 załadowań)

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 10:15   #2957
agadus
Wtajemniczenie

ela_84

odnośnie studentów to na lubartowskiej były przy moim porodzie 2 dziewczyny i bardzo mi pomogły jedna trzymała za rękę druga podtrzymywała poduszkę tak że byłam zadowolona ale w którymś szpitalu w lublinie nie wiem może psk4 był cały tabun studentów i to gówe mieli niemal że między nogami to to nie jest intymne jeszcze jak koleżanka rodziła była mloda miała coś 24 lata biedna zestresowała się i jak główka wychodziła każdy podchodził wpatrywał się i robił notatki oki rozumiem że muszą się uczyć anie niech nie przychodzą po 10-12 studentów i ja bym sie wkurzyła jakby sie patrzyli na mnie z politowaniem i wsadzali niemal że głowę między nogi

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 10:15   #2958
agadus
Wtajemniczenie

a tak w ogóle to witam wszystkie dziewczyny bo sie nie przywitałam

Edytowane przez agadus
Czas edycji: 2011-06-09 o 10:18
Stary 2011-06-09, 10:16   #2959
Natka_
Zakorzenienie

Marina bo to już tuz tuż, na dniach urodzisz na pewno! Ale fajnie Ale wyobrażam sobie jaka byłaś przejęta

A pieska... strasznie szkoda Brat przeżywa na pewno bardzo

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Natka wiem co czułaś bo ja tez się wczoraj najadłam czereśni, wcześniej arbuza i też mnie żoładek bolał
To się załatwiłyśmy. Ja to już chyba nie tknę czereśni.

U mnie w smyku brak kocyków mootherhood Pani nie wiedziała czy będą mieli jeszcze Jeszcze raz podjade, jak nie będzie to chyba zamówię na allegro... U Was są w Smyku? Wszystkie kolory?
Stary 2011-06-09, 10:16   #2960
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Sama pizza by mnie nie ruszyła... ale ten ananas i szynka. No nie ważne, za godzinę będzie a na wagę u ginka za tydzień nie wejdę ...wkulam się.

Marinka może Ty spróbujesz dziewczynom wytłumaczyć wielocytowanie, może lepiej Ci pójdzie . Kiedyś chyba już pisałaś jak to robić.
Własnie miałam to zrobić !
A więc dziewczynki: przy każdym poście jest znaczek -wielo-cytuj ten post (taki środkowy, mała książeczka, czy co tam jest narysowane)
Przy poście na który chcemy odpowiedzieć, naciskamy właśnie ten znaczek (on się wtedy robi na pomarańczowo) i gdy czytamy dalej wątek, możemy sobie zaznaczać tak kolejne posty.
Na koniec, gdy mamy już zaznaczone, to co nas interesowało, wciskamy przy ostatnim poście ,,cytuj".
Ja wciskałam ,,odpowiedz" i za nic mi sie nie udawało.
Wtedy, w oknie odpowiedzi wyskakują nam nasze zaznaczone posty, i między nimi piszemy swoje przemyślenia.
Mam nadzieje, że jakoś udało mi się wytłumaczyć. I sorki, że tak pózno
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 10:17   #2961
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
ale jak przy porodzię będą jacyś studenci to ich odpowiednio potraktuję bo słyszałam że w którymś szpitalu w lublinie lubia byc studenci a co do lewatywy to organizm kobiety tak jest juz nastawiony do porodu że kilka dni przed no nazwę to po imieniu kupa jest luźniejsza u mnie przynajmniej tak było i tak gdzies wyczytałam ale nie wyobrażam sobie lewatywy a jakby mi się zachciało do wc to jak tu z łóżka wstać żeby nie popuścić fuj [COLOR="Silver"]
a dla mnie lewatywa to normalna sprawa i na bank będę o nią prosić,żeby nie zafajdać łóżka porodowego i obecnych przy porodzie

Cytat:
Ja właśnie piszę z Naszego Nowego Gniazdka (nowe, ale w rynku wtórnym ). Nawet nie wiecie jak się cieszę Co prawda nie mam jeszcze wielu rzeczy, ale i tak jest cudnie. Rano jak dam radę to porobię zdjęć i coś zarzucę na wizaż. Szkoda tylko, że sama jestem bo TŻ ma nocki.
super że już na swoim

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
no dobra a jakbym chciala jechac autobusem/taksówka/pieszo to tez nie wydadza dziecka? przeciez wozkiem moglabym podjechac...
ja też słyszałam że bez fotelika ze szpitala nie wypuszczą ale nie wiem czy tylko w moim województwie czy wszędzie

Cytat:
Agadus ja do Maksa wstawałam w nocy i sprawdzałam czy oddycha do ukończenia przez niego 10 roku życia.
Do Szymona do 4 roku.
Do Krystka do 1,5 roku
Do Izy nadal.
Choć w nocy jak idę siii albo po karmieniu Izy,to zaglądam do każdego łóżka.

Mam nierówno pod sufitem i wiem o tym.
Główkę też przewracam.
Głupia baba nabawiła sie nerwicy.
I jeszcze na dobranoc dodam,że na razie czuję się znakomicie
Dzięki Wam jak nic
ja też na pewno będę pierwsze noce czuwać mimo monitora oddeechu!!

no nareszcie dobre wiadomości oby tak juz zostało

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

no to kochana poszalałaś z tym jedzeniem i nie ma się co dziwić że organizm się zbuntował, dziś odpuść i na pewno będzie wsio ok

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
ale Zanka chyba może nas czytać? bo jest na dole POZDRO ZANKA
czyta tylko nie widzi zdjęć i nie może wejść do klubu

nerola żeby dobrze wychodziło wielocytowanie nie można usuwać z początku i końca wypowiedzi : [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Zaczynamy dzisiaj 32 t.c. czyli 8 miesiąc!
(taaak, taaak wiem... dla niektórych to 33 t.c. )
tak wiem wiem dla mnie na przykład

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Cześć kobietki!

Nie nadrobiłam Was jeszcze z wczoraj, ale muszę pierw podzielić się moimi przeżyciami.
Myślałam, że już dziś nie napiszę, tylko będę tuliła brzdąca w ramionach.

Wieczorem zaczęłam się dziwnie czuć, mój brzuch napinał się na kilka sekund a potem przestawał. Za chwilę ból miesiączkowy, dość mocny. Potem przerwa. I tak w kółko. Bolało, oj bolało.
Myślę sobie - oho mały chyba puka na świat...a tż nie ma żadnych czystych spodni, żeby jechać ze mną na porodówkę, bo wszystkie uwalił w robocie

Ale spróbowałam zachować w miarę spokój, pomyślałam, że zobaczę, co ile są te skurcze, wyszło tak co 10 min. Potem jakoś zasnęłam, ale w nocy obudził mnie znów ból miesiączkowy. Potem znów zasnęłam... I obudziłam się rano. Więc okazał się to fałszywy alarm. Ale mało brakowało, bym pojechała do szpitala.
Teraz mam taki ciężki brzuch, pachwiny, łono i wszystko do okola jest takie sztywne...

A i jeszcze pamiętacie, jak pisałam, że mój mały brat kupił sobie terierka? ( nawet miałam wrzucić zdjęcie) Już nie wrzucę, bo wczoraj go potrącił na miejscu samochód, strasznie mi bylo go szkoda, no i mojego Kamila, widział to, myślałam, że się zajdzie z płaczu
no to miałaś przeboje ale ja już też się obserwuję i zastanawiam czy to już jak coś się dzieje a co do pieska to straszne !!! ja kiedyś jechałam autobusem który przejechał po psie i do tej pory to dla mnie trauma choć nie był mój... a za swoim jak uśpiłam to ryczałam tygodniami!!

o to i ja witam mamusie u mnie wreszcie chłodniej choć w mieszkaniu raczej tego nie czuć no i znowu mam dzień lenia

Dakaro kciuki za bezstresowy lot bo będzie wszystko ok !!!
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 10:17   #2962
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie strasz mnie bo ja na Barusia jestem nastawiona psychicznie a nie na no nawet imie nie wybrane dla dziewczynki
Na kazdym usg pewny
dołaczam dowod genitalia mojego dziecka zdjecie 3d tez mam ale na ekranie u doktorka bylo widac elegancko na zdjeciu to wkleje to zwylke zobaczcie same

monika chłop jak sie patrzy GRATULUJE

Stary 2011-06-09, 10:19   #2963
Zmalowana
Zakorzenienie

Hej Brzuszki

Marina, czytałam Twojego posta z wstrzymanym oddechem Ale miałaś 'akcje nocne'. To już tuż tuż Kochana Ja tam mam wrażenie, że nie rozpoznam skurczów

A co do lubartowskiej to słyszałam same złe opinie. Ale to pewnie o każdym szpitalu coś się takiego znajdzie Więc nie ma co się sugerować. Mi teraz każdy odradza poród w Świdniku ( a najwięcej to Ci co w ogóle nie rodzili ), a ja mówie, ze jak będą rodzić to będą wybierać gdzie chcą i to moja sprawa na co się decyduję.

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 10:23   #2964
Natka_
Zakorzenienie

Moniczka nie powinno być niespodzianki, bo penisek jak sie patrzy!

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
no to kochana poszalałaś z tym jedzeniem i nie ma się co dziwić że organizm się zbuntował, dziś odpuść i na pewno będzie wsio ok
Stary 2011-06-09, 10:24   #2965
agulaaabar
Zakorzenienie

Marina nie wiem czy jestem w stanie wyobrazic sobie ta panikę I tak zachowałaś spokój...ja pewnie od pierwszego mocniejszego bólu bym się zbierała do szpitala

Dziubek
ubiegłam Cię, bo i tak obiecałaś, że mi napiszesz że 33

Dziewczyny miałyście robione badanie na przyswajalność magnezu? Ciekawa jestem czy to z żyły pobierają, czy tylko z palca - w sumie mi to obojętne muszę się w końcu wybrać rano i zrobić te badania............ dobra zmykam malować, bo mam tyyyle roboty a tak mało czasu....

Czas na zmiany !
Stary 2011-06-09, 10:24   #2966
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
monika chłop jak sie patrzy GRATULUJE

Ha dziekuję dlatego ja nie mam watpliwosci mysle ze i teraz wy a jak juz mowilam lekarz mowil ze zadko kiedy taki pewny jest bo tu duze jadra i penis
no wiadomo po kim odziedziczył nie

Stary 2011-06-09, 10:26   #2967
youyou
Zakorzenienie

Marina to już na dniach będziesz rodzić Będzie dobrze zobaczysz

Co do pieska to straszne, sama mając 5 lat widziałam jak samochód potracił naszego ukochanego jamniczka i z siostrami zabrałyśmy go z drogi i takiego krwawiącego zaniosłyśmy do domu.. rodzice pojechali do weterynarza ale niestety nie udało się go uratować, bo się wykrwawił..

Do dziś mam przed oczami ten widok

Cytat:

To się załatwiłyśmy. Ja to już chyba nie tknę czereśni.

U mnie w smyku brak kocyków mootherhood Pani nie wiedziała czy będą mieli jeszcze Jeszcze raz podjade, jak nie będzie to chyba zamówię na allegro... U Was są w Smyku? Wszystkie kolory?

Też mi się odechciało czereśni, jadłam pierwszy raz w tym roku i takiego miałam smaka na nie.

Kocyk możesz kupić na stronie
http://motherhood.pl/produkt/kocyk-dwustronny/kup.html

Ja tak wcześniej kupowałam i nie było żadnych problemów z realizacją teraz też chyba tak zamówię
Stary 2011-06-09, 10:27   #2968
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Hej Brzuszki

Marina, czytałam Twojego posta z wstrzymanym oddechem Ale miałaś 'akcje nocne'. To już tuż tuż Kochana Ja tam mam wrażenie, że nie rozpoznam skurczów

A co do lubartowskiej to słyszałam same złe opinie. Ale to pewnie o każdym szpitalu coś się takiego znajdzie Więc nie ma co się sugerować. Mi teraz każdy odradza poród w Świdniku ( a najwięcej to Ci co w ogóle nie rodzili ), a ja mówie, ze jak będą rodzić to będą wybierać gdzie chcą i to moja sprawa na co się decyduję.
Jak juz mowilam ile ludzi tyle opini ja mam kuzynke z lublina oboje dzieci tam rodzila i mowi ze za nic w swiecie nie chciala by rodzic gdzie indziej a ostatnie bobo w grudniu urodzila wiec w miare swierze te relacje ja tam sie nie przejmuje bo wszedzie dobrze gdzie nas nie ma a jak ma byc cos nie tak to i tak bedzie

Cytat:
Moniczka nie powinno być niespodzianki, bo penisek jak sie patrzy!

co racja to racja penisek dorodny

Stary 2011-06-09, 10:30   #2969
agadus
Wtajemniczenie

Marina

ja to bym zadzwoniła do lekarza może Ci się szyjka skraca kurcze czyzby sie juz powoli dziewczyny rozpakowywały?? kurcze...

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Marina

dopiero dojżałam że u Ciebie juz 38 tydzień a po takiej akcji w nocy wcale bym sie nie zdziwiła jakbys urodziła juz niebawem może w tym tygodniu

Stary 2011-06-09, 10:31   #2970
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Na kazdym usg pewny

ja tylko tak podpuścić Cię chciałam widac widać na zdjęciu że chłop jak dąb

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości