|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
Moderatoreska
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
Wiktorek dzisiaj przeszedł samego siebie, dopiero teraz wstał od wczorajszego wieczora
budził się na jedzenie i od razu zasypiał ponownie, teraz też je ale raczej już nie będzie spał bo za długo ![]() Ale za to Bartuś jak wstał o 6.30 to nie spał do 11, teraz też już się kręci więc po spaniu, no i już go slyszę. Atiz najlepszego |
|
|
|
#2012 |
|
Wtajemniczenie
|
nowe 'slit focie' w albumiku
|
#2013 |
|
Wtajemniczenie
|
ANDZIOTKU ona robi takie C czyli glowka i nozki ida na moja prawa strone jak patrze z gory na nia. To mam stymulowac jej prawa czy lewa strone??
![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- EWESKA PODZIWIAM CIE. u u mnie znowu placz po jedzeniu:/
|
|
#2014 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego Cześć. Nikola strasznie do Ciebie podobna (wczoraj oglądałam wcześniejsze zdjęcia) ![]() Cytat:
Pomidory normalnie wsuwam, lody też nawet ostatnio Magnuma z migdałami i wafelki w czekoladzie po Czarodzieju też jem.Spróbuj sobie po troszku, może nic małemu nie będzie. Nie bój się jeść ![]() Cytat:
![]() Ale Tobie?!
|
|
#2015 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wczoraj zjadłąm jeden plasterek pomidora to myslalam ze mnie zamorduje... troche jestsem spanikowana z tym jedzeniem. choc po pomidorach czy truskawkach nie mialby problemów z brzuchem tylko wysypke? tak? czy brzuch po wszystkim boli? Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- niech mnie ktos zmobilizuje do pisania tych prac na zaliczenie... nie kumam temtu nawet
|
|
#2016 |
|
Wtajemniczenie
|
KASIU u mnie to usg 50 zl wiec nie majatek, a tez chce jej to zrobic.
Sasiek no co ty! Nikolka to czysty tata, tak wszyscy nam mowia
|
|
#2017 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tyle, że moim zdaniem taka rygorystyczna dieta jest trochę przesadzona ... jesz teraz bardzo mało a Sebuś i tak niespokojny ! może jakbyś jadła normalnie byłoby tak samo. |
||
|
|
|
#2018 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas dwugodzinna przerwa w nocy to standard ![]() Enfamil Premium to zwykłe mleczko, też je podawaliśmy Cytat:
Mazianka ma Gabka na pepti ale nie pamiętam jak to się u niej było. Witaj dorka ![]() No dokładnie No niestety, gdybym chciała iść na NFZ to musiałabym zapisać się jakieś 1-2 miesiące przed narodzinami Igi Cytat:
Cytat:
|
|
#2019 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Atiz, sto lat! Kasia24, fajnie że jesteś ![]() Monika (numerki), a co synkowi dolegało? Fajnie że też już jesteś ![]() Grazin, powiedz tym mądrym siostrom aby się nie wtrącały do Twojej diety
|
#2020 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja niuńka śpi na brzuchu już drugą godzinę, fakt trochę marudzi, postęka, popłacze i zasypia znowu
![]() Andziotku wyczytałam właśnie, że noworodek nie może leżec na brzuszku dłużej niż 15 min. - to prawda?? Mam nadzieję, że nie bo chyba odnalazłam sposób na to, żeby spała w dzień.
|
|
#2021 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I zobacz, chłopcy eweski mają jedną i tą samą mamę i jedzą dokładnie to samo i czasem jeden trochę pomarudzi a drugi nie
|
|
#2022 |
|
Zadomowienie
|
andziot i Paulizia no to wychodzi że to TO
, dziękuje za odpowiedźzjadłam wczoraj i dwa dni temu truskawek w ilości kilka sztuk i nie widzę u Radka niczego podejrzanego więc póki co jem ![]() idę robić los obiados i może jakieś prasowanie a między zajęciami pewnie będzie karmienie
|
#2023 |
|
Moderatoreska
|
No i śpią chłopcy, trochę pomarudzili, poprzytulałam ich i usnęli, śpiący byli dlatego tak marudzą :P
Chyba ta pogoda na nich tak śpiąco wpływa. Ale pewnie popołudniu będą aktywni jak do południa śpią. Mnie też się chce spać, ale nie mogę się położyć bo trzeba obiad gotować dla starszego :P ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- |
|
|
|
#2024 |
|
Wtajemniczenie
|
hej kochane
![]() wiecie co jak was tak zytam to jest mi troche smutno... mój maluszek ma juz jakies problemy z brzuszkiem bo jest bardzo niespookojny jak ma zrobić kupke, albo puscicś sobie pierda...pręzy się, napina, cyca szuka, steka, krzyczy, ale trwa to nie długo... boje sie.. bo wszystkie z tego co tu czytam zbiegiem czasu mają problemy z dziciaczkami, karmieniem i ich trawieniem po ppwnym czasie... boję sie jak to będzie jak mój dzidziolek dostanie kolki, alebo cos... przerża mnie to troszke... nie wiem zupełnie co wtedyy mam robic... eh... a tak poza tym to była juz dzisiaj u nas położna... wizyta udana, skierowanie na usg bioderek dostaliśmy papierki zaniosła do przychodni małego obejrzała powiedziałą co i jak, ale bez zbędnych rzeczy. mój tz chodzi strasznie niewyspany, choć nawet nie wstaje do małego w nocy...ale przeszkadza mu jak karmie i przewijam... ciekawe co by zrobił jakby spał tyle co ja? ![]() i nie mogę znaleźć naszego aktu małżeństwa ! ![]() powiedzcie mi czy wasze dzieciaczki tez po jedzeniu maja bardzo często czkawke ??? bo mój ma praktycznie po każdym! położna mówiła,ze to normalne
|
#2025 |
|
Zadomowienie
|
24kasia hej
fajnie że jesteś. Za usg bioderek my nie płacimy, mamy skierowanie i robimy w wypasionej prywatnej klinice za free![]() dziewczonka też kiedyś wyczytałam, że nie można dłużej niż na 15 min kłaść na brzuszku, a moja Hanka bardzo lubi tak ponynać więc pytałam położną i ona powiedziała, że nie ma problemu z tym spaniem na brzuszku. ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- antropia moja też ma czkawkę dość często. Wprawdzie rzadziej niż kiedyś,ale ma. To na prawdę nic groźnego i tak jak kiedyś tu już pisałam, dzieci nie odczuwają tej czkawki,tak jak my. Nie męczy ich ona tak jak nas. |
|
|
|
#2026 |
|
Moderatoreska
|
|
|
|
|
#2027 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a ja mam pytanie tak nie do końca związane z maluszkami. Zgłosiłam w ZUSie chęć wykorzystania urlopu macierzyńskiego. Zapomniałam jednak zapytać, jakie składki muszę zapłacić. Czy tylko ubezpieczenie zdrowotne czy też jakąś część społecznego. Nie zamierzam pracować (wystawiać rachunków itd.). Pomóżcie proszę!
|
|
|
|
#2028 |
|
Zakorzenienie
|
anulinka no to witam w klubie rozpieszczonych Maluszkow
Moj Gabik tez urządza sceny kiedy chce ją wyeksportować do jej łóżeczka - płacz nie z tej ziemi a u nas w łózku aniołek, od razu kimono No i co z tym fantem robicie? Pozwolicie Pepe tak spac co dzien u Was? Nie podoba mi się to, że tak ją nauczyłam monika21121984; jak fajnie, że juz ze Stasiem do nas wrociłas ![]() ![]() ![]() Witaj Kochana eweska; ale Ty wyspana dziś jestes ![]() Pieknie chlopcy dali Ci pospac. Zdjecie i miny the best! Ale bedzie dla nich swietna pamiątka Obrabiasz te zdj potem jakos w PS ? a siostra jak ogarnia swoją parkę ? atiz; piękniejszego prezentu nie mogłas sobie wymarzyc ! STO LAT Kochana !! Dużo miłosci, radosci, pociechy z Maleństwa - niech zdrowo rośnie Najlepszego w dniu Urodzinek moria, dla mnie wyjazd przedwczoraj do marketu też był wielką rozrywką... i pomyslec, ze kiedys codzienne zajęcia są teraz atrakcja Proszę powiedz mi, długo hustasz Igusię w hustawce? Na najniższej prędkości się Malutka buja ? Zastanawiam się, czy dziecko sie w głowie moze zakręcic od tego hustania bo ono wcale az tak delikatne nie jest Klaterina; na moj gust hemoroidy Sama miałam z tym problem kiedys A boli Cię podczas załatwiania się? Krwawisz? Polecam czopki glicerynowe - niesamowita ulga !! andziot na jakiej łyzeczce podajesz Gabi kropelki ? Moja o północy miala akcje z płaczem nie z tej ziemi, myslalam, ze to kolka bo ryczała 30min non stop - już mielismy jej podac delicol no i zonk... jak i na czym? Sa jakies specjalne łyzeczki dla niemowlaczków? Co do płaczu okazalo sie, ze z głodu a wczesniej jadla 50 min ! Ma ostatnio mega spust Blisko masz budynki swojego bloku, co by ktoś Twoj biust mógł podejrzec? anulko, jak dziś Twoje samopoczucie i nastrój ![]() AgnieszkaM, ale juz duzy Antoś ! Nic z tego malenkiego pisklaczka nie pozostało Rośnie Ci jak na drozdzach ![]() I ten jego pokoik.. napatrzec sie nie moge Siasiu... no to dzieciątka przejęły Wasz warsztat pracy Domyslam sie z jaką niechęcia go opuszczają ale w nocy bierzecie Dzidzię do siebie czasem ? Dziewczonko, wczoraj z pediatrą rozmawiałam odnosnie leżenia na brzuszku, nie mówił o 15 min ale mówił, ze na pewno nie mozna tak na noc zostawić dzidzi i najlepiej jesli lezy w ciagu dnia mieć na niego oko, z uwagi że takie maleństwa mają duza grasice i maleństwo może sie udusic (to słowa lekarza)
|
#2029 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, czy wit D (devikap) moze byc przyczyna ulewania? bo cos mi sie zdaje ze po posilkach przed ktorymi podam to cudo, Hanna mi ulewa masakrycznie;/
---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- aha, antropia akt slubu musisz miec aktualny wyciag |
|
|
|
#2030 |
|
Zadomowienie
|
andziot lekarka stwierdziła, ze może być to nabiał, bo chyba najczęściej to uczula?? sama nie wiem
na razie spróbuje nie jeśc, zobaczymy....daisy piore w Lovelli. Od początku w tym prałam i nie bylo problemu, a tu nagle, gdy dziecko miało 5 tygodni pojawiły sie krosty Wczoraj przy kapieli nie używałam juz swojego zelu, tylko wzięłam mydełko dzieciece. Wolałabym jednak, zeby jeśli już ma mieć alergie, to lepiej na jakis kosmetyk niz pokarm...JanuszAgnieszka za pepuszekantropia śliczności mary za wagę Hanigrazin życze ci dużo siły i wytrwałosci anulinko nasza Oliwka ma już 7 tygodni, a my nadal uzywamy "2" i na razie nie zamierzamy zmnieniac, bo taka wielkość nam pasuje siasiek u mnie też czasami nasze łóżko wygląda podobnie AgaM tygrysek słodziutki mary moim zdaniem powinnaś powiedzieć ginowi o tym jak sie czujesz. eweska minki Wiktorkowe super ![]() atiz 100 lat aguś no ładny wynik w spaniu faktycznie Oleńka dała sie wyspać rodzicom. Fajnie, ze u Was sie ochłodziło. U nas nadal prawie 30 stopni klaterina to moze być hemoroid... jeśli jest malutki, to maści z apteki wystarczą ja tez mam i będę musiała pójść na zabieg ![]() Kasia my za usg bioderek nic nie płącilismy. Byliśmy na NFZ antropia Moja Oliwka ma dosc często czkawkę Weredka ja niestety nie pomogę w sprawie ZUSu, bo sie na tym kompletnie nie znam... U nas noc w sumie OK. Oliwia zasneła o 20.30 i spała aż od 1.30. A później juz nie patrzyłam co jakiczas sie budziła, ale ja sie wyspałam, wiec jest dobrze. ![]() Krostki na buzi są nadal, smarujemy sie kilka razy dziennie. Chyba jeszcze zasneła, bo wozek przestał podskakiwać...może jescze zdążę ugotować jakąś zupe na obiad, bo za godzinke lece do przedszkola po pierworodną... |
|
|
|
#2031 |
|
Zakorzenienie
|
Tymuś mi zasnął (oby pospał min 2 godz.
Antropia, mój też codziennie ma czkawkę; czasami 2-3 razy
|
#2032 |
|
Zadomowienie
|
Co do spania,to Hania dziś spała od 21.30 do 3.30, a potem karmienie i od 4 do 6... następnie od 6.30 do 8.30...także po 2h sobie kimała od 4 już...
|
|
|
|
#2033 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
inaczej się preży i wybudza ... Cytat:
a Tż niezły - przewijanie mu przeszkadza ![]() mój sam w nocy przewija i mi podaje do karmienia - dziś np karmiłam Gabi i mężul wstaje w nocy i się pyta mnie czy już ma podać córkę )choć od dziś zamieniłam się z nim miejscem na łóżku i już nie będzie mi potrzebny w nocy ![]() Cytat:
są łyżeczki dla dzieci ale one są grubsze i jeszcze ciężej włożyć taką do pyszczka ![]() Cytat:
![]() dziewuchy chyba śpią, tzn duża śpi a mała nie wiem, bo odłożyłam na brzuszek bo znów zaczynała się prężyć, ona zaczyna zaraz po karmieniu, więc nie sądzę żeby jakąś rzecz zjadła tylko pewnie te jelita ruszające się ją męczą ... do tego było już kąpanko pod kranem bo kUuuuuuuuuuuuuupa była na plecach ![]() najlepsze jest to że jak wieczorem kąpiemy Gabrysię, to Zosi puszczamy bajki, więc jak teraz wzięłam Gabulka do mycia, to Zosia już biegła na kanapę i krzyczy "bajaaaaa" ![]() normalnie szok co ten "SYSTEM" robi z dziećmi ![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
wcale to nie najczęstszy alergen ... |
|||||
|
|
|
#2034 |
|
Wtajemniczenie
|
ANDZIOT jak patrze z gory to wygina glowke u nozki na prawa strone, robi C. Wiec mam ja z mojej prawej stymulowac? Jestem blondynka i sie myli noo
![]() MORIA tez wlasnie tak zrobie zmienie mleczko na tansze i bede obserwowac mimo tego ze pediatra mi nie kaze:/ to niech mu,da kase bo zbankrutuje! Nikolka je ok.120 ml co 3,4 h, wiec to mleczko starcza na 3dni nawet 2 bym powodziala:/ EWESKA a jak siostra? Z posta DAAIISSYY domyslilam sie ze urodzila i rzeczywiscie ma corcie?? Co do usg to ja nawet nie wiedzialam, polozna kazala sie zapisac i tyle. Ja dzwonie a tam babka do mnie-ale wie pani ze to kosztuje. 50zl to nie majatek a do 1ego niedaleko. A jesli chodzi o czkawke moja ma prawie po kazdym jedzeniu..na brzuszku ja klade ale spi na boku...
|
|
#2035 | ||
|
Zadomowienie
|
Atiz wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
Mary lepiej powiedz lekarzowi, może faktycznie to słaba hemoglobina, najwyżej będzie kazał zrobić Ci badania, nie ma sensu się męczyć bo jeszcze zasłabniesz kiedyś przy Hanutce i dopiero będzie Cytat:
a co do mleczka też używam Enfamilu, zastanawiałam się nad zmianą tyle ze tak myślałam żeby zmienić koło 3 miesiąca, ale zobaczymy jak wyjdzie w praniu, na ile starcza Ci taka puszka??? Cytat:
|
|
#2036 |
|
Wtajemniczenie
|
Sorki za bledy ale z komorki pisze, bardzo nie wygodnie mi:/ andziot wygina glowke I nozki jak litera C patrzac z gory. Nie robi tego tak perfidnie ale zdarza jej sie. Moze za czesto na ramieniu ja nosze, a wtedy latwiej sie jej wygiac...w ogole boje sie..jest taka malutka a ciagle trzeba ja brac na receprzeciez te kosci to jak chrzasteczki.
---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- ZOSIAAA teraz to juz na dwie doby:/ enfamil mialam w szpitalu i takie maz kupil bo takie bylo w aptece, pozniej chcielismy zmienic to jak juz pisalam pediatra nie kaze:/ a w jakiej aptece kupujesz? Ile placisz??
|
|
#2037 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
na nfz bezproblemu ..Cytat:
ooo reszta potem mala placze |
||||
|
|
|
#2038 |
|
Zadomowienie
|
no właśnie mi pierwsza pucha starczyła na prawie dwa tygodnie, ale wtedy dokarmiałam tylko, a w tej chwili kiedy prawie cały czas idzie mm to ta starczy nam może na 4-5 dni, tak więc nie wiem jak długo utrzymam się tez na tym mleczku
|
#2039 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Anula - ja sie lecze na normalna depresje i wiem, jak wazna jest szybka reakcja, mysle, ze zakladajac, ze nie dopadla Cie poporodowa i tak by bylo dobrze skonsultowac to z lekarzem. Wazne, zebys odzyskala radosc zycia, bez znaczenia, czy pomoze Ci w tym maz, dziecko czy psychiatra. Szczesliwa mama to szczesliwe dziecko!!! PS. Mary, jak mi opisywalas swoje dziecko, to przypuszczalam raczej, ze przypomina nie Popeya i nie Maggie Simpson, ale raczej ją - http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...w=1280&bih=862 W końcu mowilas, ze ma dlugie nogi, nie? Cytat:
![]() atiz STO LAT NIECH NAM ZYJE !!!!!!!!!!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I wypraszam sobie, moje dziecko nie ma zadnej duzej GRASICY ![]() Poniewaz jutro swietujemy miesiac (MIESIAC!!!! A ja mam wrazenie, ze ona jest z nami od zawsze!!!) - kupilismy jej (i sobie) prezencik - http://allegro.pl/bright-starts-leza...657922734.html Kolezanka miala z tej firmy lezaczek z robalami, a mi sie podoba zyrafa, mam nadzieje, ze mala tez bedzie zadowolona. Nowy fotos w albumie. Wczoraj popoludniu zaczela mnie bolec blizna po szyciu, bardzo niefajne uczucie i mowie do TZ, ze "bede jak stara baba reagowac blizna na zmiane pogody" i w smiech, bo w sumie nie wiedzialam od czego to. I co sie okazalo!? Ze pogoda rzeczywiscie sie zmienila i to o 180 stopni! Ja nie chce tak! Bede do konca zycia miec barometr miedzy nogami? Dziekuje bardzo!!! Edytowane przez mimbi Czas edycji: 2011-06-09 o 13:57 |
|||||||
|
|
|
#2040 |
|
Zakorzenienie
|
kasia łódzka musisz starać się stymulować stronę, na którą się nie wygina
bo coś dogadać się nie możemy mała nie śpi ![]() skrzeczy, stęka itp |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:52.

budził się na jedzenie i od razu zasypiał ponownie, teraz też je ale raczej już nie będzie spał bo za długo 

Czekamy na Ciebie fasolko