|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł części numer 6 powinien brzmieć: | |||
My dalej w amoku, niekończącym się słowotoku - bo nasze śluby już w przyszłym roku - PM 2012 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
6 | 10,53% |
Pierwsze suknie to jest znak, że za rok powiemy TAK! - PM 2012 |
36 | 63,16% |
Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 |
15 | 26,32% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3511 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201
Cytat:
![]() |
#3512 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201
tenebrosa mam nadzieję, że wszystko się ułożyło?
![]() muszę się Wam pochwalić załatwiłam sobie sesję ślubną nad morzem tam gdzie Łukasz klęknął na kolanko - a ja tak bardzo kocham morze ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kindziulindzia Czas edycji: 2011-06-09 o 14:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#3513 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczynki za opinie o sali - mojemu TŻ też się spodobała. Braliśmy pod uwagę kilka sal, ale ta spełniła nasze wymagania tj. oddzielna sala do tańczenia, pomieści nawet 250 osób, z dala od ulicy i innych domów i oczywiście wygląd.
Jeśli chodzi o zapraszanie swoich byłych, to w życiu tego nie zrobię. Przed moim obecnym (ukochanym, wymarzonym, cudownym) TŻ trafiałam na jakieś dziwne przypadki. Jeden odstawił mi taką akcję, że powiedziałam mu, że dla dobra mojego nie chcę go nigdy więcej w życiu zobaczyć. Inny natomiast był typem niedowartościowanego naukowca z ambicjami na wielką, szaloną karierę naukową, w której oczywiście nie było miejsca dla mnie. Z nim też nie mam kontaktu, gdyż nie czuję jakiejkolwiek potrzeby utrzymania tej znajomości. Poza tym swojemu TŻ powiedziałam, że nie życzę sobie żadnej jego byłej ani na ślubie ani tym bardziej na weselu, więc uważam, że to powinno działać w obie strony.
![]() |
#3514 |
Zakorzenienie
|
U mnie też walnęło deszczem, ale akurat wsiadałam do autobusu :P Potem jak wysiadłam to sprintem do domu, na szczęście blisko mam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3515 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3517 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A Tobie, Kochana kindziu gratki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3518 |
Zakorzenienie
|
no plener, plener
![]() hmm a może by tak jazda konna nad morzem w sukni ślubnej ![]()
#3519 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sprzętu miają naprawdę dużo światła lasery dymki projektor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jak to mówię ja i mój tż możemy oszczędzać na wszystkim ale nie na zespole bo to od niego zależy jakość imprezy. ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3520 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zazdroszczę! My z TŻ uwielbiamy nasze PL morze i bardzo bym chciała taką sesje mieć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3521 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Drugi też znalazłam w necie i potem szukałam o nich opinii - było mało, ale w miarę dobre. A ostateczną decyzję podjęliśmy po obejrzeniu płyty z wesela mojego sąsiada, gdzie okazało się, że grał właśnie ten zespół, nad którym się zastanawialiśmy.
![]() ![]() |
![]() |
#3522 |
Zakorzenienie
|
eeejjj.. jak chcecie to mi tez mozecie pozazdroscic sesji na morzem bo tez bede miala
![]() ![]() Edytowane przez __Paulinka__ Czas edycji: 2011-06-09 o 22:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#3523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3524 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no niech Ci będzie:P Tobie też zazdrościmy ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3525 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam nie wiem jak się ceny po Polsce kształtują. My płacimy 4100 zł na 20 godz grania (2 dni). A to o on w ogóle się chajtnął??? Cytat:
Kurka napisałam taaaaaaaaaaakie sprawozdanie z tego wesela i co "delete" się włączył ![]()
![]() |
#3526 | |
Zakorzenienie
|
OOO DZIEEEKI
![]() ![]() Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3527 |
Rozeznanie
|
dziewczyny dopiero skonczyłam czytac zaleglości.... Ja nie wiem jak będę dekorować sale i chyba zostanie tylko dekoracja ta która jest stała w sali i tylko kwiaty na stolach będą.
Co do zaproszenia bylych....nie ma mowy!!! wszczególności oststni... To samo tyczy się bylej TŻ - którą chyba sam TŻ by wygonił jakby się pojawiła.....no ale dzięki naszym wczesniejszych partnerach doceniamy siebie ![]() Kicia ja akurat wróciłam do domu zaraz po burzy to tylko widziałam jak woda płynie ulica... i teraz straszny wiatr wieje... |
![]() ![]() |
![]() |
#3528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3529 |
Zakorzenienie
|
właśnie lecę na ostatnią poradnię
![]() ![]()
#3530 |
Zakorzenienie
|
Hmm może na jesień ja zaciągnę tż do poradni
![]() Niby lepiej teraz dopóki ja nie pracuję,ale szkoda mi pogody ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3531 |
Zakorzenienie
|
my jutro o 19 mamy mszę i po mszy idziemy do kancelarii po dokumenty
![]()
#3532 |
Zakorzenienie
|
my jestesmy daleko w d**** jesli chodzi o poradnie.... kurde nie wiem jak to rozwiącac, bo w lipcu nie ma u nas... patrzalam, ze jest kurs weekendowy 14-16 pazdziernika, ale nie wiem czy bedziemy akurat w PL.. ale moze tutaj uda nam sie to zalatwic. No zobaczymy, jeszcze troche czasu zostalo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3533 |
Rozeznanie
|
Też mi sie tak wydaje... ma sówj klimat, jedynie co będę chciała to zywe kwiaty...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3534 |
Rozeznanie
|
Siema Pamki
![]() Ja dopiero doszłam do siebie... ![]() ![]() ![]() Co do zaproszeń swoich byłych to z ostatnim mam miłe wspomnienia i jak jestem w PL a gdzieś się spotkamy to zamienimy kilka zdań, rozstaliśmy się w dobrych stosunkach ale nie zaprosiłabym go na swój ślub...wydaje mi się ze w jakiś sposób zrobiłoby mu się przykro, smutno i pewnie mi byłoby dziwnie wiedząc że on jest no nie wiem tak trochę dziwnie... ![]()
#3535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba mozna, ale nie jestem pewna ![]() ![]() narazie jem pierogi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3537 |
Rozeznanie
|
A jeśli chodzi o dekoracje stołów to ja mam taki plan jak na zdjęciu tzn chodzi mi o wazony ...jest kwiat i jest świeczka
![]()
![]() |
#3538 |
Zakorzenienie
|
wiecie co mi się nasunęło na myśl teraz? Bo była dyskusja że często nie ma miejsca na ozdoby i jedzenia na stole. Mi się zawsze marzył ład i harmonia na stole, i kurcze ciekawym pomysłem byłby osobny szwedzki stół ze wszelkimi sałatami, napojami owocami, ciastami, a na stołach byłyby kwiaty tylko i może jakieś napoje w dzbankach.. W koncu i tak kelnerzy przynoszą główne dania.. A jeśli komuś zachciałoby się sałatki to podszedłby do innego stolika, nabrał sobie i usiadł przy stole. Ale z drugiej sttrony latanie z jedzeniem po sali? U nas przynajmniej są osobne sale więc kto wie :P
szkoda ze nigdy na takim weselu nie byłam i nie wiem jak jest w praktyce ![]() ![]()
#3539 |
Zakorzenienie
|
Miało być obszernie- będzie w skrócie.
Od kuchni. Obiad był podawany na godz. 14.30, a ja już musiałam o 8 wyjechać z chaty (20 minutek miałam), wiadomo przygotowań było sporo. Stoły nakryłyśmy już w piątek, więc zostały nam popraweczki kosmetyczne, przygotowanie napojów, ciastek kruchych, przygotowanie i polerka szampanówek, kieliszków, itp itd... Potem pomoc w kuchni, robienie klusek, sałatek, surówek i tak do przyjazdu młodych. Później wiadomo powitanie chlebem i solą, szampan, obiad... i tu pojawiły się schody. Ja tam nikogo nie oceniam, narzekać też nie chcę, ale akurat goście obsługiwanie przeze mnie byli chyba z tydzień na głodzie, bo aż mi mięcho z rąk wyrywali. Nasz kucharka zawsze robi tyle porcji wszystkiego, że spokojnie na poprawiny starczy i jeszcze do domu, a tu goście tyle jedli, że bałyśmy się, że nam mięsa zabraknie. A dodatkowo był taki upał, że szok. Po obiedzie rodzice Panny Młodej zażyczyli sobie zimną płytę. Ogólnie to u nas daje sie kawę i ciastko, no ale to było trochę w innym regionie. Wtedy zaczęły się pielgrzymki po kawę, bo przecież większość po obiadku chętnie napiłaby się kawy. Nie chcieliśmy robić wyjątków, ale jak już orkiestrze daliśmy kawę to i paru innym gościom zrobiliśmy. Potem był tort, kawa, ciacho. Niektórym zostawiliśmy na specjalne życzenie zagrychę i mięso. W ogóle ciastka nie schodziły, ale o dokładkę mięsa, czy wędlin non stop prosili. Przy kolacji trochę się wkurzyłam, bo niektórzy goście aż wyrywali mi z rąk i tacy jedzenie. Ja rozumiem, że musieli trochę czekać, aż rozniosłyśmy wszystko, ale przy dużej liczbie gości i stołów zawsze tak jest, że najpierw roznosi się jedno wszystkim, a później następne. Paru nieprzyjemnych uwag się nasłuchałam, ale miałam to gdzieś. Robiłam wszystko jak najlepiej potrafię, a byli tacy goście, którym nic nie pasowało. No trudno, zawsze ktoś taki się znajdzie. Później jeszcze trochę tych dań było. W życiu nie spotkałam się z takim weselem, duchota jak nie wiadomo co, a goście jedli, jedli i jedli. Poprawki robili sobie już sami, ale za dużo z pierwszego dnia jedzenia nie zostało. Ale bawili się za to wszyscy. Większość czasu na parkiecie było pełno. I młodzi i starsi- wszyscy. Kapela moim skromnym zdaniem za je bi sta!!!!!! Aż się nad moją zaczęłam zastanawaić. 4 facetów, a jak grali ![]() Fotografa mieli tylko do tortu. Później pojechał do domu. Oczepiny standardowo koło 24. Zespół miał grać do 3, ale sami stwierdzili, że goście się świetnie bawią, więc przedłużyli. Ogólnie wesele chyba było udane. O 4 zespół się zaczął pakować, myśmy zaczęli sprzątać, ale 2 stoliki młodych jeszcze zostały. Dałyśmy im napoje i coś do przegryzienia (bo mama Pani Młodej powiedziała, że ona to jutro posprząta, a my nie musimy już siedzieć) i spakowałyśmy się do domu. Przyjechałam o 5.15. Także napracowałam się. A wesele odbywało się w sali nad remizą. Udało mi się tylko takie fotki sali pstryknąć, bo po 1. to z mojego lipnego telefonu, po 2. nie miałam nawet czasu fotek pstrykać. W kuchni ekipa pierwsza klasa. Babeczki żartowały co niemiara. Do pomocy w kuchni były też 2 panie po 60tce. Jakimi tekstami sypały ![]() ![]() I wiecie co jest bardzo miłe, obojętnie czy w lokalu, czy na wynajętej sali, czy z kateringiem, czy z kucharką- jeśli Para Młoda wejdzie do kuchni i podziękuje za dobre jedzenie (oczywiście jeśli było dobre). Akurat mi na tym nigdy nie zależy, ale kucharka czuje się wtedy doceniona. I od razu widać, że Młodzi, czy rodzice pamiętają o niej, bo przecież bez jedzenia wesela by nie było. A Młoda Pani wyglądała ślicznie. Miała prostą koronkową suknie w kolorze ivory, z wstążką pod biustem. Włosy miała spięte w kok. Welon do łopatek. Śliczny rozświetlający makijaż i była opalona dosyć mocno, ale tak akurat. Wklejam fotki sali, tylko takie mam...
#3540 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym wolimy spożytkować na coś innego tą kaiorkę, którą musielibyśmy wyłożyć na deko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
http://wszystkodlarestauracji.pl/skl...walec_24cm.htm Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:34.