Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-06-09, 19:23   #3841
Zelka_07
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 424
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

UUUUU

jako¶ tak bez ³adu i sk³adu

¶: 3 kromki ziarnistego: 2 z nich z mas³em, szynk±,serem, szczypiorem, pomidorem, 1 z serkiem topionym ,tuñczykiem, szczypiorkiem, 2,5 jaja na miêkko (taka dziwna liczba bo po dziecku dokañcza³am )
2¶: orzechy skubane w biegu... nie mia³am czasu je¶æ
o: 2 kaszanki na oleju ze szczypiorkiem i musztard±, bu³ka ziarnista du¿a z mase³kiem
p: du¿e jab³ko, troche orzechów
k: pó³ kefiru takiego 400g, tost z bu³ki chamburgerowej z mas³em 2 plastrami schabu, serem, pomidorem, szczypiorkiem, keczupem, sosem czosnkowym
pare minut pó¼niej : reszta kefiru
mo¿liwe ze wleci jeszcze jaki¶ wie¶niak

i jak?
Stary 2011-06-09, 19:36   #3842
morphine88
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 892

Cytat:
Napisane przez pozytywna-wariatka Poka¿ wiadomo¶æ
ale mi dzisiaj wysz³o!
ca³y dzieñ po za domem, stara³am siê braæ co by³o.

U.
1¶n -
owsianka - szklanka mleka, mleko sojowe w proszku, 2 ³ychy orkiszowych, 2 ³ychy owsianych. kromka ¿ytniego z mas³em orzechowym.
0,5 h spinning + o,5 h si³owe.
2¶n - kawa z mlekiem, dwie kromki ¿ytniego z szynk± i pomidorem, kawa³ek makreli wêdzonej.
nie by³o jak nic zje¶æ wiêc - ma³a kawa latte na mie¶cie. tylko.
podwieczorek? - micha twarogu z jogurtem i mro¿onymi jagodami.
kolacja - spory kawa³ek wêdzonego ³ososia z cytryn±.
jak wiesz, ¿e beznadziejnie, to po co wstawiasz?

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-09, 19:43   #3843
Agashia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 168

Peee ...

¦. P³atki owsiane (ale takie z paczki) + ogromny banan + herbata z opuncj± (wiem, wiem ze tu brzydko ale nie mia³am normalnych p³atków  )

II¦. a) bu³ka 90g z mas³em, sa³at±, szynka drobiowa, rzodkiewka i pomidorem + sok a’la kubus z biedronki (330ml)
b) Kinder mleczna czekolada + jablko

O. troche rosolu z makaronem (ok. pol miski) + 2 ziemniaki z koperkiem i sosem + kotlet mielony (tzw. Zraz) z indyka sma¿ony na oleju + sporo kapusty na slodko

P. serek Danio waniliowy z spora dosypka amarantusa + 2 brzoskwinie

bêd±:
K. 3 kromki graham:
kazda z maslem, Salata, i rzodkiewkai pomidorem, szynka drobiowa i serkiem zoltym. + herbata zielona z opuncja

dobrze jest ??
Stary 2011-06-09, 20:03   #3844
zglowawchmurach
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 221
GG do zglowawchmurach

Cytat:
Napisane przez Agashia Poka¿ wiadomo¶æ
Peee ...

¦. P³atki owsiane (ale takie z paczki) + ogromny banan + herbata z opuncj± (wiem, wiem ze tu brzydko ale nie mia³am normalnych p³atków  ) no moim zdaniem za ma³o. nawet jak na U.

II¦. a) bu³ka 90g z mas³em, sa³at±, szynka drobiowa, rzodkiewka i pomidorem + sok a’la kubus z biedronki (330ml)
b) Kinder mleczna czekolada + jablko za to tu ju¿ ³adnie.

O. troche rosolu z makaronem (ok. pol miski) + 2 ziemniaki z koperkiem i sosem + kotlet mielony (tzw. Zraz) z indyka sma¿ony na oleju + sporo kapusty na slodko uwielbiam ziemniaczki (zw³aszcza m³ode ) i dwa by mi na pewno nie wystarczy³y, ale ogólnie wydaje mi siê, ¿e obiad by³ ok.

P. serek Danio waniliowy z spora dosypka amarantusa + 2 brzoskwinie amarantus? hmmm, nie spotka³am siê z tym wcze¶niej.

bêd±:
K. 3 kromki graham:
kazda z maslem, Salata, i rzodkiewkami pomidorem, szynka drobiowa i serkiem zoltym. + herbata zielona z opuncja nie chcesz serka wiejskiego/homo albo jajek? dla mnie same kanapki to niepe³ny posi³ek.

dobrze jest ??
nazwa³abym ten jad³ospis raczej utrzymaniem. je¶li na tym tyjesz, to luzik. nie jest jako¶ wybitnie du¿o, aczkolwiek te¿ nie redukcyjnie.

dosta³am w³a¶nie od cioci krem orzechowo-kakaowy. pewnie bardziej podchodzi pod nutellê ni¿ mas³o orzechowe, no nie?

Wierzê w marzeñ zieleñ ponad nieba b³êkit!

zglowawchmurach jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-09, 20:13   #3845
ifellinlovewithadeadboy
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 621

Cytat:
Napisane przez zglowawchmurach Poka¿ wiadomo¶æ

dosta³am w³a¶nie od cioci krem orzechowo-kakaowy. pewnie bardziej podchodzi pod nutellê ni¿ mas³o orzechowe, no nie?
brzmi pysznie ale taki kupny czy domowy?
z tego co wiem to dziewczyny tutaj robi± i takie wersje mas³a orzechowego, gdzie dodaj± kakao i wygl±da to ob³êdnie, muszê kiedy¶ wypróbowaæ tak wgl..

ifellinlovewithadeadboy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-09, 20:31   #3846
Agu¦87
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 339

Cytat:
Peee ...

¦. P³atki owsiane (ale takie z paczki) + ogromny banan + herbata z opuncj± (wiem, wiem ze tu brzydko ale nie mia³am normalnych p³atków  )

O. troche rosolu z makaronem (ok. pol miski) + 2 ziemniaki z koperkiem i sosem + kotlet mielony (tzw. Zraz) z indyka sma¿ony na oleju + sporo kapusty na slodko

bêd±:
K. 3 kromki graham:
kazda z maslem, Salata, i rzodkiewkai pomidorem, szynka drobiowa i serkiem zoltym. + herbata zielona z opuncja

dobrze jest ??
ci±gleeeeee to samo. zmien ten deser pisalam ci wczoraj i kolacje. zamiast chleba sobie cos ugotuj.
Stary 2011-06-09, 20:44   #3847
Ervisha
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 88 432

Cytat:
Peee ...

bêd±:
K. 3 kromki graham:

dobrze jest ??
Moim zdaniem ³adnie tylko na ¶niadanie troche za ma³o i obiad by³ skromny.

Ksi±¿ki potrzebuj± nowego domu

Ervisha jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-09, 20:58   #3848
Bloody_
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 676

Utrzymanie:

1. Owsianka z 5 ³y¿ek p³atków zalanych kaw± zbo¿ow±, z mlekiem 3,2%, wkrojonymi truskawkami, wiórkami kokosowymi i suszonymi bananami

2. (na mie¶cie, w trakcie zakupów, tylko tyle mog³am przek±siæ ) 2 du¿e ga³ki lodów w wafelku: orzechowe z kawa³kami orzechów i waniliowe

3. M³ode ziemniaczki z koperkiem, jajo sadzone, micha sa³aty z rzodkiewk± i ¶mietan±; kawa zbo¿owa z mlekiem 3,2%

4. Truskawki zmiksowane z serem bia³ym, domowym i do tego dosypane pestki dyni (duuu¿a porcja- pychota )

5. 2 kromki chleba '7 ziaren' - obie posmarowane margaryn±, z po³ow± puszki ¶ledzia w pomidorach (dawno nie jad³am, a tak± mia³am chrapkê... ); 4 malutkie, m³ode marchewki do pochrupania

I jak siê to prezentuje?
I am the captain of my soul.

Bloody_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-09, 21:06   #3849
Zelka_07
Raczkowanie

Cytat:
ale mi dzisiaj wysz³o!
ca³y dzieñ po za domem, stara³am siê braæ co by³o.

U.
1¶n - owsianka - szklanka mleka, mleko sojowe w proszku, 2 ³ychy orkiszowych, 2 ³ychy owsianych. kromka ¿ytniego z mas³em orzechowym.
0,5 h spinning + o,5 h si³owe.
2¶n - kawa z mlekiem, dwie kromki ¿ytniego z szynk± i pomidorem, kawa³ek makreli wêdzonej.
nie by³o jak nic zje¶æ wiêc - ma³a kawa latte na mie¶cie. tylko.
podwieczorek? - micha twarogu z jogurtem i mro¿onymi jagodami.
kolacja - spory kawa³ek wêdzonego ³ososia z cytryn±.
skoro nie by³o jak zje¶æ obiadu to kolacja mog³a byæ jaka¶ na ciep³o fajna np jajecznica i chlebek plus warzywka a tak ten ³oso¶ tylko
Stary 2011-06-09, 21:07   #3850
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024

Cytat:
Napisane przez morphine88 Poka¿ wiadomo¶æ
jak wiesz, ¿e beznadziejnie, to po co wstawiasz?

Eee, a jest jaki¶ zakaz wstawiania swojego jad³ospisu, je¶li siê chce?

po za tym, Morphine, CZY mog³aby¶ mi wskazaæ miejsce, gdzie napisa³am, ¿e jest beznadziejne? Bo jako¶ go nie widzê.

Edytowane przez pozytywna-wariatka
Czas edycji: 2011-06-09 o 21:15
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-09, 21:10   #3851
Agashia
Raczkowanie

Cytat:
nazwa³abym ten jad³ospis raczej utrzymaniem. je¶li na tym tyjesz, to luzik. nie jest jako¶ wybitnie du¿o, aczkolwiek te¿ nie redukcyjnie.

dziekuje no narazie na tym niby tyje wiec chyba jest ok. moje porcje naprawde sa duze... )
a cioca sama robila ??

co do sniadanka to wiem ze slabe a amarantus to swietny dodatek do mleka jogurtow itp. zawiera duzo witamin i takich wartosciowych sladnikow a na kolacje planowalam jaja ale beda jutro na obiad wiec nie chcialam dzisiaj psuc jutrzejszego apetytu

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Agu¦87 Poka¿ wiadomo¶æ
ci±gleeeeee to samo. zmien ten deser pisalam ci wczoraj i kolacje. zamiast chleba sobie cos ugotuj.
no ale teraz jakos nie mialam czasu na to przez szkole ale teraz juz bedzie luz wiec wiecej czasu bedzie na przyrzadzania posilkow ) ale dlaczego na kolacje sa zle kanapki ??

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Ervisha Poka¿ wiadomo¶æ
Moim zdaniem ³adnie tylko na ¶niadanie troche za ma³o i obiad by³ skromny.
obiad byl spory nawet dwa dania mimo ze polowa miski ale zawsze a zrazik byl spory
Stary 2011-06-09, 21:11   #3852
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zelka_07 Poka¿ wiadomo¶æ
skoro nie by³o jak zje¶æ obiadu to kolacja mog³a byæ jaka¶ na ciep³o fajna np jajecznica i chlebek plus warzywka a tak ten ³oso¶ tylko
Dziêki.
Wiem, wiem.
£ososia zjad³am przed zakupami jedzeniowymi, które robi³am dopiero teraz, bo mi zosta³ z przed paru dni.
no, mia³am do wyboru jeszcze sam d¿em.
ale teraz mam ju¿ pe³n± lodówkê.
Stary 2011-06-09, 21:16   #3853
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuje no narazie na tym niby tyje wiec chyba jest ok. moje porcje naprawde sa duze... )
a cioca sama robila ??

co do sniadanka to wiem ze slabe a amarantus to swietny dodatek do mleka jogurtow itp. zawiera duzo witamin i takich wartosciowych sladnikow a na kolacje planowalam jaja ale beda jutro na obiad wiec nie chcialam dzisiaj psuc jutrzejszego apetytu

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

no ale teraz jakos nie mialam czasu na to przez szkole ale teraz juz bedzie luz wiec wiecej czasu bedzie na przyrzadzania posilkow ) ale dlaczego na kolacje sa zle kanapki ??

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

obiad byl spory nawet dwa dania mimo ze polowa miski ale zawsze a zrazik byl spory
Cieszê siê ¿e tyjesz na tym co jesz oby tak dalej. A te p³atki owsiane to jad³a¶ na mleku ? A jak lubisz kanapki na kolacje to je jedz Jedz tak by Ci smakowa³o

Stary 2011-06-09, 21:30   #3854
zglowawchmurach
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 221
GG do zglowawchmurach

Agashia, jesz ³adnie. widaæ, ¿e Ci zale¿y. ja te¿ tak mam, ¿e jak mi co¶ zasmakuje (wie¶niak na s³odko, mocno doprawione warzywa na patelniê, tuñczyk wsw ), to mog³abym szamaæ to bez przerwy.

krem kakaowo-orzechowy jaki¶ niemiecki, nie handmade.

Wierzê w marzeñ zieleñ ponad nieba b³êkit!

zglowawchmurach jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-09, 21:56   #3855
Agu¦87
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 339

Cytat:
ile dlaczego na kolacje sa zle kanapki ?? [COLOR="Silver"]
nie wiem czy z³e ale mi zalezy na przytyciu to sie troche wysilam a nie kanapeczki. w³asnie sobie talarki usmazylam z 6 ziemniaków. wczoraj na kolacje jadlam makaron a nie chleb z szynk± czy serkiem
jak komus zalezy to wciska kcal gdzie sie da a nie na ³atwizne.
Stary 2011-06-09, 23:43   #3856
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Eee, a jest jaki¶ zakaz wstawiania swojego jad³ospisu, je¶li siê chce?

po za tym, Morphine, CZY mog³aby¶ mi wskazaæ miejsce, gdzie napisa³am, ¿e jest beznadziejne? Bo jako¶ go nie widzê.
hej, nie z³o¶æ siê
nie napisa³a¶, ale my¶lê, ¿e znasz na tyle zasady zdrowego od¿ywiania, ¿e widzisz tu b³êdy. Poza tym emotikonka przy obiedzie - który, notabene, jest najwa¿niejszym posi³kiem dnia.
zakazu nie ma, ale ncj jest nie tylko w±tkiem do oceny, ale tak¿e dawania przyk³adu. Irish te¿ daje ci±gle tu swoje jad³ospisy, rad nie stosuje, dobrego przyk³adu nie daje, a jednak ci±gle tu jest, bo zakazu nie ma.
nie chcia³am, ¿eby¶ odebra³a moj± uwagê negatywnie, jednak chyba lepiej by³oby, gdyby wstawiaæ jad³ospisy chocia¿ w miarê dobre, a nie takie, gdzie na U obiadu nie ma, a kolacja jak zwykle redukcyjna. Nie wiem czy tu jest 1000 kcal . Dlatego jak ja np. widzê, ¿e zjad³am dziæ 3 posi³ki, to nie wstawiam, bo po co?

Steven Tyler
Stary 2011-06-09, 23:53   #3857
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Cytat:
hej, nie z³o¶æ siê
nie napisa³a¶, ale my¶lê, ¿e znasz na tyle zasady zdrowego od¿ywiania, ¿e widzisz tu b³êdy. Poza tym emotikonka przy obiedzie - który, notabene, jest najwa¿niejszym posi³kiem dnia.
zakazu nie ma, ale ncj jest nie tylko w±tkiem do oceny, ale tak¿e dawania przyk³adu. Irish te¿ daje ci±gle tu swoje jad³ospisy, rad nie stosuje, dobrego przyk³adu nie daje, a jednak ci±gle tu jest, bo zakazu nie ma.
nie chcia³am, ¿eby¶ odebra³a moj± uwagê negatywnie, jednak chyba lepiej by³oby, gdyby wstawiaæ jad³ospisy chocia¿ w miarê dobre, a nie takie, gdzie na U obiadu nie ma, a kolacja jak zwykle redukcyjna. Nie wiem czy tu jest 1000 kcal . Dlatego jak ja np. widzê, ¿e zjad³am dziæ 3 posi³ki, to nie wstawiam, bo po co?
No dobra, zez³o¶ci³am siê!
Ale ju¿ mi przesz³o.
Okey. Zazwyczaj wstawiam, bo lubiê zerkn±æ z boku. Dzi¶ akurat mocno ¶rednio.
aaa, obiad. my¶la³am, ¿e zjemy z mam± na mie¶cie, ale zabrak³o nam czasu -a i u mnie najwa¿niejsze jest ¶niadanie - to tak na marginesie do obiadów przywi±zuje mniejsz± wagê.
Stary 2011-06-10, 00:03   #3858
sweettoy
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 206

Moja Niby eRR a raczej U

1. Grahamka z margaryn±, szynk± drobiow± i bieluchem, pomidor
Jajo sadzone
Kawa z mlekiem

2. 2 ma³e Dukanowe nale¶niki z serkiem homo i jab³kiem

3. Kawa z mlekiem, 2 ciastka kruche z orzeszkami

4. 1/2 pizzy Ristorante ok 500 kalorii

1 h TBC, ca³y dzieñ chodzenia
sweettoy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-10, 00:28   #3859
agnieszka16
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 373

Cytat:
hej, nie z³o¶æ siê
có¿ zgadzam siê, pozytywna- wariatko. Twoje jad³ospisy s± redukcyjne, jesz bardzo ma³o i ja np. bym na nich chud³a A do tego nic siê w nich nie zmienia, mimo wielu rad dziewczyn z w±tku.

wklejam tymczasem mój dzisiejszy jad³ospis U. po kolejnym porannym egzaminie -dzieñ prawie w ca³o¶ci spêdzony z t¿, co oznacza du¿o dobrego jedzenia (bo lubimy razem gotowaæ )

-¶niadanie: omlet z 2 jaj z truskawkami i borówkami, skropiony syropem klonowym. cappuccino z podwójnym espresso.

30 min jogi

-drugie ¶niadanie/wczesny lunch: kanapka z kawa³ka jeszcze ciep³ej pe³noziarnistej ciabaty z mozzarell±, pomidorem malinowym, bazyli±, czarnymi oliwkami, podpra¿onymi orzechami pini i odrobin± domowego pesto. ¶wie¿o wyciskany sok z pomarañczy

-obiad: ³oso¶ zapiekany ze szpinakiem i odrobin± koziego sera, porcja ciemnego ry¿u, sa³atka z zielonych szparagów, sa³aty, pomidorów, ¿ó³tej papryki, pra¿onych migda³ów. lampka m³odego vina verde

-podwieczorek: domowe mango lassi (mango, mleko, gêsty jogurt, masa hinduskich przypraw), du¿a gar¶æ niesolonych pistacji, gar¶æ orzechów laskowych

20 min rozgrzewki, 50 min joggingu po lesie, 20 min rozci±gania

-kolacja: sa³atka z melona, awokado, rukoli i szynki parmeñskiej. bruschetta z kawa³ka pe³noziarnistej bagietki z domowym mas³em zio³owym, pomidorem i szczypiorkiem.

w ci±gu dnia 2l wody, woda z lodem, cytryn± i miêt±, herbata z malinami

bardzo proszê o ocenê!!

Edytowane przez agnieszka16
Czas edycji: 2011-06-10 o 00:31
agnieszka16 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-10, 08:07   #3860
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
No dobra, zez³o¶ci³am siê!
Ale ju¿ mi przesz³o.
Okey. Zazwyczaj wstawiam, bo lubiê zerkn±æ z boku. Dzi¶ akurat mocno ¶rednio.
aaa, obiad. my¶la³am, ¿e zjemy z mam± na mie¶cie, ale zabrak³o nam czasu -a i u mnie najwa¿niejsze jest ¶niadanie - to tak na marginesie do obiadów przywi±zuje mniejsz± wagê.
¯eby nie by³o: u mnie w sumie te¿, ale tak my¶l± ludzie zdrowo od¿ywiaj±cy siê dla nich najwa¿niejszym posi³kiem dnia jest ¶niadanie, a po nim powinien byæ obiad. Dla tych, którzy o jedzeniu nie my¶l±, najwa¿niejszy jest posi³ek w ¶rodku dnia; to punkt kulminacyjny . Co oczywi¶cie nie zmienia faktu, ¿e skoro ¶niadanie jest wa¿niejsze, to obiadu nie musi byæ.
Koniec OT? ;-)

Steven Tyler
Stary 2011-06-10, 08:51   #3861
Agashia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Poka¿ wiadomo¶æ
Cieszê siê ¿e tyjesz na tym co jesz oby tak dalej. A te p³atki owsiane to jad³a¶ na mleku ? A jak lubisz kanapki na kolacje to je jedz Jedz tak by Ci smakowa³o
one byly takie z paczki... to takie badziewie i ma juz mleko w sobie.. wiem co tob i ze to takie srednie ale bralam co bylo... jak teraz jeszcze mam szkole to kanapki najwygodniejsze
a jak z Twoim jadlospisem ? Tyjesz?

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:
Agashia, jesz ³adnie. widaæ, ¿e Ci zale¿y. ja te¿ tak mam, ¿e jak mi co¶ zasmakuje (wie¶niak na s³odko, mocno doprawione warzywa na patelniê, tuñczyk wsw ), to mog³abym szamaæ to bez przerwy.

krem kakaowo-orzechowy jaki¶ niemiecki, nie handmade.
no, dobrze ze wiesz o co chodzi. Niechce sie zmuszac do czegos czego nie lubie, no ale teraz musze niestety do miesa wieprzowego raz w tygodniu i do slodyczy tez niechce sie czesto zmuszac i przyzwyczajac, aczkolwiek wiem ze czasami musze bo inaczej trudniej bedzie przytyc, a nie taki wilk straszny . A zalezy mi zalezy bo niedlugo wakacje... nawet juz lada chwila

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Agu¦87 Poka¿ wiadomo¶æ
nie wiem czy z³e ale mi zalezy na przytyciu to sie troche wysilam a nie kanapeczki. w³asnie sobie talarki usmazylam z 6 ziemniaków. wczoraj na kolacje jadlam makaron a nie chleb z szynk± czy serkiem
jak komus zalezy to wciska kcal gdzie sie da a nie na ³atwizne.
no ja tez nie bede codziennie jadla kanapek ale to sie najszybciej robi... ale przyznam sie ze pomyslow tez mi brak, ale moze to sie zmienic w necie przeciez pelno pomyslow
Stary 2011-06-10, 08:51   #3862
vea7
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 546

Przedwczorajszy przeszed³ bez echa, wiec albo beznadziejnie, albo nijako by³o...
No nic, wczorajsza eRka:

¦n. Ciemna bu³a z dodatkami (otrêby, pestki, s³onecznik, jakie¶ nasionka), po³owa z bia³ym serem, druga z brie i polêdwic± drobiow±, obie z pomidorem, du¿o rzodkiewek, kawa z mlekiem 2%

II ¦n. Taka sama bu³a z mas³em polêdwic± sa³at±, ogórkiem i pietruszk±

Jab³ko

Jogurt Bakoma z ziarnami zbó¿

Obiadokolacja: Ryba z kaparami, oliwkami i pomidorkami koktajlowymi w bia³ym winie, pó³ woreczka dzikiego ry¿u, sa³atka z sa³aty lodowej, rucoli i pomidorków koktajlowych posypana pra¿onymi pestkami dyni z sosem zio³owym na oliwie z oliwek

Miska truskawek

Po pracy godzinka fitnesu, du¿o wody, du¿o zielonej herbaty.

WYMIENIÊ

2012... liczenie posz³o w koperczaki

vea7 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-10, 09:53   #3863
liquefy
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 721

Cytat:
Napisane przez vea7 Poka¿ wiadomo¶æ
Przedwczorajszy przeszed³ bez echa, wiec albo beznadziejnie, albo nijako by³o...
No nic, wczorajsza eRka:

¦n. Ciemna bu³a z dodatkami (otrêby, pestki, s³onecznik, jakie¶ nasionka), po³owa z bia³ym serem, druga z brie i polêdwic± drobiow±, obie z pomidorem, du¿o rzodkiewek, kawa z mlekiem 2% ok

II ¦n. Taka sama bu³a z mas³em polêdwic± sa³at±, ogórkiem i pietruszk± a gdzie jakie¶ bia³ko

Jab³ko

Jogurt Bakoma z ziarnami zbó¿ nie nadaje sie na redukcje

Obiadokolacja: Ryba z kaparami, oliwkami i pomidorkami koktajlowymi w bia³ym winie, pó³ woreczka dzikiego ry¿u, sa³atka z sa³aty lodowej, rucoli i pomidorków koktajlowych posypana pra¿onymi pestkami dyni z sosem zio³owym na oliwie z oliwek ok

Miska truskawek owoce nie nadaj± sie na noc za bardzo

Po pracy godzinka fitnesu, du¿o wody, du¿o zielonej herbaty.
kiedy ten fitness by³? próbuj troche popilnowaæ posi³ków oko³otreningowych
We can burn brighter than the sun
liquefy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-10, 09:55   #3864
flame5
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 47

w stronê P?

¦niadanie: 2 kromki razowca, z margaryn±, ³ososiem wêdzonym, sa³at±
czarna kawa

2 ¶niadanie: jogurt truskawkowy z gar¶ci± otrêbów truskawkowych. herbata

obiad; zupa koperkowa, porcja makaronu z truskawkami i ¶mietan±

podwieczorek: wie¶niak z truskawkami

kolacja: sa³atka z tunczykiem 280 g, kromka rzowca z mas³em

w ci±gu dnia rózne herbaty

jak to wygl±da?
flame5 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-10, 10:18   #3865
vea7
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 546

Cytat:
Napisane przez liquefy Poka¿ wiadomo¶æ
kiedy ten fitness by³? próbuj troche popilnowaæ posi³ków oko³otreningowych

Liquefy - w II ¦n. bia³ko by³o w postaci polêdwicy - nie bardzo mam jak inaczej w pracy je¶æ - mo¿e byæ kanapka i dojadam s³onecznikiem.

Fitness by³ miêdzy prac± a domem, czyli po Bakomie (wêgle przed wysi³kiem s± chyba ok?), a obiadokolacj± (na której bia³ko siê pojawi³o). O owocach ju¿ pisa³am - wcze¶niej sienie da, bo kupujê dopiero wracaj±c z pracy, a wracam pó¼no. Wiêc albo wieczorem albo w ogóle... wybieram wieczorem
A w sumie dlaczego owoców nie powinno siê je¶æ na noc?

WYMIENIÊ

2012... liczenie posz³o w koperczaki

vea7 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-10, 10:24   #3866
sprotte
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 37

wygl±da mi na U, ale tyjê na tym

I: dwie ¶rednie kromki chleba ciemnego z ziarnami posmarowane mas³em; jedna z serem ple¶niowym i strzêpkami sa³aty, druga z serkiem topionym i strzêpkami sa³aty + talerz sa³aty z pomidorem z zio³ami skropione oliw± z oliwek + ma³e kakao s³odzone
ok. 1,5 km szybkiego marszu
II: ¶rednia ciemna bu³ka z ziarnami posmarowana mas³em z plastrem szynki wieprzowej, sa³aty, posmarowana majonezem
III: brzoskwinia + 1/2 batonika energetycznego
IV: salaterka zupy pomidorowej zabielanej ¶mietan± 36% + dwa ziemniaki w mundurkach, kotlet mielony w panierce, salaterka mizerii na ¶mietanie 18%
V: kilka orzechów w³oskich
2 h spaceru
VI: dwie parówki drobiowe, dwie ¶rednie kromki chleba ciemnego z ziarnami posmarowane mas³em + talerz sa³aty z pomidorem i cebul± z zio³ami skropione oliw± z oliwek

+ kilka herbat z ³y¿eczk± miodu ci±gu dnia

codziennie jem i ruszam siê podobnie. czasem odrobinê mniej.
sprotte jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-10, 10:59   #3867
Qunia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 237

a ode mnie pytanie: jak jest na R z popularnymi obecnie "ciemnymi" (czêsto tylko z wygl±du, b±d¼ z nazwy ;]) bu³kami, b±d¼ chlebem z dodatkowymi ziarenkami? s³onecznika, dynii, siemieniem lnianym. Unikaæ? lepiej bez ziarenek? traktowaæ to jako odstêpstwo i po³±czenie t³uszcze+wêglowodany? je¶li pytanie wyda wam siê zbyt g³upie to proszê mnie zbyæ albo udaæ, ¿e w ogóle nie pyta³am ;p

mo¿e dot±d zaniedbywa³am modlitwê, ale teraz, je¶li tam jeste¶, proszê, uratuj mnie SUPERMANIE! }

"cia³o pielêgnuje, bo jest domem duszy i gdy mi jest dobrze - moja dusza mruczy."
Qunia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-10, 11:21   #3868
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez flame5 Poka¿ wiadomo¶æ
w stronê P?

¦niadanie: 2 kromki razowca, z margaryn±, ³ososiem wêdzonym, sa³at±
czarna kawa

2 ¶niadanie: jogurt truskawkowy z gar¶ci± otrêbów truskawkowych. herbata tutaj trochê za ma³o. powinna¶ dosypaæ jakie¶ p³atki lub musli

obiad; zupa koperkowa, porcja makaronu z truskawkami i ¶mietan± je¶li porz±dna porcja to ok

podwieczorek: wie¶niak z truskawkami za ma³o. dodaj jakie¶ orzechy,rodzynki inne bakalie lub zjedz do tego jak±¶ bu³kê

kolacja: sa³atka z tunczykiem 280 g, kromka rzowca z mas³em

w ci±gu dnia rózne herbaty jaka to sa³atka z puszki czy robiona przez mamê ?

jak to wygl±da?
Ogólnie troche za ma³o jak na P

Stary 2011-06-10, 13:13   #3869
liquefy
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 721

Cytat:
Napisane przez vea7 Poka¿ wiadomo¶æ
Liquefy - w II ¦n. bia³ko by³o w postaci polêdwicy - nie bardzo mam jak inaczej w pracy je¶æ - mo¿e byæ kanapka i dojadam s³onecznikiem.

Fitness by³ miêdzy prac± a domem, czyli po Bakomie (wêgle przed wysi³kiem s± chyba ok?), a obiadokolacj± (na której bia³ko siê pojawi³o). O owocach ju¿ pisa³am - wcze¶niej sienie da, bo kupujê dopiero wracaj±c z pracy, a wracam pó¼no. Wiêc albo wieczorem albo w ogóle... wybieram wieczorem
A w sumie dlaczego owoców nie powinno siê je¶æ na noc?
bo owoce zawieraj± fruktozê, czyli cukier, wiêc logiczne, ¿e na noc nie bardzo. tzn. przy diecie bia³kowo-t³uczowej to tak, bo wtedy i tak wszystko idzie do uzupe³nienia zapasów glikogenu, ale na takiej diecie jak Ty jeste¶ jednak unika³abym jedzenia ich na noc. a nie mo¿esz kupowaæ wieczorem i je¶æ rano?

aha i jeszcze...przed treningiem MUSI byæ bia³ko, najlepiej szybkowch³anialne (mieso, ryby, ewentualnie jajka), wêgle przed mo¿na na redukcji podarowaæ sobie, ale bia³ko musi byæ.

Cytat:
Napisane przez Qunia Poka¿ wiadomo¶æ
a ode mnie pytanie: jak jest na R z popularnymi obecnie "ciemnymi" (czêsto tylko z wygl±du, b±d¼ z nazwy ;]) bu³kami, b±d¼ chlebem z dodatkowymi ziarenkami? s³onecznika, dynii, siemieniem lnianym. Unikaæ? lepiej bez ziarenek? traktowaæ to jako odstêpstwo i po³±czenie t³uszcze+wêglowodany? je¶li pytanie wyda wam siê zbyt g³upie to proszê mnie zbyæ albo udaæ, ¿e w ogóle nie pyta³am ;p
przede wszystkim liczy sie bilans, a nie jakie¶ tam nie³±czenie produktów, jak ju¿ to unikaæ ³±czenia nasyconych i cukrami prostymi. wêgle z³o¿one+t³uszcze nienasycone to nie jest z³e po³±czenie, poza tym pomy¶l ile tych ziarenek tam masz w kromce chleba, nie ma co sie przejmowaæ takimi drobiazgami.
We can burn brighter than the sun

Edytowane przez liquefy
Czas edycji: 2011-06-10 o 13:16
liquefy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-10, 13:50   #3870
Zelka_07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sprotte Poka¿ wiadomo¶æ
wygl±da mi na U, ale tyjê na tym

I: dwie ¶rednie kromki chleba ciemnego z ziarnami posmarowane mas³em; jedna z serem ple¶niowym i strzêpkami sa³aty, druga z serkiem topionym i strzêpkami sa³aty + talerz sa³aty z pomidorem z zio³ami skropione oliw± z oliwek + ma³e kakao s³odzone
II: ¶rednia ciemna bu³ka z ziarnami posmarowana mas³em z plastrem szynki wieprzowej, sa³aty, posmarowana majonezem
III: brzoskwinia + 1/2 batonika energetycznego
IV: salaterka zupy pomidorowej zabielanej ¶mietan± 36% + dwa ziemniaki w mundurkach, kotlet mielony w panierce, salaterka mizerii na ¶mietanie 18%
V: kilka orzechów w³oskich
2 h spaceru
VI: dwie parówki drobiowe, dwie ¶rednie kromki chleba ciemnego z ziarnami posmarowane mas³em + talerz sa³aty z pomidorem i cebul± z zio³ami skropione oliw± z oliwek

+ kilka herbat z ³y¿eczk± miodu ci±gu dnia

codziennie jem i ruszam siê podobnie. czasem odrobinê mniej.

mi sie bardzo podoba Twój jad³ospis, sama lubie podobnie je¶æ mo¿e masz zwyk³e wahania wagi albo zatrzymanie wody w organi¼mie przez te upa³y.

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.