|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#3841 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 424
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
UUUUU
jako¶ tak bez ³adu i sk³adu ¶: 3 kromki ziarnistego: 2 z nich z mas³em, szynk±,serem, szczypiorem, pomidorem, 1 z serkiem topionym ,tuñczykiem, szczypiorkiem, 2,5 jaja na miêkko (taka dziwna liczba bo po dziecku dokañcza³am )2¶: orzechy skubane w biegu... nie mia³am czasu je¶æ o: 2 kaszanki na oleju ze szczypiorkiem i musztard±, bu³ka ziarnista du¿a z mase³kiem p: du¿e jab³ko, troche orzechów k: pó³ kefiru takiego 400g, tost z bu³ki chamburgerowej z mas³em 2 plastrami schabu, serem, pomidorem, szczypiorkiem, keczupem, sosem czosnkowym pare minut pó¼niej : reszta kefiru mo¿liwe ze wleci jeszcze jaki¶ wie¶niak i jak?
|
|
#3842 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 892
|
Cytat:
|
|
#3843 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
Peee ...
¦. P³atki owsiane (ale takie z paczki) + ogromny banan + herbata z opuncj± (wiem, wiem ze tu brzydko ale nie mia³am normalnych p³atków )II¦. a) bu³ka 90g z mas³em, sa³at±, szynka drobiowa, rzodkiewka i pomidorem + sok a’la kubus z biedronki (330ml) b) Kinder mleczna czekolada + jablko O. troche rosolu z makaronem (ok. pol miski) + 2 ziemniaki z koperkiem i sosem + kotlet mielony (tzw. Zraz) z indyka sma¿ony na oleju + sporo kapusty na slodko P. serek Danio waniliowy z spora dosypka amarantusa + 2 brzoskwinie bêd±: K. 3 kromki graham: kazda z maslem, Salata, i rzodkiewkai pomidorem, szynka drobiowa i serkiem zoltym. + herbata zielona z opuncja dobrze jest ??
|
#3844 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dosta³am w³a¶nie od cioci krem orzechowo-kakaowy. pewnie bardziej podchodzi pod nutellê ni¿ mas³o orzechowe, no nie?
|
|
|
#3845 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 621
|
Cytat:
ale taki kupny czy domowy? z tego co wiem to dziewczyny tutaj robi± i takie wersje mas³a orzechowego, gdzie dodaj± kakao i wygl±da to ob³êdnie, muszê kiedy¶ wypróbowaæ tak wgl..
|
|
#3846 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 339
|
Cytat:
|
|
|
#3847 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 88 432
|
Cytat:
|
|
#3848 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 676
|
Utrzymanie:
1. Owsianka z 5 ³y¿ek p³atków zalanych kaw± zbo¿ow±, z mlekiem 3,2%, wkrojonymi truskawkami, wiórkami kokosowymi i suszonymi bananami 2. (na mie¶cie, w trakcie zakupów, tylko tyle mog³am przek±siæ ) 2 du¿e ga³ki lodów w wafelku: orzechowe z kawa³kami orzechów i waniliowe 3. M³ode ziemniaczki z koperkiem, jajo sadzone, micha sa³aty z rzodkiewk± i ¶mietan±; kawa zbo¿owa z mlekiem 3,2% 4. Truskawki zmiksowane z serem bia³ym, domowym i do tego dosypane pestki dyni (duuu¿a porcja- pychota 5. 2 kromki chleba '7 ziaren' - obie posmarowane margaryn±, z po³ow± puszki ¶ledzia w pomidorach (dawno nie jad³am, a tak± mia³am chrapkê... ); 4 malutkie, m³ode marchewki do pochrupaniaI jak siê to prezentuje?
|
#3849 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3850 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
Eee, a jest jaki¶ zakaz wstawiania swojego jad³ospisu, je¶li siê chce? ![]() po za tym, Morphine, CZY mog³aby¶ mi wskazaæ miejsce, gdzie napisa³am, ¿e jest beznadziejne? Bo jako¶ go nie widzê.
http://www.alezdrowe.eu/ https://www.facebook.com/alezdrowe.eu?fref=ts zapraszam ; ) Edytowane przez pozytywna-wariatka Czas edycji: 2011-06-09 o 21:15 |
|
|
|
#3851 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) a cioca sama robila ?? ![]() co do sniadanka to wiem ze slabe a na kolacje planowalam jaja ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
) ale dlaczego na kolacje sa zle kanapki ?? ![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
|
|
#3852 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem, wiem. £ososia zjad³am przed zakupami jedzeniowymi, które robi³am dopiero teraz, bo mi zosta³ z przed paru dni. no, mia³am do wyboru jeszcze sam d¿em. ![]() ale teraz mam ju¿ pe³n± lodówkê.
|
|
#3853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedz tak by Ci smakowa³o
|
|
#3854 |
|
Raczkowanie
|
Agashia, jesz ³adnie. widaæ, ¿e Ci zale¿y.
ja te¿ tak mam, ¿e jak mi co¶ zasmakuje (wie¶niak na s³odko, mocno doprawione warzywa na patelniê, tuñczyk wsw krem kakaowo-orzechowy jaki¶ niemiecki, nie handmade.
|
|
#3855 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 339
|
nie wiem czy z³e ale mi zalezy na przytyciu to sie troche wysilam a nie kanapeczki.
w³asnie sobie talarki usmazylam z 6 ziemniaków. wczoraj na kolacje jadlam makaron a nie chleb z szynk± czy serkiem jak komus zalezy to wciska kcal gdzie sie da a nie na ³atwizne.
|
|
#3856 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie napisa³a¶, ale my¶lê, ¿e znasz na tyle zasady zdrowego od¿ywiania, ¿e widzisz tu b³êdy. Poza tym emotikonka przy obiedzie - który, notabene, jest najwa¿niejszym posi³kiem dnia. zakazu nie ma, ale ncj jest nie tylko w±tkiem do oceny, ale tak¿e dawania przyk³adu. Irish te¿ daje ci±gle tu swoje jad³ospisy, rad nie stosuje, dobrego przyk³adu nie daje, a jednak ci±gle tu jest, bo zakazu nie ma. nie chcia³am, ¿eby¶ odebra³a moj± uwagê negatywnie, jednak chyba lepiej by³oby, gdyby wstawiaæ jad³ospisy chocia¿ w miarê dobre, a nie takie, gdzie na U obiadu nie ma, a kolacja jak zwykle redukcyjna. Nie wiem czy tu jest 1000 kcal . Dlatego jak ja np. widzê, ¿e zjad³am dziæ 3 posi³ki, to nie wstawiam, bo po co?
|
|
#3857 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale ju¿ mi przesz³o. Okey. Zazwyczaj wstawiam, bo lubiê zerkn±æ z boku. Dzi¶ akurat mocno ¶rednio. aaa, obiad. my¶la³am, ¿e zjemy z mam± na mie¶cie, ale zabrak³o nam czasu -a i u mnie najwa¿niejsze jest ¶niadanie - to tak na marginesie do obiadów przywi±zuje mniejsz± wagê.
|
|
#3858 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 206
|
Moja Niby eRR a raczej U
1. Grahamka z margaryn±, szynk± drobiow± i bieluchem, pomidor Jajo sadzone Kawa z mlekiem 2. 2 ma³e Dukanowe nale¶niki z serkiem homo i jab³kiem 3. Kawa z mlekiem, 2 ciastka kruche z orzeszkami 4. 1/2 pizzy Ristorante ok 500 kalorii ![]() 1 h TBC, ca³y dzieñ chodzenia
|
|
|
|
#3859 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 373
|
Cytat:
A do tego nic siê w nich nie zmienia, mimo wielu rad dziewczyn z w±tku.wklejam tymczasem mój dzisiejszy jad³ospis U. po kolejnym porannym egzaminie -dzieñ prawie w ca³o¶ci spêdzony z t¿, co oznacza du¿o dobrego jedzenia (bo lubimy razem gotowaæ )-¶niadanie: omlet z 2 jaj z truskawkami i borówkami, skropiony syropem klonowym. cappuccino z podwójnym espresso. 30 min jogi -drugie ¶niadanie/wczesny lunch: kanapka z kawa³ka jeszcze ciep³ej pe³noziarnistej ciabaty z mozzarell±, pomidorem malinowym, bazyli±, czarnymi oliwkami, podpra¿onymi orzechami pini i odrobin± domowego pesto. ¶wie¿o wyciskany sok z pomarañczy -obiad: ³oso¶ zapiekany ze szpinakiem i odrobin± koziego sera, porcja ciemnego ry¿u, sa³atka z zielonych szparagów, sa³aty, pomidorów, ¿ó³tej papryki, pra¿onych migda³ów. lampka m³odego vina verde -podwieczorek: domowe mango lassi (mango, mleko, gêsty jogurt, masa hinduskich przypraw), du¿a gar¶æ niesolonych pistacji, gar¶æ orzechów laskowych 20 min rozgrzewki, 50 min joggingu po lesie, 20 min rozci±gania -kolacja: sa³atka z melona, awokado, rukoli i szynki parmeñskiej. bruschetta z kawa³ka pe³noziarnistej bagietki z domowym mas³em zio³owym, pomidorem i szczypiorkiem. w ci±gu dnia 2l wody, woda z lodem, cytryn± i miêt±, herbata z malinami bardzo proszê o ocenê!! Edytowane przez agnieszka16 Czas edycji: 2011-06-10 o 00:31 |
|
|
|
|
#3860 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla nich najwa¿niejszym posi³kiem dnia jest ¶niadanie, a po nim powinien byæ obiad. Dla tych, którzy o jedzeniu nie my¶l±, najwa¿niejszy jest posi³ek w ¶rodku dnia; to punkt kulminacyjny . Co oczywi¶cie nie zmienia faktu, ¿e skoro ¶niadanie jest wa¿niejsze, to obiadu nie musi byæ. ![]() Koniec OT? ;-)
|
|
#3861 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i ze to takie srednie ale bralam co bylo... jak teraz jeszcze mam szkole to kanapki najwygodniejsze ![]() a jak z Twoim jadlospisem ? Tyjesz? ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
i do slodyczy tez niechce sie czesto zmuszac i przyzwyczajac, aczkolwiek wiem ze czasami musze bo inaczej trudniej bedzie przytyc, a nie taki wilk straszny nawet juz lada chwila ![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
|
|
#3862 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 546
|
Przedwczorajszy przeszed³ bez echa, wiec albo beznadziejnie, albo nijako by³o...
No nic, wczorajsza eRka: ¦n. Ciemna bu³a z dodatkami (otrêby, pestki, s³onecznik, jakie¶ nasionka), po³owa z bia³ym serem, druga z brie i polêdwic± drobiow±, obie z pomidorem, du¿o rzodkiewek, kawa z mlekiem 2% II ¦n. Taka sama bu³a z mas³em polêdwic± sa³at±, ogórkiem i pietruszk± Jab³ko Jogurt Bakoma z ziarnami zbó¿ Obiadokolacja: Ryba z kaparami, oliwkami i pomidorkami koktajlowymi w bia³ym winie, pó³ woreczka dzikiego ry¿u, sa³atka z sa³aty lodowej, rucoli i pomidorków koktajlowych posypana pra¿onymi pestkami dyni z sosem zio³owym na oliwie z oliwek Miska truskawek Po pracy godzinka fitnesu, du¿o wody, du¿o zielonej herbaty. |
|
|
|
#3863 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 721
|
Cytat:
|
|
|
#3864 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 47
|
w stronê P?
¦niadanie: 2 kromki razowca, z margaryn±, ³ososiem wêdzonym, sa³at± czarna kawa 2 ¶niadanie: jogurt truskawkowy z gar¶ci± otrêbów truskawkowych. herbata obiad; zupa koperkowa, porcja makaronu z truskawkami i ¶mietan± podwieczorek: wie¶niak z truskawkami kolacja: sa³atka z tunczykiem 280 g, kromka rzowca z mas³em w ci±gu dnia rózne herbaty jak to wygl±da? |
|
|
|
#3865 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 546
|
Cytat:
Liquefy - w II ¦n. bia³ko by³o w postaci polêdwicy - nie bardzo mam jak inaczej w pracy je¶æ - mo¿e byæ kanapka i dojadam s³onecznikiem. Fitness by³ miêdzy prac± a domem, czyli po Bakomie (wêgle przed wysi³kiem s± chyba ok?), a obiadokolacj± (na której bia³ko siê pojawi³o). O owocach ju¿ pisa³am - wcze¶niej sienie da, bo kupujê dopiero wracaj±c z pracy, a wracam pó¼no. Wiêc albo wieczorem albo w ogóle... wybieram wieczorem A w sumie dlaczego owoców nie powinno siê je¶æ na noc? |
|
|
|
|
#3866 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 37
|
wygl±da mi na U, ale tyjê na tym
![]() I: dwie ¶rednie kromki chleba ciemnego z ziarnami posmarowane mas³em; jedna z serem ple¶niowym i strzêpkami sa³aty, druga z serkiem topionym i strzêpkami sa³aty + talerz sa³aty z pomidorem z zio³ami skropione oliw± z oliwek + ma³e kakao s³odzone ok. 1,5 km szybkiego marszu II: ¶rednia ciemna bu³ka z ziarnami posmarowana mas³em z plastrem szynki wieprzowej, sa³aty, posmarowana majonezem III: brzoskwinia + 1/2 batonika energetycznego ok. 1,5 km szybkiego marszu IV: salaterka zupy pomidorowej zabielanej ¶mietan± 36% + dwa ziemniaki w mundurkach, kotlet mielony w panierce, salaterka mizerii na ¶mietanie 18% V: kilka orzechów w³oskich 2 h spaceru VI: dwie parówki drobiowe, dwie ¶rednie kromki chleba ciemnego z ziarnami posmarowane mas³em + talerz sa³aty z pomidorem i cebul± z zio³ami skropione oliw± z oliwek + kilka herbat z ³y¿eczk± miodu ci±gu dnia codziennie jem i ruszam siê podobnie. czasem odrobinê mniej. |
|
|
|
#3867 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 237
|
a ode mnie pytanie: jak jest na R z popularnymi obecnie "ciemnymi" (czêsto tylko z wygl±du, b±d¼ z nazwy ;]) bu³kami, b±d¼ chlebem z dodatkowymi ziarenkami? s³onecznika, dynii, siemieniem lnianym. Unikaæ? lepiej bez ziarenek? traktowaæ to jako odstêpstwo i po³±czenie t³uszcze+wêglowodany? je¶li pytanie wyda wam siê zbyt g³upie to proszê mnie zbyæ albo udaæ, ¿e w ogóle nie pyta³am ;p
|
#3868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3869 | ||
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 721
|
Cytat:
![]() aha i jeszcze...przed treningiem MUSI byæ bia³ko, najlepiej szybkowch³anialne (mieso, ryby, ewentualnie jajka), wêgle przed mo¿na na redukcji podarowaæ sobie, ale bia³ko musi byæ. Cytat:
We are young So let’s set the world on fire We can burn brighter than the sun Edytowane przez liquefy Czas edycji: 2011-06-10 o 13:16 |
||
|
|
|
#3870 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mi sie bardzo podoba Twój jad³ospis, sama lubie podobnie je¶æ
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

)

ale nie mia³am normalnych p³atków )

) 2 du¿e ga³ki lodów w wafelku: orzechowe z kawa³kami orzechów i waniliowe