|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
Cytat:
Ja może już nie będę wymyślać bo będzie znowu że małpuję z innych wątków ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja też nie, a nie czujesz że lepiej Ci się oddycha? jak lepiej, to padł. ![]() Cytat:
Cytat:
ja mam ft4 w innych jednostkach podawane, tsh mam 2,12 obecnie, jak zadzwoniłam do gin to powiedziała ze w 3 trym ciąży norma jest do 3. Nie sugeruj się za bardzo normami..skonsultujesz to z lekarzem. Cytat:
![]() muszę moją dopakowaćCytat:
Cytat:
Nie zaznaczyło mi wszystkiego ![]() Brumek brzuszek wypuklony, nadal wzbudza mój podziw jego wielkość Coś doły dzisiaj Wan opanowały? chyba to normalne na tym etapie ciąży, dobrze ze mamy siebie nawzajem i jest się komu wyżalić. Po wizycie: Wszystko ok, nic się nie rozwiera .. pobrała wymaz, zawiozłam do labka, leki stan zapalny- pimafucin, przytyłam tylko 1,3 kg przez 3 tygNa egzamin się spóźniłam, 5 min, ale babka mnie wpuściła jak zobaczyłą brzuch. Spocona siadłam i myślałam że zemdleje z pośpiechu. Ściagać się delikatnie dało,a ja głupia nie miałam ściągi akurat na te pytania Wymienili mi od ręki ten wiatrak w LM. w szoku byłam, myślałam ze wyskoczą z tekstem, 2 tyg trwa rozpatrywanie reklamacji, a bez problemu dostałam pieniążki z powrotem, i poszłam wzięłam drugi, tylko pan na sklepie podłączył zobaczyć czy działa. W smyku są przeceny na niektóre ciuszki, kupiłam za 20 zł pajaca z opaską, jutro wstawię foty. A i rożek za 23 zł- przecena z 36 chyba.. Odwiedziałam ciuszka, i też kilka cudnych rzeczy upolowałam. Zmalowana mam dla Twojego Fifi fajne body, tak mi się podobały i wzięłam z myślą o Tobie, więc w czwartek na spotkanie a nie na porodówkę. ![]() Padam na ryj po całym dniu, nogi w dupie mnie tak bolą, chodzić nie mogę, a wcale dużo nie chodziłam. Brzuch mi się stawia..jakby był upał nie dałabym rady. Nie pamiętam więcej co komu odpisać, wybaczcie. |
|||||||||
|
|
|
#3422 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=nerola;27435500].
Shirko az sama sie boje. Powaznie-ostatnio ściągnęłam 2 osoby(w tym T. kuzyna,który nie widział nawet Krystiana ani brzucha z Nim czyli daaaawno). A dziś ściągnęłam kasę ze skarbówki i T. pojechał odebrać. I do tego tę Osóbkę.A myślałam o jeszcze kilku takich Osóbkach ![]() ha kaska jest to jest impreza super bardzo się cieszę! ojjj kochan coś mi tu wiedźmą pachnieć zaczyna ale to dobrze bo takie to sobie zawsze poradzą
|
#3423 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Przez dziewczyny rozmroziłam fasolkę po bretońsku i wciągam cały talerz. A że pikantna to zapijam wodą bo nic innego nie ma i mnie suszy. Już się boję . Zazwyczaj mnie takie coś nie rusza. Zobaczymy tym razem
|
|
|
#3424 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki dziękuję
A z tymi nogami to wcześniej kompleksy miałam, czasem czułam się jak na szczudłach, takie sztachety, ale teraz to je chyba już doceniłam. bella zaraz gnam zobaczyć Twoje skarby,a Ty jesteś bardzo dzielną kobietą. Najgorsze już za Wami, a teraz będzie tylko lepiej. Nim się obejrzysz dziewczynki będą tulić się do Ciebie. Cytat:
![]() Czyli coś nas zaczyna juz ruszać ![]() patik za wizytę ![]() Tez brałam ten primafucin. I jak ładnie przytrzymałaś wagę ! super! Myślę, że egzamin poszedł ok i będzie zdany! Beatko Julcia już ponad 2 kg waży! wow! ![]() Rośnie w siłę moja SYNOWA ![]() I egzamin też jestem pewna, będzie zdany!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#3425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
egzamin na pewno poszedł jakoś
|
|
|
#3426 |
|
Wtajemniczenie
|
narobiłam się w kuchni spędziłam dzisiaj pół dnia a teraz nudzi mi się jeszcze w telewizji nic nie ma jakieś głupoty piszcie cos to się obudzę
|
|
|
|
#3427 |
|
Zakorzenienie
|
Bello, dopiero teraz obejrzałam zdjęcia, cudowne masz córeczki!
powiedz mi, widzisz między coś co je różni?
|
|
#3428 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Zapraszam
|
|
|
#3429 |
|
Zakorzenienie
|
Padnięta jestem
![]() Marina brzusio naprawdę śliczny. Ja mam wrażenie, że mi idzie tako samo do przodu jak Tobie ![]() Shira a to przepraszam powiedz mi jeszcze, bo dzisiaj drugi raz robiłam Twój chleb i dzisiaj wyszła mi inna konsystencja niż ostatnio, dzisiaj taki bardziej mniej rozlewający się, a ostatnio taka ciaperlaka. Jaka w ogóle powinna być konsystencja przed daniem do piekarnika ?Patik na pewno pójdę do endo, ma wizytę 17stego. Chciałam wiedzieć czy mi się wyniki poprawiły, czy nie ![]() Zrobiłam torta mężowi- bikini ![]() Miała być niespodzianka, ale cały czas siedział w domu więc pomagał mi kremy robić, nawet fajnie wyszło |
|
|
|
#3430 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edit: Dziewczynki są śliczne i wcale nie wyglądają na wcześniaczki. Kiedy je zabierzesz do domu? Patik za wizytę, a egzamin na pewno zdanyEdytowane przez DaKaro Czas edycji: 2011-06-10 o 21:43 |
|
|
|
|
#3431 |
|
Wtajemniczenie
|
oki jak mnie fasolka poczęstujesz
a ostatnio zrobiłam sie jakaś pedantka tylko bym sprzątała albo w kuchni siedziała gotuje smaże a później mrożę żeby mieć z głowy jak się ten mój mały oszołomek urodzi bo będzie mniej czasujuż 2 dzieci a i jeszcze Oliwka ciągnie mnie mamo pobaw się ze mna i dziecku muszę poświęcić czas podziwiam nerolke jaka to trzeba miec organizację i czas dla siebie znaleźć wiem że można to sobie wypracować ale to trzeba czasu i siły
|
|
|
|
#3432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oraz "amalmal" czyli nie wiem co, ale wiem ze jest taka, ja jej jakos nie moge wylookać w necie by znalezc tytuł... mozeonly girl ale pewna nie jestem)
|
|
|
|
|
#3433 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i no i jak się ten krem robi ???
|
|
|
|
|
#3434 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#3435 |
|
Wtajemniczenie
|
właśnie włączyłam na 1 TVP i kowalska śpiewała beznadziejnie a tyle ma fajnych piosenek
---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- no widze że DaKaro przesłała mi telepatycznie pomysł na wieczór |
|
|
|
#3436 |
|
Rozeznanie
|
83monia a moze to ta whats my name?
bella sliczne dziewczynki i naprwde niewygladaja na wczesniaki,noi waga tez juz dobra ,ja sie urodzilam w terminie i wazylam 2200 ale moja mama cala nasza trojke rodzia taka malenka najwiecyje wazyl brat 2600 marina ty chudzielcu zazdraszczam i ten brzuszek sliczny jak pila od kosza
|
|
|
|
#3437 | |||
|
BAN stały
|
[QUOTE=Shira_83;27435802]
Cytat:
![]() Za taką kasę,to impry nie idzie zrobic niestety ![]() Ja to taką wiedzmą od dawna byłam ale zanikło. Widać wróciło Cytat:
Cytat:
T.ogląda a jak on coś ogląda poza sportem to musi być warte uwagi ![]() Pedantki mają cieżkie zycie.Mówię Ci. Niech Ci sie lepiej odmieni. Ja właśnie padłam ze zmęczenia. Idę chyba do wyra ale jak tu spać jak jest widno? Patik brawo za szyjkę ![]() I za wagę!!! A egzamin już masz zdany. Wiem to. |
|||
|
|
|
#3438 |
|
Wtajemniczenie
|
nerolka to gdzie Ty mieszkasz że u ciebie widno?? bo u mnie juz ciemnica
|
|
|
|
#3439 |
|
Zadomowienie
|
|
#3440 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
monika tylko Ci do kupserka trzeba nastukac po co czytasz takie rzeczy ?? jeszcze doła będziesz mieć ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- ja odkąd urodziłam córeczkę nie ogladam żadnych filmów czy programów gdzie dzieci porywają biją czy rzucaja o ściane bo płacze nie mogę poprostu nie mogę bo mnie aż ściska a później przeżywam i źle się to na mnie odbija |
|
|
|
|
#3441 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moze nie nastukac tylko
|
|
#3442 |
|
Wtajemniczenie
|
iustynka co z tą fasolką ja tu kompa na plecach dźwigam jestem już w drodze do Ciebie żeby Ci pomóc w kufni
![]() ludzie co za muza na 1 TVP zaraz będę głową machać tylko sobie włosy rozpuszczę ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- widze że moniczka ma pewne zamilowania do pejczyków trzeba będzie jej sprawić jakis zestawik skórzany ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- ludzie jaie głupoty pisze aż się za glowę złapałam to chyba z nudów...a to wszystko przez to że mąż śpi w oddzielnym pokoju bo ma grypę żołądkową |
|
|
|
#3443 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3444 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekamy na fotki ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wizytę a jeśli wiatrak kosztował do 100zł to lm rozpatruje takie reklamacje od ręki ![]() Beatka w niedzielę święto , wszystkie markety ustawowo zamknięte ![]() Brumek brzusio rośnie!!super !!! |
||||||
|
|
|
#3445 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aż sprawdziłam w necie co to jest ten purtelam Tłuczenie szkła! I Wy naprawdę to szkło tłuczecie a młodzi sprzątają?!? ![]() Cytat:
Zęby to to, co mi sie najlepiej w życiu udało Przez całe życie miałam 4 plomby i to jakoś w dzieciństwie jeszcze robione I uwielbiam chodzić do dentysty, bo się zawsze komplementów nasłucham ![]() Cytat:
![]() U nas jutro są te targi Mohter&Baby. Byłyście kiedyś albo słyszałyście coś o nich. Bo mam ochotę się wybrać. I chyba sobie nie odpuszczę Mimo że jutro mieliśmy malować sypialnię cały dzień. Ale może się wymknę na 2 godzinki
|
|
#3446 |
|
Zadomowienie
|
bella7, komentowalam w klubie ale i tu napisze - dziewczynki sa slodkie
kciuki zaciskam by bylo juz tylko dobrze ![]() Marina brzuszek okazaly a ja sie na niczym skupic nie moge, juz marudzilam rano ze zly dzien mam i dodatkowo odebralam wyniki z badania krwi i moczu i mam cholesterol ponad 300 ![]() nigdy w zyciu nie mialam tak wysokiego gin w komentarzu napisal mi ze wskazana wizyta u internisty tak w ogole to jutro mam wizyte u ginekologa, od razu prosze o kciuki ![]() mam nadzieje ze ten cholesterol skoczyl jednorazowo, wieczor wczesniej bylam w pizza hut
|
#3447 |
|
Zakorzenienie
|
No i jeszcze Belli miałam napisać: dziewczynki cudne!
|
#3448 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam hemoglobine 10,6 to chyba zle??
|
|
#3449 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za wszystkie miłe słowa. nawet nie wiecie ile te kilka słów może.. Nie chcą jeść bo siły zwyczajnie nie mają... ogólnie wiedzą w czym rzecz... a ja musiałam wrócić do domu bo jeszcze trochę to bym MEGA doła zaliczyła.
|
#3450 | ||||||
|
Rozeznanie
|
wrocilismy...dzizas, jestem tak padnieta ze szok. bylismy w mama i ja, potem w akpolu a potem jeszcze w dwoch tesco i realu
![]() zakupy zrobione i w portfelu pustka ![]() zdjec wozeczka nie mam,tz stwierdzil ze narazie niech lezy ladnie zawiniety w folii ale jest to jedo z serii freeline,kolor czarno czerwony (nr 122 chyba). do tego kupilismy adapter, folie przeciwdeszczowa na wersje gleboka i spacerowa i fotelik MC Citi..i tu pytanie do Was. bo facet troszke 'namieszal' w glowie. namawial nas bardzo na CabrioFix+ baza,ale to koszt 600 zl wiecej (ok. 500 zl baza i fotelik Cabrio 100 zl drozszy). ze wygodniejsze, ze nie trzeba ciagle pasami zapinac, tym bardziej ze u nas w aucie jest ISOFIX, ze bezpieczniejsze, ze fotelik lepiej troszke wykonany.. mamy sie zastanowic i dac znac ewentualnie moze nam wymienic nasz fotelik (warunek:stan nienaruszony) na ten Cabrio..szczerze to sie zastanawialam nad nim,ale bez tej bazy (a to niby bez sensu)moze ktoras z Was sie wypowiedziec czy warto??jakie Wy macie foteliki??? nerolka moglabym prosic o zaproszenie do klubu? ![]() bo nie mam kontaktu do nikogo w razie W,i chcialabym zobaczyc Male cudenka belli.. ![]() Cytat:
i 2200 g to juz prawdziwa kobitka ciekawe ile moj maly broj juz ma..![]() co do brzuszka - mi tez wszyscy naokolo mowia ze mam malenki brzuszek jak na ten tc a tz tego przezyc nie moze,ze taki malutki (chociaz nie jest AZ taki maly)![]() Cytat:
jesli chodzi o chlebek pszenny-pisze ze maka chlebowa.tez nie moglam na poczatku takiej znalezc,ale doczytalam w koncu ze to taka ktora ma 11 g bialka, a taka jest np. w biedronce maka pszenna po prostu![]() z wynikami niestety nie pomoge,.. Cytat:
Cytat:
![]() my tez dostalismy na wozek! ![]() Cytat:
musze poprosic nerolke o zaproszenie do klubu,bo taaak bardzo bym chciala zobaczyc te Twoje aniolki ![]() Cytat:
malutko przytylas![]() egzamin na pewno zdany |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

Witaj sąsiadko 

. Już mnie pytała o ciasto na jutro, mam sobie wybrać: szarlotkę, tort owocowy lub babkę. Heh, to się nazywają wakacje

dziś byłoby 37 a urodziły się 6 tygodni temu. Ja przyjechałam sobie wyprać ciuchy i odpocząć w domku-bo szpital od 6 tygodni to istny koszmar. Wiem,że nie widać,że to wcześniaki... akurat zdjęcie jest bez sond bo im wyciągli by odpoczęły... Tak bardzo za nimi tęsknie
.. pobrała wymaz, zawiozłam do labka, leki stan zapalny- pimafucin, przytyłam tylko 1,3 kg przez 3 tyg