|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
Cytat:
takze powodzenia i czekamy na info jak poszlo Cytat:
bedzie dobrze glowka do gory....... Cytat:
![]() Cytat:
udanej podrozy i nacieszanai sie mezem ![]() eh............ ja tez ma dzisiaj smutny dzien nic mi sie nie chce oprocz spania............... nudy nudy nudy ......... |
||||
|
|
|
#3302 |
|
Zakorzenienie
|
To jeszcze tradycyjnie piątkowo wstawię swój brzuch
![]() Jutro zaczynamy 31 tydzień
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-06-10 o 13:18 |
|
|
|
#3303 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do tych rozcinanych śpiochów, to ponoć mała tak się zafajdała, że aż po same plecy i nie było już ratunku ![]() Kurcze Dziewczyny, nie dołujcie się tak, może to ta pogoda... Mnie się podoba, więcej energii mam, a ciasta już gotowe ![]() Brumek, ja wierzę, że moja tesciowa tak nie będzie nad synkiem ględziła, jak ta z Twojej historii z SR A brzunio tak ładniutki, ze zdjęcia na zdjęcie widac różnice jak dla mnie
Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2011-06-10 o 13:23 |
|
|
|
|
#3304 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ta,ta...jasne.Gamoń ze mnie i tyle. Cytat:
Powiem Ci,ze zależy od kobiety. Ale u mnie był.Mówisz łapie i puszcza czyli macica ćwiczy. I to ma tak być ![]() Cytat:
![]() W imieniu Krystka dziękuje Cytat:
Żartuje.No Kochana tak to jest przy końcówce.Hormony.Euforia przeplata sie ze strachem,obawą,niepewnośc ią. Masz nas |
||||
|
|
|
#3305 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
KOCHAM WAS
|
|
#3306 |
|
Zakorzenienie
|
Położyłam się spać, ale jak usnęłam to telefon zadzwonił
Przypominam, że do wtorku zbieram za Zanke propozycje tytułów do nowej części
|
|
|
|
#3307 |
|
Zakorzenienie
|
hehe, ja ide wlasnie na sjeste - ciekawe czy do mnie ktos zadzwoni albo w koncu elektryk przyjdzie. wczoraj dzwonili z firmy kurierskiej jak wlasnie zasnelam...
|
|
|
|
#3308 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
za wizytę za nowy tydzień![]() Cytat:
. Wielkie za wizytę i egzamin. No i gratulacje nowego tygodnia .Cytat:
![]() Cytat:
. Już się boję co będzie jak się mała urodzi. To chyba pierwsza dziewczynka od kilku pokoleń Ja się czasami zastanawiam jak ona swoich synów na ludzi wychowała i jak on przeżyli okres niemowlęcy i dziecięcy . Jak czasami opowiada historie z ich dzieciństwa to mi się włos jeży...(brak wyobraźni, odpowiedzialności)Cytat:
![]() Cytat:
A ja wczoraj miałam ochotę na zielony groszek i dorwałam dzisiaj 0,5 kg na straganie. Jak to wciągnę to .... się po pachy . Mam jeszcze arbuza i truskawki . Małż mnie zabrał na obiad (że nie do restauracji, do baru ) i jako, że mam dzisiaj dzień dziecka, humor jako jednej z niewielu dopisuje.
|
|
|
#3309 |
|
Wtajemniczenie
|
brumek- mały brzuszek masz wyglada na 21 tc, dobrze Ci jak urodzisz to od razu wejdziesz w spodnie sprzed ciąży
a ja właśnie przesmażam truskaweczki z cukrem później sobie je zamroże i będą albo na kompot albo na makaron lub ryż jak kto woli bo mam tyle truskawek że szkoda zeby się zmarnowały a teściowa mi z działki przywiozła i się trochę juz przejadły |
|
|
|
#3310 |
|
Wtajemniczenie
|
Iustyna1 mi tez humorek Dzis dopisuje. Własnie wygonili mnie z pracy i ide do domku. Pogoda znosna wiec żyć nie umierać.
Nerola Dzieki za Odp. Spróbuje tego MERIDOLU. |
|
|
|
#3311 |
|
Zadomowienie
|
Wow
Bo pomyślę że mnie posłuchałyście Tylko 4 strony do nadrobienia A ja już po krwiopijcach i po fryzjerze Teraz mogę być miss porodówki Mykam czytać co napisałyście
|
#3312 |
|
Wtajemniczenie
|
ja jakoś też ostatnimi czasy coraz częściej miewam dołki, ale jeszcze nad nimi udaje mi się zapanować i staram się nie smutać długo... tylko czasem sobie popłaczę - i trochę się lepiej robi
![]() a dołki to wiadomo czemu - bo gruba, bo spuchnięta, bo boli wszystko, bo spać nie mogę, bo mąż nie rozumie itp..itd... była u mnie mama i przywiozła mi zieleninkę z działki (sałate, rzodkieweczke, szczypior, koperek. ) i pomogła mi ugotować botwinkę z młodych buraczków (też z działki) - bo sama to nigdy nie umiem jej odpowiednio doprawić, żeby była idealna no i mam teraz wyżerę - aż mi na samą myśl ślina ucieka i podpijam co chwilę z garnka - zanim mąż z pracy wróci to chyba połowy już nie będzie ![]() sygine i co w końcu zrobiłaś z włoskami???? Edytowane przez pieleszka Czas edycji: 2011-06-10 o 14:20 |
|
|
|
#3313 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej brzuszki Kochane
PO pierwsze to gratuluje pieknych pokoików ![]() u mnie remont ku koncowi wiec pewnie niedługo fotke wkleje, tyle ze jeszce bez mebelków Cytat:
Cytat:
![]() Co do pogody to odczuwam wielką ulgę że złagoniała te upały były straszne byłam cała spuchnieta teraz waże jakies 2 kg mniej mysle ze to tez zasługa niesolenia no i codziennej gimnastyki dzis siedze wyjątkowo w domku i teskni mi sie za pracą i zdałam sobie sprawę że bedzie ciezko zostawić pracę dobrze ze z domu na zdalnym pulpicie moge popracować... zmykam gotować barszcz ukrainski z młodą fasolką szparagową mniam
|
|
#3314 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale jak tylko się przeprowadzimy, to na przyszły rok też posadzę w ogródku. Marina jak się czujesz, coś rusza?
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-06-10 o 14:37 |
|
|
|
|
#3315 |
|
Wtajemniczenie
|
brumku ależ mi sie podoba ten Twój Mały brzuszek, jestem ciekawa ile urosnie do konca ciąży, jestem o tydzien mniej ciezarna ale mój toj taka pełnoformatowa kulka
Dziewczyny co do humorków, jeszce niedawno myslałam że to mit cieżarnych, ale dziś rano tak fukałam na męża, aż mit obaliłam
|
#3316 |
|
Zakorzenienie
|
A ja też jakaś jestem nie za bardzo dziś, ale staram się trzymać swój humor w ryzach heh
Właśnie wciągnęłam dwa naleśniki i poprawiłam rożkiem śmietankowym i świat znów wydaje się przyjemniejszy ( ale z tyłu głowy brzmi- Ty tłuściochu, co żeś zrobiła )A i przypomniałam sobie, że Brumek mi się śniła. Ze mieszkałyśmy razem w jednym bloku, a nie wiedziałyśmy nawet o tym, ona na parterze i gdy byłam na spacerze, to ją poznałam ( po zdjęciu) i strasznie jej zazdrościłam, bo jak się uśmiechała, to aż oślepiała w oczy mnie i przechodniów, takie miała śnieżnobiałe zęby. I tyle ![]() Kurcze wiecie co, marzę już o jakichś fajnych ciuchach po ciąży, jakichś fajnych szortach, koszulkach, o fryzjerze, nowej torebce, obcasach...Brak mi tamtej siebie. I też miałam niedawno fazę na zdjęcia sprzed ciąży... ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- iustynka ![]() Nie, dzisiaj spokój ( a i dobrze, nie mam siły na rodzenie ) Chociaż łono mnie boli i spółka.Jutro się cos dowiem, tak myślę.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
Nudzi mi się
![]() ![]() ![]() Czego tak mało dzisiaj piszecie ![]() Mam nadzieję, że nie wszystkie was chandra dopadła Zaraz wam ją wybiję z tych główek Brumek |
|
|
|
#3318 | |||
|
Zakorzenienie
|
w USC poszło o dziwo bardzo sprawnie! Pani mila
powiedziala ze mamy sie zglosic oboje z dowodami i zadeklarowac jakie imie i nazwisko ma nosic dziecko. Bałam sie jeszcze tego ze od dnia porodu jest 14 dni na rejestracje dziecka i jak musimy byc oboje, to jak ja sie bede czula zeby do urzedu jechac, ale powiedzieli ze 14 dni to tak na papierze, ze mam sie najpierw dobrze czuc i dopiero przyjechac, ze to zaden problem.Cytat:
Cytat:
2. miekka szczoteczka 3. eludril/meridol - pasta i płyn ( dla mnie osobiscie lepszy eludril) Cytat:
|
|||
|
|
|
#3319 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczynki za wszystkie miłe słowa
Cytat:
Witaj sąsiadko ![]() A wiesz, że ja faktycznie mam bardzo białe zęby
|
|
#3320 |
|
Zadomowienie
|
Oj kobitki, coś się dzisiaj smutacie, trzeba przegonić handrę..a kysz
.Ja się nudzę, nie mam tutaj auta, a autobusem nie chce mi się gonić, może w poniedziałek wyskoczę na jakieś zakupy kosmetykowe dla dziecka. Piszecie o gotowaniu-ja mam w końcu z tym spokój, mamunia gotuje . A pewnie jak mama każdej z Was, mama gotuje najlepiej na świecie![]() . Już mnie pytała o ciasto na jutro, mam sobie wybrać: szarlotkę, tort owocowy lub babkę. Heh, to się nazywają wakacje .
|
|
|
|
#3321 |
|
Zakorzenienie
|
brumek śliczny ten Twój brzuszek. Lubię Was oglądać
![]() Jutro mam dwa egzaminy. Jakoś to będzie. Od kiedy można pić herbatkę z liści malin ? I dzięki, że jesteście Dzisiaj kumpela z pracy mi powiedziała, że mam brzuch z dnia na dzień coraz niżej.
|
#3322 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3323 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślę jednak, że Nightwish będzie całkiem spoko ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
|
|
#3324 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja tez dzisiaj robilam zdjecia brzucha golaska i w ubraniu pozniej wstawie
|
|
#3325 |
|
Zakorzenienie
|
a spieszy ci sie gdzieś
a tak serio, to ja wlasnie dzis sobie kupiłam liscie malin chyba od 37tc mozna pic.
Edytowane przez CarmelaSoprano Czas edycji: 2011-06-10 o 15:14 |
|
|
|
#3326 | |
|
Zakorzenienie
|
Hehe
![]() A brzuszek się uwypukla powoli. Masz jeszcze 9 tygodni, więc jeszcze podrośnie. Ale na pewno będzie mały i zgrabny Cytat:
![]() Mmm ja bym wybrała tort owocowy, na samą myśli mi ślinka cieknie...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
Carmela no ja właśnie dzisiaj też kupiłam
|
#3328 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3329 |
|
Zakorzenienie
|
Brunetko, wysłałam Ci dwa tytuły
|
#3330 |
|
Zakorzenienie
|
podobno olej z wiesiołka to też dobry dopalacz
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

bardzo śmieszne uczucie.
teraz siedze przed komputerem i placze ....
udanej podrozy i nacieszanai sie mezem 

za wszystkie wizyty 

. Wielkie 

Bo pomyślę że mnie posłuchałyście 

zębole
. Już mnie pytała o ciasto na jutro, mam sobie wybrać: szarlotkę, tort owocowy lub babkę. Heh, to się nazywają wakacje