Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 7 17,07%
Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 0 0%
Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają 1 2,44%
Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata 6 14,63%
Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy 27 65,85%
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-10, 19:42   #2221
Montii
Zakorzenienie

Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011

Castia u nas jest tak ,że mały ode mnie butli nie chce pluje... a od TŻ zje

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 19:45   #2222
miamore999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
a dlaczego mala nie ssie z piersi bo pewnie pisalas a ja zapomnialam?
dasz radę, chociaz ciezko z laktatorem, bo to żmudna praca,ja jak odciagam na uczelnie czy jak wychodze to juz na wstepie mam dosc... ;/
ale jesteś dzielna i moze to chwilowy kryzys
moja po porodzie została w szpitalu bo miała zapalenie płuc wrodzone (czort wie skąd) a mnie wypisali do domu, bo tam nie ma możliwości by matka była z dzieckiem ( remont oddziału ) i obolała ze szwem na tyłku jeździłam do niej codziennie próbować ją karmić czasem nawet nie było jak usiąść tyle matek się zeszło, albo akurat jak przyjechałam mała była nakarmiona butlą i jeśc już nie chciała. i tak się rozleniwiła... pewnie mojej winy w tym tez jest trochę bo jakbym się zaparła i dniem i noca na siłę ją przystawiała to może bym wygrała zła jestem trochę na siebie więc za wszelką cenę walczę z tym laktatorem, bo mam wrazenie, że zawiodę małą jak się poddam
Stary 2011-06-10, 19:46   #2223
iizabelaa
Zakorzenienie

Mała od 20 lezy w łóżeczku i dopiero po 40 min zasnęła, mam nadzieję, że już ostatecznie ...
Stary 2011-06-10, 19:49   #2224
87czarna
Zakorzenienie

CAstia tylko ten maclaren to taka zwykła parasolka... nie podoba mi się...

Montii dokładnie ten chciałam http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...w=1259&bih=603

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 19:50   #2225
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miamore999 Pokaż wiadomość
moja po porodzie została w szpitalu bo miała zapalenie płuc wrodzone (czort wie skąd) a mnie wypisali do domu, bo tam nie ma możliwości by matka była z dzieckiem ( remont oddziału ) i obolała ze szwem na tyłku jeździłam do niej codziennie próbować ją karmić czasem nawet nie było jak usiąść tyle matek się zeszło, albo akurat jak przyjechałam mała była nakarmiona butlą i jeśc już nie chciała. i tak się rozleniwiła... pewnie mojej winy w tym tez jest trochę bo jakbym się zaparła i dniem i noca na siłę ją przystawiała to może bym wygrała zła jestem trochę na siebie więc za wszelką cenę walczę z tym laktatorem, bo mam wrazenie, że zawiodę małą jak się poddam
o matko jestem w szoku !!!!
Jak ja byłam z małym w szpitalu to mogłam być z nim 24h na dobę, mało tego, przecież jest taki przepis,że mama która karmi piersią ma prawo być przy swoim dziecku cały czas! co za gnoje
i przestań nie ma w tym Twojej winy to szpital dał ciała, no nie mogę, masakra... :/ Mam nadzieję,że dasz radę i laktacja się rozkręci, a maleńka teraz nie chce w ogóle piersi ssać? wypij karmi, herbatkę na laktacje, zrelaksuj się wierze w Ciebie i się uda zobaczysz

[LEFT]
Stary 2011-06-10, 19:51   #2226
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
a co bedzie jakas gume ciagnal, jak cyca wyniuchal obok
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 19:52   #2227
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
ja też czyszcze siusiaka małemu, ostatnio siostra tż była z małym na jakimś zabiegu bo jak był malutki to nie czyściła i skórka nie chciala zejść...

ale sie wkurzylam! kalde malego, oczka juz odlatuja, buzia na boczek i.... zaczyna koles wiercic! a Fabian duze oczka , podkówka i płacze bo sie wystraszył..uspokoiłam,od kładam a ten dziad znowu wrrrr!
teraz maly spi a gosciu nie wierci..mam nadzieje,ze bedzie spokoj...

co do mleczka to laktator nigdy nie sciagnie z piersi tak jak dziecko, mi przewaznie wysysa z 60ml..wiec maly je porcjami... oj rzadko kiedy takie 150ml... rekord to 210 ml ale to bylo po szkole i mialam ogromne piersi...
no ładnie, to teraz mnie zmartwiłaś kurcze od teraz będę odciągać, a bałam się to robić, bo się naczytałam, że nie powinnam i że dopiero jak samo zacznie odchodzić, bo krzywdę dziecku zrobię, wrrr

głupi wiercący dziad, i to o tej godzinie?!

ja też tak jak Olusiaa wyciągam z obu ok. 100 ml
więcej to się zdarza jak mam dłuższą przerwę bo właśnie zostawiam małego mężowi i on go karmi z butelki, na razie to ze 3 razy może było

Też daliśmy małemu butlę testowo jak miał tydzień, ale nie chciał ssać Dopiero po 3 tygodniach się zassał prawidłowo

Cytat:
ja tylko na laktatorze jadę od początku :/ mała moja je z butli moje mleko. do tej pory spokojnie ściągałam co mniej więcej 3 godziny po 120 ml... jutro lecę po karmi

moja tez już śpi, ale zaraz ją budzę na jedzenie bo jadła ostatnio o 16.30 i potem obudzi mi się o 24 znowu.. no i potem już obowiązkowo o 4 jak to ma w zwyczaju więc wolę uniknąć jednego wstawania :P
a czemu tylko na laktatorze? Pewnie pisałaś, a ja nie pamiętam

aaa, doczytałam już, co za szpital... ale kasipruszkow chyba się udało nauczyć małego ssać z piersi a nie z butli, więc i Tobie może się udać, spróbuj, może mała się pomęczy na początku i będzie się szarpać, ale w końcu się nauczy?

Podobno z butlą tak jest też, tzn Tracy Hogg chyba radzi, żeby jeśli chce się dziecko nauczyć jeść z butli, to je przegłodzić trochę... brzmi strasznie, ale jak dziecko najedzone, to butli może nie zassać...

Edytowane przez prunelle
Czas edycji: 2011-06-10 o 19:57
prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-10, 19:54   #2228
Montii
Zakorzenienie

czarna, fajny ten xlander! akurat nadaje się dla maluszka bo rozkłada się na płasko nie? Jakby Maja siedziała to miałabyś duży wybór:/ a tak to ciężko..

izabela mój też zasnął a ten dziad dalej wierci...jak mi obudzi małego to oszaleje...

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
a co bedzie jakas gume ciagnal, jak cyca wyniuchal obok
dokładnie

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
no ładnie, to teraz mnie zmartwiłaś kurcze od teraz będę odciągać, a bałam się to robić, bo się naczytałam, że nie powinnam i że dopiero jak samo zacznie odchodzić, bo krzywdę dziecku zrobię, wrrr
wiesz co, z tego co czytałam to są dwie szkoły.. niektórzy mówią żeby nie dotykać, a inni żeby czyścić.. my tylko leciutko odsuwamy..nic na siłę,podczas kąpieli.. tak nam kazała położna i pediatra..

[LEFT]
Stary 2011-06-10, 19:55   #2229
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
potwierdzam!
nam pomogło na 3 dni
haha nam jakoś też tak

Cytat:
no widzisz, co tata to tata
a moja nie chce od nikogo, książe na białym rumaku chyba tu nawet nie pomoże. brak mi pomysłow jak ją nauczyć butli

ten wózek fajny co pokazałaś,allee on się w ogóle nie rozkłada widze,a jak Fabianek ci przyśnie na spacerze to biedak będzie musiał spać na siedząco
i tylko dlatego jestem na nie ogólnie spoko
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 19:56   #2230
87czarna
Zakorzenienie

Montii to jest to siedzisko kubełkowe,takze mała wyglądałaby w pozycji spiącej tak http://archiwumallegro.pl/mega_zesta...832556707.html

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

A te x-landery są cudne... buuuu

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 19:59   #2231
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość

co do ściągania skórki z siusiaka to nie całkiem ale tak troszeczkę - całkiem nie wolno! tak gdzieś nie wiem na 2-3milimetry żeby oczyścić to białe a tak ściągać to ma ok 2-3 roku życia trzeba dziecko nauczyć aby sobie ściągało w kąpaniu tak słyszałam jak jest inaczej niech mnie ktoś poprawi
ok, będę próbować, aaa kurde z dziewczynką prościej tzn przynajmniej ja wiem, jak ta higiena powinna wyglądać

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
taki zwykły najzwyklejszy no name???niby te wszystkie smoczki mają dziecku imitować pierś mamy ale moja mała jest za bystra na takie numery
mój ssie najzwyklejszy smoczek z rossmana
ale butlę medela calma, bo podobno musi się bardziej wysilić, żeby ssać, niż ze zwykłej i się tak od ssania cyca nie odzwyczaja, nie wiem, ile w tym prawdy, w każdym razie - nie odzwyczaił się

Cytat:
haha, no pewnie, skoro cyca ma pod nosem

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-10, 20:00   #2232
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość

załączam zdjęcie u mnie na kolankach małego
śliczny chłopiec

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Dziekujemy

Ale maly pocieszny aaah
Ja mam swoja przyjaciolke w Polsce wiec troche daleko, zreszta ona studiuje to troche inne zycie

Szczesciara
Ja za niedlugo bd mieszkac na jednej wsi z siostra TZta to moze nie bd sie zanudzac... zreszta w basenie bedziemy sie taplac;p. Mam nadzieje, ze poznam jakies mamy z dziecmi.

Moja codziennie jest w markecie bo mam kolo domu;p poza tym zawsze wszedzie jedziemy z Lena, sklep, pub, restauracja, spacer...

Ja teraz zaczynam paczke huggies 3 srednio mi sie to widzi, nie lubie tej firmy bo strasznie twarde pieluszki maja... ale dostalam w prezencie i sa mniejsze niz pampki 3 wiec trzeba zuzyc;p amam ze 100;p

nie mam pojecia pewnie wiekszosc mam powie ze to niedobrze, ale tutaj prawie kazda jezdzi z fotelikiem i zyja;p
Ja się zastanawiam, kiedy poznam jakieś mamy, bo wśród koleżanek to wszystkie jeszcze niedzieciate

Huggiesy kupie te do pływania tylko

Cytat:
u mnie problemem jest też karmienie. moja mała nie chce pić z butelki. no i ja mogę wybyć bez niej na max 2,5h.
nie wiem jak mam ją nauczyć pić z butelki. nie chce w ogóle ciągnąć. nawet jak jest bardzo głodna i daje jej mleko to się złości a pić nie chce
mamy w sierpniu wesele i muszę ją nauczyć tej butelki bo jej na pewno nie weźmieny a zjeść przecież musi.
jest jeszcze cos takiego dla dzieci, ktore nie lubia pic z butli (usuń spacje)
http://www .medela.com/PL/pl/breastfeeding/products/breastmilk-feeding/calma-feeding-device.html

Cytat:

aaa i chyba dokonałam zakupu stulecia trafiłam na all matę kick&play za 49zł już dziś testowałyśmy
super cena

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
a moze na noc zakładaj Małej sleep and play(zeby dokończyć pakę), a na dzień active.

o grupie krwi tez słyszałam, że moze sie jeszcze zmieniac

właśnie i ja dziś planuje wypic karmi (nie smakuje mi) ale coś ostatnio mam mniej pokarmu....
tak, tylko dziś w nocy tez przemoczyła, gdy nad ranem zaczęła ruszać nóżkami bardziej Wiec ani sleep ani play

Cytat:
dziewczyny z tym brakiem pokarmu to może być chwilowe. istnieją tzw. kryzysy laktacyjne, wtedy mleczko dostosowuje się do dzidziusia i wydaje nam się że jest go mniej.
http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...aktacyjny.html

ale potwierdzam Karmi działa cuda jeśli chodzi o mleczko

traicioneira ja to w ogóle słyszałam same złe opinie na temat tych sleep&play więc nawet się do nich nie przymierzam.

czas na kąpiel mojej łobuziarrrryyy
Cytat:
właśnie tż też to słyszał i czeka na chrzest żeby mały byl spokojniejszy

współczuje ja mam sąsiada który codziennie od świtu do nocy naprawia jakieś motory i je testuje... no oszaleć można tż dwa razy zwracał mu uwagę ten wie on rozumie ale...zawsze jakieś ale... a mały nam się ciągle zrywa przez ten motor...

ja słyszałam same złe opinie o nich...

kochana a ile je tak na oko twój mały na dobę? bo kurcze mój to więcej niż powinien... i za chiny nie chce mniej... w nocy je 2 razy potem rano o 8 no i liczę od 8 to tak co 3-4 godziny to wychodzi na dobę ok 7 karmień... czyli ciągle o te 120ml za dużo... a wiem że ty też karmisz mm więc ile ci wychodzi dokarmiania?

a nie możesz jeszcze ściągnąć trochę i połączyć z tamtym?

wiesz co to ja się zakręciłam chodziło mi o to że dzieci np na kolanach jak je trzymasz to siedzą i głowkę wtedy ładnie trzymają same nie siedzą oczywiście mój błąd ale tak jak sobie sadzasz na kolanach to chwilę posiedzą mój brat tak siedział jak go się trzymało pod paszki na kolanach to siedział

Laseczkaa super maluszek

co do ściągania skórki z siusiaka to nie całkiem ale tak troszeczkę - całkiem nie wolno! tak gdzieś nie wiem na 2-3milimetry żeby oczyścić to białe a tak ściągać to ma ok 2-3 roku życia trzeba dziecko nauczyć aby sobie ściągało w kąpaniu tak słyszałam jak jest inaczej niech mnie ktoś poprawi
ja tez słyszałam złe opinie (dostałam w prezencie), ale przez jakiś czas były idealne, a dziś nagle taka wtopa Az normalnie humor mi to zepsuło. Zaopatrzyłam się już w Active Baby.

Fajne sa promocje w supherpharm, kupiłam dziś płyn micelarny Biodermy i dostałam puder mineralny gratis (sam puder kosztuje kolo 100 zl). Sa tez przecenione pampki, huggiesy.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 20:00   #2233
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
ten wózek fajny co pokazałaś,allee on się w ogóle nie rozkłada widze,a jak Fabianek ci przyśnie na spacerze to biedak będzie musiał spać na siedząco
i tylko dlatego jestem na nie ogólnie spoko
no wlasnie to jest ten minus, ale ja wlasnie chcialabym kupic ten wozeczek jak Fabian bedzie miał z roczek już, w stylu na zakupy czy zeby dojechac tym wozkiem na plac zabaw itp itd a na dluzsze wyprawy bedziemy mieli naszą spacerówkę z espiro bo ona sie rozklada na plasko ale dla mnie bedzie za ciezka..sama nie zniosę jej..teraz stelaza juz nie umiem..
a ja bym chciala cos leciutkiego.. ale chyba troche za bardzo w przyszlosc wybieglam haha

[LEFT]
Stary 2011-06-10, 20:09   #2234
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
w
kochana a ile je tak na oko twój mały na dobę? bo kurcze mój to więcej niż powinien... i za chiny nie chce mniej... w nocy je 2 razy potem rano o 8 no i liczę od 8 to tak co 3-4 godziny to wychodzi na dobę ok 7 karmień... czyli ciągle o te 120ml za dużo... a wiem że ty też karmisz mm więc ile ci wychodzi dokarmiania?
ok 500-600ml a czasem nawet 700ml ale ja przed kazdym karmieniem daje cyca i jeszcze ok 50ml herbatki uspokajajacej pije
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 20:10   #2235
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
no wlasnie to jest ten minus, ale ja wlasnie chcialabym kupic ten wozeczek jak Fabian bedzie miał z roczek już, w stylu na zakupy czy zeby dojechac tym wozkiem na plac zabaw itp itd a na dluzsze wyprawy bedziemy mieli naszą spacerówkę z espiro bo ona sie rozklada na plasko ale dla mnie bedzie za ciezka..sama nie zniosę jej..teraz stelaza juz nie umiem..
a ja bym chciala cos leciutkiego.. ale chyba troche za bardzo w przyszlosc wybieglam haha
aa no chyba że tak nim się obejrzysz a będziesz śmigać tą spacerówką, zobaczysz.

traicioneira dzięki. popadam w desperację już. ja mam wrażenie że ona tego silikonu nie trawi. są smoczki z innego tworzywa
może ta Calma to dobry pomysł, będę próbować wszystkiego. mam 2 miesiące na to

prunelle no widzisz twój smoczkiem z rossmanna nie pogardził a ja kupuję TT, aventy i inne cuda i tylko je kolekcjonuje w domu!
taki zwykły też mam jeden ale gdzie tam, nie smakuje mojej królewnie.

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-06-10 o 20:14
Stary 2011-06-10, 20:12   #2236
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
aa no chyba że tak nim się obejrzysz a będziesz śmigać tą spacerówką, zobaczysz.

traicioneira dzięki. popadam w desperację już. ja mam wrażenie że ona tego silikonu nie trawi. są smoczki z innego tworzywa
kolezanka mi powiedziala,ze sa w aptece jakies smoczki jednorazowe z gumy..na sztuki..sztuka ok 2 zl.. i maly ciagnie z tego i smoczek niby jednorazowy ale starczy na kilka karmien.. pierwsze slysze o takim czyms ale wyprobowala

[LEFT]
Stary 2011-06-10, 20:16   #2237
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
potwierdzam!
nam pomogło na 3 dni
hehe to niezbyt pocieszające

Cytat:
no bo zaraz obok ma cycusia to się nie dziw

Cytat:
zła jestem trochę na siebie więc za wszelką cenę walczę z tym laktatorem, bo mam wrazenie, że zawiodę małą jak się poddam
ty na siebie jesteś zła??? to szpital tak propagują karmienie piersią a leniwe takie że masakra wolą dac butle i spokój bo dziecko śpi|!!! wrrr...u mnie wręcz co chwilę przychodziły jak mi idzie karmienie.
powinnaś być z małym cały czas ale wiadomo jaka polska rzeczywistość...

Cytat:
o matko jestem w szoku !!!!
Jak ja byłam z małym w szpitalu to mogłam być z nim 24h na dobę, mało tego, przecież jest taki przepis,że mama która karmi piersią ma prawo być przy swoim dziecku cały czas! co za gnoje
i przestań nie ma w tym Twojej winy to szpital dał ciała, no nie mogę, masakra... :/ Mam nadzieję,że dasz radę i laktacja się rozkręci, a maleńka teraz nie chce w ogóle piersi ssać? wypij karmi, herbatkę na laktacje, zrelaksuj się wierze w Ciebie i się uda zobaczysz
potwierdzam ja już ściągałam 20-30ml z pbu piersi jak się zawzięłam uwierzyłam że mogę więcej i co - od razu 110 na raz teraz już tak się nie udaje bo ok 50-60 ściągam na raz ale też specjalnie się nie staram. głównie przez to ulewanie wolę mój pokarm mu dolać do mleka ar i wtedy nie rzyga. a laktatorem wiadomo że laktacja szybciej zaniknie

Cytat:
wiesz co, z tego co czytałam to są dwie szkoły.. niektórzy mówią żeby nie dotykać, a inni żeby czyścić.. my tylko leciutko odsuwamy..nic na siłę,podczas kąpieli.. tak nam kazała położna i pediatra..
dokładnie. a podczas kąpieli to robicie? my po... tak nam kazała... a czym myjecie> bo ja wacikiem tzn częściej tż ja też się boję tak samo czopki on aplikuje ja się przemóc nie mogę jak tżta nie było moja mama wsadziła

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
ok, będę próbować, aaa kurde z dziewczynką prościej tzn przynajmniej ja wiem, jak ta higiena powinna wyglądać
czy ja wiem... trzeba pipkę dokładnie wyczyścić wymyć z kupska i sików siusiaka przetrzesz i już jajka umyjesz i ok a pipkę umyć to ciężej z tych zakamarków

Cytat:
zobaczysz jak to zleci

moje dziecko dziś znów domagalo się cyca raz rano co pisalam potem na grillu chciałam mu dac herbatki a ten cyca szuka no to dałam tyle że pojadł jadł z 20minut i za godzinę znów głodny no ale przynajmniej się poprztulał i się nie drze jak ostatnio to robił

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 20:17   #2238
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
kolezanka mi powiedziala,ze sa w aptece jakies smoczki jednorazowe z gumy..na sztuki..sztuka ok 2 zl.. i maly ciagnie z tego i smoczek niby jednorazowy ale starczy na kilka karmien.. pierwsze slysze o takim czyms ale wyprobowala
ooooo może to moja jedyna nadzieja, Bog zapłać kobieto za tą nadzieję
Stary 2011-06-10, 20:21   #2239
Montii
Zakorzenienie

Castia mam nadzieje,że sie uda!

Eirenne no my w czasie kąpieli, tak nam kazała, jak siurek jest zamoczony i mamy ten płyn do mycia z babydream on taki jakby żelowy i tylko lekko tam i od razu wodą przemywa tż

ah widzisz cyculek najlepszy moj dzisiaj po jedzeniu zasnal chwilke a ja akurat oglądałam Uwagę i lezal taki przytulony do piersi i sie smial,ciekawe o czym myslał slodkie to jest ;p

[LEFT]

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-10, 20:31   #2240
iizabelaa
Zakorzenienie

ale jestem zła, siedzę sama w domu i nawet po necie nie pochodzę,

piszecie o tych spacerówkach a ja bym chciała tez je zobaczyć i d..p
bo nawet jak stronka po 10 minutach sie zaladuje to bez obrazków

Cytat:
właśnie tż też to słyszał i czeka na chrzest żeby mały byl spokojniejszy

dobrze że ja nie wierzę w takie rzeczy, więc moja jest spokojna od początku
Stary 2011-06-10, 20:33   #2241
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Castia mam nadzieje,że sie uda!
ale wiesz co jeszcze jedno. dałaś mi do myślenia. bo to Ja próbuję jej wciskać tą butelkę i ona nie chce bo mam jej ukochanego cycusia pod bluzką.
musze zatrudnić TZ do tej walki albo siostrę!!!
choć moja mama raz jej chciała dac koperku i też nie dało rady. ale ja pewnie jeszcze bardziej to utrudniam, więc się wycofuje
Stary 2011-06-10, 20:38   #2242
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość

dokładnie

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
ale wiesz co jeszcze jedno. dałaś mi do myślenia. bo to Ja próbuję jej wciskać tą butelkę i ona nie chce bo mam jej ukochanego cycusia pod bluzką.
musze zatrudnić TZ do tej walki albo siostrę!!!
choć moja mama raz jej chciała dac koperku i też nie dało rady. ale ja pewnie jeszcze bardziej to utrudniam, więc się wycofuje
mało tego, Fabian wydziwia nawet jak ja siedzę obok.
a jak jestem na uczelni to normalnie je z butli, od tż, od mojej mamy też.
Dzieci takie małe a jak kumate...

[LEFT]
Stary 2011-06-10, 20:40   #2243
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:

prunelle no widzisz twój smoczkiem z rossmanna nie pogardził a ja kupuję TT, aventy i inne cuda i tylko je kolekcjonuje w domu!
taki zwykły też mam jeden ale gdzie tam, nie smakuje mojej królewnie.
dużo dobrego czytałam o tej butelce, podobno bardzo podobnie sie z niej je, jak z piersi, nie zaburza odruchu ssania. Ogólnie jest polecana przez konsultantów laktacyjnych.

Cytat:
hehe to niezbyt pocieszające

no bo zaraz obok ma cycusia to się nie dziw

ty na siebie jesteś zła??? to szpital tak propagują karmienie piersią a leniwe takie że masakra wolą dac butle i spokój bo dziecko śpi|!!! wrrr...u mnie wręcz co chwilę przychodziły jak mi idzie karmienie.
powinnaś być z małym cały czas ale wiadomo jaka polska rzeczywistość...

potwierdzam ja już ściągałam 20-30ml z pbu piersi jak się zawzięłam uwierzyłam że mogę więcej i co - od razu 110 na raz teraz już tak się nie udaje bo ok 50-60 ściągam na raz ale też specjalnie się nie staram. głównie przez to ulewanie wolę mój pokarm mu dolać do mleka ar i wtedy nie rzyga. a laktatorem wiadomo że laktacja szybciej zaniknie

dokładnie. a podczas kąpieli to robicie? my po... tak nam kazała... a czym myjecie> bo ja wacikiem tzn częściej tż ja też się boję tak samo czopki on aplikuje ja się przemóc nie mogę jak tżta nie było moja mama wsadziła

czy ja wiem... trzeba pipkę dokładnie wyczyścić wymyć z kupska i sików siusiaka przetrzesz i już jajka umyjesz i ok a pipkę umyć to ciężej z tych zakamarków

zobaczysz jak to zleci

moje dziecko dziś znów domagalo się cyca raz rano co pisalam potem na grillu chciałam mu dac herbatki a ten cyca szuka no to dałam tyle że pojadł jadł z 20minut i za godzinę znów głodny no ale przynajmniej się poprztulał i się nie drze jak ostatnio to robił
oj tak, wcale nie jest tak łatwo wymyć dziewczynkę

Cytat:
ale jestem zła, siedzę sama w domu i nawet po necie nie pochodzę,

piszecie o tych spacerówkach a ja bym chciała tez je zobaczyć i d..p
bo nawet jak stronka po 10 minutach sie zaladuje to bez obrazków

A jaka masz przeglądarkę?
Bo to może być ten problem, ja mam opere i coś mi zaczęła szwankować
I zawsze warto przeskanować kompa, czy czegoś nie złapał.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 20:45   #2244
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
a ja jeżdże z malym wszędzie bo inaczej bym chyba zwariowała w domu, a maly niech się hartuje
Ja też małego wszędzie zabieram.

Cytat:
Uważam, że sytuacja nie jest beznadziejna, i jeśli chcesz, to możesz jeszcze małą nauczyć. Najważniejsze, że masz mleczko. Teraz tylko musiałabyś przed każdym karmieniem przystawiać małą do piersi. Ale nie będzie to łatwe, bo mała na pewno będzie się denerwowała i domagała się butli. Ale odruch ssania u takich maluchów jest jeszcze silny i powinna załapać. Tylko musiałabyś być konsekwentna i za każdym razem troszkę ją przetrzymać.
Ja miałam problem zaraz po porodzie. Miałam CC i dziecko dostałam dopiero następnego dnia (a parze noc mały był karmiony MM). I jak zaczęłam go dostawiać do piersi, to strasznie się denerwował i nie wiedział co ma robić. Ale byłam twarda i nie dałam się. Mały się darł, a ja całą noc z nim siedziałam i nie dałam MM. I załapał w końcu.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 20:53   #2245
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
oj tak, wcale nie jest tak łatwo wymyć dziewczynkę
Wlasnie TZ tego doswiadczyl hehe. Wykapalam mala(nrmalnie kapiemy co drugi dzien), bo ma ciemieniuche, wszytsko ladne i pachnace. Mala zjadla 50ml poslza na hustawke i zaczela walic klocka . Mowie do TZ ze skonczyla, a on zeby poczekac... ale mala mowila ''eeeee'' czyli skoncyzla. TZ wzial ja ja a ona body w kupie po szyje czyli znowu ''prysznic'' ale to juz tatusia robota( mama lekko pomogla)

Ale dzis ze zmeczenia boczylismy sie na siebie;/.

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 20:59   #2246
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
mało tego, Fabian wydziwia nawet jak ja siedzę obok.
a jak jestem na uczelni to normalnie je z butli, od tż, od mojej mamy też.
Dzieci takie małe a jak kumate...
no nie gdzie im się mieszczą wszystkie te mądrości jak główki takie małe
no nic będziemy walczyć. najwyżej w domu będę miała wszystkie dostępne na rynku smoczki i butelki . do wyboru do koloru

mykam spać, łebek coś mnie boli
dobrej nocki mamusie
Stary 2011-06-10, 21:00   #2247
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Eirenne no my w czasie kąpieli, tak nam kazała, jak siurek jest zamoczony i mamy ten płyn do mycia z babydream on taki jakby żelowy i tylko lekko tam i od razu wodą przemywa tż

ah widzisz cyculek najlepszy moj dzisiaj po jedzeniu zasnal chwilke a ja akurat oglądałam Uwagę i lezal taki przytulony do piersi i sie smial,ciekawe o czym myslał slodkie to jest ;p
kurcze może faktycznie lepiej w kąpieli jak to jest namoczone ... ale w sumie pediatra nam kazała po teściowa gada że w czasie kapieli i co ma wyjść na jej - ooo nieee nie no jak coś to się nie przyznamy hehe
no słodkie słodkie tż uwielbia patrzeć jak mały je z cycusia

Cytat:

ja też nie wierzę a jednak mały maruda taki chociaż jakby się zastanowić to nie jest tak źle tylko ja marudzę

dobra lecę spać tzn do łożeczka

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 21:03   #2248
Montii
Zakorzenienie

ja tez pod prysznic i spac, sama bo tż w pracy
dobranoc lejdis

[LEFT]
Stary 2011-06-10, 21:03   #2249
Krusiak
BAN stały

Tajka moja maly tez mial ciemieniuche i szybko sie z nia rozprawilam-bierzesz szczoteczke dla niemowlat do wlosow i tam gdzie jest ciemieniucha krecisz takie koleczka tym wlosien -5min roboty i nie ma juz jej 2tyg ;-) 1 corce smarowalam i cuda niewidy robilam i walczylam z tym cholerstwem do 6mies ;-/
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-10, 21:07   #2250
wanilia83
Zadomowienie

jak to mówią potrzeba matką wynalazków :P moje dziecko nadwyraz się wszystkim szybko dziś nudziło no myślałam że skonam od tego noszenia i pokazywania różnych rzeczy w domu, przypomniałam sobie że mam skarpetki z grzechotką (chyba rosmanowskie) wsadziłam Nadie do leżaczka i założyłam jej tą skarpetę na rączkę, siedzi od pół godz i próbuje ją zjeść a mama ma chwilę dla siebie

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
a nie ma na allegro zapasowych uszczelek?

Jakiej wielkości masz gondolkę?
niestety nie

gondola jest chyba na 80 cm

harrods zazdroszczę przyjaciółki ja wszystkie znajome mam daleko więc nie mam z kim wychodzić na spacerki ale mam nadzieję że poznam jakąs dziewczynę jak młoda zacznie bawić się na placu zabaw :P

laseczka prawdziwy przystojniak z Kacperka

montii
Nadia też ma dziś dzień obśliniania sowy z każdej możliwej sowy i stąd moje pytanie czy ją prałaś bo ja w ogóle o tym zapomniałam

co do laktatora to wszystko ma na swoim miejscu jak go rozkręcałam żeby sprawdzić wiec sama nie wiem co z nim nie tak jutro jeszcze spróbuje coś z nim zdziałać bo młodej włączyła się głodomorra i je co 2 godziny a ja mam wrażenie że cycki mam puste jak nigdy, flaki się zrobiły jak dwa naleśniczki

ja właśnie siedzę i delektuje się karmi :P

castia biedna kobiecina grunt że nikogo nie pobiłaś

mówicie że sleep&play beznadziejne, ja mam paczkę którą dostaliśmy, zobaczymy jak sprawdzimy

eirene ściągnęłabym ale nie mam czym bo mi laktator odmówił posłuszeństwa

nakupowałam pojemniczków do mrożenia jak głupia bo za tydz na wesele idziemy i co i dupa laktator nie działa, kupować nowego nie będę może mi się bardziej opłaca wypożyczyć, gdzie się wypożycza laktatory ??

Cytat:
potwierdzam!
nam pomogło na 3 dni
nam podobnie

czarna super ten x-lander a ten qunni bajerancki szkoda że się nie rozkłada

castia są jeszcze smoczki lateksowe, trzymam kciuki

oho zanim doczytałam do końca młodej się maruder włączył pewnie dlatego że mało dziś spała

lecę ją położyć do łóżeczka może tam w końcu zaśnie
buziaki i słodkich snów laseczki

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości