Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! 9 13,24%
Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! 4 5,88%
Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. 0 0%
W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. 1 1,47%
Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. 3 4,41%
Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. 1 1,47%
Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. 28 41,18%
Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. 1 1,47%
W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. 1 1,47%
Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. 0 0%
Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. 14 20,59%
Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. 0 0%
Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. 6 8,82%
Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-11, 07:35   #3481
Zmalowana
Zakorzenienie

Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011

aniaa Leniuchy

Pije tą herbatkę z malin. Ja nic nie dodałam, ani cukru ani nic. Jak ktoś lubi zieloną herbatę to ujdzie.

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 07:41   #3482
Kolina
Zadomowienie

witajcie, ja juz na nogach
wstalam z bolem glowy

Zmalowana mocne za egzamin (ma ci kto zasadzic kopniaka w tylek?? taki na szczescie by egzamin sie powiodl..)

moniczka2123, Marina1, iustyna1, Natka_ dziekuje za kciuki trzymajcie mocno

po wizycie mamy jechac do sklepu po prezent wprowadzinowy dla znajomych, jedziemy do nich wieczorkiem
jesli tylko bedziemy w okolicy ikei to kupie te 3 podklady dla maluszka - pamietam (dla zanety, patik i brunetki - trzy)

dopijam kawke i musze sie odremontowac na wyjscie....

Edytowane przez Kolina
Czas edycji: 2011-06-11 o 07:48
Kolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 07:55   #3483
Marina1
Zakorzenienie

I ja witam w sobotni poranek !

Kolina trzymam mocno!
Za zmalowaną i egzaminy też

moniczka pewnie, że jestes piekna, bardzo ładna dziewczyna z Ciebie A rozstępy, cóż, staną się jaśniejsze z biegiem czasu.

A ja wstałam i mnie mama zdenerwowała, w sumie już nie wiem sama dlaczego,a bo już mi mówi, co mam się spytać lekarza dzisiaj, a ja przecież sama dobrze wiem...i troszkę mnie poniosło. I właśnie zjadłam ostatnią pakę frutelli na pocieszenie heh

A o 11 mam to ktg itd. ale jestem ciekawa, czy zmieniło się coś od poniedziałku.

Własnie oglądam ,,sexy mamę" co Cichopkowa prowadzi.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 08:04   #3484
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
dzień dobry

życzę miłego dnia, u mnie znów nie przespana noc... ehhhh jakoś życ się nie chce,

chyba zacznę się wysupiac dopiero za jakieś 5 lat
to podobnie jak ja
mój śpi max do 7 a ost wstał o 5
ogólnie śpi dobrze ale nie pamiętam dnia kiedy pospałam do 8-9 chyba to było jak byłam w poprzedniej ciąży

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

marino ja z synkiem byłam na ktg w piątek zero skurczy i rozwarcia a w niedz pojechałam rodzić
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 08:08   #3485
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość

[/COLOR]marino ja z synkiem byłam na ktg w piątek zero skurczy i rozwarcia a w niedz pojechałam rodzić
O kucze
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Stary 2011-06-11, 08:08   #3486
iustyna1
Wtajemniczenie

Mąż już wyszedł mistrzostwa także nadal trzymajcie kciuki.

Dzisiaj ją zaczęłam dzień od doła. Już się wyplakałam mężowi od rana, że to ostatnia ciąża. Dobrze, że tym razem mnie przytulił a nie powiedział: oj tam przejdzie. Przez moje "podwozie" spać nie mogę. Chodzić i siedzieć to rozumiem ale żeby nawet leżeć? Jeszcze znalazłam żylaki na nogach (i nie tylko).

Mam 26 lat a czuję się jak wrak (fizycznie). Mam dosyć. Jeszcze 1,5 tygodnia i mała donoszona. Marzę o tym żeby Zuzka była już gotowa do wyjścia. I żeby chciała wyjść. Sama żeby mi zrobiła taka niespodziankę.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 08:10   #3487
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Witam sie i ja z rana. Klikam do Was jeszcze z lozeczka. Męża wyprawilam do pracy a sama siup do ciepłego wyrka. Planów na dzień dzisiejszy brak. Standardowo sprzatanie a pozniej lenistwo.

Powodzenia na egzaminach
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 08:17   #3488
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

Dzisiaj ją zaczęłam dzień od doła. Już się wyplakałam mężowi od rana, że to ostatnia ciąża. Dobrze, że tym razem mnie przytulił a nie powiedział: oj tam przejdzie. Przez moje "podwozie" spać nie mogę. Chodzić i siedzieć to rozumiem ale żeby nawet leżeć? Jeszcze znalazłam żylaki na nogach (i nie tylko).

Mam 26 lat a czuję się jak wrak (fizycznie). Mam dosyć. Jeszcze 1,5 tygodnia i mała donoszona. Marzę o tym żeby Zuzka była już gotowa do wyjścia. I żeby chciała wyjść. Sama żeby mi zrobiła taka niespodziankę.
Kochana, głowa do góry. Chyba każda z nas ma takie doły, uwierz. Sama Cię bardzo dobrze rozumiem. Czas leci na szczęście, i nim się obejrzysz mała będzie z Tobą.
Dla mnie też okres ciąży to nie jest jakiś czas dobrego samopoczucia itd, tylko ciężka droga, by posiadać upragnione maleństwo.
Na szczęście nie trwa wiecznie...
A potem się zmobilizujemy nawzajem, będziemy się odchudzały, plotkowały i dbały o siebie. Będzie ok!
Stary 2011-06-11, 08:31   #3489
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też mam doła z powodu ciąży bo czuję się jak niepełnosprawna Na schodach odpoczywam, jak na zakupy wyjdę to coś mnie boli coś strzyka, w nocy nie mogę się przekręcić na drugi bok
Ale tak jak napisała Marina dobrze, że ciąża nie trwa wiecznie.
I dobrze, że nie trwa tak jak u słoni 2 lata

Idę na trag, znaczy się człapie na targ

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-06-11 o 08:32
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 08:44   #3490
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Dzień Dobry
U nas w nocy burza była

jem śniadanko i jadę na uczelnie na egzaminy :/

Bella dziewczynki są śliczne

Śniło mi się dzisiaj, że miałam Małego już i że mogłam karmić go tylko jedną piersią i że chodziłam non stop i drugą naciskałam, żeby zaczęło lecieć.
za egzamin

ja już po targu ale z mężusiem bo mnie codziennie strasznie słabo i sama nie wychodzę a dziś do rodziców jadę a mężuś do spodka na jakaś wystawę aut
miłej soboty kochane brzuchatki
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 08:46   #3491
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
dzień dobry

życzę miłego dnia, u mnie znów nie przespana noc... ehhhh jakoś życ się nie chce,

chyba zacznę się wysupiac dopiero za jakieś 5 lat
bidula <glaska>

Cytat:
Pije tą herbatkę z malin. Ja nic nie dodałam, ani cukru ani nic. Jak ktoś lubi zieloną herbatę to ujdzie.
a jak robisz te liscie? woda z czajnika czy gotujesz?
mam taka instrukcje z netu:
Należy go pić na 2-3 tyg. przed terminem porodu (3 łyżki
suszonych liści malin, 1l wody, zagotować,
gotować przez 3 min.), pić 3 razy dziennie.
Na sam poród dobrze jest tez wypić mocniejszy napar (30g ziela na 500 ml wody gotowac 15 min)
Liście malin zawierają prostaglandyny i to właśnie ich sekret (ważne by herbarta była z liści,gdyż owoce malin prostaglandyn nie mają).

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 09:22   #3492
kalinkap13
Rozeznanie

witam sie i ja z rana

tradycyjnie nie wyspana...grr

moze ktos jeszcze sie wypowie nt tychg fotelikow z baza...??

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
My mamy Cabrio z baza, bo zapinanie w pasy troche upierdliwe, do tego mamy isofixy w aucie. Zobacz jak na allegro świetnie sprzedaja sie foteliki z bazami więc wiele nie stracisz jak juz dzidziol wyrośnie.
a kupowaliscie nowa czy uzywana baze z fotelikiem?
my tez mamy isofixy w aucie..i dlatego tez zastanawiamy sie..

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 09:22   #3493
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
aniaa Leniuchy

zieloną lubię, to nie będzie źle na pewno

Pewnie że leniuchy ale już sobie plan zepsułam bo truskawki tak leżą i do mnie wołają, i już mi się piecze ciasto drożdżowe z truskawkami i kruszonką

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
I dobrze, że nie trwa tak jak u słoni 2 lata
Oj dobrze, dobrze

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 09:43   #3494
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Patik na pewno pójdę do endo, ma wizytę 17stego. Chciałam wiedzieć czy mi się wyniki poprawiły, czy nie

Zrobiłam torta mężowi- bikini
Miała być niespodzianka, ale cały czas siedział w domu
więc pomagał mi kremy robić,
nawet fajnie wyszło
porównując Twoje ostatnie wyniki to się poprawiły

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
nerolka to gdzie Ty mieszkasz że u ciebie widno?? bo u mnie juz ciemnica
właśnie wczoraj jak oglądałam opole to też tam tak jasno było..

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
a ja sie na niczym skupic nie moge, juz marudzilam rano ze zly dzien mam i dodatkowo odebralam wyniki z badania krwi i moczu i mam cholesterol ponad 300
nigdy w zyciu nie mialam tak wysokiego
gin w komentarzu napisal mi ze wskazana wizyta u internisty

tak w ogole to jutro mam wizyte u ginekologa, od razu prosze o kciuki

mam nadzieje ze ten cholesterol skoczyl jednorazowo, wieczor wczesniej bylam w pizza hut
ja nie wiedziałam że w młodym wieku można cholesterol tai mieć? a jak ogólnie z Twoją dietą? tłusto zajadasz? ee może to jednorazowe, albo jakaś pomyłka w labku.

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
No pewnie że tłuczemy U nas z racji tego że mieszkałam w bloku, to wystawiliśmy wielki karton na zewnątrz i prosiliśmy żeby tam trzaskać, ale parę lat prędzej koleżanka o niczym takim nie pomyślała i szkło było rozwalone od czwartego piętra do parteru A dzisiaj z racji tego że to było w domku jednorodzinnym, to mieli przy garażu podjazd cały szkłem zasypany
Dodam że szkło tłucze się młodym na szczęście i odbywa się to zawsze w domu panny młodej. Przynajmniej u nas tak jest przyjęte A młodzi w tym czasie polewają gościom wódkę (mi soczek) i częstują zazwyczaj plackiem drożdżowym
fajny zwyczaj, pierwszy raz się spotkałam. U nas nie ma takich..

Cytat:
Dzień Dobry
U nas w nocy burza była

jem śniadanko i jadę na uczelnie na egzaminy :/

Bella dziewczynki są śliczne

Śniło mi się dzisiaj, że miałam Małego już i że mogłam karmić go tylko jedną piersią i że chodziłam non stop i drugą naciskałam, żeby zaczęło lecieć.

kciuki trzymam za egzaminy. U nas padało tez cały czas. Codziennie mnie męczą sny jak i Ciebie.

Cytat:
witajcie, ja juz na nogach
wstalam z bolem glowy

Zmalowana mocne za egzamin (ma ci kto zasadzic kopniaka w tylek?? taki na szczescie by egzamin sie powiodl..)

moniczka2123, Marina1, iustyna1, Natka_ dziekuje za kciuki trzymajcie mocno

po wizycie mamy jechac do sklepu po prezent wprowadzinowy dla znajomych, jedziemy do nich wieczorkiem
jesli tylko bedziemy w okolicy ikei to kupie te 3 podklady dla maluszka - pamietam (dla zanety, patik i brunetki - trzy)

dopijam kawke i musze sie odremontowac na wyjscie....

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

Kolina trzymam mocno!

moniczka pewnie, że jestes piekna, bardzo ładna dziewczyna z Ciebie A rozstępy, cóż, staną się jaśniejsze z biegiem czasu.

A ja wstałam i mnie mama zdenerwowała, w sumie już nie wiem sama dlaczego,a bo już mi mówi, co mam się spytać lekarza dzisiaj, a ja przecież sama dobrze wiem...i troszkę mnie poniosło. I właśnie zjadłam ostatnią pakę frutelli na pocieszenie heh

A o 11 mam to ktg itd. ale jestem ciekawa, czy zmieniło się coś od poniedziałku.

sama ciekawa jestem co Ci powiedzą. ale torby jeszcze nie zabierasz ze sobą A gdzie rodzisz w Mielcu czy Kolbuszowej wkońcu?

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
zieloną lubię, to nie będzie źle na pewno

Pewnie że leniuchy ale już sobie plan zepsułam bo truskawki tak leżą i do mnie wołają, i już mi się piecze ciasto drożdżowe z truskawkami i kruszonką

Oj dobrze, dobrze
mam ochotę na ciasto z truskawkami, ciotka dała mi banalny przepis..ale z moimi zdolnościami to o banalne wyjdzie zakalec.
No uczulenie na truskawki.

Co za noc z boku na bo się nie mogę przeręcić, spojenie po nocy ta mnie boli, do wc ledwo człapię. Oudziłam się o 5, zjadłam brzoskwinię, połaziłam po domu, zasnąc nie mogłam, a jak zasnęłam to sąsiad piłę czy kosiarkę odpalił. I tyle z mojego spania.

Zmlowana gdzie kupiłas te liście malin? w aptece?
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 09:49   #3495
moniczka2123
Zadomowienie

Czesc wszystkim pieknym dziewczynom brzuchatkom i tym ktore sa juz mamusiami i maja dzieciaczki przy sobie
Cytat:

Kolina trzymam mocno!

Pewnie rozstepy i celelit rzecz nabyta ale na to sie nic nie poradzi a dzidzius ktorego pod serduszkiem nosimy wynagrodzi wszystko i celulit i rozstepy i zgagi i nadmiar kilogramów i wszystko wszystko

Fruttella mniam moge cie cukierkiem poczestowac jak frutella ci sie skonczula a mama sie nie przejmuj czaem to mysle ze nie ktore to sa nie od pomagania tylko od denerwowania i wkurzania

A teraz spadam na sniadanie bo malenstwo sie kreci i wierci chyba chce jesc

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 09:51   #3496
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
a kupowaliscie nowa czy uzywana baze z fotelikiem?
my tez mamy isofixy w aucie..i dlatego tez zastanawiamy sie..
ten kupilismy:
http://allegro.pl/maxi-cosi-cabrio-f...604847351.html

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Zmlowana gdzie kupiłas te liście malin? w aptece?
ja kupiłam w sklepie zielarskim.

Stary 2011-06-11, 09:54   #3497
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
ja nie wiedziałam że w młodym wieku można cholesterol tai mieć? a jak ogólnie z Twoją dietą? tłusto zajadasz? ee może to jednorazowe, albo jakaś pomyłka w labku.

mam nadzieje ze to jednorazowo
jak pisalam, jakis czas temu badalam ten parametr i byl ok

mnie blizej do wegetarianizmu niz do miesozernych tluszczu unikam, z kazdej szyneczki wycinam wszystko co tluszcz przypomina, smazone tez rzadko jem
jedynie w zupach tluszcz jest przemycany
no i dzien przed badaniem - wieczorem bylismy w pizza hut - moze to jest powod

wczoraj troche googlalam i znalazlam artykuly o mozliwym wyzszym poziomie cholesterolu w ciazy...

za godzine mam wizyte, moze wiecej powie mi lekarz, chociaz pewnie wysle mnie do internisty

badania na pewno powtorze

dziekuje za kciuki
Stary 2011-06-11, 09:54   #3498
Bartessa
BAN stały

hi ciezaróweczki

tak czytam o tych malinach i zastanawiam sie czy to faktycznie prawda, ze one wywołują skorcze i sprzyjaja dojrzewaniu szyjki, no i doszlam do wniosku ze musze zacząc pic.
Teraz mi sie skojarzylo ze skorcze ktore dostalam w 33 tc byly po tym jak stosowalam prenalen- syrop dla kobiet w ciazy na bazie malin i czarnej pozeczki.... coś w tym musi byc.

No to ide do spizarni zobaczyc czy jeszcze jakis sloiczek soku zostal
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 10:13   #3499
Kajool
Zadomowienie

witam brzucholce, wstalam niby po 8 ale ciagle jestem zmeczona. I jeszcze znowu skurcze... mam nadzieje, ze to tylko macica cwiczy, bo dzisiaj maz w robocie. I jestem w domu sama.
Cytat:

a ja sie na niczym skupic nie moge, juz marudzilam rano ze zly dzien mam i dodatkowo odebralam wyniki z badania krwi i moczu i mam cholesterol ponad 300
nigdy w zyciu nie mialam tak wysokiego
gin w komentarzu napisal mi ze wskazana wizyta u internisty

tak w ogole to jutro mam wizyte u ginekologa, od razu prosze o kciuki

mam nadzieje ze ten cholesterol skoczyl jednorazowo, wieczor wczesniej bylam w pizza hut
kolinko nie sprawdza sie cholesterolu w ciazy, bo wyniki sa zaklamane. Takze glowa do gory.
Stary 2011-06-11, 10:14   #3500
agadus
Wtajemniczenie

witam wszyskie mamusie

iustynka-głowa do góry będzie dobrze nic sie nie martw synka może daj na weekend do swoich rodziców to sobie odpoczniesz tylko nie do teściowej bo znowu ubierze go na różowo i trzymam kciuki za męża
marina1- trzymam kciuki jeszcze troszkę i będzie po wszystkim zobaczysz będziesz dzidziusia trzymała na rękach a my jeszcze bedziemy chodziły jak te ciężarówki
zmalowana- trzymam kciuki
brunetka-trzymaj się a n a pocieszenie

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

ooo zanka jest

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 10:22   #3501
youyou
Zakorzenienie

Dziewczynki rozpoczęła się wyprzedaż w sklepie Endo, może któraś będzie zainteresowana
http://endo.pl/kategoria/4-dla-niemo...i-spiochy.html
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 10:23   #3502
jacieeeee
Wtajemniczenie

Witam sobotnio z nad kubka kawy.
Właśnie zjadłam całą czekoladę Hmmm...usprawiedliwienia brak
Idę zmywać podłogi.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 10:30   #3503
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Witajcie brzuszki,
macham łapką zza biurka w pracy
Carmela, my tez raczej kupimy maxi cosi, a wózeczek jaki macie?
wszystkie cierpiące tule i buziam

wczoraj przyszła paka z apteki internetowej:
troche kosmetyków z mustelli w promocji, majtasy do szpitala, butelki, gruszkę itp

czyli juz ze mna tak zle nie jest, bo zaczynam juz cos zbierać dla mojego Jasia

ech jak sie juz nie moge go doczekać...

Po odstawieniu soli i zminimalizowaniu słodyczy schudłam juz2,7 kg
ale mam nadzieje że to nie wpłynie żle na moje i tak niewielkie dziecię
Stary 2011-06-11, 10:44   #3504
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Po odstawieniu soli i zminimalizowaniu słodyczy schudłam juz2,7 kg
ale mam nadzieje że to nie wpłynie żle na moje i tak niewielkie dziecię
To ja może też odstawię Bo ta dzisiejsza czekolada... Prosiak ze mnie

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 10:54   #3505
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
aha, rano bylam odebrac wyniki.i co??wszystko pieknie! od gory do dolu wszystko idealnie,zero leukocytow,erytrocytow,ba kterii. NIC!ciesze sie,i to bardzo,ale co z tym wynikiem sprzed dwoch dni!? dodam tylko ze badalo to samo laboratorium, tyle ze mocz oddany w dwoch roznych przychodniach... chyba powtorze trzeci raz, ale juz w innym laboratorium,zbeyh miec pewnosc ktory wynik jest ok..

wiem cos nt.walki z grzybem a nie bralas tabletek do konca,ze Ci zostalo?
no i brawo!!

Gin mi przepisała "na zaś" więc mam, zresztą to była mieszanka 3 leków, codziennie inny i tak na zmiane.
Cytat:
Także proszę o za małża i wannę

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

a tak w skrócie z wczoraj :
egz ok ale to się okaże jeszcze
usg baardzo udane, Julcia waży już 2200g
ilośc wód w normie - bo bałam się że mało - jakieś schizy mam na tym punkcie bo mi wszyscy mówią że mam mały brzuch i pewnie mało wód
Julcia nie zmieniła płci - gin pokazywał mi całą jej "kobiecość"
buźki za bardzo pokazywać nie chciała - chyba w akcie protestu bo trochę przysypiała i ją gin głowicą ruszał żeby się przekręciła - i buzie zasłaniała raczkami i nie dało się fajnego ujęcia buźki złapać

szyjka w normie, tzn trochę się skróciła bo ma 30mm a ostatnio miała 37 ale gin mówił że na ten etap ciąży nie ma się czym martwić.
szyjka już jest miękka i powoli się rozpulchnia, to tak w dużym skrócie
gratki za wizyte
Cytat:
Dziewczynki a ja tak już na podsumowanie, bo to pewnie ostatnie zdjęcia mojego brzucha, wrzucam dwa świeże z dziś, i mój brzuch z 22 tygodnia ciąży...
jaki śliczny i fakt... różnica nieziemska
Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Hej właśnie wkleiłam zdjecia do klubu co prawda nie obecne ale możecie zobaczyć.
ps. jestem sama w domku bo muszę od szpiatala odpocząć.
Jej jakie one sliczne i duże! Bella podziwiam Cię..... jesteś mega silna, to już trwa tyle tygodni, ale najgorsze za Wami! teraz będzie tylko lepiej!!
Cytat:
Po wizycie:
Wszystko ok, nic się nie rozwiera.. pobrała wymaz, zawiozłam do labka, leki stan zapalny- pimafucin, przytyłam tylko 1,3 kg przez 3 tyg oby tak dalej.. i nie pamiętam co jeszcze. Za 2 tyg wizyta, do tego czasu raczej nie urodzę.
gratki za wizyte :brawo: egzamin Ci na pewno super poszedł!
Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
No pewnie że tłuczemy U nas z racji tego że mieszkałam w bloku, to wystawiliśmy wielki karton na zewnątrz i prosiliśmy żeby tam trzaskać, ale parę lat prędzej koleżanka o niczym takim nie pomyślała i szkło było rozwalone od czwartego piętra do parteru A dzisiaj z racji tego że to było w domku jednorodzinnym, to mieli przy garażu podjazd cały szkłem zasypany
Dodam że szkło tłucze się młodym na szczęście i odbywa się to zawsze w domu panny młodej. Przynajmniej u nas tak jest przyjęte A młodzi w tym czasie polewają gościom wódkę (mi soczek) i częstują zazwyczaj plackiem drożdżowym
Fajny zwyczaj chyba z niemiec pochodzi tak? bo tam cos takiego jest
I skąd młodzi to szkło maja? goscie przynoszą czy młodzi zbierają dłuższy czas na tę okazję
Cytat:

Kochana doskonale Cię rozumiem.... Ciąża to piekny stan.... kopniaki, oczekiwanie itd, ale są i ciężkie strony...... też sie czuje jak niepełnosprawna.... zgiąc się nie można, z wanny pomaga mi wychodzic mąż... jak byliśmy na zakupach po buty dla mnie to musiał mi je w sklepie zapinać...... nawet koło siebie nie można wszystkiego zrobić..... normalnie porażka....
Też miałam 2 dni temu mega doła.... zbliża się jak wiecie wesele mojego brata.... mama, siostry kupują piękne suknie, dopasowane, wysokie szpilki a ja? wyglądam jak mała kulka.... nic na mnie nie pasuje
Ja wiem, że to wszystko dla małej i mogę nawet wyglądać jak słoń... ale gdzieś tam poczucia kobiecości nie da sie przecież zagłuszyć...
Tęsknie za swoją starą figurą - chociaż do ideału jej daleeeko było..... ale to bardziej chodzi o tą pełną sprawność..... a tu człowiek przy zakladaniu butów sapie jak po maratonie

DZIEŃ DOBRY
dzięki Wam sprawdziłam w necie i co? wszytskie CH jutro zamknięte! to już wogole mi się nogi ugięły... mąż w pracy a na 18 idziemy na ten panieńsko-kawalerski wieczór.... wymysliłam prezent... kupimy ładne pudełko z wielką kokardą z karteczką "na romantyczną kolację we dwoje" czy coś takiego a w środku 2 zupki błyskawiczne, 2 świczeczki i paczka zapalek co myślicie?

idę kończyć moje drzewo bo wczraj przyjechali goście i nie dokończyłam a została mi 1 gałązka teraz obijam sobie krzesła hehe

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 10:58   #3506
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
hi ciezaróweczki

tak czytam o tych malinach i zastanawiam sie czy to faktycznie prawda, ze one wywołują skorcze i sprzyjaja dojrzewaniu szyjki, no i doszlam do wniosku ze musze zacząc pic.
Teraz mi sie skojarzylo ze skorcze ktore dostalam w 33 tc byly po tym jak stosowalam prenalen- syrop dla kobiet w ciazy na bazie malin i czarnej pozeczki.... coś w tym musi byc.

nie sądzę aby prenalen wywoływał skurcze- syrop jest na bazie owoców, a nie liści, a to liście mają PODOBNO takie działanie.
Stary 2011-06-11, 11:01   #3507
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Carmela, my tez raczej kupimy maxi cosi, a wózeczek jaki macie?

Ostatecznie kupiliśmy X Landera, ale bardzoooo chcialismy wózek też z Maxi Cosi, tylko spacerówka zadecydowała, ze jednak zrezygnujemy. Ale jak widzimy jezdzace po chodnikach Maxi C. to jęczymy za nimi

Stary 2011-06-11, 11:05   #3508
nerola
BAN stały

Dziewczynki ja herbatę z lisci(LIŚCI BARTESSO) malin robiłam sobie z własnego ogródka.Świeze.
Suszone to już nie to,wiec jak macie dostęp do działek ,ogródków to heja.Za kradzież siedzieć nie pójdziecie bo to dla dobra naszego Państwa

Carmelko mozesz mi coś poradzić na kieszonkę między zębami?
Kazdy kęs to ból

Edytowane przez nerola
Czas edycji: 2011-06-11 o 11:22
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-11, 11:39   #3509
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
hi ciezaróweczki

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Dziewczynki ja herbatę z lisci(LIŚCI BARTESSO) malin robiłam sobie z własnego ogródka.Świeze.
Suszone to już nie to,wiec jak macie dostęp do działek ,ogródków to heja.Za kradzież siedzieć nie pójdziecie bo to dla dobra naszego Państwa

i o to mi chodziło, bo nie wiedziałam czy świeże można liście. Mamy rządek malin więc będzie co zaparzać.
Stary 2011-06-11, 11:39   #3510
iustyna1
Wtajemniczenie

Marina, Brunetka, Agulaaabar

Po prostu mnie dzisiaj, a właściwie wczoraj w nocy te żylaki dobiły. W pierwszej ciąży nie miałam a tu na koniec takie niespodzianki. Nawet nie chodzi o wagę i tą całą słoniowatość. Przy każdym obrocie się wybudzam z bólu. Czuję się jakbym nie spała i w ogóle czuję się do d*** .

Koniec smęcenia. "Dzień dobry"
Ok 14.00 pójdę sprawdzić jak tam Wasze kciuki działały bo kończą zawody i o 15.00 jest ogłoszenie wyników.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości