|
|
#1081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar XXIX
Skrb nie biedna, bo tylko przyciemniam odsiwiaczem
I w ciemnych zostanę, bo najlepiej się czuję mój robi na czarno- chyba ten Schwarsckopf będzie lepszy jak nie chcesz mieć b. ciemnych
|
#1082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(teksty typu "jak mnie nie chcesz, to sobie pójdę; jak mi nie chcesz pomóc, to truuudno sama to zroobię..." to się w podstawówce używało) Pomyśl nad tym i powodzenia w układaniu małszeństffa
|
|
#1083 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Skarbek ![]() ja też nie lubię niespodzianek, jak mi extz raz wrócił 2 dni wcześniej ze statku, to byłam tak oburzona, że zamiast się cieszyć, to prawie go do domu nie wpuściłam. a ten myślał, że kochanka zalęgłam Ju
|
|
#1084 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
2. nie chciałam tego napisa, ale skoro ktoś to napisał , to powiem , że mam takie samo odczucie
|
|
#1085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do perfum- wytrzymałość też ma swoje granice- poprawny politycznie W był 2 lata temu, teraz już się wkurza- ia ja terż o różne rzeczy u Niego. Zauważyłam, że srtrasznie ostro i bezkompromisowo widzisz błędy u innych
|
|
#1086 |
|
Nindżopesz
|
Mój typ Dawaj foty
|
|
|
|
#1087 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A gdzie kompromis i wspólne dochodzenie do rozwiązania? edit: Aha, zmieniłaś osobę w wypowiedzi, przez co zmienił się jej sens. Dla mnie jest kolosalna różnica między "jest mi źle" (MI, moje zdanie i odczucie, asertywne "ja") a "nie chcesz mnie" - tutaj nie wyrażam własnego odczucia, tylko oceniam drugą osobę, od razu wskazuję palcem winnego, to zupełnie inny... podmiot wypowiedzi? osoba? kurde, nie umiem napisać o co mi chodzi, jakoś brakuje mi terminologii do okreslania relacji międzyluckich ![]() A może to sobie wyolbrzymiam, nie wiem, nie było mnie przy tym ani nie wiem co siedzi w głowie każdego z Was. Niestety jestem strasznie wyczulona na próbę manipulowania i od razu reaguję ostro jak mam jakies podejrzenia taa, mądry Polak po Szkocie Cytat:
już kiedyś ktoś mi mówił, że podobno dzielę świat na black and white ![]() i "masz skłonność do przesady!" niemożliwe!
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2011-06-11 o 14:15 |
||
|
|
|
#1088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale mnie rodzice pozwalali decydowac o wielu rzeczach od małego, nie narzucali mi swojego zdania czy wymagań np. co do urządzenia czy wystroju pokoju , mogłam ubierac się jak chciałam, wydawac według własnego uznania kieszonkowe, nie zmuszano mnie do udziału w uroczystościach rodzinnych na które nie miałam ochoty, jedzenia czy niejedzenia czegokolwiek, nie organizowano mi wakacji ( powyżej podstawówki oczywiście ), akceptowano wybór szkół , znajomych, zainteresowań, posiadania zwierzaka, nie czepiano się też świadectw nawet jak były trójki czy słuchanej muzyki, itp. nigdy tez nie uzywano zdań w rodzaju : nie rób mi wstydu, nie karano za drobne błędy czy przewinienia, a już nakazanie czy zakazanie czagokolwiek na zasadzie nie bo nie , w ogóle nie wchodziło w rachubę . Ja pamiętam ,że czasem pytałam kolezanki , ktore czegos tam nie mogły : "dlaczego" ? one mówiły "bo mama (tata) mi nie pozwoliła", to ja znowu pytałam "ale czemu ci nie pozwoliła" a one często odpowiadały "nie wiem" i tego to ja już kompletnie nie rozumiałam .
|
|
#1089 |
|
Zakorzenienie
|
zobaczyłam u góry reklamę vintageshop
http://www.vintageshop.pl/index.php?..._kat=9&limit=3 fajowy
|
#1090 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
Jak nowa dostawa jest powiedzmy o 11 godz to o 11:03 połowy fajnych rzeczy nie ma
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
#1091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() już po deserze? ![]() U mnie dzis na obiad młode pyry z koperkiem i kalafiorem były a na podwieczorek lecę na truskawki Jeja, jak ja przeżyłam całą zasraną zimę bez świeżych owoców i warzyw, to przechodzi moje pojęcie ![]() Jeszcze tylko niech się z 5 stopni ociepli i przestanie piśśdzić, bo mi w swetrze za zimno ![]() W szafie cała półka fajnych cienkich ciuchów na lato, a znóff trzeba dziesiąty miesiąc w długim rękawku i dżinsach chodzić, kuffa no
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2011-06-11 o 14:43 |
|
|
|
|
#1092 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
Zmiksuję je w blenderze
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
#1093 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie stwierdzenie jednak jest: po pierwsze , jakby z góry założeniem ,że może mi byc źle i to z powodu partnera, czyli jakby z góry założeniem winy partnera za ewentualny rozpad związku, a takie podejście nie wrózy najlpeiej związkowi, po drugie jeżeli jest jednorazowym oświadczeniem na początku związku , mozna to uznac za jasne okreśłenie sytuacji czyli : jak nam sie nie ułozy to się rozstaniemy, natomiast powtarzanie tego czy częste sugerowanie między wierszami w trakcie konfliktów w związku , pozbawia partnera poczucia bezpieczeństwa, powoduje dyskomfort psychiczny, poczucie winy i zazwyczaj pogarsza sytuację , bo łatwiej nad sobą czy relacjami wzajemnymi pracowac bez poczucia winy i lęku przed porzuceniem. Rozmawiac tez trzeba umiec , inaczej wygląda sytuacja kiedy partner po czy w czasie kłotni wychodzi bez słowa albo z groźbą rozstania na ustach, a inaczej kiedy oświadcza : idę się na godzinkę przewietrzyc bo nie ma sensu w takich emocjach ciagnąc tej kłotni. W pierwszej sytuacji zostawia stronę konfliktu w poczuciu winy, leku , niepewności. W drugim daje sygnał : nie tędy droga, spróbumy na spokojnie sobie to przemyślec. Jest jeszcze inny aspekt tego rodzaju gróźb czy manipulacji emocjonalnej - osoba , ktora się tak zachowuje zazwyczaj sama ma problemy emocjonalne, nieuświadomione ( lub uświadomione) lęki , np. z powodu doświadczeń z przeszłości, często obciążanie winą partnera ma na celu "zamazanie" własnych błędów czy poczucia winy. Cytat:
![]() A może , to nie tylko ty powinnaś się zmienic. Może w jego zachowaniu tez powinny zajsc zmiany i trzeba mu to uświadomic. Może twoja tolerancja w stosunku do niego powinna zaowocowac większą tolerancją w stosunku do Ciebie? Może warto uświadomi mu ,że na przykład Tobie to i tamto specjalnie nie odpowiada , ale tolerujesz to bo związek dwojga ludzi to zawsze jakiś kompromis i akceptacja nie tylko dobrych stron ale i cześci tych mniej ( dla nas ) dobrych. Idę robic obiadek, soczki i przenosic bambetle bo przemeblowanie przedpokoju zaczynam, w związku z przenosinami szafy z pokoju ( celem odzyskania miajsca na zakupiony naroznik) i kupnem nowej dużej szafki na obóf . bajzel na pół domu , a jak pomyśłę ,że w lipcu bedzie jeszcze wiekszy w związku z wymiana okien i remontem pokoju syna to mi się słabo robi. Chyba wtedy wyjadę na tydzień
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2011-06-11 o 15:07 |
||
|
|
|
#1094 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() --- Wcinam na obiad kiełbachę z grilla z tzatzikami
|
||
|
|
|
#1095 |
|
Zakorzenienie
|
Oki - spadam na imprezę, będę jutro
Miłej soboty wam życzę
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#1096 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
A pizza gdzie?Ja jutro zamówię
|
|
|
#1097 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1098 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
|
|
|
|
#1099 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1100 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1101 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Oczywiście,że jesteś
|
|
|
#1102 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1103 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1104 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Czyli do apartamentu zapraszałeś mnie bez żadnych zbereźnych myśli?
|
|
|
#1105 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ale do Ciebie też pasują ![]() No oczywiście, na pizzę i drinka, w końcu jesteś w związku uświęconym sakramentem
|
|
|
|
|
#1106 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
|
|
|
|
#1107 |
|
BAN stały
|
dżizas, kura znów sieje zamęt w innym wątku
|
|
|
|
#1108 | ||
|
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1109 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1110 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Mam ochotę tam napisać szczere i życzliwe pozdrowienia dla naszej słodkiej koleżanki
Wazelina górą ad 1 Liczyłam na ciekawą noc pizzę to se moge w domu zamówić ad 2 klik
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:19.

a na podwieczorek lecę na truskawki
Jeja, jak ja przeżyłam całą zasraną zimę bez świeżych owoców i warzyw, to przechodzi moje pojęcie