|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
Hej laseczki!
Melduję się prosto po wizycie w szpitalu. Jest tak: rozwarcie się nie zwiększyło, ktg w porządku, przepływy też, mały ma 4200g i lekarz sam nie mógł w to uwierzyć...Ważył go i mierzył chyba ze 3 razy. A i kudłaty podobno ![]() We wtorek mam kolejną wizytę o 18. Jeśli dojdzie do 4400-4500 będę miała cc, zresztą mają mi jeszcze mierzyć i sprawdzić miednice, bo mam wąskie biodra. A teraz czas na Wasze pościki.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3542 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ponad 4 kilo - WOW
|
|
#3543 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super że wszystko jest dobrze
|
|
#3544 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój gin od wtorku w kolbuszowej, tak że jak się nie uda wytrzymać do wtorku to w Mielcu, bo póki co on tam będzie, a jak po wtorku to pojadę do kolbuszowej Cytat:
![]() O i chcę frutellę, już zjadłam moje zapasy ![]() Cytat:
Cytat:
;*pięknie Cytat:
![]() I dobrze, że kochana brunetka przekazuje nam wiadomości
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|||||
|
|
|
#3545 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Scio teraz to już z górki, już niedługo będziesz mieć małą przy sobie .Dziękuję za odpowiedzi na temat badań |
|
|
|
|
#3546 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o super, może jeszcze przed porodem w domku troszkę posiedzisz. Ciekawe jak tam Lilkaa.. Cytat:
czyli wisi nad Tobą cc.. może większy już nie urośnie.Więc trzymaj się do wtorku jeszcze chociaż mało produkujemy dzisiaj postów
|
||
|
|
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A na forum weekendowo to chyba taka cisza jest ogólnie, prawda?
|
|
|
|
|
#3549 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3550 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem
I dziękuje za kciuki Dwa egzaminy do przodu, z jednego 4,5 z drugiego wyniki dopiero koło poniedziałku, a z trzeciego nie wiem czy w ogóle zaliczę, ale to zerówka więc luzik Jakby to wszystko było z głowy to zostaje mi tylko jeden egzamin Scio wracaj do nas i oby wyniki wyszły dobre ! patik kupiłam w zielarskim, jak chcesz to Ci kupię. Carmela ja parzyłam tak jak jest na opakowaniu. łyżeczkę do szklanki i zalałam gorącą wodą i pod przykryciem 10 min. Czyli praktycznie jak zieloną herbatę. Marina ślicznie wyglądasz widziałam fotki na nk I masz naprawdę b.ładną urodę. U mnie na uczelni wszystkie laski dzisiaj mówiły, że brzuch opadł. Więc pewnie coś w tym jest I wszystkie się bały, że mogę w każdej chwili urodzić
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-06-11 o 16:24 |
|
|
|
#3551 |
|
Rozeznanie
|
marina ale będziesz miec bobasa
![]() dziekuje za odpowiedzi co do diety w związku z bakteriami. ![]() U nas po wizycie cisza totalna, następne za 3 tygodnie i wtedy mamy się przymierzyć do porodu (prawdopodobnie będę mieć ciecie) Pytanie o wózki foteliki . Szukam typowo głebokiego wózka bo spacerówkę już mam i nie mogę nic znaleźć, wszystkie jakie są to ze spacerówką i troche szkoda mi kasy wyrzucic. Może któraś z was ma coś do polecenia? Fotelik chce maxi cosi - jaki model bierzecie cabrio czy pebble? który lepszy? |
|
|
|
#3552 |
|
Zadomowienie
|
agula sliczne to drzewko, moze mi tez namalujes\?? :P
marinko ale masz chlopaka duzego ale fajnie, ze wszystko ok. jeju jaka ja jestem dzisiaj zmeczona a nic takiego nie zrobilam. No i sie zastanawiam kiedy ten moj dziec przyjdzie na swiat. Caly dzien mam brzuch jak kamien i skurcze ale bardzo nieregularne i takie nie za bardzo bolesne. No i leze i mysle ile to jeszcze potrwa, czy mam sie zbierac czy jeszcze nie. Mialam wkleic foty wozka ale nie mam sily zrobic, wrzuce wam ze stronki ok?? jest bardzo lekki, bo z gondolka wazy 10 kg, w srodku ma podbicie ecru. Aa nie udal mi sie wygrac tej chysty, trudno.
|
|
#3553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakbyś mogla to fajnie, kup, bo nie wiem gdzie w lbn szukac zielarskiego. Nerola pisala ze parzyła zielone liście, i tez myślalam tak robić.Ale w razie co będę miala suszone. Piszcie coś bo nuda... za dużo chyba dzisiaj zrobilam, sprzatanie, gotowanie, ciasto, układanie ciuchów tz w szafkach, no i teraz pomalowałam pazury u rąk i nóg wyczyn akrobaty.Chyba jeszcze wyparzę laktator |
|
|
|
|
#3554 |
|
Zadomowienie
|
|
#3555 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Już mi trochę lepiej Cytat:
za udaną wizytę!Cytat:
za egzaminy. Żebyś zdążyła wszystkie zaliczyć przed rozwiązaniem.Scio świetne wiadomości, już niedługo będziesz mieć maluszka Dziewczyny mogę oficjalnie podziękować za kciuki Jak to u Was bywa zadziałały. Co prawda kasy nie ma i wanny też .... ale za to jest laptop - taka była nagroda za I miejsce! Mąż też kazał Wam podziękować, śmiał się jak mu powiedziałam, że trzymał za niego kciuki tabun ciężarówek .Normalnie dumna jestem z niego. A teraz znowu zostałam sama bo panowie pojechali opijać wygraną. No ale niech mu będzie .Także baaardzo dziękujemy .
|
|
|
#3556 | ||||
|
Zadomowienie
|
jestem,po przyjezdzie polozylam sie na chwile, bol glowy z ktorym dzis wstalam byl nie do zniesienia, wielam tabletke i sie polozylam
nici z zakupow, ze spaceru itp ![]() wizyta ok, szyjka zamknieta, ale maly jest nisko bardzo mam grzybice i zapisal mi globulki mam tez skierowanie na dodatkowe usg z powodu zmniejszonej ilosci wod plodowych Cytat:
![]() no i tak sie wpakowalam w cholesterol niech to bedzie informacja dla pozostalych by nie robic ponoc w okresie karmienia tez jest wysoki i wtedy tez sie nie bada tak wiec, kamien z serca Cytat:
zdolniacha z Ciebie!Cytat:
ja tez zaciskam swoje ![]() a badania mozesz zrobic gdziekolwiek, skoro i tak platne Cytat:
![]() Marina1, ale duzy chlopczyk szokw takiej drobnej Marinie rosnie taki "byczek" ![]() mocne za to co wkrotce ![]() iustyna1, super ze maz wygral pogratuluj mu od nas
Edytowane przez Kolina Czas edycji: 2011-06-11 o 17:25 |
||||
|
|
|
#3557 |
|
Zakorzenienie
|
agulaa ale zdolna bestia z Ciebie
![]() pięknie to wygląda(co ja bym dała za taki talent....) Mi nic nie puchnie, obrączkę noszę normalnie i z Filipem też nosiłam do samego końca. marzena gdzie Ty schowałaś te 15kg?? na pewno się waga zepsuła bo brzuszek masz zgrabniutki Scio to same dobre wieści a dlaczego będą wcześniej wywoływać??Marina Igor to duży facet a może się do wtorku zdecyduje wyjść.. ![]() Zmalowana za egzaminy, to jeszcze ostatni i sio na porodówkękmat ja tez kupuję tylko gondolę a też jeszcze się nie zdecydowałam.. iustyna wow gratulacje dla mężulka ![]()
|
#3558 |
|
Zadomowienie
|
iustyna wiedziałam, że się uda! Pogratuluj mężowi
zmalowana jeden egzamin i będzie po wszystkim, super! A ja mam obronę za 2 tygodnie . Nawet mi się nie chce do Krakowa jechać, a muszę jeszcze umówić się do ginekologa, u którego byłam na pierwszej wizycie, żeby mi wypisał zaświadczenie niezbędne do becikowego, właśnie w Krk. W sumie po co jeździć kilka razy.
|
|
|
|
#3559 |
|
Zakorzenienie
|
iustyna
![]() . A to nagle zmienili nagrodę? laptop zamiast kaski? i tak fajnie.Nie mogę czytać odchowalni bo jak czytam ile jest problemów z noworodkiem, jak ciężko jest w domu po powrocie ze szpitala. Ja się nie nadaję na matkę. |
|
|
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Ja dzisiaj byłam na uczeli, jutro czekają mnie 2 egzaminy ![]() Zabieram się za naukę i proszę i kciuki ![]() :pros i:Scio super, że to już 37 tc możesz rodzić, ale wróć na chwilkę d domku odpocząąć![]() Marina aaaale nosisz dużego chłopaczka ![]() Marzenko śliczny brzuś Agula piętne drzewko Kolina czyli wizyta udana ![]() Iustyna dla męża!
|
|
|
|
#3561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wystraszyłaś mnie ta waga, taki chłopina w takiej malutkiej mamusi! POGRATULOWAC!! |
|
|
|
|
#3562 |
|
Zakorzenienie
|
Natka kciuki zaciśnięte
Patik oki kupię Ci i w czwartek przywiozę
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
I ciekawe co u Lilki bo ona chyba też zaczyna 37tc
![]()
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
Laski pod zamkiem to dzisiaj w Lublinie rozstawiali
http://excluzive.pl/podroze/posilek-w-chmurach/5036
|
#3565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w plazie był jakiś konkurs i nagrodą była kolacja na takim CZYMŚ. |
|
|
|
|
#3566 |
|
Rozeznanie
|
Witam brzuchatki.
No dzis jakos spokoj na forum , chyba pogoda Wam dopisuje. U nas nie jest zle , oczywiscie wiatr wieje ,ale lenistwo mnie dopadlo. Ja dzis na obiad fasolke po bretonsku robilam ,no I jeszcze dwa sloiki do lodowki schowalam , Tz bedzie mial jak bede urzedowala w szpitalu W weekend kupujemy wozek , a za tydzien lozeczko I komode. Jeszcze czekamy na wlasciciela zeby przyszed I zezwolil nam na odswiezenie mieszkania, no I moze wyciagniemy jakas kase od niego .
|
|
|
|
#3567 |
|
Rozeznanie
|
aga piekne te drzewko zdolnosci masz niema co
![]() kajool tez myslalam o tym wozku bardzo mi sie podobal marina Igor duzy chlopczyk, ty taka drobniutka a malutki kawal chlopa
|
|
|
|
#3568 |
|
Rozeznanie
|
Marina - ale duzego masz chlopca , moj brat sie urodzil 4500 I mama wiecznie wspomina ze byl wieki , wiec sie domyslam ze cierpiala bardzo, a rodzila naturalnie
---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Aga - drzewko sliczne , gdybym ja miala taki talent, Bo ja niestety beztalencie artystyczne |
|
|
|
#3569 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pod warunkiem oczywiście, że ktoś by mi najpierw pozwolił wstać z łóżka i wyjść poza szpital...---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Nic nie można mieć, nawet kolczyków - to w razie CC.
|
|
|
#3570 |
|
Rozeznanie
|
Wy juz prawie wszystkie wiecie co bedziecie mialy , ja nie chcialam wiedziec , wiec czekam na rozwiazanie
. Wszytkie ciuszki kupuje w kolorowe oprocz rozowego ! No I zadmnych falbanek ani samochodow . Chcemy miec dwojke dzieci wiec bedzie jak znalazl dla kolejnego ,I nie bedzie problem z kolorami.Mama zrobila mi zakupy w apiece w pl , no I przy okazji kupila pare ciuszkow , juz sie niemoge doczekac paczki, ake bedzie dopiero za tydzien w niedziele .---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Wczoraj Tz caluje brzuszek I w pewnym momecie , takie oczywiscie zrobil I mowi: a Ten pieprzyk to jest ten co byl kolo pepka? Potwierdzilam , no I zdalam sobie sprawe ze sieprzesunal o jakies piec cm ,, skora sie naciagnela.ale Tz zdziwienie bylo super |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.

ponad 4 kilo - WOW
Super że wszystko jest dobrze
A gdzie rodzisz w Mielcu czy Kolbuszowej wkońcu?

Dwa egzaminy do przodu, z jednego 4,5 z drugiego wyniki dopiero koło poniedziałku, a z trzeciego nie wiem czy w ogóle zaliczę, ale to zerówka więc luzik 

zębole