|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
Ja mam takie specjalne kółko (z takimi granulkami) i mi bardzo pomogło. Siadać dłuższy czas normalnie nie mogłam.. Ale spokojnie można zamiast takiego kupić takie pompowane kółko ratownicze, 10 razy tańsze
![]() nerola wkleisz to znamię? Filip miał taki czerwony dziubek nad czołem i to właśnie to "uszczypnięcie bociana" chyba, teraz nie ma śladu po nim ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- aania ale masz boskich sąsiadów
|
#3632 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3633 |
|
Wtajemniczenie
|
DaKaro masz termin na 18 sierpnia?? mój mąż urodził sie 18
![]() a co do poduszki to muszę się zastanowić bo taki ól po porodzie jest duzy bo i krocze obolałe a nie daj Boże jeszcze być ciętym ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- najadłam się czereśni j czuję jakby chciała mnie zgaga łapać
|
|
|
|
#3634 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mezulek dzwonil
|
|
#3635 |
|
Zadomowienie
|
Mój tato również
. Choć wolałabym, żeby się z charakteru do dziadka nie wrodziło . Twój mężuś jest takim typowym lwem z pazurem ?
|
|
|
|
#3636 |
|
Wtajemniczenie
|
cosik nuda mam
|
|
|
|
#3637 |
|
Zadomowienie
|
Nuda tu a kilka watek podglada dlatego wnioskuje ze
3 sie udziela 3 uprawia sex 2 nie ma sily i ochoty dotknac klawiatury 1 kluci sie z mezem badz partnerem 1 wcina kolacje i nas podczytuje reszta nadrabia ![]()
|
#3638 |
|
Wtajemniczenie
|
ja na allegro szukam jakiejs fajnej poduszki z dziurka
nie dla męża dla mnie
|
|
|
|
#3639 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3640 |
|
Wtajemniczenie
|
kładę się coś zmęczona jestem i ten mały szogunek kopie mnie i nie da sie wysiedzieć dobranoc wszystkim ppapapa do jutra
|
|
|
|
#3641 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3642 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez juz ide spac dobranoc wszystkim do jutra moj maluszek tez kopie i glupieje w brzusiu
DOBRANOC WSZYSTKIM
|
#3643 |
|
BAN stały
|
Marina toć to duży maluch
to juz powinnas dostac skierowanie na cc, ja bym zapewne juz prosila o skierowanie, bo powyzej 4 kg masz do tego prawo, tym bardziej ze szczuplizna jestes ![]() I co z tymi liscmi malin?? jak robicie?? tak surowe parzyc?? duzo??
|
|
|
|
#3644 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() Ale jestem wykończona. Jeszcze nie nadrobiłam wszystkiego, co dzisiaj napisałyście, rozłożyłam sobie na raty ![]() Dziś wstaliśmy z samego rana i wzięliśmy się za malowanie. Tzn. ja się wzięłam, bo mąż jakoś się zebrać nie mógł ![]() Z 1,5 godz. obklejałam taśmą ochronną i filią wszystkie rogi, futryny, podłogi itp. Wrrr... nie znosze tego. A wczoraj do 1.300 w nocy wynosiliśmy meble z tej nieszczęsnej sypialni. Nawet łóżko nie zostało ) Spaliśmy na nim, ale postawionym pośrodku salonu Potem trochę pomalowałam, a potem poleciałam na te targi Mother&Baby. I powiem Wam że nie warto! ![]() Potem na zakupy, bo jutro sklepy pozamykane i szybko do domu. No i do tej pory malowanie... Nóg i rąk nie czuję Ale ja to sie lubię tak zmęczyć ![]() Ostatnio mój gin śmiał się że w całej karierze nie widział ciężarnej w prawie 8 miesiącu która samochody myje (i to hurtowo), to teraz tez by pękał ze śmiechu, że po drabinach z wałkiem skaczę ![]() No i dopiero 20 minut temu pierwszy raz dziś usiadłam! I to dosłowinie pierwszy raz Bo nawet herbatę na stojąco piliśmy. A na jedzenia w ogóle przerwy nie było ![]() Cytat:
W ogóle cały czas chodzę jak na haju i tylko się ciesze i śmieję Mimo że dolegliwości są i to dośc poważne (te moje wymioty...)Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A wiesz, że dziś właśnie myślałam po południu jak mu poszło i mężowi opowiedziałam o tych Waszych zawodach ![]() Lecę czytać dalej
|
|
#3645 |
|
Zakorzenienie
|
jak juz o tych pozycjach... przed pierwsza ciaza lubiłam na jeźdżca, po - z lenistwa chyba
- od tyłu... teraz ciekawe co bedzie ![]() ja musze jeszcze cos zjesc i też ide spac... jakoś nic mi sie dzis nie chce... |
|
|
|
#3646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Więc przyznać się które to są te pozostałe
|
|
#3647 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
?), teraz mnie tak pokarało . A będą zdjęcia Waszego dzieła?![]() Dziękuję w imieniu małża. Jak będę miała zdjęcia to wstawię jedno tego mojego drania na podium do klubu. Pół wieczoru słuchałam o tych mistrzostwach. I tak jak pisałam, bardziej się cieszy ze swoich wyników niż z nagrody Cytat:
. Monia tak z ciekawości: myślisz, że zdecydujesz się 3 raz być w ciąży? Ja myślałam o 3 dzieci ale chyba sobie odpuszczę.
|
|
|
#3648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż sprawdziłam i idzie bez problemu ![]() A mnie się mąż zaczął przed chwilą wypytywać, co było na tych zawodach. Poszukaliśmy w necie i - kurczę - trudne! Fajnie musi być poglądac sobie takie zawody Są nazwiska zwycięzców z poprzedniego roku, więc pewnie lada dzień i Wasze nazwisko pojawi się w sieci!
|
|
#3649 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumku wysłałam Ci coś na PW
|
|
#3650 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3651 |
|
BAN stały
|
![]() rany dziewczyny co za noc, masakra... mój koniec jest coraz blizszy. polozylam sie okolo 23, a o 1.30 jeszcze nie spalam, jak juz udalo mi się zasnąc to o 3 siostra zadzwonila zeby jej drzwi otworzyc bo ona spi u nas ![]() byla na imprezie ktora jest niecaly kilkometr od nas, tzn pytala sie czy moze przyjsc w razie czego, ale nie sadzilam ze przyjdzie bo zawsze tylko bylo to w razie "W". No i koniec spania. Maly buszowal przez ostatnie 2 godziny powodując skurcz za skurczem, tak mnie dol bolal ze nie moglam z boku na bok sie odwrocic, teraz jeszcze caly czas mnie ciagnie w pachwinach ![]() moze uda się niedlugo ale niewyspana jestem to szok, ale jak sie teraz poloze to do 12 mnie nie ma, to wle sie nie klasc juz lepiej na 2 godzinki po poludniu.
|
|
|
|
#3652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na trzecie bym chciala sie zdecydowac ale warunki mieszkaniowe obecnie niecieakawe na taka gromadke - 2 male pokoje to nie luksus przy 3 dzieci... jesli sie poprawia to oczywiscie, nie bede sie zastanawiac za długo. maz tez chce 3 dzieci (on to i z 12 bylby zadowolony ale raczej odpada...).
|
|
|
|
|
#3653 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() śniło mi się że urodziłam. ale nie było żadnych odchodzących wód, skurczy, bólu.i położna mówi: dobrze że ktoś zauważył, że pani rodzi, bo mogło się to źle skończyc. i wyjęła maleństwo i podał mi. Potem T. wziął na ręce i po jakimś czasie powiedział: a ty wiesz że to dziewczynka? a ja na to: no nie, a co z zabawkami i ubrankami - przecież to dla chłopca. Sprawdz czy ma interes? a on sprawdza i mówi - płasko jak u ciebie. Potem przyszła położna i pytam ją czy to chłopiec czy dziewczynka? a ona chłopiec oczywiście.a ja jej mówię, ale nie ma interesu. A ona na towyciąga z kieszeni fartucha małe przyrodzenie i przyczepia dziecku i mówi: przepraszam zapomnieliśmy dodac
|
||
|
|
|
#3654 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
monia z tym wyjazdem to nie dałam zdać bo finalnie nie wylądowaliśmy ani w sarbinowie ani mielnie bartessa odsypiaj, ja w pierwszej ciazy nie moglam spac i potem tak mi zostało dopóki mały nie skończył roku masakra jak cień chodziłamdziewczyny ponawiam pytanie o wózek gondole, szukam samej godnoli polecicie coś? fotelik chcę maxi cosi cabrio czy pebelle który lepszy
Edytowane przez kmat Czas edycji: 2011-06-12 o 09:27 |
|
|
|
|
#3655 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie mam nawet ochoty w tym siedzieć, nie moja działka my płacimy 200zł za księgową i ona wszystko robi,mamy jej tylko dostarczyć na czas wszelkie papierki ![]() W przyszłości może się nauczę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Właśnie też mam takie wrażenie, bo generalnie jakbym robiła samo THS to mam je w normie... Cytat:
![]() zwiększyłam dawkę od 1 czerwca na cała tabletkę euthyroxu 25, bo tak mi kazał,..wcześniej mówił właśnie mój endo że mała niedoczynność, czy ona nadal jest mała? czy się poprawia? Bo tak sobie myślę, że gdybym zrobiła TSH samo to generalnie mieszcze się w normie, nie? Jak możesz odp na PW, bo dzisiaj mnie nie będzie a tak to tylko wejdę zobaczyć czy coś mi mruga w pw. Dziękuje jeszcze raz Cytat:
Cytat:
Nie mam czasu na dalsze nadrabianie, mąż jutro wyjeżdża, będziemy się dzisiaj pakować i spędzać czas daleko od komputera. Mam ochotę na pójście wystawy psów ![]() Zajady mi wyszły po truskawkach
|
||||||
|
|
|
#3656 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajni sąsiedziCytat:
Cytat:
Brumek już to pisałam ale nadal nie mogę wyjść z podziwu: twarda kobietka z Ciebie. Nawet przerwy na jedzonko nie było... Za to lanie Ci się należy
|
|||
|
|
|
#3657 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
![]() Cytat:
nie wyobrażam sobei w tym wykąpać noworodka... nie ma jak dotrzeć do wszystkich zakamarków, poza tym takiemu noworodkowi główkę trzeba podtrzymywać a tu tak w pionie to ta głowa by mu jakoś dziwnie opadała![]() Cytat:
|
|
#3658 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczyny
Całą noc się drapałam po dłoniach, tak swędziały... mam nadzieje że tylko są przesuszone a nie ta paskudna cholestaza .... powiedzcie mi czy tak późno może się ujawnić? wyniki prób wątrobowych miałam po 30 tygodniu, wyszły dobre..... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dokładnie na wysokości balkonu, i to bardzo blisko, więc sobie podglądam jak maluszki rosną
|
|
|
#3659 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zdolna bestia z tego Twojego męża. Gratuluję Cytat:
Mam to samo od dwóch dni. Taki gratis do mega opuchniętych nóg. A co!! Jak się męczyć, to już całą sobą Cytat:
![]() Dzień doberek. U mnie bardzo słoneczna niedziela. Wczoraj popołudniu zaatakował mnie mega dół i przepłakałam ze dwie godziny, ale dziś już chyba lepiej. Okaże się w ciągu dnia ![]() Chodzę jak kaczka, nie mam siły na zakupy, wypady ze znajomymi, grille i parapetówki. Puchnę, grubnę i słoniowacieję. Mam wrażenie, że mąż jest rozczarowany tą "moją" ciążą bo myślał że do samego porodu będę duszą towarzystwa Przepraszam za żale...
|
|
#3660 |
|
Zadomowienie
|
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.

?

i nie mam nawet ochoty w tym siedzieć, nie moja działka
my płacimy 200zł za księgową i ona wszystko robi,mamy jej tylko dostarczyć na czas wszelkie papierki ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

RATUNKU boli mnie pipka