|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ IX
Cytat:
![]() ja czasem mam wrażenie, że to koniec życia, ale mam nadzieję, że jest tak jak ty piszesz są dni, że jest wszystko ok, ale czasem mnie takie zwątpienie dopada obwiniam się strasznie, bo mam takie głupie myśli. Czasem myślę, że jak jestem tak młoda i mam dziecko, to będę żyła gorzej niż inni. nie umiem tego opisać, ale mam czasem takie różne uczucia
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2011-06-12 o 13:43 |
|
|
|
|
#3242 |
|
Zakorzenienie
|
ja właśnie wrociłam ze spotkania z koleżanka
byłyśmy na kawce w starbucksie![]() a teraz nauki ciąg dalszy
|
|
|
|
#3243 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry SPD!
Ledwie żyję! Łeb pęka mi niemiłosiernie i marzę tylko o tym, by nic nie robić... Wesele baaardzo nieudane i powiem Wam, że jak tak wczoraj siedziałam przy stole i obserwowałam wszystko to naszła mnie myśl "A jak u nas będzie tak beznadziejnie? Po co nam to?!". To chyba niezbyt dobry znak, co? ![]() Niestety zdjęcia look'u żadnego nie mam, bo jak zwykle wszystko w takim pośpiechu, że TŻ nie zdążył mi pstryknąć (potwierdzeniem niech będzie malowanie paznokci w samochodzie ). Ale jak dostanę jakieś fotki z jakiegoś aparatu (pewnie trochę minie ), to na pewno wstawię Ogólnie umieram, prócz głowy boli mnie okrutnie bark i od paru dni mam całe ramiona i kark i kręgosłup szyjny strasznie spięty, wszystko mnie boli, TŻ wczoraj pół godziny masował i nie mógł tego rozbić. Chyba będę musiała iść na jakiś taki porządny masaż, bo nie wytrzymam Nie muszę mówić, że obżarłam się wczoraj przeokrutnie... Ale jedzenie to był jedyny plus wczorajszego wesela, więc siedzieliśmy przy stole i jedliśmy wszystko, co postawili Dziś wracam do jedzenia zgodnie z listą. Zdrowego jedzenia. Na obiadek warzywka na parze - lekko, żeby się trochę odtruć i oczyścić... Pędzę pod prysznic, może się trochę obudzę ![]() anoolka, wszystkiego najpiękniejszego na nowej drodze życia!
Czekamy na relację i zdjęcia ![]()
|
#3244 |
|
Zadomowienie
|
ja już po korkach. dojadłam piątkowe leczo i wstawiliśmy obiad na dziś- pieczeń, ziemniaki i surówka
![]() dodaja- ciesze się że imprezka udana dudi-co się stało? aaby- widzę Cie! bordowa- myślę, że powinniście z tż ustalić jakie ma domowe obowiązki i powinien Ci pomagać w domu, kiedy ma wolne. przepraszam Cię, jeśli Cię urażę tym co teraz napiszę, ale.. naprawdę nie wiem jak można się zastanawiać nad tym czy można od partnera wymagać pomagania w domu??? Przecież opieka nad dzieckiem to też praca i to pełnoetatowa i znacznie bardziej odpowiedzialna niż jakakolwiek inna. Poza tym chyba decydując się na założenie rodziny tz wiedział "z czym to się je", że to nie tylko radosne chwile sam na sam, ale i obowiązki ???I że jeśli chce mieć w domu szczęśliwą kobietę to nie wystarczy się do niej przytulać w nocy? Strasznie irytują mnie tacy faceci... Co najgorsze trudno też liczyć że "kiedy dziecko podrośnie, a Ty pójdziesz do pracy" on magicznie się dowie że gary po obiedzie trzeba pozmywać, a kurze zetrzeć. Obstawiam raczej, że uzna że skoro robiłaś to przez tak długi czas to będziesz to dalej robić. Życzę Ci kochana powodzenia w "wychowaniu tżta" i trzymam kciuki żeby się zreflektował i w kocu zaczął pomagać.
so what if i break down so what if this world just throws me off the edge my feet run out of ground i gotta find my place i wanna hear my sound don't care about other pain infront of me cause im just tryin be happy |
|
|
|
#3245 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Bry
pospaliśmy dziś do 12 prawie a po śniadanku mężuś farbował mi włosy i kazał się tytułować maestrowczorajszy wieczór kawalerski skończył się zanim się zaczął, bo towarzystwo się mocno spóźniało i TŻ się wkurzył i do domu wrócił ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mam wrażenie że u mnie to jest też lenistwo, bo bardzo odpowiada mi to, że wracam do domu i mam czas dla siebie, a nie czeka mnie "drugi etat" oczywiście nie trwa to wiecznie, bo przeciez dzieci wyrastają.. za to moje koleżanki wszystkie marzą już o dzieciach, bądź je mają i czuje się wśród nich cokolwiek wyalienowana ![]() Cytat:
![]() Cytat:
my oboje pracujemy, gotuje ten który wczesniej wróci z pracy, zmywanie to różnie, muszę TŻ gonić , sprzątamy głównie w sobotę i mamy podzielone zadania, tzn ja łazienka, kibel, kurze, TŻ odkurzanie, zmywanie garów, podłogi..Cytat:
![]() Cytat:
![]() Anoola, wszystkiego najlepsiejszego na nowej drodze życia
|
||||||
|
|
|
#3246 |
|
Zadomowienie
|
aaby- co się stało, że wesele nieudane? współczuję barku,może faktycznie profesjonalny masaż przyniósłby ulgę?
jeśli chodzi o macierzyństwo to ja absolutnie nie czuję żadnego instynktu, na dodatek nasza sytuacja finansowa skutecznie blokuje nas przed podejmowaniem takich decyzji. nie chciałabym mieć poczucia że przez to że urodziłam dziecko coś mi wżyciu umknęło.
so what if i break down so what if this world just throws me off the edge my feet run out of ground i gotta find my place i wanna hear my sound don't care about other pain infront of me cause im just tryin be happy |
|
|
|
#3247 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i dlatego to napisałam, bo ja rozumiem ![]() Cytat:
Zapisałam się oczywiście, ale czekajac na nie, byłam zmuszona iść prywatnie.I powiem Ci, że bardzoooo mi pomogły, już po drugim masażu czułam wyraźną różnicę. Spróbuj, ja polecam My już po obiadku. Na życzenie dziewczynek zrobiłam pizze i wyszla pyszna. teraz idziemy na spacer do lasu Kocham niedzielę
|
|
#3248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi się wydaje, że etap szkoły jest łatwiejszy, ale może faktycznie się mylę i będzie gorzej ![]() nie patrz na to, że koleżanki mają dzieci, bo pewnie nie wszystkie planowały dziecko , a poza tym one pewnie Ci nieraz zazdroszczą wolności
|
|
|
#3249 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
czemu nieudane ?
![]() ja za tydzień jadę na weselicho (już ze 100 razy o tym pisałam ![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- mi się czasem wydaje, że ja w tym swoich myślach jestem odosobniona, bo co z kimś rozmawiam ( rozmawiałam z kilkoma osobami co mają dziecko w wieku mojego) to każda zachwycona i opieka taka łatwa i wypoczęte wiecznie ![]() fakt, że wszystkie te osoby mają pomoc rodziny, prócz jednej znajomej , ale ona też uważa opiekę za łatwą chociaż teraz sobie przypomniałam, że moja przyjaciółka z lat dzieciństwa jak z nią pisałam na Skype to mówi, że teraz nie ma w ogóle czasu przy dziecku nawet na 5 min na kompa usiąść ![]() moja teraz będzie drzemkę robić, a później wyjdziemy na spacer myślałam, że uśnie wcześniej, ale nie zasnęła
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2011-06-12 o 14:23 |
|
|
|
#3251 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mają koleżanki i często z nimi spędzają czas. Czasem nawet, jak wraca z pracy, to smutno mi , bo one biegają z innymi dziećmi po podwórku i tylko w locie dają mi buziaka. Mają swoje sprawy ![]() ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
|
|
#3252 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale mój brat już tak![]() nie zamartwiaj się tym co może być, a nie musi ![]() co do koleżanek, to raczej mi nie zazdroszczą, bo bardzo chciały mieć dzieci ![]() fajną mam koleżankę w pracy, ma 2, jedno prawie dwuletnie i 7latka, najszczęśliwsza jest jak ich nie ma, bo są u dziadków ![]() nic specjalnego siwulce trzeba było pokryć ja to kiedyś TŻ stwierdził trzeba zatrzeć dowody, że przez niego osiwiałam
|
|
|
|
|
#3253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a ja swojej nawet na minutę nie mam komu zostawić coraz częściej żałuję, że nie mieszkam w swoich stronach dochodzi do absurdów, bo nawet wykąpać się mogę dopiero jak mała śpi ![]() ale mi się na żalenie wzięło mam zły dzień
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2011-06-12 o 14:27 |
|
|
|
|
#3254 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
|
|
#3255 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(razem z antyramą) wyszłoby tyle co za kwiatki
|
|
|
|
#3256 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3257 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tata zmarł, czekając na narodziny mojej starszej córeczki...byłam w 8-mym miesiącu ciąży. Lili co nas nie zabije to nas wzmocni! Głowa do góry!!! Masz zdrową, szczęśliwą dzidzię i to jest najważniejsze .
|
|
#3258 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja przez mojego też chyba osiwieję, dobrze, że naturalny mam mysio -brązowo-nijaki to nie będzie widać ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
|
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ mam podły dzień. Czuje się brzydka, gruba i co tylko jeszcze. I jeszcze jakieś durne myslenie mam, że tż pewnie znajdzie sobie lepszą. Tak wiem, hormony, ale dzis to kompletnie wariują
![]() Trochę popracuję i potem goście Wiecie co jest absurdalne? Że nawet myśle, że co bym nie ubrała to i tak boczki mi wyciekają i nie mam ochoty wychodzić z dresów
|
|
|
|
#3260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję, że co nas nie zabije to wzmocni, zwykle staram się tak sobie powtarzać i właśnie analizuję wszystko i sobie myślę "tak sobie świetnie radzę, kiedyś, jak będzie lżej to będę bardzo silna i mnie już nic nie złamie ".Czasem tylko nadchodzi taki dzień, że mam dołka ![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- to jest nas dwie ![]() ja też mam wyjątkowo podły dzień. widocznie zły nastrój idzie kablami
|
|
|
#3261 |
|
Zakorzenienie
|
Oo rany jak młodo.
Mój też młodo, ale nie aż tak - miał 36 lat (a ja wtedy 4). I chyba coś jest w powietrzu, bo ja też mam dzisiaj dzień średni. Czuję się jak pączek, pobolewa mnie brzuch (@) i ogólnie jest bleeeeee. Oby jutro było lepiej.
|
|
#3262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zachorował niedługo po tym, jak się z mamą pobrali, dokładnie nie wiem
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2011-06-12 o 14:44 |
|
|
|
|
#3263 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Idę na spacer, może mi się humor poprawi. Trzymajcie się dziewczyny
|
|
#3264 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3265 |
|
Rozeznanie
|
Ja miałam swojego 19 lat, mamę 17, ale i tak czuję strasznyyyy niedosyt.
|
#3266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze, muszę się opamiętać, bo u mnie od radości do smutku to jeden krok myślę, że wyjazd mi bardzo poprawi nastrój, dlatego bardzo cieszę się na wyjazd i na wesele i choćby żarcie było okropne(tym lepiej, bo się odchudzam
|
|
|
#3267 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja pamiętam tamten czas i ja byłam ogłupiona, nie rozumiałam i nie przeżywałam, bo nie wiedziałam co się dzieje, moja wyobraźnia tego nie ogarniała. Bardzo rzutowało to na moją relację z mamą w późniejszym czasie, bałam się jak wychodziła do pracy lub do koleżanki, chciałam z nią wszędzie chodzić, budziłam się w nocy i patrzyłam czy żyje Tata umarł jak spał i tego nigdy nie zapomnę.
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2011-06-12 o 14:50 |
|
|
|
|
#3269 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- ja byłam juz prawie dorosła, a bałam się wszystkiego. Samej spać, samej być w domu, wkurzało mnie, że świat dalej trwa, jakby nigdy nic, a dla mnie zamarł....
|
|
#3270 |
|
Zakorzenienie
|
Już po szkole i egzaminie
![]() teraz robię obiad, zaraz będzie gotowy ![]() Dodaja tak a co ?
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.

To tylko przerwa, cudowna mimo zwątpienia, taka do której wraca się wspomnieniami. Po prostu życie w trochę innej kolejności 

obwiniam się strasznie, bo mam takie głupie myśli. Czasem myślę, że jak jestem tak młoda i mam dziecko, to będę żyła gorzej niż inni. nie umiem tego opisać, ale mam czasem takie różne uczucia 

). Ale jak dostanę jakieś fotki z jakiegoś aparatu (pewnie trochę minie 

Po takim długim dyżurze jest kilka dni w domu. I tak w kółko. I nie wiem czy to fair, że oczekuję pomocy?

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)