Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011 - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! 9 13,24%
Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! 4 5,88%
Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. 0 0%
W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. 1 1,47%
Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. 3 4,41%
Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. 1 1,47%
Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. 28 41,18%
Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. 1 1,47%
W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. 1 1,47%
Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. 0 0%
Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. 14 20,59%
Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. 0 0%
Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. 6 8,82%
Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-13, 09:40   #3841
wodaqua
Zadomowienie

Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Z samego rana byłam u krwiopijców oczywiście wcisnęłam sie bez kolejki była przedemną jedna babka ale zamiast siedzieć pod drzwiami laboratorium to łaziła po całej przychodni no i do laboratorium weszłyśmy obie ale pięlęgniarka powiedziała że najpierw ciężarna
klask i:

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
My dzisiaj zaczynamy 38 tydzien
Ciaza donoszona. Takze teraz tylko czekanie.
Super! Jest już bezpiecznie!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 09:40   #3842
BABONIK
Zadomowienie

MARINKA- GRATULACJE ,ALE TO BRZMI.... 40TC

ja dziś musze obleciec truskawki,wczoraj zrobiłam 9dżemików mniam mniam
do tego zielony gorszek-chyba będzie zupka groszkowa

życzę miłego dnia i dla BRUNETKI

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 09:42   #3843
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki i malenstwa
Własnie sie obudzialam ale najpierw musiala do was zajzec przed sniadankiem
My z maleństwem wchodzimy dzis w
34 tydzień

Do porodu 49 dni ...
Przerazac mnie to zaczeło

Do powrotu mężulka 12 dni

Dobra ide jesc bo maluszek juz od 6 buszuje w brzuszku

MIŁEGO DNIA WSZYSTKIM
za kolejny tydzień

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
ale mam zaje***ty humorek zgadniejcie gdzie jestem...

już w naszym gniazdku od wczoraj od popołudnia ale jakoś nie miałam natchnienia włączać kompa bo nie było czasu, wieczorem pizze robiłam taaaaka pyszna wyszła mi jak mało kiedy

a potem jeszcze do sąsiadó nowych poszliśmy na chwilę się przywitać i oznajmić że już się przeprowadziliśmy

widzę że Brunetka w szpitalu leży... biedana.. na pewno się martwi ale ja wiem że Alunia się spisze i będzie grzecznie czekać na swoją porę

Brunetko - trzymaj się kochana
no nareszcie na swoim !!!!!!!!! super

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Cześć laseczki!
Witam radośnie w 40 tygodniu ciąży...Zostało mi równo 7 dni do tp...
A noc miałam nie za lekką. Bóle w podbrzusiu ( a la miesiączka) promieniowanie na krzyże, nerki ( teraz też mi promieniuje) a i gratis, żeby nie było za wesoło ból zęba ( robionego kanałowo jakiś czas temu)

Jutro mam na 18 do ginka, znów ktg i koniecznie muszę pogadać o tym cc, niech mi wypisze to skierowanie, bo jakaś przelęknięta jestem wagą Igorka ( powiedział, że raczej nie ma mowy o błędzie z wagą). Chociaż go przecież nie zmuszę, bo on raczej nie jest za cc, z tego co wywnioskowałam.

Zaraz wrzucę Wam zdjęcie do klubu z przedwczoraj.

Tyle o mnie ( póki co)
noooo 40 i tak mi się coś wydaje że ostatni

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość

U mnie dziś 33 tc rozpoczęty

a ja już po śniadanku i cała w nerwach przez wizytą...
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 09:44   #3844
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Hej dziewczynki!

Jestem juz w domu, w zasadzie juz wczoraj probowalam nadrabiac, ale jestescie niemozliwe, zostalo mi jeszcze 20 stron.

Chcialam Wam wszystkim podziekowac za gratulacje! Jak sie odrobie, to jeszcze pochwale sie zdjeciem, na ktorym jest TO co nas tak bardzo cieszy.

Poza tym chyba dostalam jakas lekcje i zaczynam sie oszczedzac... W piatek z mezem troche polazilismy (moi rodzice mieszkaja w Ustroniu, to jest miescowosc w gorach, wiec lazilismy glownie w gore - dol), jak wrocilismy to od razu magnez, buscopan, a skurcze byly nawet co 2 minuty. Mialam pozadnego stracha, w koncu to 30 tc. Do wieczora juz tylko wstawalam na siku. Noc do bani, bo sie stresowalam i nie moglam spac, brzuch twardy...
Dzis wydaje sie byc w porzadku, ale tak jak pisalam daje na luz, bo od tamtego razu, jak chodze, to od razu mam wrazenie, ze brzuch jest twardy. A ruchy malego sa bardzo intensywne, tak jakby z dnia na dzien zaczely mnie bolec. Kurcze w zadnej ciazy takich sensacji nie mialam.
Z tego wszystkiego w srode chyba wepchne sie w kolejke do gina, bo nie moge czekac do lipca w nieswiadomosci, czy czasem cos sie nie poskracalo, czy otwarlo.

Wybaczcie, ze nie bede Wam odpisywac, ale nie mam pojecia, czy i kiedy Was nadrobie.
Wiem tylko, ze Da Karo juz bezpiecznie w Polsce! Witaj! pisz kiedy Ty poznasz plec?
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 09:44   #3845
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

My dzisiaj idziemy na bilans 2 latka zob ile mój wielkolud waży i mierzy
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 09:44   #3846
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
A wiesz, że i ja się nad tym zastanawiałąm. mój bratanek ma ADHD, choc moja mama mówi, że to dziecko jest po prostu żywe i pełne energii. Byc może, ąle zwiedzenie rezerwatu żubrów w Białowieży w 10 min zastanawiaon po prostu przebegł dookoła i powiedział, że możemy iśc dalej. Zawsze zreszta biega, a nie chodzi. A mój dzieciol w brzuchu też rusza się niemiłosiernie i coraz więcej czkawek ma. nie wiem czy to dobrze, czy źle?
Moja czkawkę ma ze 2 razy dziennie, ale intensywność i częstotliwość ruchów znacznie wzrosła! Czasami tak szaleje, ze już nie wiem czy jej tak dobrze, czy z czymś walczy i nie wiem czy się cieszyć i czy martwić... Przecież miejsca ma coraz mniej...
Stary 2011-06-13, 09:46   #3847
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Cześć laseczki!
A noc miałam nie za lekką. Bóle w podbrzusiu ( a la miesiączka) promieniowanie na krzyże, nerki ( teraz też mi promieniuje) a i gratis, żeby nie było za wesoło ból zęba ( robionego kanałowo jakiś czas temu)

Jutro mam na 18 do ginka, znów ktg i koniecznie muszę pogadać o tym cc, niech mi wypisze to skierowanie, bo jakaś przelęknięta jestem wagą Igorka ( powiedział, że raczej nie ma mowy o błędzie z wagą). Chociaż go przecież nie zmuszę, bo on raczej nie jest za cc, z tego co wywnioskowałam.

Tyle o mnie ( póki co)

Beatko i jak, i jak pierwsza noc? śniło Ci się coś ( pierwszy sen?) Bardzo się cieszę, że już jesteś na swoim !
a co po sobotniej wizycie? byłaś w sobotę u lekarza? bo jeszcze nie nadrobiłam... 40 tydzień - brzmi dumnie

a co do snu to nic mi się nie śniło rzadko kiedy coś mi się śni.. chyba się wezmę za układanie ciuszków Julki w komodzie bo muszę posortować je rozmiarowo

a potem mężulkowi obiad ugotować, a po pracy ma po mnie wstąpić i podjedziemy do teściowej po jeszcze parę rzeczy których nie wzięłam - żelazko, deskę do prasowania, mój czajnik elektryczny bo w kuchni został, mikrofalówkę, tż sobie musi skuter przyprowadzić tutaj no i psa mojego pieszczoszka musze przywieść - niech się socjalizuje z dwoma kotami i labradorem matko jak dziś popatrzyłam na tego labka to on ma łapę taką wielką że jak na Toffiku położy ja to go chyba zgniecie

a bo chyba nie pisałam Wam wcześniej że tż przyniósł jakieś półtora miesiąca temu drugiego psa - takiego małego zadziornego kudłacza od kolegi a tamtego - Jackiego zostawimy teściowej do towarzystwa - bo tamten już się tam fajnie zaklimatyzował, niegdzie nie łazi, siedzi przy domu, butów nie wynosi a niech teściowa ma towarzysza

ale Tofika nie oddam już nikomu

Oliweczka, czytałam kiedyś że Ty chyba masz pieska o imieniu Tofik
przepraszam - nie wiedziałam wtedy i nazwałam mojego tak samo
ale do niego pasuje to imię jak ulał - bo to po prostu taki Toffik jest

jutro go będę kąpać - a on lubi kąpiele i wszelkie zabiegi pielęgnacyjne wokół niego - rozłoży się na kolanach na plecach, łapki rozłoży i jego błoga mina mówi tylko - "tak mi dobrze...." wrzucę zdjęcie jutro jak nie zapomnę zrobić.

Ajć.. ale mnie Julka kopie

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 09:49   #3848
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

co do wagi u mnie w szpitalu od 5 czy 5,5 kg robią CC
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 09:52   #3849
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
MARINKA- GRATULACJE ,ALE TO BRZMI.... 40TC

życzę miłego dnia i dla BRUNETKI
ja mam robić dżemik z truskawek ale pewnie jutro - muszę kogoś zagonić żeby mi truskawek nazbierał - i kupić jakiś fix do dżemów - a najlepiej jak znajdę to pektynę z torebce bo na niej wychodzą najlepsze dżemiki

Stary 2011-06-13, 09:52   #3850
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Poza tym chyba dostalam jakas lekcje i zaczynam sie oszczedzac...
Ja jeszcze się konkretnie nie wystraszyłam, ale widzę, że to nie przelewki...
Myśleliśmy żeby ruszyć w przyszły weekend nad morze do siostry, ale jednak nie będę się męczyć, teraz to nawet w domu mi nie jest wygodnie, a co dopiero na studenckich awrunkach, a do tego podróż około 300 km, plaążowanie - nie powiem, przeydałoby się, ale jednak chyba zdrowy rozsądek zwycięży.
Stary 2011-06-13, 09:53   #3851
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

Chcialam Wam wszystkim podziekowac za gratulacje! Jak sie odrobie, to jeszcze pochwale sie zdjeciem, na ktorym jest TO co nas tak bardzo cieszy.

Poza tym chyba dostalam jakas lekcje i zaczynam sie oszczedzac... W piatek z mezem troche polazilismy (moi rodzice mieszkaja w Ustroniu, to jest miescowosc w gorach, wiec lazilismy glownie w gore - dol), jak wrocilismy to od razu magnez, buscopan, a skurcze byly nawet co 2 minuty. Mialam pozadnego stracha, w koncu to 30 tc. Do wieczora juz tylko wstawalam na siku. Noc do bani, bo sie stresowalam i nie moglam spac, brzuch twardy...
Dzis wydaje sie byc w porzadku, ale tak jak pisalam daje na luz, bo od tamtego razu, jak chodze, to od razu mam wrazenie, ze brzuch jest twardy. A ruchy malego sa bardzo intensywne, tak jakby z dnia na dzien zaczely mnie bolec. Kurcze w zadnej ciazy takich sensacji nie mialam.
Z tego wszystkiego w srode chyba wepchne sie w kolejke do gina, bo nie moge czekac do lipca w nieswiadomosci, czy czasem cos sie nie poskracalo, czy otwarlo.
czyli że jest siusiak?? ha wiedziałam
bo nie nadrobiłam jeszcze i mam okropne tyły..
uważaj na siebie i oszczędzaj się bo ze skurczami nie ma żartów

a poza tym tak zbiorczo:
gratuluje wszystkich udanych wizyt
zdanych egzaminów - Natka
ślicznych pokoików
i pięknych brzuszków

przepraszam że tak ogólnie ale nie mam siły nadrabiać szczegółowo bo od soboty nie wiem co u Was się działo, nie mówiąc o poprzednich kilkunastu stronach z tygodnia.. produkujecie pełną parą

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-06-13 o 09:57
Stary 2011-06-13, 09:59   #3852
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
co do wagi u mnie w szpitalu od 5 czy 5,5 kg robią CC
OMG

Cytat:
a co po sobotniej wizycie? byłaś w sobotę u lekarza? bo jeszcze nie nadrobiłam... 40 tydzień - brzmi dumnie
Byłam byłam, tak w skrócie wszystko ok wyszło, ktg i tak dalej. Rozwarcie się nie powiększyło.Tylko mały duży 4200 i nie wiadomo, czy będę mogła go urodzić naturalnie, znaczy myślę, że bym mogła, ale lekarz mówił, że może jeszcze dobić do ponad 4,5 kg. Jutro mam wizytę znów.
Cytat:
Moja czkawkę ma ze 2 razy dziennie, ale intensywność i częstotliwość ruchów znacznie wzrosła! Czasami tak szaleje, ze już nie wiem czy jej tak dobrze, czy z czymś walczy i nie wiem czy się cieszyć i czy martwić... Przecież miejsca ma coraz mniej...
wodaqua u mnie tak samo, mały ma czkawkę ok 4 razy dziennie, przeważnie jak się napiję więcej, i uwierz mi, że jak on czka to ja cała podskakuje...
Cytat:
Oszczędzaj się Aga

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
a ja już po śniadanku i cała w nerwach przez wizytą...
Będzie dobrze kochana, może się okaże, że masz już rozwarcie, ja też nic nie czułam na rozwarcie, ot takie bóle okresowe i tyle.
I zdaj nam relację kocniecznie!

A wiecie, ten czop co mi zaczął odchodzić, to mi dalej odchodzi, tak powoli, jak to nerola napisała- na raty.

Hmm laski, tak myślę, że jak będziemy takie produktywne, to nawet ja nie zdążę się rozpakować na tym wątku hehe
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2011-06-13 o 10:01
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 10:06   #3853
Zmalowana
Zakorzenienie

Hej laski

Postaram się dzisiaj pójść do brunetki więc dam Wam znać co i jak

U nas noc kiepska, w ogóle zasnąć nie mogłam. A ja kocham spać

I biorę się za stronkę co podała któraś z Was o objawach przepowiadających

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 10:13   #3854
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Hej laseczki!
Melduję się prosto po wizycie w szpitalu.
Jest tak: rozwarcie się nie zwiększyło, ktg w porządku, przepływy też, mały ma 4200g i lekarz sam nie mógł w to uwierzyć...Ważył go i mierzył chyba ze 3 razy. A i kudłaty podobno
We wtorek mam kolejną wizytę o 18.
Jeśli dojdzie do 4400-4500 będę miała cc, zresztą mają mi jeszcze mierzyć i sprawdzić miednice, bo mam wąskie biodra.

A teraz czas na Wasze pościki.
a widzisz Marinko, dotarłam do Twojego posta

to faktycznie Igorem już wielki może lepiej żeby jednak gin dał Ci skierowanie na CC bo Ty drobniutka jesteś więc szkoda żebyś się męczyła - naciskaj na gina solidnie

Stary 2011-06-13, 10:14   #3855
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
A tak wogole dziendoberek wszystkim ja sie dzis obudzilam z potwornym bolem brzucha i sobie mysle "zaczelam rodzic" ja sie patrze na brzusio i juz widze czym ten bol był spowodowany matko co ten nasz maluch wyczyniał w brzusiu to nie wiem ale bynajmniej cos probował kombinowac
Załaczam dowod zdjeciowy jak wygladał moj brzusio tuz po przebudzeniu
Teraz takie krzywe brzuchy to normalne

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość

Mój mąż też ma mnóstwo obaw dotyczących dziecka, naszego powrotu do Polski, zmiany pracy. Wydaje mi się, że to jest normalne w tym momencie, wszystko się zmienia, pojawia się nowy członek rodziny. Wielu mężczyzn to przytłacza. Nie brałabym tego do siebie, w końcu jak maluszek trochę podrośnie, to będziecie znowu wychodzić razem.
Mój mąż też miał takie obawy, że dzieciątko itd, potem te obawy przeszły na pracę bo nie umiał niczego porządnego znaleźć w Polsce
wiesz jak to facet, chciał zarabiać na rodzinę, poszedł do jakiejś pracy w której zarabiał najniższą krajową i nie było go więcej w domu niż był

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
dlatego po porodzie bo na usg nie chciał pokazać na następnym też złączyl nogi i juz sobie dałam spokój najważniejsze że zdrowe ale mam cicha nadzieje że będzie dziewczynka ale wszyscy mówią że chłopiec ale brzuch mam taki jak z córką
U mnie wszyscy mówią,że brzuch wygląda na chłopca,moje objawy są na chłopca a będzie mała Emilie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

wklejam fotki pokoiku Jasia poki co bez mebelków, których jeszce brak
na razie tylko kanapa gościnna
Fajnie dobraliście panele i kolory ścian Podoba mi się!

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
Wy tu piszecie o jakis bolach,skurczach a ja nic doslownie nic,zadnych skurczy przepowiadajacych,no chyba ze ten moj twardniejacy brzuch to to we wt spytam lekarza..

zaneta tak,maka pszenna babuni czy jakos tak -z biedronki- nadaje sie do zrobienia tego chlebka pszennego co podalam (mojewypieki) ma 11 g bialka w skladzie i niby taka ma byc (chlebowa?)
Ja też nie wiem jak skurcze wyglądają, jak bóle.Mówię sobie, że pewnie to poznam sama a co do mąki to właśnie jest ta pszenna babuni ale ona ma 10,4 g białka, a tą lubelle co kupiłam ma aż 14 g

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Nie piszę na czerwono by Was za bardzo nie denerwować.

Brunetka pojechała na IP i Ją zostawili
Ma skurcze 40% i dostała leki.
Psychicznie niestety czuje się źle.Trzymajcie kciuki za Alunię.
I za Brunetkę by nie płakała i dzielnie się trzymała

Brunetka uważajcie na siebie!!

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
hej

ogólenie to ciasto jest raczej włąsnie takie dość rozlwajace się nie jest to zbita kulka tylko taka ciapa
No właśnie. Ja ostatnio chciałam być kozakiem i zrobiłam chleb na pamięć, ale zamiast wlać 0,5 l wody gazowanej i 0,5 l niegazowanej wlałam sobie po szklance i potem tylko dolewałam gazowanej bo wydawało mi się za twarde. Tak tak wychodzi taka ciaperlaka
Wczoraj zrobiłam mężowi do Niemiec i jeden bochenek był dla Nas a jeden dla Niego, to ten Nasz poszedł raz dwa i kurcze miał dziurę w środku, chyba mi za bardzo wyrosło, ale chleb robi furorę!!

Cytat:

przepraszam że tak ogólnie ale nie mam siły nadrabiać szczegółowo bo od soboty nie wiem co u Was się działo, nie mówiąc o poprzednich kilkunastu stronach z tygodnia.. produkujecie pełną parą
To Ty tak jak Ja.
I jak przeprowadzka? Wszystko w porządku?

Ja nadrobiłam.
Gratuluje zaczęte tygodnie
i że dzieciątka sobie fajnie rosną Marina to Ty tak teoretycznie pampersów newborn nie będdziesz potrzebowała, nie?
Sweet jak Ci dobrze takie relaksujące rzeczy mieć i mąż jeszcze zorganizował

U mnie przez weekend się działo:
* urodziny męża - tort wyszedł rewelacyjny, ale zdjęcia za to nie
* w niedzielę, pakowanie męża na spokojnie,spacer dla relaksu
i jeszcze na sam koniec dnia sprzedaliśmy moją mazdeczkę
doszliśmy do wniosku, że jeżeli mamy w nią wkładać i sprzedać za jakieś pół roku to się nie opłaca, bo do Niemiec jej nie wezmę...
wystawiliśmy aukcję rano a wieczorem już pojechała sobie
szkoda mi jej bo to było takie moje babskie auto..

Dzisiaj muszę pozałatwiać jeszcze sprawy z wyrejestrowaniem auta i z ubezpieczeniem, aby pieniążki dostać z powrotem.

Mam zaprojektować komodę, teściu mi ją wykona
SKurcze mnie ostatnio łapią okropnie
I mam okres że WSZYSTKO mnie wkurza szwagierka mówi, mi że karmić piersią nie będzie bo i tak wszędzie dookoła jest chemia i miałam wrażenie, że chce mnie do tego przekonać... powiedziałam jej że uważam że jeżeli będzie mi dane karmienie piersią, będę to robiła, a czy chemia jest dookola i czy ją będę podawała mojemu dziecku to już ode mnie zależy... a ona że jej siostra nie karmiła piersia bo internista jej powiedział, że to nie ma znaczenia bo wszędzie jest chemia

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 10:21   #3856
agadus
Wtajemniczenie

witam wszystkie mamusie

moniczka-za 34 tc
marina-ZA 40 tc , kurcze to juz tylko palcem dotknąć

a ja zaczynam dzisiaj 35 tc i muszę iść do sklepu kupić jeszcze podkłady gin, majtki siatkowe i pakuję torbę lepiej żeby była wcześniej spakowana

ciekawa jestem co tam u brunetki

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

ja na miejscu marinki to kupowałam bym pampersy 2 bo 1 to będą za małe a co do karmienia to co to za lekarz że mówi że nie ma znaczenia a co lepiej dawać sztuczne mieszanki?? no chyba że któraś ma problemy z laktacją to wtedy tak ale jak sie ma pokarm to jak najbardziej karmić cysiem

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 10:24   #3857
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
U mnie wszyscy mówią,że brzuch wygląda na chłopca,moje objawy są na chłopca a będzie mała Emilie
I jak przeprowadzka? Wszystko w porządku?

mnie też sąsiedzi wczoraj powiedzieli że bedzie pewnie chłopak bo nic się nie zmieniłam, wyładniałam, na buzi wyglądam szczuplej niż przed więc na pewno nie noszę dziewczynki
no to ich zagięliśmy że jednak nie trafili bo będzie dziewczynka - i okazało się przy okazji że sąsiadka chodziła do tego samego gina co ja teraz - a właśnie ich mała najmłodsza skończyła roczek i też całą ciążę chodziła do dr. kokota na NFZ i była bardzo zadowolona

a przeprowadzka super - już się zadomawiam i powiem Ci że wczoraj mi było tak dziwnie - jakoś obco - tyle czasu tu nie mieszkałam że się chyba odzwyczaiłam

wczoraj przyjechał najważniejszy mebel - TV więc już tż-towi do szczęścia więcej nie trzeba

lecę coś zjeśc na drugie śniadanie bo mi mały głodomorek się tłucze w brzuchu

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-06-13 o 10:27
Stary 2011-06-13, 10:31   #3858
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Ja jeszcze się konkretnie nie wystraszyłam, ale widzę, że to nie przelewki...
Myśleliśmy żeby ruszyć w przyszły weekend nad morze do siostry, ale jednak nie będę się męczyć, teraz to nawet w domu mi nie jest wygodnie, a co dopiero na studenckich awrunkach, a do tego podróż około 300 km, plaążowanie - nie powiem, przeydałoby się, ale jednak chyba zdrowy rozsądek zwycięży.
oj dziewczyno, gdybym ja mieszkała na Mazurach, to mnie by nic więcej nie brakowało. uwielbiam te klimaty, zakręcone drogi, rolników jadących sobie swoim tempem środkiem szosy i nie zważających na innych śpieszących się kierowcó, sękacze, kartacze i w ogóle sklepy w małych mieścinkach otwarte od 6 rano do 13 po południu A ludzie są przecudowni.

Zaneta88 ty powiedz swojej szwagierce, że jak ona taka mądra to niech nie myje żadnych produktów spożywczych, a obiad niech przygotowuje po wyjściu z toalety (przy założeniu że ma mega biegunkę) bez umycia rąk. Bo tak czy siak dookoła sam chemia. Głupi lekarz. Po to matka natura dała nam piersi, byśmy mogły karmic maleństwa. Co prawda mój T. twierdzi również że ku radości samców. Ale niech mu tam
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 10:36   #3859
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Nie piszę na czerwono by Was za bardzo nie denerwować.

Brunetka pojechała na IP i Ją zostawili
Ma skurcze 40% i dostała leki.
Psychicznie niestety czuje się źle.Trzymajcie kciuki za Alunię.
I za Brunetkę by nie płakała i dzielnie się trzymała

trzymaj sie kochana, dacie rade

Cytat:
Cześć laseczki!

Tyle o mnie ( póki co)

Beatko i jak, i jak pierwsza noc? śniło Ci się coś ( pierwszy sen?) Bardzo się cieszę, że już jesteś na swoim !

Brunetko trzymam mocne za Ciebie, za każdy dzień z Alusią, a wytrwacie na pewno, bo z Was dzielne kobietki.

Za każdy Tydzień nowy sygine i moniczka

monia i jak synek dziś? Mam nadzieję, że lepiej
no wiesz, z tą wagą to lekarze mogą się pomyslic, mi tez mowili ze dziecko bedzie mialo maksymalnie 3,700. jeden mowil 3,300 drugi tez tak a trzeci 3,700 i to 2 dni przed porodem. no i co się okazalo?? kazdy się pomylil bo maly się urodzil z wagą 4,6. takze mozliwe ze jest bląd, czasem jakos zle się wmiary uchwyci i juz, takze jeszcze wszystko mozliwe

Cytat:
witam wszystkie mamusie

moniczka-za 34 tc
marina-ZA 40 tc , kurcze to juz tylko palcem dotknąć

a ja zaczynam dzisiaj 35 tc i muszę iść do sklepu kupić jeszcze podkłady gin, majtki siatkowe i pakuję torbę lepiej żeby była wcześniej spakowana

ciekawa jestem co tam u brunetki

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

ja na miejscu marinki to kupowałam bym pampersy 2 bo 1 to będą za małe a co do karmienia to co to za lekarz że mówi że nie ma znaczenia a co lepiej dawać sztuczne mieszanki?? no chyba że któraś ma problemy z laktacją to wtedy tak ale jak sie ma pokarm to jak najbardziej karmić cysiem
rownierz gratuluje rozpoczętych tygodni.

a tak apropos :
moj lekarz mi powedzial ze początek 9 msc czyli 36 tc mam uwazac za ciąze donoszoną, a nie 38
co lekarz to inaczej twierdzi.
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 10:39   #3860
wodaqua
Zadomowienie

Agni, oj tak sielsko-anielsko Wszystko to prawda, ale jakoś człowiek jak ma, to nie docenia.... Podejrzewam, że faktycznie nad jezioro będziemy jeździć, zamiast jednorazowo wypaść nad morze... Wczoraj podczas przejażdżki było naprawdę pięknie, żurawie na polach, maki kwitnące na poboczach, bociany w gniazdach i ludziska na wioskach, kiedy się przejeżdża - zawsze się gapią, jakby człowiek był pierwszy w tym roku przejeżdżający we wsi - Czesław Śpiewa na swoim dvd w kontekście Bartoszyc i okolic podobne miał spostrzeżenia: wielkie wydarzenie we wsi, jak ktoś obcy pzrejedzie Uwielbiam to, nazywamy to lansikiem
Stary 2011-06-13, 10:42   #3861
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
a ja zaczynam dzisiaj [COLOR=Magenta][SIZE=7]35 tc[SIZE=2][COLOR=Black] i muszę iść [SIZE=3]do sklepu kupić jeszcze podkłady gin, majtki siatkowe i pakuję torbę lepiej żeby była wcześniej spakowana
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 10:43   #3862
agulaaabar
Zakorzenienie

Witajcie!

Przeczytałam od 118 str... ale dokładniej nadrabiać nie mam czasu - wybaczcie...

Dziękuje Wam bardzo za pochwały mojego drzewka - jestem w szoku, że aż tak się spodobało
Odpisując zbiorowo - to nie naklejka, tylko wzorowałam się na zdjęciu naklejki z allegro narysowałam na ścianie i malowałam normalna farbą do ścian - taką ja mam dwie pozostałe ściany

Brunetko trzymamy mocno mocno kciuki żeby Ala posiedziała jeszcze w brzuszku

Ciekawe jak nasza Scio?

Marinko 40 tc! no i kawał faceta już nosisz, ciekawe co jutro na wizycie powiedzą

Gartuluje wszystkich zaczętych tygodni
Mocne kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

Monia zdrówka Arturkowi

Telik śliczny pokój to drewno i panele szalenie mi sie podobają

Beatka noooo i dopięłaś swego gratulacje nowego mieszkanka! w końcu na swoim

Nerolka na pewno Izie zniknie ta plamka znad oczka

Kurcze i juz nie pamiętam co komu....

My byliśmy w sobote na zakupach - kupiłam sukienkę, zwykłą lnianą, tylko muszę ją zwęzić i na poprawiny białe rurki ciążowe i czarną tunikę - bombka bez szelek

Później byliśmy na wieczorze panieńsko-kawalerskim super impreza była przyjechalismy o 2 do domu, wczoraj słodkie lenistwo, brzuch mi non stop twardnieje.... muszę się zabierać za robotę bo w sobotę weselicho brata, więc mam masę przygotowań bo pomagam mamie itd. więc pewnie będę rzadziej zaglądać, ale jak tu rzadziej zaglądać jak tu się tyle dzieje

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 10:44   #3863
Shira_83
Zadomowienie

dobry!!

[QUOTE=pieleszka;27476311]dzień dobry

od rana humor do d...bo mnie mąż tak wczoraj wieczorem zdenerwował, że pół nocy nie spałam przez niego i teraz mi się oczy kleją, a tu robota czeka i kłaść sie nie bardzo można...

no mężule mają to do siebie że umieją człowieka wyprowadzić z równowagi

[QUOTE=moniczka2123;274764 29]My z maleństwem wchodzimy dzis w
34 tydzień

[QUOTE=wodaqua;27477274]U mnie dziś 33 tc rozpoczęty

Cytat:
BRUNETKO trzymaj sie dzielnie.
Dziewczyny a wam gratulacje kolejnych tygodni. My dzisiaj zaczynamy 38 tydzien
witaj w klubie

Marinko dla ciebie szczególen gratki
Beatko tak się zastanawiałm jak ci się mieszka na nowym

my z młodym dziś zaczynamy 38 tc! kupiłam sobie fotel bujany już właśnie go panowie wnieśli i robię z tej okazji kruszony kołocz z truskawkami

Zanetko ja wczoraj pieklam też bo tż sobie zażyczył cieszę się bardzo że wam smakuje
Stary 2011-06-13, 10:48   #3864
Zmalowana
Zakorzenienie

Shirka pokaż fotel

Stary 2011-06-13, 10:48   #3865
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
rownierz gratuluje rozpoczętych tygodni.

a tak apropos :
moj lekarz mi powedzial ze początek 9 msc czyli 36 tc mam uwazac za ciąze donoszoną, a nie 38
co lekarz to inaczej twierdzi.
urodzilam poprzednio 36tc4d i na wypisei "ciąża donoszona" wiec chyba ma rację

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 10:49   #3866
agulaaabar
Zakorzenienie

Zapomniałam się pochwalic a co!
Mąż mnie wczoraj zaskoczył.... spacerujemy sobie wieczorkiem, a ten wyskakuje z tekstem, że może byśmy przed porodem na jakiś urlop jeszcze wyskoczyli? może do niemiec? ale mu mówię, że wolałabym już nie latać samolotem skoro nie muszę hehe więc zaproponowal że gdzieś w polsce byśmy pojechali na kilka dni, pobyć ze sobą póki Lila jeszcze w brzuszku siedzi normalnie mnie zaskoczył

I jeszcze pytanko.... czy Wy też tak macie, że po każdym posiłku wszystko się cofa do gardła - sorry za dokładnośc opisu to nie jest uczucie, że mdli czy coś tylko normalnie do gardła podchodzi wszystko, a jak już się zegnę nie daj Boże to masakra..... czyżby mała siedziała wysoko i mi uciska żołądek czy jak?

Martwi mnie to ciągłe twardnienie brzuszka..... od rana już kilkanaście razy miałam jak kamień... aż ciężko mi chodzić a wizyta 22.06 dopiero...

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 10:52   #3867
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
I jeszcze pytanko.... czy Wy też tak macie, że po każdym posiłku wszystko się cofa do gardła - sorry za dokładnośc opisu to nie jest uczucie, że mdli czy coś tylko normalnie do gardła podchodzi wszystko, a jak już się zegnę nie daj Boże to masakra..... czyżby mała siedziała wysoko i mi uciska żołądek czy jak?
może nie az tak ale nie dam rady jesc jak sie schylam nad talerzem bo żołądek twierdzi ze juz dosc po 1 łyżce zupy, a jak nie daj Boże po jedzeniu mi sie odbije to hmmm no normalnie czuc tresc zołądkową... tak niefajnie...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 10:57   #3868
Zmalowana
Zakorzenienie

Też mi się odbija treścią:/

agulaaabar zadzwoń może do gina ?

Dostałam SMSa od Brunetki, że podejrzewają kamicę nerkową(dostała antybiotyk) i lekarz podczas badania ją poranił tam wczoraj ://

Edytowane przez Zmalowana
Czas edycji: 2011-06-13 o 10:59
Stary 2011-06-13, 11:03   #3869
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
witam z rana,mam do was takie pytanie czy u ktorejs z was dzidziol lezy albo lezal ulozony poprzecznie posladkowo
U mnie tak leżał, dopiero chyba w okolicach 30 tygodnia sie przekręcił, więc masz czas, spokojnie

Cytat:
hej dziewczynki
ale mam zaje***ty humorek zgadniejcie gdzie jestem...
No i super!!!! jak noc minęła?

Cytat:
BRUNETKO trzymaj sie dzielnie.
Dziewczyny a wam gratulacje kolejnych tygodni. My dzisiaj zaczynamy 38 tydzien

U nas też 38 tydzień!! a na suwaczku tekst "ciąża donoszona, co oznacza że poród może się odbyć w każdej chwili".... jakoś tak dla mnie to nierealnie brzmi...
choć przed chwilą w Biedronce byłam i tak sobie głupio po drodze pomyślałam "mam nadzieje że wody jednak nie odchodzą bez ostrzeżenia i że nie teraz bo sobie wstyd narobię"

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Ale mi narobiłaś ochoty...dżemik....:mniam :
Jak tylko wrócę z Gliwic to Cię odwiedzę (nie na dżemik), tyle że jeszcze nie wiem kiedy to będzie

Cytat:
Hej dziewczynki!
Poza tym chyba dostalam jakas lekcje i zaczynam sie oszczedzac...
Aguś, dbaj o siebie!

Cytat:
A wiecie, ten czop co mi zaczął odchodzić, to mi dalej odchodzi, tak powoli, jak to nerola napisała- na raty.

Hmm laski, tak myślę, że jak będziemy takie produktywne, to nawet ja nie zdążę się rozpakować na tym wątku hehe
Oj żebyś się nie zdziwiła

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
To raz, a dwa że osłabiają się trochę mięśnie zwieraczy. Niefajne uczucie, lepiej jeść mało a często, może nie będzie tak dokuczać.

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 11:08   #3870
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Też mi się odbija treścią:/

agulaaabar zadzwoń może do gina ?

Dostałam SMSa od Brunetki, że podejrzewają kamicę nerkową(dostała antybiotyk) i lekarz podczas badania ją poranił tam wczoraj ://
jeny Ci lekarze to są tragiczni, normalnie sadysci, jakby nie mozna bylo delikatnie zbadac tylko na chama paluchy pchac...

A z kamicą na pewno sobie poradzą, bardzo czesto sie slyszy ze kobiety w ciazy to maja, poniewaz wtedy dochodzi do zastoju moczu, i antybiotyki pomagają zazwyczaj, takze glowa do góry!
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości