|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
Cytat:
![]() ![]() klask i:---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3842 |
|
Zadomowienie
|
MARINKA- GRATULACJE ,ALE TO BRZMI.... 40TC
![]() ja dziś musze obleciec truskawki,wczoraj zrobiłam 9dżemików mniam mniamdo tego zielony gorszek-chyba będzie zupka groszkowa ![]() życzę miłego dnia i dla BRUNETKI
|
|
|
|
#3843 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za kolejny tydzień Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a ja już po śniadanku i cała w nerwach przez wizytą... |
|||
|
|
|
#3844 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki!
Jestem juz w domu, w zasadzie juz wczoraj probowalam nadrabiac, ale jestescie niemozliwe, zostalo mi jeszcze 20 stron. ![]() Poza tym chyba dostalam jakas lekcje i zaczynam sie oszczedzac... W piatek z mezem troche polazilismy (moi rodzice mieszkaja w Ustroniu, to jest miescowosc w gorach, wiec lazilismy glownie w gore - dol), jak wrocilismy to od razu magnez, buscopan, a skurcze byly nawet co 2 minuty. Mialam pozadnego stracha, w koncu to 30 tc. Do wieczora juz tylko wstawalam na siku. Noc do bani, bo sie stresowalam i nie moglam spac, brzuch twardy... Dzis wydaje sie byc w porzadku, ale tak jak pisalam daje na luz, bo od tamtego razu, jak chodze, to od razu mam wrazenie, ze brzuch jest twardy. A ruchy malego sa bardzo intensywne, tak jakby z dnia na dzien zaczely mnie bolec. Kurcze w zadnej ciazy takich sensacji nie mialam. Z tego wszystkiego w srode chyba wepchne sie w kolejke do gina, bo nie moge czekac do lipca w nieswiadomosci, czy czasem cos sie nie poskracalo, czy otwarlo. Wybaczcie, ze nie bede Wam odpisywac, ale nie mam pojecia, czy i kiedy Was nadrobie. Wiem tylko, ze Da Karo juz bezpiecznie w Polsce! Witaj! pisz kiedy Ty poznasz plec? |
|
|
|
#3845 |
|
Zakorzenienie
|
My dzisiaj idziemy na bilans 2 latka zob ile mój wielkolud waży i mierzy
|
|
|
|
#3846 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do snu to nic mi się nie śniło rzadko kiedy coś mi się śni.. chyba się wezmę za układanie ciuszków Julki w komodzie bo muszę posortować je rozmiarowoa potem mężulkowi obiad ugotować, a po pracy ma po mnie wstąpić i podjedziemy do teściowej po jeszcze parę rzeczy których nie wzięłam - żelazko, deskę do prasowania, mój czajnik elektryczny bo w kuchni został, mikrofalówkę, tż sobie musi skuter przyprowadzić tutaj no i psa mojego pieszczoszka musze przywieść - niech się socjalizuje z dwoma kotami i labradorem matko jak dziś popatrzyłam na tego labka to on ma łapę taką wielką że jak na Toffiku położy ja to go chyba zgniecie ![]() a bo chyba nie pisałam Wam wcześniej że tż przyniósł jakieś półtora miesiąca temu drugiego psa - takiego małego zadziornego kudłacza od kolegi a tamtego - Jackiego zostawimy teściowej do towarzystwa - bo tamten już się tam fajnie zaklimatyzował, niegdzie nie łazi, siedzi przy domu, butów nie wynosi a niech teściowa ma towarzysza ![]() ale Tofika nie oddam już nikomu ![]() Oliweczka, czytałam kiedyś że Ty chyba masz pieska o imieniu Tofik ![]() przepraszam - nie wiedziałam wtedy i nazwałam mojego tak samo ale do niego pasuje to imię jak ulał - bo to po prostu taki Toffik jest ![]() jutro go będę kąpać - a on lubi kąpiele i wszelkie zabiegi pielęgnacyjne wokół niego - rozłoży się na kolanach na plecach, łapki rozłoży i jego błoga mina mówi tylko - "tak mi dobrze...." wrzucę zdjęcie jutro jak nie zapomnę zrobić.Ajć.. ale mnie Julka kopie
|
|
|
#3848 |
|
Zakorzenienie
|
co do wagi u mnie w szpitalu od 5 czy 5,5 kg robią CC
|
|
|
|
#3849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3850 |
|
Zadomowienie
|
Ja jeszcze się konkretnie nie wystraszyłam, ale widzę, że to nie przelewki...
Myśleliśmy żeby ruszyć w przyszły weekend nad morze do siostry, ale jednak nie będę się męczyć, teraz to nawet w domu mi nie jest wygodnie, a co dopiero na studenckich awrunkach, a do tego podróż około 300 km, plaążowanie - nie powiem, przeydałoby się, ale jednak chyba zdrowy rozsądek zwycięży. |
|
|
|
#3851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo nie nadrobiłam jeszcze i mam okropne tyły.. uważaj na siebie i oszczędzaj się bo ze skurczami nie ma żartów a poza tym tak zbiorczo: gratuluje wszystkich udanych wizyt zdanych egzaminów - Natka ślicznych pokoików i pięknych brzuszków przepraszam że tak ogólnie ale nie mam siły nadrabiać szczegółowo bo od soboty nie wiem co u Was się działo, nie mówiąc o poprzednich kilkunastu stronach z tygodnia.. produkujecie pełną parą
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-06-13 o 09:57 |
|
|
|
|
#3852 | |||
|
Zakorzenienie
|
OMG
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Będzie dobrze kochana, może się okaże, że masz już rozwarcie, ja też nic nie czułam na rozwarcie, ot takie bóle okresowe i tyle. I zdaj nam relację kocniecznie! ![]() A wiecie, ten czop co mi zaczął odchodzić, to mi dalej odchodzi, tak powoli, jak to nerola napisała- na raty. Hmm laski, tak myślę, że jak będziemy takie produktywne, to nawet ja nie zdążę się rozpakować na tym wątku hehe
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-06-13 o 10:01 |
|||
|
|
|
#3853 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski
Postaram się dzisiaj pójść do brunetki więc dam Wam znać co i jak U nas noc kiepska, w ogóle zasnąć nie mogłam. A ja kocham spać I biorę się za stronkę co podała któraś z Was o objawach przepowiadających
|
#3854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to faktycznie Igorem już wielki
|
|
|
#3855 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wiesz jak to facet, chciał zarabiać na rodzinę, poszedł do jakiejś pracy w której zarabiał najniższą krajową i nie było go więcej w domu niż był ![]() Cytat:
Cytat:
Podoba mi się!Cytat:
a co do mąki to właśnie jest ta pszenna babuni ale ona ma 10,4 g białka, a tą lubelle co kupiłam ma aż 14 g Cytat:
uważajcie na siebie!!Cytat:
i zrobiłam chleb na pamięć, ale zamiast wlać 0,5 l wody gazowanej i 0,5 l niegazowanej wlałam sobie po szklance ![]() Wczoraj zrobiłam mężowi do Niemiec i jeden bochenek był dla Nas a jeden dla Niego, to ten Nasz poszedł raz dwa i kurcze miał dziurę w środku, chyba mi za bardzo wyrosło, ale chleb robi furorę!! Cytat:
![]() I jak przeprowadzka? Wszystko w porządku? Ja nadrobiłam. Gratuluje zaczęte tygodnie ![]() i że dzieciątka sobie fajnie rosną ![]() Sweet jak Ci dobrze takie relaksujące rzeczy mieć i mąż jeszcze zorganizował U mnie przez weekend się działo: * urodziny męża - tort wyszedł rewelacyjny, ale zdjęcia za to nie ![]() * w niedzielę, pakowanie męża na spokojnie,spacer dla relaksu i jeszcze na sam koniec dnia sprzedaliśmy moją mazdeczkę doszliśmy do wniosku, że jeżeli mamy w nią wkładać i sprzedać za jakieś pół roku to się nie opłaca, bo do Niemiec jej nie wezmę... wystawiliśmy aukcję rano a wieczorem już pojechała sobie ![]() szkoda mi jej bo to było takie moje babskie auto.. Dzisiaj muszę pozałatwiać jeszcze sprawy z wyrejestrowaniem auta i z ubezpieczeniem, aby pieniążki dostać z powrotem. Mam zaprojektować komodę, teściu mi ją wykona SKurcze mnie ostatnio łapią okropnie ![]() I mam okres że WSZYSTKO mnie wkurza szwagierka mówi, mi że karmić piersią nie będzie bo i tak wszędzie dookoła jest chemia i miałam wrażenie, że chce mnie do tego przekonać... powiedziałam jej że uważam że jeżeli będzie mi dane karmienie piersią, będę to robiła, a czy chemia jest dookola i czy ją będę podawała mojemu dziecku to już ode mnie zależy... a ona że jej siostra nie karmiła piersia bo internista jej powiedział, że to nie ma znaczenia bo wszędzie jest chemia
|
||||||||
|
|
|
#3856 |
|
Wtajemniczenie
|
witam wszystkie mamusie
moniczka- za 34 tcmarina- ZA 40 tc , kurcze to juz tylko palcem dotknąć a ja zaczynam dzisiaj 35 tc i muszę iść do sklepu kupić jeszcze podkłady gin, majtki siatkowe i pakuję torbę lepiej żeby była wcześniej spakowana ciekawa jestem co tam u brunetki ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- ja na miejscu marinki to kupowałam bym pampersy 2 bo 1 to będą za małe a co do karmienia to co to za lekarz że mówi że nie ma znaczenia a co lepiej dawać sztuczne mieszanki?? no chyba że któraś ma problemy z laktacją to wtedy tak ale jak sie ma pokarm to jak najbardziej karmić cysiem |
|
|
|
#3857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to ich zagięliśmy że jednak nie trafili bo będzie dziewczynka - i okazało się przy okazji że sąsiadka chodziła do tego samego gina co ja teraz - a właśnie ich mała najmłodsza skończyła roczek i też całą ciążę chodziła do dr. kokota na NFZ i była bardzo zadowolona ![]() a przeprowadzka super - już się zadomawiam i powiem Ci że wczoraj mi było tak dziwnie - jakoś obco - tyle czasu tu nie mieszkałam że się chyba odzwyczaiłam ![]() wczoraj przyjechał najważniejszy mebel - TV więc już tż-towi do szczęścia więcej nie trzeba lecę coś zjeśc na drugie śniadanie bo mi mały głodomorek się tłucze w brzuchu
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-06-13 o 10:27 |
|
|
|
|
#3858 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zaneta88 ty powiedz swojej szwagierce, że jak ona taka mądra to niech nie myje żadnych produktów spożywczych, a obiad niech przygotowuje po wyjściu z toalety (przy założeniu że ma mega biegunkę) bez umycia rąk. Bo tak czy siak dookoła sam chemia. Głupi lekarz. Po to matka natura dała nam piersi, byśmy mogły karmic maleństwa. Co prawda mój T. twierdzi również że ku radości samców. Ale niech mu tam
|
|
|
|
|
#3859 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() trzymaj sie kochana, dacie rade Cytat:
![]() Cytat:
a tak apropos : moj lekarz mi powedzial ze początek 9 msc czyli 36 tc mam uwazac za ciąze donoszoną, a nie 38 ![]() co lekarz to inaczej twierdzi. |
|||
|
|
|
#3860 |
|
Zadomowienie
|
Agni, oj tak sielsko-anielsko
Wszystko to prawda, ale jakoś człowiek jak ma, to nie docenia.... Podejrzewam, że faktycznie nad jezioro będziemy jeździć, zamiast jednorazowo wypaść nad morze... Wczoraj podczas przejażdżki było naprawdę pięknie, żurawie na polach, maki kwitnące na poboczach, bociany w gniazdach i ludziska na wioskach, kiedy się przejeżdża - zawsze się gapią, jakby człowiek był pierwszy w tym roku przejeżdżający we wsi - Czesław Śpiewa na swoim dvd w kontekście Bartoszyc i okolic podobne miał spostrzeżenia: wielkie wydarzenie we wsi, jak ktoś obcy pzrejedzie Uwielbiam to, nazywamy to lansikiem
|
|
|
|
#3861 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3862 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Przeczytałam od 118 str... ale dokładniej nadrabiać nie mam czasu - wybaczcie... Dziękuje Wam bardzo za pochwały mojego drzewka - jestem w szoku, że aż tak się spodobało ![]() Odpisując zbiorowo - to nie naklejka, tylko wzorowałam się na zdjęciu naklejki z allegro narysowałam na ścianie i malowałam normalna farbą do ścian - taką ja mam dwie pozostałe ściany Brunetko trzymamy mocno mocno kciuki żeby Ala posiedziała jeszcze w brzuszku![]() Ciekawe jak nasza Scio? ![]() Marinko 40 tc! no i kawał faceta już nosisz, ciekawe co jutro na wizycie powiedząGartuluje wszystkich zaczętych tygodni ![]() Mocne kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() Monia zdrówka Arturkowi ![]() Telik śliczny pokój to drewno i panele szalenie mi sie podobająBeatka noooo i dopięłaś swego Nerolka na pewno Izie zniknie ta plamka znad oczka Kurcze i juz nie pamiętam co komu.... My byliśmy w sobote na zakupach - kupiłam sukienkę, zwykłą lnianą, tylko muszę ją zwęzić i na poprawiny białe rurki ciążowe i czarną tunikę - bombka bez szelek![]() Później byliśmy na wieczorze panieńsko-kawalerskim super impreza była przyjechalismy o 2 do domu, wczoraj słodkie lenistwo, brzuch mi non stop twardnieje.... muszę się zabierać za robotę bo w sobotę weselicho brata, więc mam masę przygotowań bo pomagam mamie itd. więc pewnie będę rzadziej zaglądać, ale jak tu rzadziej zaglądać jak tu się tyle dzieje
|
|
|
|
#3863 | |
|
Zadomowienie
|
dobry!!
[QUOTE=pieleszka;27476311]dzień dobry od rana humor do d...bo mnie mąż tak wczoraj wieczorem zdenerwował, że pół nocy nie spałam przez niego i teraz mi się oczy kleją, a tu robota czeka i kłaść sie nie bardzo można...no mężule mają to do siebie że umieją człowieka wyprowadzić z równowagi ![]() [QUOTE=moniczka2123;274764 29]My z maleństwem wchodzimy dzis w 34 tydzień ![]() ![]() [QUOTE=wodaqua;27477274]U mnie dziś 33 tc rozpoczęty ![]() Cytat:
witaj w klubieMarinko dla ciebie szczególen gratki ![]() ![]() Beatko tak się zastanawiałm jak ci się mieszka na nowym my z młodym dziś zaczynamy 38 tc! kupiłam sobie fotel bujany już właśnie go panowie wnieśli i robię z tej okazji kruszony kołocz z truskawkami![]() Zanetko ja wczoraj pieklam też bo tż sobie zażyczył cieszę się bardzo że wam smakuje
|
|
#3864 |
|
Zakorzenienie
|
Shirka pokaż fotel
|
#3865 |
|
Zakorzenienie
|
urodzilam poprzednio 36tc4d i na wypisei "ciąża donoszona" wiec chyba ma rację
|
|
|
|
#3866 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam się pochwalic a co!
![]() Mąż mnie wczoraj zaskoczył.... spacerujemy sobie wieczorkiem, a ten wyskakuje z tekstem, że może byśmy przed porodem na jakiś urlop jeszcze wyskoczyli? może do niemiec? ale mu mówię, że wolałabym już nie latać samolotem skoro nie muszę hehe więc zaproponowal że gdzieś w polsce byśmy pojechali na kilka dni, pobyć ze sobą póki Lila jeszcze w brzuszku siedzi normalnie mnie zaskoczył I jeszcze pytanko.... czy Wy też tak macie, że po każdym posiłku wszystko się cofa do gardła - sorry za dokładnośc opisu to nie jest uczucie, że mdli czy coś tylko normalnie do gardła podchodzi wszystko, a jak już się zegnę nie daj Boże to masakra..... czyżby mała siedziała wysoko i mi uciska żołądek czy jak?Martwi mnie to ciągłe twardnienie brzuszka..... od rana już kilkanaście razy miałam jak kamień... aż ciężko mi chodzić a wizyta 22.06 dopiero...
|
|
|
|
#3867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3868 |
|
Zakorzenienie
|
Też mi się odbija treścią:/
agulaaabar zadzwoń może do gina ? Dostałam SMSa od Brunetki, że podejrzewają kamicę nerkową(dostała antybiotyk) i lekarz podczas badania ją poranił tam wczoraj ://
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-06-13 o 10:59 |
|
|
|
#3869 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas też 38 tydzień!! choć przed chwilą w Biedronce byłam i tak sobie głupio po drodze pomyślałam "mam nadzieje że wody jednak nie odchodzą bez ostrzeżenia i że nie teraz bo sobie wstyd narobię" ![]() Cytat:
Jak tylko wrócę z Gliwic to Cię odwiedzę (nie na dżemik ), tyle że jeszcze nie wiem kiedy to będzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
|
|
|
#3870 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A z kamicą na pewno sobie poradzą, bardzo czesto sie slyszy ze kobiety w ciazy to maja, poniewaz wtedy dochodzi do zastoju moczu, i antybiotyki pomagają zazwyczaj, takze glowa do góry! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.

była przedemną jedna babka ale zamiast siedzieć pod drzwiami laboratorium to łaziła po całej przychodni
no i do laboratorium weszłyśmy obie ale pięlęgniarka powiedziała że najpierw ciężarna 

klask i:

dla BRUNETKI

) Bardzo się cieszę, że już jesteś na swoim !

doslownie nic,zadnych skurczy przepowiadajacych,no chyba ze ten moj twardniejacy brzuch to to

bo wszędzie jest chemia
Głupi lekarz. Po to matka natura dała nam piersi, byśmy mogły karmic maleństwa. Co prawda mój T. twierdzi również że ku radości samców. Ale niech mu tam