Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! 9 13,24%
Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! 4 5,88%
Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. 0 0%
W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. 1 1,47%
Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. 3 4,41%
Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. 1 1,47%
Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. 28 41,18%
Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. 1 1,47%
W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. 1 1,47%
Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. 0 0%
Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. 14 20,59%
Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. 0 0%
Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. 6 8,82%
Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-13, 11:09   #3871
sygine
Zadomowienie

Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011

Witam poniedziałkowo
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty Na pewno wszystkie będą udane
A teraz zmykam nadrabiać
Stary 2011-06-13, 11:11   #3872
Zmalowana
Zakorzenienie

Bartessa no ciekawe jakby im tak włożyć palucha w ich ptaszka pewnie trzeba by było wzywać ERkę

A tak a propos tych objawów to mam luźniejszą kupkę od kilku dni. A i brzuch jest na bank niżej bo mnie Dzidziol po żebrach nie kopie już tylko niżej.

Wiecie co ? Myślę, ze po 15 któraś z nas może się posypać, bo pełnia będzie podobno po pełni porody ruszają:P

Edytowane przez Zmalowana
Czas edycji: 2011-06-13 o 11:12
Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 11:17   #3873
83monia
Zakorzenienie

ja 15go odpadam, bo mam wizyte elektryka w koncu wiec nie ma bata - musze wytrzymac!!!

a tak serio, martwie sie bo dzis niby na suwaczku mam 35tc, ale to jeszcze wczesnie a dzis wszystko mnie boli (moze po kiepskiej nocy...). jutro wizyta, dowiem sie wiecej na szczescie... ide na sieste chyba...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 11:20   #3874
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Dostałam SMSa od Brunetki, że podejrzewają kamicę nerkową(dostała antybiotyk) i lekarz podczas badania ją poranił tam wczoraj ://
biedna.. mój gin na szczęście ma szczuplutkie rączki i paluszki i badanie robi dosyć delikatnie, ale wiem że niektórzy z takimi grubymi łapskami to potrafią boleśnie poranić podczas badania..

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 11:22   #3875
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Ja jeszcze się konkretnie nie wystraszyłam, ale widzę, że to nie przelewki...
Myśleliśmy żeby ruszyć w przyszły weekend nad morze do siostry, ale jednak nie będę się męczyć, teraz to nawet w domu mi nie jest wygodnie, a co dopiero na studenckich awrunkach, a do tego podróż około 300 km, plaążowanie - nie powiem, przeydałoby się, ale jednak chyba zdrowy rozsądek zwycięży.
Wiesz ja sie ciesze, ze na wakacjach bylismy 2 tyg temu, bo teraz to chyba bym sie bala. Naprawde nie chce urodzic wczesniaka.

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
czyli że jest siusiak?? ha wiedziałam
bo nie nadrobiłam jeszcze i mam okropne tyły..
uważaj na siebie i oszczędzaj się bo ze skurczami nie ma żartów
Tak, tak, jest siusiak! Dziekuje!

Oszczedzam sie, zal mi Zuzi, bo siedzi dzis w domu (w nocy miala goraczke i nie poslalam jej do zlobka), ale nie mam sily na spacer. Dopiero pojdziemy po poludniu po Wike.

Brunetka trzymaj sie dzielnie w szpitalu!
Marina 40 tc to juz powaznie brzmi. Ciekawe jak dlugo jeszcze pochodzisz?
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 11:24   #3876
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
No i super!!!! jak noc minęła?
noc minęła fajnie, tylko jakoś tak dziwnie mi było spać w nowym miejscu lecę ogarnąć trochę bo reszta rzeczy dowieziona wczoraj się przewala po pokoju

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
Beatko tak się zastanawiałm jak ci się mieszka na nowym

my z młodym dziś zaczynamy 38 tc! kupiłam sobie fotel bujany już właśnie go panowie wnieśli i robię z tej okazji kruszony kołocz z truskawkami

Zanetko ja wczoraj pieklam też bo tż sobie zażyczył cieszę się bardzo że wam smakuje
a co to jest ten kołocz?

kurcze tak kusicie tym chlebkiem... może bym upiekła jakiś bo uwielbiam piec takie chlebki a już dawno takiego nie robiłam.. może się skuszę dziś żeby wypróbować nowy piekarnik - tylko muszę go umyć bo nowy i przepalić "na pusto" bo pewnie śmierdzieć z nowości będzie

Stary 2011-06-13, 11:25   #3877
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Dostałam SMSa od Brunetki, że podejrzewają kamicę nerkową(dostała antybiotyk) i lekarz podczas badania ją poranił tam wczoraj ://
o kurcze co za baran z tego lekarza mam nadzieję że z kamicą jeśli się potwierdzi sobie szybko poradzą !!!
przekaż kciuki i pozdrowionka proszę !!
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 11:26   #3878
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Tak, tak, jest siusiak! Dziekuje!
no to kochana gratulacje - cieszę się razem z Tobą że bedziecie mieć wymarzonego chłopaczka

Stary 2011-06-13, 11:27   #3879
Zmalowana
Zakorzenienie

Przekaże pozdrowienia. Idę na zakupy i do brunetki. Nie piszcie za dużo

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 11:28   #3880
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Shirka pokaż fotel
Cytat:
Też mi się odbija treścią:/

agulaaabar zadzwoń może do gina ?

pkażę tylko muszę poczekać aż tż się obudzi jest po nocce i mi go odpakuje i potem zrobie zdjęcie tylko że ja nie wiem jak się dodaje zdjecie aż wstyd ale tak jest mi też jedzenie się cofa nawet jak mało zjem ale to chyba normalne jeszcze troszkę i mój żoładek wróci na swoje stare miesjce
Brunetko trzymaj się antybiotyk pomoże a temu draniowi trzeba dać po łapskach kretyn!!
Stary 2011-06-13, 11:31   #3881
sygine
Zadomowienie

Kajool, Moniczka, Marina gratuluję kolejnych tygodni A szczególnie tobie Marina i tobie Kajool, bo to już te najpoważniejsze tygodnie
Beata super że już w swoim gniazdku Teraz już wszystko będzie cudownie na pewno

Vaniliova u mnie w laboratorium to niestety samo chamstwo Poszłam w piątek, a tam z 10 bab siedziało i żadna nawet nie miała zamiaru przepuścić ciężarówki, tylko każda dziwnie patrzyła, żeby czasem laborantka mnie nie zawołała jak zobaczy. Jedna to wprost drzwi zatarasowała swoim cielskiem, żeby babka nie wyjrzała do tej poczekalni
Stary 2011-06-13, 11:33   #3882
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

a co to jest ten kołocz?

kurcze tak kusicie tym chlebkiem... może bym upiekła jakiś bo uwielbiam piec takie chlebki a już dawno takiego nie robiłam.. może się skuszę dziś żeby wypróbować nowy piekarnik - tylko muszę go umyć bo nowy i przepalić "na pusto" bo pewnie śmierdzieć z nowości będzie
no hmmm taką nazwę ma u nas takie kruchę ciasto nie jest to typowy placek drożdżowy tylko taki kruchy zrobi dziś postaram sie zrobić zdjęcie to byś zobaczyła tylko muszę się nauczyć wstawiać te pierońskie zdjęcia ale mówie Ci ciacho jest pycha.... co z tego że będę miećzgagę na bank od 9 miesiacy to zgaga to moja najlepsza przyjaciółka prawie wcale się nie rozstajemy

Brumku jak twoje kwiatki kwitna??
Stary 2011-06-13, 11:37   #3883
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
no i ja się melduję w wieczór niedzielny... dzień spędzony najpierw na relaksie i błogim lenistwie, siedzieliśmy sobie z mężusiem na balkonie, on z lapkiem ja z książką potem późny obiad (zrobiłam papryczkę faszerowaną ) bo śniadanko też było późne
a ok 19 zaczęłam ubierać łóżeczko Szymka, porozkładałam ciuszki do szuflad, przygotowałam ciuszki na wyjście... chyba włączył mi się syndrom wicia gniazda
za wizyte.......

za ten sympatyczny relaks z mezem

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
a ja mam dosyc - dziecko ma taki suchy kaszel ze mi sie prawie krztusi... inhaluje go (ma leki antyalergiczne i cos tam jeszcze) juz dwa dni i chyba jest tylko gorzej... mam dosyc tegojego wiecznego kaszlu... sorki, ale tylko ryczec mi sie dzis chce, bo nie mam siły... zycze wam zdrowych dzieci, bo moje niby nic nie ma a ciagle choruje....
jej monia - oby sie to w astme nie przerodzilo.......
a jesli to alergiczne to jak skonczy pylic paskudztwo na ktore ma alergie to i kaszel przejdzie
badz silna z malym bedzie wszystko oki... chodz wiem ze serce sie kraje jak dziecko cierpi

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
No to wróciliśmy z poprawin Posiedzieliśmy tylko, bo jakoś ani sił ani ochoty do tańców nie mieliśmy - zresztą my zawsze tacy antydance

A zapomniałam prędzej napisać - dziś zaczęliśmy 36 tc (Chociaż wg usg 4D to już nawet 38 )
hoho to duza dzidzia

za nowy tc

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
U nas o CC decyduje lekarz, który akurat ma dyżur i z tego co położna nam mówiła to jeden decyduje się na cięcie już powyżej 4 kg, a inny przy wadze 4,5 kg. Więc mam trochę stracha, bo nasze maleństwo może czasem mieć powyżej 4, a jakoś mimo wszystko wolałabym naturalnie rodzić
Dzisiaj zresztą rozmawiałam ze znajomą, której synek urodził się SN i miał 4750 gram Po prostu jak dojechała na porodówkę, to miała już ponad 4 cm rozwarcia i nie dali jej nawet nic przeciwbólowego, bo stwierdzili że to za późno
ja nie moge to wspolczuje jej........

swoja droga to dziwne ze nie ma jakiejs normy wagowej ktora powinna obowiazywac wszedzie!

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Nie piszę na czerwono by Was za bardzo nie denerwować.

Brunetka pojechała na IP i Ją zostawili
Ma skurcze 40% i dostała leki.
Psychicznie niestety czuje się źle.Trzymajcie kciuki za Alunię.
I za Brunetkę by nie płakała i dzielnie się trzymała

cholera jasna!

bidulka ........ zawsze ja cos z nienacka dopada
jest dobrze dobrze i nagle jak nie to podejrzenie o cholestaze to teraz to!
trzymaj sie mała

Cytat:
Napisane przez ela_84 Pokaż wiadomość
Niech się trzyma dzielnie 40% to nie jest tak źle, ja mam nieraz pod ktg 80-100% nawet i nic się nie rozkręca, mam od jakiegoś czasu około 20 takich skurczów dziennie (a dzisiaj 35t3d), mój lekarz twierdzi, że macica sobie będzie jeszcze tak trenować spokojnie 2-3 tygodnie, tylko się nie można psychicznie nakręcać. No to sobie ustawiłam odliczanie - nie rodzę wcześniej, niż za 10 dni A po 35 tc u mnie w szpitalu już nie powstrzymują porodu.
Leżysz na Jaczewskiego?

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
co do wagi u mnie w szpitalu od 5 czy 5,5 kg robią CC
nie no to to juz chyba przegiecie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Sweet jak Ci dobrze takie relaksujące rzeczy mieć i mąż jeszcze zorganizował

U mnie przez weekend się działo:
* urodziny męża - tort wyszedł rewelacyjny, ale zdjęcia za to nie
* w niedzielę, pakowanie męża na spokojnie,spacer dla relaksu
i jeszcze na sam koniec dnia sprzedaliśmy moją mazdeczkę
doszliśmy do wniosku, że jeżeli mamy w nią wkładać i sprzedać za jakieś pół roku to się nie opłaca, bo do Niemiec jej nie wezmę...
wystawiliśmy aukcję rano a wieczorem już pojechała sobie
szkoda mi jej bo to było takie moje babskie auto.

Dzisiaj muszę pozałatwiać jeszcze sprawy z wyrejestrowaniem auta i z ubezpieczeniem, aby pieniążki dostać z powrotem.

Mam zaprojektować komodę, teściu mi ją wykona
SKurcze mnie ostatnio łapią okropnie
I mam okres że WSZYSTKO mnie wkurza szwagierka mówi, mi że karmić piersią nie będzie bo i tak wszędzie dookoła jest chemia i miałam wrażenie, że chce mnie do tego przekonać... powiedziałam jej że uważam że jeżeli będzie mi dane karmienie piersią, będę to robiła, a czy chemia jest dookola i czy ją będę podawała mojemu dziecku to już ode mnie zależy... a ona że jej siostra nie karmiła piersia bo internista jej powiedział, że to nie ma znaczenia bo wszędzie jest chemia
no czasem potrafi byc mily ten moj R

ty to ostatnio zalatana jestes ze ojej.....

chcialas sprzedac autko to czemu sie teraz smucisz?
czyzby sentyment sie odezwal..................

Najlepszego dla Twojego D moj R dziekuje Ci za zyczonka ( zapomnialm Ci napisac )

a szwagierki nie sluchaj......jakis dziwny ten jej lekarz chociaz moj tez nie lepszy.......

Cytat:
Bartessa no ciekawe jakby im tak włożyć palucha w ich ptaszka pewnie trzeba by było wzywać ERkę

A tak a propos tych objawów to mam luźniejszą kupkę od kilku dni. A i brzuch jest na bank niżej bo mnie Dzidziol po żebrach nie kopie już tylko niżej.

Wiecie co ? Myślę, ze po 15 któraś z nas może się posypać, bo pełnia będzie podobno po pełni porody ruszają:P
co za chamstwo i brak delikatnosci
w sumie ja uwazam ze i tak facet jest delikatniejszy od baby bo bylam u kobiety i wcale nie byl omilo
ale tu to normalnie cham!
przydaloby saie zrobic wjazd na oddzial i odwiedzic tego doktorka

o tak mowisz..... no to moze to sypanie zaczniemy od Ciebie
zreszta ja mysle ze i tak lada dzien dolaczysz do brunetki do szpitala
tylko ty z akcja porodowa

A tak wogoel to dzien dobry.............
ja juz rano bylam u lekarza po skierowanie do dibetologa na jutro....
zaszlam do rodzicow a raczej taty bo mama w pracy.....
noi wrocilam do domku....
zjadlam II śniadanie i biore sie za sprzatanie bo brudem zaroslam
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 11:39   #3884
patik87
Zakorzenienie

Cytat:

co za pacan, to jak on te łapy tam pchał
Kamica chyba nie powinna wpłynąć na wcześniejszy poród? pozdrów Brunetkę. Dobrze będzie.

Gratuluję nowych tygodni

Beatka zadowolenie aż bije z Twoich postów z powodu przeprowadzki

Czytam Was ale myśli mi krążą nie wiadomo gdzie, czarne chmury się zbierają nade mną oststnio wszystko się komplikuje..

Egzamin niestety oblałam baba dosyć wygórowane wymagania chyba miała. Poprawka w poniedziałek, chciałam pojechać wcześniej zaliczyć ustnie, ale odpisała mi na maila, że nie ma ustnych poprawek, a poza tym jej nie ma do poniedziałku.
Chcąc ją wziąść na litość odpisałam, że jestem w zaawansowanej ciąży i nie wiem jak do poniedziałku będzie, jak mi się nie uda przybyć to będę się kontaktować w późniejszym terminie. Nie wiem czy dobrze zrobiłam ze tak jej odpisałam, pomyśli ze coś na niej wymuszam moją ciążą. Jak myślicie?
Będę cały tydzień znowu w stresie żyć.

Dzisiaj miałam robić kolejne badanie do pracy ale zadzwonia promotorka ze nie bo deszcz padał i badanie nie wyjdzie, robaki pouciekały z roślinek.

Jeszcze allegrowicz u którego zamawiałam kilka rzeczy odpisuje mi po tygodniu ze przelałam za mało kasy o 8 zł. Tylko ja liczę i mi dobrze wychodzi. Nie wiem kto tu nie umie liczyć!!

W nocy miałam skurcze.

Aga G uważaj na siebie, 30tc to jeszcze za wcześnie na takie atrakcje.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 11:39   #3885
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość

I jeszcze pytanko.... czy Wy też tak macie, że po każdym posiłku wszystko się cofa do gardła - sorry za dokładnośc opisu to nie jest uczucie, że mdli czy coś tylko normalnie do gardła podchodzi wszystko, a jak już się zegnę nie daj Boże to masakra..... czyżby mała siedziała wysoko i mi uciska żołądek czy jak?
hm... mnie ginekolog powiedziała, że wypchnęło mi jelita do góry i to się czuje. najadam się szybciej i czasami basta a jak zjem coś extra to potem czuję że mam to tuż przy wyjściu z gardła. zasugerowała mi bym jadła mniejsze porcje i częściej. A nie opychac się do pełna, więc zaczęłam się stosowac do jej rady i jest lepiej. ale czasami jak się schylę po jedzeniu to czuję zółc.

ps. 10 kg na plusie, a do porodu 47 dni. strach już mnie oblatuje. wciąż mi się marzy bycie kurą
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 11:43   #3886
jacieeeee
Wtajemniczenie

Witam.

Ja tak na szybko bo muszę brać się za obiad, a potem doprowadzić się do porządku, bo o 16tej wizyta.
Wieczorem Wam napiszę jak poszło, bo potem jadę do koleżanki pomóc jej pracę pisać.

Brunetka trzymaj się dzielnie
Beatka gratuluję przeprowadzki Wiem jak to cieszy

Trzymam kciuki za wszystkie Wasze dzisiejsze wizyty i swoją

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 11:44   #3887
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
biedna.. mój gin na szczęście ma szczuplutkie rączki i paluszki i badanie robi dosyć delikatnie, ale wiem że niektórzy z takimi grubymi łapskami to potrafią boleśnie poranić podczas badania..
zboczek

Cytat:
noc minęła fajnie, tylko jakoś tak dziwnie mi było spać w nowym miejscu lecę ogarnąć trochę bo reszta rzeczy dowieziona wczoraj się przewala po pokoju
alez szczescie bije z twoich postow........ przeprowadzka sluzy ci chyab bardziej niz ciaza
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 11:48   #3888
wodaqua
Zadomowienie

Jeszcze tylko wrzucam Wam zdjęcie brzuszka i mojego Fela, który relaxował Zosię swoim mruczeniem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00408.jpg (130,8 KB, 55 załadowań)
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 11:53   #3889
Shira_83
Zadomowienie

[QUOTE=patik87;27479739]
Egzamin niestety oblałam baba dosyć wygórowane wymagania chyba miała. Poprawka w poniedziałek, chciałam pojechać wcześniej zaliczyć ustnie, ale odpisała mi na maila, że nie ma ustnych poprawek, a poza tym jej nie ma do poniedziałku.
Chcąc ją wziąść na litość odpisałam, że jestem w zaawansowanej ciąży i nie wiem jak do poniedziałku będzie, jak mi się nie uda przybyć to będę się kontaktować w późniejszym terminie. Nie wiem czy dobrze zrobiłam ze tak jej odpisałam, pomyśli ze coś na niej wymuszam moją ciążą. Jak myślicie?

Pati co się martwisz dobrze napisałąś trzeba korzystać z okazji może nie na wielkie oczy ale na wielki brzuch się uda
nie smutaj Skarbuniu

lecę na kawkę do szawgierki ta też w ciąży 6 miesiać zlot brzuchów
Stary 2011-06-13, 11:54   #3890
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Jeszcze tylko wrzucam Wam zdjęcie brzuszka i mojego Fela, który relaxował Zosię swoim mruczeniem
och jak to uroczo wygląda. fajnie miec takie mruczando. ja u mojej babci na wakacjach, która miała kota, zawsze zasypiałam szybciutko jak taki mruczek położył mi się koło ucha i dmuchał ciepłym powietrzem i mruczał swoje kołysanki.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 11:55   #3891
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:

ale boskie zdjęcie!!!!! ciekawe czy mała słyszy to mruczenie?
Stary 2011-06-13, 11:55   #3892
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
może nie az tak ale nie dam rady jesc jak sie schylam nad talerzem bo żołądek twierdzi ze juz dosc po 1 łyżce zupy, a jak nie daj Boże po jedzeniu mi sie odbije to hmmm no normalnie czuc tresc zołądkową... tak niefajnie...
no cóż trzeva przetrwać
Cytat:

Brunetka no co za.... swoją drogą akurat ginekolog powinien być jednym z najdelikatniejszych lekarzy.... z podejściem i w ogóle... znajoma rodziła przy takim babsztylu, że bała się nawet dźwieku z siebie wydobyć.......ehh jak ja bym chciala przy mojej gin rodzic... ale to we wtorek albo w czwartek bo wtedy ma dyżur w szpitalu

Cytat:
U nas też 38 tydzień!! a na suwaczku tekst "ciąża donoszona, co oznacza że poród może się odbyć w każdej chwili".... jakoś tak dla mnie to nierealnie brzmi...
choć przed chwilą w Biedronce byłam i tak sobie głupio po drodze pomyślałam "mam nadzieje że wody jednak nie odchodzą bez ostrzeżenia i że nie teraz bo sobie wstyd narobię"

To raz, a dwa że osłabiają się trochę mięśnie zwieraczy. Niefajne uczucie, lepiej jeść mało a często, może nie będzie tak dokuczać.
Gratulacje
Własnie tego się obawiam że mi wody zaczną odchodzic jak będę gdzieś między ludźmi:d zakupy, kościoł itd hehe no ale cóż... wplywu to my na to akurat nie mamy

Właśnie jem często a malutko... jak jestem mega głodna to mieści mi się 1 kanapka i nic więcej....
Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
hm... mnie ginekolog powiedziała, że wypchnęło mi jelita do góry i to się czuje. najadam się szybciej i czasami basta a jak zjem coś extra to potem czuję że mam to tuż przy wyjściu z gardła. zasugerowała mi bym jadła mniejsze porcje i częściej. A nie opychac się do pełna, więc zaczęłam się stosowac do jej rady i jest lepiej. ale czasami jak się schylę po jedzeniu to czuję zółc.
też tak robie, ale nie wiele mi to pomaga..... takie uczucie się utzrymuje ok 1,5h po jedzeniu, później jest spokój....

Wymysliłyśmy z siostrą prezent dla pary mlodej będziemy robić tort weselny z papieru toaletowego taki na 80cm średnicy, kilku pietrowy hehe

Jeszcze jutro mężulek ma egzamin... więc wstępnie proszę o kciuki bo one cuda działają

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 12:00   #3893
iustyna1
Wtajemniczenie

Dobry
Widzę, że dziewczyny hurtowo zaczynają kolejne tygodnie to zaczynam:

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
od rana humor do d...bo mnie mąż tak wczoraj wieczorem zdenerwował, że pół nocy nie spałam przez niego i teraz mi się oczy kleją, a tu robota czeka i kłaść sie nie bardzo można...
To mąż nie wie, że nie można ciężarnej denerwować?

Cytat:
Dzień dobry
Wpadłam się tylko przywitać, my już na nogach od 3.30 niektóre pewno dopiero kładły się spać
Może zadzwoń... powie Ci co masz zrobić..
A kładły, kładły po 2.00 . Pomyślę, małż też mówi, że mam dzwonić.

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
My z maleństwem wchodzimy dzis w
34 tydzień

Cytat:
U mnie dziś 33 tc rozpoczęty
Poszłabym do szpitala, ale boję się najzwyczajniej w świecie i głupio mi jednocześnie z tego powodu, że nie umiem się jak człowiek zachować

Kurcze, ja też nigdy nie wiem jak się zachować w takich trudnych sytuacjach, bo wszystko co mogłabym powiedzieć wydaje mi się banalne (tak samo jak w sytuacji pogrzebu).

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
My dzisiaj zaczynamy 38 tydzien
Ciaza donoszona. Takze teraz tylko czekanie.

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
a ja zaczynam dzisiaj 35 tc i muszę iść do sklepu kupić jeszcze podkłady gin, majtki siatkowe i pakuję torbę lepiej żeby była wcześniej spakowana

Przypomniałaś mi o tym, że torby nie mam

Shira za 38 tydzień!

Cytat:
czy my tam mamy iść i zrobić porządek?

Cytat:
U nas też 38 tydzień!! a na suwaczku tekst "ciąża donoszona, co oznacza że poród może się odbyć w każdej chwili".... jakoś tak dla mnie to nierealnie brzmi...

I jeszcze największe dla Mariny za 40 tc!

Dziewczyny jak ten czas leci - już zaczynamy mieć donoszone ciąże. No masakra jakaś. Ktoś jeszcze oprócz mnie nie gotowy? Proszę podnieść rękę

Beata super, że udało Wam się przeprowadzić! Wyspałaś się w końcu na dużym łóżku?

A ja mam podobno w niedzielę przeprowadzkę a tam nie ma internetu... Może będzie od początku lipca. I jak ja Was będę czytać? Muszę coś wymyślić. Zbieram się do sklepu. Do później
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 12:01   #3894
wodaqua
Zadomowienie

Patik, moim zdaniem dobrze że napisałaś tego maila, przecież nie kłamiesz, a sytuacja jest taka, że naprawdę możesz nie stawić się na kolejnym wyznaczonym terminie - podejrzewam, ze zrozumie.

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
och jak to uroczo wygląda. fajnie miec takie mruczando. ja u mojej babci na wakacjach, która miała kota, zawsze zasypiałam szybciutko jak taki mruczek położył mi się koło ucha i dmuchał ciepłym powietrzem i mruczał swoje kołysanki.
My też mamy nadzieje, że mała się przyzwyczai i nie będzie strachu, a podejrzewam, że kociura nie wygonimy z łózeczka, tylko pilnować tzreba będzie. Ja uwielbiam przy tym mruczku zasypiać, on już zawsze wieczorem czeka na ścielenie łóżka, wpakowuje się na moją poduchę i zaczyna "grać".

Cytat:
Ponoć słyszy

Wyłączam się, bo nic nie zrobię. Miłego dnia!!!!

Edytowane przez wodaqua
Czas edycji: 2011-06-13 o 12:02
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 12:10   #3895
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Wg mnie dobrze zrobiłaś, nie wiadomo jak będzie, czy będziesz mogła pojechać, a przynajmniej nie będzie myślała w razie czego, że po prostu olewasz. No i może łaskawiej spojrzy

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Witam.

Ja tak na szybko bo muszę brać się za obiad, a potem doprowadzić się do porządku, bo o 16tej wizyta.

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 12:16   #3896
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dzień dobry wszystkim.

U mnie dzis samopoczucie nie najlepsze. Jakaś nieprzytomna chodzę. Chyba przez nie wyspanie. Mam ostatnio problemy ze snem. Raz ze nie moge zasnąć a dwa jak juz mi sie uda to jest mi mega nie wygodnie. Wstaje obolala. Pocieszam sie ze juz bliżej jak dalej i nie ja jedna tak mam

U nas leci 30 tc a ja nie ma jeszcze torby i czesci rzeczy potrzebnych. Czekam na zajęcia w SR bo tam powiedzą co trzeba zabrać ze sobą wiec bede mogła zacząć zakupy.

Z zoladkiem tez tak mam jak wy. Nie moge zjeść za duzo na raz. Lepiej czesciej a w mniejszych porcjach. Chociaz słodycze to mi ładnie wchodzą he he

Brunetka bądź dzielna. Napewno sie wszystko dobrze ułoży.

Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i gratulacje rozpoczętych tygodni.

Lece Troche popracować. Juz mi nie duzo zostało. W zeszłym tygodniu złożyłam podanie o urlop macierzyński od 1 sierpnia. Tp mam na 22.08 co ja bede robic w domu przez ten czas?? Umrę z nudow chyba.

To do pozniej
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 12:16   #3897
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno słyszy co najwyżej sie dziwi co to za dziwne dźwięki

Cytat:

Gratulacje
Własnie tego się obawiam że mi wody zaczną odchodzic jak będę gdzieś między ludźmi:d zakupy, kościoł itd hehe no ale cóż... wplywu to my na to akurat nie mamy

Wymysliłyśmy z siostrą prezent dla pary mlodej będziemy robić tort weselny z papieru toaletowego taki na 80cm średnicy, kilku pietrowy hehe
Dziękuję
pomysł na prezent super, pochwal się jak zrobisz! i za męża!

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

Dziewczyny jak ten czas leci - już zaczynamy mieć donoszone ciąże. No masakra jakaś. Ktoś jeszcze oprócz mnie nie gotowy? Proszę podnieść rękę
Dziękuję Ja już z torbą w bagażniku jeżdżę

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 12:18   #3898
Kajool
Zadomowienie

Biedna BRUNETKA, ja mialam dwa razy w szpitalu takie badanie. Ostatnio jak bylam to Pani doktor (kobieta), tak mnie badala, ze az czulam ja wgardle. Myslalam, ze sie porycze z bolu.

Beatko ja mam kota Toffika
Stary 2011-06-13, 12:19   #3899
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
a ja zaczynam dzisiaj [COLOR=Magenta][SIZE=7]35 tc[SIZE=2][COLOR=Black] i muszę iść [SIZE=3]do sklepu kupić jeszcze podkłady gin, majtki siatkowe i pakuję torbę lepiej żeby była wcześniej spakowana
za kolejny tc

Cytat:
my z młodym dziś zaczynamy 38 tc! kupiłam sobie fotel bujany już właśnie go panowie wnieśli i robię z tej okazji kruszony kołocz z truskawkami

Zanetko ja wczoraj pieklam też bo tż sobie zażyczył cieszę się bardzo że wam smakuje
No i u ciebie konkretny tydzień się zaczyna

Cytat:
Co za baran Jak pójdziesz ją odwiedzić to ją uściskaj Niech się dzielnie trzyma a na pewno będzie ok My tu wszystkie zaciskamy

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
No to też zaciśnięte

Cytat:
Jeszcze jutro mężulek ma egzamin... więc wstępnie proszę o kciuki bo one cuda działają
No za egzamin też zaciśnięte
Stary 2011-06-13, 12:23   #3900
Bartessa
BAN stały

Cytat:

O ciekawe z ta pełnią, ja od 3 tygodni twierdze że 15 w srode bede rodzic bo wtedy zaczyna mi się 37 tc i nikt sie nie przyczepi ze za wczesnie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
co za pacan, to jak on te łapy tam pchał
Kamica chyba nie powinna wpłynąć na wcześniejszy poród? pozdrów Brunetkę. Dobrze będzie.

Gratuluję nowych tygodni

Beatka zadowolenie aż bije z Twoich postów z powodu przeprowadzki

Czytam Was ale myśli mi krążą nie wiadomo gdzie, czarne chmury się zbierają nade mną oststnio wszystko się komplikuje..

Dzisiaj miałam robić kolejne badanie do pracy ale zadzwonia promotorka ze nie bo deszcz padał i badanie nie wyjdzie, robaki pouciekały z roślinek.

Jeszcze allegrowicz u którego zamawiałam kilka rzeczy odpisuje mi po tygodniu ze przelałam za mało kasy o 8 zł. Tylko ja liczę i mi dobrze wychodzi. Nie wiem kto tu nie umie liczyć!!

W nocy miałam skurcze.

Aga G uważaj na siebie, 30tc to jeszcze za wcześnie na takie atrakcje.

następnym razem bedzie ok, a kobieta no co, poinformowalas ją ze mozesz urodzic zeby wiedziala ze moze cie nie byc i tyle, no chyba lepiej tak niz jakbys miala faktycznie nie przyjsc i nic nie powiedziec

a allegrowiczem sie nie przejmuj, doplac mu te kilka zlotych i niech się wypcha, powiedz mu zeby sobie kalkulator za to kupil.
Cytat:
slodko, chociaz ja nie lubie kotów, irytują mnie

Dziewczyny a boicie sie porodu??
Bo ja o dziwo się nie boje, boję się cc.
Wiem ze bedzie bolec ale to ze bede sie bac i tak nic nie zmieni, trzeba urodzic i tyle.
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości