|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
Cytat:
![]() Cytat:
Tez bym chciała móc już powiedzieć takie słowa ![]() Cytat:
To się strachu najadłaś! Współczuję ![]() Matko, sadyści jacyś ![]() A dziękuję, piękne są Najładniejsze oczywiście surfinie A Twoje? Cytat:
Widzę, że Ty jedno dzieciątko to już masz
|
|
#3902 |
|
Zadomowienie
|
Uff... ale macie tempo brzuchatki, ciężko Was nadgonić.
Brunetko, trzymam mocno kciuki za Ciebie i za Alę- żeby jak najdłużej w brzuszku posiedziała. ![]() Gratuluję wszystkich rozpoczętych tygodni - Marina 40 tydzień robi wrażenie. ![]() Beata, widzę że doczekałaś upragnionego dnia przeprowadzki. Teraz możesz w spokoju szykować kącik Julki i cieszyć się z tż swobodą. Wodaqua, super zdjęcie. Wczoraj mieliśmy gości- przyjechał do nas mój brat z żoną i synkiem (14mies). Tymek jeszcze niedawno ledwo chodził, a teraz wszędzie go pełno - mieliśmy prawdziwy chrzest bojowy.Mały wkładał łyżki do wentylatora, nastawił puste pranie w pralce, rozkładał pilota na części pierwsze, wszędzie roznosił jedzenie i mazał nim wszystko dokoła, próbował się przedostać na drugą stronę lustra i tym podobne rzeczy- o których bym nawet nie pomyślała ... aż się boję jakie będzie nasze dziecko. ![]() Aaa...Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty.
|
|
|
|
#3903 | |
|
Zakorzenienie
|
no to ja powoli sie zbieram , jeszcze na pocztę, do bankomatu( jakby Szymek wylazł wcześniej to bym zaoszczędziła na wizycie
) no i jadę do gin...ale mam nerwy masakra normalnie ... do później brzuchatki ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
pozwolę sobie jeszcze się wypowiedzieć... mnie to się trochę wydaje że to kwestia wychowania... mimo wszystko dziecko musi być w jakimś stopniu usłuchliwe a rodzice powinni reagować na takie zachowanie szczególnie u kogoś ale to moja skromna i pewnie banalna opinia ![]() Marzenko czekam na info ile przelać kaski i dziękuję za kciuki bo rozumiem, że dla mnie też są ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3904 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki moje kochane, dziękuję Wam każdej z osobna w wszystkim razem za gratki z okazji mojej okrągłej 40-stki. Aż mi się łezka zakręciła w oku...
![]() Kajool za 38 tydzień ![]() shirka za 38 tydzień ![]() aania za 38 tydzień ![]() agadus za 35 tydzień ![]() wodaqua 33 tydzień ![]() moniczka 34 tydzień ![]() Pięknie razem brniemy coraz dalej... Cytat:
Właśnie, że bardzo dobrze zrobiłaś, że jej tak napisałaś. Myślę, że da jej to do myślenia, że z zaawansowaną ciążą to nie jest tak łatwo wstawić się o tej i o tej porze... Swoją drogą paskudna baba. Ale ja i tak wiem, że dasz radę i uda Ci się z tą sesją ( a jak nie to wrzesień zawsze zostaje, będzie dobrze) Cytat:
![]() Cytat:
Shira to samo sobie pomyślałam patrząc na zdjęcie ![]() Ale mi się jakoś dzisiaj dzień dłuży...Nie mam w sumie co robic, obiad z wczoraj jest, pranie już rozwiesiłam ( mężowi portki poprałam w razie ,,W" ) i tak jakoś nudno.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|||
|
|
|
#3905 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane dziewczyny
Dzisiaj skurcze ustąpiły, kłucie narazie się nie pojawiło. Jedyny ból jaki odczuwam to przy siusianiu. Zrobił mi wczoraj jaką rankę wziernikiem . Posmarował mi czymś i kazał odpoczywać. Na dodatek mam zapalenie pęcherza i liczne bakterie |
|
|
|
#3906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I oby mi tak zostało ![]() Wiedziałam Nie wiem czy któras jest zainteresowana, ale widziałam w Biedronce jeszcze te zestawy lovela po 12,99. One chyba po 16,99 były? Widocznie przecenili, chyba się skuszę i kupię
|
|
|
#3907 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
wszystko bedzie dobrze i aby jutro sie nie potwierdzily przypuszczenia o kamicy ![]() Cytat:
![]() Noi nie posprzatalam ale mam lenia......ide robic obiad dzis ziemniaczki i zsiadle mleczko
|
|||
|
|
|
#3908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeszcze odnośnie kamicy, ja ją miałam. Leżałam w szpitalu na to i mam kamienie w nerkach. Uwierz mi, byłe nie było kolki nerkowej ( ja miałam) a będzie dobrze, na kamice dostaniesz antybiotyk, jak będzie wszystko ok, to Cię wypuszczą, antybiotyk będziesz brała w domku i będziesz musiała kontrolować mocz. BĘDZIE OK!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#3909 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ona jest dzielna, da sobie radę Brunetka ![]() Cytat:
jakby one tylko rodziły na tym świecie... czy tam będzie sobie karmić piersią czy nie to w ogóle mnie to nie interesuje, ale jak już porusza ten temat do dla mnie te argumenty, że nie będzie karmić bo wszędzie jest chemia i że będzie miała obwisłe cycki śmieszą, bo tak jak piszesz tak samo może zrobić obiad bez umycia rąk po toalecie...ale Ja to wypuszczam lewym uchem a prawym wychodzi, bo nic innego nie pozostaje. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że mam wrażenie że ona NAMAWIA mnie na coś co ona będzie robić jak będzie w ciąży... moje argumenty są wiesz w ogóle bezpodstawne bo przecież Ja nie mam sióstr które rodziły ![]() Cytat:
wzorową gospodynią lepsze a Ja mam 12 kg na plusie ![]() Cytat:
![]() ale jest naprawdę pyszny!! Shira jeszcze raz dziękuje za przepis Cytat:
![]() Sentyment został, wiesz to było "moje" teraz nie mam nic, mimo że sobie mazdeczka stała ale nic musiała odjechać i innym służyć.W przyszłości mam nadzieję, że dostanę nissanka, a mój D kupi sobie nowe Też nie wiem co to za lekarz internista na pewno ![]() Cytat:
Agulaabar i jak też brzuch? Mi przestał tak twardnieć,ale też mnie to martwiło... wizytę mam dopiero 30 czerwca ![]() I nic nie załatwiłam, w komunikacji mają jakąś awarię i nie wiadomo jak długo potrwa. Jutro zajdę ponownie. Miałam iść na jakieś spotkanie o 14stej ale nie chce mi sie |
||||||
|
|
|
#3910 |
|
Zakorzenienie
|
Brunetka najważniejsze że szyjka zamknięta
Dotrwacie do bezpiecznego momentu, pewnie jeszcze w domku posiedzisz zanim urodzisz.Dzięki dziewczyny za poparcie. Wiecie tak naprawdę to nie mam zamiaru rodzić do poniedziałku kolejnego ani następnego, ale taką możliwość też brać muszę pod uwagę. Poza tym nie podomykałam wszystkich spraw związanych z porodem i wyprawką. Marina studiuję teraz ochronę środowiska( wcześniej inż ogrodnictwo). Czekam na wyniki wymazu. Może jutro będą. Boję się że wyjdzie mi ten okropny groźńy paciorkowiec. Głupot już zdążyłam się naczytać na necie. Wodaqua ale słodziak, utuliłabym takiego. Idę pouczę się dobrze godzinę, nie ma co odkładać na ostatnią chwilę. |
|
|
|
#3911 |
|
Zakorzenienie
|
Brunetka wszystko musi być dobrze, te antybiotyki rozumiem że nie szkodzą dzidziusiowi ?! Lekarze wiedzą co robią
dobrze, że chociaż masz dostęp do internetu i do Nas Głowa do góry Patik dobrze, że masz możliwość poprawki , trzymam kciuki aby poszła raz dwa i będzie zdana ![]() Przedstawiam Wam NAS ![]() Czy mój brzuch opada? chyba nie?!nie? |
|
|
|
#3912 |
|
Zakorzenienie
|
Brunetko jesteś pod opieką lekarzy więc będzie dobrze! ten wczoraj to jakiś kompletny sadysta Ci się trafił
palant jeden....Jak juz masz antybiotyk to szybko to wyleczysz i bedzie ok ![]() Żaneta no mi twardnieje... jeden dzień często, drugi mniej... więc różnie bywa, puszcza po paru sekundach i za chwile znowu. Wrzuciłam firanki do pralki, ide usmażyć parę naleśników na obiad na szybko i biorę się za robotę ![]() A wczoraj miałam knedle z truskawami na obiad matko jakie to było dobre
|
|
|
|
#3913 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
![]() Melduję się po wizycie ![]() Niestety muszę dalej leżeć szyjka się skróciła na niecałe 2cm jest rozwarcie i lekarz kazał mi jeszcze ze 2 tygodnie, do kolejnej wizyty leżeć zasugerował "jeśli się spotkamy.." ja jeszcze nie chcę rodzić!! jestem nieprzygotowana!! torba niespakowana, ciuszki niepoprane, remont łazienki w toku![]() Od ostatniego ważenia (5 tygodni temu) przytyłam 2kg , jest więc 64kg i 9,5kg+. A Lilka waży 2,5kg i wszystkie części ciała ma idealnie na ten sam tydzień![]() Dostałam skierowanie na paciorkowca po skończonym 36tc i mam się stawić na KTG po 37tc. Kolejna wizyta 29czerwca i mam zamiar donosić (doleżeć) z Lilką do tego terminu ![]() ------------------- A teraz musze Was nadrobić bo widzę że nie próżnowałyście od rana edit: przytyłam 2kg a nie 3...
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-06-13 o 13:46 |
|
|
|
#3914 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już bym zjadłaa mój chlebek rośnie w foremce i czeka na pieczenie ![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
![]() oj cieszy bardzo takie bycie "na swoim" - ![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
|
|
|
#3915 |
|
Zakorzenienie
|
żebyś wiedziała, że palant, a mówiłam mu przy badaniu, że BOLI !!!!!!!!!!! To jeszcze bardziej wciskał ten wzirenik. Łapałam się normalnie siedzenia!!!
|
|
|
|
#3916 |
|
BAN stały
|
Brunetka i you you bedzie ok!
ja sądze ze nawet gdybyscie juz teraz tak jak Nerolka wypakowaly się w 35 tc to maluszkom nic by nie bylo, za kilka dni bedziecie juz mialy 9 msc i wtedy to rodzic a nie czekac. |
|
|
|
#3917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oj to teraz Ty będziesz przeżywać przeprowadzkowe stresy
|
|
|
#3918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja uwielbiam głaskać koty - a jak im się włącza ten "podzespół mruczący" to normalnie jestem kupiona ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------
|
|
|
#3919 |
|
Zakorzenienie
|
aaa zapomniałam napisać ze po wizycie byłam w Rossmanie i pampki te większe, np 4+ itd są w promocji po 44zł - to info dla dzieciatych
![]() Beatka witaj na swoich włościach Gratuluję wszystkich kolejnych tygodni!! Marina 40tc!! wow!!! Ja obstawiam że urodzisz w śr/czw ![]() Ja dziś rozmawiałam z ginem który tydzień uważają za ciążę donoszoną, to powiedział że to zależy... najlepiej skończony 37tc a nawet 38tc Czasem rodzą się dzieci w 37tc z objawami wcześniactwa..., a czasem nawet 36tc są już dorodne dzieci, więc tu nie ma reguły.
|
#3920 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do swobody to wczoraj tż poszedł z sypialni do łazienki nagusieńki z tekstem że "może nikt już nie przyjdzie do nas" ![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
|
|
|
#3921 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Zanetka śliczny zgrabny i mały brzuszek
Agulaaabar za egzamin męża!Cytat:
za usg nerek Cytat:
. A tak serio to już bliżej jak dalej, doleżysz jeszcze 2 tygodnie, nie ma innej opcji . Tak samo jak ja dochodzę do 22 czerwca . Wszystko będzie tak jak chcemy. I zazdroszczę jak mało przytyłaś...Masz nadal skurcze, jak często? CarmelaSoprano masz śliczne psy Mam jeszcze rok na zastanowienie się jakiego psa będziemy mieli (bo na razie nowy dom, niemowlak i szczeniak to za dużo, ale za rok ) i chciałabym dowiedzieć się co nieco o nich z "pierwszej ręki"
|
|
|
#3922 |
|
Zakorzenienie
|
mojej koleżance w ciązy wyskoczyły problemy z nerkami i właśnie po porodzie miała kamicę - to podobno często się zdarza bo w ciąży mogą się jakieś zastoje porobić.
Ból podobno nieziemski więc współczuje Brunetce..Mój gin jest baardzo delikatny, cacka się ze mną jak z jajkiem ![]() Aga witaj z powrotem oszczędzaj sięwodaqua boskie zdjęcie ja co prawda jestem typową psiarą ale takie kociaki słodkie lubię pooglądać
|
#3923 |
|
Zakorzenienie
|
W klubie wkleiłam ZANKI BRZUSZEK
|
|
|
|
#3924 |
|
Zadomowienie
|
Zaneta88 -nie kurą domową (bo ja się do tego nie nadaję), lecz kurą wysiadajucą jajka, zamiast noszenia brzucha.
![]() Brunetka- dobrze, że już się odezwałaś. a lekarz, no cóż. Nie każdy jest delikatny. odpoczywaj i trzymaj się |
|
|
|
#3925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zgodze się z Dziubkiem.... Filip jest tylko ciut starszy od tego dziecka - skończył 16miesięcy - i nie wyobrażam sobie żeby się tak zachowywał w gościach - w domu zresztą też nie... ![]() Najwyraźniej mu się nudziło i rodzice nie zainteresowali go niczym ciekawym i przeznaczonym dla niego. Takiemu dziecku nie można pozwalać na wszystko, a trzeba mu poświęcić czas i znaleźć interesujące zajęcie. Wiadomo że musi poznawać świat ale jak chce demolować to niech weźmie starego pilota itp...
|
|
#3926 |
|
Raczkowanie
|
CZESC KOCHANE
zbiorowo gratki za tygodnie itp Brunetka kciukam!!! chodzi mi po głowie zrobienie sobie jakiejś składanki na poród... macie jakieś propozycje? ja tylko jedną, ale idealnie się komponującą ))))) buhahaaaahttp://www.youtube.com/watch?v=vCadcBR95oU iwna |
|
|
|
#3927 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brunetka trzymaj się dzielnie!! Cytat:
Biorę cały czas Fenoterol a on jest przeciwskurczowy, gin powiedział że jakbym go nie brała to już byłoby po porodzie heheheTy też donosisz a szyjka się skróciła bo ostatnio jednak nie leżałam non stop plackiem tylko pozwoliłam sobie czasem na nieco ruchu
|
|
#3928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem jak Wy ale jestem na etapie, że brzuch mi już przeszkadza i że za długo trwa ta ciąża... |
|
|
|
|
#3929 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lekarz Ci się jakiś niedelikatny trafił, to przykre. Ale najważniejsze, że nie rodzisz! ![]() No coś Ty! Śladu opadania tu nie widać ![]() Cytat:
Nieładnie się zachowuje ![]() Ale grunt, że w zasadzie ciąża już donoszona, a Lilka duża i zdrowa! Cytat:
Niektórzy sobie puszczają do zrobienia nastroju, a mnie by rozpraszała
|
|
#3930 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Byłam z tatkiem z rana w ikei. Teraz jakaś śpiąca się zrobiłam ![]() Gratuluję zaczętych tygodni ![]() A Marinka nasza już 40 tc-szok! A MY DZISIAJ ZACZYNAMY 36 tc AgaG oszczędzaj się, nie ma co szaleć Zmalowana pozdrów Brunetkę od nas Jacieeeee za wizytę dzisiejszą!Wodaqua świetne zdjęcie Ten Twój kot to dobry agent ![]() Agula więc kciuki za męża ![]() Mi też się po jedzeniu czasem podnosi... no i bardzo dobrze! Przezorny zawsze ubezpieczony ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ciekawe co u Lilki
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:13.

niektóre pewno dopiero kładły się spać 
w 40 tygodniu ciąży...Zostało mi równo 7 dni do tp...

To się strachu najadłaś! Współczuję 

dobrze, że chociaż masz dostęp do internetu i do Nas 

palant jeden....
matko jakie to było dobre

zasugerował "jeśli się spotkamy.."
już bym zjadła