Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej?
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. 18 29,51%
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. 13 21,31%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 6 9,84%
Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. 6 9,84%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. 1 1,64%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. 6 9,84%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. 0 0%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. 11 18,03%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-13, 14:28   #3571
AaniaA
Zakorzenienie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

witajcie.

nadrobilam posty od soboty. ale naprodukowalyscie .

Natka , wspolczuje.

Kapka gratuluje synka .

Dziewczyny super te Wasze zakupy .

ja jutro mam wizyte u ginekologa. pewnie potwierdzi plec .

dzisiaj nic mi sie nie chce i nie mam sily. szczerze mowiac, jak mam sie zabrac za zaplanowane rzeczy, obowiazki to od razu ogarnia mnie mega lenistwo. rany, jak ja zdaze z tym wszystkim .

tez bym zjadla truskawki, ale nie mam czym po nie podjechac, bo tz ma samochod. nie bede go prosic, gdyz dzisiaj ma urwanie glowy.

AaniaA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 15:01   #3572
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Wczoraj jak wracaliśmy z działki to zajechaliśmy do teściów z rodzicami. I przy stole zaczął się temat ślubu, teściowa zaczęła tam na Nas dosłownie krzyczeć. Jestem wdzięczna że Moja mama tam była, bo mówiła spokojnie i trzymała Naszą stronę. Teściowa zaczęła też gadać że z dzieckiem nie będziemy mogli iść na chrzciny i do komuni, bo żyjemy w grzechu (nie będzie ślubu kościelnego, tylko cywilny). Moja mama co chwila robiła miny do Mnie w stylu że Nam współczuje i o mało nie pękała ze śmiechu momentami. Każdy Mi później mówił że jestem blada bardzo, a Ja odpowiadałam że wszystko okej jest (a tak naprawdę to przez teściową zaczęło robić Mi się słabo i od tego czasu okropnie się czułam). I krzyknełam na teściową, bo gdy narzeczony Mnie delikatnie objął to Ona wrzasnęła na cały głos żeby Mnie tak nie ściskał mocno, bo zrobi krzywdę dziecku i że ma uważać bo jestem w ciąży. Wszyscy przy stole wystraszeni, bo nie wiedzieli co się stało. Zaczęłam Jej gadać że to nie było mocno i żeby dała Nam żyć po Swojemu, bo to Nasze życie, Nasze dziecko i że człowiek się uczy na własnych błędach
I mieliśmy wyjechać stamtąd najpóźniej 0 20, a wyjechaliśmy o 1 =///
Przepraszam że się rozpisałam o tym i że ogólnie o tym piszę, ale gdy Wam się wygadam to jest Mi lżej.
co za babaa co na to wszystko tatusiowie?? a wy mieszkacie z twoimi rodzicami tak? a jak po ślubie będzie? byle tylko nie z teściową, a jak nie będziecie z nią mieszkać to nie będzie miała jak się wtrącać
Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
podpisuję się pod tym, ja za chrzestną biorę moją siostrę i wiem że świętą nie jest, ale wiem że będzie świetną chrzestną bo lubi dzieci (a jak będzie miała takie "swoje" nasze dziecko ) to już w ogóle i na tym mi bardziej zależy niż na tym żeby ona jako chrzestna (ze strony kościoła) pilnowała żeby dziecko chodziło do kościoła, bo jak dziecko dorośnie to i tak będzie miało swoje zdanie na temat kościoła i chrzestni nie zmienią tego

Mam ważne pytanie za milion pkt
mam już trochę ciuszków w rozmiarze 56(?)- do chyba nawet 68 albo i więcej (zła jestem ze nie znam rozmiarów, dowiem się jak ciuszki kiedyś do mnie dojadą ), konkretnie to mam to:
body k.r. 8
body d.r. 5szt
śpiochy 5 szt
śpiochy b.r. 3 szt
pół-śpiochy
kaftanik 2 szt
koszulka k.r.
śliniak
rajtuzki 3 szt
sukienka (siostra kupiła mimo ze nie wiadomo co się urodzi :/)
bluzka z kapturem
czapeczka 1 szt
bluzka d.r + spodenki
komplet - bluzka, spodenki, czapka

i mam okazję kupić taki zestaw za 30zł ( 1xkurtka wiosenno- jesienna brązowa, pikowana 1x bluza z misia kolor krem z kapturem 2x pajac welurowy 2x bluza rozpinana 2x koszulka 1x kaftanik 2x sweterek 1x rampers ( sztruksowy) 11x śpiochy 2x czapka 1x body 1x spodnie półśpiochy) i się zastanawiam czy kupić, te ciuszki są w rozmiarze 0-3 mies
bardzo fajny ten zestaw i taniuśko za tyle rzeczy ja bym brała muszę też trochę na all pobuszować za takimi zestawami
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
hej kobitki
przyznaje sie bez bicia ze czytałam was na biezaco ale jakos do pisania mnie nie rwało, no ale widziałam że Martusia i Tusia zastanawiają sie jak tam u mnei wiec sie pojwiiłam

co do pobolewania to na szczęście mineło czasem mnie cos zakuje ale daje rade, najwyraxniej to normalne jakby si eteraz jais mocniejszy ból pojawił to pojade sprawdzić, na razie nic sie nei dzieje , mały wczoraj podskakiwał wiec jestem spokojniejsza choc od soboty jakos mało aktywny był i sie stresowałam

widziałam ze wróciła Ancia witaj słońce -brawo za dyscypline i zdane egzaminy no jeszcze kciuki za wyniki tego ostatniego

temat wózków tez widziałam gratuluje zakupionyh

Nastaka kochana trzymaj sie jakos
Hej Asiu dobrze, że wszystko oki i mały się rusza to odpoczywaj sobie kochana
Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość

A co to za zasciankowe poglądy - dawno większej bzdury nie słyszałam.
Kolezanka ostatnio chrzciła i maja tylko cywilny, koscielnego nie mogli bo on byl po rozwodzie. Nic im ksiadz nie powiedział. A jak jakis ksiądz robi problemy to po prostu chrzci się w innej parafii.
My tez amy tylko cywilny i mimo iz mój tata jest bardzo religijny i co niedziela w kośiele i nawet jakiegoś najomego księdza ma w Rymie to nie nalegał, nawet nigdy nie zapytał o nic.
ale przy chrzcinach i komuni swojego dziecka można być, bo jak ksiądz to określił "dziecko jest niczemu nie winne, że rodzice żyją w grzechu" poprostu nie można po chrześcijańsku uczestniczyć w tych uroczystościach, bo nie mozna przyjąć komuni św. W tym przypadku to chyba nie ma wątpliwości, ale w innych to już ksiądz o tym decyduje. A dla mnie to paranoja, istnieje niby jeden dekalog, jeden kościół, a księża i tak robią wg swoich poglądów...
Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
eee..po co więcej?Ja też jestem na etapie zamawiania i mam zamiar zamówić o taki zestaw http://allegro.pl/philips-avent-zest...645171488.html
Ostatnio zmieniliśmy naszego pewniaka-Tako Warrior na TAKI wózek-jest prawie o połowe tańszy a wykonanie takie samo, nawet lepsze, tylko kolor jeszcze nie wybrany u tej samej kobietki będziemy brać większość akcesorii a reszte na all.

..dlatego nasi synowie, będą wiedzieć jak guzik przyszyć i zrobić pyszną kolacje dla żony, ba!będą wiedzieć jak odkurzacz wygląda
popieram
Cytat:
majtki poporodowe dzielą się na jednorazowe i na wielorazowe(takie które można prać). To sa takie cienkie majteczki, czasami siateczki, do której wkładasz podpaski /pampersy poporodowe

Miałam sie pochwalić...

dzisiaj byłam u lekarza, moje maleństwo waży 1200g i rosnie zdrowo
..i lekarz potwierdził płeć będzie jednak SYNEK

w 4 miesiącu mówił,że COŚ tam widać ale nie dawał gwarancji,że to chłopak, a potem się zasłaniało i dopiero dzisiaj nam pokazał siuraka, z niczym innym pomylić sie nie dało.Wyszliśmy oszołomieni z TŻ, bo nie nastawialiśmy się na syna, bardziej chyba na córe, ciesze się jak głupia, uśmiecham się sama do siebie ale jeszcze to do mnie nie dochodzi..

...a tyle małych sukieneczek pokupiłambędzie Marcelek a Lenka będzie musiała poczekać jak zaplanujemy trzecie
gratulacje synka i jaki duży

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 15:14   #3573
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
mucka21 co do zestawu to ja bym kupiła drogi nie jest a napewno czesc rzeczy wykorzystasz

moje zdobycze

ostatnie body dostałam od znajomej
śliczne ciuszki ja też bym takie cchiała
Cytat:
dziewczyny
jak chcecie coś tanio kupić to wertujcie też ogłoszenia Gumetree z własnej okolicy, bo zwsze najpierw mozna sie umówic i obejrzeć

Ja własnie trafiłam na fotelik za 70 zł a wygląda, jak nówka sztuka, nie mogę się dodzwonić ale ogłoszenie z przed godziny, może mi się uda go kupić.

trzymajcie kciuki, bo i mezowi sie spodobał
bardzo fajny fotelik i rzeczywiście wygląda jak nowy trzymam kciuki za kupno
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
wow jaki gigancik, to ciekawa jestem ile mój waży bo mny prawie równo idziemy... a USG dopiero za 2 tygodnie, aj ciekawa jestem teraz
Synka oczywiście gratuluję!

Przeczytałam tak pobieżnie , ale nie mam czasu dziś, projekt musze na gwałł na uczelnie skończyć podzieliłyśmy się między dziewczynami, a raczej one same rozdzieliły, no i wydaje mi się troche nie fair podział, bo dały mi najgorszy dział ... bo ja mam dużo czasu to zrobię ehh szkoda słów...

Aaa i przedwczoraj dowiedziałam się że moja koleżanka urodziła naturalnie, a miała na USG 2 tyg przed porodem dzidzię ustawioną pośladkowo.
Jak jej wody odeszły , pojechała do szpitala, i na porodówce zrobili jej USG kontrolnie jeszcze i okazała się że córcia ułożona główką w dół, przekręciła się no i koleżanka po kilku godzinach już miała córcie przy sobie
dla koleżanki

Dziewczyny a znacie jakieś sposoby na zgagę, bo od kilku dni mnie męczykupiłam sobie renne, ale czy coś z domowych sposobów by się nadało?

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-06-13, 15:24   #3574
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a znacie jakieś sposoby na zgagę, bo od kilku dni mnie męczykupiłam sobie renne, ale czy coś z domowych sposobów by się nadało?
Jak miałam zgagę to podjadałam migdały i muszę przyznać że mi trochę pomagały.

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 15:41   #3575
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Mi czasami też. Chociaż teraz jak mam zgagę masakratora to nic nie pomaga

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 15:42   #3576
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwilę... Nie będzie mnie tu kilka dni bo dzisiaj zmarł mój dziadek... Niestety nie doczekał się pierwszego prawnuka Niby byliśmy tego świadomi ale mimo wszystko nie jest lekko...
Do tego sesja w pełni i trzeba się jakoś zorganizować...
Natuś, bardzo mi przykro

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Agnieszka ja zawzięta jestem , zależało mi na zdaniu egzaminów, uczyłam się od rana do nocy i mogłam wytrzymać . Samopoczucie dziękuję, dobrze, a waga nie wiem, nie sprawdzam. Generalnie znów musiałam uzupełnić garderobę, bo w nic prawie się nie mieszczę. Podobno wyglądam pokaźnie .
Jutro muszę kupić kieckę na wesele, jestem ciekawa jak bardzo się załamię.
Bys sie pokazala chudzinko, bo z tego co pamietam to jestes szczypioreczek a jakiej kiecki szukasz na wesele?

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
A w ogóle co sądzicie o tej sukience? Strasznie mi się spodobała. Szkoda że już po ślubie jestem

Tylko ja nie idę spać ? No wiecie
Jest że tak powiem -mega

Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
strasznie Ci współczuję. Trzymaj się kochana

Tak w ogóle to dzień dobry w ten piękny słoneczny dzień
Widziałam ze rozgorzała rozmowa na temat wózków ... w takim wypadku ja się pochwalę, bo w sobotę kupiliśmy wózek tzn. wygraliśmy licytację, bo stwierdziliśmy, że kupimy używany bo nowy jest strasznie drogi ok. 3500-4000zł.
My tez z TŻ jestesmy tego samego zdania

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Wczoraj jak wracaliśmy z działki to zajechaliśmy do teściów z rodzicami. I przy stole zaczął się temat ślubu, teściowa zaczęła tam na Nas dosłownie krzyczeć. Jestem wdzięczna że Moja mama tam była, bo mówiła spokojnie i trzymała Naszą stronę. Teściowa zaczęła też gadać że z dzieckiem nie będziemy mogli iść na chrzciny i do komuni, bo żyjemy w grzechu (nie będzie ślubu kościelnego, tylko cywilny). Moja mama co chwila robiła miny do Mnie w stylu że Nam współczuje i o mało nie pękała ze śmiechu momentami. Każdy Mi później mówił że jestem blada bardzo, a Ja odpowiadałam że wszystko okej jest (a tak naprawdę to przez teściową zaczęło robić Mi się słabo i od tego czasu okropnie się czułam). I krzyknełam na teściową, bo gdy narzeczony Mnie delikatnie objął to Ona wrzasnęła na cały głos żeby Mnie tak nie ściskał mocno, bo zrobi krzywdę dziecku i że ma uważać bo jestem w ciąży. Wszyscy przy stole wystraszeni, bo nie wiedzieli co się stało. Zaczęłam Jej gadać że to nie było mocno i żeby dała Nam żyć po Swojemu, bo to Nasze życie, Nasze dziecko i że człowiek się uczy na własnych błędach
I mieliśmy wyjechać stamtąd najpóźniej 0 20, a wyjechaliśmy o 1 =///
Przepraszam że się rozpisałam o tym i że ogólnie o tym piszę, ale gdy Wam się wygadam to jest Mi lżej.
Ale bzdura! wybacz ale co to w ogole za zacofane, etsreotypowe i konserwatywne myslenie??? masakra po prostu

Cytat:
majtki poporodowe dzielą się na jednorazowe i na wielorazowe(takie które można prać). To sa takie cienkie majteczki, czasami siateczki, do której wkładasz podpaski /pampersy poporodowe

Miałam sie pochwalić...

w 4 miesiącu mówił,że COŚ tam widać ale nie dawał gwarancji,że to chłopak, a potem się zasłaniało i dopiero dzisiaj nam pokazał siuraka, z niczym innym pomylić sie nie dało.Wyszliśmy oszołomieni z TŻ, bo nie nastawialiśmy się na syna, bardziej chyba na córe, ciesze się jak głupia, uśmiecham się sama do siebie ale jeszcze to do mnie nie dochodzi..

...a tyle małych sukieneczek pokupiłambędzie Marcelek a Lenka będzie musiała poczekać jak zaplanujemy trzecie
Gratulacje!!!!!!!!!

Cytat:
dziewczyny
jak chcecie coś tanio kupić to wertujcie też ogłoszenia Gumetree z własnej okolicy, bo zwsze najpierw mozna sie umówic i obejrzeć

Ja własnie trafiłam na fotelik za 70 zł a wygląda, jak nówka sztuka, nie mogę się dodzwonić ale ogłoszenie z przed godziny, może mi się uda go kupić.

trzymajcie kciuki, bo i mezowi sie spodobał
Trzymamy

Cytat:
wow jaki gigancik, to ciekawa jestem ile mój waży bo mny prawie równo idziemy... a USG dopiero za 2 tygodnie, aj ciekawa jestem teraz

Przeczytałam tak pobieżnie , ale nie mam czasu dziś, projekt musze na gwałł na uczelnie skończyć podzieliłyśmy się między dziewczynami, a raczej one same rozdzieliły, no i wydaje mi się troche nie fair podział, bo dały mi najgorszy dział ... bo ja mam dużo czasu to zrobię ehh szkoda słów...

Aaa i przedwczoraj dowiedziałam się że moja koleżanka urodziła naturalnie, a miała na USG 2 tyg przed porodem dzidzię ustawioną pośladkowo.
Jak jej wody odeszły , pojechała do szpitala, i na porodówce zrobili jej USG kontrolnie jeszcze i okazała się że córcia ułożona główką w dół, przekręciła się no i koleżanka po kilku godzinach już miała córcie przy sobie

Ale dobrze widze ze obie mamy ten sam termin usg?
Stary 2011-06-13, 15:46   #3577
bruma
Rozeznanie

klion78 ja miałam taki problem...i tak naprawdę dopiero 22 czerwca dowiem się czy u mnie łożysko się podniosło. U mnie na USG w 2otc okazało się, że mam łożysko nisko. Lekarz jedynie co mi zalecił, to wstrzymać się od przytulasów i odpoczywać, zero stresu Oczywiście wysłał mnie na L4
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 16:03   #3578
81gosia
Zadomowienie

Udało mi się z tym fotelikiem jest prawie nieużywany, bo obecna właścicielka dostała potem wózek 3 w 1 i ten przeleżał.

Koleżanka chciała mi swój sprzedać - nie dość ze na pewno po 2 dzieci, jak nie więcej to w stanie kiepskim, bo widziałam na żywo, ale jak twierdziła o niebo bezpieczniejszy. Na wygodny dla małego dziecka nie wygląda. No i chciała za niego wiecej niz za ten co udało mi się kupić.
na fotce ten fotelik koleżanki i mój
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3105n7c_20.jpg (57,1 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4321ja2_20.jpg (50,0 KB, 27 załadowań)
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.

Edytowane przez 81gosia
Czas edycji: 2011-06-13 o 16:04
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 16:08   #3579
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Udało mi się z tym fotelikiem jest prawie nieużywany, bo obecna właścicielka dostała potem wózek 3 w 1 i ten przeleżał.

Koleżanka chciała mi swój sprzedać - nie dość ze na pewno po 2 dzieci, jak nie więcej to w stanie kiepskim, bo widziałam na żywo, ale jak twierdziła o niebo bezpieczniejszy. Na wygodny dla małego dziecka nie wygląda. No i chciała za niego wiecej niz za ten co udało mi się kupić.
czyli kolejny udany zakup i 1 pozycja z listy do wykreślenia

A właściwie jak to jest z tymi fotelikami, słyszałam że niektóre modele mają jakieś adaptery dzięki którym można fotelik wpiąć w stelaż od wózka, to prawda? Jeśli tak to czy takie adaptery są z zestawie czy to sie osobno kupuje no i czy warto się w to bawić??

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-06-13, 16:21   #3580
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Mi czasami też. Chociaż teraz jak mam zgagę masakratora to nic nie pomaga
dzięki kochane
Cytat:

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-06-13, 16:23   #3581
81gosia
Zadomowienie

Te 3 w 1 poprostu pasują, a czy adaprery są dobre nie wiem
my nie planujemy montować fotelika do wózka
bo pewnie już w piątek przyjedzie nasze nowe autko, a to wersja kombi, więc zawsze można zabrać i wózek i fotelik.

Rany wiecie, że cieszę się z tego fotelika jak dziecko
jak bym w totka wygrała
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
Stary 2011-06-13, 16:37   #3582
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
bo pewnie już w piątek przyjedzie nasze nowe autko, a to wersja kombi, więc zawsze można zabrać i wózek i fotelik.

jak bym w totka wygrała
W sumie to racja, zapomnniałam zupełnie że my mamy też kombiaka i zmieszczę tam poza wózkiem nawet konia z kopytami już chyba popadam w lekką paranoję z tymi zakupami, posegregowałam sobie listę zakupów i ciągle coś rozważam

Wierzę Ci że się cieszysz z fotelika, ja od soboty mam złożone łóżeczko które też wylicytowałam za grosze i też przeżywam a nawet chodzę i ciągle oglądam

Ps. Dziewczyny jeśli macie u siebie w mieście sklep dziecięcy Akpol to polecam, ja początkowo myślałam że drogi jest ale jak spisałam sobie niektóre ceny i porównałam z all to okazuje się że sporo rzeczy tam kupimy.

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-06-13, 16:39   #3583
mucka21
Rozeznanie

Cytat:

jak bym w totka wygrała
gratuluję zakupu
ja sprawdzałam tą stronę ale nie ma mojego miasta
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 16:48   #3584
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Jak myślicie taki termometr będzie ok?

http://allegro.pl/medyczny-termometr...621779647.html

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-06-13, 16:56   #3585
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Ps. Dziewczyny jeśli macie u siebie w mieście sklep dziecięcy Akpol to polecam, ja początkowo myślałam że drogi jest ale jak spisałam sobie niektóre ceny i porównałam z all to okazuje się że sporo rzeczy tam kupimy.
nie znam ale widze, że w niedziele czynne to jak będę za 2 tygodnie przejeżdżać przez Gdańsk i Gdynię to zajrzę. A wieczorem porownam ceny ze sprzedawcą z all, którego upatrzyłam - "rodzyneczki" i zrobiłam spis na 700zł aż się załamałam. Ale cene nabił mi ten zestaw
http://allegro.pl/tommee-tippee-zest...651745220.html
i leżaczek
http://allegro.pl/wibrujacy-lezaczek...662180536.html
reszte jeszcze porównam, bo zapisywałam tez proszki do prania i pieluchy.

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:

ja wybrałam na poczatek taki
http://allegro.pl/smoczek-z-termomet...643581417.html
bo nie chcę dziecku wkładać nic do ucha, bo to niezbyt przyjemne, ale jak on jest też do czoła to fajny
Stary 2011-06-13, 17:04   #3586
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
czyli kolejny udany zakup i 1 pozycja z listy do wykreślenia

A właściwie jak to jest z tymi fotelikami, słyszałam że niektóre modele mają jakieś adaptery dzięki którym można fotelik wpiąć w stelaż od wózka, to prawda? Jeśli tak to czy takie adaptery są z zestawie czy to sie osobno kupuje no i czy warto się w to bawić??
ja kupiłam właśnie taki, żeby fotelik można było doczepić do stelaża wózka, ale tak jak wcześniej napisałaś, jeśli masz duże auto to nie musisz nad tym myśleć... my mamy mały samochód wiec to zawsze ułatwienie

gosia też myślę o termometrze w smoku
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 17:09   #3587
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ja tylko melduję się i chwalę, że jak narazie Amelci minęły ciche dni i bryka
Wczoraj zadzwonił do mnie brat męża i oznajmił, że 1października ślubuje (zaliczył wpadkę i przyszła żona na początku stycznia rodzić będzie) No i że mam mojego mężula w jego imieniu spytać, czy świadkiem na ślubie będzie... Kurczę poszłabym sobie na wesele (nie byłam z 10lat ) ale jak mam ludziom powiedzieć -tak na pewno będziemy, skoro na 30września mam termin, a mężul mój przecież za granicą i specjalnie na ten ślub nie przyjedzie, bo mamy zaplanowane, że na miesiąc urlopu przyjedzie jak się mała urodzi, no i sam (jak go znam) raczej też się nie wybierze. No ale oczywiście ten brat stwierdził, że liczy na nas... To się go spytałam, czy jego dziewczyna mając termin na 7stycznia, byłaby w stanie zaoferować się na wesele na 8stycznia???
Powiedziałam, że jeśli urodzę jakoś w połowie września to na ślubie będziemy, bo mężul z racji narodzin małej będzie już w domu (weselu nie, bo będę małą karmić, no i poza tym doopsko moje nie będzie gotowe na tańce - hulańce...) Jakby mój mąż był w Polsce na miejscu to mógłby się zaoferować. Ten brat się uparł i będzie czekał... no jak nie przeszkadza mu taka wielka niewiadoma i myśl, że nie będzie miał świadka to niech czeka...
A w ogóle to mój mąż (mamy ślub cywilny) może być świadkiem? Chyba tak? Chrzestnym na pewno nie

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

natko wyrazy współczucia
no to faktycznie cięzka sytuacja świadkiem może być, ale musicie wytłumaczyć dla brata, że raczej nic z tego nie bedzie, no bo chyba nie ma sensu ryzykować do ostatniej chwili kiedy urodzisz prawda?!
Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
strasznie Ci współczuję. Trzymaj się kochana

Ach Ci faceci...czasem ich światopogląd jest do bani

Śliczna

No ja podobne słowa usłyszałam od babci mojego TŻ...bo u niego zawsze było tak, że jego babcia gotowała a jego mama pracowała i po pracy pomagała, standardem było to że u nich to kobieta ma zmywać i podawać mężczyźnie jedzenie pod nos. Jak kiedyś do nich pojechałam i po obiedzie powiedziałam, aby mój Tż zaniósł tale, że do zlewu i umył naczynia bo ja pomagałam w robieniu obiadu...to nagle zostałam zrugana przez jego babcię, że jak to...mężczyzna ma ZMYWAC!!!! Przecież kobieta jest od tego!!!! normalnie przeżyłam szok. Wtedy zrozumiałam dlaczego u nas w mieszkaniu ma on taki wielki problem ze zmywaniem...całe szczęście, że tylko z tym Jeśli chodzi o jedzenie to nie mam z tym żadnego problemy mój Tż zje wszystko co mu przygotuję.

Tak w ogóle to dzień dobry w ten piękny słoneczny dzień
Widziałam ze rozgorzała rozmowa na temat wózków ... w takim wypadku ja się pochwalę, bo w sobotę kupiliśmy wózek tzn. wygraliśmy licytację, bo stwierdziliśmy, że kupimy używany bo nowy jest strasznie drogi ok. 3500-4000zł.
śiwetny wózeczek, widać ,że w dobrym stanie
Cytat:

Miałam sie pochwalić...

gratulujemy siusiorkai śliczne imię Marcel u nas oczywiście dalej nie wybrane, chociaż ja potajemnie mówię do brzuszka Jeremi hihi
Cytat:

super zakup, no nie ma porównania z tym fotelikiem koleżanki
Stary 2011-06-13, 17:23   #3588
81gosia
Zadomowienie

mnie to cos energia rozpiera ostatnio z tych wszystkich dobrych nowin :P

własnie wypełniałam ankietę na temat nowego skweru sportowo rekreacyjnego w naszej dzielnicy i na dole była opcja zgloszenia sie na weekendowe warsztaty projektowe - mieszkańcy będą projektowac skwer razem z architektami z kilku Warszawskich pracowni i sie zglosiłam
ciekawe czy mnie przyjma i ilu swoich profesorow spotkam

a i dzis wysyłam ostateczne zgloszenie na ta sesje foto która jest tu gdzieś w nowych wątkach a potem bedziecie musiałay ogladac moją twarz w całym kraju
Stary 2011-06-13, 17:40   #3589
mucka21
Rozeznanie

Cytat:

własnie wypełniałam ankietę na temat nowego skweru sportowo rekreacyjnego w naszej dzielnicy i na dole była opcja zgloszenia sie na weekendowe warsztaty projektowe - mieszkańcy będą projektowac skwer razem z architektami z kilku Warszawskich pracowni i sie zglosiłam

a i dzis wysyłam ostateczne zgloszenie na ta sesje foto która jest tu gdzieś w nowych wątkach a potem bedziecie musiałay ogladac moją twarz w całym kraju
masz ich na facebooku? bo ja mam i tam coś pisało o tym ze na jakiś termin maja już ludzi i na następny można się zgłaszać, zobacz sobie
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 17:41   #3590
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:

właśnie czytałam o tym projekcie, bardzo to jest ciekawe oczywiście jak pokazałam psiapsiólce stwierdziła, że to coś dla mnie ale widziałaś Gosi, ze lipiec/sierpień już zajęte, teraz zapisy na wrzesień/październik
Stary 2011-06-13, 17:42   #3591
danika
Zakorzenienie

Natko
przykro mi bardzo

Mucka fajne te zestawy faktycznie za 30zł sporo rzeczy

Cytat:
Ostatnio zmieniliśmy naszego pewniaka-Tako Warrior na TAKI wózek-jest prawie o połowe tańszy a wykonanie takie samo, nawet lepsze, tylko kolor jeszcze nie wybrany u tej samej kobietki będziemy brać większość akcesorii a reszte na all.
super ten wóz a widziałaś go na żywo? w sensie "macania"

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość

wczoraj mi brzuch falował zawołałam TZ zeby zobaczyl to oczywiscie mała przestała sie tak mocno wiercic jak poszedł to znowu fikała nastepnym razem mu smsa posle ze ma przyjsc zeby malutka nie słyszała i nie przerwała swojego fikania
moja mała też się kamufluje przed tatą i babciami jak się zbliża jakaś ręka to natychmiast jest spokój

Cytat:

[COLOR=black]
maleństwo juz duże Marcel bardzo ładnie

Cytat:

no ten twój o wiele ładniejszy a to jakaś firmówka jest? bo dobra cena

hm... wydaje mi się, że mi wcięło kawałek cytowania....
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 17:43   #3592
DorotaMaria
Raczkowanie

Nie daję rady. Fakt, nie było mnie przez weekend ale nie nadrobię Was nigdy

Śmiem tylko donieść, że mam już kafelki w przedpokoju, w niedzielę może już będę gotować u siebie. Impreza w leśniczówce się udała.
Remont nadal trwa. W środę idę na podgląd Baśki. W piatek zakończenie roku szkolnego w przedszkolu. Mam trochę roboty.
Pozdrawiam
DorotaMaria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 18:02   #3593
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
właśnie czytałam o tym projekcie, bardzo to jest ciekawe oczywiście jak pokazałam psiapsiólce stwierdziła, że to coś dla mnie ale widziałaś Gosi, ze lipiec/sierpień już zajęte, teraz zapisy na wrzesień/październik
ja do nich pisałam juz 1 dnia moze jeszcze mnie gdzies wcisna troche mało tych sesji jak na 2 miesiące
jak tylko dotre do domu to do nich napiszę

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
no ten twój o wiele ładniejszy a to jakaś firmówka jest? bo dobra cena
chico - niektórzy narzekaja inni chwalą - zobaczymy
poczytałam opinie i sa ok - testy tez w miarę dobre
Stary 2011-06-13, 18:05   #3594
danika
Zakorzenienie

Gosia znajomi mają Chico, ale taki od 10 kg chyba i są bardzo zadowoleni
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 18:21   #3595
81gosia
Zadomowienie

czas do domu
Stary 2011-06-13, 18:46   #3596
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ ja nie straszę, tylko zastanawiam się jak często dziś zdarzają się takie sytuacje że dziewczynce wyrasta "przecinek" moja koleżanka rodziła 3 lata temu, bardzo chciała córcię bo synka już miała, gin na 100% mówił że córa więc miała być Wiktoria a jest Wiktor
mój bratanek też miał być Julką, niezła niespodziewanke mieli przy porodzie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość

mnie tak jak dziewczynom najbardziej pomagają migdały

Cytat:

śliczny fotelik, o niebo lepszy do tego który oferowała koleżanka

Cytat:
jeżeli kupuje się wózek 3 w1 to fotelik od razu pasuje, do innych można dokupić jakieś adaptery właśnie. A czy warto czy nie to musisz sie zastanowić np. jadąc na zakupy będzie Ci sie chciało brać gondolke, czy wolisz tylko wpiąć fotelik i już można śmigać ogólnie to mi się wydaje ze na dłuższe spacery ta opcja fotelika jest dla dziecka nieywgodna ale można mam tylko takie wrażenie

Cytat:

chyba okej
bardzo mi sie podoba wyglądowo

Ale mnie nóżki bolą nachodziłam sie z koleżanką po sklepach w poszukianiu stanika, ale wróciłam bez jeden był super ale kosztował 200 zł a drugi który był na mnie dobry to identyczny model jak mam teraz tylko większy narazie się wstrzymałam może coś innego jednak znajde chociaż wątpie. Za to kupiłam sobie bluzeczke bo idę w piątek na wieczór panieński i kolory przewodnie to czarny i czerwony .. a ja ani czarnych ani czerwonych rzeczy a że trafiła się ładna czerwona bluzeczka za całe 23 zł to aż głupio było nie kupić
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 18:49   #3597
kapka
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny jeszcze raz:cmok:mój TŻ chodzi i się ze mnie nabija" Mamusia synusia", chociaż sam po cichu liczył na córcie ;) .. kwestia paru dni/tygodni i się przyzwyczaimy

Cotka-własnie myślałam,ze mój to ma forme tylko na córy, wszyscy jego bracia mają samych synów, siostra tak samo, a tu u nas córa:-), tak wiec liczyliśmy na drugą córe:D a tu będzie mały charpagan :)

Z tym leżakowaniem i wietrzeniem w szpitalu..to ogólnie panuje chyba tak,że nie powinno się zakładać bielizny-przynajmniej na wizyte lekarską.

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
Witajcie. :cmok:
Pewnie niewiele z Was mnie jeszcze pamięta, dlatego z góry przepraszam, że odzywam się tylko wówczas gdy mam problem, ale zapewniam że regularnie Was podczytuję, choć jako, że jesteście już zgraną grupą, trochę trudno mi się wstrzelić w rozmowę.
Mam do Was pytanie, bo wiem, że kilku z Was też ten problem dotyczy: otóż na USG okazało się, że mam nisko ułożone łożysko. Lekarka stwierdziła, że to nic aż tak bardzo groźnego, ale jednocześnie z miejsca chciała mi dać L4.
Powiedzcie mi proszę jak Wam lekarze przedstawili kwestię tego nisko położonego łożyska? czy nakazali jakiś tryb życia? zabronili czegoś?
Bardzo proszę o Wasze opinie :cmok:
nie pomoge, bo nie miałam takiego problemu, ale trzymam za Was kciuki:roza::roza:

Cytat:
wow jaki gigancik, to ciekawa jestem ile mój waży :D bo mny prawie równo idziemy... a USG dopiero za 2 tygodnie, aj ciekawa jestem teraz ;)

Zapewnie Twoje też takie duże:ehem: i pomyśleć że w ciągu 5 tygodnii dziecko potrafi podwoić swoją wage!!!

Przeczytałam tak pobieżnie , ale nie mam czasu dziś, projekt musze na gwałł na uczelnie skończyć :mur: podzieliłyśmy się między dziewczynami, a raczej one same rozdzieliły, no i wydaje mi się troche nie fair podział, bo dały mi najgorszy dział ... bo ja mam dużo czasu to zrobię :pala:ehh szkoda słów...

..i to są koleżanki:pala:

Jak jej wody odeszły , pojechała do szpitala, i na porodówce zrobili jej USG kontrolnie jeszcze i okazała się że córcia ułożona główką w dół, przekręciła się :D no i koleżanka po kilku godzinach już miała córcie przy sobie :love:
ale jej super, ma już maleństwo przy sobie:-)
Moje już sie odwróciło główką w dół, dlatego czuje szturchania w żebra;)

Cytat:
Napisane przez AaniaA Pokaż wiadomość
ja jutro mam wizyte u ginekologa. pewnie potwierdzi plec ;).
trzymam kciuki :-)

Cytat:
Udało mi się z tym fotelikiem :jupi:jest prawie nieużywany, bo obecna właścicielka dostała potem wózek 3 w 1 i ten przeleżał.

na fotce ten fotelik koleżanki i mój :D
super!! fotelik rewelacyjny za fajne pieniążki :D
..a koleżanka chyba przecenia za bardzo swój fotelik..

Cytat:
:oklaski::oklaski: czyli kolejny udany zakup i 1 pozycja z listy do wykreślenia :D

Jest tak jak piszesz.Nie wiem, czy we wszystkich firmach sa adaptery dodatkowo w zestawie, w tym co my akurat kupujemy takiego adaptera nie ma i musimy sobie zamówić(koszt ok.120 zł) i wtedy możesz taki fotelik zamontować w aucie. A tak to nosidełko montuje się na stelaż wózka.

Cytat:
nie znam ale widze, że w niedziele czynne to jak będę za 2 tygodnie przejeżdżać przez Gdańsk i Gdynię to zajrzę. A wieczorem porownam ceny ze sprzedawcą z all, którego upatrzyłam - "rodzyneczki" i zrobiłam spis na 700zł aż się załamałam. Ale cene nabił mi ten zestaw
http://allegro.pl/tommee-tippee-zest...651745220.html
i leżaczek
http://allegro.pl/wibrujacy-lezaczek...662180536.html
reszte jeszcze porównam, bo zapisywałam tez proszki do prania i pieluchy.

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

ja wybrałam na poczatek taki
http://allegro.pl/smoczek-z-termomet...643581417.html
bo nie chcę dziecku wkładać nic do ucha, bo to niezbyt przyjemne, ale jak on jest też do czoła to fajny
ja jak na razie doliczyłam sie ok.350zł, ale nie wszystko wliczałam, też sie boje wyniku końcowego:cojest:

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
Natko
przykro mi bardzo :(

Mucka fajne te zestawy :) faktycznie za 30zł sporo rzeczy

super ten wóz :) a widziałaś go na żywo? w sensie "macania" :brzydal:

moja mała też się kamufluje przed tatą i babciami :) jak się zbliża jakaś ręka to natychmiast jest spokój :brzydal:

maleństwo juz duże :) Marcel bardzo ładnie :ehem:

no ten twój o wiele ładniejszy :ehem: a to jakaś firmówka jest? bo dobra cena :)

hm... wydaje mi się, że mi wcięło kawałek cytowania....
dziękuje:-).Wózek był wymacany z każdej strony i jeden i drugi , tyle że za Tako dalibyśmy 1400zł a za ten 800.
Wg mnie Bebe Max jest lepiej dopracowany niż Tako Warrior-skórzana gładka rączka, wyściołka z miękkiego polarka, kilkustopniowa regulacja zagłówka gondoli, jedynie co to nie ma takich bajeranckich kolorów jak Tako, ale to przeżyje;)

Cytat:
Napisane przez DorotaMaria Pokaż wiadomość
Nie daję rady. Fakt, nie było mnie przez weekend ale nie nadrobię Was nigdy :(

Śmiem tylko donieść, że mam już kafelki w przedpokoju, w niedzielę może już będę gotować u siebie. Impreza w leśniczówce się udała.
Remont nadal trwa. W środę idę na podgląd Baśki. W piatek zakończenie roku szkolnego w przedszkolu. Mam trochę roboty.
Pozdrawiam :)
Trzymam kciuki za wizyte!!!

Remonty, byle do końca!!!
..ja w tamtym tyg. kułam ściane, a tak się poskładało,że dopiero za tydzień kupie płytki,więc gnije w bałaganie następny tydzień..

LIVE,LOVE,LIFT.

:5

Edytowane przez kapka
Czas edycji: 2011-06-13 o 18:55
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 18:59   #3598
BordAna
Zadomowienie

jejku dziewczyny, Wy tu kupujecie wózki, foteliki... a ja jestem na etapie segregowania używanych ubranek, cześć z nich zamoczyłam dziś w Vanishu i szorowałam tak, że palce mam białe i nieźle mnie szczypie

mam takie pytanie: od jakich rozmiarów zaczynacie zbierać ubranka? cyz kupowanie tych najmniejszych zostania się na ost chwilę czyli po porodzie żeby wiadomo było jaki rozmiar konkretnie??

naczytałam się w necie różnych opinii o wyprawce dla dziecka.. m.in że środki czystości i do higieny typu : ręczniki, oliwka, kremy, pudry, wanienkę, pieluchy tetrowe, pościel...itp
może kosztować nawet ok 1000zł liczyć, to prawda??
BordAna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 19:03   #3599
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
jejku dziewczyny, Wy tu kupujecie wózki, foteliki... a ja jestem na etapie segregowania używanych ubranek, cześć z nich zamoczyłam dziś w Vanishu i szorowałam tak, że palce mam białe i nieźle mnie szczypie

mam takie pytanie: od jakich rozmiarów zaczynacie zbierać ubranka? cyz kupowanie tych najmniejszych zostania się na ost chwilę czyli po porodzie żeby wiadomo było jaki rozmiar konkretnie??

naczytałam się w necie różnych opinii o wyprawce dla dziecka.. m.in że środki czystości i do higieny typu : ręczniki, oliwka, kremy, pudry, wanienkę, pieluchy tetrowe, pościel...itp
może kosztować nawet ok 1000zł liczyć, to prawda??

widze ze podobnie zaczełysmy
ja dzis przeglądałam rzeczy od siorki co dostałam, troskzę było takich ze mogłam zostawić Marcelkowi reszta niestety dziewczece
własnei wystawiłam pare aukcji , szkoda mi tych wszystich sukienek i komplecików ale co zrobic , mój may facecik przeciez w różau i kieckach chodzić nei bedzie
mam jeszcze 3 siaty do wystawienia ale na razie mi sie nei chce chyba porobie paczki i tak to wystawie
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 19:18   #3600
19natka88
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny Musiałam tu zajrzeć żeby czymś innym myśli zająć. Nie mogę się na nauce skupić
Widzę, że wszystkie ostro za wyprawki się wzięłyście. My w przyszłym tygodniu zamawiamy wózek - ale jak patrzyłam na all to zdrożał o prawie 200zł, ciekawe jak w sklepie

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości