|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
witajcie.
nadrobilam posty od soboty. ale naprodukowalyscie . Natka Kapka gratuluje synka . Dziewczyny super te Wasze zakupy . ja jutro mam wizyte u ginekologa. pewnie potwierdzi plec . dzisiaj nic mi sie nie chce i nie mam sily. szczerze mowiac, jak mam sie zabrac za zaplanowane rzeczy, obowiazki to od razu ogarnia mnie mega lenistwo. rany, jak ja zdaze z tym wszystkim .tez bym zjadla truskawki, ale nie mam czym po nie podjechac, bo tz ma samochod. nie bede go prosic, gdyz dzisiaj ma urwanie glowy. |
|
|
|
#3572 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
a co na to wszystko tatusiowie?? a wy mieszkacie z twoimi rodzicami tak? a jak po ślubie będzie? byle tylko nie z teściową, a jak nie będziecie z nią mieszkać to nie będzie miała jak się wtrącać![]() Cytat:
ja bym brała muszę też trochę na all pobuszować za takimi zestawami![]() Cytat:
dobrze, że wszystko oki i mały się rusza to odpoczywaj sobie kochana![]() Cytat:
Cytat:
popieram![]() Cytat:
i jaki duży
|
|
|
#3573 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też bym takie cchiałaCytat:
trzymam kciuki za kupno![]() Cytat:
dla koleżanki![]() Dziewczyny a znacie jakieś sposoby na zgagę, bo od kilku dni mnie męczy kupiłam sobie renne, ale czy coś z domowych sposobów by się nadało?
|
|
|
#3574 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak miałam zgagę to podjadałam migdały i muszę przyznać że mi trochę pomagały.
|
#3575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3576 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a jakiej kiecki szukasz na wesele?Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale dobrze widze ze obie mamy ten sam termin usg?
|
|
|
#3577 |
|
Rozeznanie
|
klion78 ja miałam taki problem...i tak naprawdę dopiero 22 czerwca dowiem się czy u mnie łożysko się podniosło. U mnie na USG w 2otc okazało się, że mam łożysko nisko. Lekarz jedynie co mi zalecił, to wstrzymać się od przytulasów i odpoczywać, zero stresu
Oczywiście wysłał mnie na L4
|
|
|
|
#3578 |
|
Zadomowienie
|
Udało mi się z tym fotelikiem
Koleżanka chciała mi swój sprzedać - nie dość ze na pewno po 2 dzieci, jak nie więcej to w stanie kiepskim, bo widziałam na żywo, ale jak twierdziła o niebo bezpieczniejszy. Na wygodny dla małego dziecka nie wygląda. No i chciała za niego wiecej niz za ten co udało mi się kupić. na fotce ten fotelik koleżanki i mój
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
Edytowane przez 81gosia Czas edycji: 2011-06-13 o 16:04 |
|
|
|
#3579 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() czyli kolejny udany zakup i 1 pozycja z listy do wykreślenia ![]() A właściwie jak to jest z tymi fotelikami, słyszałam że niektóre modele mają jakieś adaptery dzięki którym można fotelik wpiąć w stelaż od wózka, to prawda? Jeśli tak to czy takie adaptery są z zestawie czy to sie osobno kupuje no i czy warto się w to bawić??
|
|
#3580 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3581 |
|
Zadomowienie
|
Te 3 w 1 poprostu pasują, a czy adaprery są dobre nie wiem
my nie planujemy montować fotelika do wózka bo pewnie już w piątek przyjedzie nasze nowe autko, a to wersja kombi, więc zawsze można zabrać i wózek i fotelik. Rany wiecie, że cieszę się z tego fotelika jak dziecko jak bym w totka wygrała
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#3582 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wierzę Ci że się cieszysz z fotelika, ja od soboty mam złożone łóżeczko które też wylicytowałam za grosze i też przeżywam a nawet chodzę i ciągle oglądam ![]() Ps. Dziewczyny jeśli macie u siebie w mieście sklep dziecięcy Akpol to polecam, ja początkowo myślałam że drogi jest ale jak spisałam sobie niektóre ceny i porównałam z all to okazuje się że sporo rzeczy tam kupimy.
|
|
#3583 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja sprawdzałam tą stronę ale nie ma mojego miasta |
|
|
|
|
#3584 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak myślicie taki termometr będzie ok?
http://allegro.pl/medyczny-termometr...621779647.html
|
#3585 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/tommee-tippee-zest...651745220.html i leżaczek http://allegro.pl/wibrujacy-lezaczek...662180536.html reszte jeszcze porównam, bo zapisywałam tez proszki do prania i pieluchy. ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
http://allegro.pl/smoczek-z-termomet...643581417.html bo nie chcę dziecku wkładać nic do ucha, bo to niezbyt przyjemne, ale jak on jest też do czoła to fajny
|
||
|
|
|
#3586 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gosia też myślę o termometrze w smoku
|
|
#3587 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
świadkiem może być, ale musicie wytłumaczyć dla brata, że raczej nic z tego nie bedzie, no bo chyba nie ma sensu ryzykować do ostatniej chwili kiedy urodzisz prawda?!![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
, no nie ma porównania z tym fotelikiem koleżanki
|
|
#3588 |
|
Zadomowienie
|
mnie to cos energia rozpiera ostatnio z tych wszystkich dobrych nowin :P
własnie wypełniałam ankietę na temat nowego skweru sportowo rekreacyjnego w naszej dzielnicy i na dole była opcja zgloszenia sie na weekendowe warsztaty projektowe - mieszkańcy będą projektowac skwer razem z architektami z kilku Warszawskich pracowni i sie zglosiłam ![]() ciekawe czy mnie przyjma i ilu swoich profesorow spotkam ![]() a i dzis wysyłam ostateczne zgloszenie na ta sesje foto która jest tu gdzieś w nowych wątkach a potem bedziecie musiałay ogladac moją twarz w całym kraju
|
|
|
|
#3589 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3590 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oczywiście jak pokazałam psiapsiólce stwierdziła, że to coś dla mnie ale widziałaś Gosi, ze lipiec/sierpień już zajęte, teraz zapisy na wrzesień/październik
|
|
#3591 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Natko
przykro mi bardzo ![]() Mucka fajne te zestawy faktycznie za 30zł sporo rzeczyCytat:
a widziałaś go na żywo? w sensie "macania" ![]() Cytat:
jak się zbliża jakaś ręka to natychmiast jest spokój ![]() Cytat:
Marcel bardzo ładnie Cytat:
![]() hm... wydaje mi się, że mi wcięło kawałek cytowania.... |
||||
|
|
|
#3592 |
|
Raczkowanie
|
Nie daję rady. Fakt, nie było mnie przez weekend ale nie nadrobię Was nigdy
![]() Śmiem tylko donieść, że mam już kafelki w przedpokoju, w niedzielę może już będę gotować u siebie. Impreza w leśniczówce się udała. Remont nadal trwa. W środę idę na podgląd Baśki. W piatek zakończenie roku szkolnego w przedszkolu. Mam trochę roboty. Pozdrawiam
|
|
|
|
#3593 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
troche mało tych sesji jak na 2 miesiącejak tylko dotre do domu to do nich napiszę ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- chico - niektórzy narzekaja inni chwalą - zobaczymy poczytałam opinie i sa ok - testy tez w miarę dobre
|
|
|
|
|
#3594 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia znajomi mają Chico, ale taki od 10 kg chyba i są bardzo zadowoleni
|
|
|
|
#3595 |
|
Zadomowienie
|
czas do domu
|
|
|
|
#3596 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ogólnie to mi się wydaje ze na dłuższe spacery ta opcja fotelika jest dla dziecka nieywgodna ale można mam tylko takie wrażenie ![]() Cytat:
![]() bardzo mi sie podoba wyglądowo ![]() Ale mnie nóżki bolą nachodziłam sie z koleżanką po sklepach w poszukianiu stanika, ale wróciłam bez jeden był super ale kosztował 200 zł a drugi który był na mnie dobry to identyczny model jak mam teraz tylko większy narazie się wstrzymałam może coś innego jednak znajde chociaż wątpie. Za to kupiłam sobie bluzeczke bo idę w piątek na wieczór panieński i kolory przewodnie to czarny i czerwony .. a ja ani czarnych ani czerwonych rzeczy a że trafiła się ładna czerwona bluzeczka za całe 23 zł to aż głupio było nie kupić
|
|||||
|
|
|
#3597 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny jeszcze raz:cmok:mój TŻ chodzi i się ze mnie nabija" Mamusia synusia", chociaż sam po cichu liczył na córcie ;) .. kwestia paru dni/tygodni i się przyzwyczaimy
Cotka-własnie myślałam,ze mój to ma forme tylko na córy, wszyscy jego bracia mają samych synów, siostra tak samo, a tu u nas córa:-), tak wiec liczyliśmy na drugą córe:D a tu będzie mały charpagan :) Z tym leżakowaniem i wietrzeniem w szpitalu..to ogólnie panuje chyba tak,że nie powinno się zakładać bielizny-przynajmniej na wizyte lekarską. Cytat:
Cytat:
Moje już sie odwróciło główką w dół, dlatego czuje szturchania w żebra;) trzymam kciuki :-) Cytat:
..a koleżanka chyba przecenia za bardzo swój fotelik.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wg mnie Bebe Max jest lepiej dopracowany niż Tako Warrior-skórzana gładka rączka, wyściołka z miękkiego polarka, kilkustopniowa regulacja zagłówka gondoli, jedynie co to nie ma takich bajeranckich kolorów jak Tako, ale to przeżyje;) Cytat:
Remonty, byle do końca!!! ..ja w tamtym tyg. kułam ściane, a tak się poskładało,że dopiero za tydzień kupie płytki,więc gnije w bałaganie następny tydzień..
powrót do zdrowia..marzenia zaczekają LIVE,LOVE,LIFT. Edytowane przez kapka Czas edycji: 2011-06-13 o 18:55 |
|||||||
|
|
|
#3598 |
|
Zadomowienie
|
jejku dziewczyny, Wy tu kupujecie wózki, foteliki...
![]() mam takie pytanie: od jakich rozmiarów zaczynacie zbierać ubranka? cyz kupowanie tych najmniejszych zostania się na ost chwilę czyli po porodzie żeby wiadomo było jaki rozmiar konkretnie?? naczytałam się w necie różnych opinii o wyprawce dla dziecka.. m.in że środki czystości i do higieny typu : ręczniki, oliwka, kremy, pudry, wanienkę, pieluchy tetrowe, pościel...itp może kosztować nawet ok 1000zł liczyć, to prawda??
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
#3599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widze ze podobnie zaczełysmy ![]() ja dzis przeglądałam rzeczy od siorki co dostałam, troskzę było takich ze mogłam zostawić Marcelkowi reszta niestety dziewczece ![]() własnei wystawiłam pare aukcji , szkoda mi tych wszystich sukienek i komplecików ale co zrobic , mój may facecik przeciez w różau i kieckach chodzić nei bedzie ![]() mam jeszcze 3 siaty do wystawienia ale na razie mi sie nei chce chyba porobie paczki i tak to wystawie
|
|
|
|
|
#3600 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Widzę, że wszystkie ostro za wyprawki się wzięłyście. My w przyszłym tygodniu zamawiamy wózek - ale jak patrzyłam na all to zdrożał o prawie 200zł, ciekawe jak w sklepie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.

.
.
. 

a co na to wszystko tatusiowie?? a wy mieszkacie z twoimi rodzicami tak? a jak po ślubie będzie? byle tylko nie z teściową, a jak nie będziecie z nią mieszkać to nie będzie miała jak się wtrącać

dobrze, że wszystko oki i mały się rusza
u tej samej kobietki będziemy brać większość akcesorii a reszte na all.
.Wyszliśmy oszołomieni z TŻ, bo nie nastawialiśmy się na syna, bardziej chyba na córe, ciesze się jak głupia, uśmiecham się sama do siebie ale jeszcze to do mnie nie dochodzi..

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Niby byliśmy tego świadomi ale mimo wszystko nie jest lekko...

świadkiem może być, ale musicie wytłumaczyć dla brata, że raczej nic z tego nie bedzie, no bo chyba nie ma sensu ryzykować do ostatniej chwili kiedy urodzisz prawda?!

jeden był super ale kosztował 200 zł