|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
Cytat:
![]() Nie nakrecaj się, że Ci wykryją Bóg wie co Trzymaj sięCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Natka ta lampa, co kupiłaś, to jak jest pakowana w sklepie? Ile ma wysokości i jaka jest jej cena? Bardzo bym Ci była wdzięczna za te informacje( oczywiście te dane wysokości i wagi, to tak tylko w przybliżeniu) bo może szwagra bym poprosiła o kupno. A ja po wizycie, jeszcze raz Wam bardzo dziękuję za kciuki!!!!!!! Z najważniejszych rzeczy, to Julcia jest zdrowa i waży 2240g a ja przytyłam w 3 tyg. 1,5 kg ciśnienie w normie. Poza tym wszystko ok-dostałam jedynie na moje spuchnięte stopy( nie tak strasznie) jakiś tam lek i mam go brac do końca ciąży. Przy okazji kupiłam sobie w aptece fajny preparat przeciw rozstępom![]() A! Jak lekarz oglądał buziaka, to Julcia pokazywała jęzor a jak chciał ją podpatrzec- chyba to było 4d, bo takie pomarańczowe, to pokazywała tylko czubek nosa-mała figlara![]() Natka, to taka?http://magiczny-zakatek.pl/lampa-sto...kea-p-725.html Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2011-06-13 o 19:56 |
|||||
|
|
|
#4022 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nerolko mi kiedyś też naliczyli mega rachunek ponad 1 tyś, bo uruchomiłam sobie jakiś pakiet i myślałam że jest już aktywny więc duuuużo dzwoniłam, potem okazało się że ta usługa robi się aktywna dopiero przy następnym okresie rozliczeniowym ale walczyłam z nimi, bo mnie nie poinformowali, pisałam pisma, reklamacje, że mnie wprowadzili w błąd, nie poinformowali rzetelnie itdZnaleźliśmy na to parę paragrafów (pracowałam wtedy w kancelarii prawnej..) i w końcu mi darowali ![]() Walcz!! Zawsze jest szansa
|
|
#4023 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tooxo bierze się z odchodów kotków i dlatego nawet nie wolno grzebać w ziemi . Boli mnie coś po prawej stronie
|
||
|
|
|
#4024 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny na szybko tylko odpiszę, że kropelki dotarły. Dziękuję Shirko
Mąż nade mną stoi, później zajrzę
|
|
#4025 |
|
Zakorzenienie
|
Kajool, ania zostały nam równe 3 tygodnie, 21 dni
![]() ![]() Robię dzisiaj na kolację twarożek, z cebulką i rzodkiewką. Kto wpada ?
|
#4027 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczka kupić Ci te liście malin ? Bo patikowi kupuje to i Tobie mogę wziąć
|
#4028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4029 |
|
Zakorzenienie
|
Na co są te liście malin??
|
|
|
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczka są za 2,8 zł
więc luzik ![]() zaneta podobno akcja porodowa szybciej idzie.
|
#4031 |
|
Zakorzenienie
|
Zaakceptowane oczywiście!
![]() I cieszę się, że wizyta udana, a Julcia rośnie jak na drożdżach! Fajnie z tym podglądaniem buźki, ja miałam okazje tylko raz podglądnąc, ale myślę, że nie mam co narzekać, bo już niedługo zobaczę moją małą małpeczkę na żywo... ![]() A ja coś zmulona się zrobiłam, pewnie zaraz pójdę do łóżka.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4032 |
|
Zakorzenienie
|
Marinka Ty teraz dużo wypoczywaj
Nie możesz się już doczekać Maluszka ?
|
#4033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zjadłam truskawki, kanapkę i Julcia się dopomina, ale nie można już...czekam na MM Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2011-06-13 o 20:29 |
|
|
|
|
#4034 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Może w przyszłym tygodniu TZ wezmie tydzien urlopu, w sumie nigdzie jechać nie musimy, bo morze pod nosem, a pogoda super. Cytat:
mizianka spanie jedzenie tylko nie wiem w jakiej kolejności, chyba wszystkie te 3 rzeczy jednakowo. Jeśli jesteście aktywni, tzn długie spacery, bieganie, rower to ta rasa odpada. Źle znosza upały, na plaże chodzimy albo o 7 rano, albo o 19 jak juz nie ma słonca za mocnego. Troche uparte i mega kochane, przytulasy, zero agresji, wszystkie dzieci na osiedlu je pieszcza, jak idziemy sie przejść ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ciekawe ile Sara bedzie ważyła jutro na USG ?? |
||||
|
|
|
#4035 |
|
Zadomowienie
|
Youyou leż grzecznie i odpoczywaj
Dziubek Ty spaceruj Oliweczka za wizyte ![]() Brunetka trzymajcie sie |
|
|
|
#4036 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie ciekawe-nasze dziewczynki różni 2 tyg. więc ciekawe jak to wagowo wygląda?
|
|
|
|
#4037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A powiem Ci zmalowana, że mam przeczucie, że w tym tygodniu już się rozpakuje, kto wie, czy nie w środę ( o pełniach słyszałam Może też sobie kupię jutro te liście w aptece. I wiesz, porodu jako tako się nie boję, ale bardziej przeraża mnie już to co będzie po , maluszek w domku, ooo i karmienie cycem mnie też przeraża...To takie ssakowe ( wybaczcie, nie mogłam się oprzeć temu sformułowaniu )Ale tak, masz rację, chciałabym już mieć maluszka przy sobie, zobaczyć kogo tam nosiłam pod sercem tyyyyle czasu... A jak z Tobą? Bo 21 dni to już malutko
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#4038 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam i czekamy na wieści jutro!!!Cytat:
a co w tym niby wstydliwego??![]() Cytat:
![]() Ja już mam od miesiąca ciuszki wyprane, wyprasowane i schowane, teraz sobie czekają nie chciałam na ostatnią chwilę zostawiać, a poza tym już mnie korciło żeby to zrobić ![]() Cytat:
taniej niż w gazetce promocyjnej ![]() Jak Cię to pocieszy, to ponoć normalne niedługo przed porodem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a tak na serio to wiem ile ale jakoś nierealne to dla mnie, że mam urodzić? że ja? ![]() ![]() Wrzucam mój dzisiejszy brzuchol - 38 tc
|
|
|
#4039 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4040 |
|
Zakorzenienie
|
aaniu ślicznie wyglądasz!!!
|
|
|
|
#4041 |
|
Zakorzenienie
|
Ania malutkiii słodziutki
![]() Ja idę powoli spać, zmęczona jestem jakoś, oczy mnie szczypią, boli mnie coś po prawej stronie, i męża nie mam Dobranoc ! |
|
|
|
#4042 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- aaniu ślicznie wyglądasz
|
|
|
#4043 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny - zbiorczo gratuluję kolejnych tygodni. Tyle was tu, że ciężko wymieniać. My zaś od jutra na zwolnieniu dałam radę do 37 tygodnia. Teraz czas na ostatnie przygotowania, albo chociaż odpoczynek. Na wizycie dziś jak zwykle było OK, w sumie nie ma o czym pisać
|
||
|
|
|
#4044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja niegdy nie miałam 3d ani 4d. To musi być cudny widok
|
|
#4045 |
|
Zakorzenienie
|
Marina no do mnie tak jak do aani20 nie dociera że to w zasadzie już
chociaż chciałabym już zobaczyć Maleństwo, ale żeby przy porodzie wyleciała też instrukcja obsługi
|
#4046 |
|
Zakorzenienie
|
prawie nie widać tego brzuszka malutkiego. W życiu nie dałabym Ci 9 miesiąca
|
#4047 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
serio to oznaka zbliżającego się porodu ale mój już od kilku dni taki wyciszony a niestety nie rodzę Cytat:
![]() Oliweczka1985 za wizytę no mam zamiar, tylko że jak chodzę to ciągnie podbrzusze a zresztą tylko z TZ mogę chodzić bo często słabo mi się robi i się po prostu boję sama wychodzić...
|
|||||
|
|
|
#4048 | ||||
|
Zadomowienie
|
Brunetka trzymajcie sie jakos na tej ostrej diecie
wracajcie szybko, bo to jeszczen ie porapatik87, oby kolejny egzamin byl do przodu ![]() Cytat:
mala na pewno slyszy, aprzynjmniej czuje wibracje, bo koty mrucza wibrujac delikatnie ![]() Cytat:
ale.... jutro mam jechac na krakowska to moze podskocze do janek pamietam o was Cytat:
ja mam kilka kotow i zajmuje sie kotami od wielu lat nie choruje, czesto sie kotami straszy a prawda jest taka ze nosicielem moze byc kot, pies nawet czlowiek, to bytuje w ziemi dlatego bardziej niebezpieczne sa warzywa czy owoce z ziemi (czy to spady czy np truskawki) - jedzone zle umyte Cytat:
juz kiedys pisalam o tym ja sie kotow nie obawiam nerola, dzwon wyjasnic, warto sprobowac (jaki to operator?)
|
|
#4049 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Ja wczoraj próbowałam go namówić, to mnie zbył. Powiedział, że pomyślimy po wizycie u lekarza jeżeli nam pozwoli. Coś czuję,że długo jeszcze będę dziewicą . U nas to już kilka miesięcy abstynencji ...A zanka go tak kiedyś żałowała, że niedopieszczony.
|
|
|
#4050 |
|
Zadomowienie
|
hej Mamuski,
noo widze, ze zaczynamy na powaznie rozpakowywanie sie w sumie to ja sie ciesze, ze mam jeszcze 2 miesiace, bo bardzo mnie przeraza wizja opiekowania sie dwojka dzieci... ale o tym innym razem przysmuce.za kolezanki lezace w szpitalu - Lilke, Scio i Brunetke trzymam mocno kciuki - wytrzymajcie tam ile trzeba (bez dolow, bo stres niewskazany), a potem zabierajcie sie do rodzenia,a co! ![]() Marina - wow 40tc! gratuluje i czekamy na TE wiesci ![]() Kajool - a na Ciebie kochana to jeszcze nie tak calkowicie czas, choc ciaza niby donoszona, ale niech sobie tam dzidzius posiedzi jeszcze do tp Dziubek-Ty sie nie smutaj i zaloz, ze skoro gin powiedzial, ze wszsytko jest tak w polowie skali to oznacza to, ze do porodu jeszcze troche zostalo-pewnie urodzisz w terminie, nie wczesniej Zmalowana-dzidzius moze sie teraz mniej ruszac, to normalne. Jesli jednak bedziesz sie bardzo niepokoic to jedz na KTG do szpitala. AgaG - kochana my mamy ten sam tp i zakladamy, ze NIE urodzimy wczesniej, dobra? co oznacza, ze od dzis bedziemy sie szanowac (taa..) no a przede wszsytkim gratuluje syneczka!!!![]() youyou - majac taka pomoc ze strony mamy i siostry - dasz rade Beatka - gratuluje przeprowadzki! tak dlugo na to czekalas i wreszcie.. ![]() Agulaaabar - utalentowana z Ciebie bestia! tez sobie kiedys wymalowalam na scianach takie ozdobne esy floresy, ale nie mam talentu, wiec nie wszsytko wyszlo jak chcialam... DaKaro- Ty to nas trzymasz w niepewnosci! mam nadzieje, ze na wizycie maluszek pokaze co tam ma miedzy nozkami Nerolko - koniecznie pisz odwolanie! ZAWSZE trzeba probowac szczescia, a w tym przypadku jest szansa na powodzenie! Monia - rozwalilas mnie ta kopalnia kruszyw ![]() jak dobrze miec taka babe na watku![]() co komu jeszcze mialam napisac? kurcze, nie pamietam... duzo nas tu.aaa, pisalyscie o muzyce - moja cora zostala wychowana w brzuchu na Nightwish |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.

Trzymaj się

wiem, że się pewnie ze swoimi kotami całujecie i przytulacie "i nic", ale taka historia choroby usłyszana "na żywo" bardziej mnie przekonuje i szczerze mówiąc przeraża.

zębole
i czekamy na wieści jutro!!!
a co w tym niby wstydliwego??

najgorsza z możliwych wizyt- to taka na którą czekasz a wychodzisz z niczym...