Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-06-14, 19:57   #4081
Agu¦87
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 339
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Poka¿ wiadomo¶æ
u
  1. pó³ jasnej bu³ki z mas³em, serkiem topionym, kabanosem, pomidorem, cebul±, kawa z mlekiem i cukrem
  2. kilkana¶cie rzodkiewek, ma³y tost z serem
  3. brzuszek ³ososia, szklanka ma¶lanki
  4. 2 ¿eberka w sosie w³asnym, 5 maleñkich m³odych ziemniaczków z koperkiem, micha surówki

i jak??
to jest U no to ma³o, pó³ bu³ki, malenkie ziemniaczki? ma³y tost? porcje jak dla dziecka
Stary 2011-06-14, 19:58   #4082
Tynusia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 731

Cytat:
u
  1. pó³ jasnej bu³ki z mas³em, serkiem topionym, kabanosem, pomidorem, cebul±, kawa z mlekiem i cukrem
  4. 2 ¿eberka w sosie w³asnym, 5 maleñkich m³odych ziemniaczków z koperkiem, micha surówki

i jak??
i srak.

Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret
Tynusia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-14, 20:00   #4083
wizjaa
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 571

Cytat:
Napisane przez wizjaa Poka¿ wiadomo¶æ
o santos, wrócias! wszystko juz ok?
moglabys cos powiedziec o moim u?
(bezmiesne)

sn-micha podgotowanych czeresni z wlasnego drzewa z p³atkami migda³owymi (duuuuzo) serkiem wiejskim i zwyklymi surowymi czeresniami
2sn-ulubiona kawa mrozona (duzo lodu, lycha presidenta, kawa, miodzik)
ob-kawalek spory domowej pizzy razowej na chrupiacym spodzie (przepis w kwestiasmaku.pl -> POLECAM) z cukinia, serem owczym i sosem pomidorowym, do tego pomidorki daktylowe w ilosciach ogromnych (smakuja jak truskawki, a na truskawki mam alergie..)
kol-salatka ulubiona bedzie (roszponka, kielki lucerny, pomidor, rzodkiewki, pestki slonecznika, 2 jajca, serek wiejski i bialy ser)

+masa wody i sporo czere¶ni w wlasnego drzewka

i jak?
moze byc?
oceni³by kto¶?

dodam, ¿e nie chudne = dla mnie to u, tak jak napisa³am.
wizjaa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-14, 20:01   #4084
Tynusia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 731

Cytat:
Napisane przez wizjaa Poka¿ wiadomo¶æ
oceni³by kto¶?

dodam, ¿e nie chudne = dla mnie to u, tak jak napisa³am.
to co¶ s³abo z twoim metabolizmem.
a mniej wiêcej kalorycznie wiesz ile zjadasz ?

Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret
Tynusia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-14, 20:19   #4085
ifellinlovewithadeadboy
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 621

U:

1¶niadanie:
owsianka z 4 ³y¿ek p³atków ¿ytnich (nie wiem jak to nazwaæ, ¿ytnianka?.. ) z po³ow± ogromnej pomarañczy, jogurtem naturalnym, rodzynkami, miodem, cynamonem i paskiem gorzkiej czekolady
2¶niadanie: dwie kromki razowca; jedna z mas³em, wêdlin± z indyka, pomidorem i ogórkiem zielonym (polskim ), druga z mas³em orzechowym; miseczka truskawek z serkiem wiejskim i miodem; szklanka ¶wie¿ego soku z marchwi
obiad: talerz zupy grochowej z grzankami razowymi
podwieczorek: miseczka truskawek i wi¶ni z jogurtem naturalnym, polanych gorzk± czekolad± z wodnej k±pieli ; gar¶æ orzechów laskowych
kolacja: omlet pe³noziarnisty z dwóch jaj z wêdlin± z indyka, papryk±, ketchupem i zio³ami

ifellinlovewithadeadboy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-14, 20:22   #4086
Agashia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 168

S³odkie <?> Peee ...

¦. 2 porzadne garsci musli ( nestle z granala i orzechami ) z odrobina slonecznika i amarantusa z calym jogurtem naturalna rozkosz + herbata owocowa

II¦. a) bulka grachamka (90g) z maslem, salata, szynka drobiowa, ogorkiem + jogurt pitny malinowy z biedronki (330ml)
b) kinder mleczna czekolada + jablko

O. micha "ch³opska" (czyli mega du¿a) zupy warzywnej (kalafior, kalarepa ziemniaki itd...) + duza drozdzówka z morelami (mega s³odka bo bylo duzo lukru)

P. duza miska truskawek polanych calym serkiem Danio i posypana slonecznikiem

K. 3 kromki chleba z ziarnami + mala kromka z poczatku:
wszystkie z maslem,salata, pomidorem i rzodkiewka. Jedna z szynka drobiowa. Jedna z szynka i camenbertem. Jedna z serkiem zoltym topionym hochland + garstka slonecznika + herbata zwykla

Edytowane przez Agashia
Czas edycji: 2011-06-14 o 20:46
Agashia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-14, 20:24   #4087
wizjaa
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 571

Cytat:
Napisane przez Tynusia Poka¿ wiadomo¶æ
to co¶ s³abo z twoim metabolizmem.
a mniej wiêcej kalorycznie wiesz ile zjadasz ?

metabolizm s³aby + zero sportu...

w sumie jem tyle, ¿e wiecej bym nie zmiescila, kcal ZUPE£NIE nie licze, jem zdrowo raczej (no troche duzo nabia³u, ale zero cukru, bialej maki, gotowych syfów = sosów knor etc) i na luzie = chce mi sie orzechów to jem ile chce, nie bawie sie w wazenie.

a tak na oko ile tam jest kcal? i co, proponujecie dodawac zarcia mimo braku ochoty na wiecej zarcia?
wizjaa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-14, 20:24   #4088
Bloody_
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 676

Utrzymanie:

1. Owsianka (5 ³y¿ek p³atków owsianych, jogurt naturalny 180g wymieszany z cynamonem, wkrojony banan, starta kostka gorzkiej czekolady, ³ycha p³atków migda³owych, ³ycha suszonej ¿urawiny, ³y¿eczka miodu)

2. Bu³ka wieloziarnista z margaryn±, sa³at±, polêdwic± sopock± drobiow± i ogórkiem; jab³ko

3. 2 z³o¿one kromki chleba s³onecznikowego z mas³em orzechowym i d¿emem niskos³odzonym o smaku owoców le¶nych; ro¿ek Algidy ¶mietankowa czekolada

4. M³ode ziemniaczki z koperkiem; filet z jakiej¶ ryby ; micha sa³aty ze ¶mietan±

5. Serek wiejski 200g z wkrojonym ca³ym pomidorem, dwiema gigantycznymi rzodkiewkami i du¿± ilo¶ci± szczypiorku; 4 malutkie marchewki, gar¶æ truskawek
(nie da³am rady ju¿ wcisn±æ ¿adnej kanapki )

Bardzo proszê o ocenkê.
I am the captain of my soul.

Bloody_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-14, 20:42   #4089
sandrina
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 690

cze¶æ dziewczyny, jestem tu po raz pierwszy (w sensie pisze, bo przegl±dam od d³u¿szego czasu)
mog³aby która¶ z was oceniæ moje R
dzisiaj:
I-trzy kromki razowego chleba z ziarnami , na ka¿dy - plaster szynki, gruby plaster pomidora i po dwa grube plastry ogórka,; banan
II-magnum podwójnie czekoladowe (wiem ¿e lody to nie posi³ek, ale by³am dzisiaj na wyje¼dzie i nie mia³am kiedy zje¶æ)
III- pó³ gotowanej piersi z kurczaka, 2 ³y¿ki ziemniaków gotowanych, pó³ du¿ego kalafiora podsma¿onego z bu³k± na oliwie (mo¿na na R je¶æ kalafiora? bo takiego zasma¿anego to chyba nie bardzo?)
IV - sa³atka - 2 jajka, trochê kalafiora (gotowany), zielenina
V - du¿y serek wiejski, du¿y ca³y ogórek szklarniowy (lub pomidor, lub pó³ na pó³ - jeszcze nie wiem)

wczoraj
I - dwie kromki razowego chleba z ziarnami , na ka¿dy - plaster szynki, du¿y pomidor z cebulk± i zio³ami
II - kromka razowca, tym razem z szynk± i ogórkiem
III - 1/2 woreczka ryzu, du¿a porcja gulaszu w sosie, sa³atka ogórek-papryka ze s³oiczka (domowa)
IV - wie¶niak , dwa plastry szynkowej, (nie mialam ochoty na warzywa)
V- 3 jajka faszerowane sa³atk± z pstr±ga wêdzonego (pstr±g, ¿ó³tka, ogórek kiszony, zielenina, odrobina majonezu ¿eby ''siê trzyma³o'')

wiem ¿e nie ma nnkt ale ja nie lubiê orzechów ani rodzynek co mog³abym zamiast nich je¶æ...?
ogólnie bardzo ¼le jest?

Edytowane przez sandrina
Czas edycji: 2011-06-14 o 20:46
sandrina jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-14, 20:44   #4090
Phynn
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 439

U.
- p³atki owsiane i jêczmienne na mleku, z truskawkami i mas³em orzechowym; kawa z mlekiem
- sa³atka - roszponka, endywia, radicchio rosso, oliwki czarne & zielone, papryka ¿ó³ta, zielona, ca³a kula mozzarelli, pomidorki cherry, zio³a, oliwa;
- pe³na spora miseczka lodów pomarañczowych i bakaliowych;
- grahamka z twaro¿kiem naturalnym, pomidorem, koperkiem i ca³ym jajkiem.

Rozsun±æ suwak, by
Zdj±æ skafander cia³a
Zapomnieæ
Wej¶æ w nowe ¿ycie
W zwiewnej sukience

Phynn jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-14, 20:45   #4091
TrueLook
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 370

P:

¦niadanie: 2 porz±dne gar¶ci domowego musli (p³atki owsiane, orzechy laskowe, w³oskie, migda³y, rodzynki, ¿urawina, suszone banany) z serkiem homogenizowanym naturalnym i wkrojonymi truskawkami; truskawki
2 ¶niadanie /szko³a/: du¿a bu³a pszenna z mas³em, twarogiem pó³t³ustym, ogórkiem, papryk±, cebul± i bazyli±
obiad: zupa pomidorowa zabielana z makaronem
deser: kilka domowych pierniczków w lukrze
podwieczorek: pude³ko litrowe lodów czekoladowych jedzonych na spó³ê z kole¿ank±, trochê truskawek i czere¶ni
kolacja: 3 kromki razowca z mas³em:
- sa³at±, serem ¿ó³tym, ogórkiem, pomidorem i cebul±
- almette ze szczypiorkiem, ogórkiem, papryk±
- twarogiem pó³t³ustym, ogórkiem i cebul±
TrueLook jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-14, 21:26   #4092
Milka1224
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 620

Cytat:
Napisane przez santos Poka¿ wiadomo¶æ
Bez przesady, to napiszcie grube nalesniki albo nalesniki w stylu x. Pancakes po angl. tez sie miedzy soba roznia, a maja jedna nazwe.

Nie mam juz nic do dodania, zgadzam sie z dziewczynami
Pisz±c pancakes wszyscy wiedz± o co chodzi, a czytajac 'grube nale¶niki' na pewno nie pomyslalabym o tym samym Nie rpzesadzajmy z tym spolszczaniem, taka nazwa potrawy, ot co
Milka1224 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-14, 21:35   #4093
karola11
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 835

Cytat:
u

i jak??
to jest U?To sie nawet na R nie nadaje,po pierwsze za malo,ostatni posilek bardziej podchodzi pod obiad a powinien byc najlzejszy,co to jest pol bialek bulki?I kilkanascie rzodkiewek i jeden tost?Tragedia.
To moje czesto krytykowane R jest o niebo lepsze od Twojego U
karola11 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-14, 21:44   #4094
Milka1224
Rozeznanie

No i przy okazji dzisiejsze jedzonko na P do wgl±du przez kogos - bardzo prosze o zerkniêcie

I duzy rogal pszenny - pó³ z wedlin±, twaro¿kiem, ogórkiem, rzodkiewk± i rukol±, pó³ z mas³em orzechowym + tost z du¿± ilo¶cia zóltego sera, posypany ¶wiezymi ziolami

II jogurt pitny owoce le¶ne z wsypanymi p³atkami orkiszowymi, otrêbami z ¿urawin± + solidna porcja sa³atki owocowej z pomaranczy, jab³ka, ananasa, arbuza, nektarynek, liczi i pomelo z duz± iloscia siekanych orzechów brazylijskich

III miseczka zupy jarzynowej + curry z kurczakiem z kuskusem

IV troche truskawek podjadanych co chwile, az w koncu zrobilam sobie koktajl sporo suszonych fig, 2 ciastka LuGo kakaowe

V salatka z kurczakiem, rukol±, zielonym groszkiem, kukurydz± i kie³kami z pe³noziarnistymi grzankami i ostrym sosem chili

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Cytat:
u

i jak??
Nijak. Znowu zaczynasz siê kompromitowaæ? Ogarnij sie. Juz wydawalo mi sie ze idziesz w dobra stronê, ale juz widze - WYDAWALO MI SIE

Edytowane przez Milka1224
Czas edycji: 2011-06-14 o 21:46
Stary 2011-06-14, 21:47   #4095
karola11
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 835

a tak przy okazji raz jeszcze prosze o wzglad do mojego jadlospisu
karola11 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-14, 21:52   #4096
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

Cytat:
Napisane przez Bloody_ Poka¿ wiadomo¶æ
Utrzymanie:

1. Owsianka (5 ³y¿ek p³atków owsianych, jogurt naturalny 180g wymieszany z cynamonem, wkrojony banan, starta kostka gorzkiej czekolady, ³ycha p³atków migda³owych, ³ycha suszonej ¿urawiny, ³y¿eczka miodu)

2. Bu³ka wieloziarnista z margaryn±, sa³at±, polêdwic± sopock± drobiow± i ogórkiem; jab³ko

3. 2 z³o¿one kromki chleba s³onecznikowego z mas³em orzechowym i d¿emem niskos³odzonym o smaku owoców le¶nych; ro¿ek Algidy ¶mietankowa czekolada

4. M³ode ziemniaczki z koperkiem; filet z jakiej¶ ryby ; micha sa³aty ze ¶mietan±

5. Serek wiejski 200g z wkrojonym ca³ym pomidorem, dwiema gigantycznymi rzodkiewkami i du¿± ilo¶ci± szczypiorku; 4 malutkie marchewki, gar¶æ truskawek
(nie da³am rady ju¿ wcisn±æ ¿adnej kanapki )

Bardzo proszê o ocenkê.
Margaryna powinna zostaæ zamieniona na mas³o w koñcu, a filet mam nadziejê, ¿e sma¿ony albo polany t³uszczem
Bo wiesz, jad³o bardzo ³adne, jako¶ciowo, ilo¶ciowo i smakowo, ale te t³uszcze by siê jeszcze przyda³y, ¿eby okres odzyskaæ

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Poka¿ wiadomo¶æ
No i przy okazji dzisiejsze jedzonko na P do wgl±du przez kogos - bardzo prosze o zerkniêcie

I duzy rogal pszenny - pó³ z wedlin±, twaro¿kiem, ogórkiem, rzodkiewk± i rukol±, pó³ z mas³em orzechowym + tost z du¿± ilo¶cia zóltego sera, posypany ¶wiezymi ziolami na pierwszej po³owie rogala by³o mas³o? je¿eli tak to wydaje mi siê, ¿e fajne ¶niadanie

II jogurt pitny owoce le¶ne z wsypanymi p³atkami orkiszowymi, otrêbami z ¿urawin± + solidna porcja sa³atki owocowej z pomaranczy, jab³ka, ananasa, arbuza, nektarynek, liczi i pomelo z duz± iloscia siekanych orzechów brazylijskich okej

III miseczka zupy jarzynowej + curry z kurczakiem z kuskusem ³adnie, je¿eli porcje spore

IV troche truskawek podjadanych co chwile, az w koncu zrobilam sobie koktajl sporo suszonych fig, 2 ciastka LuGo kakaowe mo¿e jakie¶ orzechy do tego? ich nigdy nie jest wiele

V salatka z kurczakiem, rukol±, zielonym groszkiem, kukurydz± i kie³kami z pe³noziarnistymi grzankami i ostrym sosem chili okej, je¿eli porcja solidna
Tyjesz na tym?

Edytowane przez emelie
Czas edycji: 2011-06-14 o 21:53
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-14, 22:00   #4097
Milka1224
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emelie Poka¿ wiadomo¶æ
Margaryna powinna zostaæ zamieniona na mas³o w koñcu, a filet mam nadziejê, ¿e sma¿ony albo polany t³uszczem
Bo wiesz, jad³o bardzo ³adne, jako¶ciowo, ilo¶ciowo i smakowo, ale te t³uszcze by siê jeszcze przyda³y, ¿eby okres odzyskaæ

Tyjesz na tym?
na pierwszej po³owie wyj±tkowo by³o mas³o, bo tata mi robil sniadanie
Do obiadu porcje spooore, jak to pani endo mi powiedziala 'ma byc jak dla smoka' wiec sie staram stosowac
Racja do podwieczorku mogly wpasc orzechy ale jakos taka zabiegana bylam i nawet nie myslalam o jedzeniu.
Kolacja tez jak dla smoka

Ogolnie to tyje ale bardzo, bardzo powoli. Jem du¿o, wiecej juz czasem po prostu fizycznie nie dam rady wcisn±æ, a waga uparcie pnie siê w górê z predkosci± slimaka -.- Nie wiem co jest ale juz mnie to denerwuje. W czwartek mam wizyte wiec omówie z lekark± ta sprawê. Ehh. Boje sie ze jak w koncu dobijê do ustalonej wagi i zacznê je¶c normalnie to w mig wszystko poleci w dó³ :/
Jedyne pocieszenie to ze to dobry czas na przeró¿ne eksperymenty kulinarne

Czas edycji: 2011-06-14 o 22:02
Stary 2011-06-14, 22:05   #4098
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
na pierwszej po³owie wyj±tkowo by³o mas³o, bo tata mi robil sniadanie
Ale¿ mas³o powinno byæ zawsze na kanapce
Stary 2011-06-14, 22:12   #4099
Milka1224
Rozeznanie

Cytat:
Ale¿ mas³o powinno byæ zawsze na kanapce

niby wiem, ale nigdy nie lubilam masla, od ma³ego Teraz, jak jestem na P, wiem ze musi cos byc wiec czasem leci maslo a tak to awokado, tez tluste i chyba moze byc w zastepstwie? Czesto robie tez grzanki z oliw± itp

Czas edycji: 2011-06-14 o 22:13
Stary 2011-06-14, 22:14   #4100
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
niby wiem, ale nigdy nie lubilam masla, od ma³ego Teraz, jak jestem na P, wiem ze musi cos byc wiec czasem leci maslo a tak to awokado, tez tluste i chyba moze byc w zastepstwie? Czesto robie tez grzanki z oliw± itp
Awokado, jajka, t³uste ryby, olej rzepakowy, orzechy/pestki
Stary 2011-06-14, 22:28   #4101
Agu¦87
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 339

Cytat:

I duzy rogal pszenny - pó³ z wedlin±, twaro¿kiem, ogórkiem, rzodkiewk± i rukol±, pó³ z mas³em orzechowym + tost z du¿± ilo¶cia zóltego sera, posypany ¶wiezymi ziolami

II jogurt pitny owoce le¶ne z wsypanymi p³atkami orkiszowymi, otrêbami z ¿urawin± + solidna porcja sa³atki owocowej z pomaranczy, jab³ka, ananasa, arbuza, nektarynek, liczi i pomelo z duz± iloscia siekanych orzechów brazylijskich

III miseczka zupy jarzynowej + curry z kurczakiem z kuskusem

IV troche truskawek podjadanych co chwile, az w koncu zrobilam sobie koktajl sporo suszonych fig, 2 ciastka LuGo kakaowe

V salatka z kurczakiem, rukol±, zielonym groszkiem, kukurydz± i kie³kami z pe³noziarnistymi grzankami i ostrym sosem chili[COLOR=Silver]
fajne oczywiscie jak te porcje by³y w miarê a nie garstka b±d¼ te¿ 3³y¿ki.

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
nprostu fizycznie nie dam rady wcisn±æ, a waga uparcie pnie siê w górê z predkosci± slimaka -.-
ja doszlam do wprawy jedzenia 3-4obiadów dziennie - miêsa makaronmu ryzu itp koktaje z owoców na kolacje ZERO chleba tylko tez makaron albo pizza po 2 sniadania oczywiscie i NIC zdrowa jestem a waga NIC

jak mozna na czyms takim nie tyc co ja jem to nie wiem
waze ca³e 47
Stary 2011-06-14, 22:49   #4102
zielona_zabcia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 768

bardzo proszê o zerkniêcie bo chyba dzi¶ polecia³am..
mia³o byæ U; ale mam taki ogromny apetyt ¿e...no raczej tyje.;/
I.owsianka(4³ p³,2³otr±b) na mleku(pó³ szkl) z po³ow± wiejskiego,po³ow± banana,truskawkami i 2³ychy domowego mas³a orzechowego;
II.opakowanie mieszanki pestek s³onecznika,dyni i p³atków migda³owych (z biedry 90g, ale rodzynki wszystkie wyjad³a kole¿anka) i reszta wiejskiego z reszt± banana,czere¶niami,i kilkoma truskaweczkami ;
III.udko z kurczaka z rosou, makaron orkiszowy w sosie pomidorowo-serowym (domowym du¿o sera i trochê ¶mietany 12% i nie wiem co, nie ja robi³am) kapusta z marchwi±,koprem m³odym, olejem z pestek
deser;du¿y lód "amerykañski" w polewie czekoladowej z kawa³ami orzeszków
IV.puszka makreli wsw, dwie kromki ciê¿kiego razowca z folii (pierwszy raz w ¿yciu jad³am, nie smakuje mi, jest za mokry, zbyt zbity i fuj, ale kompletnie nic innego nie kupi³am na kolacjê;/) posmarowane mas³em,plastrem sera ¿ó³tego,papryk±,i na ka¿dej po jednym jajcu+szczypior/koperek m³ody;
teraz zaliczy³am zwód mi³osny i pocieszy³am siê 5? pieguskami czekoladowymi

bardzo ¼le?
+woda i du¿o herbaty. a i 3kawy;/

zarêczona 30.03.2012
mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !

Edytowane przez zielona_zabcia
Czas edycji: 2011-06-14 o 22:50
zielona_zabcia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-14, 22:51   #4103
mickey_mouse
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 192

P?
I. owsianka - 3 ³y¿ki owsianych podpra¿one na suchej patelni, jogurt naturalny, ok. 200g truskawek, kilka orzechów w³oskich; inka czekoladowa z dolanym mlekiem
II: kajzerka z p³ask± ³y¿eczk± mas³a, ¿ó³tym serem, sa³at±, ogórkiem, rzodkiewk±; buteleczka (250ml) Vitaminki (sok przecierowy, jak kubu¶)
III: ok. 1/3 woreczka br±zowego ry¿u, bitki schabowe, surówka z marchewki
IV. ok. 250g truskawek z bit± ¶mietan±
V. Sa³atka - ok. 50g fety, miks sa³at, pomidor, papryka, ogórek, rzodkiewka, kukurydza i czerwona fasola z puszki; kromka (taka ja wiem, z 30g?) razowca z mas³em i polêdwic± sopock± i pomidorem

czy to nie wygl±da trochê jak u?
mickey_mouse jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-14, 22:55   #4104
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mickey_mouse Poka¿ wiadomo¶æ
P?
I. owsianka - 3 ³y¿ki owsianych podpra¿one na suchej patelni, jogurt naturalny, ok. 200g truskawek, kilka orzechów w³oskich; inka czekoladowa z dolanym mlekiem pra¿one p³atki owsiane? brzmi ciekawie da³abym ich wiêcej, jakie¶ 4 - 5 ³y¿ek
II: kajzerka z p³ask± ³y¿eczk± mas³a, ¿ó³tym serem, sa³at±, ogórkiem, rzodkiewk±; buteleczka (250ml) Vitaminki (sok przecierowy, jak kubu¶) + owoc
III: ok. 1/3 woreczka br±zowego ry¿u, bitki schabowe, surówka z marchewki ry¿u co najmniej 1/2 woreczka. je¿eli porcja bitek i surówki spora to mo¿e byæ, ale przyda³by siê deser lub zupa
IV. ok. 250g truskawek z bit± ¶mietan± i cukrem + orzechy/pestki
V. Sa³atka - ok. 50g fety, miks sa³at, pomidor, papryka, ogórek, rzodkiewka, kukurydza i czerwona fasola z puszki; kromka (taka ja wiem, z 30g?) razowca z mas³em i polêdwic± sopock± i pomidorem ok

czy to nie wygl±da trochê jak u? wygl±da jak U i to takie trochê biedne... tyjesz/utrzymujesz wagê/chudniesz?
jw.
Stary 2011-06-14, 22:56   #4105
Milka1224
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agu¦87 Poka¿ wiadomo¶æ
fajne oczywiscie jak te porcje by³y w miarê a nie garstka b±d¼ te¿ 3³y¿ki.

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

ja doszlam do wprawy jedzenia 3-4obiadów dziennie - miêsa makaronmu ryzu itp koktaje z owoców na kolacje ZERO chleba tylko tez makaron albo pizza po 2 sniadania oczywiscie i NIC zdrowa jestem a waga NIC

jak mozna na czyms takim nie tyc co ja jem to nie wiem
waze ca³e 47
jak juz wczesniej pisalam, porcje SMOCZE hahaha no moze jestes tak uwarunkowana genetycznie i juz?
Stary 2011-06-14, 22:58   #4106
poppy seed
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 996

Cytat:
Napisane przez mickey_mouse Poka¿ wiadomo¶æ
P?
I. owsianka - 3 ³y¿ki owsianych podpra¿one na suchej patelni, jogurt naturalny, ok. 200g truskawek, kilka orzechów w³oskich; inka czekoladowa z dolanym mlekiem
II: kajzerka z p³ask± ³y¿eczk± mas³a, ¿ó³tym serem, sa³at±, ogórkiem, rzodkiewk±; buteleczka (250ml) Vitaminki (sok przecierowy, jak kubu¶)
III: ok. 1/3 woreczka br±zowego ry¿u, bitki schabowe, surówka z marchewki
IV. ok. 250g truskawek z bit± ¶mietan±
V. Sa³atka - ok. 50g fety, miks sa³at, pomidor, papryka, ogórek, rzodkiewka, kukurydza i czerwona fasola z puszki; kromka (taka ja wiem, z 30g?) razowca z mas³em i polêdwic± sopock± i pomidorem

czy to nie wygl±da trochê jak u?
noo, mi zalatuje ³adnym utrzymaniem w³a¶nie, pewnie dlatego, ¿e sama zjadam podobne ilo¶ci chyba
spróbuj mo¿e wiêcej orzechów, o ile nie masz ¿adnych nieprzyjemnych dolegliwo¶ci, powinny ³adnie podbic kaloryczno¶c

poppy seed jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-14, 22:59   #4107
Milka1224
Rozeznanie

Cytat:
Awokado, jajka, t³uste ryby, olej rzepakowy, orzechy/pestki
tak, tak, to tez jest w moim jadlospisie powszechne Szczególnie lubie ryby, zarowno wedzone, swieze jak i z puszki, po prostu pod kazda postacia
Stary 2011-06-14, 23:13   #4108
mickey_mouse
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 192

emelie, dziêkujê
normalnie jadam jeszcze zupy, ale w tym tygodniu nie ma w domu mamy i jest jak jest
W³a¶nie na takim jad³ospisie stojê w miejscu, a ostatnio nawet troszkê schud³am, co mnie dziwi, bo wydaje mi siê, ¿e je¶li chodzi o ilo¶æ, nie jest redukcyjnie...

poppy seed, chyba masz racjê z tymi orzechami, przynajmniej s± warto¶ciowe, a bez sensu wydaje mi siê zapychanie ton± pieczywa...
i mo¿e do sa³atki dodam oliwê.

powiedzcie mi, jak siê je awokado? Tyle s³ysza³am o jego zaletach, a nawet nie wiem jak smakuje... Smaruje siê nim kanapki jak mas³em, czy jak to jest?
mickey_mouse jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-14, 23:14   #4109
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024

U.
1¶n
- owsianka - szklanka mleka, dwie ³y¿ki owsianych, dwie orkiszowych, gar¶æ orzechów, dwie ³y¿ki mleka sojowego w proszku. kromka ¿ytniego razowego z mas³em orzechowym.
2¶n - kawa z mlekiem, miseczka truskawek i ki¶æ czerwonych winogron.
3¶n - dwa szasz³yki z wêdzonego ³ososia - ³oso¶, papryka konserwowa, korniszon, marynowana cukinia.
obiad - du¿y filet z soli zapiekany z mas³em czosnkowym i przyprawami, surówki - z kapusty pekiñskiej, z kapusty kiszonej i z pora.
kolacja - 0.5 l ma¶lanki naturalnej.

1,5 l wody, herbata, o.5 l coli light, kawa. duuu¿o spacerowania po pla¿y.
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-06-14, 23:44   #4110
morphine88
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 892

Cytat:
Napisane przez pozytywna-wariatka Poka¿ wiadomo¶æ
U.
1¶n
- owsianka - szklanka mleka, dwie ³y¿ki owsianych, dwie orkiszowych, gar¶æ orzechów, dwie ³y¿ki mleka sojowego w proszku. kromka ¿ytniego razowego z mas³em orzechowym.
2¶n - kawa z mlekiem, miseczka truskawek i ki¶æ czerwonych winogron.
3¶n - dwa szasz³yki z wêdzonego ³ososia - ³oso¶, papryka konserwowa, korniszon, marynowana cukinia.
obiad - du¿y filet z soli zapiekany z mas³em czosnkowym i przyprawami, surówki - z kapusty pekiñskiej, z kapusty kiszonej i z pora.
kolacja - 0.5 l ma¶lanki naturalnej.

1,5 l wody, herbata, o.5 l coli light, kawa. duuu¿o spacerowania po pla¿y.
Przepraszam, ale zaczynaj± mnie denerwowaæ ju¿ Twoje jad³ospisy prowadzisz ¶wietnego bloga z fajnymi potrawami, ciachami, a jad³o redukcyjne jak by³o, takie jest.

Moje dzisiejsze U:
1. owsianka z serkiem wiejskim, marchewk±, orzechami w³oskimi, rodzynkami i przypraw± korzenn±.
2. bu³ka ciemna s³onecznikowa z mas³em orzechowym homemade.
3. ok. 2/3 woreczka kaszy gryczanej z gulaszem drobiowym (miêso z udka kurczaka i cukinia) oraz startym parmezanem.
40 minut basenu
4. koktajl bananowo-truskawkowy na mleku 1,5%.
5. 2 kromki pumpernikla z mas³em na pó³:
1/2 z kie³bas± krakowsk± i papryk±
1/2 z polêdwic± sopock± i sa³at±
1/2 z salami
1/2 z 2 paluszkami surimi
po: 2 marchewki, herbata owocowa.

?

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler

Edytowane przez morphine88
Czas edycji: 2011-06-14 o 23:45
morphine88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.

© 2000 - 2026 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.