|
|
#2071 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Prokrastynacja - czyli zgubne odkładanie na później...
dzięki za rady, spróbuję się zabrać do roboty.
miłego dnia dziewczyny!
|
|
|
|
#2072 |
|
Zadomowienie
|
Ja oczywiście zabierałam się do nauki i kto zadzwonił? Oczywiście tż, żeby mnie wyprowadzić z równowagi
Ale już się uspokoiłam, wzięłam parę głębokich oddechów i zaczynam naukę |
|
|
|
#2073 |
|
Rozeznanie
|
Hej
dziekuje wszystkim trzymajacym kciuki![]() )
|
|
|
|
#2074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio nie spałam noc, zasnęłam nad ranem, bo jeden konkretny problem spędzał mi sen z powiek. Mieliła mi głowa sprawę, mieliła nieubłaganie. Rozwiązanie znalazłam, ale nie każdy tak przeżywa mało istotną sprawę, a taka ona była gdy patrzę na to z perspektywy. Jak dziś Twoje samopoczucie? Jak szukałam mieszkania jeszcze w łodzi, to przyszło to naturalnie, pamiętam że na ogłoszenia odpowiadałam jeszcze przy użyciu budki telefonicznej. Teraz nie wiem jak by było, może poczułabym kopa motywacyjnego, a może schowała sie pod kołdrę. Trzymam za Ciebie kciuki.
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2011-06-14 o 17:51 |
|
|
|
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie zakonczylam domowa produkcje lodow waniliowych ;d chlodza sie
zdam rezultaty czy dobre I najlepsze jest to ze sa dietkowe Czyli moge isc jesc ile dusza zapragnie... tylko dusza nie moze przekroczyc dziennej ilosci zoltek, a na lody potrzeba az 8... wiec trzeba bedzie sie ograniczyc Ogolnie nie wiem jak je zrobilam bo od rana mam wrazenie ze mocno...usypiam. glowa mnie boli i ejst nieciekawie. Mimo to - zabieram sie do dalszej pracy. Raportu cd... pozdrawiam wszystkie cieplutko
|
|
|
|
#2076 |
|
Zadomowienie
|
![]() ![]() Wracaj do Polski! Będziesz mogła u mnie zamieszkać
|
|
#2077 |
|
Zakorzenienie
|
Zmobilizowałam się odrobinę i wreszcie paczka do wysłania dla chrześnicy jest gotowa. Jutro wreszcie pójdzie w świat... po miesiącu od komunii... Lepiej późno niż wcale jak mówią...
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
|
|
|
#2078 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny !!!
chce byc au pair, tak sie nakrecilam ze szok ![]() A dzisiaj totalnie nic nie robilam .... Edytowane przez Addicted to love Czas edycji: 2011-06-14 o 21:29 |
|
|
|
#2079 | |
|
Zakorzenienie
|
hehehe :d studza sie, nie wiem na ile wyszly dobre, ale mialu bajeczna jajeczno, kremowa konsystencje...i ten piekny zolty kolor ;d moze zdjecie zrobie jak naloze do miseczki jutro
Najpierw dla Emilki, motywacja na dzis!! http://img116.imageshack.us/img116/4103/waga5xx.gif nie trac nadziei! badz sumienna ![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki PadłamNajlepsze jest to, że ja się w ogóle nie ważę. Tzn. zważyłam się wczoraj i w ogóle mnie nie kusi, pewnie wstąpię na wagę za tydzień. Wrzuć fotkę lodowego wytworu |
|
|
|
|
#2081 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Wątek znalazłam zupełnie przypadkowo i jestem w szoku... Od ZAWSZE myslalam,że moje odkładanie na "pozniej"to jest po prostu wynik lenistwa-powtarzano mi w domu zawsze,ze jestem leniwa itd.. Do tego przewaznie robie wszystko na ostatnia chwile jak juz mi się grunt pali pod nogami,albo ..nie robie tego wcale i jeszcze bardziej się pogrązam.. Coś strasznego..dla przykładu: idę na wizyte do psychologa juz 4 rok i jakos tam dojsc nie moge bo "zawsze cos" ... Z nauka tez bylo tak samo.Robilam wszystko tylko nie to co trzeba ..
|
#2082 | ||
|
tree hugger
|
Bura kocurko, Coffee With Milk, Nebula, dziękuję za wsparcie!
![]() Emi_lka, nieźle mną potrząsnęłaś tym swoim postem. Nigdy nie patrzyłam na swoje lęki w ten sposób. Dziękuję! ![]() Cytat:
Jeśli chodzi o mieszkanie, to po nieprzespanej nocy, ochłonięciu i wygadaniu się podchodzę do tego już bardziej racjonalnie. Zaczęłam od wywiadu wśród krewnych i znajomych królika oraz przejrzenia kilkuset ofert. Wybrałam 10, pod które jutro zadzwonię (dziś odpowiedziałam na 1, przy której podany był adres e-mail), bo na telefony już dziś za późno. Z drugiej strony szukam kupca na nasze mieszkanie, który po kupieniu zechciałby je nadal wynajmować. Któreś z tych działań musi się udać, a jak nie, to od znajomych dostałam tyle ofert przenocowania/przechowania rzeczy/nakarmienia, że spokojnie przeżyję do końca studiów. Jakiś tam niepokój ciągle we mnie siedzi, ale powoli wracam do normalnego funkcjonowania.Mnie przygarnij! Będę Ci gotować! ![]() Cytat:
*Raport z wczoraj (które rozciągnęło się na dziś...): + rozpakować walizkę! + złożyć pracę semestralną z urbanistyki + dokończyć esej! + prezentacja, tłumaczenie - przejrzeć, poprawić ewentualne błędy + nagrać esej, prezentację i tłumaczenie na płytę + wypisać indeks + 15 minut - francuski plus nieplanowane: + naładować baterię do aparatu + kupić chleb + zrobić porządek na pulpicie (*nie dajcie się zwieść pozorom 100% wykonalności - to wcale nie był dobry dzień) Plan na dziś:
|
|
#2083 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
Qrczę, mam to samo ![]() Mieszkamy w kraju, gdzie trzeba segregować wszystkie śmieci, i pod zlewem leży już kilka worków ze szkłem i puszkami. Nikomu nie chce się iść z nimi do pojemników, które są w inną stronę niz normalny śmietnik na pozostałe odpadki. Od już paru tygodni przymierzam się do zadzwonienia do dawno nie widzianej koleżanki.... Czasem naprawdę ciężko mi się zabrać za tak proste rzeczy
|
|
|
|
#2084 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziś udało mi się wstać na tyle wcześnie, żeby wystać swoje w kolejce i pobrać krew. Z głowy.
Zapisałam się też na USG tarczycy. Z głowy połowicznie, jeszcze odwalić to badanie 7 lipca i wtedy będzie z głowy. Idę wysłać paczkę. ---> no to wysłałam. Z głowy. Uffff... Cytat:
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2011-06-15 o 09:15 |
|
|
|
|
#2085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daj znac czy przypadkiem po drodze na poczte paczka nie wypadla z rak, nie uciekla spowrotem w poplochu do domu albo cos ... a ta grafika smieszy mnie juz od ponad tygodnia i za kazdym razem gdy ja widze zaczynam sie smiac chochlikowym chichotem i nie moge przestac :p Edytowane przez Nebula Czas edycji: 2011-06-15 o 10:47 |
|
|
|
|
#2086 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, wiem, że są tu też osoby cierpiące na depresję, tak jak ja, jeżeli macie ochotę to zapraszam na osobny wątek, do grupy wsparcia https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=537569
|
|
|
|
#2087 |
|
Zadomowienie
|
Bluesky, Smoke - witajcie
Isza - przyjeżdżaj choćby dziś Albo przylatuj, mieszkam blisko lotniska![]() Dziś będę się chwalić Może pamiętacie, jak opowiadałam kilka dni temu o mojej znajomej, która zawsze wszystko robiła od razu i rzucała się na głęboką wodę nawet jeśli się czegoś bała? I że spróbuję się nią zainspirować i choć raz dziennie realizować jakieś zadanie w momencie w którym się pojawi? Oto co mi się udało:1. na studiach dwa razy zgłosiłam się do tłumaczenia ustnego chociaż było sporo innych osób za które miałam ochotę się schować Może nie rzuciłam pani profesor na kolana, ale źle też nie było2. szukałam pracy i kilka razy widząc że trzeba dołączyć list motywacyjny albo wypełnić długi formularz pisałam je od razu i wysyłałam 3. a efekt jest taki, że wracam właśnie z rozmowy kwalifikacyjnej I to koniec moich wybitnych osiągnięć
|
|
#2088 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2089 |
|
tree hugger
|
Patri, gratuluję postępów!
![]() Tigrinha, już bookuję bilet. I gratuluję udanej inspiracji!Raport z wczoraj: + zaktualizować licencję do v-raya + napisać do prowadzącego z pytaniem o godziny konsultacji - facet wygrał mój osobisty ranking na największego no-life'a semestru - kolejny raz odpisał mi w niecałą minutę na maila wysłanego w okolicach północy + wykąpać się + spróbować zasnąć plus nieplanowane: + posprzątać w pokoju Plan na dziś:
|
#2090 | |
|
Zakorzenienie
|
Wzięłam się za szycie sukienki...
Trudno to zrobić samej na sobie, dopasować tu i tam długą sukienkę... Nie dziwię się, że niechętnie się za to zabieram. Okazało się jednak, że nie mam granatowego suwaka... Więc odłożyłam sukienkę do następnego razu, kiedy będę już mieć suwak. Mam drugi suwak i drugi materiał pasujący do suwaka, tylko nie wiem gdzie się schował! W rezultacie przeszyłam moją czarną, starą wysłużoną sukienkę, która rołazi się w szwach, miałam nadzieję, że będzie do chodzenia po domu w upały. Na zdrowy rozsądek powinam ją wyrzucić, ale ja tak ja kocham... Byłam tez u fryzjera. Nie przepadam za fryzjerami. Ale nie mam na co narzekać jeśli chodzi o tą panią co mnie cięła dziś. Zapuszczam włosy dalej. Cytat:
To naprawdę coś!!! Gratulacje!!!
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2011-06-15 o 22:23 |
|
|
|
|
#2091 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Nebula, jak lody? Jak dieta? ![]() Jadę dziś na kawę, muszę powstrzymać od latte. Cytat:
![]() A raczej reflektor ![]() Mam podobnie - rozmowa z kimś, kto przeżywa podobne stany niezależnie ode mnie i rozumiem to bez słów jest dla mnie bardzo cenna. Dziś właśnie jestem po takiej ważnej rozmowie Cytat:
właśnie - z głowyA moje wyniki badań hormonów leżą w przychodni od listopada (leżą jeszcze?), nie odebrałam, nie poszłam z nimi do lekarza ![]() ![]() Muszę zrobić to w tym/przyszłym tygodniu... Cytat:
Świetnie! Ja też wzięłam sobie do serca to "od razu" Cytat:
Szczerze podziwiam. Ja mam dwie lewe ręce. Zbieram się tygodniami do przyszycia guzika i np. nie noszę ulubionych spodni miesiącami, albo zapinam pasek i braku guzika nie widać ![]() Fajnie, że fryzjer udany Ja w ostatniej chwili dziś zawróciłam... może jutro pójdę, bo dziś mam mało czasu. |
||||
|
|
|
#2092 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)) Przez wakacje, we francji. Jak się okazało, jeden z moich większych kroków w doroslosc. Czasem bywalo ciezkawo, ale bardzo jestem zadowolona z tego wyjazdu. ![]() Cytat:
(Swoja droga mozecie sobie wyobrazic jak bardzo stresujace bylo to szukanie - pod naporem czasu, ledwo co znajac francuski... - nei wiem jak mi sie to udalo zrobic) Dzisiaj bylam na examie. Przezylam. Wielka zaba polknieta, teraz tylk oczekac na wyniki i modlic sie, abym nei musiala cholerstwa powtarzac. To okrrropne bylo! Blleee. Mam w zwiazku z tym mnostwo nowych planow - wyrobic sobie paszport - zrobic prawo jazdy - zrobic kurs rosyjskiego |
||
|
|
|
#2093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o rany!! Tygrysku, ale sie rozbrykalas;d;d Absolutnie podziwiam, gratuluje i chyle czola! |
|
|
|
|
#2094 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki
. Ale np. przy pisaniu listu motywacyjnego tak z marszu miałam takie myśli, że może powinnam znaleźć w necie z 10 innych i porównać, zadzwonić do znajomych którzy pracują w HR żeby przeczytali i poprawili, ale pewnie ogłoszenie by się przeterminowało zanim bym to wszystko zrobiła. Trochę jestem w szoku, że można tak po prostu otworzyć worda i uporać się z tym w 15 minut
|
|
#2095 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
DIETA SUPER! Chudne : ) I nie ma odstepstw, a latte sobie zamow jezeli maja specjalne chude mleko
|
||
|
|
|
#2096 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A to dopiero początek![]() Wiecie co, odkąd tu regularnie zaglądam bardzo dużo analizuję siebie i innych, próbuję wymyślić systemy i metody na motywację, tak jakby wzięłam samą siebie pod lupę - i czasami moje przemyślenia są błędne albo wymyślam zbyt skomplikowane i przez to nieużyteczne rozwiązania - ale myślę, że mam też jakieś sensowne przemyślenia, które może innym też by pomogły. No i tak sobie pomyślałam, że pewnie każda z Was coś takiego sobie wypracowała, zresztą często o tym piszecie, ale to często ginie wśród raportów, motywacyjnych kopów, offtopów i omawiania bieżących spraw - więc może każda z nas mogłaby zrobić mini-listę takich sprawdzonych rad i mądrości i potem można by to zebrać i wrzucić w pierwszy post. Co myślicie? Ja na początek mogę dać taki przykład:1. Planując kolejny dzień nigdy nie zapominaj o wyznaczeniu sobie czasu na odpoczynek i trzymaj się tego (jeśli tego nie zrobię, to zżera mnie poczucie winy, że powinnam coś innego robić i w rezultacie ani nie robię nic sensownego ani nie odpoczywam i to dopiero jest mega strata czasu)
|
|
|
#2097 |
|
Zakorzenienie
|
a dziewczyny, zacmienie sie zaczelo. W Pl bedzie widoczne od 21.20. U mnie chmury
a warto, calkowite zacmienia sa interesujace, zwlaszcza jak mijaja...moze jakas krwawa ofiara na czesc boga slonce by sie nie gniewal?
|
|
|
|
#2098 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale na razie jest jaaaasno...i w ogóle nie widać księżyca ![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
![]() A właśnie dzisiaj się nie dostosowałam do Twojej rady...jestem zmęczona, zaplanowałam sobie różne rzeczy i...teraz się boję nawet spojrzeć do kalendarza, bo naprawdę mi się nie chce Spałam ledwie ze 4 godziny, dla mnie to mało A egzamin i tak mi nie poszeeeeedł
|
|
#2099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawo!!!! ![]() Energia aż Ciebie kipi!!!! A co do porad w pierwszym poście, nie ma sprawy. Tak planowałam zrobić, ale stanęło na tym co jest teraz.
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2011-06-15 o 20:54 |
|
|
|
|
#2100 |
|
Zakorzenienie
|
dla mnie dosc cenna rada jest -
zapisywanie kazdej najmniejszej rzeczy do zrobienia, wykreslenie nawet zmycia naczyn, czy pomalowania paznokci dodaje energii 'oo da sie'. tylko nie opanowalam jeszcze nie zapychania czasu ✂✂✂✂✂✂✂ami byle tylko nie robic pilnych rzeczy...wymysme
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.

miłego dnia dziewczyny!

Ale już się uspokoiłam, wzięłam parę głębokich oddechów i zaczynam naukę 
)

zdam rezultaty czy dobre

Jakiś tam niepokój ciągle we mnie siedzi, ale powoli wracam do normalnego funkcjonowania.
Może pamiętacie, jak opowiadałam kilka dni temu o mojej znajomej, która zawsze wszystko robiła od razu i rzucała się na głęboką wodę nawet jeśli się czegoś bała? I że spróbuję się nią zainspirować i choć raz dziennie realizować jakieś zadanie w momencie w którym się pojawi? Oto co mi się udało:
Może nie rzuciłam pani profesor na kolana, ale źle też nie było

a warto, calkowite zacmienia sa interesujace, zwlaszcza jak mijaja...