Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! 9 13,24%
Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! 4 5,88%
Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. 0 0%
W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. 1 1,47%
Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. 3 4,41%
Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. 1 1,47%
Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. 28 41,18%
Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. 1 1,47%
W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. 1 1,47%
Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. 0 0%
Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. 14 20,59%
Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. 0 0%
Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. 6 8,82%
Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-15, 07:48   #4531
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011

Aniu Trzymam kciuki aby wreszcie się skurcze wyklarowały albo w jedną albo w drugą str
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 07:55   #4532
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość

My właśnie po wizycie - wczoraj zaczęliśmy 36tc. Wszystko ok, szyjka zamknięta, nie skraca się. tętno 133. Następna wizyta za 2 tygodnie i wtedy będę mieć pierwsze ktg. W miedzy czasie wymaz na paciorkowce i jakieś inne badania. Mam odstawić żelazo bo wyniki ładne.

A mam do Was pytanie - może nie umknie uwadze - co myślicie o bankach krwi pępowinowej?

Następna pełnia jest 15 lipca - ja się na nią szykuję
banki krwi- zdzierstwo, ale pewnie jak ktoś ma nadmiar kasy to lubi takie "dobrodziejstwa" dla uspokojenia własnego sumienia, nikt mi nie zagwarantuje że za 20 lat dany bank będzie istniał, i masę innych argumentów.
Monia dobrze opisała, zgadzam się w 100%

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
co do tego czopa pisałam własnie sms z Milenka, że ani nic mnie nie swedzi, nic nie piecze, nie ma zadnego zapachu czy cos, wiec nie sadze zeby to byl jakis stan zapalny. Upławów zadnych nie miałam, a tu nagle mokro w gaciach, patrze co to a to taka galareta glutowata, raczej biała na brązowo podbarwiona, tyle co duza czereśnia. Raz tak poleciało i dalej cisza. Nic mnie nie boli okresowo, nic dalej nie leci.

Postaram sie jutro dostac do gina, niech zerknie

Dziś miałam tylko usg w klinice, z nereczkami niestety bez zmian, nadal powiekszone, ale generalnie budowa ok, zadnych zmian poza powiekszeniem, a to niby dobrze. Mamy rodzic w szpitalu z dobra opieka dla noworodków i oddziałem nerkowym. Juz mamy namiary od mojej szefowej do pani ordynator i jutro zadzwonie do niej na konsultacje.

Sara waży ok.2600 w 4o tygodniu pani doktor szacowała 3600 mamy fotki pyzatej buzi z zadartym noskiem i ziewajaca córunie

AAAaaaa jak cudnie, a jaki duży chłopina SZOK przy takiej drobnej mamuni. BRAWO MARINKO
a jaki śliczny
carmelka ładna waga, taka w sam raz. Nereczkami się nie martw, po porodzie od razu będzie pod obserwacją i fachową opieką , zobaczysz co Ci powie ordynator po konsultacjach. Narazie o tym nie myśl.

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Witam się z domu

Noc w miarę, choć skurcze cały czas były i są.... ale mimo wszystko udało mi się nawet trochę przespać.
Dziwne takie.... położna wczoraj powiedziała że jak się nasilą, będą dłuższe regularne, to się zgłosić. No to od 5 leżałam ze stoperem, wyszło że trwają po 35-40 sekund, boli jak cholera (mąż patrząc na mnie stwierdził że wczoraj musiało mniej boleć), tyle że odstępy 3,5-4 minuty to nie wiem czy pod regularne podchodzą...
Nie chcę na razie jechać i znowu zamieszania robić, ale jak do południa nie przejdzie to chyba pojadę do swojej lekarki, dziś akurat w szpitalu przyjmuje, może mi powie co i jak...
A podobno przepowiadające nie bolą..

Aniaa ja nadal uważam że dobrze zrobiłaś iż wczoraj pojechałaś, bo regularne skurcze trwające kilka godzin to żadna panika, nie wiem jaka odległość Cię dzieli od szpitala, a skoro bolesne to wiadomo ze coś sie zaczyna święcić? badanie ginekologiczne Ci robili, jakieś rozwarcie jest?
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 07:55   #4533
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kmat Pokaż wiadomość
o widzę że ja pierwsza od rana

Dziewczyny mam pytanie zastanawiam się nad wózkiem Espiro GTX czy któraś z Was go ma słyszałyście jakieś opinie od znnanych Wam użytkowników? Na necie czytam poztywne opinie. Cena też w miarę ok 1300 zł za gondole plus spacerówkę. Proszę Was o zdanie http://www.tosia.pl/sklep/product/p/...spiro,gtx.html
mimo, że nie mam espiro GTX to napiszę Ci co sądzę, bo sami z mężem się bardzo poważnie zastanawialiśmy nad nim bardzo nam się podobał - w sumie w pewnym momencie najbardziej z tych wszystkich oglądanych na necie i byliśmy nastawieni na kupno, ale jak pojechałam do sklepu zobaczyć go "na żywo" to niestety, ale odpadł, ale w zasadzie z jednego powodu: wózek jest stosunkowo niski a my z mężem to obydwoje wysocy i mio, że można sobie rączkę wyregulować na odpowiednią do prowadzenia wysokośc to ja jakoś czułam się jakbym prowadziła wózek dla lalki
poza tym gondola wydała mi się dość wąska i mała, a zimą to wiadomo, że dziecko będzie w tych wszystkich śpiworkach itp. to miejsca trochę potrzebuje
ale jakbym była niższa to bym brała! bo wykończenie wózka super - widać, że materiały dobrej jakości, fajnie się prowadzi i cena korzystna
Cytat:
Dzień dobry Witam się z domu

Noc w miarę, choć skurcze cały czas były i są.... ale mimo wszystko udało mi się nawet trochę przespać.
Dziwne takie.... położna wczoraj powiedziała że jak się nasilą, będą dłuższe regularne, to się zgłosić. No to od 5 leżałam ze stoperem, wyszło że trwają po 35-40 sekund, boli jak cholera (mąż patrząc na mnie stwierdził że wczoraj musiało mniej boleć), tyle że odstępy 3,5-4 minuty to nie wiem czy pod regularne podchodzą...
Nie chcę na razie jechać i znowu zamieszania robić, ale jak do południa nie przejdzie to chyba pojadę do swojej lekarki, dziś akurat w szpitalu przyjmuje, może mi powie co i jak...
A podobno przepowiadające nie bolą..
jej Aaniu coś mi się wydaje, że długo w tym dwupaku już nie pobędziesz.. faktycznie pojedź dzisiaj do swojej lekarki - o ile dasz radę w tym bólu wytrzymać jeszcze parę godzinek

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 08:15   #4534
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
jej Aaniu coś mi się wydaje, że długo w tym dwupaku już nie pobędziesz.. faktycznie pojedź dzisiaj do swojej lekarki - o ile dasz radę w tym bólu wytrzymać jeszcze parę godzinek
Muszę wytrzymać...choć bolesne, nie powiem....
patik, też mam nadzieję że dzidziol wreszcie się zdecyduje tak albo tak, a nie będzie tylko rodziców nabierał.. lekarz stwierdził że rozwarcia nie ma... to czemu mnie tak boli

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 08:18   #4535
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę wytrzymać...choć bolesne, nie powiem....
patik, też mam nadzieję że dzidziol wreszcie się zdecyduje tak albo tak, a nie będzie tylko rodziców nabierał.. lekarz stwierdził że rozwarcia nie ma... to czemu mnie tak boli
Kazał Ci brac jakies leki hamujace skurcze lub rozkurczowe?
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 08:19   #4536
zanka205
Zakorzenienie

aania_20 kurcze nie fajnie, że Cię odesłali
powinni pomóc, może oksy dać żeby rozkręcić skurcze...
jakby Ci wody odeszły to pewnie już byś rodziła
trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 08:22   #4537
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
aania_20 kurcze nie fajnie, że Cię odesłali
powinni pomóc, może oksy dać żeby rozkręcić skurcze...
jakby Ci wody odeszły to pewnie już byś rodziła
trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie
Jak nie ma rozwarcia zamordowali by dziewczyne oksy:/
Stary 2011-06-15, 08:25   #4538
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Nasze wczorajsze zakupy
1.zakupy Oliviera
nie wiem czemu pozostałe zdj nie chcę się dodać spróbuje później na 2 kompie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02352.jpg (93,3 KB, 25 załadowań)

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2011-06-15 o 08:30
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 08:27   #4539
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość
Jak nie ma rozwarcia zamordowali by dziewczyne oksy:/
na szyjkę też są leki
ja nie miałam ani rozwarcia ani skurczy, wody odeszły i trzeba było urodzić
wszystko w szpitalu wywołali i to w 6 h urodziłam (pierwsze 6 leżałam pod ktg)

Stary 2011-06-15, 08:28   #4540
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
na szyjkę też są leki
ja nie miałam ani rozwarcia ani skurczy, wody odeszły i trzeba było urodzić
wszystko w szpitalu wywołali i to w 6 h urodziłam (pierwsze 6 leżałam pod ktg)
Trzymam kciuki,zeby teraz wszystko było w terminie nie wywoływane
Stary 2011-06-15, 08:30   #4541
meszsares
Zadomowienie

Aania - ale emocje!
wiesz - z tymi skurczami to jest tak, ze nie musza miec wiele wspolnego z rozwarciem niestety - to, ze sa nie oznacza, ze bedzie automatycznie szlo rozwarcie.
Ale u Ciebie widac, ze porod sie zaczal i ja tak sobie mysle, ze jeszcze chwilka i pooooleci z gorki!!! Rozwarcie jak ruszy tak od 3-4cm- to go juz nic nie powstrzyma, zobaczysz
I pamietaj o waznej rzeczy:
PRZY 6CM ROZWARCIA MASZ JUZ 3/4 PORODU ZA SOBA!
jak uslyszysz wiec 6cm to bedzie to oznaczalo bliski koniec akcji Sama sie zdziwisz jak to szybko pojdzie
: kciuki:
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 08:33   #4542
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
Aania - ale emocje!
wiesz - z tymi skurczami to jest tak, ze nie musza miec wiele wspolnego z rozwarciem niestety - to, ze sa nie oznacza, ze bedzie automatycznie szlo rozwarcie.
Ale u Ciebie widac, ze porod sie zaczal i ja tak sobie mysle, ze jeszcze chwilka i pooooleci z gorki!!! Rozwarcie jak ruszy tak od 3-4cm- to go juz nic nie powstrzyma, zobaczysz
I pamietaj o waznej rzeczy:
PRZY 6CM ROZWARCIA MASZ JUZ 3/4 PORODU ZA SOBA!
jak uslyszysz wiec 6cm to bedzie to oznaczalo bliski koniec akcji Sama sie zdziwisz jak to szybko pojdzie
I zeby nie było kryzysu 7 cm
Stary 2011-06-15, 08:35   #4543
JustPi
Rozeznanie

dzień dobry
aaaaleee się działo od wczoraj
Marinko GRATULACJE Igorek ogromny podziwiam za sn
Aania kurcze dziwne, że Cię odesłali z takimi regularnymi skurczami. Oby dziś się wyjaśniło, bo takie czekanie musi wkurzać.
Zanka SUPERRR że już jesteś z nami brakowało nam Ciebie

to na razie tak bardzo w skrócie, idę zrobić kawkę i śniadanie i nadrabiam, bo widzę, że wczorajszy dzień był bardzo płodny
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 08:45   #4544
BABONIK
Zadomowienie

dzień dobry

wpadam spojrzec czy Aania jest juz mamą,czy Dziubek coś wywołał a tu cisza

no dziewczynki,fajnie by było jakby codzień ktoś urodził czas by mi szybciej do sierpnia zleciał

milego dnia życzę wszystkim

i powodzenia bliskim rozpakowania

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 09:06   #4545
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość
Kazał Ci brac jakies leki hamujace skurcze lub rozkurczowe?
Nic...

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
Dziękuję za kciuki
a mój mąż twierdzi że jeszcze chwila i będzie słuchał za swoje

Stary 2011-06-15, 09:09   #4546
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
kochana jesteś-doskonale mnie zrozumiałaś
Ja mu zaproponowałam, że wezmę tę TV, ale niech on odrazu opłaci ten abonament za np. 2 lata( za czas trwania umowy)żebym nie była zobowiązana.(Babci tak rodzice zrobili i jest ok.), ale nic nie odpisywał, więc ja do niego- czy się obraził, a on że nie wyluzuj, samochody oglądałem- ja tu sie przejmuję, a on już dawno czym innym się zajmuje i weź tu z takim człowiekiem sprawy załatwiaj nie powazny jest i tyle...Po za tym ona ma morze kasy, nie to co ja i po prostu nie szanuje pewnych rzeczy....ludzie naprawdę zmieniają się pod wpływem pieniądza, widzę to nie tylko po nim, ale również po moim niestety tacie, ale cóż...ja mam swoje życie i nie mogę sobie pozwolic na wchodzenie w nie buciorach

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

WOW od dzisiaj podsumowujesz tak każdy dzień
Widzisz i dlatego warto być ASERTYWNYM! bo dam rękę ściąć, że kiedy Ty będziesz potrzebowała pomocy- nie dostaniesz jej, bo oni będą mieli inne (dla Ciebie mniej ważne) sprawy, dlatego Ja bym się nie pakowała w takie coś..

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Zanetaa powiedz delikatnie teściowej że jak coś zechcesz to zjesz sama i jak będzie trzeba to poprosisz ją o pomoc. Narazie spokojnie, jak nie poskutkuje to trzeba wytoczyć cięższe działa..
Teściowe oj teściowe..
Już mówiłam, jestem póki co cierpliwa, ale wiem że wybuchnę któregoś dnia...Musiałam tutaj na forum się wyżalić

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

pieknie podsumowane te które mają dużo nadrabiania powinny zacząć od tego posta
Zawsze czekałam może któraś z Was wpadnie na takie podsumowanie, żebym miała mniej doczytania ale się nie doczekałam

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam bardzo Kochane jesteście
Musiałam od kompa odejść, bo mąż dzwonił, jest zachwycony.
A teraz dalej o wizycie:
Poślizg w wizytach około 1h, myślałam, że jajko zniosę. Lekarz zbadał mnie, szyjka trzyma ładnie, choć delikatnie rozpulchniona, leków żadnych nie przepisywał. Pobrał mi materiał do cytologii, zlecił kilka badań. Ogólnie bardzo rzeczowy i sympatyczny człowiek. Trochę był tylko w szoku, jak mu powiedziałam, że do tej pory badana byłam tylko raz w 8. tygodniu w Polsce. Później wyczekałam się znowu prawie godzinę, bo USG robił jego syn. Pomierzył małą, powiedział, że stópka ma 5,5cm (kurcze, chyba będzie mieć po mnie duży numer), wszystkie parametry w normie, przesunął datę z 18-tego na 17-ty, choć stwierdził, że nie będzie nigdzie zmieniać, bo nie ma sensu o jeden dzień. Mała waży 1850g, kawał babki.
Ogólnie jestem baaaardzoooo zadowolona i szczęśliwa, że wszystko ok!!

A pytacie o imię, na 90% Gabrysia.
Ładne imię mam koleżankę o tym imieniu która ma śliczne loczki
Cytat:
witam
No i się doczekałaś Nas , a my Ciebie

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość

My właśnie po wizycie - wczoraj zaczęliśmy 36tc. Wszystko ok, szyjka zamknięta, nie skraca się. tętno 133. Następna wizyta za 2 tygodnie i wtedy będę mieć pierwsze ktg. W miedzy czasie wymaz na paciorkowce i jakieś inne badania. Mam odstawić żelazo bo wyniki ładne.

A mam do Was pytanie - może nie umknie uwadze - co myślicie o bankach krwi pępowinowej?

Następna pełnia jest 15 lipca - ja się na nią szykuję
Ja nigdy tętna nie miałam mierzonego Ja kiedyś się zastanawiałam nad bankami krwi pępowinowej, ale za drogo... i to dopiero zaczyna się rozwijać, więc odpuściłam.

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
co do tego czopa pisałam własnie sms z Milenka, że ani nic mnie nie swedzi, nic nie piecze, nie ma zadnego zapachu czy cos, wiec nie sadze zeby to byl jakis stan zapalny. Upławów zadnych nie miałam, a tu nagle mokro w gaciach, patrze co to a to taka galareta glutowata, raczej biała na brązowo podbarwiona, tyle co duza czereśnia. Raz tak poleciało i dalej cisza. Nic mnie nie boli okresowo, nic dalej nie leci.

Postaram sie jutro dostac do gina, niech zerknie

Dziś miałam tylko usg w klinice, z nereczkami niestety bez zmian, nadal powiekszone, ale generalnie budowa ok, zadnych zmian poza powiekszeniem, a to niby dobrze. Mamy rodzic w szpitalu z dobra opieka dla noworodków i oddziałem nerkowym. Juz mamy namiary od mojej szefowej do pani ordynator i jutro zadzwonie do niej na konsultacje.

Sara waży ok.2600 w 4o tygodniu pani doktor szacowała 3600 mamy fotki pyzatej buzi z zadartym noskiem i ziewajaca córunie
Nooo to kawał babeczki

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Najblizsze pełnie ksiezyca

15 Czerwiec

15 Lipiec

13 Sierpień

12 Wrzesień

Dostosujcie sie jak wam pasuje
Mnie by pasowało ok 17 lipca

Cytat:
Jestem Dziękuję WSZYSTKIM za kciuki i przepraszam za zrobienie paniki
No i tak: lekarz mnie zbadał, ktg zrobili ale nie wykazało żebym miała rodzić..
lekarz mi dał wybór - mogę zostać na obserwacji, choć jeśli nie chcę to mnie siła nie zatrzyma i moge do domu wrócić, z zaznaczeniem że nie wie czy przyjadę do nich znów rano czy za kilka dni...
Nie chciałam zostać, bo zdecydowanie milej spać we własnym domu, z mężem...
w sumie może mogłam nie jechać, ale tak: wzięłam prysznic, skurcze zamiast ustać czy się złagodzić to silniejsze, liczyliśmy - co 3 minuty, do tego bolesne, więc średnio pasują do opisu przepowiadających...mąż stwierdził że jedziemy sprawdzić.
A teraz nawet mocniejsze są niż były, mam nadzieję że jakoś się wyśpię...

Jak tylko poczujesz że to TEN moment jedź
będziemy 3mać kciuki!!

Cytat:
Napisane przez kmat Pokaż wiadomość
o widzę że ja pierwsza od rana

Dziewczyny mam pytanie zastanawiam się nad wózkiem Espiro GTX czy któraś z Was go ma słyszałyście jakieś opinie od znnanych Wam użytkowników? Na necie czytam poztywne opinie. Cena też w miarę ok 1300 zł za gondole plus spacerówkę. Proszę Was o zdanie http://www.tosia.pl/sklep/product/p/...spiro,gtx.html
Ja niestety Ci nie pomogę

Miałam więcej postów i nie ma
jest jakaś ograniczona ilość?!

Ja wstałam poszłam do Biedronki,
zjadłam 2 pączki 2 7days'y i nadal jestem głodna
Muszę ogarnąć salon i sypialnie
wstawię pranie i lenistwo dzisiaj cały dzień

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 09:16   #4547
83monia
Zakorzenienie

a mnie dzis chyba popier.dzielił0! pełnia albo hormony - cos jest na rzeczy. prawie sie poryczalam bo jechala karetka na sygnale a przed chwila to prwie sie histerycznie zanosilam bo babka na infolinii powiedziala mi ze oplombowanie licznika energetcznego moze tylko zamowic osoba ktora widnieje na fakturze - no nie brzmialam jak moj teśc... odwala mi normalnie!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 09:19   #4548
zanetaa88
Zakorzenienie

Monia pełnia, pełnia
dzwonił do mnie koleś wczoraj jak już spałam, że kupił na mojej aukcji rzecz,
wchodzę na moja aukcję a ona nadal aktywna
ale przyszedł e-mail do kolesia jak ma zapłacić...
widzę, że koles dopiero zaczyna allegrować się więc pewnie nie wiedział, że trzeba nacisnać KUP TERAZ..

Stary 2011-06-15, 09:25   #4549
youyou
Zakorzenienie

dzień dobry mamuśki

aania to czekamy na rozwój akcji trzymaj się dzielnie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Już piszę.

Leżaczek nie, bo wymusza pozycję półleżącą, która nie sprzyja samodzielnemu rozwojowi dziecka. Leżąc w czymś takim maluch ma główkę lekko uniesioną i opartą wygodnie, więc może patrzeć na otoczenie bez wysiłku. A to akurat jest złe. Mięśnie mu nie pracują. Kiedy leży na podłodze, materacu, w wózku musi SAM unosić główkę i pracują mu mięśnie, które tę główkę o odpowiednim momencie same będą mogły utrzymać. Tu tego nie ma. Dziecko w leżaczku NIC nie robi, tylko wodzi oczkami. Tylko leżąc płasko może ćwiczyć i rozwijac się w prawidłowym dla siebie rytmie.

Nosidełka nie, bo wymuszają pozycję jakby siedzącą, tzn. ciężar ciała opeira się jakby na bioderkach, a to za wcześnie na siedzenie. No chyba że zaczniemy nosić w wieku 9 miesięcy, to wtedy jak najbardziej wolno!

No i z chustami podobny problem - wg. tej terapeutki bezpiecznie jest ich używać +/- w 9 miesiącu życia dziecka, jeśli ktoś jeszcze wtedy chce Oraz do 6 tygodnia. Bo noworodek jest w takiej chuście w tzw. pozycji fasolki. I to jest naturalne, ale tylko dla noworodka właśnie, czyli do ok. 6 tygodnia. Potem taka pozycja ogranicza i też jakoś tam hamuje rozwój i kształtowanie prawidłowych wzorców postawy.
WIęc albo na 6 tygodni chusta, alebo po 9 miesiącu.

Poza tym ona mówiła (i tu się zgodzę), że dla dziecka NUDNE jest gapienia sie w dekolt mamy (czy plecy). Chodzi o momenty, gdy w chuście nosimy je do siebie przodem. I chcąc zobaczyć coś więcej, a na pewno każde dziecko zechce, odpycha się rączkami i odwraca główkę, co akurat w tym momencie i tej pozycji nie jest korzystne.
A ja się nie zgodze co do chust..

Nie rozumiem dlaczego bezpieczne jest dopiero po 9.miesiącu noszenie w chuście zapewnia najbardziej naturalny sposób noszenia dzieci.. i jest dozwolone na każdym etapie, a prawidłowe noszenie nawet sprzyja dobremu rozwojowi bioderek, np tzw pozycja na żabkę, podstawa to jednak prawidłowe (i odpowiednie dla wieku dziecka) ułożenie i zamotanie w chustę nikt nie będzie nosił w pionie kilkutygodniowego noworodka...

w ogóle noszenie ma same zalety, m.in. pomaga masowaniu brzuszka co sprzyja walce z ew. kolkami, dzieci są spokojniejsze, bo czują bliskość mamy (i taty ), czują się bezpiecznie co sprzyja ich rozwojowi emocjonalnego, dla mamy jest to wygodne i praktyczne, wszędzie można wejść, nie ma problemów za wąskich drzwi czy wysokich krawężników! itd

No i co do tej NUDY - to moim zdaniem dla takiego maleństwa najważniejsza jest bliskość i ciepło mamy jak nosiłam Filipa to on czuł moje ciepło i w mig zasypiał, na poznawanie świata ma okazję w innym czasie. a taki starszak już jest sprawny i więcej obejrzy świata w chuście z mamą niż leżąc w gondoli i gapiąc się w niebo

Poza tym czytałam że noszenie w chuście zmniejsza ryzyko nagłej śmierci łóżeczkowej
http://www.chustomania.pl/online/chu...za_ryzyko_sids

no ale i zwolennicy i przeciwnicy znajdą badania na poparcie swoich tez

Metoda Vojty jest rehabilitacją dla dzieci z problemami bioderkowymi, z tego co wiem to straszne są te ich rehabilitacje. ja jakoś im nie ufam
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 09:30   #4550
aania_20
Zakorzenienie

Obiecuję że dam znać smskiem, żeby Was nie stresować
Teraz pewnie nie będzie mnie na necie, ale odezwę się jesli się coś zmieni

Stary 2011-06-15, 09:31   #4551
youyou
Zakorzenienie

Zapomniałam się pochwalić że dziś zaczynamy 36tc

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
a mnie dzis chyba popier.dzielił0! pełnia albo hormony - cos jest na rzeczy. prawie sie poryczalam bo jechala karetka na sygnale a przed chwila to prwie sie histerycznie zanosilam bo babka na infolinii powiedziala mi ze oplombowanie licznika energetcznego moze tylko zamowic osoba ktora widnieje na fakturze - no nie brzmialam jak moj teśc... odwala mi normalnie!
Stary 2011-06-15, 09:33   #4552
moniczka2123
Zadomowienie

Czesc wszystkim
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
no to się akurat wpasujesz

Jakbyś tyle nie zjadła, to by Cię nie bolał . Ja się opiłam kakao i też mi niedobrze .
Spokojnie Ty jeszcze nie rodzisz, proszę nie wpychać się w kolejkę

Brumku napisz co jest nie tak z chustami?
Jakbym sie tyle najadła ?? jak balona zjesc mi ktos kazała to zjadłam

Nie ja nie zamierzam sie wpychac w kolejke

Czekamy z Bartusiem grzecznie na tatusia
Zostało 10 dni
Eh...

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 09:36   #4553
mamad1
Zadomowienie

Dzień dobry wszystkim!
Marina wielkie gratulacje! Super się spisałaś! Igorek śliczny!

Kciuki za dzisiejsze wizyty!

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Mojego męża nie ma dopiero 2 dzień,
a czuję się jak jakaś osierocona.
Do tego włączą się nadopiekuńcza teściowa,
która najchętniej dawałaby mi jeść co 1h
wiecznie jej mówię, że jak będę głodna to sobie zjem, a on swoje "musisz jeść"
szlak mnie powoli trafia... wiem że się martwi, ale denerwujące to jest.
Chodzi, sprawdza czy mam wszystko, czy gdzieś chce jechać,
jakieś głupie pytania zadaje, które zadawała kilka razy.

wiem że chce dobrze, abym Ja miała dobrze, ale drażni mnie że tak co chwile lata koło mnie - nie jestem tego nauczona, jak coś chciałam to sobie sama zrobiłam,poszłam,kupiłam a ona najchętniej za mnie by to zrobiła...
czuję się osaczona

Boję się, że jak mąż wróci na jakiś czas jak mała się urodzi,
a potem wyjedzie to ona będzie chciała robić wszystko za mnie
a Ja tego nie chce! chciałabym aby tylko pomagała wtedy kiedy Ja nie będę umiała, rozumiała itd. Tylko że ona będzie to robić z myślą żeby mi było łatwiej...

Achh..
Przepraszam, za żale..
Doskonale Cię rozumiem! U mnie jest to samo- gadanie o jedzeniu, to nadskakiwanie... Też się boję, co będzie, gdy dziecko się urodzi...

DaKaro gratuluje poznania płci!I super, że wizyta udana!

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
j
Zanetaa powiedz delikatnie teściowej że jak coś zechcesz to zjesz sama i jak będzie trzeba to poprosisz ją o pomoc. Narazie spokojnie, jak nie poskutkuje to trzeba wytoczyć cięższe działa..
Teściowe oj teściowe..
Ciekawe, czy zadziała... U mojej nie działa- sprawdzałam wiele razy...

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
A my z konca sierpnia mamy czytac dwa watki?
Dobre pytanie!

Stapelka

Zanka miło, że wróciłaś!

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Ja mam na 12 sierpnia, a pełnia 13, ale ja nie chcę 13
Kiedy to podobno szczęście urodzić się 13

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
hmmm... dopóki nie dostaniesz po dupie to dalej będziesz taka dobra. a kogo prosi się o pomoc? tą osobę, która nie odmawia. i padło na Ciebie. ja jak wyjechałąm za granicę to miałam wiele próśb typu pozycz kasę. i wiesz co mój kochany braciszek wysłął mi jednego smsa z prośbą o pożyczkę 400 funtów. w ciągu kilku godzin miał już przelew. pożyczka miała byc na 3 tygodnie. po 4 miesiącach nawet nie powiedział mi czy zamierza oddac czy nie. az przy wizycie w Polsce powiedziałam mu, albo oddajesz kasę, albo zapomnij że masz siostre. A pieniędzy ode mnie już nigdy nie zobaczysz i tak i tak.
mój były narzeczony też pożyczył wielką sumę pieniędzy. umowa bła że po 3 latach spłaca bez żadnych odsetek. ot tak przysługa. przez pół roku nic. sama musiałam się upomniec. to i tak ostatnia częsc dostałam pod koniec ubiegłego roku. prawie piec lat po terminie. od tego czasu funt spadł z 5.50 zł do 4.50zł. i taki to dla mnie był interes. od tego czasu -nigdy więcej. A wszyscy moi znajomi wiedzą jakie mam już nastawienie i nie poproszą o pożyczkę. Zreszta prawdziwi przyjaciele by tak nie zrobili.
odpuśc sobie wyrzuty sumienia.badz egoistka
Mi kiedy ktoś powiedział, że jak się ma miękkie serce, to trzeba mieć twardą d..ę. Coś w tym prawdy jest.
Ja też kilka razy pożyczałam pieniądze znajomym i braciom, ale nie mieli problemów ze spłatą długu, więc miałam szczęście...

Cytat:
Zapomniałam się pochwalić że dziś zaczynamy 36tc
Gratulacje !
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 09:38   #4554
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Metoda Vojty jest rehabilitacją dla dzieci z problemami bioderkowymi, z tego co wiem to straszne są te ich rehabilitacje. ja jakoś im nie ufam
ja słyszalam ze sie od tej metody powoli odchodzi wlasnie ze wzgledu na jej bolesnosc, na rzecz innych form rehalilitacji, nie tylko bioderkowej.

ja w nosidelku nosilam mojego malego jak mial wiecej niz pol roku, bo jezdzilismy do zlobka autobusami z przesiadka, wiec tarabanienie sie z wózkiem bylo niemozliwe (autobusy starego typu...). a bioderka mial kiepskie zanim zaczal przygode z nosidlem...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 09:47   #4555
moniczka2123
Zadomowienie

Stanął mi suwaczek

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 09:53   #4556
Zmalowana
Zakorzenienie

Hej Brzuszki

Ale emocje jak się czyta to wszystko, ruszyła już chyba nasza letnia maszyna porodowa

Zanka dobrze, że już jestes Jak się czujesz ?

pieleszka
trzymam kciuki za wizytę. I za inne też jak są;> I prosze o kciuki za moją

kmat
moja koleżanka ma espiro gtx i wózek wizualnie jest super, ale...gondola rzeczywiście jest mała, jej córa juz jak miała 5 msc się nie mieściła (zima), kosz też jest mały, i wózek jest generalnie ciężki :/ Poza tym z plusów jest to, że w gondoli można regulować siedzisko, tzn troszkę podnieść do góry, rączka jest "łamana" i wózek no generalnie ładny.

A ja miałam dzisiaj fatalną noc :/ Caly czas mnie brzuch bolał i miałam takie kucia 5 sekundowe. Nie wiem co to było, ale ból okropny. Potem skurcze łydki, a od 7 kosili trawnik więc nic nie pospałam :/

patik brunetka prosi żebyś napisała na tym drugim wątku o przesunięciu stpokania.

Edytowane przez Zmalowana
Czas edycji: 2011-06-15 o 09:57
Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 09:57   #4557
zanka205
Zakorzenienie

Zmalowana dzięki brzuch mnie od rana jak na @ boli
denerwuje mnie to już

Stary 2011-06-15, 09:58   #4558
zanetaa88
Zakorzenienie

Kurdę nie daję mi spokoju te dotacje Unijne, zadzwoniłam jeszcze raz i na spokojnie zadałam pytania które mnie nurtują i męża.
Do stracenia nic nie mamy, bo nawet jak zapłace 189zł to do 10 dni jeżeli się rozmyślę, mogę papiery oddać a oni zwrócą kasiorę.
Zaczyna się dopiero pierwsza tura tego projektu i pieniądze są bez zwrotne, bo to sa dotacje dla małych firm... no kuszące badziwie..
więc chyba zapłacę te 189zł i zobaczymy co z tego będzie...

Youyou gratuluje 36 tyg to dla nie których ciąża donoszona możesz działaś

mamad1
więc wiesz co czuję

Dobra zabieram się za ogarnianie

Stary 2011-06-15, 10:02   #4559
agulaaabar
Zakorzenienie

Witam

Wpadam zobaczyć czy się nam coś może urodziło już czy nie ale widzę, że nadal czekamy

Byłam wczoraj w biedronce i u mnie już proszku Lovela nie było w ogóle, jedynie co to płyn do prania czy cos takiego jest, ale z nowej gazetki.

Co do chusty, nosidełka i leżaczka.... chusty stosować nie będę, ale nie wydaje mi się, żeby szkodziła dziecku, leżaczek mamy zamiar kupić, ale nie trzymać małej 12h dziennie w nim tylko na chwile żeby sie pobawiła, nosidełko mam, czy będę stosować - się okaże
Ogólnie u nas dzieciaki było wychowywane "na podlodze" poskładany koc na podłodze, na to dzieciaka i sobie leżało, z tym że teraz mamy w domu psa.... więc z tym będzie trzeba na pewno uważać
Wszystko wyjdzie "w praniu"

pewnie od jutra już nie bedę miała czasu na wizaz, bo rodzinka się zaczne zjeżdżać... musze dziś wysprzątać sobie generalnie dom, wyprasować wszystkie rzeczy na sobotę i niedzielę i spakować rzeczy bo z piątku na sobotę śpimy poza domem, mam tylko nadzieję, że mnie leń nie dopadnie i wszystko zrobię

Aaaa i sniło mi sie, że Lilka już na świecie była, była wielka, ciężka jak cholera i miała gigantyczne stopy! ubranka w rozmiarze 68 były na nią za małe

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 10:02   #4560
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Youyou gratuluje 36 tyg to dla nie których ciąża donoszona możesz działaś
no jeszcze nie donoszona, bo to zaczęliśmy 36tc a nie skończyliśmy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości