|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
Aniu Trzymam kciuki aby wreszcie się skurcze wyklarowały albo w jedną albo w drugą str
|
|
|
|
#4532 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
banki krwi- zdzierstwo, ale pewnie jak ktoś ma nadmiar kasy to lubi takie "dobrodziejstwa" dla uspokojenia własnego sumienia, nikt mi nie zagwarantuje że za 20 lat dany bank będzie istniał, i masę innych argumentów. Monia dobrze opisała, zgadzam się w 100% Cytat:
![]() ładna waga, taka w sam raz. Nereczkami się nie martw, po porodzie od razu będzie pod obserwacją i fachową opieką , zobaczysz co Ci powie ordynator po konsultacjach. Narazie o tym nie myśl.![]() Cytat:
Aniaa ja nadal uważam że dobrze zrobiłaś iż wczoraj pojechałaś, bo regularne skurcze trwające kilka godzin to żadna panika, nie wiem jaka odległość Cię dzieli od szpitala, a skoro bolesne to wiadomo ze coś sie zaczyna święcić? badanie ginekologiczne Ci robili, jakieś rozwarcie jest? |
|||
|
|
|
#4533 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a my z mężem to obydwoje wysocy i mio, że można sobie rączkę wyregulować na odpowiednią do prowadzenia wysokośc to ja jakoś czułam się jakbym prowadziła wózek dla lalki poza tym gondola wydała mi się dość wąska i mała, a zimą to wiadomo, że dziecko będzie w tych wszystkich śpiworkach itp. to miejsca trochę potrzebuje ale jakbym była niższa to bym brała! bo wykończenie wózka super - widać, że materiały dobrej jakości, fajnie się prowadzi i cena korzystna Cytat:
|
||
|
|
|
#4534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
patik, też mam nadzieję że dzidziol wreszcie się zdecyduje tak albo tak, a nie będzie tylko rodziców nabierał.. lekarz stwierdził że rozwarcia nie ma... to czemu mnie tak boli
|
|
|
#4535 |
|
Zakorzenienie
|
Kazał Ci brac jakies leki hamujace skurcze lub rozkurczowe?
|
|
|
|
#4536 |
|
Zakorzenienie
|
aania_20 kurcze nie fajnie, że Cię odesłali
powinni pomóc, może oksy dać żeby rozkręcić skurcze... jakby Ci wody odeszły to pewnie już byś rodziła trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie
|
#4537 |
|
Zakorzenienie
|
Jak nie ma rozwarcia zamordowali by dziewczyne oksy:/
|
|
|
|
#4538 |
|
Zakorzenienie
|
Nasze wczorajsze zakupy
1.zakupy Oliviera nie wiem czemu pozostałe zdj nie chcę się dodać spróbuje później na 2 kompie
Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-06-15 o 08:30 |
|
|
|
#4539 |
|
Zakorzenienie
|
na szyjkę też są leki
ja nie miałam ani rozwarcia ani skurczy, wody odeszły i trzeba było urodzić wszystko w szpitalu wywołali i to w 6 h urodziłam (pierwsze 6 leżałam pod ktg)
|
#4540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4541 |
|
Zadomowienie
|
Aania - ale emocje!
wiesz - z tymi skurczami to jest tak, ze nie musza miec wiele wspolnego z rozwarciem niestety - to, ze sa nie oznacza, ze bedzie automatycznie szlo rozwarcie. Ale u Ciebie widac, ze porod sie zaczal i ja tak sobie mysle, ze jeszcze chwilka i pooooleci z gorki!!! Rozwarcie jak ruszy tak od 3-4cm- to go juz nic nie powstrzyma, zobaczysz I pamietaj o waznej rzeczy: PRZY 6CM ROZWARCIA MASZ JUZ 3/4 PORODU ZA SOBA! jak uslyszysz wiec 6cm to bedzie to oznaczalo bliski koniec akcji Sama sie zdziwisz jak to szybko pojdzie![]() ![]() ![]() : kciuki:
|
|
|
|
#4542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4543 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry
![]() aaaaleee się działo od wczoraj Marinko GRATULACJE Igorek ogromny podziwiam za snAania kurcze dziwne, że Cię odesłali z takimi regularnymi skurczami. Oby dziś się wyjaśniło, bo takie czekanie musi wkurzać. Zanka SUPERRR że już jesteś z nami to na razie tak bardzo w skrócie, idę zrobić kawkę i śniadanie i nadrabiam, bo widzę, że wczorajszy dzień był bardzo płodny
|
|
|
|
#4544 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
wpadam spojrzec czy Aania jest juz mamą,czy Dziubek coś wywołał a tu cisza![]() no dziewczynki,fajnie by było jakby codzień ktoś urodził czas by mi szybciej do sierpnia zleciał![]() milego dnia życzę wszystkim i powodzenia bliskim rozpakowania
|
|
|
|
#4545 | |
|
Zakorzenienie
|
Nic...
Cytat:
![]() a mój mąż twierdzi że jeszcze chwila i będzie słuchał za swoje
|
|
|
#4546 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale się nie doczekałam ![]() ![]() Cytat:
mam koleżankę o tym imieniu która ma śliczne loczkiNo i się doczekałaś Nas , a my Ciebie Cytat:
Ja kiedyś się zastanawiałam nad bankami krwi pępowinowej, ale za drogo... i to dopiero zaczyna się rozwijać, więc odpuściłam.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
będziemy 3mać kciuki!! Cytat:
![]() Miałam więcej postów i nie ma ![]() jest jakaś ograniczona ilość?! Ja wstałam poszłam do Biedronki, zjadłam 2 pączki 2 7days'y i nadal jestem głodna ![]() Muszę ogarnąć salon i sypialnie ![]() wstawię pranie i lenistwo dzisiaj cały dzień |
|||||||||
|
|
|
#4547 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie dzis chyba popier.dzielił0! pełnia albo hormony - cos jest na rzeczy. prawie sie poryczalam bo jechala karetka na sygnale
a przed chwila to prwie sie histerycznie zanosilam bo babka na infolinii powiedziala mi ze oplombowanie licznika energetcznego moze tylko zamowic osoba ktora widnieje na fakturze - no nie brzmialam jak moj teśc... odwala mi normalnie!
|
|
|
|
#4548 |
|
Zakorzenienie
|
Monia pełnia, pełnia
dzwonił do mnie koleś wczoraj jak już spałam, że kupił na mojej aukcji rzecz, wchodzę na moja aukcję a ona nadal aktywna ale przyszedł e-mail do kolesia jak ma zapłacić... widzę, że koles dopiero zaczyna allegrować się więc pewnie nie wiedział, że trzeba nacisnać KUP TERAZ.. |
|
|
|
#4549 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry mamuśki
![]() aania to czekamy na rozwój akcji trzymaj się dzielnieCytat:
![]() Nie rozumiem dlaczego bezpieczne jest dopiero po 9.miesiącu noszenie w chuście zapewnia najbardziej naturalny sposób noszenia dzieci.. i jest dozwolone na każdym etapie, a prawidłowe noszenie nawet sprzyja dobremu rozwojowi bioderek, np tzw pozycja na żabkę, podstawa to jednak prawidłowe (i odpowiednie dla wieku dziecka) ułożenie i zamotanie w chustę nikt nie będzie nosił w pionie kilkutygodniowego noworodka...w ogóle noszenie ma same zalety, m.in. pomaga masowaniu brzuszka co sprzyja walce z ew. kolkami, dzieci są spokojniejsze, bo czują bliskość mamy (i taty ), czują się bezpiecznie co sprzyja ich rozwojowi emocjonalnego, dla mamy jest to wygodne i praktyczne, wszędzie można wejść, nie ma problemów za wąskich drzwi czy wysokich krawężników! itdNo i co do tej NUDY - to moim zdaniem dla takiego maleństwa najważniejsza jest bliskość i ciepło mamy ![]() Poza tym czytałam że noszenie w chuście zmniejsza ryzyko nagłej śmierci łóżeczkowej http://www.chustomania.pl/online/chu...za_ryzyko_sids no ale i zwolennicy i przeciwnicy znajdą badania na poparcie swoich tez ![]() Metoda Vojty jest rehabilitacją dla dzieci z problemami bioderkowymi, z tego co wiem to straszne są te ich rehabilitacje. ja jakoś im nie ufam
|
|
#4550 |
|
Zakorzenienie
|
Obiecuję że dam znać smskiem, żeby Was nie stresować
![]() Teraz pewnie nie będzie mnie na necie, ale odezwę się jesli się coś zmieni ![]()
|
|
#4551 | |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam się pochwalić że dziś zaczynamy 36tc
![]() Cytat:
|
|
#4552 | |
|
Zadomowienie
|
Czesc wszystkim
![]() Cytat:
kazała to zjadłam ![]() Nie ja nie zamierzam sie wpychac w kolejke Czekamy z Bartusiem grzecznie na tatusia ![]() Zostało 10 dni Eh...
|
|
#4553 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry wszystkim!
Marina wielkie gratulacje! Super się spisałaś! Igorek śliczny!Kciuki za dzisiejsze wizyty! ![]() Cytat:
DaKaro gratuluje poznania płci! I super, że wizyta udana!Cytat:
![]() Dobre pytanie! ![]() ![]() Stapelka ![]() Zanka miło, że wróciłaś! Kiedy to podobno szczęście urodzić się 13 ![]() Cytat:
Ja też kilka razy pożyczałam pieniądze znajomym i braciom, ale nie mieli problemów ze spłatą długu, więc miałam szczęście... Gratulacje !
|
|||
|
|
|
#4554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w nosidelku nosilam mojego malego jak mial wiecej niz pol roku, bo jezdzilismy do zlobka autobusami z przesiadka, wiec tarabanienie sie z wózkiem bylo niemozliwe (autobusy starego typu...). a bioderka mial kiepskie zanim zaczal przygode z nosidlem... |
|
|
|
|
#4555 |
|
Zadomowienie
|
Stanął mi suwaczek
|
#4556 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Brzuszki
![]() Ale emocje jak się czyta to wszystko, ruszyła już chyba nasza letnia maszyna porodowa ![]() Zanka dobrze, że już jestes Jak się czujesz ? pieleszka trzymam kciuki za wizytę. I za inne też jak są;> I prosze o kciuki za moją kmat moja koleżanka ma espiro gtx i wózek wizualnie jest super, ale...gondola rzeczywiście jest mała, jej córa juz jak miała 5 msc się nie mieściła (zima), kosz też jest mały, i wózek jest generalnie ciężki :/ Poza tym z plusów jest to, że w gondoli można regulować siedzisko, tzn troszkę podnieść do góry, rączka jest "łamana" i wózek no generalnie ładny. ![]() A ja miałam dzisiaj fatalną noc :/ Caly czas mnie brzuch bolał i miałam takie kucia 5 sekundowe. Nie wiem co to było, ale ból okropny. Potem skurcze łydki, a od 7 kosili trawnik więc nic nie pospałam :/ patik brunetka prosi żebyś napisała na tym drugim wątku o przesunięciu stpokania.
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-06-15 o 09:57 |
|
|
|
#4557 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana dzięki
denerwuje mnie to już
|
#4558 |
|
Zakorzenienie
|
Kurdę nie daję mi spokoju te dotacje Unijne, zadzwoniłam jeszcze raz i na spokojnie zadałam pytania które mnie nurtują i męża.
Do stracenia nic nie mamy, bo nawet jak zapłace 189zł to do 10 dni jeżeli się rozmyślę, mogę papiery oddać a oni zwrócą kasiorę. Zaczyna się dopiero pierwsza tura tego projektu i pieniądze są bez zwrotne, bo to sa dotacje dla małych firm... no kuszące badziwie.. więc chyba zapłacę te 189zł i zobaczymy co z tego będzie... Youyou gratuluje 36 tyg możesz działaś mamad1 więc wiesz co czuję ![]() Dobra zabieram się za ogarnianie |
|
|
|
#4559 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Wpadam zobaczyć czy się nam coś może urodziło już czy nie ale widzę, że nadal czekamy![]() Byłam wczoraj w biedronce i u mnie już proszku Lovela nie było w ogóle, jedynie co to płyn do prania czy cos takiego jest, ale z nowej gazetki. Co do chusty, nosidełka i leżaczka.... chusty stosować nie będę, ale nie wydaje mi się, żeby szkodziła dziecku, leżaczek mamy zamiar kupić, ale nie trzymać małej 12h dziennie w nim tylko na chwile żeby sie pobawiła, nosidełko mam, czy będę stosować - się okaże![]() Ogólnie u nas dzieciaki było wychowywane "na podlodze" poskładany koc na podłodze, na to dzieciaka i sobie leżało, z tym że teraz mamy w domu psa.... więc z tym będzie trzeba na pewno uważać ![]() Wszystko wyjdzie "w praniu" ![]() pewnie od jutra już nie bedę miała czasu na wizaz, bo rodzinka się zaczne zjeżdżać... musze dziś wysprzątać sobie generalnie dom, wyprasować wszystkie rzeczy na sobotę i niedzielę i spakować rzeczy bo z piątku na sobotę śpimy poza domem, mam tylko nadzieję, że mnie leń nie dopadnie i wszystko zrobię ![]() Aaaa i sniło mi sie, że Lilka już na świecie była, była wielka, ciężka jak cholera i miała gigantyczne stopy! |
|
|
|
#4560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.

banki krwi- zdzierstwo, ale pewnie jak ktoś ma nadmiar kasy to lubi takie "dobrodziejstwa" dla uspokojenia własnego sumienia, nikt mi nie zagwarantuje że za 20 lat dany bank będzie istniał, i masę innych argumentów. 

a my z mężem to obydwoje wysocy i mio, że można sobie rączkę wyregulować na odpowiednią do prowadzenia wysokośc to ja jakoś czułam się jakbym prowadziła wózek dla lalki
lekarz stwierdził że rozwarcia nie ma... to czemu mnie tak boli 

podziwiam za sn
- ja tu sie przejmuję, a on już dawno czym innym się zajmuje i weź tu z takim człowiekiem sprawy załatwiaj
nie powazny jest i tyle...Po za tym ona ma morze kasy, nie to co ja i po prostu nie szanuje pewnych rzeczy....ludzie naprawdę zmieniają się pod wpływem pieniądza

A my z konca sierpnia mamy czytac dwa watki?