|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
Marinko! Synuś śliczny
kalinkap13 brawo za wizytę, fajnie, że mały chociaż troszkę buziaka pokazał Cytat:
DaKaro, gratuluję dziewczynki!!!! Cytat:
Wydaje mi się, że zdrowy egoizm to bardzo ważna sprawa, szczególnie teraz, kiedy bedziemy mamami, pojawią się dzieciaczki i będą uzależnione od nas na 100 % i w takiej sytuacji nie wyobrażam sobie ich kosztem pomagać innym, bo maluchowi już nikt nie pomoże. Daj sobie na luz z tą telewizją dla brata, wystarczająco dużo będziesz miała na głowie, zeby jeszcze o tym pamiętać. Ja muszę dla rodziców założyć konto w mbanku, żeby sami płacili sobie rachunki, bo dotychczas pąłciłam im ze swojego, ale teraz to już inne sprawy będę miała na głowie ![]() Teraz ja się rozpisałam, ale chciałam tylko dać Ci do zrozumienia, że w pewnym momencie musisz się odciąć, a inni muszą dać sobie radę bez Ciebie. Witajcie! Nadrabiam od wczoraj z wielką ciekawością, co komu wypadło i co kogo boli ![]() U mnie spokojnie, mamy jeszcze czas ![]() Ostatnio usłyszałam że mam brzuszek kształtny na chłopca i przyznam szczerze, że czuję że zdziwię się po cesarce ![]() Dobra, lecę dalej nadrabiać
|
||
|
|
|
#4592 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dziękuję Cytat:
|
|
#4593 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4594 |
|
Wtajemniczenie
|
O Ty! Z pejczem na ciezarna
![]()
|
|
|
|
#4595 |
|
Wtajemniczenie
|
Pokoik pomalowaliśmy już wcześniej - na zielono - pokazywałam fotkę
A wczoraj mężuś mył okno, prał, prasował i wieszał firanki, malował grzejnik i futrynę na biało i zaczęliśmy ubierać łóżeczko. Dzisiaj w planach jest powiesić lampkę na ścianę - taki księżyc z Ikei i dokończyć ubieranie łóżeczka. Obiecuję, że jak wszystko będzie skończone to wrzucę fotki A tak w ogóle dzień dobry Wczoraj pokazałam dla męża zdjęcie Igorka Mariny - był zachwycony, nie mógł się napatrzeć ![]() DaKaro - gratuluję córeczki A ja byłam na wizycie u gina i niestety zaczęła mi się już skracać szyjka, jest rozpulchniona i niżej jest dno macicy. Mam więcej odpoczywać i unikać pozycji spionizowanej. Oby jeszcze chociaż mały posiedział 3 tygodnie.
|
#4596 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4597 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za skończony tydzień i za wizytę a co do paciorkowca to jest w organizmie z nie wyleczonych stanów zapalnych górnych dróg oddechowych ,ja też miałam antybiotyk ale z tego co słyszłam to nie robi się kolejnego wymazu bo on nie ma sensu i tak i tak dostaniesz antybiotyk podczas porodu (jak coś to się upomnij) bo on może zniknąć z szyjki gdzie się lubi kolonizować w trakcie ciąży ale w organizmie może być dalej. Cytat:
a co do Scio to pewnie będą wywoływać ocytocyną, czyli będzie kolejna dzidzia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() no to się witam, byłam rano w sklepie po stanik do karmienia ale nie było wyboru i musze znowu juto jechac a u mnie teraz cisza ... nad ranem był jeden konkretny ból ale potrwał kilkadziesiąt sekund i przeszedł , potem brzuch okresowo bolał (nie spałam od 4 do 6 bo mały szalał) ale wstałam i znowu NIC!!!!no i te codzienne telefony ja wiem że się ludzie (czytaj mama i teściowa) interesują i martwią ale mnie to wnerwia
|
||||||||
|
|
|
#4598 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4599 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochana zaciskaj nogi jak to maz moj mowi jeszcze tylko dwa tygodnie chociaz
|
|
#4600 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwieczka słuchaj wodauqa bo prawdę piszę, zdrowy egoizm nigdy nie jest zły!
Wodauqa z tym kontem to racja, jak był mój maż w PL to zajmował się rachunkami razem z teściem, mąż robił przelewy a teściu dawał pieniądze w gotówce, żeby nie musiał latać z banku do banku, ale to też się zmieni bo mamy plany wyjechać. Mówię teściowi że kupimy mu laptopa i będzie miał swojego e-maila, dostęp do konta itd to się przeraża, teściowa ma kartkę ale ani razu kartu nie płaciła boi się, ona tak naprawdę chyba nie umie wybrać pieniędzy z konta bo boi się, że za dużo wyciągnie i zawsze robiłam to Ja albo mój D, ale to też musi się zmienić...Miałam ogarnąć salon i sypialnie. to Tu mąż dzwoni żeby mu zarejestrować nr komórkowy niemiecki przez internet, ale wiecznie mi wyskakuje że nr nieprawidłowy ![]() Agulaabar Ja się jeszcze załapałam na proszek do koloru - stwierdziłam że jeden będzie zdecydowanie za mało zostały u mnie same do białego !
|
|
|
|
#4601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no a taka sprytna się wydawała kobietka nasza |
|
|
|
|
#4602 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubek to gdzie pobierają taki wymaz? jak nie w laboratorium? I ile za taki wymaz się płaci u prywatnego gina mniej więcej
wie któraś?!
|
|
|
|
#4603 |
|
Zakorzenienie
|
moja sasiadka w 38tc 4800gr
a według usg maly mial miec ponad 5 kg.I to nie wplyw wit bo jej babcia nawet swoje dzieci takiej wielkosci rodzila a nie sadze aby 60 lat temu wit byly dziubek fajnie ze zakupy ci sie podobaja |
|
|
|
#4604 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję
|
|
|
|
#4605 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale ona z mężem działała, to żeby ich od razu szajką nazywac?
|
|
|
|
|
#4606 |
|
Zakorzenienie
|
aaa zapomniałam napisać że dziś doszła mi maść na brodawki i dresik od Marzenki
Kmat co do wózka to nie miałam okazji oglądać ale na zdjęciach wizualnie wydaje się ok |
|
|
|
#4607 | ||
|
Zakorzenienie
|
heheh, no niekoniecznie, po prostu duuuże dziecko chyba na 90centylu..
ale mam koleżankę która urodziła SN synka 5,2kg!! W ogóle mama mi mówi że generalnie chłopcy rodzą się więksi niż dziewczynki, ciekawe czy u nas się sprawdzi? ![]() Cytat:
Cytat:
Shira!! hallo jesteś?? melduj się
|
|
#4608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4609 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4610 |
|
Zadomowienie
|
pytanie: czy wam się tęz coś powiększa (w sensie pochwa).. taka jakby lekko obrzmiała, ale bez żadnego bólu?
|
|
|
|
#4611 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mąż wczoraj przytargał mi z piwnicy dużą walizkę na kółkach ha ha
|
|
#4612 |
|
Zakorzenienie
|
agni ja mam czasami wrażenie jakby była taka ee bardziej otwarta ? Nie wiem jak to opisać.
Objawy przedoprodowe (" W oczekiwaniu na dziecko") może którejś się przyda :Obniżenie się macicy i płodu- 2-4 tygodnie przed porodem. Uczucie narastającego ucisku na miednicę i odbytnicę- Skurcze (przypominające te co towarzyszą miesiączce) i ból w okolicy pachwin. Zmniejszenie lub brak przyrostu masy ciałą. Zmiany nastroju i zachowania- u części stałe zmęczenie, u innych nagły przypływ energii Zmiany wydzielin pochwowej- gęstsza i obfitsza Różowe i czerwone znaczenie- śluz zabarwiony na różowo lub z czerwonymi pasemkami. Zwykle 24 h przed porodem Wydalenie czopa śluzowego. Nasilenie się skurczów przepowiadających- częstsze i silniejsza, a nawet bolesne Biegunka.
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-06-15 o 11:11 |
|
|
|
#4613 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Posikalam sie
|
|
#4614 |
|
Zadomowienie
|
no tyle nas wisi na dole, że w 15 minut powinnyśmy skończyc ten wątek. Akcje się rozkręcają to i emocje większe.
![]() Aania, trzymaj się i melduj co jakiś czas Dakaro , za poznanie płci (w końcu)kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i brawa za rozpoczęte tygodnie. ostatnie zajęcie ze szkoły rodzenia dzisiaj. I dobrze, bo klimatyzację włączają dopiero po upomnieniu się, a dzisiaj o porodzie, to pewnie będę w toalecie
|
|
|
|
#4615 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
musze czekac ![]() Cala wyprawka tu u rodzicow lezy lozeczko nie zlozone nic nie poprane ... Madziulka nie rodzimy ani ty ani ja grzecznie czekamy na terminy NIE RODZIMY
|
|
#4616 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4617 |
|
Zadomowienie
|
Oliweczka1985 dzis ma szkole rodzenia heh znow sie czegos dowiemy
![]() A ja mam pytanie znaczy doradzcie cobyscie na moim miejscu zrobily?? Ten popindoleniec jak wiecie wyszedl na dwa tygodnie i nie wiem czy jechac do domu czy moze nie ?? mezulek mowi zeby zostac tu gdzie jestem bo bedzie bezpieczniej i sie o mnie martwil nie bedzie a z drugiej strony teskni mi sie za domkiem
|
#4618 | ||||
|
Zadomowienie
|
youyou Ladyin Black za nowy tydzień
![]() Cytat:
. A paciorkowcem się nie martw. Tak jak dziewczyny pisały, dostaniesz antybiotyk i będzie okCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A Twoja malutka jeszcze posiedzi |
||||
|
|
|
#4619 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
:con fused:
|
|
|
|
|
#4620 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

, czy dam radę
, a ostatnio nie jestem optymistycznie nastawiona do wielu rzeczy, ludzie mnie irytują, stałam sie bardzo rozważna, oszczędna, często odmawiam różnych rzeczy-np. teraz brat mi pisze, żebym mu wzięła telewizję n i co miesiąc opłacała rachunki-a wiem, że on jest taki szałaput, że bym się musiala dopominac o kasę, z reszta opłacałam już tak telewizje rodzicom i ich koledze i ciągle były jakieś problemy....-oni wszyscy są za granicą i dlatego chcą żebym ja to wszystko brała na siebie. Wogóle, to zawsze wszystkim usługiwałam, kupowałam, załatwiałam mnóstwo spraw, o nic nigdy się nie prosiłam a i tak wiem, że wyjdę na najgorszą......oj ciezko mi, dobrze, że mój mąż mnie rozumie i sam też to wszystko widzi jak ja. Ja wszystko bardzo przeżywam, nie chcę, żeby ktoś sie obraził i wogóle, ale chyba dojrzałam i wchodzę w etap egoisty, bo mimo tego, że ja wszystkim pomogę, to mi nikt, a jak raz nie pomogę, to już mnie skreślą... Oj przepraszam za rozpisanie i żale, ale czasem trzeba

nie chce tak.
Za wizyte, paciorkowcem sie nie martw, wezmiesz antybiotyk, w razie czego przy porodzie tez dostaniesz i bedzie dobrze!
i gratki 
zębole

) Mam 10 dni stosowac kurację i potem ponownie na wymaz się zgłosić, mam nadzieję, że zwalczę to gówno. Chociaż poród prawdopodobnie będzie pod kroplówką z antybiotykiem, ech..

boi się, ona tak naprawdę chyba nie umie wybrać pieniędzy z konta bo boi się, że za dużo wyciągnie i zawsze robiłam to Ja albo mój D, ale to też musi się zmienić...

Zakończone: 2
ani ty ani ja