Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011 - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! 9 13,24%
Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! 4 5,88%
Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. 0 0%
W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. 1 1,47%
Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. 3 4,41%
Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. 1 1,47%
Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. 28 41,18%
Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. 1 1,47%
W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. 1 1,47%
Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. 0 0%
Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. 14 20,59%
Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. 0 0%
Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. 6 8,82%
Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-15, 12:43   #4651
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011

ten posiew powinien być darmowy
ja poprzednio miałam robiony w szpitalu darmowo.A tak znowu ktos sobie zarobi.

dzisiaj zaczynam prac ciuszki małego
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 12:44   #4652
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
moze urodzila
eeee nie urodziłam jeszcze i chyba tylko ja się przeterminuję nic mi się nie dzieję będę takim watkowym śmierdzącym jajem
Lady za wizytę a paciorkowca się wykończy i git!!
Stary 2011-06-15, 12:45   #4653
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
ten posiew powinien być darmowy
ja poprzednio miałam robiony w szpitalu darmowo.A tak znowu ktos sobie zarobi.

dzisiaj zaczynam prac ciuszki małego
ja mialam posiew na skierowanie, i to nawet bez okazywania ubezpieczenia, ciekawa jestem co tam wyszlo, siostra odebrala wynik ale powiedziala mi tylko tyle ze nic dziwnego nie znalezli to sie nazywa precyzja
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 12:48   #4654
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez bartessa Pokaż wiadomość
ja mialam posiew na skierowanie, i to nawet bez okazywania ubezpieczenia, ciekawa jestem co tam wyszlo, siostra odebrala wynik ale powiedziala mi tylko tyle ze nic dziwnego nie znalezli To sie nazywa precyzja
:d
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 12:57   #4655
LadyInBlack2
Rozeznanie

kolejne rzeczy z dzisiejszej listy "to do" odhaczone, teraz idę myć podłogi, taki bajerancki mop by się przydał, jak ma nerolka

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Gratulacje 36 tc!
Mały z Ciebie ściąga, bo z tych truskaweczek i czereśni to by nie dął rady przybyć
Ja już nie wiem co z tym paciorkowcem - moja kolezanka antybiotyk dostała dopiero po cc
Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
za wizytę i skończony 36 tc - czyli ciąża donoszona A paciorkowcem się nie przejmuj - tak jak piszą dziewczyny jest dość popularny niestety
Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Lady antybiotyk da rade ja dopiero dziś miałam wymaz robiony i zobaczymy co wyjdzie oby nic
dziękuję
mówicie, że skończony 36 tc to już donoszona ciąża?
Mój gin twierdzi, że dopiero skończony 38 tc ale on mnie coraz bardziej wnerwia im bliżej finału Wczoraj mi coś próbował namieszać w którym ja właściwie jestem tygodniu, najpierw coś gadał że we wczesniejszym, potem, że niby 2 dni później niż ja sądzę. Ja już przestałam się spierać, na szczęście umiem liczyć do 40 Z resztą- to moja ciąża to wiem lepiej, nie?

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
dziękuję
co do telefonów to ja nie dzwonie ale moja mama dzwoni codziennie rano i tak już było przed ciążą więc teraz tak mi głupio powiedzieć nie dzwoń , a teściowa męczy na szczęście męża a nie mnie ale irytuje mnie jak odbiera telefon i słyszę że mówi:jeszcze nie urodziła

a co do paciorkowca to dziwny ten gin bo nawet w pierwszym lepszym artykule na necie są informacje że dużo ludzi ma tego paciorkowca i jest on dla nas niegroźny ale już dla maluszka jest , a chodzi głównie o zachłyśnięcie się wodami przy SN , w ten sposób przedostaje się do organizmu maluszka i może być groźny dlatego ten antybiotyk
moja nie dzwoni codziennie ale niestety teściowa do męża już tak
Codziennie po pracy. Dlatego mam nadzieję, że na porodówkę pojadę w nocy

Taaa, wiem, że mój gin jest dziwny, coraz częściej to dostrzegam. Wczoraj powiedziałam mężowi, że jeśli się zdecydujemy na kolejne dziecko, to już u niego nie poprowadzę ciąży Nie dość, że tyyyyyle kasy poszło (bo to prywatnie), to jeszcze to jego straszenie- a to z tym tętnem, wczoraj z tym paciorkowcem, ech.. Niby robi wszystko dokładnie, zleca wszystkie badania (nawet te niepotrzebne) ale chyba już między nami nie iskrzy No najbardziej wkurzam się, że tyle pieniędzy na to idzie No ale to pierwsze dziecko, oboje byliśmy zdygani i stwierdziliśmy, ze może jak poprowadzę prywatnie, to wszystko będzie jak w zegarku.

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
o 18 jade do gina skontrolować czy to był wczoraj czop czy nie czop, oby to jakas infekcja (choć tak nagle i jednorazowo...)
oby to był tylko fałszywy alarm
LadyInBlack2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 13:00   #4656
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
pytanie: czy wam się tęz coś powiększa (w sensie pochwa).. taka jakby lekko obrzmiała, ale bez żadnego bólu?
Ja też mam jakby rozpulchnione wargi taki darmowy dolny botoks

Cytat:
Cześć Dziewczynki ja już po wizycie dzięki bardzo za kciuki trzymałyscie chyba tak mocno że aż morfologia mi sie poprawiła żelazo dalej mam brać gin powiedziała że poród krwi mi nie doda mocz też ok i szyjka i tętno no tylko przytyło mi sie 3 i pół kilo jestem wielka jak kula ziemska wymaz też miałam pobierany choć gin powiedziała że jest on nieobowiązkowy ale zalecany
Teraz nadrabiam

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
To moj bebzol z 30tc (100 cm):

A w klubie pozniej wstawie ciag dalszy mojego zestawienia ciazowego
wcale nie jest wielgachny, jest bardzo zgrabny

wodaqua ale koleżanka miała CC, a paciorkowiec jest groźny tylko przy SN kiedy dziecko przechodzi przez drogi rodne kobiety i może się wtedy zarazić.

Cytat:
o 18 jade do gina skontrolować czy to był wczoraj czop czy nie czop, oby to jakas infekcja (choć tak nagle i jednorazowo...)
to czekamy na wieści
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 13:01   #4657
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Czesc brzuchatki

Ale tu sie dzieje od wczoraj. Ponad 400 postów było. Tyle jeszcze nie widziałam.

Ja siedzę w pracy. Nuda jak nie wiem co. Nadrobilam Was od wczoraj i nie wiem co teraz bede robic. Najchętniej to bym poszła spać.

Marina gratuluje synka. Zazdroszczę szybkiego porodu i tego ze juz jesteś po. Ja juz bym chciała mieć corcie przy sobie. A tu jeszcze 2 miesiące.

Aniaa20 trzymam kciuki żeby wszystko, szybko sie udało.

Zanka fajnie ze jesteś spowrotem.

DaKaro gratuluje Gabrysi. To juz chyba wszystkie wiemy (z tych ktore oczywiscie chciały wiedziec) co nosimy w naszych brzuszkach.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 13:01   #4658
LadyInBlack2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Ciężaróweczki

mnie cos dzisiaj kręci, brzuch mnie pobolewa od samego rana, a do tego jak wstalam to mialam takie dziwne uczucie, jakby mi kiszki w srodku sie ocieraly, normalnie jak chodzilam to w srodku takie tarcie przy koncówce mego przewodu pokarmowego... o co chodzi?? wogole dostalam taki uplaw ze sie zastanawiam czy to normalne... :/
no bo wody to na pewno nie są

Dzisiaj pelnia, ciekawe czy któraś urodzi

Zaczynamy dziś 37 tydzień ciązy

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
eeee nie urodziłam jeszcze i chyba tylko ja się przeterminuję nic mi się nie dzieję będę takim watkowym śmierdzącym jajem
dziękuję
a Ty się nam nie przeterminuj tylko herbatka z liści malin, wiesiołek, TŻ pod kołdrę i startuj

Cytat:
ja mialam posiew na skierowanie, i to nawet bez okazywania ubezpieczenia, ciekawa jestem co tam wyszlo, siostra odebrala wynik ale powiedziala mi tylko tyle ze nic dziwnego nie znalezli to sie nazywa precyzja
LadyInBlack2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 13:09   #4659
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
to ja trzymam kciuki mocno!!

Cytat:

Dzisiaj pelnia, ciekawe czy któraś urodzi

tak trzeba mi zrobić sałatkę jakąś wiosenną plus kalafior opiekany
Stary 2011-06-15, 13:31   #4660
brumek
Zakorzenienie

Rany, ale dziś dużo piszecie!!!

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
powinni pomóc, może oksy dać żeby rozkręcić skurcze...
jakby Ci wody odeszły to pewnie już byś rodziła
trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie
Zanko, ale po co lekami przyspieszać naturę, skoro wszystko jak na razie idzie książkowo

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
A ja się nie zgodze co do chust..

Nie rozumiem dlaczego bezpieczne jest dopiero po 9.miesiącu noszenie w chuście zapewnia najbardziej naturalny sposób noszenia dzieci.. i jest dozwolone na każdym etapie, a prawidłowe noszenie nawet sprzyja dobremu rozwojowi bioderek, np tzw pozycja na żabkę, podstawa to jednak prawidłowe (i odpowiednie dla wieku dziecka) ułożenie i zamotanie w chustę nikt nie będzie nosił w pionie kilkutygodniowego noworodka...

w ogóle noszenie ma same zalety, m.in. pomaga masowaniu brzuszka co sprzyja walce z ew. kolkami, dzieci są spokojniejsze, bo czują bliskość mamy (i taty ), czują się bezpiecznie co sprzyja ich rozwojowi emocjonalnego, dla mamy jest to wygodne i praktyczne, wszędzie można wejść, nie ma problemów za wąskich drzwi czy wysokich krawężników! itd

No i co do tej NUDY - to moim zdaniem dla takiego maleństwa najważniejsza jest bliskość i ciepło mamy jak nosiłam Filipa to on czuł moje ciepło i w mig zasypiał, na poznawanie świata ma okazję w innym czasie. a taki starszak już jest sprawny i więcej obejrzy świata w chuście z mamą niż leżąc w gondoli i gapiąc się w niebo
A ja się zgadzam. Wydaje mi się, że mnóstwo rozwiązań stosowanych przy wychowywaniu dzieci w dzisiejszych czasach, jest dobrych dla mam, a nie samych dzieci. Leżaczki ułatwiają życie nam, im mogą zaszkodzić. Chusty - wydaje mi się, że często to mama potrzebuje tej bliskości dziecka. chce sobie nijako ciąże przedłużyć, cały czas mieć cielesny kontakt z maluszkiem. A przecież pępowina już odcięta i trzeba dziecko uczyć, że nie jest z mamą jednością...
Ale na szczęście każdy może mieć swoje zdanie

Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość
A najgorsza wiadomość, że mam tego cholernego paciorkowca Zaraziłam się nie wiem gdzie, nie wiem jak, ostatni wymaz miałam w kwietniu i było ok a teraz nagle paciorkowiec, przybłęda cholerna
I muszę brać antybiotyki,
Oj, przykro mi Lady Ale antybiotyki są 100% skuteczne i o dziecko na pewno nie trzeba się martwić

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
idzie jutro na oct i że się boi, ale ja nie mam pojęcia co to jest
OCT to taki test obciążenia oksytocyną. Robi się to pod KTG i sprawdza, zdaje się, czy organizm mamy reaguje na oksy i w razie czego będzie można wywołać poród. To się robi po terminie z reguły.

Cytat:
dziewczyny dziwia mnie Wasze komentarze ze synek Mariny jest wielkoludem Dla mnie to normalna waga.
Ale dłuuuuugi! Zresztą lekki też nie jest

Cytat:
Moje tez tak wychowywane
Wiedziałam, że cię lubię

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
"Złapano szajkę polsko-słowacką przemycającą leki z Czech..."

Zgadnijcie o kim pomyslałam
O rany!!! Shira uciekaj!!!!

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
Ja mam podobny charakter, wypracowany przez rodziców - poświęć się dla innych, Ty możesz. Pamietam, że nawet dla jakichś upartych bahorów znajomych musiałam oddawać swoje zabawki jeśli chciały... I płaczu nie było, choć żal i pamięć jak widać zostawały. Teraz też wszyscy są przyzwyczajeni do mojego usługiwania, że można mnei o wszystko poprosić i załatwię to swoim kosztem, kosztem swojego czasu, sił itp. Mój mąż mnie od tego oducza i nie powiem, jest coraz lepiej, chciaż zdziwienie było, żale itp. W pracy też zawsze byłam gotowa do poświęceń, ale kiedy zobaczyłam, że tylko ja się zajeżdżam, a śmietankę spijają leniuchy-znajomi kierownicy, to tez zlałam sprawę i trzymam się swoich obowiązków, czasem się nie wyrobię, nie wyrywam się z pomocą...
Wydaje mi się, że zdrowy egoizm to bardzo ważna sprawa, szczególnie teraz, kiedy bedziemy mamami, pojawią się dzieciaczki i będą uzależnione od nas na 100 % i w takiej sytuacji nie wyobrażam sobie ich kosztem pomagać innym, bo maluchowi już nikt nie pomoże.
Daj sobie na luz z tą telewizją dla brata, wystarczająco dużo będziesz miała na głowie, zeby jeszcze o tym pamiętać. Ja muszę dla rodziców założyć konto w mbanku, żeby sami płacili sobie rachunki, bo dotychczas pąłciłam im ze swojego, ale teraz to już inne sprawy będę miała na głowie
Kochana, zgadzam się z tym, co napisałaś w 100%! mądre słowa Niestety moi rodzice tez tak postępowali - dziel się, oddawaj swoje rzeczy, jeśli inne dzieci chcę, bo najgorsze dla dziewczynki to bycie egoistką. I wyrosłam na kogoś, kto nic nie potrafi dla siebie zrobić, wywalczyć, tylko poświęcenie i martyrologia. Od paru lat nad tym mocno pracuję, ale niełatwo zmienić ukształtowaną już osobowość.
Ja otwarcie mówię (za co znajomi i przede wszystkim moja mama patrzą na mnie jak na chorą wariatkę), że chcę żeby Tymek był egoistą

Cytat:
Bazbol duży, ale reszta ciała szczuplutka że hej

Dziewczyny, gdzie jest Natka?!?!?
Stary 2011-06-15, 13:32   #4661
madziaranew
Rozeznanie

Witam brzuchatki. Och dzialo sie od wczoraj .czytam I czytam I zdaje mi sie ze juz kazdej cos dolega, to juz chyba taki czas ze , boli , ciagnie , kuje itp.
No to ja Wam napisze moja wpadke.
WcZoraj byla u mnie ciocia I przyniosla far be zebym jej pomalowala wlosy. Podcielam troche I wymieszalam far be w pojemniczku, dalam jej zeby mieszala a ja jeszcze tyl wyrownywalam ,ona mowi; pierwszy razz mam taka biala maz nakladana , jakas inna ta farba" no ale ja jej wytlumaczylam ze zawsze mil a machon , a teraz zloty blad I to inna firmaLoreal.nalozylam jej na glowe 25 min czekalysmy ,ciocia podeszla do lustra I mowi,, zobacz dalej jest biala ta farba , ale widac ze dobrze pokrywa" nalozylam jeszcze na konce I 5 min czekalysmy , no I wzielam do reki odzywke co zawsze jest w komplecie I sie przerazilam , Bo to nie byla odzywaka tylko woda utleniona .a moral taki ze wymieszalam far be z odzywka ... Skleroza normalnie pad lam ze smiechu,na dodatek ciocia sobie wmawiala ze lapie .
Totalna klapa , dzis kupilam druga za dwie godz ciocia bedzie ale napewno bedzie mnie pilnowala. Mam nadzieje ze choc troche zrozumialyscie
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 13:34   #4662
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:

oby to był tylko fałszywy alarm
oby

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 13:36   #4663
mamad1
Zadomowienie

Kiedyś któraś pytała się o kołyski. Wtedy nie mogłam znaleźć nigdzie w internecie żadnej podobnej do tej, która my dostaliśmy. A dzisiaj właśnie znalazłam: http://tablica.pl/oferta/kolyska-ID8jCL.html
Coś w tym stylu. Na razie leży złożona w piwnicy

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Witam brzuchatki. Och dzialo sie od wczoraj .czytam I czytam I zdaje mi sie ze juz kazdej cos dolega, to juz chyba taki czas ze , boli , ciagnie , kuje itp.
WcZoraj byla u mnie ciocia I przyniosla far be zebym jej pomalowala wlosy. Podcielam troche I wymieszalam far be w pojemniczku, dalam jej zeby mieszala a ja jeszcze tyl wyrownywalam ,ona mowi; pierwszy razz mam taka biala maz nakladana , jakas inna ta farba" no ale ja jej wytlumaczylam ze zawsze mil a machon , a teraz zloty blad I to inna firmaLoreal.nalozylam jej na glowe 25 min czekalysmy ,ciocia podeszla do lustra I mowi,, zobacz dalej jest biala ta farba , ale widac ze dobrze pokrywa" nalozylam jeszcze na konce I 5 min czekalysmy , no I wzielam do reki odzywke co zawsze jest w komplecie I sie przerazilam , Bo to nie byla odzywaka tylko woda utleniona .a moral taki ze wymieszalam far be z odzywka ... Skleroza normalnie pad lam ze smiechu,na dodatek ciocia sobie wmawiala ze lapie .
Totalna klapa , dzis kupilam druga za dwie godz ciocia bedzie ale napewno bedzie mnie pilnowala. Mam nadzieje ze choc troche zrozumialyscie
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 13:39   #4664
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
OCT to taki test obciążenia oksytocyną. Robi się to pod KTG i sprawdza, zdaje się, czy organizm mamy reaguje na oksy i w razie czego będzie można wywołać poród. To się robi po terminie z reguły.

Od paru lat nad tym mocno pracuję, ale niełatwo zmienić ukształtowaną już osobowość.
Ja otwarcie mówię (za co znajomi i przede wszystkim moja mama patrzą na mnie jak na chorą wariatkę), że chcę żeby Tymek był egoistą
To obciążenie robi się też chyba po to, żeby sprawdzić jak dziecko reaguje na skurcze (czy nie jest niedotlenione, czy mu puls nie spada). Ja miałam to robione po terminie jak pojechałam do szpitala bo ruchów nie czułam.

Ja nie chcę żeby moje dzieci były egoistami. Ale nie chcę też, żeby były ofiarami losu albo życiowymi naiwniakami. We wszystkim powinna być zachowana równowaga. Powinny wiedzieć komu i kiedy można, albo i trzeba pomóc a kiedy powiedzieć dość. Ale to tylko moje zdanie.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 13:42   #4665
brunetka2000
Zakorzenienie

Normalnie umieram z nudów w tym szpitalu
Jutro po wizycie chyba sie ubiorę i pójdę połazić po mieście bo normalnie nie wytrzymuje już tutaj

Dzięki dziewczyny za wyjaśnienie mi o co chodziło Scio. Zaraz do niej smsa wyśle, żeby się nie stresowała.

A co do tej szajki to też pomyślałam, że to o Shire chodzi

No nie mówcie, że teraz Natka zaginęła !!!

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-06-15 o 13:48
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 13:49   #4666
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cytat:
Ha ha dobre. Ale nam brzuchatkom mozna a nawet trzeba takie rzeczy wybaczyć. Ja ostatnio mamie robiłam włosy ale żadnej wpadki nie było na Szczescie. By mnie chyba zjadla a swoją droga wyrozumiała masz ciocie
Stary 2011-06-15, 14:00   #4667
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
WcZoraj byla u mnie ciocia I przyniosla far be zebym jej pomalowala wlosy. Podcielam troche I wymieszalam far be w pojemniczku, dalam jej zeby mieszala a ja jeszcze tyl wyrownywalam ,ona mowi; pierwszy razz mam taka biala maz nakladana , jakas inna ta farba" no ale ja jej wytlumaczylam ze zawsze mil a machon , a teraz zloty blad I to inna firmaLoreal.nalozylam jej na glowe 25 min czekalysmy ,ciocia podeszla do lustra I mowi,, zobacz dalej jest biala ta farba , ale widac ze dobrze pokrywa" nalozylam jeszcze na konce I 5 min czekalysmy , no I wzielam do reki odzywke co zawsze jest w komplecie I sie przerazilam , Bo to nie byla odzywaka tylko woda utleniona .a moral taki ze wymieszalam far be z odzywka
Hihi Dobrze, że tylko tak to się skończyło, a nie jak u Ani z Zielonego Wzgórza

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Ja nie chcę żeby moje dzieci były egoistami. Ale nie chcę też, żeby były ofiarami losu albo życiowymi naiwniakami. We wszystkim powinna być zachowana równowaga. Powinny wiedzieć komu i kiedy można, albo i trzeba pomóc a kiedy powiedzieć dość. Ale to tylko moje zdanie.
Ja nie chcę oczywiście totalnego egoisty, sobka itd. Ale zdrowego egoistę, który kocha siebie i o siebie dba. A oprócz tego o innych. Psycholodzy chyba słusznie mówią, że na tylko ten potrafi kochać innych, kto najbardziej kocha siebie.
Stary 2011-06-15, 14:01   #4668
madziaranew
Rozeznanie

Stronczek27 tak ciocia jest wyrozumiala , tylko ze mnie farba kosztowala6£ , no a przeciez to moj blad I nie bede ja obarczala.
Pisalas ostatnio o poscieli, ja jeszcze nie zamowilam , Bo czekam tz zamowi lozeczko, cos mu sie nie spieszy , chyba musze go troche postraszyc , ze mam przeczucie ze szybciej sie rozpakuje
Stary 2011-06-15, 14:04   #4669
ela_84
Raczkowanie

Cytat:
ja nie znam nikogo kto urodzil dziecko 3kg w terminie.To bardzo malutkie.
dla Ciebie pewnie dziecko 4700 to już by mutant był
Statystyka mówi co innego, większość dzieci ma 3300-3500, a położne mówią, że donoszone dziecko to jest 2,5-3,5 kg. Tylko 10% dzieci w 40. tygodniu ma powyżej 4119, a 4700 to już pewnie jakiś promil.

38 tc 2565 gram (10 centyl) 3196 gram (50 centyl) 3880 gram (90 centyl)
39 tc 2746 gram (10 centyl) 3358 gram (50 centyl) 4015 gram (90 centyl)
40 tc 2914 gram (10 centyl) 3496 gram (50 centyl) 4119 gram (90 centyl)
Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy na te moje bole okresowe moge nospe wziac ??
Spokojnie, do 6 tabletek dziennie.
Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Powiem Ci, że też miałam ostatnio podobną sytuację. W 30 tc miałam pobierany wymaz z pochwy. Na szczęście nie wyszedł paciorkowiec, ale wyszła bakteria escherichia coli i dostałam gynalgin na 10 dni. Na ostatnie wizycie pytałam lekarza co dalej, bo skończył mi się ten gynalgin i, czy trzeba powtórzyć ten wymaz żeby sprawdzić, czy ta bakteria została wyleczona. Powiedział mi, że traktujemy ją jako wyleczoną i żadnego wymazu już mi nie pobierze
Dziwne, to badanie robi się w 34-37 tc i jest ważne 4 tygodnie. Taka jest informacja u mnie w szpitalu, jak ktos nie ma to trzeba powtarzac.
Stary 2011-06-15, 14:09   #4670
brumek
Zakorzenienie

Natka się odnalazła Nie urodziła i wszystko z nią ok
Stary 2011-06-15, 14:11   #4671
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cytat:
Stronczek27 tak ciocia jest wyrozumiala , tylko ze mnie farba kosztowala6Ł , no a przeciez to moj blad I nie bede ja obarczala.
Pisalas ostatnio o poscieli, ja jeszcze nie zamowilam , Bo czekam tz zamowi lozeczko, cos mu sie nie spieszy , chyba musze go troche postraszyc , ze mam przeczucie ze szybciej sie rozpakuje
Aha, No trudno. Ja sie chyba skusze na to, Musze tylko poczekać do wyplatki. Lozeczka tez jeszcze nie mam, ale co najwazniejsze juz mam upatrzone na ebay ale nie kupuje narazie bo nie chce zagracac a i tak mamy nie za duzo miejsca. Pod koniec lipca pewnie kupimy.
Stary 2011-06-15, 14:12   #4672
madziaranew
Rozeznanie

Ja jestem egoistia , nie az taka strasznie , ale na pierwszym miejscu jest to co moje , czyli moja rodzina,ale moj Tz jest calkiem inn , lubi pomagac innym,poswieca swoj wolny czas,pieniadze,zloty chlopak mi sie trafil nawet wczoraj jego pracownik powiedzial ze pierwszy raz ma stycznosc z tak dobrym czlowiekiem, ( tz za niego wszytko zalatwia , pomaga mu w sprawach urzedowych).
Stary 2011-06-15, 14:14   #4673
youyou
Zakorzenienie

no właśnie... gdzie jest Natka??

edit: już doczytałam że się odnalazła

i czekam z niecierpliwością na wieści od Lilki, bo z tego co pamietam to mieli miej już odstawić leki i albo urodzi albo wyjdzie do domu...

Lilka daj znać co u Ciebie??

kurcze wciągnęłam się i oglądam ten dokument "Cud Narodzin" na vod.onet
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 14:14   #4674
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dokładnie! Jestem tego żywym przykładem. Przed ciążą miałam bardzo długo jedne okulary takie do czytania, prowadzenia samochodu, tv, szkoły... W ciąży mój wzork się jakby pogorszył, raz widzę przez te okulary normalnie a raz nie. Okulistka odradziła badania teraz wzroku, bo po porodzie może wrócić do normy i nie będzie potrzeby kupowania nowych. Także lepiej faktycznie przeczekać, bo szkoda pieniążków. No chyba, że komuś się tak pogorszył, że naprawde nic nie widzi-wtedy wiadomo

Dawno mnie tak wdzięcznie nikt nie wycałował

Ciekawe jak tam Marina na porodówce
dokladnie, ostatnio okulistka mowila mi, ze w ciazy w oczach gromadzi sie woda, ktra pogarsza widzenie. Badanie wzroku najlepiej robic dopiero po dwoch miesiacach od porodu, wtedy wszystko powinno sie unormowac

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
SMS od Marinki:
"Kochana moja właśnie urodziłam,Igor ma 4300 i 64 cm.Urodziłam naturalnie.Darłam się w niebogłosy...a tak w ogóle jest cudny.
Dziękuję Wam za wsparcie."

GRATULUJU MARINKO. Igorek jest piekny i jak fajnie, ze wszystko tak szybko poszlo

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
witam
Witaj znowu

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
wow ale newsy!!!

My właśnie po wizycie - wczoraj zaczęliśmy 36tc. Wszystko ok, szyjka zamknięta, nie skraca się. tętno 133. Następna wizyta za 2 tygodnie i wtedy będę mieć pierwsze ktg. W miedzy czasie wymaz na paciorkowce i jakieś inne badania. Mam odstawić żelazo bo wyniki ładne.

A mam do Was pytanie - może nie umknie uwadze - co myślicie o bankach krwi pępowinowej?

Następna pełnia jest 15 lipca - ja się na nią szykuję
gratuluje wizyty. Co do krwi tez raczej bym sie teraz nie zdecydowala, nie wiadomo kiedy sie przyda a co jak bank splajtuje i bedzie po krwi, bo pewnie ja wyleja i tyle kasy do zlewu??

Nadrobilam was ledwo ledwo. Gonicie rowno.

My jestesmy juz po KTG. Wszystko ok ale mam dosc mocne skurcze, bo nawet dochodzily do 50%. Mlody sie rusza, zobaczymy co dalej. W szpitalu w ktorym robilam KTG tlok. Nie ma miejsca na porodowkach, wiec z ta pelnia chyba prawda
Stary 2011-06-15, 14:15   #4675
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
bardzo ładny
Cytat:

Wijesz gniazdko, wijesz klask i:
Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Karolinee, Aga brzuszki fajne
Cytat:
Karolinee AgaGuernsey śliczne brzuszki
Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Śliczny, pamiętam te początki, kiedy na Twoich zestawieniach był jeszcze taki malutki, a teraz to już nie pogadasz
Cytat:
wcale nie jest wielgachny, jest bardzo zgrabny
Cytat:
Bazbol duży, ale reszta ciała szczuplutka że hej

Dziekuje slicznie za pochwaly!

Cytat:
Zaciskam kciuki!

Cytat:
No to poszalalas

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Kiedyś któraś pytała się o kołyski. Wtedy nie mogłam znaleźć nigdzie w internecie żadnej podobnej do tej, która my dostaliśmy. A dzisiaj właśnie znalazłam: http://tablica.pl/oferta/kolyska-ID8jCL.html
Coś w tym stylu. Na razie leży złożona w piwnicy
Kolyska bardzo ladna!

Dobra poprasowane, a teraz sie zwijam do przedszkola na zakonczenie roku...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 14:17   #4676
madziaranew
Rozeznanie

Stronczek27 a na kiedy masz termin? Ja mam na 3 sierpnia, jeszcze wszytkiego nie mamy, my mielismy sie wyprowadzic przed narodzinami dziecka , ale nie wypalilo, szukamy czegos z ogrodkiem I garazem , no I w cenie przystepnej.mamy sypialnie I dzienny ,no I taras calkiem spory.miescimy sie , troche zrobimy przemeblowanie I bedzie ok.
Stary 2011-06-15, 14:22   #4677
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Witajcie Kochane Brzuszki

Na wstepnie z całego serducha:
Marinka gratuluje dużego i zdrowego "maluszka"
życze szybkiego powrotu do zdrowia
zanka
dobrze że Cie odzyskałyśmy
Cytat:

A w klubie pozniej wstawie ciag dalszy mojego zestawienia ciazowego

Ładny zgrabny brzuszek
i wcale nie uważam ze 100 cm to dużo
za 2 dni skoncze 30 tc i i tez mam 98cm

Cytat:
Trzymam kciuki
żeby to nie było nic grożnego
Cytat:

kurcze wciągnęłam się i oglądam ten dokument "Cud Narodzin" na vod.onet
oglądneliśmy z mężulkiem całą serie
mysle ze warto

a telik dzis ma wolne, wygonili mnie z pracy
wiec kupiłam duzo sweizych owocó i warzywek
i na 16 zmykam do okulisty
mam nadzieje że nie będe miała przeciwskazań do natiralnego porodu
wiec prosze o kciukasy

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2011-06-15 o 14:37
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 14:26   #4678
brumek
Zakorzenienie

telik -
Okulistą się nie przejmuj - ta wada siatkówki, która jest wskazaniem do CC, jest niezwykle rzadka.
Stary 2011-06-15, 14:28   #4679
moniczka2123
Zadomowienie

http://www.youtube.com/watch?v=Tziv1...eature=related

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 14:29   #4680
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
wodaqua ale koleżanka miała CC, a paciorkowiec jest groźny tylko przy SN kiedy dziecko przechodzi przez drogi rodne kobiety i może się wtedy zarazić.
Ona właśnie przez tego paciorkowca miała CC

Cytat:
Cierpliwą masz ciocię

Cytat:
Kochana, zgadzam się z tym, co napisałaś w 100%! mądre słowa Niestety moi rodzice tez tak postępowali - dziel się, oddawaj swoje rzeczy, jeśli inne dzieci chcę, bo najgorsze dla dziewczynki to bycie egoistką. I wyrosłam na kogoś, kto nic nie potrafi dla siebie zrobić, wywalczyć, tylko poświęcenie i martyrologia. Od paru lat nad tym mocno pracuję, ale niełatwo zmienić ukształtowaną już osobowość.
O, tak! Zdrowy egoizm to jest to! Ciężko bedzie złoty srodek znaleśc, ale wiem tez jak cieżko być taką wykorzystywaną osobą, doprowadza to mnie nieraz do frustracji i dzikich wybuchów, na co już totalnie ludzie źle reagują, ale co się dziwić, "Matka Teresa" się wkur...iła? Żyjemy dla siebie, nie dla innych tak naprawdę, a jesli spotkamy już 2 połowę, to chyba i egoizm przechodzi, tak samo w stosunku do rodziców czy najblizszej rodziny. Tak mi się wydaje, że miłość wszystko równoważy, ale nie możemy kochać wszystkich...

W domku posprzatane tak w miarę, lecę z praniem, a potem obiadek - coś może z resztek wykombinuję Lubię takie porządki w lodówce
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości