|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
Cytat:
Aż trudno sobie wyobrazić, ze nasze dzidziole już takie duże w ogóle ![]() Fajnie, ze juz jesteś Kochana! Cytat:
Carmela dla dużej niuni! Bedzie dobrze!Brumek, dzięki za info o chustach, nosidełkach i lezaczkach. Trzeba będzie się poważnie zastanowić. Cytat:
![]() Czy wiemy coś o SweetAngel? Jakoś oststnio jej nie widziałam... Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2011-06-15 o 11:25 |
|||
|
|
|
#4622 | ||
|
Rozeznanie
|
dzien dobry
![]() jestem na szybciutko bo zaraz wyjezdzam min. na zakupy moze upoluje jeszcze ten kocyk z 5 10 15![]() postaram sie nadrobic jak wroce ![]() piszecie o tym paciorkowcu- pisalam Wam wczesniej ze wymaz mialam pobierany w 29/30 tc i wyszlo wszystko ok (ale pobierany byl jakies 3 tyg po skonczeniu brania gynalginu-nap.pochwy-nie wiem czy to ma wplyw jedno na drugie )no i pytalam sie wcz gina czy pobierze mi jeszcze raz na nast.wizycie,ze mam sklonnosc do tej bakterii,ze kiedys czesto ja mialam,a on powiedzial ze nie ze nie trzeba skoro wyszlo ostatnio ok. a ja sie troche qrcze boje..ze jak cholerstwo odpukac mi sie przypaleta???Cytat:
juz mocno zacisniete!!my z mezem oboje mamy szerokie noski ale nie az takie jak Maly az strach pomyslec jaki bedzie mial faktycznie.. ![]() brzuszek cudny! Cytat:
|
||
|
|
|
#4623 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam takie samo wrazenie, zwlaszcza jak siedze na kibelku, ale mam nadzieje, ze to tylko wrazenie, bo ja mam jeszcze 2 m-ce czasu...
|
|
|
|
#4624 |
|
Zakorzenienie
|
moje dziecie - 36tc mialo 3600 wiec jakby byl terminowy to do 4 pewnei by dobił. teraz nie jem witamin i mala niby mniejsza. ale dziewczynki ogolnie mniejsze sie rodza. moje bylo dosc sporym dzieckiem na oddziale mimo wszystko...
|
|
|
|
#4625 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4626 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny czy na te moje bole okresowe moge nospe wziac ??
|
#4627 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
. Też bym tak chciała .Cytat:
za wizytęCytat:
![]() Cytat:
dla Ciebie i maluszka. Ja mam w piątek wizytę a mamy ten sam termin. Ciekawe ile moje maleństwo ma i jak z "podwoziem".Cytat:
Cytat:
To co, zrzuta na paczki dla Shirki i jej męża? I ja nie wiem, żeby ich od razu szajką nazywać?! Cytat:
Cytat:
![]() Właśnie mąż dzwonił, że w żadnym wypadku mam w najbliższym czasie nie rodzić bo u nas w szpitalu są wodzie bakterie: http://www.wprost.pl/ar/248973/Grozn...pitalu-w-Pile/ Łatwo powiedzieć, masz nie rodzić....
|
|
|
#4628 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczynki ja już po wizycie
dzięki bardzo za kciuki trzymałyscie chyba tak mocno że aż morfologia mi sie poprawiła mocz też ok i szyjka i tętno jestem wielka jak kula ziemska wymaz też miałam pobierany choć gin powiedziała że jest on nieobowiązkowy ale zalecany Teraz nadrabiam
|
|
|
|
#4629 |
|
Zadomowienie
|
Moj maluszek szleje w brzuszku
![]() ja nie urodze do nastepnej soboty chocbym miala sobie dziure korkiem zatkac
|
#4630 |
|
Wtajemniczenie
|
To moj bebzol z 30tc (100 cm
A w klubie pozniej wstawie ciag dalszy mojego zestawienia ciazowego |
|
|
|
#4631 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie no ja myślę, że jeszcze posiedzi, bo mamusia jeszcze nie gotowa ![]() Cytat:
|
|
#4632 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Aż męża pytałam, czy bardzo się różni teraz...Czemu tak się dzieje?Cytat:
.Madziulka to Ci Szymonka przechrzciłam .Aga piękny, zgrabny brzunio .
Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2011-06-15 o 11:38 |
||
|
|
|
#4633 |
|
Zakorzenienie
|
legionella to chyba pod prysznicem sie najłatweij zaraziec bo rozproszone czasteczki wody wraz z powietrzem sie do płuc dostaja i tam siedzi sobie wtedy fajna legionella... wiec nawet jak urodzisz to lepiej sie nie kąpać (wiem, latwo powiedziec!)
|
|
|
|
#4634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4635 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie gin powiedziała że na bóle, skurcze można wziąć nospę ale tą zwykłą , że ona może przyćmić przepowiadacze ale nie zatrzyma akcji jakby już była Cytat:
za wyniki i wizytę ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- to pewnie wynik mocniejszego ukrwienia i nacisku-ucisku jaki powoduje dziecko |
|||
|
|
|
#4636 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet chyba coś ma z komputerem,
bo od kilku dni ma ten sam opis 70dni. albo znowu gdzieś ja mężulek zabrał ![]() Ostatnie logowanie miała 13 czerwca... Źle mi się oddycha. Zrobiłam pranie kocyków, zostały tylko jeszcze ciuszki i pościel. Musiałabym okna umyć, ale mi się nie chce
|
|
|
|
#4637 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Cytat:
|
|
|
#4638 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Madziulka_17 ty tu nie zaczynaj rodzic bo masz termin na 30 lipca ja na 1 sierpnia wiec mnie to twoje rodzenie podwojnie przeraza ![]() Rozmawialam z mezulkiem ustalilismy ze w sobote jade do domu I ze zabiore tylko niezbedne mi rzeczy a reszte (wozek lozeczko zestaw naczyn i te wieksze rzeczy) zwieziemy jak wroci ![]() No a pojade do domu to popiore rzeczy dla malenstwa zrobie na te rzeczy miejsce w szafie
|
|
#4639 |
|
Wtajemniczenie
|
Shirka jest na pasku -> pewnie ją wypuścili
|
|
#4640 | |||||||||||
|
Rozeznanie
|
Wam też ostatnio tak często wizaz wywala?
![]() No ale przynajmniej zrobiłam część zaplanowanych na dziś zadań w tym czasie Cytat:
![]() Cytat:
co do paciorkowca- jeśli jest, jak piszesz to możliwe, że uśpił mi się po tej mojej potwornej chorobie grudniowo-styczniowej, miałam wtedy zapalenie tchawicy, 2 bite tygodnie okropnie wyczerpującego choróbska, nie wzięłam wtedy antybiotyków bo to była wczesna ciąża i bardzo się bałam o dziecko i jakoś choroba ustąpiła, więc może stąd rzeczywiście? ![]() Cytat:
trzymaj się kochana, za chwilę pewnie się zacznie a potem pójdzie szybciutko, czego Ci życzę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4641 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
![]() zaciśniete ![]() Cytat:
Jak cos mi przyjdzie do głowy, to napiszę. Cytat:
Mały z Ciebie ściąga, bo z tych truskaweczek i czereśni to by nie dął rady przybyć ![]() Ja już nie wiem co z tym paciorkowcem - moja kolezanka antybiotyk dostała dopiero po cc Cytat:
Scio, trzymaj się! Cytat:
![]() ![]() klask i:Karoline, kciuki zaciśnięte, brzuszek śliczny Cytat:
dobre dobre!Cytat:
!Cytat:
Mój tata nawet komputerowy jest, ogląda youtube, jakies tam swoje stronki ulubione no i promocje w supermarketach , ale do konta podhcodzi jak do jeża. Kartę tez ma ale z nim trzeba chodzić do bankomatu No nic, mam jeszcze trochę czasu.Cytat:
Cytat:
Vaniliova11 brawo za wizytę! Cytat:
![]() Zgrabnie wygadacie! Wreszcie nadrobiłam ![]() Teraz ambitny plan sprzątania |
||||||||||
|
|
|
#4642 |
|
Zadomowienie
|
Karolinee, Aga brzuszki fajne
|
|
|
|
#4643 | ||||
|
Zadomowienie
|
No to
![]() Cytat:
już zaciśnięteCytat:
za wizytę i skończony 36 tc - czyli ciąża donoszona Cytat:
zaciśnięte ![]() Cytat:
za wizytę ![]() Witam dziewczyny Ale mnie dzisiaj zmuliło. Obudziłam się o 6 jak P. szedł do pracy, poczytałam trochę książkę, obejrzałam TV, poczytałam co u was i o 9 padłam z powrotem i obudziłam się po 11 ![]() W ogóle to mam wrażenie jakby mi ciut brzuch opadł, ale może to tylko wrażenie. W sumie nie miałabym nic przeciwko, gdybym tak za 2 tygodnie mogła powitać na świecie Natana Przekonamy się w piątek czy cokolwiek się dzieje
|
|
#4644 |
|
Zadomowienie
|
|
#4645 |
|
Zadomowienie
|
Karolinee AgaGuernsey śliczne brzuszki
Karolinee ![]() Lady antybiotyk da rade ![]() Aania ![]() ![]()
|
|
|
|
#4646 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam!
![]() Cytat:
[QUOTE=youyou;27522295]Zapomniałam się pochwalić że dziś zaczynamy 36tc ![]() gratkiCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() spoko zwiałam teraz się ukrywam ![]() [QUOTE=iustyna1;27524619] ![]() To co, zrzuta na paczki dla Shirki i jej męża? I ja nie wiem, żeby ich od razu szajką nazywać?! no nie zaraz szajka niech nie przesadzają po prostu chcieli wyolbrzymić swoje zasługi ![]() żarty żartami ale wasze kropelki były kupione na legalu aaa Da karo wczoraj mi się nie zacytowałaś i mi uciekło wybacz gratki córeczka
|
|
#4647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do telefonów to ja nie dzwonie ale moja mama dzwoni codziennie rano i tak już było przed ciążą więc teraz tak mi głupio powiedzieć nie dzwoń , a teściowa męczy na szczęście męża a nie mnie ale irytuje mnie jak odbiera telefon i słyszę że mówi:jeszcze nie urodziła a co do paciorkowca to dziwny ten gin bo nawet w pierwszym lepszym artykule na necie są informacje że dużo ludzi ma tego paciorkowca i jest on dla nas niegroźny ale już dla maluszka jest , a chodzi głównie o zachłyśnięcie się wodami przy SN , w ten sposób przedostaje się do organizmu maluszka i może być groźny dlatego ten antybiotyk ![]() a my dziś musimy już przetransportować łóżeczko do sypialni i spróbować to jakoś poustawiać bo mamy tak do doopy układ sypialni że szok
|
|
|
|
|
#4648 |
|
Zakorzenienie
|
o 18 jade do gina skontrolować czy to był wczoraj czop czy nie czop, oby to jakas infekcja (choć tak nagle i jednorazowo...)
|
|
|
|
#4649 | ||
|
Zadomowienie
|
Dziękuję
![]() Myślę, że możesz, ale ekspertem nie jestem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuję |
||
|
|
|
#4650 |
|
BAN stały
|
![]() mnie cos dzisiaj kręci, brzuch mnie pobolewa od samego rana, a do tego jak wstalam to mialam takie dziwne uczucie, jakby mi kiszki w srodku sie ocieraly, normalnie jak chodzilam to w srodku takie tarcie przy koncówce mego przewodu pokarmowego... o co chodzi?? wogole dostalam taki uplaw ze sie zastanawiam czy to normalne... :/ no bo wody to na pewno nie są Dzisiaj pelnia, ciekawe czy któraś urodzi ![]() Zaczynamy dziś 37 tydzień ciązy Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2011-06-15 o 12:43 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.

), wszystkie parametry w normie, przesunął datę z 18-tego na 17-ty, choć stwierdził, że nie będzie nigdzie zmieniać, bo nie ma sensu o jeden dzień. Mała waży 1850g
Aż trudno sobie wyobrazić, ze nasze dzidziole już takie duże w ogóle 
dla dużej niuni! Bedzie dobrze!

az strach pomyslec jaki bedzie mial faktycznie..

nad ranem był jeden konkretny ból ale potrwał kilkadziesiąt sekund i przeszedł , potem brzuch okresowo bolał (nie spałam od 4 do 6 bo mały szalał) ale wstałam i znowu NIC!!!!
ja wiem że się ludzie (czytaj mama i teściowa) interesują i martwią ale mnie to wnerwia
wie któraś?!
klask i:
dobre dobre!
) Mam 10 dni stosowac kurację i potem ponownie na wymaz się zgłosić, mam nadzieję, że zwalczę to gówno. Chociaż poród prawdopodobnie będzie pod kroplówką z antybiotykiem, ech..
zębole