|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#4141 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 564
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
Cytat:
Ale Shakira chyba nie bêdziesz, masz inny typ figury
|
|
|
|
|
#4142 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 339
|
Cytat:
bylam 5 razy nad jeziorem jak by³y te upa³y :P a mam tak±karnacjê ze zaraz na murzyna ;/ nawet siê nie malujê
|
|
|
#4143 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 611
|
Cytat:
hmmmm moim zdaniem tez wygladasz normalnie wg mnie nie musisz ani tyc ani chudnac bo jestes w sam raz ale to oczywiscie moje zdanie
|
|
|
|
|
#4144 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 996
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4145 |
|
Zakorzenienie
|
ale mi nas³odzilyscie, w mojej szafie nie ma ani jednej spodniczki mini sukienki 1 para spodenek nosze po domu wysz³am pare dni temu w nich do znajomych to milion komentarzy ' alez ty masz chude nogi bla bla bla"
zakompleksiona jestem bo kazdy sie tylko czepia i smieje ze wygl±dam jak kij od miot³y czemu ludzie tak gadaj± ?
|
|
#4146 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 731
|
Cytat:
|
|
#4147 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 859
|
Cytat:
ja odebra³am Twoje s³owa, wiesz, jako sarkazm...typu "uuuu...ju¿ bym RACZEJ nie ty³a.. "..rozumiesz?Tymczasem Aga ma fajna figurê, faktycznie niewiele wspólnego ma z Shakir±, bo to chyba budowa bardziej typu "gruszka", a Shakira jest mega proporcjonalna ![]() reasumuj±c. Poppy- peace and love. Agu¶- jeste¶ zaje....cie...zgrabn± kobitk±. p.s. ja tez nie mam w szafie ani 1 sukienki, ale swoich zdjêc nie wklejam, oj nie
|
|
|
|
|
#4148 |
|
Zakorzenienie
|
o jaa jakie wy mi³e
![]() ale bede siê dalej tuczyæ( jak od 25lat ) moze jednak uda mi siê przytyæ z 5 kg
Edytowane przez Agu¦87 Czas edycji: 2011-06-15 o 19:47 |
|
|
|
#4149 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 799
|
Moja dzisiejsza Redukcja
- 2 kromki razowca na miodzie z bieluchem, sa³at± i wêdzonym ³ososiem, 100g serka wiejskiego z po³ówk± pomiodora, kawa³ek czerwonej papryki + kawa z mlekiem - miseczka truskawek - 2 kubki zupy (rosó³ na ¿eberkach z marchewk± i kasz± mann± + du¿o koperku i pietruszki) z wydziobanym miêsem (ze 100g)- bêdzie: 2 jaja na twardo w jakiej¶ sa³atce (sa³ata, rzodkiewka, papryka, pomidor - zobacze co mam) + mo¿e majonez i plaster jakiej¶ szynki.. brakuje mi warzyw dzisiaj.. proszê o ocenê
|
#4150 | ||
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
Cytat:
Nie powiedzia³am, ¿e jest na luzie tylko, ¿e ja siê na nim dobrze czuje. To zasadnicza ró¿nica.I nie mów mi czy mam problem, czy nie, bo o ile dobrze pamiêtam to Ty wczoraj wyk³óca³a¶ siê, aby pancake'sy nazywaæ "grubymi nale¶nikami". TO jest dopiero problem. Koñczymy!---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
![]() Agus, ¶licznie wygl±dasz, jeste¶ przepiêknie opalona a te komentarze o nogach to chyba z zazdro¶ci, no bo normalnie nie wiem.
http://www.alezdrowe.eu/ https://www.facebook.com/alezdrowe.eu?fref=ts zapraszam ; ) Edytowane przez pozytywna-wariatka Czas edycji: 2011-06-15 o 20:08 |
||
|
|
|
#4151 |
|
Raczkowanie
|
Agu¶, no mówi³am, ¿e super wygl±dasz.
ale je¶li wolisz pe³niejsze kszta³ty, to jasne - przytyj troszkê. dzisiejsze letnie U start: szklanka wody z wyci¶niêtym sokiem z cytryny ¶niadanie: owsianka [5 ³y¿ek p³atków owsianych górskich, ³y¿ka otrêbów granulowanych, ³y¿ka suszonych owoców, 200g wie¶niaka], gar¶æ truskawek, jab³ko, kawa rozpuszczalna z mlekiem II ¶niadanie: activia ¶liwkowa z ³y¿k± otrêbów granulowanych, dwie kromki chleba razowego z mas³em lekko solonym, wêdlin±, pomidorem i szczypiorkiem, nektarynka obiad: paczka warzyw na patelniê z zio³ami prowansalskimi, tuñczyk wsw w miêdzyczasie: kawa rozpuszczalna z mlekiem kolacja: serek wiejski ze szczypiorkiem, dwie kromki chleba razowego z mas³em, wêdlin±, sa³at±, pomidorem i szczypiorkiem
|
|
#4152 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 358
|
u
napisze kto¶ co¶ o tym?
|
|
|
|
#4153 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 621
|
dok³adnie Agu¶, moim zdaniem równie¿ wygl±dasz bardzo ³adnie i zgrabnie, ja przy tym samym wzro¶cie wa¿ê nawet 1-2kg mniej i te¿ moim zdaniem tyæ mi nie trzeba
, ale wiadomo ka¿demu podoba siê co innego i je¶li rzeczywi¶cie ¼le siê z tym czujesz to trzymam kciuki, ¿eby¶ osi±gnê³a ten swój upragniony cel wagowy, bo to czy dobrze siê czujemy ze sob± sam± to bardzo wa¿ne ![]() U: 1¶niadanie: owsianka z 4 ³y¿ek z truskawkami, nektarynk±, po³ow± banana i mas³em orzechowym 2¶niadanie: dwie kromki razowca; jedna z mas³em, wêdlin± z indyka i ogórkiem; druga z serem brie i ¶wie¿± bazyli±; miseczka czere¶ni, mini nektarynka obiad: naprawdê spora porcja piersi z kurczaka duszonej w papryce z warzywami(marchew, broku³, kukurydza, groch cukrowy, seler) w sosie pomidorowo-zio³owym; 1/3 woreczka br±zowego ry¿u podwieczorek: pra¿one jab³ko z mas³em orzechowym i serkiem wiejskim kolacja: dwie kromki razowca; jedna z mas³em, wêdlin± z indyka i ogórkiem; druga z mas³em, twarogiem pó³t³ustym i d¿emem jagodowym i mam pytanie, jako ¿e wakacje zbli¿aj± siê ju¿ coraz wiêkszymi krokami to chcia³abym troszkê podkrêciæ sobie metabolizm, o ile siê da, bo wiadomo, nie bêdzie ju¿ tyle czasu na przygotowywanie posi³ków, dbanie o ich jako¶æ itd, w zwi±zku z czym bêd± pewnie czasem wpadaæ jakie¶ mniej warto¶ciowe rzeczy, a nie mam zamiaru zbytnio siê jedzeniem przejmowaæ, tylko cieszyæ siê wolnym czasem i dobrze bawiæ z bliskimi mi lud¼mi ..a jednocze¶nie wola³abym, ¿eby sylwetka na tym nie ucierpia³a (czy nie za du¿o bym chcia³a?.. ) wiadomo sport na pierwszym miejscu, ale poza tym w jaki sposób mo¿na sobie jeszcze ten metabolizm podkrêciæ? wiem, ¿e du¿o bia³ka, czêste posi³ki, du¿o ruchu i co¶ jeszcze ?
nie marnuj swego czasu, inaczej czas zmarnuje ciebie... Edytowane przez ifellinlovewithadeadboy Czas edycji: 2011-06-15 o 20:53 |
|
|
|
#4154 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 439
|
U.
p³atki jêczmienne, otrêby owsiane, na mleku z truskawkami i mas³em orzechowym kawa z mlekiem niemal ca³a makrela wêdzona, sporo fasolki szparagowej grahamka z twaro¿kiem, ca³ym jajkiem, pomidorem równie¿ ca³ym, kawa³kiem papryki, szczypiorkiem i kilkoma oliwkami. staram siê dbaæ o t³uszcze, ale chyba dzi¶ jako¶ ma³o tego jedzenia wysz³o, choæ g³odna nie jestem.
|
|
#4155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4156 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 41
|
Cytat:
Rozumiem ¿e masz ED, ale je¿eli jest tak jak piszesz i zale¿y Ci na przytyciu to dlaczego nie w³±czysz do jad³ospisu budyniów/jaki¶ kaszek na mleku/zapiekanek/sera ¿ó³tego, czyli produktów o wiêkszej kaloryczno¶ci? No i przestañ wyliczaæ te gramy, wiêcej luzu. Zdaje sobie sprawê, ¿e piszê to jako osoba zdrowa, ale jestem autentycznie zdziwiona, ¿e jedz±c rzeczy ca³kowicie niskokaloryczne i nadaj±ce siê na dietê odchudzaj±c± chcesz przy tym przytyæ. |
|
|
|
|
#4157 | |
|
Zakorzenienie
|
no, to moze juz mi nikt tutaj nie powie ze mam ed czy jak to sie tam zwie i czym kolwiek jest
![]() tymczasem spadam jesc pierogi ruskie ![]() skomplikowana widzê MINIMALN¡ zmianê w jad³ospisie, ale przestan lizyc porcje ! to podstawa, jak przestaniesz to robiæ i wypisywaæ, bêdziesz krok blizej do celu. jezeli nie mozez juz nic wcisn±æ pij kubusie. kakao na noc ZAWSZEEE z mlekiem 3,2% a w ci±gu dnia pij wodê z miodem, i b³agam ciê zastosuj siê narazie CHOCIAZ do tego! ja na takich porcjach co tu umar³abym z g³odu.. ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cytat:
Edytowane przez Agu¦87 Czas edycji: 2011-06-15 o 21:51 |
|
|
|
|
#4158 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 206
|
Uuuu a mia³o byc RR
Codziennie mam jakies wpadki ![]() 1. 2 kromki chleba s³onecznikowego z margaryn±, serkiem homo, jajko 2. Kawa zbo¿owa z mlekiem 2 %, 5 wafli ry¿owych chudych 3. du¿a pier¶ z kuraka z pieczarkami, duszona cukinia i papryka z ³y¿eczk± margaryny 4. 3 delicje z milki (mam od 2 dni chcice na s³odycze), kawa z mlekiem 1 h TBC 5. 5 chudych wafli z serkiem homo, zielona herbata |
|
|
|
#4159 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
U
¦niadanie: owsianka (5 ³y¿ek p³atków górskich, szklanka mleka 2%, wkrojona brzoskwinia i gar¶æ czere¶ni); skrzypopokrzywa II ¶niadanie: domowa bu³ka ¿ytnia z mas³em, sa³at±, szynk± drobiow±, pomidorem i szczypiorkiem; jab³ko Obiad: filet z dorsza natarty zio³ami i oliw± z oliwek, zapieczony w folii; kilka ³y¿ek kaszy jaglanej; sa³atka (warzywa, zio³a, oliwa z oliwek) Podwieczorek: pó³ kostki twarogu pó³t³ustego zmiksowanego z kilkoma ³y¿kami jogurtu naturalnego, wkrojona gruszka i gar¶æ pistacji Kolacja: bu³ka ¿ytnia na pó³: mas³o, sa³ata, szynka drobiowa, rzodkiewka, ogórek, koperek/mas³o, sa³ata, jajko ugotowane na twardo, papryka + 2l wody z lodem, miêt± i sokiem z cytryny |
|
|
|
#4160 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 206
|
Cytat:
![]() Mam podobn± figurê Zastanawiam siê w³a¶nie po co ja siê odchudzam |
|
|
|
|
#4161 | ||||
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 835
|
Cytat:
Zrobisz jak uwazasz bo najwazniejsze jest to,zebys to TY sie dobrze czula![]() ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- ale poszalalam dzisiaj z komentarzami
|
||||
|
|
|
#4162 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 574
|
Agu¶ tak Ci zazdroszczê takiej mega figury ¿e sobie nie wyobra¿asz :P
|
|
|
|
#4163 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast pojawia sie pytanie, czy nie masz problemu bardziej w glowie niz poza nia. Piszesz tak, ze wynika, ze masz po prostu kompleksy i tu problem, a nie w wadze. Co do gadania ludzi to powiem ci, widzisz moje fotki i figure? ostatnio zamiescilam fotki z wakacji w bikini na plazy i ktos skomentowal ze jestem chorobliwie...CHUDA. Ludzie maja ciekawe pomysly ;-). Dodam, ze owa osoba komentujaca ma z 40 kg nadwagi ;-) Tyle w temacie ---------- Dopisano o 01:27 ---------- Poprzedni post napisano o 01:23 ---------- Cytat:
Zawsze Twoj,
kabanos
|
|
|
#4164 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 800
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4165 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 358
|
Cytat:
no zabawnie, zabawnie.... ![]() ale jakas konstruktywna ocena?
|
|
|
|
|
#4166 |
|
Zakorzenienie
|
a po co ci ta ocena?
matko znajd¼ sobie jaki¶ inny portal bo tu nie jeden raz kto¶ ci radzi³ ot co. Ba nawet uk³adano Ci jad³ospisy a Ty co ? za przeproszeniem gówno. Nie wcieli³a¶ rad ani nie wziê³a¶ sobie tego do serca. Jaki Ty masz cel rozja¶nisz nam mo¿e? bawi Ciê to,¿e irytujesz ludzi?
Francja/ Chorwacja/ Egipt/ Grecja Bu³garia /Hiszpania Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret Edytowane przez Tynusia Czas edycji: 2011-06-16 o 11:39 |
|
|
|
#4167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wydaje mi siê ¿e zdjêcia pogrubaij±, nie, nie nsozê push upow mam duze b, ma³e c no niestety taka moja natura jak widac i czas sie w koncu z tym pogodzic, ja bym sie moze i czu³a dobrze w swojej skórze gdyby nie WIECZNE docinki ludzi" a ty cos jesz w ogole?" jak nie poznaj±, widz± ze lepiej ubierac jak ¿ywiæ bo jem wiêcej ni¿ mój ojciec czy facet
|
|
|
#4168 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 892
|
Cytat:
![]() swoj± drog± nie¼le siê na murzyna opali³a¶. Wiesz, ¿e opalenizna wyszczupla? ale wed³ug mnie wygl±dasz super, je¶li nie masz problemów zdrowotnych (jak np. brak okresu ) to my¶lê, ¿e tyæ nie musisz, ale oczywi¶cie wa¿ne, by¶ Ty siê czu³a dobrze w swoim ciele. I uwa¿am, ¿e jak przytyjesz to te¿ bêdziesz wygl±da³a rewelacyjne, ale ju¿ teraz jest ¶wietnie .
![]() `I like living on the edge and seeing what's on the other side! Steven Tyler Edytowane przez morphine88 Czas edycji: 2011-06-16 o 11:15 |
|
|
|
|
#4169 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 108
|
Moje Uuuuu
( od tygodnia mieszkam u brata i stram siê nie marudziæ w kwestii jedzenia - pilnujê jego rocznej córeczki xD ) I. paluch wieloziarnisty : - z mas³em i cynamonem - z serkiem topionym gouda, pomidorem i ogórkiem herbata z cytryn± II. kawa z mlekiem, kawa³ek cha³wy kakaowej, jab³ko III. m³ode ziemniaczki z koperkiem, pokrojona w kostkê i podsma¿ona kie³basa, porcja gotowanego kalafiora IV. 2 kromki razowca z salami i pomidorem W ci±gu dnia du¿o herbat
|
|
#4170 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, bardzo proszê WSZYSTKIE o zmniejszenie stopnia agresji i ironii w postach. To naprawdê nie jest potrzebne, prze¶miewczy ton zw³aszcza..
![]() Santos a Ciebie proszê o mniej wulgaryzmów i ³ a g o d n i e j s z e te wypowiedzi, no naprawdê.
![]() |
Nowe w±tki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.

powiedz mi tak na oko ile mam przytyæ zeby wygl±dac normalnie ?
cale doros³e zycie 47-50kg. myslê nad 55? naprawde nie lubie chudzielców

bylam 5 razy nad jeziorem jak by³y te upa³y :P a mam tak±karnacjê ze zaraz na murzyna ;/ nawet siê nie malujê

, ale wiadomo ka¿demu podoba siê co innego i je¶li rzeczywi¶cie ¼le siê z tym czujesz to trzymam kciuki, ¿eby¶ osi±gnê³a ten swój upragniony cel wagowy, bo to czy dobrze siê czujemy ze sob± sam± to bardzo wa¿ne