|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#36301 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
A co zrobiła? Czyżbym cos przeoczyła? (oprócz tego, że nie ma jej z nami od kilku stron)
|
#36302 | |
|
Zakorzenienie
|
Kto jak nie ja
i jeszcze żeby było jadalne, ekologiczne i pachniało sadem owocowym i robiło masaż stóp ![]() Mycie Waxem Avocado - niedobór poślizgu mam zaspokojony na czas jakiś ;P Nie chcę zapeszać ale chyba mam sposób na skalpowego suchara bez oklejania... ![]() I na podkręcenie wierzchu Ileż może zdziałać nawał pilnej nauki Nie marudź, fajne są ![]() Cytat:
Po kilku użyciach już o tym nie myślisz
|
|
|
|
|
#36303 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cudne są
Cytat:
. Pamiętam, że jak znalazłam to forum, to po przywitaniu się chyba z tydzień czytałam PODSTAWY ![]() Cytat:
A co do tej ALTERRY MORELOWEJ co mi nic specjalnego nie daje, to zniechęcona brakiem spektakularnych efektów użyłam jej chyba tylko 3 razy: 1. Po myciu POTTERSEM ALOESOWYM, ale tylko na kilka minut. Później żel lniany i same wyschły (jak zwykle). 2. Po myciu slsem i hennowaniu nałożyłam na 1h, spłukałam i nałożyłam żel lniany. 3. Po myciu slsem, MORELKA, HIPP (bo się przestraszyłam, że henna nie wniknie po odżywce), henna, mycie, BIOVAX SUCHE/ZNISZCZONE, płukanka octowa, żel lniany. Ale tak właśnie siedzę i analizuję, to co napisałam i dochodzę do wniosku, że właściwie, to nie dałam jej zbyt wielu szans na podziałanie, bo jak nie henna, to zbyt krótkie trzymanie i na tym koniec. Powinnam spróbować jeszcze raz potrzymać dłużej bez hennowania w tle, może jutro... Cytat:
. Jeśli jesteś gotowa zaakceptować to co zaproponuje Ci stylista, to idź, ale jeśli masz później żałować przez lata, to się nie decyduj. Wiem, że chcesz odmiany (sama tak miałam przed ścięciem na zapałkę), ale decyzja należy do Ciebie. Trzymam kciuki za tę właściwą!Cytat:
Ale, że niby co ???Miss, ja widziałam chyba wszystkie Twoje zdjęcia. Rano nie było linków do klikania, tylko otworzyła mi się strona forum, a na niej Twoje OGROMNE zdjęcia - nawet musiałam stronę przesuwać w bok żeby obejrzeć całość. Czary jakieś??? Edytowane przez agatron77 Czas edycji: 2011-06-15 o 15:16 |
||||
|
|
|
#36304 |
|
Przyczajenie
|
Eloe77 wstawię zdjęcie po egzaminach - na razie trudno mi myśleć o czymś innym, tu też wpadam z wyrzutami sumienia :/
![]() Czyli mogę spokojnie próbować OMO i nie bać się obciążenia, o ile co jakiś czas będę myć mocniejszym szamponem? Żel nakładacie na już lekko podsuszone włosy przed ploppingiem? Ja jestem tak zielona w stylizacji Jak odgniatać, by by nie były sklejone - jak już będą zupełnie suche ugniatać każdy kosmyk? Zauważyłam, że włosy się świetnie skręcają po polskim Waxie, potem prysnęłam sobie hydrolatem aloesowym (dobrze?) żel i plopping 20 min. - bardzo mi się podobały, aż się zdziwiłam. Niestety następnego dnia włosy są nieestetyczne, ciemniejsze - wyglądają jak przetłuszczone. Może nakładam za wiele kosmetyków? Prawda jest taka, że i tak muszę myć codziennie, bo następnego dnia wieczorem robią się nieświeże. Dzisiaj za to umyłam BD, potem Garnier z karite. Niestety wyszło siano z tyłu w miejscu, gdzie od lat nakładałam szampon (codziennie do przetłuszczających ) i w tym miejscu włosy zaraz po umyciu nie tworzą pasemek jak reszta, ale kołtun. Są zbite, strasznie szybko schną (reszta jest ciemna i mokra, a w tym miejscu włosy są już jasne i jak siano). Popryskałam aloesem. Oczywiście tam kręcić się prawie nie chcą (po Waxie było lepiej). Na marginesie zauważyłam, iż silikony działają na mnie prostująco. Następnego dnia na głowie mam straszny bałagan i jedynym wyjściem jest niestety rozczesanie i spięcie, bo upięcie takiej nieregularnej szopy nie wygląda estetycznie... Rozumiem, że zmoczenie i dyfuzor by pomógł, ale obecnie takiego nie mam (mam suszarkę z Zeptera, słyszałyście może o możliwości dokupienia dyfuzora). Jaka suszarka z dyfuzorem jest już warta rozpatrzenia? No i oczywiście wtedy muszę stosować środki zabezpieczające przed temp., prawda? Aha, czy plopping nie prostuje włosów na długości, która przy takim spięciu znajduje się z tyłu głowy, a nie na czubku? Są tam przecież trochę naciągnięte i wygładzone (robiłam to dopiero 2 razy, stąd te pytania). A tak na marginesie, o wiele prościej było myśleć o nich jako lekko falowanych - rozczesanie, wysuszenie i już (co prawda siano i gumowate włosy - brrr!), a tak mycie, plopping, potem co najmniej godzina schnięcia i cały czas wchodzą mi w pole widzenia (do tego cały czas dotykają mojej twarzy - muszę się przyzwyczaić) - nie mówiąc o tym, że trudno zjeść zupę, bo kręciołki wpadają (mam akurat taką długość, że spiąć trudno ) Kurczę, o której wstajecie, jeśli suszycie włosy naturalnie, by zdążyć do pracy? ![]() Dzięki za odpowiedź Edytowane przez czerwona1 Czas edycji: 2011-06-15 o 16:22 |
|
|
|
#36305 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) I dziękuję wszystkim za miłe słowa o moich włosach
|
|
|
#36306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 1. szampon pokrzywowy Farmona KWC (na pierwsze oczyszczenie włosów) 2. szampon L'Biotica Vax KWC, tylko tutaj skład się zmienił, jest bez parabenów, sls i glikolu propylenowego 3. odżywka L'Oreal KWC (po nałożeniu odżywki, myję twarz, ciałe ciało, robię depilację, ścieram pięty itp. czyli kilka minut trzymam na głowie) 4. spłukuję ciepłą, potem zimną wodą 5. zawijam włosy w ręcznik (frotte) 6. gdy trochę podeschną nakładam wodę brzozową z Isany tylko na skalp 7. czeszę włosy i ewentualnie nakładam produkt do stylizacji tutaj włosy bez żadnych preparatów do stylizacji, wyszuszone suszarką silny strumień powietrza (bo szybciej :x), przeczesywane palcami raz w tygodniu używam Waxa minimum na pół godziny, ale nie L'Biotica tylko takiego KLIK!, KWC zdjęcia średnie, ale tak mi wyszło, nie poproszę, żeby ktoś mi zrobił, bo się będą ze mnie śmieli , mniej więcej widać, co się robi: jedna strona wykręcona, druga prawie wcale z przodu, a tył robi co chce (nawet nie wiedziałam, ze tak to wygląda wszelkie sugestie mile widziane
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-06-15 o 16:17 |
|
|
|
|
#36307 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Wyrzucamy ręcznik [tzn do włosów się nie nadaje ], ugniatamy delikatnie włoski mikrofibrą lub pieluszką grzebień też do kosza a włoski przeczesujemy tylko z odżywką na włosach, potem zostawiamy je w spokoju Potrzebny stylizator. Najtańsze KWC to żel lniany, który możesz sama sobie zrobić w domu ![]() Co do kosmetyków niech się dziewczęta wypowiedzą, bo znają się lepiej na składach Ja bym odstawiła silikony żeby się dowiedzieć jaki mają wpływ na Twoje włosy, czy pomagają lokom czy im szkodzą (prostują). No i jakieś maski, olejowanie by się przydało zapewne A poza tym to
|
|
|
|
|
#36308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie to Aniu całkiem nowe doświadczenie, zwykle staram się, żeby włosy się nie skręcały, bo wydaje mi się, ze wyglądam głupio (ostatnio balsam prostujący Nivea, po którym włosy ejszcze bardziej się skręciły ale może najwyższa pota je zaakceptować i coś dla nich zrobić dobrego
|
|
|
#36309 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje wam za komplementy dla moich włosków
to tak motywuje by zawsze tak ładnie wyglądały jak nic innego dzięuje za tą skuteczną mobilizjacje![]() niedawno zawiozłam mame do fryzjerki u której dawno temu się obcinałam... i było tam kilka kobiet które zaczeły mówić że loczki mam ładne i że jak to dobrze że ich nie prostuje itda co na to fryzjerka? jak powiedziałam tym kobietką że ja kiedyś prostowałam tak z 2 lata może trochę więcej ( nom prostowałam ja się dziwie że one się tak po tych trałmatycznych przeżyciach tak kręcą) to fryzjerka na to że no i co... że prostownie tak nie niszczy...że dobrze robiłam bo się chciałam odmienić...że każdy tak ma...i to nic ... ![]() narzekała że tylko te młode osoby na podcięcie końcówek przychodzą (taa a ona by chciała farbowanie na trzy kolory... radykalne cięcia, modelowanie bądz prostowanieby jak najwięcej kasy zgarnąć tylko szkoda że nie pomyśli jak to wszytko niszczy jaka niedoinformowana ja sama pamiętam jak włosy wyglądają po miesiący prostawania co dzień! to przecież łamiące się siano...fryzjerki poprostu chyba powinny na tych wszystkich kurach dostawać adres wizaż.pl niech chociaż troszkę poczytają...a nie tylko polecają kosmetyki z sylikonem a nawet nie znają składu...nie śledzą nowych technik cięcia i jak się różni cięcie kręconowłosej a prostowłosej... poprostu chora wyszłam z tego zakładu fryzjerskiego... jak ja mam do niej iść jak ona (40 lat) nic tylko o głupatach i wszystkich mało instotych plotkach opowiada... nie chodzi na kursy, nie doszkala się... ma przestarzałe techniki cięcia ... chyba pójdę do tego co chociaż miał styczność z kręconymi... pracował długo w USA , zajmował się pewnie fryzurami też afroamerykanek... powiem by nie farbował, by z długości jak najmniej obciął....tylko ściął zniszczenia... i robił warstwy.. tylko ile zrobić? farby sprowadza z włoch...czytałam o tym jakaś nowa technologia z kreatyną i jakimiś dobrymi składnikami dla włosów... ale nie będę teraz farbować ![]() kolor dobiera do oczu i karnacji ja mam niebieskie oczy i jasną karnacje a więc brązu by i tak mi nie zrobił
Edytowane przez oollaa_1_ Czas edycji: 2011-06-15 o 16:41 |
|
|
|
#36310 |
|
Raczkowanie
|
A ty dalej z tym swoim fryzjerem. To, że w USA był nic nie znaczy, nie ma też gwarancji, że afro włosy scinał. Wież mi ja mieszkam w UK i wszystkie z afro włosami chodzą do afro fryzjerów, a nie do normalnych, także wątpię, że on afro scinał.
Dobrze się zastanów. Rozumiem cię bo z kręconymi włosami jest tak, że szybko się nudzą, a nie można wielu zmian na nich zrobić. Sama tak mam i za każdym razem jak do Polski przyjeżdżałam to szłam obciąć do zaufanego fryzjera, niby byłam zadowolona, ale teraz żałuję bo mogłabym już mieć naprawdę długie włosy.
|
#36311 |
|
Zakorzenienie
|
Olu no na siłę na pewno Ci nie pofarbuje
ale czasem fryzjerzy za mocno puszczają wodze fantazji , ja dwa razy byłam u jednej fryzjerki, raz obcięła mnie ładnie, a drugi raz tak mi pocieniowała, że wyglądałam jak kretynka, z tyłu długie cienkie wiszące pióra, a góra w objętości, jeszcze jak to wyprostowane było to ok, ale jak mi się zaczęły wywijać a ta Twoja fryzjerka to jakaś niewydarzona cokolwiek zrobisz, mam nadzieję, że będziesz zadowolona
|
|
#36312 | |||
|
Zadomowienie
|
oollaa_1_ jakie śliczne kręciołki... Duszę diabłu oddam tylko niech mi da albo kręcone albo jak już fale to długie przynajmniej!
I niech cię bór broni, nie dawaj całkiem wolnej ręki żadnemu styliście! Tego się zawsze żałuje nusia114, kolejne nie dośc że blond to jeszcze śliczne Cytat:
A ta sympatyczna opaska to sznurówka ze starych dresów )Cytat:
Swoją drogą, tyle już dziwnych wersji mojego nicku widziałam, że głowa mała. Kiedyś nawet trafiło się Miss Transiarz Nawet bardzo dobrze Jej, jak to fajnie wiedziec, że nie jestem sama ![]() Cytat:
Nie czary, nie. To tylko mój komputer miał porannego focha i próbował wkleic mi w post wszystkie zdjęcia jakie miałam na karcie pamięci, a dodatkowo wieszał się okrutnie, więc ten post zmieniał się paręnaście razy chyba A tymczasem, jako że sprzęt się odfochnął, załączam zdjęcia, do wyboru, do koloru: 1,2,3,4 - po odkręceniu z papilotów 5 - po rozdzielaniu 6, 7 - fryzura po upięciu 8 - po całym dniu łażenia po upale i wielkim słońcu Królestwo za hennę! Albo farbę! Cokolwiek! ![]()
Edytowane przez Miss Transept Czas edycji: 2011-06-15 o 17:31 |
|||
|
|
|
#36313 |
|
Zadomowienie
|
Miss Transept Co prawda nie wyszło to tak jak ojp, ale i tak ślicznie
W ogóle bardzo ładnie spięłaś sobie włosy, i to jeszcze sznurkiem ![]() I oczywiście dziękuję za komplement apropo włosów
Edytowane przez nusia114 Czas edycji: 2011-06-15 o 17:37 |
|
|
|
#36314 |
|
Zakorzenienie
|
Miss Transept
ojej, przepraszam Cię...i tu się sprawdza teoria, że czytamy tylko początki i końce wyrazów teraz zapamiętam ![]() świetnie to spięłaś, bardzo mi się podoba
|
|
#36315 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
INCI:Aqua,Butyrospermum Parikii Butter,Theobroma Cacao Seed Butter,Glycerine soja oil,Cetearyl Alkohol,Glycerin,Glycerin Stearate,Prunus Armeniaca Kernel Oil,Dimethicone no i reszta wiadomo bla bla |
|
|
|
|
#36316 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz w tej chwili bardzo podobne włoski do moich sprzed pół roku Zobacz sama ![]() Przy tej długości patenty typu ręcznikowanie czy ugniatanie/harmonijkowanie raczej trudno wykonać ale warto spróbować zgniatanie+podpinanie żabkami, zawijanie na palcu. Zasada nieczesania nie jest zła. Ja się raz jeden i ostatni czeszę razem z odżywką b/s (brakuje u Ciebie! stylizator jaki masz?). Nie męczysz włosów i skalpu, może się uspokoić trochę od samego nieczesania Cytat:
Co do silikonów - w lecie nie są one złe ale dobrze byłoby je rozcieńczać mieszając z czymś wartościowym, np wielofunkcyjną odżywką z typu Joanna Naturia Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
Shea i kakao to tłuszcze niewnikające, taka wazelinka trochę. Silikon ginie w tłumie. Mycie hm... Mam masło shea 100% i zmywanie tego nie jest najłatwiejsze na świecie. Nie żeby zaraz SLS ale mogą być potrzebne zabiegi jak mycie wstępne, rozmemłanie z odżywką myjącą albo szamponem przed myciem... Sprawdzaj bo pięknie się zapowiada ale może w wolny dzień ![]() Kurczę nie docenia człek Biedronki I usiedź tu na tyłku kiedy Bierdonka jest tak blisko ;P:P:P<żarówka> muszę ich szampon dzieciowy obejrzeć ;P Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-06-15 o 18:38 |
||||
|
|
|
#36317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko ja mam mocno wycieniowane dosyć i wyżej się to lokowanie zaczyna i nie są gęste i grube, nigdy nie były, od dziecka cienkie i plączące się (w dzieciństwie nawet miałam na chłopaka ścięte, bo była zawsze walka, żeby to rozczesać) ![]() będziesz moją wizażową siostrzyczką ![]() ta odżywka L'Oreal już mi się kończy, w zapasie na razie mam morelową alterrę, ale jeszcze jej nie próbowałam, a szampon L dostałam gratis...jeszcze jest go dużo :x chociaż w sumie mogę go wydać komuś wax jest przyjemny w stosowaniu, ładnie pachnie, włosy są po nim gładkie, łatwo się rozczesują, ale też trochę obciąża, a ja mam cienkie , raz na tydzień może być, później kupię coś innego pewniestylizatory zwykle jakies popularne: -zwykle układałam na odżywkę b/s HairX fioletową, długo już ją męczę (ale włosy mi się przetłuszczały szybciej po niej ), nie lubię, ale na razie innej nie mam-teraz tę niveę kupiłam, ale dziwna jest naprawdę... -mam jeszcze to świństwo: użyłam raz i wiecej nie zamierzam, jakbym sobie włosy wódą polała ![]() właściwie to nie mam na co włosów układać mam jeszcze olej kokosowy, ale jeszcze nie próbowałam na włosy :x
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-06-16 o 12:29 |
|
|
|
|
#36318 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo podoba mi się to upięcie, też lubię taki "artystyczny nieład" Dzień 3, a mi się nadal loczki trzymają, jestem w wielkim szoku
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
|
|
|
|
#36319 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Włosiska boskie Chyba nie miałabym odwagi do niego pójść. Cytat:
. Nie, nie chcę schodzić z cieniowania. Tylko w tej chwili mam za krótkie boki w stosunku do tyłu. Wygląda to dziwnie, bo nagle jest taki schodek. Wolałabym żeby różnica była mniej drastyczna.Zamierzam bardziej zapuścić boki, z tyłu chcę mieć U i dalej cieniować. Wczoraj podcięłam troszkę tył z długości- mniej więcej 1,5 cm(robię to co kilka tygodni żeby traumy nie było) i są dość krótkie. Zrobiłam dwa kucyki na różnej wysokości (wyżej i niżej jeden pod drugim, ale z włosów z tyłu, boki zostawiłam) i też leciutko podcięłam. Mam nadzieję, że to wystarczy na jakiś czas. Gdybym nie ciachnęła we wrześniu, tylko poszła do fryzjera, teraz miałabym włosy dawno za ramiona. Ehhh, no nic odrosną. Piękne Bardzo mi się podoba. Pięknie je ułożyłaś. |
||
|
|
|
#36320 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Maliniarka;27534475]będziesz moją wizażową siostrzyczką
[/qoute]Jasne Miło mi ![]() Cytat:
Cytat:
dziewczyny kochają AlterrkiCytat:
![]() Warto zacząć od żelu lnianego (1szy post). Najtańszy i da się go wykorzystać na setki sposobów Cytat:
|
||||
|
|
|
#36321 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
z okolic Bełchatowa![]() i dziękuje za pochwałe dla włosków...aż się bardziej podkręciły ![]() jutro zadzwonie... jak się zgodzi to jutro pójde trzymajcie na wszelki wypadek kciuki ale się na klnie pewnie na mnie bo go będę się starać instrułować a co ...ma mnie słuchać i już
Edytowane przez oollaa_1_ Czas edycji: 2011-06-15 o 23:02 |
|
|
|
|
#36322 |
|
Rozeznanie
|
oollaa_1_ ależ ty masz włosy
a ja po zastosowaniu waszych rad i metod ( po myciu ugniatanie pieluszką+ żel lniany z olejem kokosowym do stylizacji doszłam do efektu jak na zdjęciach. Nawet jestem zadowolona a efekt utrzymuje się prawie cały dzięń ( pod koniec fryzura nieco opada)
|
|
#36323 |
|
Zadomowienie
|
To moje wlosy z ostatniego mycia... pisalam o tym ze jakaś masakra
![]() Ale znalazlam wtedy takiego jednego skręta (foto2)... uroczy, prawda? ![]() Kupiłam wczoraj krem do rąk z biedronki zielony i chcialam zapytac czy wy uzywacie go jako.... maski przed myciem, odzywki d/s czy b/s? Podziwiam wasze włosy i juz zzielenialam z zazdrosci:P
Walczę o długie włosy! ![]() Piję drożdże od 18.12.2012 Jantar od 22.01.2013 CP od 26.01.2013 Sesa, Nafta, Vatika i inne dobroci - szukam swojego KWC Zrzucam tłuszczyk - od 07.01.2013 Start 70kg Jest 66 kg ![]() Cel 63 kg |
|
|
|
#36324 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Też kupiłam ten krem, pachnie jak Dermedic raz użyłam na końcówki, ale przed myciem, tak żeby tylko przetestować go sobie
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2011-06-16 o 09:23 |
|
|
|
|
#36325 |
|
Zadomowienie
|
DMkAnia ->a taki... kuchenny wypadek - jestem początkująca panią domu i robię glupoty czasami:P
No i jakie wrazenia po tym kremie?
Walczę o długie włosy! ![]() Piję drożdże od 18.12.2012 Jantar od 22.01.2013 CP od 26.01.2013 Sesa, Nafta, Vatika i inne dobroci - szukam swojego KWC Zrzucam tłuszczyk - od 07.01.2013 Start 70kg Jest 66 kg ![]() Cel 63 kg |
|
|
|
#36326 | |||||||||||||||||||||||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Przecież wiesz, że we Wro mostów brakuje (mamy ponad 100 z kładkami, ale to wciąż pikuś Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sama walczę z mamą o zrozumienie, że nie muszę wiecznie chodzić z sianem a'la Gienek Loska, by mieć swoje włosy. Wolę te, co mam, choć dla niej to strąki (ja mam inna definicję strąka i wiem, kiedy włosy mam przetłuszczone). Jeśli uważasz, że wyglądają na przetłuszczone, to popróbuj z ilościami kosmetyków. Może aż tylu nie trzeba? Nie sprawdzisz, nie dowiesz się. Ale... początki pielęgnacji przynoszą sporo ciekawostek. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Pisałam o niej w wątku o dyfuzorach. Cytat:
Suszymy zwykle chłodnym lub letnim nawiewem i najsłabszym nadmuchem (są tu osoby, którym silny nadmuch nie szkodzi, ale mnie owszem, więc tego się trzymam ).Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pq... Mam mieszane odczucia co do tej odżywki. Niby nie powinna wysuszyć, niby coś tam jest tego kolagenu, ale raczej średniawka u dołu widełek (jak dla mnie). O ręczniku dziewczyny pisały. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mamy kręcone jak nic, mimo usilnego doprowadzenia ich na skraj wyprostowania Cytat:
).Cytat:
Cytat:
Olu, cóż, fryzjerki też mają rodziny i musza z czegoś żyć. Jeśli zaczną mówić, że większość zabiegów jest szkodliwa, to wkrótce będą musiały zacząć jeść tynk ze ścian. Nie twierdzę, że to dobrze, iż mają braki w jakimś zakresie, ale pamiętajmy, że to też tylko ludzie. I tak to Ty decydujesz o tym, co masz na głowie, a nie kto inny, więc jeśli ktoś Ci nie pasuje, to wychodzisz i już. Cytat:
Cytat:
w obu książkach Lorraine jest opisana jej historia i to, że musiała do salonów, w których się zatrudniała przychodzić w wyprostowanych włosach. Tak samo musiała traktować włosy klientek/klientów. Kiedy wreszcie sama pogodziła się z naturą własnych włosów i zaczęła chodzić w naturalsach do pracy, pracodawca próbował na niej wymusić zmianę. Zwolniła się, choć to był renomowany salon w jakimś Holiłódzie czy innym Losieandżelesie. Jaki jest morał? Nie zapytasz faceta, nie dowiesz się. Prawda może być różna. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#36327 | |||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Poproszę więc o skład, bo jestem ciekawa, czy dobrze mi się jawi. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie pisz mi tu takich rzeczy, bo moje włosy przeczytają ![]() Cytat:
Celem odświeżenia włosów, warto ukręcić sobie psikadło. Przepisy w receptariuszu. Skręcik uroczy
|
|
#36328 | |||
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za komplementy odnośnie upięcia, jest mi bardzo miło, bo zwykle nie przejawiam talentów w tej dziedzinie
![]() Cytat:
![]() Wczoraj zakupiłam sobie odżywkę atiste, polowałam na proteinową, ale w 3 Naturach do których poszłam jej nie było więc kupiłam wzmacniającą z olejkiem jojoba i wyciągami z 3 cytrusów. Coś oczywiście musiałam, bo jak tu tak z pustymi rękami wyjśc... zielona87, jaki ślicznie zbity rulonik, jak sztuczny Cytat:
Ot i cała filozofia.Cytat:
![]() A ja loczki mam nadal, owszem, ale jestem głupia i popryskałam je wczoraj lakierem, bo miało padac i znowu mnie wszystko swędzi, więc muszę umyc i zniszczyc kręciołki
|
|
#36329 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nieźle! BTW magnetyzujący kolor oczu, świetnie podkreślony farbą (bo mam wrażenie że lekko poprawiłaś naturę )Cytat:
![]() Eloe - nauka jak nauka - ostatni wysiłek na który najtrudniej się zdobyć :P Prezentację ćwiczę i cóż - mówca ze mnie tragiczny ;] Uczelnia każe czekać i znowu zmienia terminy więc ogólnie znoszę jajo. A Wro to ja owszem rozważam, nasz galicyjski rynek pracy wygląda jakby się już nasycił - co to jest te 2 strumyki i 5 km autostrad A ja chętnie się z domu ruszę ![]() Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-06-16 o 11:11 |
||
|
|
|
#36330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie nigdzie nie ma
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.

nie wierzę, że to zrobiłaś
pokazuj się!

i jeszcze żeby było jadalne, ekologiczne i pachniało sadem owocowym 

. Jeśli jesteś gotowa zaakceptować to co zaproponuje Ci stylista, to idź, ale jeśli masz później żałować przez lata, to się nie decyduj. Wiem, że chcesz odmiany (sama tak miałam przed ścięciem na zapałkę), ale decyzja należy do Ciebie. Trzymam kciuki za tę właściwą!
też mam taką nadzieję i w tej intencji powznoszę jeszcze modły go Świętej Curli 

muszę poczytać 
Jak na 1. raz, to naprawdę fajnie 

- 06/13-24cm, 07/23- 26cm.....50cm
Przecież wiesz, że we Wro mostów brakuje (mamy ponad 100 z kładkami, ale to wciąż pikuś
Pisałam o niej w
Pq... Mam mieszane odczucia co do tej odżywki. Niby nie powinna wysuszyć, niby coś tam jest tego kolagenu, ale raczej średniawka u dołu widełek (jak dla mnie). 
nie pisz mi tu takich rzeczy, bo moje włosy przeczytają
u mnie nigdzie nie ma