Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1210 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-15, 09:04   #36271
agatron77
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez miyata Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dzis pierwszy raz uzylam alterry morelowej. Jakies czary! jak na moje fale to mam niezle loki Jesli ten efekt nie bedzie jednorazowy, to wrzuce jakies zdjecia (dzis juz nie dam rady).
To super i pokaż nam się po morelce przy najbliższej okazji . Na mnie niestety ona jakoś specjalnie nie działa - ciekawe dlaczego...

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
O boru najzieleńszy! Skończyłam nawijac włosy na te aluminiowe papiloty i jestem w takim stanie psychicznym, że mogłabym wyjśc na ulicę i strzelac do czego popadnie. Do tego na myśl o aluminium robi mi się słabo. Mam nadzieję że chociaż coś z tego wyjdzie

Może do jutra mi przejdzie, a teraz idę spac, mogę się założyc że przyśnią mi się zwoje folii...

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
hej dziewczny, naoglądałam się cudnych włosów w wątku pokażcie swoje włosy...i nie chcę mieć już takich beznadziejnych jakie są teraz

tylko nie wiem czy to dobre miejsce, kręcone włosy zawsze kojarzyły mi się z włosami grubymi, gęstymi i suchymi, wiem, że pielęgnacją można wiele osiągnąć

moje są raczej liche, niestety przetłuszczające się, niby nie są kręcone, ale wykręcają się na różne strony, zwłaszcza przy wilgotnym powietrzu przy twarzy, co doprowadza mnie do szewskiej pasji...nie wiem jak sobie z nimi radzić, bo są takie niedookreślone

jeśli zechcecie mnie przyjąć do wątku i udzielić pierwszych rad laikowi będę wniebowzięta
mam jedno pytanie na początek:
czy takie włosy to materiał na fale? czy raczej męczyć je w odwrotnym kierunku?
Witaj w FALUJĄCO-ZAKRĘCONYM GRONIE. Zacznij od czytania, bo tu kopalnia mega przydatnej wiedzy, a później stosuj to co Ci się spodoba. Efekty będą cudne

Cytat:
Cóż, z racji moich zdolności manualnych, a raczej ich braku wyszło jak wyszło. Cały tył mi się w nocy rozkręcił, papiloty pospadały (a jakże...) więc włosy musiałam spiąc, ale ogólnie z efektu jestem bardzo zadowolona.

Przy nakręcaniu mało mnie szlag nie trafił, przy rozkręcaniu też, ale mnie trafia o wszystko, więc norma
Pierwsze koty za płoty . Jeszcze kilka razy i nabierzesz wprawy, a wtedy
agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 09:05   #36272
ojp
Wtajemniczenie

Cytat:

moje są raczej liche, niestety przetłuszczające się, niby nie są kręcone, ale wykręcają się na różne strony, zwłaszcza przy wilgotnym powietrzu przy twarzy, co doprowadza mnie do szewskiej pasji...nie wiem jak sobie z nimi radzić, bo są takie niedookreślone

jeśli zechcecie mnie przyjąć do wątku i udzielić pierwszych rad laikowi będę wniebowzięta
mam jedno pytanie na początek:
czy takie włosy to materiał na fale? czy raczej męczyć je w odwrotnym kierunku?

a teraz i w najbliższym czasie zagłębię się w lekturę podstaw wątku
(nie usuwam buzi, bo te zdjęcia były publikowane na MM już), zdjęcie z tyłu mogę jeszcze zrobić, jeśli to pomoże w ocenie
myję włosy codziennie/co dwa dni, zawsze suszę włosy suszarką, czasami układam na szczotkę, bardzo rzadko prostuję, zawsze używam odżywki, nie wiem co jeszcze napisać...
Zgadzam się z AjriszMarta. Poczytaj o pielęgnacji, odłóż suszarkę na bok, używaj odpowiednich szamponów, masek i odżywek i zobacz co się stanie z włosami

Cytat:
Cóż, z racji moich zdolności manualnych, a raczej ich braku wyszło jak wyszło. Cały tył mi się w nocy rozkręcił, papiloty pospadały (a jakże...) więc włosy musiałam spiąc, ale ogólnie z efektu jestem bardzo zadowolona.
Pierwszy link mi nie działa Ale ogólnie też fajnie wyszły, szkoda, że się porozkręcały w nocy i pospadały

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość

Pierwsze koty za płoty . Jeszcze kilka razy i nabierzesz wprawy, a wtedy

A wtedy będziesz jak ja

Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009
11.03.2015-?

Walczę:
82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ?

cel I: 79 kg
cel II: 75 kg
cel III: 71 kg

"Per aspera ad astra".
ojp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 09:35   #36273
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
hej dziewczny, naoglądałam się cudnych włosów w wątku pokażcie swoje włosy...i nie chcę mieć już takich beznadziejnych jakie są teraz
Ha! Malina i tu poczytaj pierwszy post i podwieszone linki, warto zajrzeć do dziennika żeby łatwiej temat ogarnąć nawet jeśli nie będziesz miała loków to włoski się odwdzięczą za prawidłową pielęgnację co ja piszę to będą kręcone włosy!

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:

Przy nakręcaniu mało mnie szlag nie trafił, przy rozkręcaniu też, ale mnie trafia o wszystko, więc norma

A teraz pochwalę się efektami:
tak było po rozkręceniu:
http://i54.tinypic.com/opww1k.jpg

a tak jest teraz
http://i53.tinypic.com/sgrbih.jpg

Bardzo przepraszam, że te zdjęcia to w takiej formie, ale nie mogę ich wstawic inaczej, nie wiem co się dzieje
Pierwszy mi też nie działa ale na drugim foto to bardzo fajnie wygląda bardzo bardzo

"Świat przeszkadza mi w życiu."

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2011-06-15 o 09:37
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 09:49   #36274
oollaa_1_
Raczkowanie

GG do oollaa_1_

Miss Transept bardzo ładnie wyszło jak widzę na drugim zdjęciu myślę umyć włoski tylko nie wiem co na nie nałożyć

a właśnie miałam zdjęcia wstawić
miałam wesele niedawno to pokaże jaki sobie koczek zrobiłam zdjęcia troche słabe bo mama nie umie i sama sobie musiałam radzić

1,2 jeszcze włosy mokre ale wstawiłam by długość pokazać
3 te same co na 1,2 tylko że wyschły naturalnie
4,5 moja fryzurka na wesele (sama musiałam wszystko robić)
6 nie prostuje teraz grzywki i nic z nią nie robie i tak wyglądają włosy z przodu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P6095355.jpg (162,9 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P6095366.jpg (159,3 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P6095399.jpg (116,8 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P6125463.jpg (121,9 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P6125464.jpg (88,6 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P6095421.jpg (145,5 KB, 82 załadowań)

Kręconowłosa skręt włosów 3a (chcę albo skręt 3b albo fale)
Cel zapuścić włosy i by przestały tak bardzo wypadać.

Chcę być dziennikarką modową, bądź muzyczną, i tancerką

Edytowane przez oollaa_1_
Czas edycji: 2011-06-15 o 10:17
oollaa_1_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 10:06   #36275
nusia114
Zadomowienie

Miss Transept ja również widzę tylko zdjęcie nr 2, ale bardzo ładne

Mam pytanie, ktoś mógłby mi podesłać zdjęcie tego pottersa aloesowego? Bo dużo osób go używa, a ja nie mogę go nigdzie znaleźć i uznałam, że może po prostu nie wiem że to ten? Byłabym wdzięczna za foto
I mam zamiar przejechać się dziś do ELeclerc, bo ktoś mówił, że tam balsam glorii można znaleźć

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 10:08   #36276
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
W ogóle to na pocieszenie poszłam do innej drogerii i znalazłam ciekawą odżywke 500ml za 23zl, oddałam do analizy, bo w ciemno brać nie chciałam, ale wygląda bardzo fajnie. Mam nadzieję, że ktoś szybko zajmie się jej składem, bo ostatnia na półce!
Chodzi o tę odżywkę?
Trochę składów czeka w kolejce, więc od ręki się nie da. Mogę Ci na teraz napisać, że bardzo prosta, kokos na 5 miejscu, 2 antystatyki. I już
Można próbować nią myć, ale nie wiem, czy kokos nie spowoduje obciążenia (w myjadle nie powinno być olejów).
Nie wiem, do czego potrzebujesz, kwalifikowałabym ją na co dzień albo do wzbogacania.

Cytat:
Napisane przez doti8 Pokaż wiadomość
Wstawiłam sobie do albumu małą włosową historię, ale nie wiem czy jest to czytelne
Obejrzałam i dla mnie jest czytelne Komentarze są w albumie.

Cytat:
A co to za emulsja? Sama robisz czy gotowa?
Sama robię na bazie żelu lnianego. Tutaj przepis. Poddaję go zmianom, coś dodaję, coś odejmuję. Ale żel + aloes + plus półprodukty to stałe elementy.

Cytat:
Napisane przez zielona87 Pokaż wiadomość
Włosy mam rozjaśniane - od kilku lat farbuję na jasny blond.
Ten fakt nie jest bez wpływu na puszenie.
Cytat:
Możliwe że chodzi o to że dotykałam włosów podczas suszenia (suszarka z dyfuzorem to dla mnie nowość i musze sobie troszkę... pomagac )
Może tak być. Nie powinno się ich dotykać, gdy nie trzeba. Swoich dotykam do chwili, gdy są mniej więcej w połowie suche.
Cytat:
Po umyciu szamponem nalozylam isanę na chwilkę na cale włosy i spłukałam. A potem Garnier na jakies 20 min.
Isana i szampon sa nowe. Może mi nie podpasowaly.
Możliwe. Szkoda, ze użyłaś od razu obu rzeczy, trudniej będzie sprawdzić, co nie podpasowało.

Mam za sobą bardzo szybkie poranne mycie i suszenie ciepłym nawiewem. Tak to jest, gdy przesadzi się z odżywką b/s na noc

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 10:11   #36277
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Miss Transept ja również widzę tylko zdjęcie nr 2, ale bardzo ładne

Mam pytanie, ktoś mógłby mi podesłać zdjęcie tego pottersa aloesowego? Bo dużo osób go używa, a ja nie mogę go nigdzie znaleźć i uznałam, że może po prostu nie wiem że to ten? Byłabym wdzięczna za foto
I mam zamiar przejechać się dziś do ELeclerc, bo ktoś mówił, że tam balsam glorii można znaleźć
O taki

Stary 2011-06-15, 10:21   #36278
beehoney
Przyczajenie

Witam wszystkie kęconowłose
od jakiegoś czasu czytam wszystkie Wasze wątki na forum, ponieważ postanowiłam pogodzić się z naturą moich włosów i przestałam je prostować Od początku kwietnia próbuję stosować się do tego co piszecie ale ciągle daleka droga przede mną. Wszystkich informacji jest tu jednak tyle, że ciężko mi się połapać i jako laik w temacie kręconych włosów proszę o pomoc.
A więc tak: moje włosy zaczęły się już całkiem dobrze skręcać, niestety nie wszystkie. Włosy przy szyi i uszach są zdecydowanie bardziej proste - chociaż w dotyku wydają mi się bardziej zdrowe. Myślę, że po części taka ich natura ale wieloletnie prostowanie też odcisnęło na nich swoje piętno. Strasznie denerwuje mnie to, że moje włosy przy głowie są strasznie napuszone i sianowate. Nie wiem jak mam nawilżać tą część włosa. 2 dni temu kupiłam sobie żel aloesowy i wydaje mi się, że są już trochę lepsze. Od 2 tygodni wcieram też odzywkę z jantaru w skalp.
beehoney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 10:23   #36279
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Jednak nie widziałam Przewertuję dziś całe miasto i jak nie znajdę to nie wiem

Pracuję nad sobą
Stary 2011-06-15, 10:26   #36280
oollaa_1_
Raczkowanie

GG do oollaa_1_

jak myślicie czy zaryzykować i iść do fryzjera tz wizażysty... to co o nim wiem to mężczyzna który dobiera perfekcyjnie fryzury i kolory włosów...
ale nie słucha się klijentek i robi fryzury jak chce... trochę awangardowe
nie używa prostownicy i nie modeluje
wszystko robi palcami
iść czy nie? trochę się znudziłam ciągle takim samym wyglądem i mam kłopot z grzywką... może by coś ładnego stworzył...
ale boje się jak diabli

takie mam te włosy z tyłu... co z nimi zrobić? końce są poniszczone bo u fryzjera byłam we wrześniu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P4235290.jpg (78,4 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P4235294.jpg (82,3 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P6095380.jpg (119,8 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P6095381.jpg (120,7 KB, 42 załadowań)

Czas edycji: 2011-06-15 o 10:29
Stary 2011-06-15, 10:32   #36281
Eloe77

Cytat:
Napisane przez zielona87 Pokaż wiadomość
A to tak wspominkowo - włosy przed pielęgnacją i przed odkryciem że sie kręcą - czesanie na sucho, kosmetyki bez zastanowienia, tarcie ręcznikiem itp itd...
A będą zdjęcia obecne? Widać, że się fajnie może zadziać

Cytat:
Lokaski, wstawiam swoje zdjęcia z wczoraj.
Wspaniałe zakrętasy Jaki blask! Mam nadzieję, że w dzienniku zestawiłaś zdjęcia, bo bardzo motywują do pracy.

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Ja z zapytaniem. Jaki jest wpływ niskiego (kwaśnego) pH na włosy i skalp? Bo że zasadowe be to wiadomo, zmęczenie łusek.
Zależy o jak niskie pH idzie. Im niższe, tym reakcja bardziej zbliżona do tego, co po zasadach.
Trudno też powiedzieć na pewno, ponieważ wypadałoby znać punkt izoelektryczny włosów. Myślę, że może on oscylować dla zdrowych włosów w granicach między 4 a 5, ale to nie oznacza, że nie może przekraczać tych wartości.
Odnoszę też wrażenie, że pH włosów jest nieco niższe od pH skóry.
Cytat:
Otóż oczywiście że mam chęć na eksperyment - umyć głowę żelem do higieny intymnej
Cóż... sama bym próbowała, gdyby nie betaina kok. Ale do higieny intymnej był genialny. Chwaliłam sobie
Cytat:
Chyba znalazłam zestaw który dobrze służy moim włosom
to rzadkość
Cytat:
Jutro idę na łowy do Natury. Sprzedam nerkę, jak bułkę kocham, jeszcze trochę tych zakupów i sprzedam

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-06-15, 10:35   #36282
ojp
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez oollaa_1_ Pokaż wiadomość

miałam wesele niedawno to pokaże jaki sobie koczek zrobiłam zdjęcia troche słabe bo mama nie umie i sama sobie musiałam radzić

Ale masz piękne włosy Prześliczne loczki !!!

Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009
11.03.2015-?

Walczę:
82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ?

cel I: 79 kg
cel II: 75 kg
cel III: 71 kg

"Per aspera ad astra".
ojp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 10:41   #36283
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
takie mam te włosy z tyłu... co z nimi zrobić? końce są poniszczone bo u fryzjera byłam we wrześniu
Masz bardzo gęste włoski... ja bym chciała pewnie więcej warstw i ten dół troszkę zaokrąglić a na szaleństwo i cięcie "w ciemno" nie jestem tak odważna...

Stary 2011-06-15, 10:55   #36284
oollaa_1_
Raczkowanie

GG do oollaa_1_

DMkAnia ja też się właśnie boje ale mam ochote słyszałam że była u niego dziewczyna z czarnymi pokręconymi włosami do pasa i powiedziała mu żeby robił co uważa... obciął jej nie wiem czy bardzo krótko ale taką fryzurkę zrobił jak kiedyś Eloe chciała...czyli tył krótszy a przód dłuższy...i ponoć ślicznie wyglądało...ale ja bym się wściekła ... uwielbiam mieć co z tyłu zarzucać
ale facet wiem że nie będzie obcinał na prostych...nie wymodeluje ani nic z tych rzeczy ... uwzględnia to jak włosy rosną...nie robi wbrew naturze włosów...
uczył się fachu w USA... tydzień temu czesał mis polski...
i jak tu nie iść jak mnie ciekawość nęci

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez ojp Pokaż wiadomość
Ale masz piękne włosy Prześliczne loczki !!!
dziękuje
a ja mam hopla na punkcie mocniejszego skrętu i mój mi się wydaje w porównaniu z afro - falami

Czas edycji: 2011-06-15 o 10:57
Stary 2011-06-15, 10:57   #36285
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
DMkAnia ja też się właśnie boje ale mam ochote słyszałam że była u niego dziewczyna z czarnymi pokręconymi włosami do pasa i powiedziała mu żeby robił co uważa... obciął jej nie wiem czy bardzo krótko ale taką fryzurkę zrobił jak kiedyś Eloe chciała...czyli tył krótszy a przód dłuższy...i ponoś ślicznie wyglądało...ale ja bym się wściekła ... uwielbiam mieć co z tyłu zarzucać
ale facet wiem że nie będzie obcinał na prostycz ... uwzględnia to jak włosy rosną...nie robi wbrew naturze włosów...
uczył się fachu w USA... tydzień temu czesał mis polski...
i jak tu nie iść jak mnie ciekawość nęci
Aaa, to zaryzykuj chyba nie będzie się z klientką kłócił dogadacie się pewnie. A włosy odrosną, jakby co umów się i potem pochwal nam tutaj

Stary 2011-06-15, 11:07   #36286
Eloe77

Cytat:
Napisane przez MaybeTomorrow Pokaż wiadomość
Żel to standardowo: lniany i Ariste z fioletową nakrętką. Może nie do końca tak, że nie służy, ale znacznie lepiej włosy mi reagują na TBS i piankę.
Możliwe, że pq wyczynia samo dobro z Twoimi włosami. Pamiętaj tylko o szamponie z sls od czasu do czasu.
Cytat:
No jak dziadowskie bicze je rozpuściłaś ;-)
To są pieszczochy i jak nie dostaną swego, to mają focha

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Mam ochotę na fryzjera, bo ciągle skarżę się na brak fryzury.
Ale tył mam dłuższy niż boki i boję się, że fryzjer jeszcze bardziej mi to wytnie. Dlatego chcę zapuścić bardziej boki, a tył będę co jakiś czas sama podcinać. Tylko ciężko mi samej wycieniować tył.
To znaczy, że chcesz, by rosły prosto? Schodzisz z cieniowania?
Cytat:
No i przydałoby się wycieniować tył, bo już robi się oklaptus
Już nic nie wiem

Cytat:
Napisane przez doti8 Pokaż wiadomość
Nakombinowałam się z samowyzwalaczem i lustrzanką i udała się aż jedna fotka mojego ścięcia
Trochę mało widać Nikt Ci nie może pomóc? Poza tym przydałoby się zdjęcie z lampą, bo wtedy nieco lepiej widać cięcie.

Cytat:
Napisane przez shopoholic Pokaż wiadomość
Mam pytanie :<
Czy masło, które ma w składzie silikon - dimethicone zostawione na noc moze nie ''zadzialac'' właśnie przez ten silikon? Ofc. rano mycie szamponem z SLS. Byłabym wdzięczna za odp. na to głupie pytanie
Zależy od reszty składu.

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-06-15, 11:12   #36287
AjriszMarta
Zakorzenienie

Miss Transept - bardzo przyjemny efekt też tylko jedno więc może zły link Ci się wrzucił?

oollaa_1_
- Ach te włosiska piękne Obawiam się że fryzjer jest im już potrzebny, są bardzo "ciężkie"
Śliczne upięcie
Ładnie Ci w kręconej grzywce
Nie umiem poradzić w dylemacie fryzjera. Może wyszukasz jeszcze kogoś sprawdzonego przez zakręcone? Albo idź pogadaj z panem co by Ci zaproponował, może akurat widzi Cię jako rusałkę i nie będzie się nad włosami znęcał
Cytat:
Napisane przez beehoney Pokaż wiadomość
A więc tak: moje włosy zaczęły się już całkiem dobrze skręcać, niestety nie wszystkie. Włosy przy szyi i uszach są zdecydowanie bardziej proste - chociaż w dotyku wydają mi się bardziej zdrowe.
Stylizacja powinna pomóc. Ostatecznie można "schować"
Cytat:
Nie wiem jak mam nawilżać tą część włosa. 2 dni temu kupiłam sobie żel aloesowy i wydaje mi się, że są już trochę lepsze. Od 2 tygodni wcieram też odzywkę z jantaru w skalp.
Sama widzisz że działa kontynuuj
Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Zależy o jak niskie pH idzie. Im niższe, tym reakcja bardziej zbliżona do tego, co po zasadach. [...]
Dzięki
Spróbowałam. Skalp ani lepiej ani gorzej. Pienić się to nie chce wcale i trudno rozprowadzić. Czego ja niby oczekiwałam po jednym razie

Mam dziką chcicę na mycie odżywką

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 11:43   #36288
nusia114
Zadomowienie

Zrobiłam kilka fotek loków (popadam w nałóg, wasza zasługa ).
Wczoraj nałożyłam maskę (niezgodną z CG, ale chciałam wykończyć), trzymałam chyba trochę ponad godzinę, potem zmyłam szamponem (też niezgodnym z CG ), nałożyłam na jakieś 3 min Alterrę granat i aloes (nie mam pojęcia czy zgodna czy nie), spłukałam i jeszcze umyłam Isaną z proteinami, na koniec oczywiście żel lniany. Włosy dziś suche na zdjęciach tej suchoty nie widać, ale jakbym zrobiła w słońcu to widać byłoby bardziej. Ale w sumie to ja i tak zawsze mam mega suche włosy więc nic nowego

Btw. tak się zastanawiam... Czy ja dobrze kojarzę, że jakieś 2 części temu była mowa o spotkaniu kręconowłosych? Czy coś mi się uroiło
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SNV86303.jpg (103,8 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SNV86307.jpg (142,6 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SNV86315.jpg (103,6 KB, 44 załadowań)

Pracuję nad sobą
Stary 2011-06-15, 11:53   #36289
Eloe77

Cytat:
Napisane przez miyata Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dzis pierwszy raz uzylam alterry morelowej. Jakies czary! jak na moje fale to mam niezle loki Jesli ten efekt nie bedzie jednorazowy, to wrzuce jakies zdjecia (dzis juz nie dam rady).
Cieszę się. Szkoda, że nie ma zdjęć
Cytat:
Może do jutra mi przejdzie, a teraz idę spac, mogę się założyc że przyśnią mi się zwoje folii...
I co się śniło?
Cytat:
kręcone włosy zawsze kojarzyły mi się z włosami grubymi, gęstymi i suchymi
Masakra Oto jaki wzorzec wypracowali ludzie niemający bladego pojęcia o naturalnych kręconych włosach
To się podenerwowałam (bo to, co widzę wokół na fotkach, w reklamach i innych miejscach, gdzie pokazywane są kręcone doprowadza mnie do szału), a teraz napiszę, że takie wyobrażenie owszem, jest prawdziwe, ale wyłącznie w przypadku włosów zniszczonych i niewłaściwie pielęgnowanych.
Cytat:
wiem, że pielęgnacją można wiele osiągnąć
Słowa nawróconej
Cytat:
Są kręcone po prostu, co najlepiej widać na dwóch pierwszych zdjęciach.
Walczymy o fale
Cytat:
zdjęcie z tyłu mogę jeszcze zrobić, jeśli to pomoże w ocenie
Ocena zrobiona, ale zdjecie tyłu przyda się do lepszej orientacji. Poproszę
Cytat:
myję włosy codziennie/co dwa dni, zawsze suszę włosy suszarką, czasami układam na szczotkę, bardzo rzadko prostuję, zawsze używam odżywki, nie wiem co jeszcze napisać...
Czego konkretnie używasz (najlepiej z linkami do składów lub ze składami).
Cytat:
EDIT: jeżeli jest taka potrzeba mogę się podjąć tłumaczenia artykułów po angielsku, na tyle na ile zdołam
Tłumaczenia są mile widziane, ale lepiej, by były one własnym materiałem niż tylko tłumaczeniem. Prawa autorskie...
Cytat:
A teraz pochwalę się efektami:
Też widzę tylko 2. zdjęcie Jak na 1. raz, to naprawdę fajnie I sympatyczną masz opaskę.
Cytat:
To super i pokaż nam się po morelce przy najbliższej okazji . Na mnie niestety ona jakoś specjalnie nie działa - ciekawe dlaczego...
Widać jakiś składnik Ci nie pasuje.
A w jakich zestawach używałaś?
Cytat:
Człowiek się tu zaślini przez Ciebie.
Cytat:
miałam wesele niedawno to pokaże jaki sobie koczek zrobiłam
Nie widać Pod światło zrobione

Cytat:
Napisane przez beehoney Pokaż wiadomość
moje włosy zaczęły się już całkiem dobrze skręcać, niestety nie wszystkie. Włosy przy szyi i uszach są zdecydowanie bardziej proste - chociaż w dotyku wydają mi się bardziej zdrowe. Myślę, że po części taka ich natura ale wieloletnie prostowanie też odcisnęło na nich swoje piętno
Może tak być, jak piszesz. Na początku nie ma co przesądzać. Nie musi tak zostać, jak jest obecnie.
Cytat:
Strasznie denerwuje mnie to, że moje włosy przy głowie są strasznie napuszone i sianowate.
Przy głowie? To znaczy 2-5 cm od skalpu a dalej nie są suche i sianowate? Czy masz na myśli wierzchnią warstwę włosów?
Cytat:
Nie wiem jak mam nawilżać tą część włosa
Ja poproszę na początek o dookreślenie o co chodzi, bo nie rozumiem.
Cytat:
2 dni temu kupiłam sobie żel aloesowy i wydaje mi się, że są już trochę lepsze. Od 2 tygodni wcieram też odzywkę z jantaru w skalp.
Przydałyby się jeszcze zdjęcia.
No i gdzie są te pytania, które chciałaś nam zadać?

Cytat:
skoro końce podniszczone, to trzeba przyciąć.
Poza tym zastanów się, czego naprawdę chcesz. Bo to, że jesteś znudzona wyglądem, wiemy. To, ze końce są podniszczone, też wiemy.
Chcesz zafarbować? OK, farbuj, ale:
- zapytaj siebie, w jakim kolorze będziesz czuć się dobrze,
- pamiętaj, że koloru nie zmyjesz po jednym myciu i nie wrócisz do tego, co było przed farbowaniem (chyba że wybierzesz farbowanie na 1. raz, kiedyś były takie pianki czy tusze koloryzujące, ale nie mam bladego pojęcia, jak to wyjdzie na tak jasnych włosach i czy się całkowicie zmyje),
- miej świadomość, że będą odrosty wcześniej czy później. By to dobrze wyglądało, trzeba te odrosty robić,
- farbowanie to konieczność wzmożonej pielęgnacji.
Zamiast farbowania może być henna, ale to też walka z odrostami i skrętem (są na to sposoby - Rybiorka sporo o tym pisała).

Chcesz ciąć? OK, ale wiesz, ze lubisz mieć czym zarzucić. Szybko włosy do obecnej długości nie wrócą. chyba że podetniesz tylko końcówki.

Chcesz coś awangardowego, asymetrycznego? OK, tylko pamiętaj, że taka fryzura wymaga odpowiedniej dbałości i przycinania, by nie straciła kształtu.

Gdybym miała Twoje włosy podcięłabym końcówki, całość w U i tyle. Ale to ja, bo marzę o gęstych włosach i mocnym skręcie. Kolor masz piękny.
Mnie byłoby żal kombinować nawet gdyby miał to robić fryzjer koronowanych głów tego świata.

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Dzięki
Spróbowałam. Skalp ani lepiej ani gorzej. Pienić się to nie chce wcale i trudno rozprowadzić. Czego ja niby oczekiwałam po jednym razie
No to dobra wiadomość On się nie pieni zanadto, ale czy nam się musi myjadło pienić?

Cytat:
Zrobiłam kilka fotek loków
Znowu mocne skręty śliniaczków mi zabraknie! (
Cytat:
nałożyłam na jakieś 3 min Alterrę granat i aloes (nie mam pojęcia czy zgodna czy nie)
Zgodna.
Cytat:
Włosy dziś suche
3-minutowe trzymanie odzywki to za krótko, by dać lepsze efekty. Potrzeba czasu...
Cytat:
Btw. tak się zastanawiam... Czy ja dobrze kojarzę, że jakieś 2 części temu była mowa o spotkaniu kręconowłosych? Czy coś mi się uroiło
Co jakiś czas dziewczyny się spotykają w różnych miejscach. Warto poszukać kogoś w pobliżu i się zobaczyć

Szkoda, ze nie doszło jeszcze do ogólnopolskiego spotkania kręconowłosych

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-06-15, 11:57   #36290
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj nałożyłam maskę (niezgodną z CG, ale chciałam wykończyć), trzymałam chyba trochę ponad godzinę, potem zmyłam szamponem (też niezgodnym z CG ), nałożyłam na jakieś 3 min Alterrę granat i aloes (nie mam pojęcia czy zgodna czy nie), spłukałam i jeszcze umyłam Isaną z proteinami, na koniec oczywiście żel lniany. Włosy dziś suche na zdjęciach tej suchoty nie widać, ale jakbym zrobiła w słońcu to widać byłoby bardziej. Ale w sumie to ja i tak zawsze mam mega suche włosy więc nic nowego

O! Shakira znowu! Śliczne No.. i to sa włosy, które się kręca od nasady - nie to co moje

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 12:00   #36291
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
Znowu mocne skręty śliniaczków mi zabraknie! ( Zgodna.
3-minutowe trzymanie odzywki to za krótko, by dać lepsze efekty. Potrzeba czasu...
Co jakiś czas dziewczyny się spotykają w różnych miejscach. Warto poszukać kogoś w pobliżu i się zobaczyć

Szkoda, ze nie doszło jeszcze do ogólnopolskiego spotkania kręconowłosych
U mnie takie skrętasy to chyba zawsze. W ogóle to dziewczyny tu mówiły o tym, że jak mają mokre włosy, takie nasączone wodą to są proste, moje nigdy takie nie są taka ich natura
Trzymałam 3 minuty, bo uznałam, że skoro trzymałam wcześniej maseczkę to już tak długo odżywki nie trzeba, no i zależało mi na czasie

Ja chętnie spotkałabym się gdyby spotkanie było w warszawie ach, mogłabym na żywo pooglądać wasze loki

Pracuję nad sobą
Stary 2011-06-15, 12:17   #36292
Maliniarka
Zakorzenienie

dzięki za odzew, wiem, ze tu przede wszystkim trzeba czytać i czytać (i próbować, obserwować) ale jak AjriszMarta już napisała, najlepiej po kilka razy , bo to nie do ogarnięcia na raz, jeden link z pierwszej strony=10 odnośników do następnych ...uch.. , ale pomalutku dam radę
czytałam też bloga http://anwena.blogspot.com/
jak dbać o długie włosy, moje długie nie są, ale zawsze warto doczytać to i owo

Demka to przez Ciebie tu przyszłam

Eloe no niestety są to obserwacje moich kręconych koleżanek, mojego brata (który niegdyś nosił naprawdę mocno kręcone włosy do ramion)

ale jak i widza stanikowa się szerzy, tak samo wiedza dotycząca pielęgnacji i może wkrótce więcej i więcej dziewczyn będzie zachwycać boskimi włosami jak te tu oglądane Alleluja!

A jak mam włosy przygotować do zdjęcia? zrobić tak jak zawsze?

Prawa autorskie, no tak...może jak zdobędę więcej wiedzy to prędzej, bo jak to trzeba jeszcze przetworzyć, to może być gorzej z tym

Oolla ale śliczne

Nusia jak nic Shakira , piękne!

Miss Transparent pierwszy link nie hula
ale na drugim świetny efekt!
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2011-06-15 o 12:20
Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 12:25   #36293
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Tak myślałam, jedna dusza na sumieniu jeszcze mi podziękujesz czekamy na Mgiełkę w takim razie

Stary 2011-06-15, 12:47   #36294
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
No to dobra wiadomość On się nie pieni zanadto, ale czy nam się musi myjadło pienić?
Nie musi ale żeby chociaż poślizg jaki
Cytat:
czytałam też bloga http://anwena.blogspot.com/
To masz dobry początek. Anwen fajnie podchodzi do swoich artykułów, podczytuję i nie mam się do czego czepić Szkoda że nie stosuje CG
Cytat:
I dobrze Zasilmy grono łagodnie falowanych
Pewnie szybko mnie przegonisz
Cytat:
Tak

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 13:06   #36295
Eloe77

Cytat:
U mnie takie skrętasy to chyba zawsze. W ogóle to dziewczyny tu mówiły o tym, że jak mają mokre włosy, takie nasączone wodą to są proste, moje nigdy takie nie są taka ich natura
Dokładnie. Wiele ciasnych skrętów nie prostuje się pod wpływem wody.
Cytat:
Trzymałam 3 minuty, bo uznałam, że skoro trzymałam wcześniej maseczkę to już tak długo odżywki nie trzeba, no i zależało mi na czasie
Napisałaś, ze maska niezgodna z cg, więc założyłam raczej nieciekawy skład. To możesz chociaż napiszesz, co to za maska i zobaczymy, czy coś się miało szansę zadziać?

Cytat:
pomalutku dam radę
na pewno!
Cytat:
Eloe no niestety są to obserwacje moich kręconych koleżanek, mojego brata (który niegdyś nosił naprawdę mocno kręcone włosy do ramion)
Moje niestety też są takie jak Twoje. Dlatego tak mnie to drażni. Tylko uczestniczki tego forum i zagranicznych odpowiedników wiedzą, że nie jesteśmy skazane na stogi siana. To smutne, bo nas jeszcze niewiele Ale ja się i tak cieszę, że wciąż przybywa
Cytat:
ale jak i widza stanikowa się szerzy, tak samo wiedza dotycząca pielęgnacji i może wkrótce więcej i więcej dziewczyn będzie zachwycać boskimi włosami jak te tu oglądane Alleluja!
też mam taką nadzieję i w tej intencji powznoszę jeszcze modły go Świętej Curli
Cytat:

Cytat:
Prawa autorskie, no tak...może jak zdobędę więcej wiedzy to prędzej, bo jak to trzeba jeszcze przetworzyć, to może być gorzej z tym
Zdobędziesz wiedzę, to na pewno

Cytat:
Nie musi ale żeby chociaż poślizg jaki
Aleś wymagająca

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-06-15, 13:16   #36296
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Tak myślałam, jedna dusza na sumieniu jeszcze mi podziękujesz czekamy na Mgiełkę w takim razie
hehe, kolejny pożeracz czasu
Cytat:
To masz dobry początek. Anwen fajnie podchodzi do swoich artykułów, podczytuję i nie mam się do czego czepić Szkoda że nie stosuje CG

I dobrze Zasilmy grono łagodnie falowanych
Pewnie szybko mnie przegonisz

Tak
mam nadzieję, że zbyt szybko się nie zniechęcę do prób
to idę myć kłaczory
Cytat:
też mam taką nadzieję i w tej intencji powznoszę jeszcze modły go Świętej Curli

Zdobędziesz wiedzę, to na pewno
Świętej Curli genialne

ja najbardziej boję się obciążenia włosów , cienkie, przetłuszczone, wiszące...i te kurliki przy twarzy z tyłu jak się coś wywinie to mi nie przeszkadza, bo nie widzę

i nie wyobrażam sobie umyć włosów odżywką, szamponem muszę myć minimum 2 razy :x, ale pewnie wszystko z czasem przyjdzie
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 13:26   #36297
mimi1812
Raczkowanie

Kupiłam w listopadzie olej kokosowy i nie zauważyłam, że ma datę ważności tylko do końca grudnia. Przez ten czas-gdzieś od lutego leżał nieużywany, ale myślicie że jak nałożę go na włosy to może zrobić im coś złego? Jak rozpoznać, że olej się przeterminował? Bo zapach jest taki jak na początku, jedynie konsystencja bardziej miękka a nie taka bardzo twarda ale myślę, że to przez temperatury.
mimi1812 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 13:56   #36298
Bryzejda
Raczkowanie

Cytat:
jak myślicie czy zaryzykować i iść do fryzjera tz wizażysty... to co o nim wiem to mężczyzna który dobiera perfekcyjnie fryzury i kolory włosów...
ale nie słucha się klijentek i robi fryzury jak chce... trochę awangardowe
nie używa prostownicy i nie modeluje
wszystko robi palcami
iść czy nie? trochę się znudziłam ciągle takim samym wyglądem i mam kłopot z grzywką... może by coś ładnego stworzył...
ale boje się jak diabli

Ani mi się waż isć do fryzjera
Masz piękne włosy, a jak chcesz podciąć to zrób jak ja: sama wystopniuj lekko (metodą kucykową, polecam)
Ja też kiedys byłam u stylisty, który to sam dobierał fryzury wg swego uznania. Oczywiscie nie podobało mi się
Dobry stylista powinien dopasować fryzurę do urody, ale także do charakteru klientki. Może cos podsunąć, zaproponować zmiany itp., ale nigdy robić z włosami co zechce
Nie jestesmy modelkami na wybiegu, na co dzień potrzebne nam cos co jest dla nas wygodne i z czym dobrze się czujemy. No chyba, że ktos chce wielkiej zmiany, ale z tego co czytam ty lubisz swoje włoski, jesli chcesz małej zmiany to sama je podetnij, a zobaczysz, że bedziesz czuć się lepiej i swieżo, nawet jesli zetniesz tylko kilka cm

Cel:
Dbac o wlosy i skore
Bryzejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 14:14   #36299
Eloe77

Cytat:
Świętej Curli genialne
Mamy tutaj zakon
Cytat:
i nie wyobrażam sobie umyć włosów odżywką, szamponem muszę myć minimum 2 razy :x, ale pewnie wszystko z czasem przyjdzie
Przyjdzie, ale uwierz, że nie wszystkie z nas myją odżywką - część stosuje OMO, inne znów delikatne szampony metodą kubeczkową. Nie musisz robić czegoś, co nie pasuje Twoim włosom. Spróbuj, by zobaczyć efekt, ale nie trzymaj się usilnie jakiejś metody.
Podobnie jest z kosmetykami - dobieramy je do siebie.

Cytat:
Napisane przez mimi1812 Pokaż wiadomość
Kupiłam w listopadzie olej kokosowy i nie zauważyłam, że ma datę ważności tylko do końca grudnia. Przez ten czas-gdzieś od lutego leżał nieużywany, ale myślicie że jak nałożę go na włosy to może zrobić im coś złego?
Nie powinien.
Cytat:
Jak rozpoznać, że olej się przeterminował? Bo zapach jest taki jak na początku, jedynie konsystencja bardziej miękka a nie taka bardzo twarda ale myślę, że to przez temperatury.
To może jest ok. Jeśli się boisz nakładać na włosy, nałóż na pięty, załóż skarpetki i połóż się spać.

Bryzejda święte słowa

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-06-15, 14:19   #36300
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Rybiorek nie wierzę, że to zrobiłaś pokazuj się!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości