|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#36271 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Cytat:
. Na mnie niestety ona jakoś specjalnie nie działa - ciekawe dlaczego...Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Jeszcze kilka razy i nabierzesz wprawy, a wtedy |
||||
|
|
|
#36272 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale ogólnie też fajnie wyszły, szkoda, że się porozkręcały w nocy i pospadały ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
A wtedy będziesz jak ja
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
|||
|
|
|
#36273 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
co ja piszę to będą kręcone włosy! ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
bardzo bardzo
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2011-06-15 o 09:37 |
||
|
|
|
#36274 |
|
Raczkowanie
|
Miss Transept bardzo ładnie wyszło jak widzę na drugim zdjęciu
myślę umyć włoski tylko nie wiem co na nie nałożyć ![]() ![]() a właśnie miałam zdjęcia wstawić ![]() miałam wesele niedawno to pokaże jaki sobie koczek zrobiłam zdjęcia troche słabe bo mama nie umie i sama sobie musiałam radzić![]() 1,2 jeszcze włosy mokre ale wstawiłam by długość pokazać![]() 3 te same co na 1,2 tylko że wyschły naturalnie 4,5 moja fryzurka na wesele (sama musiałam wszystko robić) 6 nie prostuje teraz grzywki i nic z nią nie robie i tak wyglądają włosy z przodu
Edytowane przez oollaa_1_ Czas edycji: 2011-06-15 o 10:17 |
|
|
|
#36275 |
|
Zadomowienie
|
Miss Transept ja również widzę tylko zdjęcie nr 2, ale bardzo ładne
Mam pytanie, ktoś mógłby mi podesłać zdjęcie tego pottersa aloesowego? Bo dużo osób go używa, a ja nie mogę go nigdzie znaleźć i uznałam, że może po prostu nie wiem że to ten? Byłabym wdzięczna za foto I mam zamiar przejechać się dziś do ELeclerc, bo ktoś mówił, że tam balsam glorii można znaleźć
|
|
#36276 | ||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Trochę składów czeka w kolejce, więc od ręki się nie da. Mogę Ci na teraz napisać, że bardzo prosta, kokos na 5 miejscu, 2 antystatyki. I już Można próbować nią myć, ale nie wiem, czy kokos nie spowoduje obciążenia (w myjadle nie powinno być olejów). Nie wiem, do czego potrzebujesz, kwalifikowałabym ją na co dzień albo do wzbogacania. Cytat:
Komentarze są w albumie.Sama robię na bazie żelu lnianego. Tutaj przepis. Poddaję go zmianom, coś dodaję, coś odejmuję. Ale żel + aloes + plus półprodukty to stałe elementy. Ten fakt nie jest bez wpływu na puszenie. Cytat:
Cytat:
Mam za sobą bardzo szybkie poranne mycie i suszenie ciepłym nawiewem. Tak to jest, gdy przesadzi się z odżywką b/s na noc
|
|
#36277 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#36278 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie kęconowłose
od jakiegoś czasu czytam wszystkie Wasze wątki na forum, ponieważ postanowiłam pogodzić się z naturą moich włosów i przestałam je prostować Od początku kwietnia próbuję stosować się do tego co piszecie ale ciągle daleka droga przede mną. Wszystkich informacji jest tu jednak tyle, że ciężko mi się połapać i jako laik w temacie kręconych włosów proszę o pomoc. A więc tak: moje włosy zaczęły się już całkiem dobrze skręcać, niestety nie wszystkie. Włosy przy szyi i uszach są zdecydowanie bardziej proste - chociaż w dotyku wydają mi się bardziej zdrowe. Myślę, że po części taka ich natura ale wieloletnie prostowanie też odcisnęło na nich swoje piętno. Strasznie denerwuje mnie to, że moje włosy przy głowie są strasznie napuszone i sianowate. Nie wiem jak mam nawilżać tą część włosa. 2 dni temu kupiłam sobie żel aloesowy i wydaje mi się, że są już trochę lepsze. Od 2 tygodni wcieram też odzywkę z jantaru w skalp. |
|
|
|
#36279 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przewertuję dziś całe miasto i jak nie znajdę to nie wiem
|
|
|
#36280 |
|
Raczkowanie
|
jak myślicie czy zaryzykować i iść do fryzjera tz wizażysty... to co o nim wiem to mężczyzna który dobiera perfekcyjnie fryzury i kolory włosów...
ale nie słucha się klijentek i robi fryzury jak chce... trochę awangardowe nie używa prostownicy i nie modeluje wszystko robi palcami iść czy nie? trochę się znudziłam ciągle takim samym wyglądem i mam kłopot z grzywką... może by coś ładnego stworzył... ale boje się jak diabli ![]() takie mam te włosy z tyłu... co z nimi zrobić? końce są poniszczone bo u fryzjera byłam we wrześniu
Edytowane przez oollaa_1_ Czas edycji: 2011-06-15 o 10:29 |
|
|
|
#36281 | ||||
|
|
Cytat:
Wspaniałe zakrętasy Cytat:
Trudno też powiedzieć na pewno, ponieważ wypadałoby znać punkt izoelektryczny włosów. Myślę, że może on oscylować dla zdrowych włosów w granicach między 4 a 5, ale to nie oznacza, że nie może przekraczać tych wartości. Odnoszę też wrażenie, że pH włosów jest nieco niższe od pH skóry. Cytat:
to rzadkość Cytat:
|
|
#36282 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale masz piękne włosy
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
|
|
|
|
#36283 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
ja bym chciała pewnie więcej warstw i ten dół troszkę zaokrąglić a na szaleństwo i cięcie "w ciemno" nie jestem tak odważna...
|
|
|
|
|
#36284 |
|
Raczkowanie
|
DMkAnia ja też się właśnie boje
ale mam ochote słyszałam że była u niego dziewczyna z czarnymi pokręconymi włosami do pasa i powiedziała mu żeby robił co uważa... obciął jej nie wiem czy bardzo krótko ale taką fryzurkę zrobił jak kiedyś Eloe chciała...czyli tył krótszy a przód dłuższy...i ponoć ślicznie wyglądało...ale ja bym się wściekła ... uwielbiam mieć co z tyłu zarzucać ![]() ale facet wiem że nie będzie obcinał na prostych...nie wymodeluje ani nic z tych rzeczy ... uwzględnia to jak włosy rosną...nie robi wbrew naturze włosów... uczył się fachu w USA... tydzień temu czesał mis polski... i jak tu nie iść jak mnie ciekawość nęci ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- dziękuje ![]() a ja mam hopla na punkcie mocniejszego skrętu
Edytowane przez oollaa_1_ Czas edycji: 2011-06-15 o 10:57 |
|
|
|
#36285 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
chyba nie będzie się z klientką kłócił dogadacie się pewnie. A włosy odrosną, jakby co umów się i potem pochwal nam tutaj |
|
|
|
|
#36286 | |||||
|
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nikt Ci nie może pomóc? Poza tym przydałoby się zdjęcie z lampą, bo wtedy nieco lepiej widać cięcie.Zależy od reszty składu.
|
|
#36287 | |||
|
Zakorzenienie
|
Miss Transept - bardzo przyjemny efekt
też tylko jedno więc może zły link Ci się wrzucił?oollaa_1_ - Ach te włosiska piękne Obawiam się że fryzjer jest im już potrzebny, są bardzo "ciężkie"Śliczne upięcie ![]() Ładnie Ci w kręconej grzywce ![]() Nie umiem poradzić w dylemacie fryzjera. Może wyszukasz jeszcze kogoś sprawdzonego przez zakręcone? Albo idź pogadaj z panem co by Ci zaproponował, może akurat widzi Cię jako rusałkę i nie będzie się nad włosami znęcał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
kontynuujCytat:
![]() Spróbowałam. Skalp ani lepiej ani gorzej. Pienić się to nie chce wcale i trudno rozprowadzić. Czego ja niby oczekiwałam po jednym razie ![]() Mam dziką chcicę na mycie odżywką
|
|||
|
|
|
#36288 |
|
Zadomowienie
|
Zrobiłam kilka fotek loków (popadam w nałóg, wasza zasługa
Wczoraj nałożyłam maskę (niezgodną z CG, ale chciałam wykończyć), trzymałam chyba trochę ponad godzinę, potem zmyłam szamponem (też niezgodnym z CG ), nałożyłam na jakieś 3 min Alterrę granat i aloes (nie mam pojęcia czy zgodna czy nie), spłukałam i jeszcze umyłam Isaną z proteinami, na koniec oczywiście żel lniany. Włosy dziś suche na zdjęciach tej suchoty nie widać, ale jakbym zrobiła w słońcu to widać byłoby bardziej. Ale w sumie to ja i tak zawsze mam mega suche włosy więc nic nowegoBtw. tak się zastanawiam... Czy ja dobrze kojarzę, że jakieś 2 części temu była mowa o spotkaniu kręconowłosych? Czy coś mi się uroiło
|
|
#36289 | |||||||||||||||||||
|
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oto jaki wzorzec wypracowali ludzie niemający bladego pojęcia o naturalnych kręconych włosach To się podenerwowałam (bo to, co widzę wokół na fotkach, w reklamach i innych miejscach, gdzie pokazywane są kręcone doprowadza mnie do szału), a teraz napiszę, że takie wyobrażenie owszem, jest prawdziwe, ale wyłącznie w przypadku włosów zniszczonych i niewłaściwie pielęgnowanych. Cytat:
Cytat:
Walczymy o fale ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Też widzę tylko 2. zdjęcie Jak na 1. raz, to naprawdę fajnie Cytat:
A w jakich zestawach używałaś? Człowiek się tu zaślini przez Ciebie.Cytat:
Pod światło zrobione Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przydałyby się jeszcze zdjęcia.No i gdzie są te pytania, które chciałaś nam zadać? Cytat:
Poza tym zastanów się, czego naprawdę chcesz. Bo to, że jesteś znudzona wyglądem, wiemy. To, ze końce są podniszczone, też wiemy. Chcesz zafarbować? OK, farbuj, ale: - zapytaj siebie, w jakim kolorze będziesz czuć się dobrze, - pamiętaj, że koloru nie zmyjesz po jednym myciu i nie wrócisz do tego, co było przed farbowaniem (chyba że wybierzesz farbowanie na 1. raz, kiedyś były takie pianki czy tusze koloryzujące, ale nie mam bladego pojęcia, jak to wyjdzie na tak jasnych włosach i czy się całkowicie zmyje), - miej świadomość, że będą odrosty wcześniej czy później. By to dobrze wyglądało, trzeba te odrosty robić, - farbowanie to konieczność wzmożonej pielęgnacji. Zamiast farbowania może być henna, ale to też walka z odrostami i skrętem (są na to sposoby - Rybiorka sporo o tym pisała). Chcesz ciąć? OK, ale wiesz, ze lubisz mieć czym zarzucić. Szybko włosy do obecnej długości nie wrócą. chyba że podetniesz tylko końcówki. Chcesz coś awangardowego, asymetrycznego? OK, tylko pamiętaj, że taka fryzura wymaga odpowiedniej dbałości i przycinania, by nie straciła kształtu. Gdybym miała Twoje włosy podcięłabym końcówki, całość w U i tyle. Ale to ja, bo marzę o gęstych włosach i mocnym skręcie. Kolor masz piękny. Mnie byłoby żal kombinować nawet gdyby miał to robić fryzjer koronowanych głów tego świata. ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
On się nie pieni zanadto, ale czy nam się musi myjadło pienić? ![]() Znowu mocne skręty śliniaczków mi zabraknie! (Cytat:
Cytat:
Cytat:
Szkoda, ze nie doszło jeszcze do ogólnopolskiego spotkania kręconowłosych
|
|
#36290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#36291 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Trzymałam 3 minuty, bo uznałam, że skoro trzymałam wcześniej maseczkę to już tak długo odżywki nie trzeba, no i zależało mi na czasie ![]() Ja chętnie spotkałabym się gdyby spotkanie było w warszawie ach, mogłabym na żywo pooglądać wasze loki
|
|
|
#36292 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki za odzew, wiem, ze tu przede wszystkim trzeba czytać i czytać (i próbować, obserwować) ale jak AjriszMarta już napisała, najlepiej po kilka razy
![]() czytałam też bloga http://anwena.blogspot.com/ jak dbać o długie włosy, moje długie nie są, ale zawsze warto doczytać to i owo ![]() Demka to przez Ciebie tu przyszłam ![]() Eloe no niestety są to obserwacje moich kręconych koleżanek, mojego brata (który niegdyś nosił naprawdę mocno kręcone włosy do ramion) ale jak i widza stanikowa się szerzy, tak samo wiedza dotycząca pielęgnacji i może wkrótce więcej i więcej dziewczyn będzie zachwycać boskimi włosami jak te tu oglądane A jak mam włosy przygotować do zdjęcia? zrobić tak jak zawsze? ![]() Prawa autorskie, no tak...może jak zdobędę więcej wiedzy to prędzej, bo jak to trzeba jeszcze przetworzyć, to może być gorzej z tym ![]() Oolla ale śliczne Nusia jak nic Shakira , piękne!Miss Transparent pierwszy link nie hula ![]() ale na drugim świetny efekt!
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-06-15 o 12:20 |
|
|
|
#36293 |
|
Strażnik Wizażu
|
Tak myślałam, jedna dusza na sumieniu
jeszcze mi podziękujesz czekamy na Mgiełkę w takim razie
|
|
|
|
#36294 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Szkoda że nie stosuje CG Cytat:
Zasilmy grono łagodnie falowanych ![]() Pewnie szybko mnie przegonisz ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#36295 | ||||||
|
|
Cytat:
Cytat:
na pewno!Cytat:
Ale ja się i tak cieszę, że wciąż przybywa Cytat:
też mam taką nadzieję i w tej intencji powznoszę jeszcze modły go Świętej Curli ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Aleś wymagająca
|
|
#36296 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() to idę myć kłaczory ![]() Cytat:
ja najbardziej boję się obciążenia włosów , cienkie, przetłuszczone, wiszące...i te kurliki przy twarzy z tyłu jak się coś wywinie to mi nie przeszkadza, bo nie widzę ![]() i nie wyobrażam sobie umyć włosów odżywką, szamponem muszę myć minimum 2 razy :x, ale pewnie wszystko z czasem przyjdzie
|
|
|
#36297 |
|
Raczkowanie
|
Kupiłam w listopadzie olej kokosowy i nie zauważyłam, że ma datę ważności tylko do końca grudnia. Przez ten czas-gdzieś od lutego leżał nieużywany, ale myślicie że jak nałożę go na włosy to może zrobić im coś złego? Jak rozpoznać, że olej się przeterminował? Bo zapach jest taki jak na początku, jedynie konsystencja bardziej miękka a nie taka bardzo twarda ale myślę, że to przez temperatury.
|
|
|
|
#36298 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Masz piękne włosy, a jak chcesz podciąć to zrób jak ja: sama wystopniuj lekko (metodą kucykową, polecam )Ja też kiedys byłam u stylisty, który to sam dobierał fryzury wg swego uznania. Oczywiscie nie podobało mi się Dobry stylista powinien dopasować fryzurę do urody, ale także do charakteru klientki. Może cos podsunąć, zaproponować zmiany itp., ale nigdy robić z włosami co zechce Nie jestesmy modelkami na wybiegu, na co dzień potrzebne nam cos co jest dla nas wygodne i z czym dobrze się czujemy. No chyba, że ktos chce wielkiej zmiany, ale z tego co czytam ty lubisz swoje włoski, jesli chcesz małej zmiany to sama je podetnij, a zobaczysz, że bedziesz czuć się lepiej i swieżo, nawet jesli zetniesz tylko kilka cm
|
|
#36299 | |||
|
|
Mamy tutaj zakon
![]() Cytat:
Podobnie jest z kosmetykami - dobieramy je do siebie. Cytat:
Cytat:
Bryzejda święte słowa
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.

Jesli ten efekt nie bedzie jednorazowy, to wrzuce jakies zdjecia (dzis juz nie dam rady).
. Na mnie niestety ona jakoś specjalnie nie działa - ciekawe dlaczego...

. Jeszcze kilka razy i nabierzesz wprawy, a wtedy 

to będą kręcone włosy! 

)

Przewertuję dziś całe miasto i jak nie znajdę to nie wiem 
Nikt Ci nie może pomóc? Poza tym przydałoby się zdjęcie z lampą, bo wtedy nieco lepiej widać cięcie.
Obawiam się że fryzjer jest im już potrzebny, są bardzo "ciężkie"
przez Ciebie.
jeszcze mi podziękujesz
czekamy na Mgiełkę w takim razie
na pewno!

nie wierzę, że to zrobiłaś