|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
Dziewczyny prośba.
Ja muszę iść do sklepu po coś na obiad i się ogarnąć, jestem w stanie komuś wysłać ewentualnie mms od Marinki którego Ja nie umiem odczytać jakieś dziwne ifnormacje mi wyskakują ![]() w klubie jest mój nr tel jeżeli któraś ma możliwość odczytania mms i wstawienia go tutaj to niech puści mi sygnał a Ja wysyłam ekspresem mms ![]() I tak sobie myślę, może w klubie warto by było założyć wątek " Nasze dzięciątka" - i tam będziemy dawać zdjęcia naszych szkrabów ?! Przecież one są takie cudne ))
|
|
|
|
#4862 |
|
Wtajemniczenie
|
o ddtvn jest na placu zamkowym w lublinie
|
|
|
|
#4863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super wieści od Marinki ![]() Ucałuj ją od nas i czekamy na fotę.. nie mam pojecia co to znaczy z tym MMSem![]() ![]() mam czas ![]() ale jeszcze zakupy musze zrobić, bo nie mam nawet koszuli do karmienia ani karmników
|
|
#4864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4865 |
|
Wtajemniczenie
|
LadyInBlack2 ja daje dwie łyżki stołowe soli na litr wody. Ja lubię bardziej slone. Moja teściowa daje jedna lyzke ale ja mam wrażenie wtedy jakby cos brakowało tym ogorkom (czyt. Soli)
Chociaz jak nazwa wskazuje MALOSOLNE hmm....
|
|
|
|
#4866 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z tego co sie orientuje, spadek wagi jest typowy, bedzie dobrze ![]() podesle ci numer do wysylki mmsa wlasnie o bransoletkach mowili
|
|
#4867 |
|
Zakorzenienie
|
tak normalny jest 10% spadek wagi więc u Igorka jest w normie..
|
#4868 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Marina czekamy tu na Ciebie z niecierpliwością.Marzena zazdroszczę tego wyjazdu nad morze, jak upały nie przeszkadzają to odpoczniesz przed wielkim wydarzeniem. Natka trzymam kciuki za egzaminy. ciągle mi na głowie siedzi moja poprawka w poniedziałek, najgorsze ze pisemnie, ustnie myślę że by spojrzeli łagodnym okiem..Dzisiaj czwartek, a ja nadal w lesie z nauką, zauważyłam, ze pamięć w ciązy u mnie 10 razy gorsza, nic nie mogę zapamiętać podczas nauki. Przez akcję Neroli z gniazdami śniło mi się że u nas w domu były gniazda i nas zaatakowały szerszenie. Kolina chyba przeoczyłam, miałaś imieniny- NAJLEPSZEGO Dzien dobry albo nie taki dobry. Chyba się nie wyśpię przez najbliższe kilka lat. o 4 budzę się jak nowo narodzona, potem usypiam o 6 i śpię do 9, wstaję ledwo żywa i obolała Deszcz popadywał, ale wychodzi słońce, duchota.. youyou za mobilizację w przygotowaniach torby. Ja dzisiaj wyparzam laktator.Jutro zaczynam 37 tc Mam nadzieję, że się rozpakuję max do 5 lipca, a narazie niech z 10 dni jeszcze posiedzi w brzuszku.![]() Zabieram się do codziennych obowiązków i NAUKI a i nie mogę wejść w zasubskrybiwane watki, tylko na piechotę muszę" forum-kobieta-poczekalnia- itd..też tak macie? Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-06-16 o 10:59 |
||||||
|
|
|
#4869 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to się rozkręca akcja powoli ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Zanka Cytat:
a co do zzo to jak najbardziej ma się po nim czucie w nogach , to drugie znieczulenie-podpajęczynówkowe powoduje całkowity brak czucia. Cytat:
Cytat:
[QUOTE=Shira_83;27546232] hihih Crazy widzisz jakie są te kobity no jedna się zlitowała Cytat:
to i ja się witam ![]() wczoraj po rewolucji w sypialni suuuuper się spało w nocy zaczął dość mocno boleć mnie brzuch ale oczywiście przeszło i zasnęłam i rano znowu NIC!!kupiłam sobie drugi karmnik i polecam baaaarrdzo, firma alles (ma ma by alles) , odkrywa całą pierś , tylko z boku jest pasek -przedłużenie ramiączka (a propo wczorajszych postów o niepolecaniu takich staników ), stanik elegancki, z koronką super sprawa!!! no a teraz siedzę w domku , na obiadek dziś danie z parowaru: kurczaczek, ziemniaczki i sos tzaziki mmmmmmmmmmm już jestem głodna ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- aaaaa zapomniałam dopisać: dziś zaczynamy wg OM 39 tydzień a wg mojej gin i wymiarów małego 40 tydzień
|
|||||||
|
|
|
#4870 |
|
Zakorzenienie
|
u nas jak powyzej 30% SPADKU WAGI JEST cholerny capslock! to zostawiaja dziecko i mame w szpitalu az troche przytyje, bo niby to juz troche grozne moze byc. u nas dobił po 2 tygodniach do wagi porodowej tak schudł a żarł jak koń...
|
|
|
|
#4871 |
|
Wtajemniczenie
|
Z tego co zauważyłam kilku dziewczyn nie ma na liście mam oczekujących (Np Agni, Madziaranew) chociaz sie udzielają i to sporo. Myślałam ze żeby sie tam znaleźć trzeba dac cos od siebie a nie wpaść na chwile raz w miesiącu i tylko czytać o innych (któraś z dziewczyn tak kiedyś napisała gdy jedna z mamus sie oburzyla ze ja skreslono)
|
|
|
|
#4872 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
naprawdę?? zobaczę sobie późniejna ich stronie ale tak czy owak ja juz od dawna szukam fajnej bransoletki podziwiam Marine taka drobniutka i urodziła takiego dużego chłopczyka a swoja drogą jakaś słaba jestem nie mam w ogóle siły Wy tez tak macie ?? |
|
|
|
|
#4873 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4874 |
|
Rozeznanie
|
witam
![]() Aniaa20 gratulacje malego Adasia witamy na swiecie !!Zanka dziekujemy za swietne prowadzenie watków Ja dzis mialam USG Karolinka wazy juz 2788g +/- 10% ![]() obwod glowki ok. 32cm srednica ok 10cm dzidzius ma sie dobrze ![]() Pozdrawiam Was i dziekuje wszystkim i kazdej z osobna za kciuki i gratki
|
#4875 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Cytat:
.Marina już niedługo będziecie w domku .A ja się obudziłam z bolącym biodrem i udem, a do tego skurcze miałam jak na okres. Na szczęście po magnezie przeszło ( chyba już zjadłam całąNo-Spę;(). Musze się poważnie wziąć za jakieś zakupy, nie mam nic kompletnie oprócz ubranek, laktatora i butelek... |
||
|
|
|
#4876 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za Karolinkę i wizytę ![]()
|
||
|
|
|
#4877 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o co chodzi z ta lista?? |
|
|
|
|
#4878 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() za pomyslne egzaminy ![]() i dla Natki_ tez ![]() mam podobnie, wstaje wczesniej a pozniej mnie scina ![]() i tez nie dzialaja u mnie subskrybowane watki z funkcji "na skroty" ale sa widoczne jak klikniesz na "ustawienia" w gorze strony, tam sie pokazuja Cytat:
i za nowy tydzien ![]() aaaaaaaaaaaaaaaaaaa i ciagle zapominam: zanka - dziekujemy za moderowanie tylu czesci
|
|
#4879 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4880 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to pięknie się rozkręca z dnia na dzień.Cytat:
. Coś mnie brzuch pobolewa. Jak dziewczyny pisały o bólach okresowych to nie pamiętałam o co chodzi. Od 2 dni mi się przypomniało...Cytat:
![]() Cytat:
za wizytęCytat:
za wizytę i kuruj się Cytat:
.Pewnie dlatego mąż teraz najchętniej już by nie był przy porodzie Dzień dobry Ja dziś zaczynam 37 tydzień tadam! A jutro mam o 11.15 wizytę i baaardzo proszę o kciuki, bo to taka dokładna wizyta z usg i pobraniem na tego paciorkowca. Zaczynam się dzisiaj powoli pakować do przeprowadzki Z tą listą, to zanka przed zamknięciem wątku sprawdzała, kto się w nim nie udzielał i wtedy usuwał z listy. Po co ma wisieć na niej ktoś, kto napisze jedną wiadomość? Dlatego bez urazy ale nie wiem, po co ma być wpisana asiago jak ona od kilku wątków nie pisze u "nas" (pisała w pierwszym a dalej już chyba nie). A może madzia(i dalej nicku nie pamiętam) nie napisała do zanki, że chce być na liście? Ja poprosiłam i mnie dopisała.
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-06-16 o 11:29 |
||||||
|
|
|
#4881 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nawet fajne, chociaz drogie, od 145zl za sztuke... dzisiaj chyba taki dzien, oslabiajacy taki...
|
|
#4882 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4883 |
|
Wtajemniczenie
|
iustyna-gr 37 tc i trzumam kciuki za jutrzejsza wizyte
Kolina-145 zł za sztukę?? trochę drogo tylko ciekawe jakie były bo ja bardziej chcialabym taka rzemykową patrzyłam w pon na allegro ale nic mi w oko nie wpadło |
|
|
|
#4884 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no ale taki charakter...) - poza sytuacjami gdy zostane wyprowadzona z rownowagi, wtedy nie ma kontroli... za nowy tydzien i za wizyte ![]() tez juz planujemy przeprowadzke chcemy po 15 lipcawlasnie wybieram roletki zaciemniajace do okien dachowych, strasznie sie od nich poddasze nagrzewa, mamy rolety zewnetrzne w zwyklych oknach i one super cieniuja, ale nie ma pelnego efektu gdy poludniowo-zachodnie okna dachowe nagrzewaja pomieszczenia do 30 kilku stopni no i pora urzadzac pokoik maluszka i jak juz bedzie w czym ukladac, to pranie czas zaczac zaneta88, dostalas numer do wysylki mmsa z Igorkiem?
|
|
#4885 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Kolina ja jak rodziłam to nie wydałam z sibie żadnego dźwięku bo to tylko osłabia zacisnęłam zęby i cisnęłam ale po mnie dziewczyna jak rodziła to luuudzie jak krzyczała na męża że więcej już mu nie da że jak będzie mu się chciało to między drzwi i takie tam |
|
|
|
|
#4886 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny nie ma za co
|
#4887 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mowia o porodzie aktywnym i przyznaje ze z ich opisu wynika ze to jest najlepsze: ruch, pozycje wertykalne... ale dodaja ze znieczulenie moze zdyskwalifikowac kobiete do takiego porodu, bo wtedy nogi sa slabe.. i nie pozwalaja wstawac bo mozna runac (zajecia prowadza polozne ze szpitala na Inflanckiej w warszawie) nowoscia dla mnie bylo to, ze przez te kilka godzin polozna nie asystuje ciagle przy rodzacej, ze zostajemy sami, jesli chcemy lazimy, cwiczymy, kapiel w wannie czy pod natryskiem tylko co w sytsuacji jak kobieta nie ma osoby towarzyszacej, sama sobie spedza ten czas? a jesli ma sie swoja,"wykupiona" polozna, to ona jest z nami non stop? tak? (hehe, pewnie glupie pytanie )
|
|
#4888 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam dwa pytania, może pomożecie:
1) Czy któraś z was może polecić dobry kubek termiczny? Koniecznie ze stali nierdzewnej wewnątrz, bo inne nie mają sensu. 2) Czy orientujecie się jak to jest ze zwolnieniem lekarskim w ciąży jak się jest krócej niż 30 dni na zwolnieniu, czy dostaje się 80% czy może 100% wypłaty? |
|
|
|
#4889 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4890 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
lub jesli "zniknie" link szukaj ich w sklepie na toplook.pl --> bransoletki ame santi
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.

Carmelka Cię postraszyła, hm?

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Mam nadzieję, że się rozpakuję max do 5 lipca, a narazie niech z 10 dni jeszcze posiedzi w brzuszku.

zębole