Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011 - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! 9 13,24%
Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! 4 5,88%
Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. 0 0%
W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. 1 1,47%
Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. 3 4,41%
Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. 1 1,47%
Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. 28 41,18%
Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. 1 1,47%
W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. 1 1,47%
Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. 0 0%
Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. 14 20,59%
Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. 0 0%
Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. 6 8,82%
Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-16, 10:37   #4861
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011

Dziewczyny prośba.
Ja muszę iść do sklepu po coś na obiad i się ogarnąć,
jestem w stanie komuś wysłać ewentualnie mms od Marinki którego Ja nie umiem odczytać jakieś dziwne ifnormacje mi wyskakują
w klubie jest mój nr tel jeżeli któraś ma możliwość odczytania mms i wstawienia go tutaj to niech puści mi sygnał a Ja wysyłam ekspresem mms

I tak sobie myślę,
może w klubie warto by było założyć wątek " Nasze dzięciątka" - i tam będziemy dawać zdjęcia naszych szkrabów ?!

Przecież one są takie cudne ))

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 10:42   #4862
agadus
Wtajemniczenie

o ddtvn jest na placu zamkowym w lublinie

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 10:44   #4863
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
WIADOMOŚĆ OD MARINKI :
tak w skrócie Wam napiszę, bo trochę żeśmy sobie popisały, więc tak:

1.Najprawdopodobniej jutro wychodzą z Igorkiem
2.Jak tylko wyjdzie opisze akcja "poród"
3.Ogromnie się cieszy, że aania_20 urodziła takiego długiegoo Adasia - Tu gratulacje dla Ani od Marinki
4.Igorem spadł do 4 kg, ponieważ nie umie póki co jeść ani z cyca, ani z butelki - napisałam jej że normalne że dzieciątko spada z wagi i ma się nie martwić.
5. Całuję i pozdrawia każdą z Was z osobna w szpitalu nie ma internetu i jest odcięta od świata
6.Napisałam jej króciutko co się u Nas działo, więc można powiedzieć że jest na "bieżąco"
7. Ma mi wysłać zdjęcia Igorka, czekam na MMS'a jak znajdę kabel to raz dwa Wam wrzucę, a jak nie to komu ewentualnie mogę puścić zdjęcie z prośbą o wstawienie zdjęcia?

No i tyle. Napisałam jej że czekamy na nią z niecierpliwością i każda jest ciekawa opisu porodu

Ufff się dzieję, co!?

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Dostałam wiadomość od Marinki MMS ze zdjęciem Igorka, ale pisze mi coś takiego " ważność wiadomość MMS wygasła" nie mam zielonego pojęcia o co chodzi ?

super wieści od Marinki
Ucałuj ją od nas i czekamy na fotę.. nie mam pojecia co to znaczy z tym MMSem

Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość
szykujesz się już? Carmelka Cię postraszyła, hm?
nieeeee przy okazji wyciągania ciuszków z garderoby, wyjęliśmy walizkę i tak sobie leży i czeka na zapełnienie
mam czas

ale jeszcze zakupy musze zrobić, bo nie mam nawet koszuli do karmienia ani karmników
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 10:45   #4864
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
wczoraj na SR mówiono o porodzie. nie zrobiło mi sie niedobrze. tu nie ma nacinania krocza - chyba że dziecko utknie i pomoże to w jego wyjściu. a szycie jest pod znieczuleniem miejscowym, więc nic na żywca.
pokazano nam ile rurek będziemy miały przyczepionych jak zdecydujemy się na Epidural. jedna w kręgosłupie, druga to chyba cewnik, trzecia, płyny, dodatkowo opaska do mierzenia ciśniena (co 5 min) i monitorowanie tętna dziecka non stop. więc raczej do mobilnych byśmy nie należały. Bardzo delikatnie odradzano nam ta procedurę,a w zamian oferowano gaz rozweselający, basen albo jakiś zastrzyk w udo na bazie morfiny. Jeden tatuś wypowiedział się na temat gazu, który podano mu jak miał jakąs kontuzję. mówił, że nie uśmierza bólu, tylko czujesz się jak na haju i smiejesz się z tego że cię boli.
poza tym powiedziano nam, że te krzyki i wrzaski to tylko na filmach i kobiety raczej nie drą się tak wniebogłosy. (to się okaże),
no i porównały rodzenie dzieci do robienia kupy. parcie na odbyt. ciekawe
aha i mamy nie jechac do szpitala, dopóki skurcze nie będą regularnie co 5 min.
u mnie w szpitalu nacinaja ok 30% przypadkow, czesto na zyczenie matki wlasnie! parcie tor zeczywiscie troche jak mega zatwardzenie dlatego cieszylam sie z wczesnijeszej biegunki i nie dziwie sie jak ktoras walasnie cos grubszego zrobi... wrzaski rodzacej słszalam tylko raz (tydzien na oddziale) - jak rodzila opuchnieta tam dziewczyna i musieli w koncu kleszczy uzyc bo maluszek sie zaklinowal. wiec nie dziwie sie ze sie darła. poza tym kilka wiekszych sapań u mnie tylko było i nic wiecej.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 10:47   #4865
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
LadyInBlack2 ja daje dwie łyżki stołowe soli na litr wody. Ja lubię bardziej slone. Moja teściowa daje jedna lyzke ale ja mam wrażenie wtedy jakby cos brakowało tym ogorkom (czyt. Soli)
Chociaz jak nazwa wskazuje MALOSOLNE hmm....
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 10:50   #4866
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
WIADOMOŚĆ OD MARINKI :

3.Ogromnie się cieszy, że aania_20 urodziła takiego długiegoo Adasia - Tu gratulacje dla Ani od Marinki
4.Igorem spadł do 4 kg, ponieważ nie umie póki co jeść ani z cyca, ani z butelki - napisałam jej że normalne że dzieciątko spada z wagi i ma się nie martwić.
5. Całuję i pozdrawia każdą z Was z osobna w szpitalu nie ma internetu i jest odcięta od świata
6.Napisałam jej króciutko co się u Nas działo, więc można powiedzieć że jest na "bieżąco"
7. Ma mi wysłać zdjęcia Igorka, czekam na MMS'a jak znajdę kabel to raz dwa Wam wrzucę, a jak nie to komu ewentualnie mogę puścić zdjęcie z prośbą o wstawienie zdjęcia?

No i tyle. Napisałam jej że czekamy na nią z niecierpliwością i każda jest ciekawa opisu porodu

Ufff się dzieję, co!?

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Dostałam wiadomość od Marinki MMS ze zdjęciem Igorka, ale pisze mi coś takiego " ważność wiadomość MMS wygasła" nie mam zielonego pojęcia o co chodzi ?
dziekujemy za wiadomosc
z tego co sie orientuje, spadek wagi jest typowy, bedzie dobrze

podesle ci numer do wysylki mmsa

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
nie tv mam wyłączony a co jest ??
wlasnie o bransoletkach mowili
Stary 2011-06-16, 10:53   #4867
youyou
Zakorzenienie

tak normalny jest 10% spadek wagi więc u Igorka jest w normie..
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 10:58   #4868
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość

ja mam tego samego paciorkowca to Crazy
ale tymi antybiotykami to mnie straszycie bo mój gin kazał mi brać antybiotyki 2 x dziennie i do tego globulki dowcipne i teraz nie wiem, czy mam mu ufać, czy też szkodzę sobie i małemu bardziej tymi antykami

...

za wszystkie udane wizyty
Carmela- zaciskaj nóżki
Zmalowana- widać Filip woli maminy brzuszek
nie martw się, bierz ten zalecony antybiotyk. Nie ma co się sugerować innymi.

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
dzien dberek. U mnie samopoczucie nie za fajne, w nocy zlapal mnie taki skurcz lydki, ze do teraz trzyma. Nie moge go rozmasowac. No i rano do konca odszedl mi czop. Dalej czekamy....
wow, ciekawe ile jeszcze dni, a może godzin?

Cytat:
NOWY WĄTEK

Udało mi się udało

Kochane to zapraszam na nowy wątek, jak TYLKO ten się zakończy
Prosiłabym tylko wszelkie zmiany pisać do mnie na PW,
bo nie chciałabym potem czegoś przekręcać

Jako że Zanka może mieć mało czasu na prowadzenie kolejnego wątka,
przejęłam pałeczkę aby ją odciążyć

Ufff...

Idę nadrabiać !
gratulacje pani prezes. A Zance dziękujemy za dotychczasową działalność

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Pogadaj sobie ze swoim dzieckiem i ustalcie termin. Moja koleżanka tak zrobiła i zadziałało
heheh a to dobre, oby moje dziecko tz nie posłuchało, bo codziennie do niej gada " wyłaź już z tego brzucha" i do mnie marudzi kiedy ją uwolnię

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
mam wieści o Aani

Maluszek śpi słodko,Ania troszkę obolała ale bardzo zadwowolona,że udało się bez nacięcia.Maluszek dostawał przez główkę kroplówkę z glukoza i stąd plasterki.Zaczynają powoli się karmic.Mąż był cały czas przy prodzie i bardzo Ani pomógł, Ania nie wie na razi ekiedy wychodzą,wszystko zalezy kiedy będą chcieli wypuścic Adasia,wczoraj był chwilkę w inkubatorze,żeby się dogrzał.Ale wszystko u niego w porządku

Może uda mi się go szybko zobaczyc już nie moge się doczekac
super

Cytat:
WIADOMOŚĆ OD MARINKI :

Ufff się dzieję, co!?

nie obczajam się na mmsach, sama nigdy z tego nie korzystałam, zresztą mam taki telefon, ze nawet nie wiem czy ma taką funkcję.
Marina czekamy tu na Ciebie z niecierpliwością.

Marzena zazdroszczę tego wyjazdu nad morze, jak upały nie przeszkadzają to odpoczniesz przed wielkim wydarzeniem.

Natka trzymam kciuki za egzaminy.
ciągle mi na głowie siedzi moja poprawka w poniedziałek, najgorsze ze pisemnie, ustnie myślę że by spojrzeli łagodnym okiem..Dzisiaj czwartek, a ja nadal w lesie z nauką, zauważyłam, ze pamięć w ciązy u mnie 10 razy gorsza, nic nie mogę zapamiętać podczas nauki. taki tłuk ze mnie.

Przez akcję Neroli z gniazdami śniło mi się że u nas w domu były gniazda i nas zaatakowały szerszenie.

Kolina chyba przeoczyłam, miałaś imieniny- NAJLEPSZEGO

Dzien dobry albo nie taki dobry.
Chyba się nie wyśpię przez najbliższe kilka lat. o 4 budzę się jak nowo narodzona, potem usypiam o 6 i śpię do 9, wstaję ledwo żywa i obolała
Deszcz popadywał, ale wychodzi słońce, duchota..

youyou za mobilizację w przygotowaniach torby. Ja dzisiaj wyparzam laktator.

Jutro zaczynam 37 tcMam nadzieję, że się rozpakuję max do 5 lipca, a narazie niech z 10 dni jeszcze posiedzi w brzuszku.

Zabieram się do codziennych obowiązków i NAUKI

a i nie mogę wejść w zasubskrybiwane watki, tylko na piechotę muszę" forum-kobieta-poczekalnia- itd..też tak macie?

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2011-06-16 o 10:59
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 11:03   #4869
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
dzien dberek. U mnie samopoczucie nie za fajne, w nocy zlapal mnie taki skurcz lydki, ze do teraz trzyma. Nie moge go rozmasowac. No i rano do konca odszedl mi czop. Dalej czekamy....

no to się rozkręca akcja powoli

Cytat:
Widzę, że tu jakiś wyścig trwa, byle tylko wyprzedzić dziubka i shirę.
a ścigajcie się ja odpuściłam wyścig róbta co chceta

Cytat:
NOWY WĄTEK

Udało mi się udało

gratuluję!!! zdolna dziewczynka

Zanka za wszystkie części !!!

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
dzien dobry
dzis troszke dluzej spalam
wczoraj zrobilismy sobie mily wieczor, moj imieninowy byly kwiaty, winko.. ktore uwielbiam, ale pozwolilam sobie tylko na 3 lyki - nadrobie za jakis czas
u nas kobieta mowila ze raczej nie jest sie mobilnym po ZZO, bo nogi nie maja pelnego czucia i mozna zaliczyc podloge - i jak pisalam wyzej odradzaja,jesli ktos chce miec aktywny porod
wszystkiego naj naj
a co do zzo to jak najbardziej ma się po nim czucie w nogach , to drugie znieczulenie-podpajęczynówkowe powoduje całkowity brak czucia.

Cytat:
Pogadaj sobie ze swoim dzieckiem i ustalcie termin. Moja koleżanka tak zrobiła i zadziałało
moje mnie zupełnie nie słucha

Cytat:
mam wieści o Aani

Maluszek śpi słodko,Ania troszkę obolała ale bardzo zadwowolona,że udało się bez nacięcia.Maluszek dostawał przez główkę kroplówkę z glukoza i stąd plasterki.Zaczynają powoli się karmic.Mąż był cały czas przy prodzie i bardzo Ani pomógł, Ania nie wie na razi ekiedy wychodzą,wszystko zalezy kiedy będą chcieli wypuścic Adasia,wczoraj był chwilkę w inkubatorze,żeby się dogrzał.Ale wszystko u niego w porządku

dla mamusi i synka

[QUOTE=Shira_83;27546232]
hihih Crazy widzisz jakie są te kobitydziubku ja przed tobą nie jadę ściskam nogi i nic się nie dzieję

no jedna się zlitowała ale najgorsze że u mnie też się nic nie dzieje

Cytat:
WIADOMOŚĆ OD MARINKI :

super że wychodzą a co do problemów z karmieniem to pewnie swoje jeszcze przejdzie, chyba czasem ciężko się w tym odnaleźć-powinna pomóc położna!!

to i ja się witam
wczoraj po rewolucji w sypialni suuuuper się spało w nocy zaczął dość mocno boleć mnie brzuch ale oczywiście przeszło i zasnęłam i rano znowu NIC!!
kupiłam sobie drugi karmnik i polecam baaaarrdzo, firma alles (ma ma by alles) , odkrywa całą pierś , tylko z boku jest pasek -przedłużenie ramiączka (a propo wczorajszych postów o niepolecaniu takich staników ), stanik elegancki, z koronką super sprawa!!!

no a teraz siedzę w domku , na obiadek dziś danie z parowaru: kurczaczek, ziemniaczki i sos tzaziki mmmmmmmmmmm już jestem głodna

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

aaaaa zapomniałam dopisać:

dziś zaczynamy wg OM 39 tydzień a wg mojej gin i wymiarów małego 40 tydzień
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 11:04   #4870
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
tak normalny jest 10% spadek wagi więc u Igorka jest w normie..
u nas jak powyzej 30% SPADKU WAGI JEST cholerny capslock! to zostawiaja dziecko i mame w szpitalu az troche przytyje, bo niby to juz troche grozne moze byc. u nas dobił po 2 tygodniach do wagi porodowej tak schudł a żarł jak koń...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 11:07   #4871
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Zanetta88 a czemu asiago nie ma na liscie mamus wypakowanych ?? mozna by ją wrzucic
Z tego co zauważyłam kilku dziewczyn nie ma na liście mam oczekujących (Np Agni, Madziaranew) chociaz sie udzielają i to sporo. Myślałam ze żeby sie tam znaleźć trzeba dac cos od siebie a nie wpaść na chwile raz w miesiącu i tylko czytać o innych (któraś z dziewczyn tak kiedyś napisała gdy jedna z mamus sie oburzyla ze ja skreslono)
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 11:07   #4872
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
dziekujemy za wiadomosc
z tego co sie orientuje, spadek wagi jest typowy, bedzie dobrze

podesle ci numer do wysylki mmsa

wlasnie o bransoletkach mowili

naprawdę?? zobaczę sobie późniejna ich stronie ale tak czy owak ja juz od dawna szukam fajnej bransoletki

podziwiam Marine taka drobniutka i urodziła takiego dużego chłopczyka

a swoja drogą jakaś słaba jestem nie mam w ogóle siły Wy tez tak macie ??

Stary 2011-06-16, 11:10   #4873
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
sms od Anii

NASZ MAŁY ADAŚ JUŻ NA ŚWIECIE OD 18:55, MA 54CM I 2590G.NA RAZIE GO WZIELI DO PEDIATRY,ALE DOSTAŁ 9PKT W SUMIE OD 15:00 SIE MĘCZYŁAM TAK NA POWAŻNIE,ALE OBYŁO SIĘ BEZ NACINANIA,TERAZ DOCHODZĘ DO SIEBIE

Aaniu- serdecznie Ci gratuluję
Aniu gratulację dla Ciebie i męża!

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 11:11   #4874
Lilkaa82
Rozeznanie

witam

Aniaa20 gratulacje malego Adasia witamy na swiecie !!

Zanka dziekujemy za swietne prowadzenie watków !!

Ja dzis mialam USG Karolinka wazy juz 2788g +/- 10% poza tym wszystko w normie i wody plodowe i lozysko II stopien obwod glowki ok. 32cm srednica ok 10cm dzidzius ma sie dobrze

Pozdrawiam Was i dziekuje wszystkim i kazdej z osobna za kciuki i gratki !!!

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 11:15   #4875
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Chyba będziesz następna.
Cytat:
mam wieści o Aani

Świetne wieści, ale już Aani zazdroszczę.

Marina już niedługo będziecie w domku.

A ja się obudziłam z bolącym biodrem i udem, a do tego skurcze miałam jak na okres. Na szczęście po magnezie przeszło ( chyba już zjadłam całąNo-Spę;(). Musze się poważnie wziąć za jakieś zakupy, nie mam nic kompletnie oprócz ubranek, laktatora i butelek...

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 11:15   #4876
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie ja na odwrót, od jakiś kilku dni mam mnóstwo siły (okna, pranie itp)

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
witam
Ja dzis mialam USG Karolinka wazy juz 2788g +/- 10% poza tym wszystko w normie i wody plodowe i lozysko II stopien obwod glowki ok. 32cm srednica ok 10cm dzidzius ma sie dobrze

Pozdrawiam Was i dziekuje wszystkim i kazdej z osobna za kciuki i gratki !!!
za Karolinkę i wizytę
Stary 2011-06-16, 11:16   #4877
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Z tego co zauważyłam kilku dziewczyn nie ma na liście mam oczekujących (Np Agni, Madziaranew) chociaz sie udzielają i to sporo. Myślałam ze żeby sie tam znaleźć trzeba dac cos od siebie a nie wpaść na chwile raz w miesiącu i tylko czytać o innych (któraś z dziewczyn tak kiedyś napisała gdy jedna z mamus sie oburzyla ze ja skreslono)

o co chodzi z ta lista??

Stary 2011-06-16, 11:18   #4878
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
...
Kolina chyba przeoczyłam, miałaś imieniny- NAJLEPSZEGO

Dzien dobry albo nie taki dobry.
Chyba się nie wyśpię przez najbliższe kilka lat. o 4 budzę się jak nowo narodzona, potem usypiam o 6 i śpię do 9, wstaję ledwo żywa i obolała
Deszcz popadywał, ale wychodzi słońce, duchota..

youyou za mobilizację w przygotowaniach torby. Ja dzisiaj wyparzam laktator.

Jutro zaczynam 37 tcMam nadzieję, że się rozpakuję max do 5 lipca, a narazie niech z 10 dni jeszcze posiedzi w brzuszku.

Zabieram się do codziennych obowiązków i NAUKI

a i nie mogę wejść w zasubskrybiwane watki, tylko na piechotę muszę" forum-kobieta-poczekalnia- itd..też tak macie?
dziekuje

za pomyslne egzaminy
i dla Natki_ tez

mam podobnie, wstaje wczesniej a pozniej mnie scina

i tez nie dzialaja u mnie subskrybowane watki z funkcji "na skroty"
ale sa widoczne jak klikniesz na "ustawienia" w gorze strony, tam sie pokazuja

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
...

wszystkiego naj naj
a co do zzo to jak najbardziej ma się po nim czucie w nogach , to drugie znieczulenie-podpajęczynówkowe powoduje całkowity brak czucia.

...
aaaaa zapomniałam dopisać:

dziś zaczynamy wg OM 39 tydzień a wg mojej gin i wymiarów małego 40 tydzień
no widzisz.. tak jak pisalam, delikatnie odradzaja, mowiac ze nie jest to dla kobiet chcacych rodzic aktywnie, a moze tu byl zastosowany skrot myslowy? o znieczuleniu ogolnie mowily majac na mysli podpajeczynowkowe.. ?

i za nowy tydzien

aaaaaaaaaaaaaaaaaaa
i ciagle zapominam: zanka - dziekujemy za moderowanie tylu czesci
Stary 2011-06-16, 11:19   #4879
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
no właśnie ja na odwrót, od jakiś kilku dni mam mnóstwo siły (okna, pranie itp)

za Karolinkę i wizytę
kochana może dlatego że juz jestes prawie na finiszu i brzuszek Ci sie opuścił a mnie jeszcze wszystko gniecie zgagę mam nawet jak się wody napiję i jeszcze na dworze duszno a muszę jeszcze isc do biblioteki ksiązki oddać po drodze zanieśc córce ( bo jest u moich rodziców) hulajnogę i na 15.45 do gina a sił ni ma

Stary 2011-06-16, 11:20   #4880
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
no to pięknie się rozkręca z dnia na dzień.

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Przy okazji wyciągnęłam też walizkę i leży otwarta w sypialni i wrzucam do niej rzeczy które mi się przypomną do szpitala..
Także pierwszy krok zrobiony n
Haha, no to obie mamy pierwszy krok. Jak mi wczoraj mała zaczęła wariować, miałam wrażenie, że grzebie mi w szyjce to poszłam szukać torby. Jak ją znalazłam to strasznie śmierdziała, więc wyprana sobie wisi i dzisiaj zaczynam ją zapełniać . Coś mnie brzuch pobolewa. Jak dziewczyny pisały o bólach okresowych to nie pamiętałam o co chodzi. Od 2 dni mi się przypomniało...

Cytat:
NOWY WĄTEK

Udało mi się udało

Prosiłabym tylko wszelkie zmiany pisać do mnie na PW,
bo nie chciałabym potem czegoś przekręcać

Jako że Zanka może mieć mało czasu na prowadzenie kolejnego wątka,
przejęłam pałeczkę aby ją odciążyć

Ufff...

Idę nadrabiać !
Dziękujemy i Żance i Żanecie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Wybieram się z bartkiem na dluuugi spacer, pojezdzi sobie rowerkiem o 10 idziemy na godzine chociaz.
jutro wizyta u gina, bedziemy miec usg
za wizytę

Cytat:
iustynka ja 2 dni byłam wyłączona praktycznie z zycia internetowego miałam lekkie zatrucie a wczoraj to nawet nie miałam siły pisać tylko nadrabiałam 2 dni w sumie to 20 stron zapisałyście i to też na raty czytałam teraz czuje sie lepiej nawet bułeczkę z serem jem bo tak to tylko sucharki i gorzka herbata

idę dzisiaj do ginekologa na kontrole zobaczymy co mi powie bo jak na razie czuje sie dobrze i nic mnie nie boli dobrze że rodzice wzieli córkę przedwczoraj bo bym sie nia nawet nie zajęła taka byłam osłabiona tylko bym spała ale to dobrze bo Oliwka bardzo chetnie chodzi do dziadków.......oki kończę sniadanie i czytam Wasze posty
za wizytę i kuruj się

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
wrzaski rodzacej słszalam tylko raz (tydzien na oddziale) - jak rodzila opuchnieta tam dziewczyna i musieli w koncu kleszczy uzyc bo maluszek sie zaklinowal. wiec nie dziwie sie ze sie darła. poza tym kilka wiekszych sapań u mnie tylko było i nic wiecej.
To ja jakaś inna jestem bo jak mi szedł skurcz "z pleców" to na samym jego szczycie krzyczałam. Tak mi było łatwiej znieść ból. Te skurcze z brzucha nie bolały, ale z pleców... I miałam w d****, że ktoś słyszy, że krzyczę bo to mi pomagało.

Pewnie dlatego mąż teraz najchętniej już by nie był przy porodzie

Dzień dobry
Ja dziś zaczynam 37 tydzień tadam!
A jutro mam o 11.15 wizytę i baaardzo proszę o kciuki, bo to taka dokładna wizyta z usg i pobraniem na tego paciorkowca.

Zaczynam się dzisiaj powoli pakować do przeprowadzki

Z tą listą, to zanka przed zamknięciem wątku sprawdzała, kto się w nim nie udzielał i wtedy usuwał z listy. Po co ma wisieć na niej ktoś, kto napisze jedną wiadomość? Dlatego bez urazy ale nie wiem, po co ma być wpisana asiago jak ona od kilku wątków nie pisze u "nas" (pisała w pierwszym a dalej już chyba nie). A może madzia(i dalej nicku nie pamiętam) nie napisała do zanki, że chce być na liście? Ja poprosiłam i mnie dopisała.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

Edytowane przez iustyna1
Czas edycji: 2011-06-16 o 11:29
iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 11:21   #4881
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
naprawdę?? zobaczę sobie późniejna ich stronie ale tak czy owak ja juz od dawna szukam fajnej bransoletki

podziwiam Marine taka drobniutka i urodziła takiego dużego chłopczyka

na prawde
nawet fajne, chociaz drogie, od 145zl za sztuke...

dzisiaj chyba taki dzien, oslabiajacy taki...
Stary 2011-06-16, 11:22   #4882
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuje
no widzisz.. tak jak pisalam, delikatnie odradzaja, mowiac ze nie jest to dla kobiet chcacych rodzic aktywnie, a moze tu byl zastosowany skrot myslowy? o znieczuleniu ogolnie mowily majac na mysli podpajeczynowkowe.. ?

i za nowy tydzien

aaaaaaaaaaaaaaaaaaa
i ciagle zapominam: zanka - dziekujemy za moderowanie tylu czesci
raczej ciężko żeby to był skrót myślowy bo zzo jest do porodów SN a to drugie to tylko do cesarek, może po prostu faktycznie nie chcą podawać zzo i zniechęcają ?? nie mam pojęcia

Cytat:
kochana może dlatego że juz jestes prawie na finiszu i brzuszek Ci sie opuścił a mnie jeszcze wszystko gniecie zgagę mam nawet jak się wody napiję i jeszcze na dworze duszno a muszę jeszcze isc do biblioteki ksiązki oddać po drodze zanieśc córce ( bo jest u moich rodziców) hulajnogę i na 15.45 do gina a sił ni ma
no to na pewno bo brzuchal mam duuużo niżej widzę to przede wszystkim po staniku którego kiedyś nie mogłam ubrać bo mi się fiżbiny wbijały w brzuch a teraz już mam luz
Stary 2011-06-16, 11:30   #4883
agadus
Wtajemniczenie

iustyna-gr 37 tc i trzumam kciuki za jutrzejsza wizyte

Kolina-145 zł za sztukę?? trochę drogo tylko ciekawe jakie były bo ja bardziej chcialabym taka rzemykową patrzyłam w pon na allegro ale nic mi w oko nie wpadło

Stary 2011-06-16, 11:30   #4884
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
To ja jakaś inna jestem bo jak mi szedł skurcz "z pleców" to na samym jego szczycie krzyczałam. Tak mi było łatwiej znieść ból. Te skurcze z brzucha nie bolały, ale z pleców... I miałam w d****, że ktoś słyszy, że krzyczę bo to mi pomagało.

Pewnie dlatego mąż teraz najchętniej już by nie był przy porodzie

Dzień dobry
Ja dziś zaczynam 37 tydzień tadam!
A jutro mam o 11.15 wizytę i baaardzo proszę o kciuki, bo to taka dokładna wizyta z usg i pobraniem na tego paciorkowca.

Zaczynam się dzisiaj powoli pakować do przeprowadzki
nie wiem jak sie zachowam podczas porodu, chociaz naleze do ludzi mocno sie kontrolujacych (wiem wiem, nie jest to dobre
no ale taki charakter...) - poza sytuacjami gdy zostane wyprowadzona z rownowagi, wtedy nie ma kontroli...

za nowy tydzien i za wizyte

tez juz planujemy przeprowadzke chcemy po 15 lipca
wlasnie wybieram roletki zaciemniajace do okien dachowych, strasznie sie od nich poddasze nagrzewa, mamy rolety zewnetrzne w zwyklych oknach i one super cieniuja, ale nie ma pelnego efektu gdy poludniowo-zachodnie okna dachowe nagrzewaja pomieszczenia do 30 kilku stopni

no i pora urzadzac pokoik maluszka juz wszystko jest przygotowane, ale w paczkach, trzeba poskrecac i poukladac
i jak juz bedzie w czym ukladac, to pranie czas zaczac

zaneta88, dostalas numer do wysylki mmsa z Igorkiem?
Stary 2011-06-16, 11:35   #4885
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
raczej ciężko żeby to był skrót myślowy bo zzo jest do porodów SN a to drugie to tylko do cesarek, może po prostu faktycznie nie chcą podawać zzo i zniechęcają ?? nie mam pojęcia

no to na pewno bo brzuchal mam duuużo niżej widzę to przede wszystkim po staniku którego kiedyś nie mogłam ubrać bo mi się fiżbiny wbijały w brzuch a teraz już mam luz
bo to jest właśnie taka pogoda jak rodziłam w listopadzie to czułam sie ok a teraz to jak jestem ciepłolubna to ta pogoda zaczyna mnie wykańczać

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Kolina ja jak rodziłam to nie wydałam z sibie żadnego dźwięku bo to tylko osłabia zacisnęłam zęby i cisnęłam ale po mnie dziewczyna jak rodziła to luuudzie jak krzyczała na męża że więcej już mu nie da że jak będzie mu się chciało to między drzwi i takie tam

Stary 2011-06-16, 11:36   #4886
zanka205
Zakorzenienie

dziewczyny nie ma za co

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 11:39   #4887
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
dokladnie takie jest moje odczucie
mowia o porodzie aktywnym i przyznaje ze z ich opisu wynika ze to jest najlepsze: ruch, pozycje wertykalne... ale dodaja ze znieczulenie moze zdyskwalifikowac kobiete do takiego porodu, bo wtedy nogi sa slabe.. i nie pozwalaja wstawac bo mozna runac (zajecia prowadza polozne ze szpitala na Inflanckiej w warszawie)

nowoscia dla mnie bylo to, ze przez te kilka godzin polozna nie asystuje ciagle przy rodzacej, ze zostajemy sami, jesli chcemy lazimy, cwiczymy, kapiel w wannie czy pod natryskiem
tylko co w sytsuacji jak kobieta nie ma osoby towarzyszacej, sama sobie spedza ten czas?

a jesli ma sie swoja,"wykupiona" polozna, to ona jest z nami non stop? tak? (hehe, pewnie glupie pytanie )
Stary 2011-06-16, 11:43   #4888
CrazyMachine
Zadomowienie

Dziewczyny mam dwa pytania, może pomożecie:

1) Czy któraś z was może polecić dobry kubek termiczny? Koniecznie ze stali nierdzewnej wewnątrz, bo inne nie mają sensu.
2) Czy orientujecie się jak to jest ze zwolnieniem lekarskim w ciąży jak się jest krócej niż 30 dni na zwolnieniu, czy dostaje się 80% czy może 100% wypłaty?
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 11:43   #4889
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
dziewczyny nie ma za co
jest za co, jest!!!!!

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 11:48   #4890
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
iustyna-gr 37 tc i trzumam kciuki za jutrzejsza wizyte

Kolina-145 zł za sztukę?? trochę drogo tylko ciekawe jakie były bo ja bardziej chcialabym taka rzemykową patrzyłam w pon na allegro ale nic mi w oko nie wpadło
zobacz http://toplook.pl/component/option,c...,11/Itemid,49/

lub jesli "zniknie" link szukaj ich w sklepie na toplook.pl --> bransoletki ame santi

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości