Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011 - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! 9 13,24%
Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! 4 5,88%
Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. 0 0%
W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. 1 1,47%
Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. 3 4,41%
Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. 1 1,47%
Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. 28 41,18%
Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. 1 1,47%
W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. 1 1,47%
Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. 0 0%
Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. 14 20,59%
Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. 0 0%
Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. 6 8,82%
Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-16, 11:49   #4891
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Z tą listą, to zanka przed zamknięciem wątku sprawdzała, kto się w nim nie udzielał i wtedy usuwał z listy. Po co ma wisieć na niej ktoś, kto napisze jedną wiadomość? Dlatego bez urazy ale nie wiem, po co ma być wpisana asiago jak ona od kilku wątków nie pisze u "nas" (pisała w pierwszym a dalej już chyba nie). A może madzia(i dalej nicku nie pamiętam) nie napisała do zanki, że chce być na liście? Ja poprosiłam i mnie dopisała.
Dokładnie to miałam na mysli. Nie wiem czy dziewczyny pisały w sprawie dodania na listę i nie zostały dodane. Nie chce tu byc adwokatem diabła i uszczesliwiac kogoś na sile. Dałam akurat ich przykład bo mi sie rzuciło w oczy kilka dni temu ze ich tam nie ma jak chciałam sprawdzić na kiedy maja terminy.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 11:49   #4892
karolinee1983
Zadomowienie

Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011

Witam

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A to mały Adaś, synek Ani

Szkoda, że zdjęcie takie małe, ale i tak widać, że śliczny chłopczyk!!!!

Cytat:
Super że mogłaś sobie popatrzeć na swoje małe cudo

Co racja to racja - przyjemność nie do opisania

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Pieleszka Karolinee za wizyty
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość

za wizyte!

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
NOWY WĄTEK

Udało mi się udało

Kochane to zapraszam na nowy wątek, jak TYLKO ten się zakończy
Prosiłabym tylko wszelkie zmiany pisać do mnie na PW,
bo nie chciałabym potem czegoś przekręcać

Jako że Zanka może mieć mało czasu na prowadzenie kolejnego wątka,
przejęłam pałeczkę aby ją odciążyć

Ufff...

Idę nadrabiać !

Brawa za ogarnięcie tematu!!!!

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
mam wieści o Aani

Maluszek śpi słodko,Ania troszkę obolała ale bardzo zadwowolona,że udało się bez nacięcia.Maluszek dostawał przez główkę kroplówkę z glukoza i stąd plasterki.Zaczynają powoli się karmic.Mąż był cały czas przy prodzie i bardzo Ani pomógł, Ania nie wie na razi ekiedy wychodzą,wszystko zalezy kiedy będą chcieli wypuścic Adasia,wczoraj był chwilkę w inkubatorze,żeby się dogrzał.Ale wszystko u niego w porządku
Super wieści!!!!

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość

Lubię takie wstydziochy
Ale ona się w ogóle nie wstydziła mimo nogi na twarzy, pięknie buźkę wyeksponowała, mogliśmy się naoglądać do woli

Cytat:
WIADOMOŚĆ OD MARINKI :
tak w skrócie Wam napiszę, bo trochę żeśmy sobie popisały, więc tak:

1.Najprawdopodobniej jutro wychodzą z Igorkiem
2.Jak tylko wyjdzie opisze akcja "poród"
3.Ogromnie się cieszy, że aania_20 urodziła takiego długiegoo Adasia - Tu gratulacje dla Ani od Marinki
4.Igorem spadł do 4 kg, ponieważ nie umie póki co jeść ani z cyca, ani z butelki - napisałam jej że normalne że dzieciątko spada z wagi i ma się nie martwić.
5. Całuję i pozdrawia każdą z Was z osobna w szpitalu nie ma internetu i jest odcięta od świata
6.Napisałam jej króciutko co się u Nas działo, więc można powiedzieć że jest na "bieżąco"
7. Ma mi wysłać zdjęcia Igorka, czekam na MMS'a jak znajdę kabel to raz dwa Wam wrzucę, a jak nie to komu ewentualnie mogę puścić zdjęcie z prośbą o wstawienie zdjęcia?

No i tyle. Napisałam jej że czekamy na nią z niecierpliwością i każda jest ciekawa opisu porodu

Ufff się dzieję, co!?

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Dostałam wiadomość od Marinki MMS ze zdjęciem Igorka, ale pisze mi coś takiego " ważność wiadomość MMS wygasła" nie mam zielonego pojęcia o co chodzi ?

Spadek wagi podobno normalny, także nie ma co się martwić czekamy więc na opis porodu

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość

Ja dzis mialam USG Karolinka wazy juz 2788g +/- 10% poza tym wszystko w normie i wody plodowe i lozysko II stopien obwod glowki ok. 32cm srednica ok 10cm dzidzius ma sie dobrze

Cytat:
Dzień dobry
Ja dziś zaczynam 37 tydzień tadam!
A jutro mam o 11.15 wizytę i baaardzo proszę o kciuki, bo to taka dokładna wizyta z usg i pobraniem na tego paciorkowca.
Gratuluję takiego poważnego tygodnia i trzymam kciuki za wizytę

Kolina - wszystkiego najlepszego z okazji imienin

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 11:53   #4893
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
2) Czy orientujecie się jak to jest ze zwolnieniem lekarskim w ciąży jak się jest krócej niż 30 dni na zwolnieniu, czy dostaje się 80% czy może 100% wypłaty?
jak dla mnie to każde ciążowe l4 jest płatne 100%, mnie gin teraz wypisuje na 2 tygodnie co wizytę i mam je płatne 100%

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
nowoscia dla mnie bylo to, ze przez te kilka godzin polozna nie asystuje ciagle przy rodzacej, ze zostajemy sami, jesli chcemy lazimy, cwiczymy, kapiel w wannie czy pod natryskiem
tylko co w sytsuacji jak kobieta nie ma osoby towarzyszacej, sama sobie spedza ten czas?

a jesli ma sie swoja,"wykupiona" polozna, to ona jest z nami non stop? tak? (hehe, pewnie glupie pytanie )
no to że położna do momentu pełnego rozwarcia tylko dogląda to norma, tym bardziej, że ma pewnie kilka rodzących na dyżurze więc musi krążyć a kobieta ma rękę wolną
co do wykupionej położnej to faktycznie , powinna siedzieć z Tobą non stop bo wtedy nie jest na dyżurze tylko jakby prywatnie i reszta jej nie obchodzi chociaż nam na SR mówiły że nawet jak się wykupi położną to ona przyjeżdża jak te z dyżuru dadzą jej znać że już bliżej niż dalej no bo patrząc na naszą Anię np to ta położna też by jeździła dwa razy bo Anię odesłali do domu więc pewnie też dojeżdża jak już jakieś sensowne rozwarcie jest

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2011-06-16 o 11:54
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 11:54   #4894
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
a my już po wizycie i wszystko ok. doktorek powiedział, że nic się nie szykuje do porodu także git szyjka od ostatniej wizyty taka sama, cisnienie w normie i przytyłam tylko 0,4 kg zrobił mi wymaz na paciorkowca (dodatkowe 20 zł ta przyjemność, jutro muszę do labka zawieźć) i w razie jak pozytywny to mam przyjść szybciej, a jak będzie czysto to wizyta za trzy tygodnie
mówił, że w razie jakby się cos działo to mam dzwonić od razu lub na IP jechać bo już w takiej zaawansowanej ciąży to nie można bagatelizowac niczego

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Co do mojego posiewu, nie mam paciorkowcow!
No chociaz jedna dobra wiadomosc dzis dla mnie.
[/B]

Cytat:
A to mały Adaś, synek Ani
Jaki fajny rozdziawek

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
ezuuu jaka ja beksa jestem... Bylam dzis u Wiki w przedszkolu na zakonczeniu roku i zdarzylam sie poplakac zanim jeszcze dzieci weszly na scene. No i oczywiscie jak Wika mowila wierszyk to oczy tez mialam mokre. Oj ja glupia...
no i w ogole i u mnie w koncu na suwaczku 3 z przodu!
Gratuluję "3" Też będę płakać na tego typu imprezach, więc wcale Ci się nie dziwię

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
A chciałam wejść też do KappAhl, ale musiałabym obejść całe cenrum i odpuściłam.
W h&m kupiłam body w paski z długim rękawem-przecenione z 29,90 na 10 zł i komplecik body w jakieś potworki z długim rękawem ze spodniami z misia -kolor taki ciemny szary z jasnym z 39,90 na 20 zł Naprawdę fajne rzeczy w przecenach, warto podjechać. Te body kupiłam mu takie większe na później bo na teraz mniejsze już mam
No tak jak przewidziałam, Natka się nie opanowała, ale się nie dziwię, żebym miała H&M pod ręką....

Cytat:
To Twój wraca a mój wyjeżdża Co prawda tylko na 5 dni. Jedzie na ostatni samotny wypad przez zostaniem tatą W góry, wspinać się po skałach To jego konik
Mnie mój tez na długi weekend (całe 4 dni) zostawia - jedzie na wycieczkę z pracy, ale smutno mi będzie, bo od ślubu (4 lata) pierwszy raz rozstajemy się na taki długi czas... Do tego tesciowa suszy mu głowę, że ja w takiej ciąży, a on sobie jedzie, ale była to nasza wspólna decyzja, więc niech spada Do tego w pon wizyta i ja dr potwierdzi, że jest all ok, to na bank pojedzie. Ja tam niańczenia nie potrzebuję

Żanetko, dziękujemy za nowy wątek Zanko, za wszystkie stare!

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Dzisiaj z tż ustaliliśmy, że 1 lipca wyjeżdżamy na tydzień nad morze się zrelaksować.
Strasznie się cieszę i już nie mogę doczekać.
Na dodatek moi kochani rodzice w tym czasie mają urlop i zaproponowali, że zajmą się naszym psim synkiem, więc będziemy mieć czas tylko dla siebie.
Oczywiście nie obyło się bez tekstów, że to może już za późno na wyjazdy, ale jakoś dali sobie przetłumaczyć że to jeszcze sporo czasu do porodu.
Super, że jedziecie! Ja już nie dam rady, więc zrezygnowaliśmy.
Pamiętaj o swoich dokumentach ciążowych.

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
dzien dberek. U mnie samopoczucie nie za fajne, w nocy zlapal mnie taki skurcz lydki, ze do teraz trzyma. Nie moge go rozmasowac. No i rano do konca odszedl mi czop. Dalej czekamy....
No to możesz już torbę w pogotowiu tzrymać
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 11:55   #4895
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Przy okazji wyciągnęłam też walizkę i leży otwarta w sypialni i wrzucam do niej rzeczy które mi się przypomną do szpitala..
Także pierwszy krok zrobiony
Gratulacje... Ja się w lipcu zabiore... Jest jeszcze czaaaasss....

Zanka, dziękuje za zmianę

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
mam wieści o Aani

Maluszek śpi słodko,Ania troszkę obolała ale bardzo zadwowolona,że udało się bez nacięcia.Maluszek dostawał przez główkę kroplówkę z glukoza i stąd plasterki.Zaczynają powoli się karmic.Mąż był cały czas przy prodzie i bardzo Ani pomógł, Ania nie wie na razi ekiedy wychodzą,wszystko zalezy kiedy będą chcieli wypuścic Adasia,wczoraj był chwilkę w inkubatorze,żeby się dogrzał.Ale wszystko u niego w porządku

Może uda mi się go szybko zobaczyc już nie moge się doczekac
Dzielna mamusia!

Cytat:
wczoraj zrobilismy sobie mily wieczor, moj imieninowy byly kwiaty, winko.. ktore uwielbiam, ale pozwolilam sobie tylko na 3 lyki - nadrobie za jakis czas
Och to spóźnione życzenia imieninowe!

Cytat:
WIADOMOŚĆ OD MARINKI
Oby szybko wyszli mały zaczął ciągnąć

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
dziś zaczynamy wg OM 39 tydzień a wg mojej gin i wymiarów małego 40 tydzień

Cytat:
Ja dzis mialam USG Karolinka wazy juz 2788g +/- 10% poza tym wszystko w normie i wody plodowe i lozysko II stopien obwod glowki ok. 32cm srednica ok 10cm dzidzius ma sie dobrze

Cytat:
A jutro mam o 11.15 wizytę i baaardzo proszę o kciuki, bo to taka dokładna wizyta z usg i pobraniem na tego paciorkowca.
za zaczęty tydzień i za wizytę.

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
Kolina ja jak rodziłam to nie wydałam z sibie żadnego dźwięku bo to tylko osłabia zacisnęłam zęby i cisnęłam ale po mnie dziewczyna jak rodziła to luuudzie jak krzyczała na męża że więcej już mu nie da że jak będzie mu się chciało to między drzwi i takie tam
Ja chyba też bym co najwyżej postękała, ale słysząć to co Ty słyszałaś, miałabym niezłe znieczulenie ze śmiechu

Cytat:
Dziewczyny mam dwa pytania, może pomożecie:
2) Czy orientujecie się jak to jest ze zwolnieniem lekarskim w ciąży jak się jest krócej niż 30 dni na zwolnieniu, czy dostaje się 80% czy może 100% wypłaty?
W ciąży zawsze 100 %
Stary 2011-06-16, 11:56   #4896
agadus
Wtajemniczenie

b.ładne tylko kurcze 145 najtańsza teraz to szkoda mi tyle kasy wydawać na bransoletkę wolę kupic tańsza i dzieciom cos kupić a któraś z Was nie robi podobnych taniej ??

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 11:57   #4897
dziubek79
Zakorzenienie

wrzuciłam golasa do klubu
Stary 2011-06-16, 11:58   #4898
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
jak dla mnie to każde ciążowe l4 jest płatne 100%, mnie gin teraz wypisuje na 2 tygodnie co wizytę i mam je płatne 100%
Ale pewnie masz ciągłość w tych zwolnieniach, w sumie dłużej niż 30 dni. Tak się zastanawiam, bo ja dopiero co poszłam na zwolnienie i jak wszystko pójdzie zgodnie z planem, to nie będę mieć 30 dni na l4.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 12:00   #4899
wodaqua
Zadomowienie

Nadgoniłam, więc opuszczam Was na czas robienia prowiantu Nakupiłam warzywek i mam zamiar zrobić takie mieszadło, które pomrożę i będzie na czas, kiedy mała już z nami będzie, a nam nie w głowie będzie gotowanie
Miłego dnia!
Stary 2011-06-16, 12:00   #4900
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
W ciąży zawsze 100 %
O dzięki, to dobra wiadomość

Dziubek- jeszcze gratulacje z okazji następnego tygodnia
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 12:01   #4901
moniczka2123
Zadomowienie

To jade
Do domciu

Trzymajcie sie ciepło

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 12:02   #4902
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Ale pewnie masz ciągłość w tych zwolnieniach, w sumie dłużej niż 30 dni. Tak się zastanawiam, bo ja dopiero co poszłam na zwolnienie i jak wszystko pójdzie zgodnie z planem, to nie będę mieć 30 dni na l4.
Dla ciężarnyhc płaci się 100% niezaleznie od czasu trwania zwolnienia. Taki przywilej.
Stary 2011-06-16, 12:03   #4903
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Kolina - wszystkiego najlepszego z okazji imienin
dziekuje

Cytat:
no to że położna do momentu pełnego rozwarcia tylko dogląda to norma, tym bardziej, że ma pewnie kilka rodzących na dyżurze więc musi krążyć a kobieta ma rękę wolną
co do wykupionej położnej to faktycznie , powinna siedzieć z Tobą non stop bo wtedy nie jest na dyżurze tylko jakby prywatnie i reszta jej nie obchodzi chociaż nam na SR mówiły że nawet jak się wykupi położną to ona przyjeżdża jak te z dyżuru dadzą jej znać że już bliżej niż dalej no bo patrząc na naszą Anię np to ta położna też by jeździła dwa razy bo Anię odesłali do domu więc pewnie też dojeżdża jak już jakieś sensowne rozwarcie jest
jakos si enad tym nie zastnawialam, w sensie czasu ile nam personel poswieca, dlatego gdy to uslyszalam pierwszy raz to byl news

brumek, wodaqua - o to wyjazdu tz - ja w przyszlym tygodniu zostaje sama na 5dni, moj leci do Barcelony na wypoczynek, + tesciowie i bracia (jeden z rodzina), tz tylko na 5dni, pozostali beda prawie 2tygodnie...
Stary 2011-06-16, 12:05   #4904
wodaqua
Zadomowienie

Bye Moniczka!

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Kolinko, no nic, dobrze że mamy brzuszki Ja tam sama wysyłałm mojego na wycieczkę, a co, że ja nie mogę to on tez ma siedziec przy mnie jak pies? Niech się zabawi, tylko bez przesady! Tęsknić jednak będę
Stary 2011-06-16, 12:05   #4905
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
mam ciągłość ,ale doczytałam na necie że każde ciążowe jest płątne 100% -decyduje o tym kod zwolnienia (B) a nie jego długość
Cytat:
O dzięki, to dobra wiadomość

Dziubek- jeszcze gratulacje z okazji następnego tygodnia
dziękuję
Stary 2011-06-16, 12:08   #4906
agadus
Wtajemniczenie

to ja też wstawiłam zdjęcie do klubu mam nadzieje że będzie go widać

Stary 2011-06-16, 12:12   #4907
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
nie martw się, bierz ten zalecony antybiotyk. Nie ma co się sugerować innymi.

wow, ciekawe ile jeszcze dni, a może godzin?

gratulacje pani prezes. A Zance dziękujemy za dotychczasową działalność

heheh a to dobre, oby moje dziecko tz nie posłuchało, bo codziennie do niej gada " wyłaź już z tego brzucha" i do mnie marudzi kiedy ją uwolnię

super

nie obczajam się na mmsach, sama nigdy z tego nie korzystałam, zresztą mam taki telefon, ze nawet nie wiem czy ma taką funkcję.
Marina czekamy tu na Ciebie z niecierpliwością.

Marzena zazdroszczę tego wyjazdu nad morze, jak upały nie przeszkadzają to odpoczniesz przed wielkim wydarzeniem.

Natka trzymam kciuki za egzaminy.
ciągle mi na głowie siedzi moja poprawka w poniedziałek, najgorsze ze pisemnie, ustnie myślę że by spojrzeli łagodnym okiem..Dzisiaj czwartek, a ja nadal w lesie z nauką, zauważyłam, ze pamięć w ciązy u mnie 10 razy gorsza, nic nie mogę zapamiętać podczas nauki. taki tłuk ze mnie.

Przez akcję Neroli z gniazdami śniło mi się że u nas w domu były gniazda i nas zaatakowały szerszenie.

Kolina chyba przeoczyłam, miałaś imieniny- NAJLEPSZEGO

Dzien dobry albo nie taki dobry.
Chyba się nie wyśpię przez najbliższe kilka lat. o 4 budzę się jak nowo narodzona, potem usypiam o 6 i śpię do 9, wstaję ledwo żywa i obolała
Deszcz popadywał, ale wychodzi słońce, duchota..

youyou za mobilizację w przygotowaniach torby. Ja dzisiaj wyparzam laktator.

Jutro zaczynam 37 tcMam nadzieję, że się rozpakuję max do 5 lipca, a narazie niech z 10 dni jeszcze posiedzi w brzuszku.

Zabieram się do codziennych obowiązków i NAUKI

a i nie mogę wejść w zasubskrybiwane watki, tylko na piechotę muszę" forum-kobieta-poczekalnia- itd..też tak macie?

Ja tez nie umiałam się połapać z tą subskrpcją, bo wchodziłam na forum --> zasub coś tam wątki i wchodziłam w ostatnią przeczytaną, a teraz to nie dali na FORUM tylko muszę wchodzić jakiś KOSMETYK WSZECH CZASÓW i dopiero zasub coś tam wątki

Cytat:

dziś zaczynamy wg OM 39 tydzień a wg mojej gin i wymiarów małego 40 tydzień

Wow!! Gratuluje, czujesz że będziesz przeterminowana, czy czujesz że lada dzień będzie wielkie święto ?

Cytat:

Pozdrawiam Was i dziekuje wszystkim i kazdej z osobna za kciuki i gratki !!!
Nooo i superrrr

Cytat:

Dzień dobry

Zaczynam się dzisiaj powoli pakować do przeprowadzki

Z tą listą, to zanka przed zamknięciem wątku sprawdzała, kto się w nim nie udzielał i wtedy usuwał z listy. Po co ma wisieć na niej ktoś, kto napisze jedną wiadomość? Dlatego bez urazy ale nie wiem, po co ma być wpisana asiago jak ona od kilku wątków nie pisze u "nas" (pisała w pierwszym a dalej już chyba nie). A może madzia(i dalej nicku nie pamiętam) nie napisała do zanki, że chce być na liście? Ja poprosiłam i mnie dopisała.

Gratuluje kolejnego tyg

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Z tego co zauważyłam kilku dziewczyn nie ma na liście mam oczekujących (Np Agni, Madziaranew) chociaz sie udzielają i to sporo. Myślałam ze żeby sie tam znaleźć trzeba dac cos od siebie a nie wpaść na chwile raz w miesiącu i tylko czytać o innych (któraś z dziewczyn tak kiedyś napisała gdy jedna z mamus sie oburzyla ze ja skreslono)
Agni jest na liście, ma ten sam termin porodu co JA
a madziaranew faktycznie nie ma, może nie chciała? Nie wiem...

Dzisiaj się tyle dzieje, że chodzę wiecznie spocona
czuje się śmierdząca a nie dawno wyszłam z wanny
Puściłam pranie, zrobiłam zakupy,
poszłam z moja ładowarką i działa póki co
Chce zrobić chleb który dała tutaj jedna dziewczyna,
nie pamiętam która

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 12:15   #4908
dusia81
Raczkowanie

GG do dusia81

Cytat:
Dokładnie to miałam na mysli. Nie wiem czy dziewczyny pisały w sprawie dodania na listę i nie zostały dodane. Nie chce tu byc adwokatem diabła i uszczesliwiac kogoś na sile. Dałam akurat ich przykład bo mi sie rzuciło w oczy kilka dni temu ze ich tam nie ma jak chciałam sprawdzić na kiedy maja terminy.
Witajcie czwartkowo
Na początku gratuluje nowym rozpakowanym mamusią

Stronczek27 - ja nie pisałam do zanki o przywrócenie bo nie mam bardzo czasu pisać, choć was podczytuje w miarę możliwości. Właściwie jest mi to obojętne czy tam wiszę czy nie

Pozdrawiam serdecznie i zbieram się na zwiedzanie szpitala

dusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 12:16   #4909
marzena_S
Zadomowienie

Zanetaa, Carmela nie mamy żadnej rezerwacji, więc docelowo wybierzemy się do Ustki lub Mrzeżyna i tam będziemy szukać noclegu blisko morza.

Wodaqua
, dokumenty ciążowe noszę zawsze w torebce- więc na pewno nie zapomnę, ale dziękuję za troskę.

AgaGuersney, za to za rok sobie odbijecie i pojedziecie na wakacje całą piątką.

Zanka, dziękujemy za prowadzenie wszystkich dotychczasowych wątków- świetnie się spisałaś.

Kolina
, wszystkiego najlepszego z okazji imienin.

Dziewczyny, piszecie tak o tych torbach do szpitala i tak mnie zastanawia jak duża taka torba musi być?
Jak możecie to dajcie jakieś przykładowe zdjęcie.
Wiem, że to pewnie głupie pytanie, ale ja nigdy w szpitalu nie leżałam (a tym bardziej nie rodziłam, a nie chciałabym z siebie zrobić pośmiewiska wyskakując z walizką na kółkach ).
Stary 2011-06-16, 12:16   #4910
agadus
Wtajemniczenie

a gdzie jest ta lista mam ??

Stary 2011-06-16, 12:16   #4911
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Wow!! Gratuluje, czujesz że będziesz przeterminowana, czy czujesz że lada dzień będzie wielkie święto ?
no niestety to pierwsze
Stary 2011-06-16, 12:16   #4912
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

1) Czy któraś z was może polecić dobry kubek termiczny? Koniecznie ze stali nierdzewnej wewnątrz, bo inne nie mają sensu.
zawsze 100%, nawet za 1 dzień

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 12:17   #4913
Bartessa
BAN stały

no, po spacerku, dzisiaj po poludniu chyba jade z malym do rodzicow na noc, to tz nie bedzie mnie musial o 6 rano przed pracą zawozic, a od rodzicow do mojego gina to rzut beretem. no i ciekawa jestem co i jak tam
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 12:17   #4914
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzisiaj się tyle dzieje, że chodzę wiecznie spocona
czuje się śmierdząca a nie dawno wyszłam z wanny

Puściłam pranie, zrobiłam zakupy,
poszłam z moja ładowarką i działa póki co
Chce zrobić chleb który dała tutaj jedna dziewczyna,
nie pamiętam która
Się kochana nie stresuj, bo znowu będziesz musiała się kąpać

agadus na pierwszej stronie każdego wątku, pierwszy i drugi post
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

Edytowane przez iustyna1
Czas edycji: 2011-06-16 o 12:19
iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 12:18   #4915
Bartessa
BAN stały

Cytat:
a gdzie jest ta lista mam ??
w pierwszych postach wątku naszego
Stary 2011-06-16, 12:19   #4916
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
nowoscia dla mnie bylo to, ze przez te kilka godzin polozna nie asystuje ciagle przy rodzacej, ze zostajemy sami, jesli chcemy lazimy, cwiczymy, kapiel w wannie czy pod natryskiem
tylko co w sytsuacji jak kobieta nie ma osoby towarzyszacej, sama sobie spedza ten czas?

a jesli ma sie swoja,"wykupiona" polozna, to ona jest z nami non stop? tak? (hehe, pewnie glupie pytanie )
no ale tak naprawde to połozna jest od: sprawdzania rozwarcia, ktg i potem do naciagania krocza i wyciagania dziecka, czekania na łożysko, liczenia zrazików łożyska. wsio! po co caly czas ma byc przy nas? mnie by tylko wkurzalo wiszenie nad glowa kogos obcego... moja powiedziala ze sobie pospi na kozetce obik (noc byla) i jakby co mam ja wolac. raz sie rpzydala do zdjecia i zalozenia ktg bo siku musialam. sama co jakis czas tylko rpzychodzila zobaczyc rozwarcie. do kibelka sama poszlam (drugi koniec korytarza ) i jakos doszlam, to i prysznic bym pewnie sama odwalila jakby był... z reszta - spac mi sie chcialo a nie na piłce skakac czy robic cwiczenia, kucki...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 12:20   #4917
Bartessa
BAN stały

Dziewczyny a jakimozna jeszcze placek z truskawkami zrobic??
robilam juz drozdzowy, skubanca i na biszkopcie truskawki z galaretka i pomyslow mi juz braklo

pomóżcie
Stary 2011-06-16, 12:22   #4918
madziaranew
Rozeznanie

Cytat:
Z tego co zauważyłam kilku dziewczyn nie ma na liście mam oczekujących (Np Agni, Madziaranew) chociaz sie udzielają i to sporo. Myślałam ze żeby sie tam znaleźć trzeba dac cos od siebie a nie wpaść na chwile raz w miesiącu i tylko czytać o innych (któraś z dziewczyn tak kiedyś napisała gdy jedna z mamus sie oburzyla ze ja skreslono)
Cytat:

Widze ze ktos tu o mnie pisze wiec sie wtrace
Ja nie jestem na liscie, poniewaz nie psalm do Zenki,wydaje mi sie ze nie pisze tak czaso, wiec nie chcialam sie pchac .Wiem ze dziewczyny pizza czesto , a ja czasami razz dziennie , a czasami wogole.
Stronczek termini mam na 3 sierpnia, wiec bede pierwsza od Ciebie , Bo Ty 22 sierpnia?
Pytalas sie gdzie mieszkam
W sherborne w Dorset , mala miescina, duzo mocherow zapraszam serdecznie
A tak wogole to witam brzuchatki
Pogoda robi sobie psikusa ze mnie rano wstalam padalo , wiec zabralam sie za sprzatanie lazienki,no I piekne slonce wyszlo , tylko jak skonczylam I sie wyszykowalam do wyjscia , znow pada
Wiecie ze mieszkanie sprzatam na raty , Bo taka zadyche dostaje, wszystko trwa wiecznie
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 12:23   #4919
jacieeeee
Wtajemniczenie

Hej dziewczynki

Ja właśnie gotuję kapuśniak, ale duszno mi jak diabli. Ledwo stoję przy garach.

Poza tym od rana mam zwiększone upławy... w sumie to zauważyłam na wkładce dwa takie ciągnące się glutki - jeden wielkości paznokcia, drugi większy. Nie podbarwione krwią, jak białko jajka. Zastanawia mnie to czy to tylko upławy, które zwiększają się przy końcówce, czy kawałki czopa No bo na mnie jeszcze nie pora

Przepraszam za szczegółowy opis, ale potrzebuję rady

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 12:23   #4920
youyou
Zakorzenienie

dziubek gartki za 40tc jak Ci z myślą że jesteś pierwsza do "odstrzału"?

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

to i ja się witam
wczoraj po rewolucji w sypialni suuuuper się spało w nocy zaczął dość mocno boleć mnie brzuch ale oczywiście przeszło i zasnęłam i rano znowu NIC!!
kupiłam sobie drugi karmnik i polecam baaaarrdzo, firma alles (ma ma by alles) , odkrywa całą pierś , tylko z boku jest pasek -przedłużenie ramiączka (a propo wczorajszych postów o niepolecaniu takich staników ), stanik elegancki, z koronką super sprawa!!!
aaaa pokaż jaki dokładnie model ?

Cytat:
witam

no to teraz czekamy na rozwój wydarzeń

Cytat:
kochana może dlatego że juz jestes prawie na finiszu i brzuszek Ci sie opuścił a mnie jeszcze wszystko gniecie zgagę mam nawet jak się wody napiję i jeszcze na dworze duszno a muszę jeszcze isc do biblioteki ksiązki oddać po drodze zanieśc córce ( bo jest u moich rodziców) hulajnogę i na 15.45 do gina a sił ni ma
mnie zgaga już od paru miesięcy nie opuszcza teraz nawet jak rano zjem jakiś serek z płatkami i wodę wypiję to mnie męczy
Rennie zjadam non stop, pomaga na parę minut

Cytat:

Haha, no to obie mamy pierwszy krok. Jak mi wczoraj mała zaczęła wariować, miałam wrażenie, że grzebie mi w szyjce to poszłam szukać torby. Jak ją znalazłam to strasznie śmierdziała, więc wyprana sobie wisi i dzisiaj zaczynam ją zapełniać . Coś mnie brzuch pobolewa. Jak dziewczyny pisały o bólach okresowych to nie pamiętałam o co chodzi. Od 2 dni mi się przypomniało...
.
to chyba wpływ tej pełni

Cytat:
na prawde
nawet fajne, chociaz drogie, od 145zl za sztuke...

dzisiaj chyba taki dzien, oslabiajacy taki...
Co do bransoletek to ja mam Pandorę i ją uwielbiam pierwszą dostałam od TŻta na pierwszą rocznicę ślubu, i każdy kolejny dostawałam z jakiejś okazji , np po narodzinach Filipa taki słodki wózek
Jest dla mnie naprawdę bardzo cenna , a tż nie miał problemów z prezentem dla mnie przez jakiś rok

Cytat:

1) Czy któraś z was może polecić dobry kubek termiczny? Koniecznie ze stali nierdzewnej wewnątrz, bo inne nie mają sensu.
ad. w ciąży L4 zawsze płatne 100%
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości